Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kampioenschap 2016/2017

Vrijdag 14 april 2017: DUMPI MART - Circosia Blankenberge: 4 - 8

Veel te zwaar verdict na evenwichtige partij
Vrij vroeg in de wedstrijd sloeg het bezoekende Circosia Blankenberge toe en stond na 10 minuten al 0-2 voor. Daarop stak ook de DUMPI-ploeg zijn neus aan het venster maar het besluit van Dirk Vansteelandt belandde op de bezoekende doelman. Toch wist Jonas Jacques even later de aansluiting te realiseren. En een minuut later counterde Sahin Akgundogdu, bediende Jaron die op zijn beurt de bal doorstak naar Jonas die de gelijkmaker tegen het net prikte. En nog was de DUMPI-furie niet over. In de daaropvolgende minuut realiseerde Jonas al struikelend zijn hattrick in amper drie minuten tijd. Vanaf dat moment was DUMPI baas op het plein. Hierbij etaleerden de jongeren enkele knappe staaltjes van hun kunnen en samenspel. De kustploeg kon dit maar moeilijk aannemen en heel wat bezoekende spelers liepen dan ook wat kribbig rond.
De 3-2 voorsprong werd onmiddellijk na de aftrap van de tweede helft geneutraliseerd na een dom balverlies. Blankenberge trok zich hieraan op en kwam stilaan beter uit de verf. Zo werd het even later zelfs 3-4 en via een op de schouder van Sahin afgeweken bal zelfs 3-5. Op het kwartier kende DUMPI een opflakkering en na penalty-fout op Jonas zette hij de toegekende strafschop feilloos om. Even zag het er naar uit dat de DUMPI-gasten nog een gelijkspel uit de brand zouden slepen, maar tijdens de vijf laatste minuten scoorden de bezoekers nog drie maal waardoor de krappe 4-5 achterstand uiteindelijk nog uitgroeide tot de 4-8 nederlaag. Dumpi verdiende geen dergelijke uitslag. (jerre)

Ploegsamenstelling: doelman Frédéric Warnauts en Lorenzo Devriendt en de spelers Sagin Akgundogdu, Brecht Goethals, Jonas Jacques, Bram Miny, Glenn en Jaron Vanderhaegen en Dirk Vansteelandt.
Ploegafgevaardigde: Jeroen Demeulenaere

Vrijdag 31 maart 2017: DUMPI MART - Rapid DB 04 Beernem: 5 - 7

Wisselend scoreverloop eindigt op dramatisch verlies
Tegen het gehavend (zonder volwaardige doelman) mede degradatiekandidaat Rapid DB 04 Beernem kon Dumpi Mart de broodnodige punten niet thuis houden. De wedstrijd begon alvast niet goed voor Dumpi want na amper 2 minuten spelen rolde de 0-1 reeds tegen de netten. Een counter werd door DB Beernem enig mooi uitgespeeld. Amper één minuut later stond de stand terug in evenwicht. De hoog op spelende doelman Frédéric Warnauts plaatste met een magistraal afstandshot de gelijkmaker in de winkelhaak. Lang bleef deze score niet op het bord staan. Vier minuten later werd de 1-2 gescoord door de bezoekers. Maar nog voor de tiende minuut inging wist Dumpi Mart de scheve situatie recht te zetten. Via een mooie uitgespannen actie kon Dieter Vergauwe de 2-2 op een schoteltje aanbieden aan Bram Miny. Hij nam het geschenk met dank aan en scoorde zoals het hoorde. In het slot van de eerste helft kon Dumpi Mart even proeven van een eerste voorsprong. Opnieuw dezelfde spelers in een hoofdrol (Bram en Dieter), maar nu wel in een andere rol. Deze keer nam Bram Miny de rol van aangever op zich en was Dieter de afwerker van dienst. Dumpi Mart sleepte zich werkelijk naar de rust en mocht daarbij meermaals op een uitstekende Frédéric rekenen. Hij zorgde er quasi in zijn eentje voor dat er met een 3-2 voorsprong gerust werd. 
Na de rust werd de voorsprong door Floris Vlamynck op voorzet van kapitein Breht Goethals aangedikt tot 4-2. Even zal het er riant uit voor de Dumpi-jongens. Maar ingevolge een dekkingsfout werd het 4-3 en stak het bibberen opnieuw de kop op. Ondanks de voortdurend geroepen commando's van Frédéric werd de 4-4 een feit na concentratieverlies. De twee doelpunten voorsprong werden zo maar weggegeven en de lijdensweg was nog niet ten einde. Door onberedeneerde risico's om terug op voorsprong te komen, werden er nog twee tegentreffers geslikt. Met nog vijf minuten te spelen bracht Floris nog even enige hoop in de Dumpi-rangen door de bal als een draaiende tol binnen te zetten. De 5-6 bracht echter geen zoden aan de dijk, de dovenploeg slaagde er nog in om in drie beurten nog eens te scoren.
Ondanks de grote inzet draaide de wedstrijd uiteindelijk uit op een pijnlijke 5-7 nederlaag. Voor hetzelfde geld kon het even goed 7-5 geweest zijn. Met deze eindscore is het verdict voor de Dumpi-formatie definitief: degradatie naar 2de provinciale (Séba/bévé).
Dumpi Mart trad aan met doelman Frédéric Warnauts en stand-in Jonas Deklerck en de spelers Lorenzo Devriendt, Brecht Goethals, Bram Miny, Glenn Vanderhaegen, Dieter Vergauwe en Floris Vlaeminck.
Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere - Verzorger: Noël Lekens

Maandag 20 maart 2017: Carrier Gistel - DUMPI MART: 12 - 0

Zware nederlaag met een dozijn tegentreffers
In tegenstelling tot de wedstrijd van de heenronde, kon het DUMPI-team geen antwoord vinden op de overmacht van het tweede gerangschikte Carrier Gistel. Het werd dan ook een zware 12-0 nederlaag.
Tijdens de eerste helft werd het meteen duidelijk dat Carrier Gistel een paar maten sterker is dan Dumpi Mart: beweeglijke spitsen en een volwassen acterende verdediging die steeds het juiste gaatje zocht. Dumpi daarentegen holde achter de feiten aan en gaf de thuisploeg op elk front te veel tijd om de vrijstaande speler te zoeken. Ofwel ging de bal door het midden en kon Gistel zonder al te veel tegenstand afleggen voor de flanken, ofwel werd de aanvaller via de flank opgezocht en kon die rustig een aanspeelpunt zoeken bij inlopende Carrier-aanvallers.
Afgezien van het snel aandikkende aantal tegendoelpunten zijn er weinig noemenswaardige wedstrijdfeiten te vernoemen. Of misschien wel de uitwijzing (geel) van Jari Durand bij Gistel na een uitbraak van Dieter Vergauwe en onmiddellijk daarop de compenserende uitwijzing van Dieter. Beide acties waren foutieve tussenkomsten die dienden gefloten te worden maar waren geen geel karton waard.
Meer dan merkwaardig is de leeftijd van de spelers bij Carrier Gistel. De ploeg bevatte één zestienjarige, twee zeventienjarigen, een speler van twintig en een van eenentwintig en twee achtentwintigjarigen! Niettegenstaande deze jeugdige samenstelling staat de ploeg op de tweede stek. Een bewijs dat jeugdwerking kan renderen! 
Het eindresultaat werd een afgetekende en geheel terechte 12-0 thuisoverwinning. Daar waar de toenmalige leider t.g.v. de heenwedstrijd aan de rust nog op 1-1 kon worden gehouden, is Dumpi Mart nu gewogen en te licht bevonden door een vooral sterk combinerend Gistel.
Spelerssamenstelling: doelman Jonas Deklerck, kapitein Brecht Goethals en de spelers Nicolas Heinkens, Bram Miny, Kristof Vandenberghe, Loïc Vanhooreweghe, Ben Vanhoucke en Dieter Vergauwe.

