Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bekerseizoen 2016/2017

8 maart 2017  -  1/4de finale BEKER van VLAANDEREN
ZVV CERCLE - Al Azhar Waregem: 2 - 2 (strafschoppen: 1-0
Cercle plaats zich via de strafschoppen

Beide ploegen traden aan met acht spelers met de vaste wil zich te plaatsen voor de halve finale. Ze startten heel geconcentreerd en gedisciplineerd in een eerder afwachtende positie, loerend op enig falen spelen om te dan te kunnen toeslaan. Er werden langs beide zijden wel enkele prikjes uitgedeeld, maar tot open kansen kwam het niet. Het was ten slotte Kristof Vandenberghe die op het kwartier op vrije trap de score kon openen. Dit was meteen ook de ruststand.
Onmiddellijk na de herneming was er ernstige kans voor de bezoekers, maar de bal strandde op de paal. Het was evenwel slechts uitgesteld want op de tweede minuut was alles te herdoen. Groen-zwart was eventjes van slag en op zoek naar het juiste spel. Er kwam ook meer druk uit de bezoekende rangen. Coach Nic Van Belle paste daarop het spelsysteem aan en de tactisch ingreep bracht meer rust in de Cercleploeg. Waregem zag daarop zijn kapitein uitgewezen met geel maar kon toch profiteren van een strafschop na een verdedigende ingreep. Frédéric Warnauts kon de penalty net niet afhouden: 1-2. Na een voorzet van Arno Lycke werd de bal beroerd door een bezoekende arm en de “herstelde” Nick Borgonjon liet na de strafschop om te zetten: 2-2. Daarop zag een tweede bezoekende speler zich ook uitgewezen voor een lichte fout, maar na eerder al een verwittiging te hebben gekregen. Het resterende deel van de wedstrijd evolueerden verder evenwichtig en zo eindigde de partij op een logisch gelijkspel.
In de afsluitende penaltystory stopte Frédéric de eerste trap van de bezoekers, maar ook Kristof slaagde er niet in te scoren. Fré bewees zijn talent met het stoppen van de tweede bezoekende poging, terwijl Nick hierin wel slaagde. Spanning troef bij de derde bezoekende kans. De bal vliegt over en Cercle stoot door naar de halve finale met AAB Antwerpen als tegenstander. (Jerre)
Ploegopstelling: doelman Frédéric Warnauts en de spelers Nick Borgonjon, Arno Lycke, Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Bram Van Hoecke, Glenn Vanderhaegen en Kristof Vandenberghe.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs - Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere

17 februari 2017 - 1/8ste finale BEKER van WEST-VLAANDEREN

ZVV CERCLE - De Brigands Diksmuide: 4 - 4 (strafschoppen 3 - 4)
Kwalificatie uit handen gegeven.
Normaliter lag de kwalificatie voor de kwartfinale van de Beker van West-Vlaanderen voor het grijpen. Het verliep echter niet zoals verhoopt. Het coachenduo Van Belle - Jacobs kon niet beschikken over Nick Borginjon, gekwetst aan de bil op voetbaltraining, en er werd dan maar beroep gedaan op Glenn Vanderhaegen. Mocht verwacht worden dat de Diksmuidse bezoekende ligaploeg gemakkelijk opzij zou worden gezet, dan waren het de Brigands die voor het eerste gevaar zorgden. De bezoekers lieten zich trouwens geenszins intimideren door het "niveauverschil" en vrank en vrij hun kans. De beide keepers toonden uit echter uit het goede hout te zijn gesneden. Spijts de pogingen met de mee opkomende Frédéric Warnauts tot geen goals leidde was het uiteindelijk toch Cercle dat er in slaagde op een klassieke manier te scoren: Glenn bediende uitstekend de centraal opgestelde Krustof Vandenberghe die loodrecht voor doel de bal staalhard tussen een duo verdedigers en de verbouwereerde doelman binnen keilde. Glenn lag trouwens ook aan de basis van de 2-0: met een strakke voozet van aan de zijlijn vond hij de klaarkijkende kapitein Michaël Trancez die droog afwerkte. Waar iedereen ervan overtuigd was dat de wedstrijd weldra in een beslissende plooi zou vallen, zorgden de bezoekers voor de ontnuchtering. In plaats van de tactiek met de mee opkomende keeper te verlaten, werd te euforisch een derde doelpunt naagesteerfd. Resultaat: de bezoekers straften de minste foutjes af en scoorden de aansluitingstreffer. Net voor de rust was alles zelfs te herdoen met het gelijkstellende bezoekende doelpunt.
De boterploeg trok zich in de tweede helft op aan die bemoedigende tussenstand en slaagden er zowaar in op voorsprong te komen na een slechte interceptie. Hierop volgende ettelijke misverstanden bij beide ploegen wat leidde tot kansen bij de vleet, maar niemand die hiervan kon profiteren om te scoren. Bovendien had Michaêl reuzenpech wanneer een schot schuin van aan de zijlijn via de binnenkant van de paal terug in het veld kaatste. Hierna volgden twee dolle minuten. Kristof Vandenberghe mocht op 15 meter van het doel een vrijschop nemen en plaatste die precies tussen paal en keeper binnen: 3-3. De bezoekers hadden amper afgetrapt of ze stonden opnieuw op voorsprong na de groenzwarte verdediging vlot te hebben uitgespeeld. Onmiddellijk na de spelherneming waagde Remi Van Belle zijn kans, slalomde doorheen de verdediging en zorgde solo voor de 4-4.
Tijdens de slotfase slaagde Cercle er niet meer te scoren. Het was integendeel Diksmuide dat met enkele rake uitvallen na onzorgvuldig balverlies voor het grootste doelgevaar zorgde. Srafschoppen zouden beslissen over de kwalificatie: Frédéric slaagde er bijna in de eerste  penalty te keren, maar de bal viel via zijn hand tegen het net. De hierop volgende strafschoppen werden door alle spelers feilloos omgezet. De vierde poging van De Brigand was ook prijs. In de nabeurt zag Kristof zijn poging gestopt worden en was de kwartfinale gaan vliegen. Een unieke kans om de kwartfinale te bereiken werd bij een 2-0 zonder meer uit handen gegeven.
Spelerskern: doelmannen Frédéric Warnauts en Jonas Declerck en de spelers Lorenzo Devriendt, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs
Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere - Verzorger: Noël Lekens.

