Seizoen 2016/2017

BEKER van VLAANDEREN

1/4de finale
woensdag 8 maart 2016: ZVV Cercle - Al Azhar Wargem: 2 - 2 (pen. 1-0)

De kwartfinale was het vierde treffen dit seizoen tussen beide ploegen. Het werd een ontmoeting waarin beiden gelijkwaardig waren en de 2-2 einduitslag dan ook een juiste weergave was van de onderlinge verhouding. Frédéric Warnauts maakte achteraf het verschil door twee strafschoppen te stoppen. De door Nick Borgonjon omgezette penalty was voldoende voor de kwalificatie.

1/8ste finale
ZVV Cercle - Atletico Sint-Niklaas: 5 - 0 ff

De 1/8ste finale werd een eenvoudige "walk over" voor Cercle doordat de uitgelote tegenstander Atletico Sint-Niklaas bij aanvang van het seizoen algemeen forfait had gegeven.

1/16de finale
woensdag 16 november 2016: ZVV Cercle - CSK Everberg: 6 - 2

Na een globale glansprestatie werd de 1/16de finale tegen CSK Everberg succesvol gerond. Figuur van de wedstrijd was kapitein Michaël Trancez die niet minder dan vijf van de zes doelpunten scoorde. Groenzwart is met die zege automatisch geplaatst voor de kwartfinale aangezien de uitgelote tegenstander voor de 1/8ste finale, Atletico Sint-Niklaas, eerder al algemeen forfait gaf. De tegenstander wordt enerzijds de winnaar tussen AA Waregem en ARB Hamme en anderzijds de winnaar tussen Steenokkerzeel en Westmalle.

BEKER van WEST-VLAANDEREN
Voorronde: ZVV Cercle is vrijgesteld van deelname.

1/16de finale:
26 december 2016: Vissershuis Moerkerke - ZVV Cercle; 2 - 3

Na een spannende wedstrijd met wisselende kansen voor beide ploegen kon ZVV Cercle zich uiteindelijk nipt kwalificeren.

1/8ste finale:
vrijdag 17 februari 2017: ZVV Cercle - De Brigands Diksmuide: 4 - 4 (3-4)

De kwalificatie werd uit handen gegeven nadat Groenzwart tijdens de eerste helft op 2-0 was gekomen en toch resoluut verder opteerde voor de tactiek met de opkomende keeper. Dit liet de tegenstander toe om niet alleen op gelijke hoogte te komen en ook gelijke tred tehouden met Cercle. Dit leidde uiteindelijk tot een 4-4 gelijkspel waarna de Diksmuidse ligaploeg zich kwalificeerde via de strafschoppen.

BEKER van BELGIË
1ste ronde
vrijdag 23 sept. 2016: zvc Assebroeke - ZVV Cercle: 5 - 2

Groenzwart maakte weinig kans tegen de onbetwiste leider zvc Assebroeke. De ploeg kon tot aan de rust stand houden en gelijke tred houden, maar de tweede helft was er teveel aan. ZVV verlaat het slagveld met eer en mag zich bovendien gelukkig prijzen zo een verre verplaatsing naar Walenland te hebben vermeden.