Vrijdag 3 maart 2017: Rapid Beernem ’99 - DUMPI MART: 3 - 2

Opnieuw net niet
De eerste helft werd een uitgebreide studieronde waarin beide ploegen elkaar eerder beloerden dan voluit hun kans te wagen. Er vielen dan ook niet veel doelschoten te noteren. Dumpi creëerde wel de betere kansen, maar de afwerking bleef uit. Zo testte Floris Vlaeminck de keeper, die nog onorthodox kon redden, maar kopte in de rebound de bal net naast. Bij een volgende doelpoging zag hij de bal lichtjes afwijken om vervolgens enkele centimeters naast te vliegen. Maar ook Rapid dwong enkele kansen af, hoofdzakelijk op stilstaande fases met Steven Keereman in de hoofdrol. Geen van beide ploegen wist echter zijn kansen echt om te zetten zodat van kamp gedraaid werd met een blanke ruststand.
Vrij vroeg na de herneming viel het eerste doelpunt: Michiel Schoonbaert trapt op vrije trap haarfijn binnen tegen zijn vroegere ploeg. Dumpi probeerde daarop door te gaan, maar de tweede goal bleef uit. Jonas Deklerck moest zelfs enkele malen goed tussenbeide komen om de voorsprong te vrijwaren. Rapid ’99 kwam enkele minuten later toch op gelijke hoogte na een ongelukkige verdedigende interventie waardoor de bal via de voet van de Dumpi-kapitein in doel rolde. De wedstrijd verliep nu lange tijd gelijkmatig met kansen voor beide ploegen, evenwel zonder doelpunten. Toch weerde Dumpi zich dapper. Toonbeeld hiervan was Michiel die op een bepaalde fase lijf en leden in de strijd gooide om een doelpunt te voorkomen. Bij die tussenkomst en zich onvervaard in de open doelmond in de schietbaan van de bal gooide, kreeg hij deze pal op de slaap. Het doelpunt was verhinderd maar stekelige duizeligheid was wel een onaangenaam gevolg. Hopelijk is het geen hersenschudding. Met een man minder kreeg Dumpi het nu moeilijk en was het even van slag. De thuisploeg, met Nico Geerolf voor het eerst dit seizoen (!) in zijn rangen, profiteerde hiervan om het gepaste gaatje te vinden en de 2-1 te scoren. Niet lang nadien kon de thuisploeg uitlopen tot 3-1. Met een rake vrijschop, listig doorheen de muur getrapt door Dieter Vergauwe, kon Dumpi nog de aansluiting realiseren. De resterende tijd was echter te beperkt om nog het verdiende gelijkspel uit de brand te slepen.
De nipte nederlaag na een evenwichtige wedstrijd is een ferme domper op het gemoed van de ploeg. Meteen is het kampioenschap 2016/2017 beslecht.
Ploegsamenstelling: doelman Jonas Deklerck en de spelers Brecht Goethals, Nicolas Heinkens, Bram Miny, Michiel Schoonbaert, Dieter Vergauwe en Floris Vlaeminck.
Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere - Verzorger: Noël Lekens

24 februari 2017 / Bulcke-Boone Damme - DUMPI MART: 7 - 4

REF BEPAALT DE UITSLAG
De uitslag van deze voor Dumpi Mart meer dan belangrijke wedstrijd in verband met de degradatie, werd uiteindelijk beslecht door de man in het zwart, zijnde de scheidsrechter. In principe is de referee een neutrale persoon die zorgt voor de toepassing van de regels, meer in het bijzonder de spelregels van het zaalvoetbal. Uiteraard is ook een scheidsrechter en mens, met zijn gaven en gebreken. En iedere mens is feilbaar. Zo ook een scheidsrechter. Maar, ... er is een wezenlijk verschil tussen het foute beoordelingen en foute beslissingen nemen omwille van het plezier ze te kunnen nemen.
De uitslag van deze voor Dumpi Mart meer dan belangrijke wedstrijd in verband met de degradatie, werd uiteindelijk beslecht door de man in het zwart, zijnde de scheidsrechter. In principe is de referee een neutrale persoon die zorgt voor de toepassing van de regels, meer in het bijzonder de spelregels van het zaalvoetbal. Uiteraard is ook een scheidsrechter een mens, met zijn gaven en gebreken. En iedere mens is feilbaar. Zo ook een scheidsrechter. Maar, ... er is een wezenlijk verschil tussen foute beoordelingen en foute beslissingen nemen omwille van het plezier ze te kunnen nemen.
De wedstrijd verliep gunstig voor de Dumpi-gasten hoewel de thuisploeg het eerst kon scoren. Nicolas Heinkens etaleerde zijn vormcurve met niet allen de gelijkmaker, maar ook het doelpuntje voorsprong. Kristof VDB bracht Dumpi zelfs op een 1-3 voorsprong. Toen leek het er op dat de rode lantaarn zou kunnen overgedragen worden in andere handen. De thuisploeg hield echter het hoofd koel en kon nog voor de rust de achterstand in deze evenwichtige wedstrijd omvormen tot een 4-3 voorsprong.
Tijdens de tweed helft werd een verloren strijd. Zo oordeelde de scheidsrechter er toch over. Remi Van Belle kreeg een gele kaart aangesmeerd en even dreigden de potjes over te komen ten aanzien van de spelleider. Beide ploegen hielden echter het hoofd koel en lieten de sportiviteit primeren op het emotionele. Nicolas kon nog zijn derde treffer de Dumpi-score aandikken tot vier eenheden, maar intussen had de thuisploeg dit ook al gedaan tot zeven doelpunten. Met de 7-4 eindstand werd het voor een moedig en verdienstelijk Dumpi opnieuw een avond zonder enig puntengewin. (NiC/BG/Bévé)
Samenstelling: doelmannen Jonas Deklerck en Frédéric Warnauts en de spelers Brecht Goethals, Nicolas Heinkens, Bram Miny, Remi Van Belle, Kristof Vandenberghe en Glenn Vanderhaegen.
Coach: Dieter Vergauwen

