Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

van het seizoen 2010/2011

zvv Cercle heeft op 20 mei tijdens de finale van de Beker van West-Vlaanderen zijn meerdere moeten erkennen in reeksgenoot DCW Staden dat zich de Beker toeëigende na een uitgesproken 5-0 overwinning.  Groenzwart, dat tijdens het kampioenschap enkel met buur Victory Blankenberge kampioen Staden wist te verslaan, acteerde als een uitgebluste ploeg en kon amper een kans afdwingen.  Hiermee eindigde een sterk seizoen enigszins in mineur.

 

Het Vlaams kampioenschap werd met luister afgesloten.  Cercle Brugge behaalde bij Kanaries Beersel een overtuigde 2-10 zege en eindigt hierdoor samen met Camoso Hamme op een meer dan eervolle gedeelde 3de plaats met 35 op 50 te behalen punten.  De discipelen van coach Marc Lingier mogen fier terugblikken op een knap kampioenschap.

Ook de belofteploeg DUMPI MART behaalde op de slotdag een mooi resultaat door 4-4 gelijk te spelen bij Strubbe Damme.  Na enkele dramatische weken eindigen de beloften uiteindelijk (samen met Strubbe Damme) bij de middenmoot op de 9de plaats.  Voor het eerste seizoen in 1ste provinciale, na twee opeenvolgende promoties naar een hogere reeks, een meer dan gewone prestatie !

 

Op Goede Vrijdag betwistten reeksgenoten DCW Staden en Amigo Schepdaal de halve finale van de Beker van Vlaanderen.  De partij eindigde onbeslist op 5-5.  De Brabanders stoten echter door na het feilloos omzetten van hun penaltyreeks (1-3).  Meteen is Staden, de toekomstige tegenstander van Cercle in de finale van de Beker van West-Vlaanderen één van zijn objectieven kwijt.  Slaagt groenzwart er in om dit over te doen tijdens de finale van de West-Vlaamse beker?

 

Met de Paasdagen werd zvv Cercle rust gegund.  Alleen enkele inhaalwedstrijden werden gespeeld.  De eerste ploeg blijft op een meer dan eervolle 4de stek geparkeerd, belofteploeg DUMPI MART staat op de 9de plaats met zekerheid van het behoud.

 

De VZVB bracht zvv Cercle ter kennis dat de verplaatsing op vrijdag 15 april naar Rill '79 Etterbeek niet diende gemaakt te worden aangezien de Brabanders dit seizoen reeds 3 maal forfait gaven en hierdoor normaliter uit competitie zullen worden genomen.  Door het verlies van Camoso Hamme komt groenzwart zonder te spelen terug op een gedeelde 3de plaats !

 

Belofteploeg DUMPI MART ging nipt met 7-6 de boot in bij ISC De Zwaan Aartrijke, maar behoudt met nog één wedstrijd te spelen een eervolle 9de stek in de rangschikking.

 

zvv Cercle speelde het klaar om door te stoten naar de finale van de Beker van West-Vlaanderen.  Het zette daarvoor op woensdag 13 april Jong Tempo Team Sijsele, momenteel 2de geklasseerd in 1ste provnciale, na een spannende maar hoogstaande wedstrijd met 3-5 opzij.

 

Terwijl de fanionploeg op vrijdag 8 april zonder spelen 3 punten rijker werd ingevolge het forfait van ES Temse, versloeg belofteploeg DUMPI MART met zware 12-5 cijfers achtervolger Eendracht Beverhout.  Met deze ruime zege is meteen het behoud in 1ste provinciale beslecht en mogen de spelers fier terugblikken op hun prestaties gedurende het eerste jaar op het hoogste provinciaal niveau !

Louis Vermoortele

Maandag 31 maart overleed thuis in Blankenberge de in (zaal)voetbalmiddens aan de kust alom gekende Louis Vermoortele, vader van de al even gekende Philippe Vermoortele die ondermeer jarenlang de kleuren van zvv Cercle verdedigde.  Lodewijk, zoals hij officieel heette, werd in Blankenberge geboren op 21 februari 1938 en was dus pas 73 jaar geworden.  Hij was jarenlang postbode.  Langs deze weg betuigt het bestuur en de spelers van zvv Cercle zijn medeleven aan Philippe en de ganse familie.

