Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kampioenschap 2016/2017

14 april 2017: ZVV CERCLE - AS Sint-Niklaas: 6 - 3

Zege gerealiseerd in de beginfase
ZVV Cercle kon geen betere start voorstellen met de vrije trap van Kristof Vandenberghe snoeihard doorheen de muur en meteen de vroege openingstreffer. Gesteund door deze hoopgevende start zoekt de groen-zwarte ploeg geduldig naar de verdubbeling en vindt deze na een gepaste snelle balwisseling met Arno Lycke als afwerker. Nog geen minuut later zit Cercle enigszins op rozen wanneer een collectieve aanval met Michiel Schoonbaert die Remi Van Belle bedient, die op zijn beurt de kans geeft aan Arno om verrassend te besluiten en de 3-0 op het bord te zetten na nog geen tien minuten spel.
Op vraag van coach Nic Van Belle acteert Cercle zeer gedisciplineerd om met goed gesloten linies en een dubbele dekking op de technisch vaardige bezoekers, het wedstrijdverloop onder controle te houden. Tussendoor worden zelfs nog doelkansen gecreëerd, maar niet in doelpunten omgezet. Ook AS Sint-Niklaas komt aan enkele doelkansen maar doelman Frédéric Warnauts kan ze telkens neutraliseren. Met een 3-0 voorsprong aan de rust ziet het er riant uit voor Cercle.
Dat wordt het nog meer wanneer Arno met een puntertje na drie minuten al de 4-0 scoort. De ploeg gaat er dan blijkbaar van uit dat de zaak geklonken is en er kruipt nonchalance in de Brugse rangen. Het gevolg is dat Frédéric zich moet gewonnen geven en de nul niet op zijn palmares zal kunnen schrijven. Meer zelfs, na een slap verdedigen slikt de ploeg een minuut later een tweede tegentreffer. De reactie blijft niet op zich wachten, er komen enkele kansen, maar de afwerking is te nonchalant. Na een kwartier spel krijgt Cercle het warm: Sint-Niklaas realiseert de aansluitingstreffer! Michiel Schoonbaert doet echter wat van hem mag verwacht worden en zet in dezelfde minuut na een individuele actie (waarbij hij niet af te stoppen is) de bezoekers terug op twee goals achterstand. Meteen komt er terug rust in de ploeg en wordt de organisatie ietwat hersteld. Aan het eind van de partij, tijdens het bezoekende slotoffensief zet Arno de kroon op het werk door met een lepe verre lob over de wanhopige keeper zijn hattrick te scoren en de eindstand op een verdiende 6-3 zege. (jerre)

Ploegsamenstelling: doelman Frédéric Warnauts en de spelers Lorenzo Devriendt, Arno Lycke, Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe, Ruben Vanpoucke en Dirk Vansteelandt,
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs  -  Ploegafgevaardigde: Jeroen Demeulenaere

31 maart 2017: ZVV CERCLE - Moratex Lebbeke: 4 - 3

Aanvalsdrift uiteindelijk toch beloond.
Met de komst van Moratex Lebbeke kon de groen-zwarte formatie wraak nemen voor het onverwacht verlies in het Waasland ter gelegenheid van de heenronde. Ondanks de mindere rangschikking van de bezoekers, mochten hun capaciteiten niet onderschat worden. Van meet af aan trokken de bezoekers in de aanval met een bestendig hoog meespelende en shotlustige doelman. De bezoekers wisten hun aanvalskansen echter niet uit te buiten. Integendeel, het was Remi Van Belle die twee maal de paal viseerde en later nog eens een poging zag stranden op het kruishout. Uiteindelijk opende Kristof Vandenberghe de score door leep het hoog bezoekende spel afstrafte met een gemeten verre lob vanuit het eigen doelgebied naar de verlaten kooi. Onmiddellijk daarop schoof Remi de bal door naar Arno Lycke die veinsde de bal te stoppen, maar die uiteindelijk liet doorrollen, echter zonder de, doelman te kunnen verschalken. Het was integendeel die knalgele keeper die daarop zijn ploeg op gelijke hoogte bracht met een gericht geplaatste bal. Even later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong na een falen in de Brugse verdediging. Even voor de rust werd het dan toch nog 2-2 via Kristof die een penalty voor fout op kapitein Michaël Trancez staalhard binnen keilde.
Met de nodige instructies tijdens de rust van coach Nic Van Belle zocht Cercle geduldig het gepaste gaatje om te kunnen scoren. Het werd een voortdurend aftasten van de bezoekende verdediging, een kopie van een handbalwedstrijd maar dan met de voeten. Nadat Michaël hard op de keepersvuisten schoot, leek Ben Vanhoucke succes te hebben bij de herneming, maar de bal belandde via de paal buiten. Omdat het gezochte doelpunt maar niet viel, werd er bij momenten teveel risico's genomen. Het gevolg was dat Moratex op een diefje op voorsprong kon komen. Met de inbreng van Michiel Schoonbaert als afspeelpunt en targetman kwamen de kansen dan toch iets frequenter. Met nog tien minuten te spelen werd geopteerd voor alles of niets. Kristof mocht de handschoenen van Jonas Deklerck overnemen en de cavalerie op het Lebbeekse doel kon beginnen. De bezoekers legden echter meer dan verstandig een drievoudige verdedigingsgordel voor hun keeper met voor dit trio een voortdurende met de bal mee bewegende vrije verdediger. De Brugse aanvalsdrift werd uiteindelijk toch beloond toen Remi van aan het hoekpunt gepast Ben bediende die de bal droog binnen duwde. De bezoekers waren tevreden met de 3-3 en bleven bivakkeren op hun helft. Of was het Cercle die bleef geloven in zijn mogelijkheden en op zoek ging naar het overwinningsgoal. De belegering werd uiteindelijk beloond toen een bal lichtjes van richting werd geduwd door een bezoekende hand en de toegekende penalty feilloos werd omgezet door Arno. Met de 4-3 wijzigde zich de situatie voor Lebbeke dat plots voluit in de aanval trok en Groen-zwart nog enkele moeilijke momenten deed doorstaan. Maar de ploeg hield het hoofd koel en hield met 4-3 een verdiende zege aan huis. (bévé)
Ploegsamenstelling: de doelmannen Jonas Deklerck en Frédéric Warnauts en de spelers Arno Lycke, Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Ben Van Houcke, Kristof Vandenberghe en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs - Afgevaardigde: Sebastiaan Hoeman - Verzorger: Noël Lekens 