17 februari 2017 / DUMPI MART - Tempo Team Sijsele: 1 - 2

Onterecht nipt verlies
De wedstrijd tegen middenmoter Tempo Team Sijsele kon de Dumpi-ploeg de mogelijkheid geven om de rode lantaarn in andere handen te geven. Bij aanvang van de wedstrijd leek dat echter niet zo evident: slechts vijf spelers waren ter beschikking want Glenn Vanderhaegen werd "opgevorderd" voor de eerste ploeg en als zesde man diende coach Dieter Vergauwe zich ter beschikking te stellen. Toch zag het er lange tijd naar uit dat de ploeg op zijn minst één puntje zou binnen rijven. Dumpi doorspartelde goed het aanvangskwartier waarin beide ploegen omzeggens geen doelkansen afdwongen, maar de bezoekers wel licht overwicht hadden. Wanneer er dan toch eens reële doelkans afgedwongen werd, kwam Jonas Declerck gepast tussen of werd de eigen kans niet ten volle gebruikt. Niettegenstaande Tempo Team met snelle balwisselingen in een tijd de Dumpi-defensie probeerde uit te schakelen, tot scoren kwam het niet. Ook Bram Miny en Loïc Vanhooreweghe zagen hun pogingen geneutraliseerd.
Na vijf minuten in de tweede helft slaagde er dan toch in de stand te openen met een verrassend shot van aan de zijlijn. De Dumpi-spelers versaagden niet en slaagden er even later in gelijk te stellen via Loïc die een voorzet van Dieter hoog in dak jaagde. De ploeg zette ze verder op inzet en karakter in om het gelijke spel niet alleen te behouden, maar ook te vechten voor een broodnodige zege. De ontgoocheling was dan ook groot toen de bezoekers zonder het echt te beseffen met een ongelukkige rebound op voorsprong kwamen. Temeer even later ref D'hooghe een handfout in het doelgebied aan zich voorbij liet gaan. De belegering die tijdens de slotfase gevoerd werd en de bezoekende coach Rotsaert bijna wanhopig maakte, leverde het verdiende gelijkstellende doelpunt niet op. Andermaal was er geen beloning voor de Dumpi-ploeg na een verdienstelijke prestatie.
Ploegsamenstelling: doelman Jonas Declerck en de spelers Brecht Goethals, Bram Miny, Sahin Akgundogdu, Loïc Vanhoorweghe en Dieter Vergauwe.
Coach: Jeroen Demeulenaere - Afgevaardigde: Dieter Coucke - Verzorger: Noël Lekens

3 februari 2017 /  DUMPI MART - Bal Populair De Haan: 2 - 4

Dumpi Mart verliest in eindfase van aangenaam kijkstuk
Dumpi Mart legde een meer dan degelijke prestatie neer op de zaalvoetbalvloer maar kon niet verhinderen dat Bal Populair De Haan de twee punten mee naar huis nam. In een 10 minuten durende studieronde viel er amper iets te beleven. Na deze impasse werden de beste kansen toch nog opgetekend door Dumpi Mart. Zo zette Glenn Vanderhaegen en Remi Van Belle een mooie een-twee op, maar het gekraakte schot van Remi hobbelde over de doellijn. Ook Nicolas Heinkens trachtte tot tweemaal toe de openingstreffer op het bord te plaatsen. Zijn volley en rebound op vrije trap belandden pal in de handen van de bezoekende goalie. Na 20 minuten spelen konden de bezoekers een defensief geblunder in de Dumpi-defensie genadeloos afstraffen. Twee bezoekers kregen op de counter een vrijgeleide richting sluitstuk Frederic. De thuisgoalie had geen verhaal tegen de kanonskogel die genadeloos in de winkelhaak getorpedeerd werd. Het antwoord van Dumpi Mart liet niet lang op zich wachten. Met een old-school puntertje plaatste Remi Van Belle de gelijkmaker op het bord: 1-1 en meteen ook de ruststand. In de tweede helft kregen we van het zelfde laken een broek voorgeschoteld: een tien minuten durende staakt-het-vuren. Na twaalf minuten spelen vond Remi Van Belle het welletjes. Met een weergaloze actie (versnelde actie, dreigen, actie, schieten) plaatste hij de 2-1 op het bord. Dumpi Mart trachtte de score te consolideren, maar slaagde hier jammerlijk niet in. In de laatste vijf minuten ging Bal Populair op en over de thuisploeg. Het eindverdict was 2-4. Het Dumpi Mart slotoffensief mocht niet meer baten. Zo miste Dumpi in de laatste seconde nog een penalty gemist (paal). (Séba) 

Dumpi Mart trad aan met doelman Frederic Warnauts en de spelers Jeroen Demeulenaere, kapitein Brecht Goethals, Nicolas Heinkens, Bram Miny, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Loïc Vanhooreweghe.

DUMPI MART kreeg steun van zijn jongste supporter
Ter gelegenheid van de thuiswedstrijd van Dumpi Mart tegen Bal Populair, kwamen baby Ines-met-de groene-tutte en mama Sabrina supporteren. Meteen de eerste officiële wedstrijd van onze jongste ZVVster...
Enkele weken geleden gaf kapitein Michael (met knipoog) al een roze kadooke aan de fier-als-een-gieter papa Glenn ...
Nogmaals een dikke proficiat aan de fiere papa en gelukkige mama en geniet samen verder met z'n viertjes!

Glenn en Ines Kapitein Michaël en een gelukkige papa

27 januari '17  /  Victory Blankenberge - DUMPI MART: 6 - 3

Verdienstelijk weerwerk!
Tegen een gedegen leider, samengesteld uit gedegen routiniers waaronder de gebroeders Marin Marin die voor enkele jaren nog collega’s waren van zvv Cercle in het Vlaamse kampioenschap, bood Dumpi Mart goed weerwerk. De organisatie werkte goed en af en toe lieten de jonge gasten Jaron Vanderhaegen en Sahin Akgunvogdu flitsen van hun kunnen zien in zoverre dat Dumpi, dank zij Sahin, zelfs op 1-1 kwam. De Blankenbergse klasse werd aan de rust bevestigd met de 3-1 tussenstand.
Tijdens de tweede helft werd de thuisdruk te zwaar en liep Victory vlug uit tot 6-1. Toch lieten de jonge gasten het kopje niet hangen en wisten in hun jeugdig enthousiasme zelfs nog te milderen. Sahin lukte de 6-2 en Jaron bracht het eindresultaat op 6-3.
Al met al werd het een leuke partij zaalvoetbal waarin enkele mooie Brugse combinaties gebracht werden en de volledige ploeg mag terugblikken op een meer dan verdienstelijke wedstrijd.
Ploegsamenstelling: doelman Dieter Vergauwe en de spelers Sahin Akgundogdu, Jeroen Demeulenaere, Brecht Goethals, Bram Miny, Glenn en Jaron Vanderhaegen.