26 december 2016  -  1/16de finale BEKER van WEST-VLAANDEREN
Vissershuis Moerkerke - ZVV Cercle: 2 - 3

Nipte zege tegen jong en fris spelende Moerdammers
Voor de 1/16de finale van de Beker van West-Vlaanderen was ZVV Cercle uitgeloot tegen Vissershuis Moerkerke, een ploeg die aantreedt in 3de provinciale. Op papier leek de partij een makkie te worden, maar zekerheden zijn niet meer van deze wereld. ZVV kon voor deze wedstrijd op tweede Kerstdag geen beroep doen op enkele spelers zoals Lorenzo Devriendt, Jaron en Michiel Schoonbaert, Remi Van Belle en Gio Vanneste. Geen nood, na een herstel en revalidatie van de vorig seizoen opgelopen kwetsuur mocht de ploeg de terugkeer noteren van Nick Borgonjon. Jonas Deklerck nam volgens afspraak plaats in het doel in vervanging van de toekijkende Frederik Warnauts.
De bekerwedstrijd kende een onverhoopte opener van Groenzwart. De thuisploeg had nog maar pas afgetrapt of de bal werd onderschept en naar Kristof Vandenberghe getoetst die langs de zijlijn drie tegenstrevers in de wind zette en de bal op anderhalve meter van de doellijn zijwaarts centraal voorzette. De mee opgerukte Glenn Vanderhaegen nam de open doelkans gretig te baat om na nog geen volle minuut spel de score te openen. Gelukkig was even daarna doelman Jonas Deklerck bij de pinken om met twee opeenvolgende reddingen de score op 0-1 te houden. ZVV poogde met combinatievoetbal de tegenstrever te ontwrichten maar door de geringe breedte van het speelveld viel de uitvoering niet altijd mee. Kapitein Michaël Trancez had bovendien nog tegenslag wanneer zijn bal na een geslaagd driehoekje op de dwarsligger strandde. Ook de tipbal van Glenn, nadat hij de bal in het middenveld gepast afgesnoept had en opzij legde voor Michaël die gepast in Glenns loop stak, verdiende beter dan nipt naast te gaan. Moerkerke liet zich echter niet onbetuigd en reageerde met snelle counters of met diepe doorgestoken ballen. Coach Nic Van Belle deed daarop verwoede pogingen om zijn ploeg te laten overschakelen op een 3-1 (of een 1-3) systeem. Zijn herhaaldelijk verzoek kreeg echter geen gevolg. De verwoede pogingen van de thuisploeg waren bij momenten meer dan gevaarlijk. De potentiële gelijkmaker werd echter onmiddellijk gecounterd door Dirk Vansteelandt die vertrekkend van uit eigen kamp na een dubbele één-twee met Dieter Vergauwe Cercle opnieuw op voorsprong zette. Een tweede doelpunt na een verre uitworp van Jonas naar Dirk werd hem echter  niet gegund door de attente thuiskeeper.
Met de nodige instructies van het duo Van Belle - Jacobs startte Groenzwart zeer enthousiast de tweede helft. Het spel verliep echter te ongeordend en onvoldoende gestructureerd. Dit leidde bij momenten tot balverlies en gevaarlijke situaties voor de kooi van Jonas. Na vijf minuten was het dan ook zo ver. Na een korte doelworp naar Michaël werd hij bij het zoeken naar een afspeelpunt de bal afgesnoept, stond Jonas machteloos tegenover de Moerkerkse aanvaller. De Vissersmannen roken de buit en gingen vrij uit hun kans. Bovendien lukte bij Groenzwart steeds minder en minder: ballen werden niet gepast opgevraagd, passes werden overhaast en onvoldoende secuur getrapt, kortom Cercle onderging van langsom meer het spel. Gelukkig bracht een verre uitworp van Jonas de kentering (?). Glenn kreeg in de uithoek van het terrein de bal toegeworpen, draaide zich om zijn as en scoorde onverwachts de 1-3. Moerkerke liet zich hierdoor niet imponeren: na een intrap op 4 meter van het doel werd de bal twee maal lateraal doorgestoken en finaal tussen een bos benen binnen getrapt. met 2-3 werd de partij opnieuw meer dan spannend. Zouden strafschoppen dan nog roet in het eten gooien. Scheidsrechter Detailleur moest zich tijdens de finale minuten laten gelden om de gemoederen wat tot bedaren te brengen. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord zodat ZVV Cercle zich met een nipte 2-3 zege tegen een jeugdig maar verfrissend spelend Vissershuis kon kwalificeren voor de 1/8ste finale.
Ploegselectie: doelmannen Jonas Deklerck en Frederik Warnauts en de spelers Nick Borgonjon, Michaël Trancez, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen, Dirk Vansteelandt en Dieter Vergauwen.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs

