Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

In Memoriam Bart Lingier

wijlen Bart Lingier

Op zondag 25 november 2012 overleed op amper 35-jarige leeftijd Bart LINGIER onverwacht aan de gevolgen van een hartaderbreuk. Bart was sedert 2008 spelend lid van groenzwart tot hij in 2010 geveld werd door een hardnekkige kwetsuur aan de patellapees. Nadien maakte hij zich verdienstelijk als assistent van zijn oudere broer Marc, coach van de eerste ploeg. Bart is tevens de oom van zvv-doelman Mathias Lingier en de schoonbroer van zvv-afgevaardigde Micheline Flokman.

Nadat het zvv-bestuur en de Cerclespelers in groenzwarte trainingsuitrusting in grote gatale de indrukwekkende uitvaart op 1 december in de St-Petrus en Pauluskerk in Oostende hadden meegemaakt, leefde de iedee om Bart blijvend in herinnering te houden.

Samen met enkele intieme vrienden van Bart werd gedacht aan de orgnaisatie van een zaalvoetbaltornooi voor de jeugd waar Bart een boontje voor had. De jeugddag zou dan afgesloten worden met een vriendschappelijke ontmoeting tussen de eerste ploeg van zvv Cercle en een gelegenheidsploeg van de vrienden van Bart.

Op zaterdag 4 februari 2014 was het dan zover en werd de 1ste "In Memoriam Bart Lingier" georganiseerd in sporthal De Landdijk te Zeebrugge (voor meer info zie de hieronder liggende pagina).