20 januari '17  /  Rapid Young Stars Beernem - DUMPI MART: 12 - 3

Ongelijke strijd
Voor de wedstrijd tegen Rapid Young Stars diende beroep te worden gedaan op niet minder drie scholieren. Het werd dan ook een ongelijke strijd met de thuisploeg. Het wezenlijk verschil in de onderlinge krachtsverhouding werd vanaf het prille wedstrijdbegin duidelijk. Al vanaf de aanvangsminuten werd de plaatselijke doelpuntenkermis ingezet. Na een kwartier spel was het al 4-0 geworden, stand die halverwege opliep tot 8-0! Cijfers die voor zich spreken na een zeer teleurstellende Brugse “prestatie”. Alleen het aanvallend compartiment met Emile en Loïc vormde nog enigszins strijd met de plaatselijke formatie. Het verdedigend compartiment werd al te vaak verschalkt door de verre uitworpen van de doelman die de plaatselijke aanvallers frequent in stelling brachten voor ideale doelkansen. Bovendien lukte Rapid nog enkele goals in de rebound nadat doelman Pallieter eerder redding bracht.
De tweede speelhelft kende een enigszins andere beeld waarbij Dumpi meer aan bod kwam. Bij een eerder beschamende 9-0 achterstand werd zowaar het eerste Brugse doelpunt gescoord. Jammer genoeg werd dit onmiddellijk daarop gevolgd door de tiende voor de Rapidploeg. Dat Dumpi daarop nog twee maal scoorde via Emile die daarmee een hattrick lukte, was maar een doekje voor het bloeden. Tussenin prikte de thuisploeg nog telkens een treffer zodat het uiteindelijk een smadelijke 12-3 nederlaag werd. Jammer voor de moedige jongeren en de ouderen die bereid waren hun ploegkleuren te verdedigen in ondankbare omstandigheden.
Ploegopstelling: doelman Pallieter Vlaemynck en de spelers Brecht Goethals, Nicolas Heinkens, Emile Pollet, Glenn Vanderhaegen, Loïc Vanhooreweghe en Dieter Vergauwen

6 januari 2017  /  DUMPI MART - Ver-Assebroeke: 2 - 5

Evenwichtige kleine derby
De kleine derby tussen Dumpi Mart en zvc Ver-Assebroeke stond enigszins in de schaduw van de ontmoeting van beide A-ploegen. Maar de wedstrijd was daarom niet minder waard. Het eerste wedstrijdkwartier verliep evenwichtig met enkele mooie scoringskansen die echter telkens gepareerd werden. Ver-Assebroeke slaagde er het eerst in te scoren. Maar Dumpi liet zich niet onbetuigd. Dirk Vansteelandt ondernam een goede poging van aan de zijlijn, maar de keeper stond goed opgesteld. Tot overmaat van ramp passeerde de rebound net achter de hiel van de mee opgekomen Nico Heinkens. Kapitein Brecht Goethals kon daarop enkel maar sakkeren wanneer hij na een interceptie geen afspeelpunt vond. Op vijf minuten van de rust kon Ver-Assebroeke een tweede maal scoren. En even zag het er naar uit dat het 0-3 zou worden nadat een pas van Brecht onderschept werd. De kans werd echter knap verhinderd door de gepast uitgekomen doelman Jonas Deklerck. Emile Pollet slaagde net voor rusten er ei zo te scoren maar de poging werd grandioos en spectaculair gekeerd.
Vrij vlug in de tweede helft kwetste Lorenzo Devriendt zich aan de voet en bleef geruime tijd kermend liggen. Ref Cottry had er geen belangstelling voor en verklaarde niets gezien te hebben omdat hij het traject van de bal had gevolgd. Omdat Lorenzo zijn ongenoegen uitte terwijl hij naar de bank hinkte, kreeg hij niet alleen een officiële verwittiging maar werd hij ook daarop nog eens bedacht met een gele kaart. "Een scheidsrechterlijke beslissing op zijn smalst." Meteen was de sfeer uit de wedstrijd verdwenen. Temeer de scheidsrechter zich meerdere keer meende te moeten onderscheiden door foutieve intrappen te fluiten wanneer de bal niet ten volle 100% op de zijlijn lag. Door het wegvallen van de concentratie greep de tegenstander de kans te baat om gemakkelijk de 0-3 te scoren. Dumpi kwam nadien bij balverlies nog meerdere keren in een één-tegen-drie situaties maar Jonas stond pal. Doordat de Dumpi-ploeg teveel beruste in zijn lot, kon Ver-Assebroeke gemakkelijk verder uitlopen tot 0-5. Met een een-tweetje Loïc Vanhooreweghe-Brecht Goethals werd dan toch nog het eerreddend doelpunt gescoord en Loïc zorgde even later na een solotocht met een snoeihard shot voor de uiteindelijke 2-5 eindstand.
Ploeg: doelmannen Jonas Deklerck en Frederic Warnauts en de spelers Lorenzo Devriendt, Brecht Goethals, Nico Heinkens, Emile Pollet, Glenn Vanderhaegen, Loïc Vanhooreweghe en Dirk Vansteelandt
Coach: Jeroen Demeulenaere  -  Afgevaardigde: Dieter Coucke  -  Verzorger: Noël Lekens 