24 maart 2017: Rapid Calimeros Beernem - ZVV CERCLE: 1 - 5

Derby eindigt in mineur met ... een vervolg?
De ontmoetingen tussen Groen-zwart en Rapid Beernem zijn altijd zwanger van spanning en emotie. De verscheidene Rapidploegen vormen steeds een boeman voor de Cercleploegen en Rapid is dan ook steeds de te kloppen tegenstander voor de Cerclefamilie. Zo ook de wedstrijd van vrijdag 24 maart tegen Calimeros. Temeer beide ploegen verwikkeld zijn in een onderling strijd voor de gunstigste positie in de eindrangschikking en beide ploegen voor aanvang van de wedstrijd op gelijke hoogte stonden. De uitslag van de derby zou dus wel eens bepalend kunnen zijn voor de eindafrekening.
De wedstrijd kende een aangenaam verloop, maar door de stevige Cercle-organisatie wist Rapid niet van welk hout pijlen te maken om het Brugs verweer te omzeilen. Door de hoge druk van de groen-zwarte formatie slaagde kapitein Michaël Trancez er trouwens in om de thuisdoelman op een enig mooie wijze te lobben en met 0-1 de rust in te gaan.
ZVV startte de tweede helft met hetzelfde spelsysteem en na enkele minuten werd de voorsprong verdubbeld: Remi Van Belle zette een "Messiaanse dribbel" in gang en na een enig mooie panna prikte hij de bal, via de paal, tegen het Beernemse net. Bij deze onverwachte 0-2 achterstand begonnen de plaatselijke poppetjes te dansen. De sfeer werd bitsiger, niet in het minst wanneer een poging van Arno Lycke via een verdediger in doel devieerde. Keeper Maxim Annys was razend, reageerde zijn frustratie af tegenover de scheidsrechter en mocht tegen een geel karton aankijken. De verwensingen en verwijten vlogen naar het hoofd van de spelleider die de Rapiddoelman met rood bedacht. Ondanks de numerieke minderheid slaagden zij hierop te scoren tegen een overigens knap acterende Jonas Deklerck. Even later dikte Cercle de score nog aan met een doelpunt van Michiel Schoonbaert die tegen zijn gewezen ploegmaats een solotocht succesvol afrondde. Toen Kristof Vandenberghe een enig mooi hakje van Arno Lycke. benutte om de 1-5 te scoren, was elk akkefietje rondom scheidsrechter Dhooghe er teveel aan. Hij had het helemaal verkorven bij de thuisspelers toen hij een thuisdoelpunt afkeurde. Wanneer hij niet inging op hun vraag naar enige toelichting, kreeg hij allerlei smadelijke verwijten naar het hoofd geslingerd en dreigden verschillende spelers de zaal te verlaten. Thuiscoach Kris Warniers kreeg zijn manschappen niet  meer tot rust in zoverre de Rapid-spelers elkaar om het meest bekritiseerden. Kortom, de fair-play was ver te zoeken bij de thuisploeg. Uiteindelijk werd de partij voortijdig "afgesloten" bij een 1-5 tussenstand en na een toch wel onwaardig einde. Deze beslissing van de ref was meer dan moedig en eigenlijk voor de hand liggend om meer onheil te voorkomen.Wellicht wordt het resultaat op basis van het wedstrijdverslag van de scheidsrechter omgezet naar 0-5 ff.
De soap na de wedstrijd had een nog onbegrijpelijker vertoon dan dat wat zich voordien op het terrein af had gespeeld. De thuissupporters mengden zich nu in het debat in zoverre de referee in bescherming diende genomen te worden. Ook de Cercle-spelers waren de kop van jut en kregen het hard te verduren. Om te ontsnappen aan geweld en fluimerige kledij zagen enkele Cerclegetrouwe supporters zich verplicht met de spelers de kleedruimte in te duiken. Even werd overwogen om politiebescherming aan te vragen, maar de Cercle-delegatie nam uiteindelijk de beslissing om de gemoederen niet op de spits te drijven en via een "vluchtweg" en zonder verfrissing de sporthal te verlaten. (Séba))
Ploegsamenstelling: doelman Jonas Deklerck en de spelers Arno Lycke, Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen, Dirk Vansteenkiste en Dieter Vergauwe.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs - Afgevaardigde: Sebastiaan Hoeman 

17 maart 2017: Eendracht Waregem - ZVV CERCLE: 6 - 7

Twee belangrijke punten weggekaapt bij Eendracht Waregem
Met nog vijf te spelen wedstrijden breekt de finale strijd voor de ereplaatsen aan. Temeer momenteel vier ploegen, waaronder ZVV Cercle, op een zakdoekje bijeen staan. Elk puntengewin is dan ook welkom en de ploeg trok volle hoop op een puntje naar het tweede geklasseerde Eendracht Waregem. Wie weet, kon de stunt van Rapid Beernem vorige week, niet worden overgedaan en een zege behaald worden aan de Gaverbeek.
Het coachenduo Nic Van Belle - Renzo Jacobs kon niet rekenen op de diensten van Nick Borgonjon, uitgeschakeld met voetbreuk, en zag keeper Frédéric Warnauts in de loop van de week uitvallen met longontsteking. (Een gevolg van het paginabreed interview in het Brugsch Handelsblad?) 
De wedstrijd begon wel in mineur omdat het aanvankelijk een zoektocht was naar de juiste organisatie tegen de aanvalsgolven van de thuisploeg. Groen-zwart vertoonde tevens een zenuwachtig gedaante. Hierdoor kwam er vaak een vrije zone tussen verdediging en aanval waarvan Eendracht maximaal gebruik maakte. Na een tiental keek ZVV al tegen een 2-0 achterstand op. Hierop werd overgeschakeld op het meer druk zetten op de tegenstander met als resultaat dat op het kwartier met twee doelpunten van "goudhaantje" Arno Lycke alles te herdoe was. De rush werd verder gezet en met een treffer van Ben Vanhoucke stond het aan de rust al 2-3 in het voordeel van Cercle. Die voorsprong kwam er mede dank zij enkele knappe tussenkomsten van Jonas Declerck die de zieke Frédéric meer dan waardig verving.
Toen kapitein Michaël Trancez al tippend de bal tegen het net kon prikken en zo 2-4 voorkwam op "vreemde" bodem, kwam Groen-zwart stilaan onder een belegering te staan. De ploeg hield echter stand en bouwde de voorsprong zelfs nog verder uit. Bij een thuisshot op de paal waarbij de bal enkele capriolen maakte, kreeg Glenn Vanderhaegen de bal pardoes voor de voet en kon met een gemeten lob van ruim 35 meter de mee opgekomen doelman uitschakelen en de 2-5 te scoren. Cercle opteerde nu voluit voor de counter. Bij een plaatselijk balverlies was het duo Arno-Ben er als de kippen bij om de 2-6 te maken. Eendracht kon wel een doelpunt puren uit de belegering, maar Arno zorgde op tien minuten voor tijd voor de 3-7 voorsprong. Eendracht Waregem was tijdens de eindfase echter niet te stuiten, temeer Groen-zwart soms te risicovol op zoek ging naar de dubbele cijfers. Het was integendeel de thuisploeg die driemaal scoorden en zo nog vervaarlijk in de buurt kwam van een gelijkspel. Bij het eindsignaal stond het echter 6-7 en werd de ploeg beloond met de twee punten. (jerre)
Ploegsamenstelling: doelman Jonas Declerck en de spelers Arno Lycke, Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Ben Vanhoucke, Kristof Vandenberghe; Glenn Vanderhaegen en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs  -  Ploegafgevaardigde: Jeroen Demeulenaere. 

