Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Activiteiten van de vereniging

23 februari 2017: SPAGHETTI bij CHEZ MEDARD

Ten einde de belangrijke wedstrijd van DUMPI MART bij het slechts enkele punten rijkere Bulcke Boone Damme als een sluitend geheel te betwisten, trok de ploeg in de vooravond op initiatief van T1 Nic op "afzondering". Er werd geopteerd voor een lichte maar kalorierijke spaghettischotel. Hiervoor kon niet beter gekozen worden dan een bezoek bij "Chez Medard" in de Sint-Amandstraat. Het werd een smakelijke smulpartij gepaard met enkele leuke tussendoortjes waarbij groene en blauwe kleuen evenzeer aan bod kwamen.
Het enige jammerlijke aan de geslaagde bijeenkomst was dat de daarop volgende partij zaalvoetbal te Moerkerke niet zegevierend kon afgesloten worden, ondanks moedig verweer en vier Brugse doelpunten.

Activiteiten van de vereniging

21 juli 2015: SPELERSRÉUNIE

Op dinsdag 21 juli 2015 kwamen de spelers van de eerste en tweede ploeg zoals gebruikelijk bijeen in de tuin van het Oud Gemeentehuis in Varsenare bij sponsor Erwin Brakman voor hun gebruikelijke jaarlijkse réunie ter gelegenheid van de nationale feestdag. Nieuw dit jaar was de aanwezigheid van de oudste scholieren, samen met hun coaches Peter Deseure en Björn Devriese. Oud-Cerclespeler en nieuwbakken beloftentrainer Jimmy Dewulf was de eregast.
Na de verwelkomingsdrank, een Cava of een meer eigen maagopenener, werd de klassieke groepsfoto genomen door Shot-hoofdredacteur Georges Debacker en KW-correspondent Alain Creytens.

Vervolgens kreeg het talrijk opgekomen gezelschap onder een stralende zon eerst als voorgerecht een bordje gamaba's met een fijn gekruid suasje voorgeschoteld en nadien mocht iedereen aanschuiven voor de gebruikelijke op de gril bereide braadworst, cote à l'os en hespbrochette. Dat het smaakte bewees de tweede "service" van verschillende spelers die blijkbaar de nodige calorieën wilden opslaan tegen het begin van het kampioenschap. De ene dronk daarbij een zacht rood wijntje, anderen een klassieke pint bier en meerdere dames verkozen een wit wijntje.
Rekening houdend met de gezegende temperatuur behoeft het geen betoog dat na afloop van de BBQ nog even verpoosd werd met een fris drankje.

30 mei 2015: JEUGDINSTUIF

Als afsluiter van het seizoen 2014/2015 organiseerde ZVV Cercle op zaterdag 30 mei een jeugdinstuif zaalvoetbal met de bedoeling promotie te maken voor het jeugdzaalvoetbal. Het evenement in sporthal "Hof ter Straeten" startte met een demonstratie oefeningen die specifiek zijn voor het zaalvoetbal. Iedereen die zich geroepen voelde kon hieraan deelnemen. Trainer Glenn Vanderhaegen, volgend seizoen coach van de eerste ploeg, toonde de geïnteresseerde jongeren hoe op de meest aangewezen wijze het spelletje dient gespeeld te worden.
Na de middag was er een ontmoeting tussen de preminiemen (U11) van ZVV Cercle en leeftijdsgenoten van Varsenare. Het werd een spannende wedstrijd. Aan de rust (4-2) leek het nog alle kanten uit te kunnen gaan, maar de groenzwarte formatie sloot uiteindelijk de wedstrijd zegevierend af met 8-6.
Na de preminiemen kwam de leeftijdscategorie miniemen (U13) aan bod. De opgekomen jeugd van Varsenare werd hiervoor opgedeeld in twee groepen die een onderlinge strijd aangingen. Het was de blauwe formatie die zich met ruime verschilcijfers (10-2) de meerdere toonde van de gele formatie. Zelfs de onaangekondigde hulp van Dumpi-kapitein Jeroen Demeulenaere in het gele doel kon de blauwe ploeg niet afhouden van de hoge score. In de wandelgangen werd gealludeerd dat de voorkeur van Jeroen voor blauw wel eens een negatieve invloed zou kunnen hebben gehad op de score!
Als intermezzo werden alle spelertjes de kans geboden bewijs te leveren van hun kunde in het precisieshotten. Iedereen mocht trappen naar één van de drie gaten in een namaakdoel. Velen voelden zich geroepen, slechts weinigen waren succesvol.
Om 15.45u stond de volgende wedstrijd op het programma. De Groene scholierenploeg kwam uit tegen Wit. Groen wisselde van kamp met een 4-2 voorsprong en liep tijdens de tweede helft verder uit tot 9-3.
Na afloop van deze derde wedstrijd was ook gelegenheidsscheidsrechter Ivan Vanderhaegen aan rusten toe. Hij had zijn taak als jeugdcoördinator andermaal met veel enthousiasme opgenomen en werd op geen enkele arbitrale fout betrapt. Integendeel, hij wees de spelertjes wanneer het nodige was op de spelregels en gaf ze zelfs tactische richtlijnen mee.
Als afsluiter van de jeugdinstuif speelde Dumpi Mart, de belofteploeg van ZVV, tegen de beloften van FC Varsenare. Dumpi Mart weerde zich fel maar en kon de achterstand aan de rust beperken tot 1-3. Tijdens de tweede helft vielen nog vele doelpunten aan beide kanten. Het was uiteindelijk FC Varsenare dat de wedstrijd met 6-8 zegevierend afsloot.
Het jeugdcomité en het bestuur van ZVV Cercle mag tevreden terugblikken op deze instuifdag en hoopt met dit evenement andermaal te hebben gezorgd voor de nodige promotie voor het zaalvoatbal in het Brugse. (Séba)  