23 december 2016  /  DUMPI MART  -  Rapid '99 Beernem: 4 - 6

Onvoldoende overtuigd van eigen kunnen
De vierpuntenwedstrijd tegen Rapid 99 startte met niet-sportieve problemen: de Rapidspelers kwamen tevoorschijn in witte truien terwijl ze normaal aantreden in rood en zwart. Omdat er geen problemen rondom de truienkleuren te verwachten waren, had Dumpi de oranje reserve-uitrusting niet ter beschikking. De oplossing werd vlug gevonden: omwisseling van truien.
Dumpi werd niet alleen geconfronteerd met dit probleem. Rapid 99 trad niet aan in zijn gekende samenstelling, maar had voor de gelegenheid enkele versterkingen opgeroepen zoals Ewout Desmet en “tieger” Nicolas Verwilst.
Dumpi startte niet slecht en na vier minuten scoorde Remi Van Belle de openingstreffer. Maar twee minuten later hingen de bordjes al weer gelijk. Twee minuten later zag het niet goed uit met een toegekende penalty. Robin Vandekinderen toonde echter zijn klasse door deze te stoppen. Tevergeefs want in de onmiddellijk daarop volgende fase wordt het toch 1-2. Op het kwartier viel de gelijkmaker wanneer Remi op de counter de bal kon doorspelen naar Emile Pollet die beheert binnentrapte. Op zoek naar voorsprong gaf de Dumpi-ploeg daarop meer ruimte weg waarvan Rapid nuttig gebruik maakte om zijn spelletje uit te buiten en op 2-3 te komen. De Dumpi-ploeg trok daaruit onvoldoende de te nemen lessen en zo kon de Beernemse laatste man doodgewoon naar voor lopen en … scoren. Dumpi mocht gaan rusten en nadenken met een 2-4 achterstand.
Onmiddellijk bij de start van de 2de helft werd de Dumpiploeg tweemaal naeen koudweg gepakt en mocht het al meteen tegen een 2-6 achterstand aankijken. Toch probeerde de ploeg de bakens te verzetten: Emile ziet zijn bal via de kruising uit vliegen en een puntertje van Loïc Van Hoorgeweghe werd door de keeper nipt over de lat getipt. Dumpi viel continue aan maar het ontbreekt aan overtuiging en overgave. Net na het kwartier lukte het dan toch: Emile slaagt er uiteindelijk in om de 3-6 te scoren. Twee minuten later strandde een shot van Emile op de lat en Rapid mocht zich gelukkig achten dat een shot van doelman Robin net over vloog. Met nog twee minuten te spelen lukte Loïc dan de 4-6 zodat de jacht op een gelijkspel werd ingezet. In de slotminuut strandde de aansluittreffer nog op de paal. De wedstrijd werd daarop afgesloten op 4-6.
Uiteindelijk was het een degelijke partij met enkele mooie acties maar waar het nog ontbrak aan de nodige overtuiging in eigen kunnen. Resultaat: Dumpi Mart wordt in de rangschikking bijgebeend door Rapid 99 en bengelt nu onderaan op een gemeenschappelijke voorlaatste plaats. (jerre)
Ploegsamenstelling: Robin Vandekinderen en de spelers Brecht Goethals (kapitein), Nicolas Heinkens, Bram Miny, Emile Pollet, Remi Van Belle, Loïc Van Hooreweghe en Kristof Vandenberghe.

 

6 december 2016 /  Rapid DB 04 Beernem - DUMPI MART: 4 - 6

AANVAL LOONT
Dumpi Mart hanteerde in zijn wedstrijd bij Rapid DB 04 van meet af aan het systeem van de totale aanval. Dit hield in dat doelman Jonas Declerck in functie van de mogelijkheden een bijkomend afspeelpunt vormde. Met die (gedurfde) tactiek werd gehoopt afstand te kunnen nemen van de rode lantaarndrager.
Na drie minuten resulteerde dit al in een 0-1 voorsprong toen Remi Van Belle van op de rechterflank naar binnen draaide en de bal mooi binnen trapte. Nog geen minuut later stonden de bordjes echter opnieuw gelijk wanneer de Dumpi-verdediging een thuisspeler vrij liet lopen. Dumpi had wel pech toen op de achtste minuut na een collectieve aanval de kans op 1-2 zich aanbood, maar de bal net voor de doellijn weggewerkt werd. Het voortdurend aanvallen met vijf man loonde echter niet. Het ontbrak aan onderling overleg doordat er niet of toch onvoldoende met elkaar gesproken wordt. Blijkbaar wilden de spelers niet onderdoen voor de thuisspelers. De dovenploeg daarentegen aasde op de counter en reageerde aalvlug bij het minste foutje van de Dumpi-ploeg. Zo nam de thuisploeg bij een Dumpi-aanval dankbaar gebruik van balverlies om van uit eigen doelgebied de bal over het ganse veld te trappen en op 2-1 voorsprong te komen. Hoewel Dumpi vaak te overhaast te werk ging, met risicovol balverlies als gevolg, kon Ben Vanhoecke op aangeven van Remi dan toch gelijk stellen. Vijf minuutjes later deed dit duo het nog eens over. Nog geen minuut later werd de 2-3 voorsprong alweer weggegooid wanneer een individuele actie tot balverlies leidde, de Rapidploeg hierop onverbiddelijk reageerde en ook genadeloos toesloeg.
Tijdens de rust werd opdracht gegeven korter te dekken en de aanvallen geduldiger op te bouwen. 
Dumpi bleef opteren om met vijf man ten aanval te gaan, maar tevens de nodige alertheid in acht te nemen om de thuisploeg geen kans te geven te counteren. Na zes minuten werd een mooie vierkante combinatie uitgevoerd en kon Glenn Vanderhaegen de 3-4 op het bord zetten. Zes minuten later stond Kristof Vandenberghe aan het kanon en kon Dumpi rustiger ademen. Ook de thuisploeg opteerde nu om massaal ten aanval te trekken. Ben kreeg hierdoor kans op zijn derde treffer, maar zag zijn besluit nipt naast gaan. Andermaal kon DB 04 gebruik maken van concentratieverlies om de aansluiting te scoren. Gelukkig kon Remi op drie minuten van het einde zijn tweede van de avond tegen de netten prikken en zo de belangrijke 4-6 zege vastleggen. (jerre) 
Selectie: doelman Jonas Declerck en de spelers Brecht Goethals, Bram Miny, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Ben Vanhoecke, Kristof Vandenberghe Kristof en Glenn Vanderhaegen.
Coach: Dieter Vergauwe  -  Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere

9 december 2016 /  DUMPI MART - Styllux Moerkerke: 3 - 6

Schade beperkt gehouden
De Styllux-boys zijn nooit in verlegenheid gebracht door Dumpi Mart. De wedstrijdklok was nog geen minuut ver toen Dumpi al op een 0-1 achterstand opkeek. Toch bleef de achterstand tegen een van de topploegen van de reeks aan de rust beperkt tot 0-3. 
Na de rust trachtte een moedig Dumpi Mart de bakens nog te verzetten. Floris Vlaeminck slaagde er zowaar in de 1-3 te scoren, maar Moerkerke scoorde eveneens. Toen Floris zijn tweede scoorde, sloeg de vlam opnieuw in de Brugse pijp. Tevergeefs, want amper twee minuten later mochten de bezoekers tweemaal naeen feest vieren. In de slotfase slaagde Sahin Akgundogdu er nog in om de eindscore op 3-6 te zetten.
Dumpi Mart trad aan met doelman Pallieter Vlaeminck en de spelers Sahin Akgundogdu, Lorenzo Devriendt, Nicoals Heinkens Bram Miny, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Floris Vlaeminck
Coach: Dieter Vergauwe - Terreinafgevaardigde: Sebastiaan Hoeman 

