Miniemen winnaar Beker van West-Vlaanderen 2010

Ter gelegenheid van de finale van de Beker van West-Vlaanderen werd op vrijdagavond 21 mei 2010 in de sporthal van Sijsele als voorwedstrijd de jeugdfinale van de Beker geprogrammeerd tussen de miniemen van zvv Cercle als provinciaal kampioen en de runner-up Dynamo Damme.  De poulains van coach Glenn Vanderhaegen en trouwe assistent Noel Lekens wilden tijdens deze wedstrijd absoluut hun provinciale kampioenstitel en de titel van Vlaams vice-kampioen alle eer aandoen en bevestigen.  Dynamo Damme was niet alleen de enige ploeg die zvv in de competitie het vuur aan de schenen kon leggen, het slaagde er ook in 2 punten afhandig te maken.  Doelman Michiel Van Acker en verdediger Anthony Demaseure moesten verstek geven en sterkhouder Jeremy Tungila Nzolo werd rust gegund na zijn zwaar seizoen bij zijn veldvoetbalclub.

ZVV bepaalde van meet af aan het tempo en haalde tijdens de eerste 10 minuten verschroeiend uit.  Damme kon nauwelijks volgen, laat staan reageren. Met 3 doelpunten van de kwikzilveren Jaron Vanderhaegen, telkens op aangeven van regulator kapitein Sebastien Perquy, en een doelpunt van rots in de branding Jasper Quicke was de wedstrijd al vlug beslist.  Damme kwam de opdoffer nooit meer te boven maar begon nu toch beter te spelen.   Lando Bassimon bracht met zijn gouden linker de forfaitcijfers op het bord en de nooit afgevende Jani Bousson lukte op aangeven van Lando een heerlijk kopbaldoelpunt wat meteen de tussenstand op 0-6 bracht.  Pas dan kon Dynamo eindelijk tegen scoren, ook omdat gelegenheidsdoelman Jonas Deklerck enkele keren prima tussenkwam.  Mathieu Perquy slaagde net voor rusten nog in de 7de Brugse treffer.

Na de pauze zagen we een meer evenwichtigere partij met kansen aan beide zijden maar met een nadrukkelijk controlerend Cercle.  Beide ploegen slaagden elk nog in het scoren van een doelpunt wat de eindstand op een overtuigende 3-8 zege voor de groenzwarte jeugd bracht.

zvv Cercle trad aan met: Jonas Deklerck, Jasper Quicke, Sebastien en Mathieu Perquy, Jani Bousson, Lando Bassimon en Jaron Vanderhaegen.

Glenn Vanderhaegen en Noël Lekens waren de onvolprezen begeleiders.