vrijdag 10 maart  /  A.R.B. Hamme - ZVV CERCLE: 1 - 4

CERCLE handhaaft zich in het Waasland
ZVV Cercle verkeert de jongste weken in een positieve flow en wou dit ook bij A.R.B. Hamme bewijzen. De laatste verlieswedstrijd dateert al van 13 januari 2017 en een verliesbeurt bij de staartploeg zou feitelijk een affront betekenen. De thuisploeg legde in de openingsfase het tempo op. De ploeg acteerde hoog, de balwisselingen werden snel uitgevoerd en de loopacties verliepen zo mogelijk nog sneller. Cercle liet zich echter niet uit haar lood slaan en brak telkens gepast vanuit een sterk georganiseerd defensief uit. De openingsrush van de thuisploeg viel stil wanneer Arno Lycke een tegenaanval kon opzetten en beheerst de doelkans afrondde: 0-1 in het voordeel van de Groenzwart. ARB Hamme liet zich niet pramen, prikte terug en scoorde meteen de gelijkmaker. Arno toonde echter nog voor de rust dat Cercle ondertussen voldoende maturiteit in haar wedstrijden kan leggen en bracht de ploeg opnieuw op voorsprong.
Na de pauze prikt Arno zijn derde treffer van de avond tegen het net. Stilaan evolueert de wedstrijd naar een peil dat potig kan worden genoemd. Hierdoor kwetste Nick Borgonjon zich aan z’n voet. Uit een latere diagnose zou zelfs blijken dat z'n middenvoetsbeentje opnieuw gebroken is. Ondanks de 1-3 voorsprong kan ZVV niet op haar lauweren rusten want de thuisploeg blijft zoeken naar de aansluitingstreffer. Het is echter Kristof Vandenberghe die met een late goal de eindstand vastlegt op 1-4. (Vertigo)
Ploegsamenstelling: doelman Frédéric Warnauts en de spelers Nick Borgonjon, Arno Lycke, Michiel Schoonbaert, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Dirk Vansteelandt.
Coaches: Nic Van Belle en Renzo Jacobs - Afgevaardigde: Brecht Goethals

vrijdag 3 maart / ZVV CERCLE - Al Azhar Waregem; 7 - 2

Gave ploegprestatie bekroond met riante zege
In zijn derde confrontatie met Al Azhar Waregem leverde Cercle een meer dan gave ploegprestatie af. De technisch vaardige bezoekers werden in een moeilijke aanvangsfase uitstekend opgevangen door een sterk globaal acterend Brugs verdedigingsblok waarin doelman Frédéric Warnauts een meer dan betrouwbaar sluitstuk was. De bezoekers werden niet alleen goed afgeblokt, bij momenten staken de aanvallers ook hun neus aan het venster. Zo zag Michiel Schoonbaert zijn shot met de buitenkant van de voet niet alleen stranden op de paal, maar de terugvallend bal pardoes ook in de grijparmen van de gelukkige doelman. Het was maar uitgesteld, want even later pikte kapitein Michaël Trancez de bal in de middencirkel, schakelde bliksemsnel over in overdrive en scoorde meteen de openingstreffer. Nieuwkomer Arno Lycke deed dit even later over en zag "tipshot" via de onderkant van de lat binnen kaatsen. De onverwachte 2-0 voorsprong gaf Groen-zwart vleugels, maar Remi Van Belle slaagde er niet in voor een open doel de bal goed te beroeren en te zorgen voor de 3-0. De tussenstand onderging hierop geen wijzigingen meer zodat de na een pittig betwiste eerste helft van kamp gewisseld met een 2-0 voorsprong.
Met de nodige instructies van het coach Nic Van Belle en assistent Renzo Jacobs werd geconcentreerd de tweede helft aangevat. Het spel was pas hernomen of een attente Michaël onderschepte gepast de bal en brak met een droge 3-0 het vertrouwen bij de Al Azhar-ploeg. Nog geen twee minuten later had de Cercle-kapitein minder geluk toen zijn lob nipt over het doel neer viel. Nieuwkomer Arno bewees uit het goede hout gesneden te zijn en scoorde na een gevatte uitbraak zijn entree in de ploeg met de 4-0. De vele verwoede bezoekende pogingen werden intussen stelselmatig verhinderd door een onklopbare Frédéric die zowel met handen, armen, voeten of benen alles verijdelde. Michiel Schoonbaert had minder meeval toen zijn plaatsbal via de binnenkant van de paal terug in het veld kaatste. AA Waregem wijzigde in het laatste kwartier zijn tactiek en trok massaal in de aanval. Met de moed der wanhoop slaagden de bezoekers ook in om dan toch eens Frédéric te verschalken. Daarop volgde vijf dolle minuten van de karaktervolle Dirk Vansteelandt. Op snelle uitbraken verzilverde hij driemaal na elkaar de naïeve bezoekende verdediging en bezorgde het Cercle-geheel met een zuivere hattrick de geruststellende 7-1 voorsprong. Al Azhar kon enkel nog in de slotminuut het Brugse sluitstuk verrassen met een shot in de winkelhaak.
De droge 7-2 overwinning is het resultaat van een uitstekende verdedigende aanpak tijdens het aanvangskwartier en gevatte uitbraken met loepzuivere afwerking tijdens de rest van de ontmoeting: kortom een gave ploegprestatie waarin iedereen zich ten volle heeft gegeven en fier mag terugblikken op zijn inzet. 
Ploegsamenstelling: doelman Frédéric Warnauts en de spelers Arno Lycke, Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen, Kristof Vandenberghe en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs.

woensdag 1 februari / AS Sint-Niklaas - ZVV CERCLE: 4 - 4

ZVV haalt drie op vier tegen technisch vaardige ploeg
De midweekwedstrijd bij Athletico Sint-Niklaas was de tweede in een korte tijd. Op vrijdag 20 januari won Cercle nog overtuigend met 7-2 na een aantrekkelijke wedstrijd. De wedstrijd in het Waasland werd er een met twee gezichten. Tijdens de eerste helft walste Groenzwart over de thuisploeg heen en hield achteraan alles potdicht in zoverre Frédéric Warnauts geen bal moet pakken. ZVV creëerde met oogstrelend voetbal een dozijn rijpe doelkansen. Maar in tegenstelling tot de thuiswedstrijd (5-1 aan de rust) scoort de ploeg slechts twee doelpunten: op het kwartier en vijf minuten later prikt kapitein Michaël Trancez de bal tekens tegen het net. Zo wordt nagelaten om definitief afstand te nemen. Het gebrek aan efficiëntie zou tijdens de tweede helft zuur opbreken.
Onmiddellijk na de herneming zet de thuisploeg hoog druk en slaagt er in door eigen foutjes op gelijke hoogte te komen. Na een klein kwartier slaagt Nick Borgonjon er in op vrijschop met een grondscherende torpedo Cercle opnieuw op voorsprong te zetten. Twee minuten later lukt Ben Vanhoucke er zowaar in om op zijn eigen rebound de 2-4 te scoren. De jonge thuisspelers (geboortejaar 88 en 89) zijn echter niet van de kook en blijven onophoudelijk met voetbaltechnische vaardigheden het doel van de opnieuw sterk acterende Frédéric bestoken. Gestuwd door de oorverdovende Marokkaanse percussie komt AS Sint-Niklaas op zes minuten van het einde nog terug. De ZVV-spelers proberen zo veel als mogelijk het hoofd koel te houden in het hete wedstrijdeinde en slagen er zo waar in het meer dan verdiende puntje mee te nemen naar Brugge.
Na afloop van de wedstrijd intimideren en bedreigen enkele heethoofden nog de ZVV-delegatie, zowel in de zaal als achteraf op de parking. Walgelijk.
Conclusie: na afloop van de eerste helft had de wedstrijd al beslist moeten zijn, na afloop van de de tweede helft  geldt de spreuk "beter één punt in de hand dan...". Maar wat een luxe-situatie om ontgoocheld te zijn met slechts één punt op Sint-Niklaas en 5 op 6 na de dubbele confrontatie met de toppers AS en Azhar Waregem. Wie had ooit gedacht dat dit zvv Cercle daartoe in staat was? Zvv is terug alive and kicking!  (VéBé)
Selectie: Frederic Warnauts en de spelers Nick Borgonjon, Michael Trancez Kristof Vandenberghe, Ben Vanhoucke, Giovanni Vanneste en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle - Afgevaardigde: Brecht Goethals