30 november 2016 / t’ Pomptje Leffinge - Dumpi Mart: 3 - 4

Ploeg laat zege ontglippen
Niettegenstaande Dumpi Mart aantrad in zijn sterkst mogelijke opstelling, resulteerde het niet in een overwinning en de broodnodige punten. De wedstrijd verliep doorgaans tegen een hoog tempo met vloeiend heen-en-weer spel over het ganse terrein.
Dumpi kwam na acht minuten spel op achterstand na verrassend puntertje en vier minuten later op 2-0 na ongelukkig balverlies in een duel. Tijdens de rest van de eerste helft speelde Dumpi met een meespelende keeper waardoor het overwicht kreeg maar dit maar moeizaam in doelpunten kon omzetten. Ruben Vanpoucke slaagde er uiteindelijk toch in om aan de middellijn de bal te recupereren, gepast uit te breken en met een strak shot de achterstand te halveren. Daarop blijft Dumpi thuisploeg ’t Pomptje onder druk te zetten en geduldig te wachten op een misser om toe te slaan. Het bleef wachten tot in de slotminuut wanneer in het strafschopgebied een fout wordt begaan op Michaël Trancez en een koelbloedige Kristof Vandenberghe de penalty omzet. 
Met een 2-2 ruststand zagen beide ploegen kans op een overwinning en gingen voluit voor winst. De Dumpi-spelers kregen daarbij minder bewegingsvrijheid en de ploeg raakte daardoor uit zijn normale spel. Het kwam bovendien ongelukkig 4-2 achter. In de reactie acteerde Dumpi bij momenten wat overhaast en was dan ook blij dat Michaël kort daarop de aansluiting realiseerde. Met Kristof als dienstdoende keeper werd maximaal gebruik gemaakt van het spelerspotentieel. Toch kon de ploeg het overwicht niet ten volle uitbuiten omdat niet iedereen van de ploeg in de juiste positie opkwam. 
Spijts de goede wil en de intensiteit van de inzet liet Dumpi een unieke kans op een zege en twee punten ontglippen. (jerre)
Ploegsamenstelling: doelman Jonas Deklerck en de spelers Sahin Akgundogdu, Brecht Goethals, Michael Trancez, Kristof Vandenberghe, Ruben Vanpoucke, Dirk Vansteelandt en Frederic Warnauts.
Coach: Dieter Vergauwe - Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere

25 november '16 / DUMPI MART - Carrier Gistel: 2 - 9

DUMPI houdt leider één helft in bedwang
Niemand die een cent verwedde op DUMPI voor zijn wedstrijd tegen leider Carrier Gistel. En toch, tot aan de rust slaagden de withemden stand te houden tegen de Godelieveploeg. De leider kwam wel het eerst op voorsprong nadat Lorenzo Devriendt net daarvoor, na een diepe doorsteekpas van kapitein Brecht Goethals, vrij voor de doelman kwam maar zijn poging gestopt zag. Sahin Akgundogdu kreeg daarop de kans op de gelijkmaker maar zijn kans werd nog gekeerd door een teruggekeerde verdediger. Ook Remi Van Belle zag zijn shot gekeerd en Loïc had geen meeval in de herneming. Maar ook Jonas Declerck deed zijn duit in het zakje met enkele gepaste tussenkomsten. Jammer dat zijn uitworpen niet altijd gelukkig aankwamen bij de diepe speler. Net voor de rust slaagde Bram Miny er in om de gelijkmaker te scoren nadat de keeper op een eerder ongelukkige manier een hoekschop afweerde.
De rust bracht blijkbaar een ongunstige kentering. Na twee bezoekende goals slaagde Bram Miny er wel nog in om op een verre uitgooi dan toch eens verrassend uit te halen en de 2-3 te scoren. Daarna lukten de Dumpi-bewegingen veel minder. Gebrek aan samenspraak, kleine tekortkomingen en concentratieverlies leidden er zelfs toe dat de leider in enkele minuten tijd meerdere doelpunten aaneenrijgde. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een te zware 2-9 nederlaag. Maar dergelijke wedstrijden vormen de beste leerschool. (bévé)
Ploegsamenstellingdoelman Jonas Deklerck en de spelers Sahin Akgundogdu, Lorenzo Devriendt, Brecht Goethals (kapitein), Nicolas Heintjens, Bram Miny, Remi Van  Belle en Loïc Vanhooreweghe.
Coach: Dieter Vergauwe - Afgevaardigde: Dieter - Verzorger: Noël Lekens

18 november '16 / Circosia Blankenberge - DUMPI MART: 13 - 5

Dumpi Mart de boot in te Blankenberge
Dumpi Mart kon tegen het amper twee punten meer tellende zvc Circosia Blankenberge nooit een vuist maken. Na amper 18 minuten was de wedstrijd al gestreden. De tussenstand was toen al opgelopen tot een 5-0 forfaitcijfers. Niets klopte in de organisatie en de opvolging van gegeven instructies. Wanneer coach Nic Van Belle letterlijk en figuurlijk het zinkende schip verliet, was het meteen duidelijk: Dumpi Mart zwalpte verder en Blankenberge voetbalde zich free-wheelend naar de zege. Veel meer valt er over deze wedstrijd niet te schrijven … Of toch. Aan het einde van de wedstrijd stond een 13-5 eindstand op het bord. De Dumpiploeg had uiteindelijk toch nog vijf keer weten te scoren. Al met al blijft het een wedstrijd waar er lessen kunnen en moeten uit getrokken worden. Afsluiten doen we met een toepasselijk spreekwoord: "Een klein lek zorgt er zelfs voor de het grootste schip zal zinken." (Seba)
Dumpi Mart trad aan met doelman Jonas Deklerck en de spelers Brecht Goethals (kapitein), Bram Miny, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen, Loïc Vanhooreweghe, Dieter Vergauwe, Floris Vlaeminck.

28 oktober '16 / DUMPI MART - Rapid Young Stars Beernem: 2 - 2

Onnauwkeurigheid troef
Tegen het slechts vijf man sterke Rapid start de wedstrijd met een frivole Sahin Akgundogdu als centrale figuur. De Young Stars gaan hun kans hoofdzakelijk met afstandsschoten terwijl Dumpi probeert zijn organisatie gaaf te houden. Na zes minuten krijgt Remi Van Belle een eerste grote kans wanneer hij solo op doel afstevent, de doelman omspeelt maar zijn besluit niet in doel ziet verdwijnen door een alsnog teruggekeerde tegenstrever. Jonas Deklerck dient daarop zijn keeperstalent te bewijzen. In een gelijk lopende eerste helft zien we veel onnauwkeurige balwisselingen. Bovendien wordt de ruimte die bij momenten gecreëerd wordt, niet benut. Zo kreeg Remi tot drie maal toe de bal net niet tegen het net. Aan de rust staat dan ook een blanke 0-0 op het scorebord.
Ook tijdens de tweede helft verloopt de wedstrijd op een zelfde manier: veel goede wil maar een te onnauwkeurige opbouw en dito afwerking. Het is uiteindelijk Remi die na zes minuten spel op een individuele actie de openingstreffer lukt. Drie minuten later staat de stand echter opnieuw in evenwicht. Na een net niet gelukte dreiging van Michiel Schoonbaert kruipt YS Beernem halfweg de tweede helft zelfs op voorsprong. Op amper vier minuten van het wedstrijdeinde trapt Glenn Vanderhaegen de bal op de paal en Michiel kan de rebound afronden. Met deze 2-2 boekt Dumpi Mart zijn eerste gelijkspel van het seizoen en zijn derde competitiepuntje. Dit na een wedstrijd waar meer uit te halen was. Te onnauwkeurig spel verhinderde een tweede zege. (jerre)
Samenstelling: Jonas Deklerck, Sahin Akgundogdu, Brecht Goethals, Michiel Schoonbaert, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Floris Vlaeminck.
Coach: Nic Vergauwe  -  Ploegafgevaardigde: Jeroen Demeulenaere

