Activiteiten van individuele leden

VALENCIA 2011

Terwijl KSV Cercle zich op woensdag 2 maart kwalificeerde voor de ½ finale van de Beker van België ten nadele van Germinal Beerschot, was een delegatie van zvv Cercle te gast in Valencia om er de topper tegen FC Barcelona bij te wonen.  Daarbij werden ze uitstekend opgevangen en begeleid door Alberto Lopez Garcia, zakenrelatie van Hans Depoortere, zaakvoerder van de Spaanse Wijnhandel EL POZO uit Varsenare, medesponsor van zvv Cercle.

De delegatie bestond uit jeugdvoorzitter en PR-verantwoordelijke Ivan Vanderhaegen, penningmeester Rik Goegebuer, jeugdtrainer Glenn Vanderhaegen, kapitein van de belofteploeg Jeroen Demeulenaere en zvv-speler Nick Goegebuer.

Dinsdag verkende de groep Valencia en woensdag, dag van de wedstrijd (pas om 22u), aanschouwden ze het befaamde vuurwerk dat dagelijks van 2 tot 19 maart om 14u wordt afgestoken.  Daarbij ligt het ganse zakenleven plat, incluis scholen en openbare diensten.  Nadien werd getafeld in het bijzijn van enkele Valenciaanse prominenten binnen de voetbalwereld o.a. de ex-president die zal instaan voor het bouwen van een nieuw stadion dat anno 2015 zou moeten klaar zijn en als kandidatuur voor de Champions-League finale zou moeten dienen.

Een paar uur voor de wedstrijd werd in het befaamde sportcafé van Manolo, Spanje's en Valencia's hevigste supporter, verbroederd met zowel Valencia- als Barcelona supporters. Tussen de vele sjerpen van Europese tegenstanders van Valencia werd zowaar ook deze van onze Brugse buren ontwaard. Er werd dan ook prompt afgesproken om bij een volgende gelegenheid een met groenzwarte kleuren te bezorgen. Er was ook even een emotioneel moment voor Rik en Nick Goegebuer, fervente blauwzwart supporters, toen een foto van de overleden Fr. Sterchele werd opgemerkt te midden foto's van andere grootheden.

Tussendoor werd met begeleider Alberto verkennende gesprekken gevoerd voor het spelen van enkele zaalvoetbalwedstrijden in de regio van Valencia!  Wordt ongetwijfeld vervolgd.