27 januari 2017  /  Al Azhar Waregem - ZVV CERCLE: 2 - 3

TRIOMFTOCHT IN DESSELGEM
Groen-zwart wou een verlengstuk breien aan de ruime zege van vorige week tegen Ath. Stars Sint-Niklaas. De tegenstrever was echter niet de minste: sinds de eerste speeldag had Al Azhar Waregem in eigen huis niet meer verloren en de laatste nederlaag tegen ... zvc Assebroeke dateerde van 14 oktober 2016. Bovendien gaf ZVV in de laatste minuten van de heenwedstrijd een riante 3-1 voorsprong uit handen. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een heerlijk avondje zaalvoetbal
De gastheren openden onmiddellijk alle voetbaltechnische registers, maar dreigden niet echt gevaarlijk. Bij de prangende momenten stond bovendien Frédéric als een rots in de branding. Alle Cercle-spelers weerden zich als één blok en creëerden zelfs een vijftal doelrijpe kansen, zonder enig succes echter. Vijf minuten vóór de rust haalde Nick Borgonjon op vrijschop verschroeiend hard uit en kreeg zvv Cercle verdiend loon naar werken: 0-1 aan de rust.
De vreugde was echter van korte duur wanneer kort na de herneming een afgeweken vrije trap de Brugse netten deed trillen. Het spel ging nu op en neer en de spanning was te snijden. In de zevende minuut schudde de pas ingekomen Michiel Schoonbaert een wondermooie actie uit zijn heupen. “Mac” bediende een zeer bedrijvige Remi Van Belle, die de bal droogweg in doel legde: 1-2. Stilaan raakten de gemoederen in het TopFutsal Leiestadion wat verhit, de contacten wat bitsiger. Een sterk leidende ref Detailleur liet zich echter niet uit zijn lood slaan. Na een eerdere verwittiging stuurde hij in de tiende minuut Mohammed Kassmi met een gele kaart van het veld. Intussen was een extra thuisspeler in de zaal geland en zette Al Azhar hogere druk. Zo moest Frédéric een gemaakt thuisdoelpunt met de voet verijdelen in een spreidstand waarop Kim Clijsters stik jaloers zou zijn. Rond het kwartier moest de “Beer van St-Andries” zich dan toch gewonnen geven bij een afstandsschot. De dappere Brugse krijgers lieten hun kopjes helemaal niet hangen, maar sloegen onmiddellijk en meedogenloos toe met een copybook doelpunt over alle stations: van Frédéric naar Kristof en via Remi en Michael naar Michiel die in alle schoonheid afrondde. De 2-3 was een moment suprême! Tijdens de laatste minuten hielden de groen-zwarten hun focus scherp en weerden zich als Vlaamse leeuwen. Het laatste fluitsignaal klonk dan ook als muziek in de oren.
De fanionploeg haalde zo voor de tweede opeenvolgende week de tweede gerangschikte onderuit met telkens slechts twee tegentreffers. Door deze beste seizoensprestatie en eerste uitoverwinning bevestigen onze jongens hun plaats in de middenmoot. Meer nog, bij een hernieuwde zege tegen AS Sint-Niklaas op woensdag 1 februari nestelt zvv Cercle Brugge zich op een gedeelde vierde plaats. (Vébé)
Ploegsamenstelling: doelman Frédéric Warnauts en de spelers Nick Borgonjon, Lorenzo Devriendt, Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe en Dirk Vansteelandt.

Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs

20 januari 2017  /  ZVV Cercle - Athletic Stars Sint-Niklaas: 7 - 2

Mooie overwinning!
Het “beroep” van AS Sint-Niklaas is een maat voor niets geweest. Nadat ze op 28 oktober een 5-0 ff aan hun broek kregen omwille van hun laattijdige aankomst, werd de jeugdige formatie nu met 7-2 naar het Waasland teruggestuurd. Uiteindelijk blijft het eindresultaat gelijk: een doelsaldo van 5 eenheden.
De bezoekers traden aan met een jeugdige formatie, met daarbij meerdere technisch vaardige spelers maar die op het gebied van duelkracht nog wat groen achter hun oren zijn. Ter informatie: de Klaasjes waren met hun jongeren gekomen omdat ze kost wat kost een forfaitboete wilden vermijden!
Cercle startte furieus met een dubbele één-twee tussen Nick Borgonjon en Kristof Vandenberghe met Kristof als afwerker. De toon was meteen gezet. ZVV speelde heel geconcentreerd en bij momenten met dubbel dekking. De opdracht van coach Nic Van Belle om de tegenstander weinig ruimte te geven, werd correct uitgevoerd. Daarbij werden nog meerdere kansen gecreëerd om de voorsprong ye vergroten, maar de afwerking bleef uit. Na vijf minuten kwamen de bezoekers zelfs op gelijke hoogte. Desondanks de 1-1 bleef de concentratie aanwezig en voerde iedereen nauwgezet zijn taak uit. De inspanningen werden beloond: Nick kan gevat infiltreren, doorduwen en gepast Dirk Vansteelandt bedienen die koelbloedig afwerkt en Groen-Zwart op 2-1 zet. Op het kwartier is het Dirk die de assist geeft en Michaël Trancez die de bal diep in de hoek plaats. Door het gevat positiespel van de zvv-ploeg kan St-Niklaas enkel zijn kansen wagen met afstandschoten. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kan Remi Van Belle een listig over het verdediger gelobd balletje van Nick mooi binnen duwen en brengt Lorenzo Devriendt de ruststand op 5-1.
Tijdens de tweede helft verliep het samenspel minder vlot maar kon de tegenstander niet echt een vuist maken. De Waaslanders scoorden na drie minuten wel de 5-2 maar twee minuten later was er al de reactie van Nick en vier minuten later was Remi aan de beurt met de 7-2. Na amper tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd beslecht en deinde die geleidelijk aan uit naar zijn einde. Niettegenstaande Frédéric twee doelpunten diende toe te staan, speelde hij een puike wedstrijd. (Jerre)
Ploegsamenstelling: doelmannen Frédéric Warnauts en Jonas Deklerck, spelers Nick Borgonjon, Lorenzo Devriendt, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs  -  Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere

 