De belofteploeg bracht het vrijdag 1 april (en dit is geen aprilvis) voor mekaar om Brasseur Blakenberge, de toekomstige vicekampioen van 1ste provinciale, in bedwang te houden.  De wedstrijd eindigde op 5-5 nadat de tussenstand even 0-4 was.  Hiermee staat DUMPI MART met nog 3 te spelen wedstrijden  mathematisch op één puntje van de defintieve redding.

 

Vrijdag 25 maart was een zwarte vrijdag voor zvv Cercle.  Zowel de beloften als de eerste ploeg verloren hun wedstrijd.  Dumpi Mart moest met 2-5 zijn meerdere erkennen in Riccordi De Haan, de fanions leden met een beperkte kern een smadelijke 2-6 nederlaag op tegen BJ Zuid Hamme !

 

De cadetten speelden zondagnamiddag 20 maart in Wijtschate (Kemmel) hun 6de en laatste tornooidag van het provinciaal kampioenschap.  Er was nog een kansje op het behalen van de provinciale titel, maar in de onderlinge confrontatie met Carrier Gistel kwamen de groenzwarten niet verder dan 3-3 en dienden ze de titel over te laten aan de abdijploeg. De titel van vicekampioen is de alternatieve troost.

 

De fanionploeg heeft het vrijdagavond 18 maart niet kunnen waarmaken bij onmiddellijke achtervolger Camoso Hamme.  De wedstrijd werd met 7-5 verloren, wat meteen betekent dat beide opponenten op een gedeelde 3de plaats staan.

 

Belofteploeg DUMPI MART heeft maandag 14 maart dank zij een spetterende 4-8 uitzege bij Electro Raes Heist opnieuw een stap richting redding gezet!  De volgende klip is Riccordi De Haan.

 

Door een ruime 12-2 overwinning tegen De Kust Oostende heeft zvv Cercle zich vrijdagavond 11 maart geplaatst voor de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen.  Op het zelfde tijdstip verloor reeksgenoot Camoso Hamme zijn inhaalwedstrijd tegen ES Temse met 4-7 waardoor groenzwart nu ook effectief 3de wordt in de rangschikking.  Volgende vrijdag kan die plaats bevestigd worden t.g.v. de uitwedstrijd tegen de Hammenaars.

 

zvv Cercle Brugge heeft vrijdagavond 4 maart voor de verrassing van het kampioenschap gezorgd door het niet te verslagen gewaand DCW Pip Staden met 4-3 huiswaarts te zenden.  Hiermee kreeg de absolute heerser van het Vlaams kampioenschap en de verschillende bekercompetities zijn eerste verlies te verwerken !  Meteen een bevestiging van de huidige sterkte en homognisteit van de groenzwarten ploeg.

 

Belofteploeg Dumpi Mart Cercle zette op 4 maart Dynamo Damme met 8-5 van zich af en verkrijgt hierdoor op enkele speeldagen van het einde opnieuw wat meer zekerheid dat het eerste jaar in 1ste provinciale kan afgesloten worden met het behoud.

 

Op dinsdag 2 en woensdag 3 maart vertoefde een delegatie van zvv Cercle in Valencia t.g.v. de wedstrijd tegen FC Barcelona.  Een verslagje van de trip kan worden nagelezen onder de rubriek "Activiteiten" van de vereniging.

 

Zondagnamiddag 27 februari is de A-miniemenploeg er in Gistel niet in geslaagd zijn eerste punten binnen te rijven tijdens de voorlaatste speeldag van het provinciaal kampioenschap voor miniemen en blijft hierdoor puntenloos op de laatste plaats van de rangschikking.  De B-ploeg was vrij voor deze speeldag.

 

zvv Cercle heeft op vrijdag 25 februari zijn zwart beest Carrier Gistel halt kunnen toegeroepen en in eigen huis met 4-5 overwonnen.  Met deze zege wint groenzwart voor het eerst na 7 wedstrijden tegen de Gistelse ploeg en ... vestigt zich ook op de 3de plaats in de voorlopige rangschikking!