zvv CERCLE BOEKT SUCCES IN K.T.A. St-MICHIELS
Cercle Groen wint minitornooi voor cadetten.
zvv-kapitein Glenn Vanderhaegen meest behendig in combinatie foot-squash.

Tijdens het open deur-weekend van 20 en 21 april 2013 in het KTA kregen enkele leerlingen de medewerking van zvv Cercle Brugge voor de afwerking van hun eindejaarwerk. Op zondagmorgen werd een mini zaalvoetbaltornooi ingericht voor cadetten met wedstrijdjes van 2x15 minuten. De twee Cercleploegen hadden Juwelier Coens Middelkerke en Carrier Gistel als tegenstrevers. Cercle Groen werd uitgeloot tegen Middelkerke en Cercle Wit tegen Gistel. De beide Brugse ploegen wonnen hun wedstrijd.  Cercle Groen kreeg aanvankelijk drie doelpunten te slikken maar zette de achterstand uiteindelijk om in een 3-5 overwinning. Cercle Wit zette de Godelieveploeg kurkdroog opzij met 3-0. De finale tussen de twee Cercleploegen werd een zeer spannende partij en werd slechts in de slotseconde beslecht met 3-2 in het voordeel van Groen. De gelegenheidsbeker was een welgekomen attentie na een onderhoudende voormiddag zaalvoetbal.

De beide cadettenploegen
Winnaar Glenn met organisator Remi Van Belle en cuplady Shana

In de vooravond vond een tornooi plaats, een combinatie van foot en squash. ZVV-speler Remi Van Belle, zoon van medestichter Nic, was er de bedenker en organisator van. Acht spelers, waaronder meerdere zvv-spelers, streden om de Cup. De finale werd betwist door zvv-kapitein Glenn Vanderhaegen en “good old” Jef Van Thournout, trainer van zvv Cercle. Glenn had de finale gehaald dank zij een uitgekiende tactiek waarmee hij het ganse tornooi naar zijn hand (voet) had gezet. Jef moest na een moedige strijd het hoofd buigen voor het jonge geweld.

De finalisten balgoochelaars Glenn Vanderhaeghen en Jef Vanthounout

21 juli 2012  -  NIEUW SEIZOEN 2012/2013

Zoals de traditie het wil waren op 21 juli de spelers en hun partner uitgenodigd door het bestuur om, naast het nemen van de ploegfoto, kennis te maken met de nieuwelingen en de eerste stap te zetten naar het nieuwe seizoen.  Plaats van afspraak: 't Oud Gemeentehuis van Varsenare bij Erwin en Benedikte Brakman.  Op de agenda: in een gezellige sfeer proeven van een nissige vispapillote en een steak van het huis.

