Preminiemen Vlaams Kampioen 2009/2010

Preminiemen zvv Cercle kronen zich tot Vlaams Kampioen !

De preminiemen en de miniemen van zvv Cercle Brugge speelden als slot van het seizoen 2009/2010 hun respectievelijke jeugdfinales voor de titel van Vlaams Kampioen.

De preminiemen versloegen in hun 1ste wedstrijd United '76 Schoten met 7-1 en wonnen vervolgens ook van zvc Affligem met 2-1 na een zeer spannende partij.  Hierdoor zijn onze jongste groenzwarte spelertjes terecht Vlaams Kampioen.  Meteen spelen ze op zaterdag 5 juni om 16.30u in Vilvoorde voor de Belgische titel tegen de Waalse vertegenwoordiger.

Het verging de miniemen iets minder goed.  Mister 50% Jeremy Tungila Nzolo had daags voordien met zijn veldvoetbalclub de Belgische titel bij de U13 binnengehaald en de vieringen waren wat laat uitgevallen waardoor Jeremy te moe bleek te zijn en vanwege zijn moeder verbod kreeg om nog aan te treden met zijn groenzwarte vrienden.  De miniemen verloren hun 1ste partij tegen een sterk CKB Puurs met 0-3 maar werden uiteindelijk verdienstelijk 2de door CSK Everberg te verslaan met 5-4.