 

Belofteploeg DUMPI MART heeft maandagavond 21 februari een flinke stap richting redding gezet door in Middelkerke concurrent Juwelen Coens te verslaan met 5-7.  Hierdoor komt de DUMPI-ploeg (voorlopig) op een gedeelde 10de plaats.

 

Zondagnamiddag 20 februari speelden de cadetten hun voorlaatste tornooidag van het provinciaal kampioenschap.  De groenzwarte knapen wonnen opnieuw drie van hun vier wedstrijden.  Alleen tegen alweer de A-ploeg van Carrier Gistel werd nu nipt met 1-2 verloren.  In de tussenrangschikking staat Cercle op 2 punten van leider Gistel.  De laatste tornooidag wordt gespeeld in Wijtschate op zondagnamiddag 20 maart.

 

Ter gelegenheid van zijn sponsordag op vrijdag 18 februari heeft zvv Cercle een prachtige zege behaald tegen Victory Blankenberge.  De vissers werden na een ware propagandawedstrijd met 6-3 terug huiswaarts gezonden.  De sponsors konden na een technisch hoogstaande wedstrijd nog genieten van een heerlijk koud en warm buffet.

 

zvv Cercle nam vrijdagavond 11 februari met 9-0 ruim afstand van onmiddellijke achtervolger Amigo Schepdaal en nestelt zich hierdoor mooi op een gedeelde 3de plaats !  Mits winst volgende vrijdag tegen belager Victory Blankenberge kan groenzwart zich enigszins verzekeren van een plaats in de top van de rangschikking.

 

Cruyf zei het al: "Elk foordeel heb z'n nadeel en elk nadeel heb z'n foordeel".  De kwalificatie voor de kwartfinale heeft zijn schaduwkantje.  Kapitein Glenn Vanderhaegen liep tijdens de wedstrijd een spierscheurtje op en zal wellicht voor de rest van het seizoen uitgeschakeld zijn.  Wellicht kan Sören Maenhout zijn plaats innemen na terugkeer uit revalidatie.

 

Maandagavond 7 februari speelde zvv Cercle zijn 1/8ste kwalificatiewedstrijd tegen Balbao's Sijsele in het kader van de Beker van West-Vlaanderen.  Het wedstrijdverloop kende een meer dan spannend verloop waarbij de groenzwarten een 1-3 voorsprong net voor affluiten zagen afslanken tot 3-3.  Ook de noodzakelijke strafschoppen zorgden voor een verloop Hitchcock waardig.  Uiteindelijk bezorgde doelman Lingier in de 2de nabeurt de verademing door de strafschop van zijn overbuur te keren!  zvv Cercle is hiermee geplaatst voor de kwartfinale!

 

Zondagnamiddag 6 februari waren de beide miniemenploegen aan de slag in de sporthal van Moerkerke voor de 4de tornooidag van hun provinciaal kampioenschap.  De A-ploeg behaalde andermaal geen enkel winstpunt, de B-ploeg daarentegen sloeg 3 maal toe en diende enkel zijn meerdere te erkennen in leider De Putters uit Oostende.  Hierdoor verkrijgt de B-ploeg aansluiting met de medestanders.

 

Het weekend van 4 februari leverde voor de beide ploegen een 3-3 gelijkspel op, zowel tegen koploper Trobel Affligem als tegen Vosseslag De Haan.  Ingevolge het verlies van de over 2 weken komende tegenstander Victory Blankenberge, speelt zvv haasje-over en komt de 1ste ploeg op een onverwachte 4de plaats in de voorlopige rangschikking.  De beloften naderen een punt op enkele collega's in de stand en nestelen zich in een compacte groep van 8 ploegen in een onderling duel voor de degradtie.

 

De glansprestatie tegen leider DWC Staden t.g.v. de 1/8ste finale voor de Beker van Vlaanderen kon tijdens de kampioenschapswedstrijd van vrijdag 28 januari tegen middenmotor Moratex Lebbeke niet worden overgedaan.  Het werd, niettegenstaende een resem aan doelkansen, met moeite en slechts in de slotfase 1-1.

