2012/2013 Vlaams kampioenschap Preminiemen - ZVV vicekampioen

Zondag 5 mei 2013
Als kampioen van de regio West mochten de preminiemen in Heist-op-den-Berg in een driehoekstornooi met Kras Antwerpen, kampioen regio Noord, en Wittekes Rode, kampioen regio Zuid, uitmaken wie de titel van Vlaams kampioen zou behalen. Onze groenzwarte jongeren strandden op een zucht van de titel door de eerste wedstrijd in de slotseconde te verliezen van een zeer technisch sterk Kras Antwerpen met verschillende spelertjes van KV Mechelen in zijn rangen. Rode was tijdens de de tweede wedstrijd niet meer dan een sparringpartner.

Kras Antwerpen - ZVV Cercle Brugge: 5 - 4

Cercle geeft alsnog een 1-3 voorsprong uit handen!
zvv Cercle werd gedwongen op de counter te spelen tegen een technisch sterk Kras Antwerpen dat vooral het betere zaalvoetbal bracht. Nochtans was Laurens er als eerste het dichtst bij om de score te openen maar zijn bal ging voorlangs. Zoals verwacht viel het doelpunt aan de overkant omdat er meer dreiging uitging van de Antwerpse aanvallen. Doelman Guilliano moest zelfs nog enkele keren gepast tussenkomen om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Maar plotseling kwam een perfect uitgevoerde snelle Cerclecounter waardoor Lars de gelijkmaker kon aantekenen. Op het kwartier kreeg Thibault nog een mooie kans, maar zijn schot ging rakelings naast. De rust werd bereikt met een billijke 1-1 stand.

Na de pauze werd Guillliano alweer op de proef gesteld door een aandringend Kras maar het was Yentl die op eigen helft de bal kon onderscheppen en op avontuur ging. Zijn lange run werd door een verschroeiend schot in de benedenhoek beloond met een goal. Het werd nog mooier voor groenzwart dat een veldvoetbalgoal kon maken in zaal: een voorzet van Darren werd door Lars met het hoofd verlengd in de bovenhoek. Na vijf minuten spel stond het opeens verrassend 1-3. Een te vroege voorsprong misschien want Kras zette meteen een tandje bij en Cercle moest achteruit. Guilliano had opnieuw een puike redding in petto en Kras miste nog een unieke mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Uiteindelijk kwam die er toch na een jammerlijk owndoelpunt van Tibo. Intussen had Cercle spijtig genoeg tot twee maal toe een drie tegen een-situatie niet kunnen uitbuiten, waardoor de achterstand van Kras misschien niet meer overbrugbaar was geweest. De tegenslag was meteen het sein voor de Antwerpenaars om alle registers open te gooien. Na een heet standje lukten de Sinjoren net voor het kwartier dan toch de gelijkmaker. De druk werd nog opgevoerd en werd heel intens. Met nog vier minuten te gaan kwam de voorsprong van Kras niet heel onverwacht. Een vrijstaande Darren kreeg nochtans nog een prima kans op de gelijkmaker maar besloot hoog over. Maar even later bezorgde Lars met een plaatsbal zijn ploeg nog uitzicht op meer. De spanning steeg ten top en terwijl coach Lorenzo Moerman zich kon verzoenen met een gelijkspel viel in de slotminuut de winnende treffer aan Antwerpse. De ontgoocheling bij de groenzwarte spelertjes was dan ook ontzettend groot!

zvv Cercle Brugge - Wittekes Rode: 11 - 2

Onmiddellijk na zijn verliespartij moest de groenzwarte ploeg opnieuw het terrein op voor de confrontatie met Wittekes Rode. Het bleek algauw om een eenrichtingspartij te gaan ondanks alle goede intenties van Rode. Aan de rust wezen de bordjes al 6-0 na goals van Lars (2x), Tibo (2x), Yentl en Thibault. Ook tijdens de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld met een heersend Cercle en een moedig verdedigend Rode dat er af en toe knap kon uitkomen. De Doelpunten in de tweede helft waren van Thibault (3x), Darren en Tibo. Het werd uiteindelijk een ruime overwinning die tot niets diende dan de eer.

PRONKEN MET DE GEWONNEN TROFEE !