Ook Delphin Vanderhaeghen is opnieuw van de partij Wat wordt er verstaan onder côte à l'os ? Spelers rustig samen

Onder een stralende zomerzon mochten zowel de bestuursleden, hun echtgenote, maar ook gewezen KSV-speler Delphin Vanderhaegen (actief in de fanionploeg van 1961 tot 1967) en zijn echtgenote, als genodigde, en de spelers van de eerste ploeg en de belofteploeg genieten van de heerlijk bereide gerechten.  Zelfs bij het aanschuiven naar de grill, werden de smaakpapillen reeds geprikkeld en konden mediterane geuren worden opgesnoven.  Cerclespeler Lukas Van Eenoo, die vooraf had mogen mee proeven van enkele glazen cava, kon jammer genoeg niet mee aanschuiven.

 EINDESEIZOENSFEEST - 18 mei 2012 - BOLDERSHOF

Om het goede verloop van het kampioenschap 2011/2012 op een aangename manier af te sluiten, maar tevens als beloning voor de onverhoopt prachtige plaats in de eindstand van het Vlaams Kampioenschap, reeks West, (3de plaats), werden de spelers van de eerste ploeg, samen met hun partner, op vrijdag 18 mei uitgenodigd op een barbeque bij James Tant, gewezen speler, maar ook uitbater van 't Boldershof in Zuienkerke en sponsor van de vereniging. Ook de beloften werden mee uitgenodigd omdat ze een bewogen seizoen, gepaard gaand met veel tegenslagen, uiteindelijk toch succesvol wisten af te sluiten met het behoud op het hoogste provinciaal echelon.

spelers, coaches en afgevaardigde Micheline De partners (met twee overlopers)

Spijts het minder goede weer waaide een aangename sfeer over de Zuienkerkse velden en in de schaduw van de kerktoren was het vredig toeven in het Boldershof. Het bestuur had, in samenspraak met patron James Tant en zijn kok, opnieuw geopteerd voor een barbeque met een variatie aan groenten en sausen.  Het wachten bij de verschillende vleesgerechten werd er met plezier bijgenomen.  Intussen kon er plaats gemaakt worden voor de volgende lading !

Afgevaardigde Micheline
Penningmeester Rik

Zoals al eens voorvalt, lag het in de lijn van de verwachtingen dat de bijeenkomst zou uitdraaien op verlengingen.  De seizoensafsluiter bleef dan ook niet louter beperkt tot een heerlijk eetfestijn, met dank aan de kok, maar er volgde nog een gezellig samenzijn in het vooruitzicht van een even succesvol nieuw seizoen.  Sommigen waagden zich reeds aan voorspellingen en pronostieken allerhande.  De meest optimistische uitspraken zullen over enkele maanden getoetst worden met de realiteit.  Tot wat die confrontatie zullen leiden, wordt ook nog een verrassing.

De penningmeester, in zijn gebruikelijke euforie, beperkte zich echter niet enkel tot voorspellingen.  Hij ging ter plaatse concrete uitdagingen aan.  Het resultaat was een sportief "duel" met délégué Micheline.  Het betrof weliswaar geen duel met de degen, maar met speelkaarten.  De uitdaging was om het meest speelkaarten tussen neus en lip vasthouden.  Was het zijn imposante snor die het deed, of dan toch enigszins een bepalende rol speelde in de krachtpatserij, maar onze lieftallige ploegafgevaardigde diende, heel eervol, de meerdere te erkennen in Rik.

BOWLEN in het vooruitzicht van de FINALE Beker van W.-Vlaanderen

In het vooruitzicht van de finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen Staden onderhield de eerste ploeg van zvv Cercle zijn conditie en matchritme met een oefenwedstrijd op vrijdag 6 mei 2011. De partij verliep in een gemoedelijke sfeer en zvv Cercle won uiteindelijk met 14-6. De wedstrijd was ook nuttig voor PR-man Ivan Vanderhaegen die als gelegenheidsreferee zijn conditie ietwat kon bijwerken.

De partij kreeg evenwel een aangenaam verlengstuk bij sponsor frituur Carlos op de Platse waar het bestuur de spelers vergaste met heerlijke frietjes en bijhorende snack. Nadien trok de groep naar Bowl Inn voor een door coach Marc Lingier gesponsord potje bowlen. Na de confrontatie tussen de twee gelegenheidsteams mocht kapitein Glenn Vanderhaegen zich kampioen noemen met een totaal van 318 punten na 2 partijen. Keeper Mathias Lingier kon hem alleen in de tweede partij evenaren. Het werd een aangename en ontspannende sportavond waarbij ook enkele partners en spelersvriendinnen konden ervaren dat er een positieve sfeer heerst binnen de groenzwarte vereniging. Enig minpunt is dat kleurling Houssein Camara de bowling niet kon meemaken omdat hij tegen middernacht moet "binnen" zijn om nog slaapgelegenheid te krijgen.  

