editie 2014

1ste Jeugdtornooi “In Memoriam Bart Lingier”

Het eerste zaalvoetbaltornooi “In Memoriam Bart Lingier" op zaterdag 4 januari 2014 was een voltreffer van formaat. Met brio werd voldaan aan de basisprincipes "Fair Play", zaalvoetbalplezier en onderling respect, zodat mag aangenomen worden dat het een zeer geslaagd tornooi werd, net zoals Bart Lingier het overigens gewild zou hebben.

De vele vrijwilligers die op diverse plaatsen actief waren zorgden ervoor dat het tornooi rimpelloos verliep. De eer om het tornooi te openen was weggelegd voor de preminiemen. Van 9 tot 13.15u gaven SV Jabbeke, FC Moerkerke, KFC Varsenare en ZVV Cercle in onderlinge partijtjes het beste van zichzelf.  Dit resulteerde al snel in enkele mooi felbevochten partijen. Tussen de wedstrijden van de preminiemen door werd ook het miniementornooi op gang gefloten. Bij de miniemen namen Dosko Sint-Kruis, KFC Varsenare en ZVV Cercle Brugge deel aan het tornooi. Na de middag werd er verder gewerkt met het cadettentornooi. Deelnemers aan dit onderdeel waren KFC Varsenare en ZVV Cercle Brugge, beiden met twee teams. Het jongerentoernooi werd uiteindelijk afgesloten met de scholierenpartij SV Loppem – ZVV Cercle Brugge. Deze wedstrijd werd overigs afgetekend gewonnen door ZVV Cercle Brugge. Bij deze dank aan alle jeugdspelers voor hun sportieve deelname.

Na de inspanning was er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Naast het veld konden de spelers genieten van een drankje aan de bar en overheerlijk vers afgebakken frietjes (en frikadellen). Dit met dank aan Noël Lekens die als stand-in friturist deze oerdegelijke Belgische klassieker met de grootste zorg bereidde. Aan iedere deelnemende spelers werd er ook nog een mooi aandenken aangeboden in de vorm van een medaille met verwijzing naar wijlen Bart Lingier.

Het jeugdtornooi werd afgesloten met de ”In Memoriam” wedstrijd tussen zvv Cercle en de occasionele ploeg "Voetbalvrienden Bart Lingier". Deze amicale partij werd door zvv Cercle Brugge winnend afgesloten met 9-4. De wedstrijd werd zoals het betaamd afgehaspeld op een gezapig tempo, maar toch gekruid met mooie frivoliteiten en het betere zolenwerk.

Dank aan de schenkers van de wedstrijdballen, alle (veldvoetbal)spelers en begeleiders, de drie scheidsrechters, de stedelijke zaalwachters, de vele supporters en belangstellende toeschouwers. Dankzij hen is het een prachtige eerste editie geworden, vatbaar voor herhaling.