13 januari '17  /  Rapid Calimeros BEERNEM - ZVV CERCLE: 6 - 4

Paraskevidekatriafobie
In een pittig gekruide streekderby was het geluk ZVV Cercle Brugge niet goed gezind. Misschien zat de "vrijdag-de-dertiende-fobie" er voor iets tussen. Wie zal het zeggen? Hieronder alvast de wedstrijd gerecapituleerd in 13 fases:
1) Na amper 6 minuten spelen stond de ploeg al op een 2-0 achterstand. Het eerste doelpunt was een atypisch zaalvoetbaldoelpunt: een voorzet werd door überhaupt de kleinste speler op het veld, koelbloedig voorbij Frederic Warnauts in doel gekopt. De 2-0 kwam er na een snel uitgespeelde counter.
2) In de negende minuut kon ZVV Cercle Brugge via een mooie solo van Kristof Vandenberghe de aansluitingstreffer op het bord plaatsen.
3) ZVV Cercle bleef vol op het gaspedaal duwen en zocht geduldig naar het vrije gatje in de thuisdefensie. Na zestien minuten gespeeld te hebben, kwam die oververdiende gelijkmaker eindelijk op het bord. Michiel Schoonbaert bood met een mooie actie Michael Trancez de 2-2 op een dienblaadje aan. Michael miste niet en plaatste de bal tegen de netten.
4) Amper een minuut na de gelijkmaker volgde al meteen een koude douche voor Groenzwart. Een afstandschot week ongelukkig af en dwarrelde naast een verbouwereerde Frederic in doel. Achteraf zou blijken dat dit doelpunt het keerpunt in de match te zijn.
5) Er werd gerust met een 3-2 achterstand. In deze eerste wedstrijdhelft was ZVV Cercle Brugge duidelijk de evenknie van Beernem, enkel in de afwerking ontbrak het aan het nodige geluk.
6) Na zeven minuten in de tweede helft was de match al beslecht. Rapid was toen al uitgelopen tot 5-2.
7) Een sterk spelende Remi Van Belle was meermaals een gesel voor de Beernemse defensie. Zo zette hij in de 8ste minuut mooi drie man in de wind, maar kende jammerlijk minder geluk bij de afwerking.
8) Na "13" minuten spel kreeg Cercle de doodsteek toegediend. Op de counter werd de 6-2 tegen de netten geplaatst.
9) Tot overmaat van ramp kreeg Remi drie minuten later een geel karton onder de neus geduwd voor protest tegenoverstaande de scheidsrechter.
10) Michiel Schoonbaert werd intussen ingeschakeld als joker en nam de plaats van goalie Frederic Warnauts in.
11) Met nog vij minuten te spelen milderde Nick Borgonjon nog tot 6-3.
12) Het slotakkoord was weggelegd voor Michiel Schoonbaert die de eindscore 6-4 bracht.
13) Kort samengevat kunnen we stellen dat Beernem het geluk aan zijn zijde had in dit redelijk bitsige duel en dat Cercle aan Paraskevidekatriafobie leed. Zo raakten de groenzwarten tot 5 (vijf) maal toe het doelhout. (Séba)
ZVV Cercle Brugge trad aan met doelman Frederic Warnauts en de spelers Nick Borgonjon, Michiel Schoonbaert, kapitein Michael Trancez, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs  -  Verzorger: Noël Lekens

6 januari '17  /  ZVV CERCLE - evc ASSEBROEKE: 3 - 12

Een mandje vol doelpunten
De Drie Koningen kwamen uit het Oosten naar de stal van Bethlehem met vele geschenken: goud, wierook en mirre. ZVC Assebroeke kwam eveneens uit het oosten maar bracht voor ZVV Cercle slechts een mand vol doelpunten mee. Wie zich louter baseert op de uitslag, heeft het verkeerd voor. Cercle was lange tijd geenszins de speelbal van de buren, maar faalde, in tegenstelling tot de tegenstanders, hopeloos in de afwerking. De bezoekende klasbakken, met in de hoofdrol kapitein Darco Masselus en zvv Cercle's gewezen jeugdproduct Stan Braem, maakten wel optimaal gebruik van de geboden kansen.
Groenzwart begon meer dan aardig aan de stadsderby en creëerde de eerste twee doelrijpe kansen. Assebroeke liet het echter niet zo ver komen en profiteerde na nog geen twee minuten spel van een dekkingsfout van Remi Van Belle om de stand te openen. Gelukkig was er even nadien een attente Frederic Warnauts om de penalty van Masselus te keren. Een strafschop die eerder nogal gemakkelijk door een voor iedereen arrogant leidende Cottry werd toegekend. Fré zorgde daarop voor de verrassing door met een onverwacht strak afstandsshot voor evenwicht te zorgen. En de rol van Frederic was nog niet uitgespeeld want door enkele knappe reddingen en gepaste tussenkomsten hield hij de stand lange tijd op 1-1. De leidersploeg vertikte het om zijn "gekregen" kansen af te werken en Cercle trok zich hieraan op om stand te houden. De mee opgerukte Michaël Trancez had bovendien pech wanneer hij de zijwaarts gespeelde assist van Kristof Vandenberghe via het kruishout zag buiten vliegen. Groenzwart kon de aanhoudende druk niet blijvend ongestraft van zich afhouden. Toch was het slechts met een owngoal van Kristof die de bal in de kluts boven de handen van de weerloze en hopeloos graaiende Frederic in doel zag verdwijnen. Even leek de hoop terug te kunnen oplaaien: Gio Vanneste werd net voor de doelzone foutief gestopt en een strafschop was voor iedereen het juiste verdict. De ref was de enige die het anders zag en legde bal buiten de doelzone. Nick Borgonjon tikte de vrije trap schuin opzij naar Gio die terugkaatste maar net vooraleer Nick kon gelijkstellen, punchte de vooruit duikende keeper Demeyere de bal voor zijn voet weg. Met 1-2 aan de rust mocht Cercle zich tevreden achten.
De tweede helft zou zich laten kernmerken door twee doelrijpe 10 minuten. Net na de herneming scoorde Assebroeke in enkele minuten tijd drie doelpunten. De ploeg kon hiervoor niet profiteren van het individuele talent maar buiitte maximaal de minste foutjes van de Cercleploeg uit. De 2-6 die kapitein Michaël in de draai kon scoren, veranderde niets aan de situatie. Als een vlot draaiende scoringsmachine dreef Assebroek de stand verder op met vijf eenheden waarvan kapitein Masselus één met een lob vanop eigen helft, twee met de voettip en één na een solotocht. Emile Pollet zorgde nog voor een derde Brugs doelpunt maar Masselus liet na een goedkoop toegekende strafschop (fout begaan buiten de doelzone, maar speler viel binnen de zone) vlot om te zetten en meteen de eindstand op 3-12 te brengen.
Na afloop van de demonstratie kan maar één conclusie worden gemaakt: leider zvc Assebroeke wordt met zijn individuele klasbakken de onbetwiste kampioen. Anderzijds moet Groenzwart eindelijk eens komaf maken met het verlies aan concentratie tijdens de tweede helft en met beredeneerd voetbal de tegenstander schaakmat te zetten.
Volgende ploeg onderging het overwicht: doelmannen Frederic Warnauts en Jonas Deklerck en de spelers Nick Borgonjon, Emile Pollet, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe en Gio Vanneste.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs  -  Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere  -  Verzorger: Noël Leekens