21 oktober '16 / Bal Populair De Haan - DUMPI MART: 1 - 5

Een volwassen spelend Dumpi Mart klaart de klus in de tweede helft.
In dit vroege degradatieduel trok Dumpi Mart uiteindelijk aan het langste eind, meteen ook het eerste puntengewin voor de ploeg. Dumpi Mart kon wel niet rekenen op een vaste doelman. Kristof Vandenberghe trok dan maar prompt het keepersplunje aan. Gelukkig vertaalde dit zich niet in het wedstrijdverloop, noch in de eindstand. Een wijs man zei ooit: “Ieder nadeel heb zijn voordeel”.
Tijdens de acht minuten durende studieronde was het vooral Dumpi Mart dat de bal opeiste, die bovendien vlot van voet tot voet ging. Het mag dan ook niet verwonderen dat de beste kans in deze studieronde opgetekend werd door Dumpi Mart. In de 6de minuut zette Michaël Trancez een mooie counter op, het schot van Bram Miny vloog echter een meter boven het doel buiten. Ondertussen had Michaël ook al eens de kwaliteiten van de Bal Populair-keeper getest. Zijn kanonskogel spatte uiteen op de vuisten van het sluitstuk. Ondanks het lichte veldoverwicht was het toch Bal Populair dat in de 10de minuut de score kon openen: een snelle counter werd koelbloedig afgerond. Dumpi Mart was niet van slag en ging door op de eerder ingeslagen weg. De meevoetballende keeper Kristof Vandenberghe werd meer en meer betrokken in het aanvallende spel, zoekend naar het ene vrije gaatje. Zo had Michaël Trancez in de 12de minuut de gelijkmaker aan zijn voet. Hij buitte een defensief geblunder in de Bal Populair verdediging uit, maar de bal zoefde jammerlijk naast de verkeerde kant van de paal buiten. En zo werd er in deze gelijk opgaande eerste helft niet meer gescoord.
In de beginminuten van de tweede helft bleef Dumpi Mart voortborduren op de ingeslagen weg. Ditmaal met succes. Na amper één minuut spelen kon de heroptredende en zeer bedrijvige Remi Van Belle de verdiende gelijkmaker op het bord plaatsen. Dumpi Mart rook bloed en na acht minuten spelen kon Bram Miny op assist van Remi Van Belle Dumpi op voorsprong zetten. Na deze verdiende tussenstand verzaakte Dumpi Mart de score verder uit te diepen. Zowel Brecht Goethals als Michaël kenden pech bij de afwerking. De verlossende 1-3 kwam er uiteindelijk toch in de 15de minuut: Michaël torpedeerde een afvallende bal staalhard voorbij de grabbelde thuisgoalie. Bal Populair leek niet bij machte om de suprematie van Dumpi Mart te doorbreken. Integendeel, via een mooie uitgesponnen aanval kon Dumpi Mart de score zowaar verder uitdiepen naar 1-4. Bram Miny knalde de bal genadeloos in het dak van het doel. Het slotakkoord was uiteindelijk nog weggelegd voor Remi die zijn sterke wedstrijd bekroond zag met een tweede treffer. Met deze verdiende 1-5 uitzege geeft een hard werkende Dumpi Mart ook de rode lantaarn door aan Bal Populair. (séba)
Dumpi Mart trad aan met gelegenheidsdoelman Kristof Vandenberghe en met kapitein Brecht Goethal, Bram Miny, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Dieter Vergauwe.

14 oktober '16  /  DUMPI MART - De Plakkers Varsenare: 0 - 16

Tegen een kwalitatief veel sterkere tegenstander had DUMPI MART geen schijn van kans. Voeg daarbij enkele individuele tekortkomingen zoals slechte afspeelballen, dekkingsfouten, … en de doelpunten vielen met een regelmatig van een klok in het nadeel. Na een tegengoal in de aanvangsminuut, was het halverwege de eerste helft al 0-7 en aan de kampwisseling stonden de dubbele cijfers al op het bord.
Tijdens de twee helft kreeg de DUMPI-ploeg wat meer voet aan de grond en werden zelfs enkele doelkasjes gecreëerd zonder dat deze verzilverd werden.  Integendeel, het was Varsenare dat verder uitliep tot 0-16. Tussendoor waren er toch nog enkele mooie en verdienstelijke acties van de twee scholieren Sahin en Sandro. (jerre)
Ploegsamenstelling: Robin Vandekinderen, Jonas Deklerck, Sahin Akgundogdu, Brecht Goethals, Sandro Mahmeti, Bram Miny,  Loïc Vanhooreweghe en Floris Vlaeminck.
Coaching: Dieter Vergauwe - Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere

7 oktober '16 / Tempo Team SIJSELE - DUMPI MART CERCLE: 2 - 0

In afwezigheid van Robin Vanderkinderen (toneelrepetitie) en Sahin en Sandro (veldvoetbal), maar met Kristof Vandenberghe als.versterkend element in de verdediging, startte de wedstrijd heel evenwichtig met halve kansen langs beide kanten. Het hoger gekwalificeerde Tempo Team Sijsele zorgde voor een nuchterheid in de hoofden van de Dumpi-spelers. Verdediger Kristof Vdb toonde zich volwassen in de opbouw. Geen overhaaste keuzes en bijwijlen een gewiekste steekbal die meer verdiende. De verdediging laat in de eerste helft weinig steken vallen en Jonas Declerck toont zich met het betere voetenwerk een goed sluitstuk.
Supporter Glenn Vanderhaegen zag dat de fouten die in de eerste helft niet werden gemaakt in de tweede helft wel worden gemaakt. In gelijkaardige spelfases wordt de meelopende spits uit het oog verloren en thuisploeg Tempo Team slaagt in een dubbele voorsprong. Doelman Jonas gaat daarop iets hoger spelen in een poging om zijn ploeg vooruit te stuwen. Targetspits Bram Miny toont zijn stijgende vormcurve met een mooie doorkopbal maar het vervolg kent minder succes. Dumpi blijft zo steken op de 0 waarmee het startte.
Algemene conclusie: sportief moest Dumpi Mart niet onderdoen maar de drang naar voor en de wil om het verschil te maken heeft het verschil gemaakt. (Vertigo)

Spelerskern: Jonas Declerck, Brecht Goethals, Ephrem Ketema, Bram Miny, Loïc Van Hooreweghe, Kristof Vandenberghe, Dieter Vergauwe en Floris Vlaeminck.