16 november 2016 - 1/16de finale Beker van Vlaanderen
ZVV CERCLE - CSK Everberg: 6 - 2

Michaël Trancez dwingt kwalificatie af
Beide ploegen startten deze laatavondwedstrijd van de 1/16de finale van de Beker van Vlaanderen met gelijke wapens: elk acht spelers, elk één coach en beiden één supporter. Het enige verschil zat in het geslacht van de supporter: voor CSK een in de clubkleuren uitgedoste jonge dame, voor zvv Cercle een fervente liefhebber van zaalvoetbal. Toch hadden ze een gelijkenis: beiden lieten zich niet horen.
Tijdens de aanvangsminuten keken beide ploegen eerder de kat uit de boom en verliep het spel hoofdzakelijk in het midden. Pas in de 4de minuut kwamen de bezoekers twee maal na elkaar dreigend voor Frederik Warnauts die telkens succesvol kon keren. Michiel Schoonbaert deed dit daarop aan de overkant over. Ook enkele daarop volgende prikken van Dirk Vansteenlandt en Ruben Vanpoucke kenden geen succes. De ganse zvv-familie zag de openingstreffer al toen de scheidsrechter Dhondt een penalty toekende voor fout op Michaël Trancez. De bezoekende keeper bracht echter redding. Hierna werd beslist om doelman Frederik meer te betrekken in de opbouw. Dit leverde enkele kansen op, maar het was CSK Everberg dat de score opende. Een bezoekende speler maakte een overstapje op een verloren gewaand balletje en Frederik was compleet verrast. De daarop volgende druk onder impuls van de mee opkomende Brugse doelman en verdediger Kristof Vandenberge leidde tot twee reële doelkansen. De eerste was van Kristof met een doeltrap van quasi op de doellijn stuitte op de binnenkant van de verste paal terug het veld in. De tweede na een onderschepte aanval door Kristof en een gepaste assist naar Michaël werd succesvol tussen de benen van de keeper afgerond. Ondanks vijf felle laatste minuten van de eerste helft bleef de stand ongewijzigd op 1-1.
De tweede helft kreeg de stempel "Michaël Trancez". Een vlotte combinatie Frederik - Ruben - Michaël leidde tot de 2-1. Michaël nam daarop leep gebruik van het diep oprukken van de bezoekende keeper om van aan de eigen doelzone de bal over het ganse terrein in doel te trappen en een hattrick te realiseren. Ook Glenn Vanderhaegen deed dit na maar zag zijn poging net naast de paal buiten wippen. Tijdens een helse bezoekende belegering kon Frederik met enkele knappe reddingen CSK afhouden van een mogelijke terugkeer. Michaël gaf enigszins de doodsteek door al subbelend de bal naast een vruchteloos grabbelende keeper te duwen. Met een enig mooie combinatie tussen Kristof, die de bal van aan de zijlijn doorstak naar de centraal gepositioneerde Michiel, die schuin voorzette naar de oprukkende Michaël die met een gestrekt shot in de verste winkelhaak de 5-1 op het bord zette. Na het gepast blokkeren van de oprukkende CSK-keeper kon Michiel met een zesde thuisdoelpunt het orgelpunt plaatsen. De niet aflatende bezoekers slaagden er in een verwoed eindoffensief toch nog in om hun tweede goal van de avond te scoren.
Hoewel de wedstrijd evenwichtig verliep, verdient zvv Cercle op basis van de meer verzorgde combinatie deze overwinning. Dat de eindscore te overdreven is zal niemand ontkennen.
Met de kwalificatie krijgt zvv Cercle een mooi geschenk in het verder verloop van de bekercompetitie. De 1/8ste finale blijft ons gespaard omdat de uitgelote tegenstrever Atl. Sint-Niklaas begin dit seizoen algemeen forfait gaf. In de kwartfinale speelt zvv Cercle thuis tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Steenokkerzeel en de winnaar van de 1/8ste finale tussen Al Azhar Waregem en ARB Hamme.
De winnende formatie: keepers Frederik Warnauts en Jonas Deklerck en spelers Michiel Schoonbaert, kapitein Michaël Trancez, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen, Ruben Vanpoucke en Dirk Vansteenlandt.
Coach: Nic Van Belle - Afgevaardigde: Sebastiaan Hoeman.