21 dedember '16  /  Moratex LEBBEKE - ZVV CERCLE: 5 - 2

Wedstrijd om snel te vergeten!
De midweekwedstrijd bij staartploeg Moratex Lebbeke is er een om zo vlug mogelijk te vergeten. De verplaatsing startte al problematisch doordat de Vito niet wilde starten. De overbrugging naar Oost-Vlaanderen werd toch nog tijdig met eigen wagens gemaakt.
Onmiddellijk na de aftrap krijgt elke ploeg een doelkans maar het is de thuisploeg die na een dikke minuut op voorsprong komt. Het gevolg is dat Groenzwart plots een zenuwachtig geheel wordt en opnieuw als een kip zonder kop achter de feiten aanholt. Na tien minuten spel krijgt Lorenzo Devriendt een gele kaart aangesmeerd omdat hij door op de bal te gaan staan, ostentatief wil aantonen dat een op hem gemaakte fout niet werd bestraft. De ref waardeert dergelijke reactie niet. Toch versaagt de ploeg niet en blijft de gelijkmaker najagen. De thuisdoelman pakt echter alles. Ook Jonas Deklerck bewijst zijn kunde door Moratex van een tweede treffer te houden.
ZVV start de tweede helft met een mee opkomende Jonas. De tactiek lukt echter niet. Het lukt zelfs langs geen kanten om een doelkans af te dwingen. Wanneer het er op aan komt is er geen aflossingspunt aan de tweede paal om de gelijkmaker te scoren. Het is bovendien Moratex dat op 2-0 komt. Hierop wordt Jonas gewisseld om met vijf veldspelers alles op alles te zetten. Kristof Vandenberghe wordt dan (nog maar eens) gelegenheidsdoelman. En het loont. Een shot van Kristof wordt gekeerd en in de rebound kan Michaël Trancez de aansluiting scoren. Mag Cercle opnieuw hopen op …? Helaas, Ben Vanhoecke valt uit met een pijnlijke knie en de thuisploeg loopt uit tot 3-1. Een minuutje later slaat Kristof opnieuw toe en is de aansluiting er opnieuw. Tijdens de intense zoektocht naar de gelijkmaker houdt de thuisgoalie perfect stand. Moratex kan zelfs opnieuw uitlopen wanneer Cercle in het zelfde euvel vervalt: het niet volgen van een opkomende speler. Wanneer in de slotminuut ook Dirk Vansteelandt uitgewezen wordt, profiteert Moratex hiervan om de stand op te drijven tot 5-2.
Wat uitzicht gaf op een lucratieve tocht naar het Waaslans, is uiteindelijk geëindigd op een nachtelijk debacle. ZVV heeft nu nog drie punten voorsprong op ARB Moratex in plaats van de verhoopte (en geruststellende) vijf punten. De Nieuwjaarsmaand wordt andermaal een moeilijke maand. (jerre) 
Ploegsamenstelling: doelman Jonas Deklerck en de spelers Lorenzo Devriendt, Michaël Trancez, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen, Ben Vanhoecke, Dirk Vansteelandt en Frederic Warnauts.
Coaching: Nic Van Belle - Ploegafgevaardigde: Jeroen Demeulenaere - Materiaalmeester: Brecht Goethals

9 december '16 / ZVV CERCLE - ARB HAMME: 2 - 1

ZVV neemt wraak op zichzelf
De wedstrijd tegen rechtstreekse belager ARB Hamme kende een zenuwachtige start. Beide ploeg, goed bewust van de waarde van het resultaat van de match, maakten er dan ook een vrij lange studieronde van tot Michaël Trancez na een kwartier een versnelling uit zijn lichaam perste, de bal door schoof naar Remi Van Belle die aan de tweede paal rustig kon binnentikken. De ploeg speelde vervolgens met een gezonde honger en met de focus op meer om zo de nederlaag van vorige week bij AA Waregem uit te vegen. Michaël kreeg zo tot twee maal toe een kans op een nieuw doelpunt maar zijn besluit eindigde een eerste maal net op de paal, een tweede maal net naast de paal. Anderzijds gunde de verdediging de tegenstander geen enkel kans, waardoor gedraaid werd met een 1-0 Arsenalscore.

Ook de tweede helft werd met dezelfde ingesteldheid gestart met een zoektocht naar de 2-0. Bijna slaagde Gio Vanneste hierin met een kopbal maar de doelman kon pareren. Het was daarentegen Hamme dat scoorde na een ongelukkig balverlies dat cru afgestraft werd. De wedstrijd nam hierop een herstart met een gesloten verloop. Kristof Vandenberghe poogde met één van zijn gepatenteerde vrijschoppen de ploeg op voorsprong te zetten maar de bal ketste af op de vorst van de doelman. Consternatie wanneer Remi Van Belle op het kwartier geel kreeg als gevolg van een gefrustreerde houding. Zou hij de ploeg hierdoor nog in verlegenheid brengen? Meteen kreeg senior Van Belle een dilemma te verwerken: voluit gaan voor de volle pot of het ene puntje proberen vast te houden. Tot zijn ontgoocheling zag Gio een gedevieerde bal net over gaan. Hamme zag stilaan zijn kans op een gelijkspel en remde het spelverloop op alle mogelijke manieren, zowel sportief als anti-sportief. De ref liet echter niet begaan en bestrafte dit op twee minuten van het einde met een uitwijzing. In de slotminuut kwam er dan toch datgene waarop Groenzwart zo lang hoopte: het verlossende tweede doelpunt. Kapitein Michaël snoept de bal af van een tegenstander en keilt die ongenadig binnen.
Met deze 2-1 zet de ploeg niet alleen Hamme op vier punten maar nam het ook wraak op het verlies en de ongeconcentreerde wedstrijd van vorige week.
Selectie: doelman Jonas De Klerck en de spelers Michaël Trancez, Remie Van Belle, Kristof Vandenberghe, Vanderhaegen Glenn, Giovanni Vanneste, Ruben Vanpoucke en Dirk Vansteelandt.
Coach: Nic Van Belle - Terreinafgevaardigde: Jeroen Demeulenaere

2 december '16 / Eendracht WAREGEM - ZVV CERCLE: 8 - 6

Laksheid en gebrek aan concentratie oorzaak van nieuw verlies
Niettegenstaande de uitdrukkelijke vraag van coach Nic Van Belle om de wedstrijd met de nodige concetratie af te werken, werd de raad niet ter harte genomen. De wedstrijd startte nochtans uitmuntend met een doelpunt van de heroptredende Gio Vanneste. Door laksheid werd de thuisploeg de vrijheid om een resem doelpunten te scoren. Groenzwart kon wel enkele doelkansen versieren, maar die strandden twee maal op de lat. Waregem daarentegen was wel efficiënter. Hierdoor zonk de moed in de Brugse schoenen en werd van kamp gewisseld met een ruime 6-1 achterstand.
Toch werd vol goede moed de tweede helft aangevat en leek her er even op dat de wedstrijd zou omslaan. Na combinatie met Gio scoorde Michaël Trancez de 6-2 en even later was Kristof Vandenberghe als de kippen bij om de achterstand te halveren. Waregem reageerde wel met een zevende treffer maar Kristof kon op strafschop de achterstand opnieuw inkorten. Nadat Waregem een achtste treffer realiseerde, nam Dirk Vansteenlandt een tweede penalty te beurt om terug te keren tot 8-6. De resterende tijd was onvoldoende om nog dichter te komen.
Deze nederlaag had er nooit moeten komen en is enkel en alleen maar een gevolg van tekortkomingen in eigen rang. (jerre)
Ploegsamenstelling: doelman Frederik Warnauts en de spelers Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe, Gio Vanneste en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle - Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere. 

25 november '16 / ZVV CERCLE - Al Azhar WAREGEM: 3 - 3

Laatste vijf minuten zijn er teveel aan
Cercle zette met een blitse start de wedstrijd in en stond na de aanvangsminuut al 1-0 voor. Michiel Schoonbaert verschalkte de bezoekende verdediging, incluis de doelman, met een gekruist shot in de verste hoek. Op het kwartier zorgde Michiel zelfs met een uniek strak shot in de winkelhaak voor de onverhoopte 2-0. Cercle bleek op rozen te staan, maar stond amper een minuut later weer in de harde werkelijkheid. Vanuit een onmogelijke hoek scoorde de boomlange kapitein de aansluitingstreffer. Frederik Warnauts voorkwam zelfs met enkele knappe reddingen de gelijkmaker. Nadat Dirk Vansteenlandt en Kristof Vandenberghe herhaaldelijk voor dreiging zorgden had Remi Van Belle pech dat de ref zijn doelpunt niet toekende, ervan uitgaand dat de bal niet meer mocht beroerd worden. Uiteindelijk was de 2-1 ruststand een correcte, zij het te sobere weergave van de eerste helft.
Cercle mocht van geluk spreken dat Frederik onmiddellijk na de herneming met een opheven voet een bal op halve hoogte kon keren. Maar ook Waregem mocht van geluk spreken dat een combinatie tussen Remi Van Belle en Glenn Vanderhaegen net niet in doel eindigde. De partij verliep stilaan nerveus en de spelers raakten soms lichtjes geïrriteerd. De geroutineerde ref Detailleur wist echter herhaaldelijk op zijn eigen manier de gemoederen te bedaren. Met het slotkwartier in zicht zette Al Azhar meer en meer druk op de Groenzwarte verdediging die moeilijk los raakte uit de knellende greep. Tot kapitein Michaël Trancez de bal kon onderscheppen, diep langs de zijlijn oprukken en gepast de centraal meegekomen Dirk bedienen. Het doel lag breed open en de 3-1 voorsprong stond op het bord. Toen iedereen hoopte op een veilige voorsprong, slaagde AA Waregem er toch nog in om tijdens de laatste vijf minuten de Cercle-verdediging uit te schakelen en de 3-3 te scoren. Een unieke kans op een zege gleed uit handen.
Ploegsamenstelling: keepers Frederik Warnauts en Jonas Declerck en de spelers Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs - Afgevaardigde: Sebastiaan Hoeman - Verzorger: Noël Lekens.