21 Juli 2010:  PLOEGENRÉUNIE

zoals reeds enkele jaren gebruikelijk is, kwamen op 21 juli de spelers van de belofte- en eerste ploeg van zvv Cercle en enkele trouwe sympathisanten op uitnodiging van het bestuur bijeen in het Oud Gemeentehuis te Varsenare voor een réunie in het vooruitzicht van het nieuw seizoen.

zvv-sympathisanten met van l. naar r.: Sonja, de sterke vrouw achter penningmeester Rik; Marijke, wasdame van de belofteploeg Dumpi Mart; Liliane, meter van de zvv-jongeren; Martine, wasdame van de jeugdploegen; Johan Demeulenaere, vader van Jeroen; Annic Isabelle Arijs, keeper Mathias Lingier, coach Bart Lingier met vriendin Eva, Bart Cleenwerck en vriendin Sukina omringen Jacques Flokman de jeugdbegeleiders Peter, Gino & Noël in gesprek met de vz

Bij het proeven van de lekkere hapjes vooraf (roze garnalen en reepjes verse maatjes met ui) kon iedereen tijdens de redeptie vooraf genieten van de fris geschonken Cava.  Hierbij werden vakantieervaringen uitgewisseld en, voor zover nodig, nog nader met elkaar kennis gemaakt.

Afgevaardigde Stefaan Eeckloo in gesprek met jongerencoach Renzo Jacobs en speler Lode Van Overschelde Ook Kristof Arrys was van de partij De jongere garde wordt opgevangen door coach marc Lingier en penningmeester Rik Goegebuer
Stefaan en Boudewijn in een gezellig onderonsje Een minzame vader Flokman met twee van z'n oogappels Micheline en Melanie Eva en Isabelle zien het duidelijk zitten.
Grillmeester Ivan

Naast het nemen van de ploegfoto en de individuele foto’s van de aanwezige spelers werd ook geproefd van een lekkere door uitbater-sponsor Erwin en echtgenote Benedicte geselecteerde maaltijd, geprepareerd door de onvolprezen kok Ivan Moeyaert.

Aan 4 volle tafels was iedereen vol enthousiasme om naast zalm in papillot ook nog een spies gegrillde scampi te verorberen.  Sommige onhandige Harry’s kwamen zelfs uit op een gevecht met de spies !  Als finale werd een door iedereen geapprecieerde côte à l’os met frietjes en diverse groentjes geserveerd.  En voor sommigen bleef de passage bij de grill niet beperkt tot één enkel bezoek.  Alleen maar een bewijs dat het uitstekend smaakte (naar nog …).

het bestuur (met toegevoegd lid Micheline) De tafel der sympathisanten Mathias & Melanie met nonkel Bart Afgevaardigde, Houssein en skipper laten het zich smaken
Vrouwelijk overleg Mannelijke ruggenspraak Micheline Flokman wordt door de voorzitter in- en opgeleid Ivan, de fotograaf van dienst, wordt uitgewuifd

Na deze copieuze maaltijd bleef omzeggens iedereen nog lang napraten.  Dat dit gebeurde met een koffie of andere godendranken hoeft geen betoog.  Het stekende zonnetje was hiervoor een aanvaardbaar alibi.

Stefaan, Isabelle, Eva en Bart genieten rustig na De gebroeders Lingier zoeken soelaas bij de penningmeester Verpozen na een druk seizoen mag al eens
Rik en Erwin in volle ernst
Alles is volbracht

Dat penningmeester Rik Goegebuer dag en nacht bezig is met het zoeken naar de nodige fondsen staat als een paal boven water.  Dat hij ter gelegenheid van deze ontmoetingsdag niet zou nalaten om patron Erwin Brakman even te polsen naar de intenties voor de komende periode lag dan ook voor de hand.

Achteraf, tot slot van het geheel, en in de volle overtuiging dat alles was volbracht, kon een overgelukkige penningmeester de zaak (!) met een gerust gemoed afsluiten en gelukzalig (voor alle zekerheid met de fiets) terugkeren naar Sint-Andries.