Jong Cercle

zvv Cercle Brugge heeft een boontje voor de jeugd. Daarom werd in de schoot van de vereniging een jeugdcel opgericht: "Jong Cercle". Deze jeugdcel beheert niet alleen de verschillende jeugdploegen (duiveltjes, preminiemen, miniemen, cadetten en scholieren) maar heeft ook oog voor de belofteploeg, een gezonde mix van beloftevolle jongeren en geroutineerde zaalvoetballers. Hierdoor wordt toekomstgericht gestreefd naar een perfecte aflossing van de wacht.

Om dit te kunnen realiseren neemt zvv Cercle jaarlijks deel aan de VZVB-Jeugdcup met alle organisatorische en financiële problemen van dien. Een eerste schuchtere poging werd genomen in 2003 met een ploeg junioren. De defintieve start kwam er vanaf het seizoen 2006/2007 wanneer zowel een ploeg duiveltjes en preminiemen werd ingeschreven. In 2007/2008 bleef dit beperkt tot preminiemen die in het seizoen 2008/2009 en 2009/2010 opklommen naar de categorie miniemen. De daarop volgende seizoenen schoven de spelers telkens een categorie hoger en werd er in de vrijgekomen leeftijdscategorie telkens een nieuwe ploeg ingeschreven. Zo is het aantal jeugdploegen op vandaag aangegroeid van 2 naar niet minder dan 8 ploegen.

zvv Cercle hecht veel belang aan de opleiding van de jongeren en het doorgroeien tot volwaardige zaalvoetballers. Groenzwart is bovendien overtuigd dat die opleiding primeert op het behalen van direct sportief resultaat. Een jeugdspeler heeft daarom het recht te scoren en te winnen, maar evenzeer een wedstrijd te verliezen !

Jeugdcoördinator Ivan Vanderhaegen

Voor wie meer info wil verkrijgen over Jong Cercle of over het eventueel aansluiten en aantreden bij een van de jeugdploegen van zvv Cercle kan contact opnemen met jeugdverantwoordelijke Ivan Vanderhaegen op het GSM-nr. 0477/31.54.57.