4 november '16  /  ZVV CERCLE - zvc ASSEBROEKE: 4 - 10

Wedstrijd na 10 minuten al beslecht
De stadsderby tegen zvc Assebroeke werd in de aanvangsfase beslecht in het voordeel van Asseberoeke dat dit seizoen nog geen puntenverlies leed. De bezoekers trokken van meet af aan in de aanval en werden hierin ondersteund door de mee opkomende doelman Vanthorre. Na amper vijf minuten keek Groenzwart al tegen een 0-3 achterstand. Michaël Trancez bezorgde voor enige hoop met een bal van uit eigen kamp in het lege doel, maar toen Remi Van Belle aan het einde van een solotocht verslikte in de bal op het moment dat hij kon scoren en gewezen zvv-Braem, na een bom van de bezoekende keeper, kon binnen tikken, viel de Cercleploeg opnieuw in elkaar. net voor affluiten van de eerste helft bracht Kristof Vandenberghe Cercle nog terug tot 2-4 met een staalharde rechtstreeks getrapte vrijschop.
De tweede helft was amper gestart of Asseboeke probeerde ZVV de doodsteek toe te dienen. Doelman Frederik Warnauts bracht echter twee keer knap redding brengen op harde schoten. Tijdens de volgende tien minuten de bezoekende treffers de een na de andere zodat het na een kwartier Cercle tegen een 2-9 achterstand opkeek. Bij het merendeel van deze treffers werd nuttig gebruik gemaakt van het hoog spel van Groenzwart. Coach Nic Van Belle had doelman Frederik intussen gewisseld voor Kristof als mee opkomende doelman. Michaël bewees zijn alertheid toen hij onmiddellijk na zijn inkomen de derde Cercletreffer binnenschoof op voorzet van Dirk Van Steenlandt. De Assebroekse spelverdeler Darco Masselus liet het niet daarbij en bood Vanraefelghem de kans om de dubbele cijfers op het bode te zetten. In de slotfase zette Dirk dan nog de eindstand op 4-10.
Tegen een ploeg zeer balvaardige spelers kwam Cercle niet alleen fysisch te kort, het had ook af te rekenen met meer dan balvaardige tegenstanders.
Selectie: de doelmannen Frederik Warnauts en Jonas Deklerck en de spelers Michaël Schoonbaert, Michaël Trancez, Ruben Van Poucke, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Dirk Vansteenlandt.
Coach: Nic Van Belle - Assistent-coach: Renzo Jacobs - Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere 

14 oktober '16  /  ZVV CERCLE - Rapid Calimeros BEERNEM: 5 - 5

Gelijkspel uit de brand gesleept
De wedstrijden tegen de verschillende ploegen van Rapid Beernem zijn steeds een marteling voor de groenzwarten. Deze tegen promovendus Calimeros werd alleen maar een bevestiging van de voorbije ontmoetingen.
Van bij de start zette ZVV onder impuls van kapitein Michael Trancez, de jonge Emile Pollet en routinier Dirk Vansteelandt zijn tegenstander onder druk. Dit resulteerde al op de 3de minuut in de openingstreffer van Emile. Kort daarop werd twee maal naeen een tweede reële doelkans gecreëerd, maar net niet met succes afgewerkt. Na dit felle groenzwarte aanvangskwartier verloor de ploeg ietwat de greep op de wedstrijd en kwam Calimeros stilaan meer in de wedstrijd met de gelijkmaker van Kenny Rommelaere tot gevolg. ZVV verloor hierop het noorden en daarvan profiteerde Rapid om niet alleen de 1-2 te scoren, maar met in totaal vier treffers van Rommelaere de rust te bereiken met een verrassende 1-4 stand.
Ook na de nodige instructies van coach Nic Van Belle tijdens de rust blijft Cercle moeite hebben om zijn spelpatroon van het aanvangskwartier terug te vinden. Gelukkig kon Michaël al vroeg na de herneming de 2-4 scoren en kon karakterspeler Dirk aandikken tot 3-4. Rapid kon evenwel profiteren van een misverstand in de Brugse rangen en liep zo opnieuw uit tot 3-5. Kristof Vandenberghe zette de zaak op assist van Michiel Schoonbaert enigszins recht, en Michiel kon op zijn beurt op aangeven van Emile de gelijkmaker scoren.
Deze derby werd voor groenzwart andermaal een moeilijke bevalling met een sterk wisselend spelbeeld waarbij goede momenten werden afgewisseld met minder goede. De zenuwachtigheid op de spelersbank vertaalde zich bij momenten zelfs op het veld. (jarre)
Ploegsamenstelling: doelmannen Frederic Warnauts en Jonas Deklerck, en de spelers Lorenzo Devriendt, Emile Pollet, Jonas Schoonbaert, Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Kristof Vandenberghee, Glenn Vanderhaegen en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs - Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere. 

30 september '16  /  ZVV CERCLE - Eendracht WAREGEM: 4 - 4

ZVV Cercle ontfutselt leider zijn eerste puntje
Tegen het "zwarte beest" Eendracht Waregem vatte groenzwart de wedstrijd sterk georganiseerd aan. Daarbij prikte Cercle tegen van zodra de kans zich voordeed. De eerste reële doelkansen waren dan ook voor Glenn Vanderhaegen en Michaël Trancez. Toch waren het de bezoekers die de score op de 10de minuut openden, zij het op een onorthodoxe fase toen de opkomende Frederik Warnauts de bal op de middenstip in de voeten speelde van een ambeterende tegenstrever. Cercle liet het niet aan het hart komen en reageerde met een enig mooie combinatie tussen de centraal opgestelde Michiel Schoonbaert die Michaël aan de zijlijn met een secure bal bediende, die op zijn beurt de bal gepast in de voeten schoof van Emile Pollet die rustig afwerkte. Frederik herstelde daarop zijn fataal foutje met enkele gevatte parades wanneer de bezoekers toch eens een gaatje vonden in het verdedigend compartiment dat afwisselend samengesteld was uit Lorenzo Devriendt, Kristof Vandenberghe en Dirk Vansteelandt.
In het begin van de herneming scoorde Waregem op een identieke wijze zoals Cercle het voor de rust had gedaan. Nadat Michaël op doorsteek van Michiel op de kruising besloot, ontnam Glenn het zicht van de doelman waardoor de bal tot wanhoop van de portier tergend traag over de lijn subbelde. Deze gelijkmaker (2-2) gaf Cercle precies vleugels, temeer Frederik alle Waregemse doelkansen met glans pareerde. Met de inbreng van Michiel kantelde de wedstrijd. Op zijn eigen onnavolgbare manier verschalkte hij een verdediger en gaf de keeper met een sleper het nakijken. Kort nadien volgde de 4-2 van het jeugdige talent Emile Pollet die de wanhopige keeper na een persoonlijke uitbraak met een leep lobballetje verschalkte. Met nog 11 minuten te gaan, leek het alsof Cercle op rozen zat. Maar de technisch balvaardige bezoekers zetten tijdens de resterende periode met een alles-of-niets-offensief een ontzettende druk op de Brugse verdediging. Tussendoor besloot Glenn wel nog op de paal en Michaël op de keeper. Ondanks de ene redding na de andere van Frederik slaagden de bezoekers er in de slotfase toch nog in de twee doelpunten achterstand weg te werken.
Al met al is dit 4-4 gelijkspel meer dan verdienstelijk en het resultaat van inzet en karakter door een ploeg waarin iedereen elkaar voortdurend motiveerde en dirigeerde.
Ploegsamenstelling: Frederik Warnauts, Lorenzo Devriendt, Emile Pollet, Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaeghe en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle en assistent Renzo Jacobs - Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere - Verzorger: Noël Lekens

