Miniemen Vlaams vice-kampioen 2014/2015

Zondag 26 april 2015 werden in de sporthal "Haneveld" te De Haan de finales van de Vlaamse jeugdkampioenschapen betwist. Bij de categorie miniemen was ZVV Cercle gekwalificeerd na het behalen van de titel in de provinciale Jeugdcup West. Coaches Peter Deseure en Björn Devriese trokken vol goede moed met een gemotvieerde ploeg naar de kustplaats voor wat een moeilijke namiddag leek te worden.
Tegenstrevers waren de winnaars van de Jeugdcup Oost en Centraal. Dit waren met name de A en C-ploeg van Kras Antwerpen, al meerdere jaren een zaalvoetbalclub met een zeer sterke jeugdwerking, voornamelijke gericht op de allochtone Antwerpse gemeenschap.
De eerste wedstrijd tegen de C-ploeg van Kras Antwerpen startte eerder in mineur, maar na een spectaculaire wedstrijd werd de 0 - 3 achterstand uiteindelijk nog omgebogen tot een 5 - 4 overwinning. Het was pas in de allerlaatste minuut dat het beslissende doelpunt werd gescoord. De tweede wedstrijd zou uitsluitsel geven over de toekenning van de titel van Vlaams kampioen.
De A-ploeg van Kras Antwerpen was samengesteld uit tweedejaars miniemen. Dit was al een eerste nadeel voor onze eerstejaars groenzwarte spelers. De leepheid van de tegenstrevers was een bijkomende troef die bij momenten handig werd uitgebuit. Tot ieders verrassing leidde ZVV Cercle aanvankelijk met 2 - 1 deze niet steeds fair betwiste wedstrijd. Tijdens de tweede helft kreeg de jongere ploeg niet alleen de klop van de hamer, het werd ook het slachtoffer van de uitdagende speelstijl van de "Antwerpenaren". Uiteindelijk diende groenzwart met 7 - 2 de meerdere te erkennen in hun tegenstrevers. Al met al mocht ZVV Cercle met geheven hoofd het veld verlaten als Vlaams vicekampioen bij de miniemen.