30 september '16 / DUMPI MART CERCLE - Bulcke Boone DAMME: 5 - 10

DUMPI MART met twee gezichten
De wedstrijd tegen de ploeg van 't stad (Damme) kende duidelijk twee facetten. De eerste en de tweede helft waren een waar contrast van elkaar. Dit had enigszins te maken met de afwezigheid van enkele sterkhouders omwille van kwetsuur, werk, veldvoetbal en familiale omstandigheden, maar ook door het verschil van ploegsamenstelling tijdens de eerste en tweede helft. Door het missen van de trein, achtte kapitein Brecht Goethals zijn plicht de twee jongeren Sabdro en Sahim te moeten ophalen en intussen depanneerde Michiel Schoonbaert de gelederen.
De wedstrijd startte furieus in het voordeel van de Dumpi-mannen. Frederiek Warnauts, die de verhinderde Jonas Deklerck in doel verving, naderde stap voor stap het centrum en knalde dan verrassend de bal voorbij de bezoekende doelman: 0-1 nog vooraleer de wedstrijd goed gestart was. En even later toonde Michiel zijn maten hoe eenvoudig een doelpunt kan gescoord worden. Damme puurde de aansluiting uit een onderschepte bal en stelde even later gelijk nadat de groenwitte verdediging compleet uitgespeeld was. Frederik zag een nieuwe loeier afgeweerd maar Loïc Van der Perre stond op de goede plaats om Dumpi op 3-2 te brengen. De wedstrijd, die aan het bijzonder hoog tempo werd betwist, kende kansen langs beide kanten en het was Damme dat met een tipshot gelijkstelde. Niet voor lang, want Bram Miny kon de stand op 4-3 brengen na een persoonlijke uitbraak. Toch werd het nog 4-4 na een geharrewar voor doel en verwoedde pogingen van Michiel om de bal uit het doel te houden.
Intussen waren de treingangers samen met Brecht toegekomen en konden ze de ploeg vervoegen. Dat was het sein voor Michiel om de nodige rust te nemen in het vooruitzicht van zijn aantreden met de eerste ploeg. De tweede helft kreeg een gans ander spelbeeld met de bezoekers die vaker aan bod kwamen en het maximum puurden uit hun kansen. De jongeren (vorig seizoen nog aantredend bij de scholierenploeg van Björn Devriese) werden bovendien in hun speelse en vaak te persoonlijke acties afgestraft door de bezoekende routiniers. Met een regelmaat van een klok dikten ze de 4-4 ruststand aan tot 5-10. De vijfde thuistreffer kwam er bij een 4-7 tussenstand op vrijschop. Bram omzeilde het muurtje in doel door de bal leep opzij van doel te trappen naar Loïc die tussen paal en spelersmuur binnen duwde.
Rekening houdend met het geleverde spel en de inzet van de ganse ploeg is de 5-10 eindstand fel overdreven.
Ploegsamenstelling: Frederik Warnauts, Sahin Akgundogdu, Brecht Goethals, Ephrem Ketema, Sandro Mehmeti, Bram Miny, Dieter Vergauwe en Floris Vlaeminck.
Coaching: Dieter Vergauwe - Afgevaardigde: Jeroen Demeulenaere - Verzorger: Noël Lekens

23 september 2016: Ver-Assebroeke - DUMPI MART: 8 - 2

Dumpi diende verplaatsing naar Assebroek te maken zonder de gekwetste Angelo Calleeuw en Issam Temsamani en de stage lopende Bram Miny. En tot overmaat van ramp stelde Ephrem Ketema bij de controle door de ref vast dat hij zijn portefeuille thuis had laten liggen! Gevolg: Dumpi dient de wedstrijd aan te vatten met een beperkt aantal manschappen bestaande uit doelman Robin Vandekinderen, Brecht Goethals en Dieter Vargauwe als zijn assistenten en Loïc Vanhooreweghe en Jonas Deklerck in de aanval.
Het vijftal weet zich in de eerste helft kranig te weren tegen een intrinsiek sterker Ver-Assebroeke. De Dumpi-ploeg stelt zich op als een stevig blok en kan zo de schade beperken tot twee doelpunten. Voor de rest aast het vijftal tactisch op een geslaagde counter. En Loïc slaagt er zowaar in om op assist van Dieter met een droge knal de schade aan de rust beperkt te houden tot 2-1.
Tijdens de tweede helft staat Dumpi constant onder druk en krijgt het fysiek moeilijk om de gaten te dichten. Gelukkig was Ephrem op dat moment komen aansluiten na het ophalen van zijn IK. De nog frisse Ephrem weet met enkele mmoie dribbels de nodige creativiteit in de aanval te brengen, maar wacht telkens te lang om te besluiten. Ook Jonas krijgt op een schitterende assist van Loïc een kans op een tweede Brugse treffer. De thuisploeg denkt even aan handsbal maar de scheidsrechter laat terecht verder spelen zodat Jonas' inspanning met een doelpunt wordt beloond. Het 8-2 eindverdict is een te zware afstraffing voor een beperkte ploeg.

16 september 2016: DUMPI MART - zvc Victory Blankenberge: 1 - 12

Hotelgasten te sterk!
Voor de openingswedstrijd van het nieuw kampioenschap kreeg Dumpi Mart runner-up zvc Victory Blankenberge op bezoek, de ploeg die enkele jaren terug vrijwillige afhaakte in het Vlaamse kampioenschap met de consequentie van start te gaan in de laagste provinciale reeks. Geen nood, de hotelgasten kwamen in één ruk terug in 1ste provinciale en zijn voldoende rijp om opnieuw door te stoten naar het Vlaamse niveau. En Dumpi Mart heeft het geweten. De eerste doelkans was nochtans voor Dumpi met een poging van Loïc van Hoorweder, maar de bezoekende doelman stond op post. De kustploeg speelde knam éénrichtingsvoetbal en de onuitgegeven samenstelling van Dumpi betaalde het nodige leergeld. Kort nadat Blankenberge op 0-2 zorgde Angelo met de aansluitingstreffer nog enige hoop, maar die was maar van korte duur. Aan de rust was het al 1-6. De tweede helft verschilde weinig van de eerste helft: Dumpi vol goede intentie tegen een ploeg die vlot en nog zes keer scoort en zo de ruststand verdubbelde.
Ploegsamenstelling: Jonas Deklerck, Angelo Calleeuw, Brecht Goethals, Issam Temsamani, Robin Vandekinderen, Loïc Vanhooreweghe en Dieter Vergauwe.