16 september '16  -  ZVV CERCLE - Moratex LEBBEKE: 5 - 1

Bevestiging van eerste speeldag
De wedstrijd tegen Moratex Lebbeke, één van de klassieke "ambetante" Oost-Vlaamse tegenstanders, werd een evenwichtige partij zaalvoetbal met een sterke collectieve groenzwarte prestatie waarin de jongeren op een voorbeeldige wijze door de "ouderen" worden opgevangen en geïntegreerd.
De wedstrijd startte uitstekend voor Cercle met op de 7de minuut een doelpunt na een solovlucht van kapitein Michaël Trancez, en een minuut later gevolgd door een treffer van Emile Pollet na voorzet van Lorre Devriendt. De daarop volgende doelkansen werden niet omgezet zodat gedraaid werd met een 2-0 ruststand.
Kort na de pauze sloegen de bezoekers toe. Gelukkig stond doelman Fréderic Warnauts paraat om de Waaslanders te verhinderen langszij te komen. Met een technische TO van coach Nic Van Belle werd orde op zaken gesteld en de boodschap kwam goed over: Emile neemt een pass goed aan, gaat alleen op de doelman af en neemt met een subtiel opwippertje de doelman te grazen. De wedstrijd kantelt volledig met als resultaat dat Emile twee minuten later de bal verovert, Michael bedient die de lijn haalt en vervolgens aflegt op Jaron die eenvoudig binnen schiet. In de voorlaatste minuut bedient Emile zijn kapitein die de bal vanop rechts in de verste hoek binnen ramt: 5-1 en twee verdienstelijke punten binnen!
Opmerkelijk is de integratie van de jongeren die de hun geboden speelkansen ten volle grijpen met gunstig resultaat.
De selectie: doelman Frédéric Warnauts, Lorenzo Devriendt, Emile Pollet, Jaron Schoonbaert, Michael Trancez, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle en assistent Renzo Jacobs - Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere - Verzorger: Noël Lekens. 

2 september '16  -  ARB HAMME - ZVV CERCLE: 5 - 3

Geen godsgeschenk om het kampioenschap te starten
Voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen 2016/2017 kreeg ZVV Cercle meteen een avondmenu met een zaalvoetbalshow als voorgerecht, een intens hoofdmenu en finaal een dessert dat alles behalve zoet smaakte en eerder een wrange nasmaak bevatte.

Laat en uitgesteld aanvangsuur
Hoewel "nationale" wedstrijden dienen gespeeld te worden tussen 20u en 22u, worden de thuiswedstrijden van de B-ploeg van ARB Hamme geprogrammeerd om 22.30u zodat het automatisch een laatavondshow wordt. Met alle begrip voor de voorafgaandelijke wedstrijd van 1ste Nationale, die gespeeld wordt volgens "real time", maar eigenlijk is het niet verantwoord dat een wedstrijd nog zo laat op de avond aanvangt. Om van de nood een deugd te maken, profiteerden de groenzwart ploeg van de kans om een speelhelft van de "voorwedstrijd" te bekijken. Meteen een bijkomende les hoe zaalvoetbal kan (en moet) gespeeld worden.
Toen iedereen klaar stond om op het geplande aanvangsuur van start te gaan, bleek er verwarring te zijn over de kleur van de spelersuitrusting. Hoewel de thuisploeg officieel aantreedt in lichtblauwe trui, kwamen beide ploegen in hoofdzakelijk wit gekleurde shirts voor de dag. Na overleg en een zoektocht naar andere truien, kon de wedstrijd uiteindelijk pas om 23u (!) starten.
Strikt genomen had de scheidsrechter een verslag moeten opmaken en de wedstrijd niet laten doorgaan, maar de fairplay van ZVV om te wedstrijd te spelen haalde het op enig puntengewin via de groene tafel.

Cercle scoort en houdt stand
Na een gelijkopgaande beginperiode opende Groenzwart na 10 minuten spel de stand: Michaël Trancez counterde gevat en zorgde voor de verrassende openingstreffer. Hamme steldie wel gelijk en nam even later ook voorsprong. Doelman Frédéric repliceerde echter gevat op die twee doelpunten: met een strak afstandshot bracht hij op het kwartier de stand in evenwicht. Hamme nam daarop opnieuw voorsprong maar met de rust in zicht effende Emile Pollet op voorzet van Kristof Vandenberghe de stand opnieuw.

Laatste vier minuten zijn er teveel aan
Ook tijdens de tweede helft houdt Cercle zich staande. De pogingen van de thuisploeg worden niet alleen steevast gekeerd door Frédéric, ook de Brugse pogingen gaan niet in doel. Een bijna-wereld-afstandshot dat Michiel Schoonbaert na een meesterlijke heupbeweging uit zijn sloffen tovert, verdiende wel meer dan uiteen te spatten op het doelhout. Met het wedstrijdeinde in zicht stelde iedereen zich tevrede met een juiste puntendeling. Die mening werd echter niet gedeel door Hamme dat op luttele minuten van het einde profiteerde van zijn fysieke meerwaarde en zo met twee late goals de twee punten uit de brand sleepte.

Besluit
De verslagenheid in het Brugse kamp was begrijpelijk groot en zwaar om dragen. Sport kan soms zeer onrechtvaardigd zijn. Coach Nic Van Belle zag het achteraf als volgt: "Het "new look" Cercle zit midden in een lang groeiproces. Vanuit de voorbereiding zetten de gasten reeds duidelijk enkele stappen vooruit. Wanneer deze positieve lijn doorgetrokken wordt en telkens met eenzelfde grinta gestreden wordt, staat ons een mooie en groene toekomst te wachten. Er moet echter kunnen aanvaard worden dat tijdens de opbouw ook veel leergeld zal betaald worden. Maar de teamspirit en mentale weerbaarheid zijn in deze vriendengroep groot genoeg om de ontgoochelingen het hoofd te bieden."

Spelerskern: doelman Frédéric Warnauts en de spelers Lorenzo Devriendt, Emile Pollet, Michiel Schoonbaert, Michaël Trancez, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen, Ruben Vanpoucke en Dirk Vansteelandt.
Coaching: Nic Van Belle en Renzo Jacobs 

Vol moed ARB Hamme tegemoet