23 september 2016 - Beker van België
zvc Assebroeke - zvv Cercle Brugge: 5 - 2

Op vraag van coach en spelers werd dit jaar uitzonderlijk ingeschreven voor deelname aan de Beker van België. Het (nood)lot zorgde er voor dat de eerste partij een wedstrijd werd tegen gebuur zvc Assebroeke. Het wer een weerzien van verschillende mensen met hun vroegere thuishaven: bij de thuisploeg acteerden Stan Braem en Shiva Stellamans die hun opleiding genoten bij groenzwart, omgekeerd was het Nic Van Belle die de coaching mocht verzorgen tegen zijn vorige ploeg.
Alles bijeen werd het een sportieve partij waarbij de ref wel enkele "blauwe" kaarten trok, maar geen van beide ploegen de fatale 5 fouten aangespmeerd kreeg.
Na de gebruikelijke studieronde kwam Assebroek het eerst op voorsprong. Cercle laat zich niet vangen en bouwt geduldig zonder al te hoog te spelen. Kapitein Michael Trancez slaagde er zo in om nog voor de rust gelijk te stellen. De tweede helft bood dus nog alle perspectieven.
Tussendoor kan iedereen genieten van de kwamiteiten van Bart Cleenwerck die voor die speciale wedstrijd nog eens zijn Cercle-shirt aantrok. Regelmatig slaagt hij er in een tegenstrever langs de lijn te passeren met zijn gekende opwippertjes, evenwel zonder verder concreet resultaat.
Na de rust neemt Assebroek definitief de bovenhand. Met twee opeenvolgende doelpunten zet gewezen Cerclejongere Stan Braem groenzwart een hak en Shiva Stellamans geeft met 4-1 zijn vorige ploeg de doodsteek. Trancez kan wel nog milderen, maar dat is maar een tijdelijk opkikkertje. Cercle probeert wel nog aansluiting te verkrijgen, gaat hoger druk plaatsen en betrekt ook doelman Frederik Warnauts in de opbouw. En wanneer hij al eens onder druk komt, toont hij aan ook als veldspeler aardig uit de voeten te kunnen.
Uiteindelijk is het thuisploeg Assebroeke die met een vijfde doelpunt optimaal profiteert van het risico dat Cercle en plaatst zich met 5-2 voor de volgende ronde die gespeeld wordt bij New Herstal!
Ploegsamenstelling: doelman Frederik Waernauts en de spelers Bart Cleenwerck, Jonas Deklerck, Lorenzo Devriendt, Michal Trancez, Glenn Vanderhaegen, Dirk Vansteelandt en Kristof Vandenberghe.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs - Afgevaardigde: Brecht Goethals