De midweek bekerwedstrijd op woensdag 26 januari voor de 1/8ste finale van de Beker van Vlaanderen werd een ware propaganda voor het zaalvoetbal.  Zowel DWC Staden als Cercle gingen voluit voor de kwalificatie die uiteindelijk was weggelegd voor de thuisploeg die de 4-3 zege in grote mate te danken heeft aan de vele uitstekende tussenkomsten van doelman Wolters.  Hierdoor is het bekeravontuur op Vlaams niveau beëindigd voor groenzwart.

De belofteploeg verloor maandag 24 jaunari bij De Smash Blankenberge een belangrijke wedstrijd met 7-5.  Op basis van de gecreëerde kansen mocht de partij nooit verloren worden, maar de punten gaan naar de ploeg die meer doelpunten scoort dan de tegenpartij ....

De miniemen, zowel de A als de B-ploeg, waren op zondag 23 januari in Moerkerke actief tijdens de 3de tornooidag van het provinciaal kampioenschap.  Voor de B-ploeg was het reeds hun 3de speelberut, voor de A-ploeg was het hun 2de aantreden.  Buiten het onderling treffen, waar de A-ploeg aan het langste einde trok, was er geen enkele overwinning nog weggelegd voor onze jongeren.  In de voorlopige rangschikking bengelen beide ploegen dan ook broederlijk onderin.

De cadetten werkten zondagnamiddag 16 januari hun 2de speeldag van het provinciaal kampioenschap af.  Dit kampioenschap wordt betwist in tornooivorm per speeldag.  Er werden 3 overwinningen geboekt en één gelijkspel.  Na 3 speeldagen (elke deelnemende ploeg is om beurt één speeldag vrij) staan de groenzwarten op de 2de plaats in de rangschikking maar zijn virtueel leider.  Voor meer inlichtingen: zie rubriek "Kalender, uitslagen en rangschikkingen".

Vorige vrijdag 21 januari behaalde de belofteploeg een opgemerkte 3-2 overwinning tegen  het 9de gerangschikte Rapid Boys Beernem.  Tegenslag was dan wel dat de vier andere staartploegen ook de 2 punten binnenrijfden waardoor de zege niet onmiddellijk een resultaat in de rangschikking oplevert.  Tussen de 4de gerangschikte en DUMPI MART bedraagt het verschil nu nog slechts 4 punten of 2 overwinningen, tussen de 6de en DUMPI is de kloof nog amper 3 punten !

De fanionploeg hield ook de overwinning aan huis door de Rapid Boys met 7-3 terug naar Beernem te zenden.  Met deze ruime overwinning stijgt zvv Cercle één rang in het klassement en staat nu samen met Caoso Hamme op een gedeelde 3de plaats.

 

PROVINCIALE BELOFTESELECTIE

 Op donderdag 11 november wordt in de sporthal Ivo Vandamme te Veltem het Vlaams kampioenschap voor provinciale belofteploegen betwist.  zvv-speler Kevin DEPREST werd geselecteerd voor de West-Vlaamse selectie en zal er dus ook de Cercle-eer dienen te verdedigen.  Alvast proficiat met deze selectie en veel succes aan onze vertegenwoordiger.

zvv CERCLE - Kanaries BEERSEL: 2 - 1

Voor de laatste wedstrijd van de heenronde kon groenzwart niet rekenen op nieuwkomer Tas, noch op man in vorm Kevin Deprest die geen identiteitspapieren bij had !

Gedurende de 1ste helft zagen we een nonchalant acterend Cercle dat dank zij doelman Lingier en de paal meerdere keren aan een achterstand ontsnapte.  Het was integendeel Camara die een dribbel succesvol kon afronden met een schot in de kruising.  Lang duurde de voorsprong niet want een snelle counter van de Brabanders leverde nog voor rde ust de gelijkmaker op.

Kort na de start van de 2de helft bracht Cleenwerck de groenzwarten op 2-1, maar liet even later, alleen afgezonderd voor doel, na om succesvol af te werken.  De bezoekers werden langzaam aan potiger en Cleenwerck werd bij een actie waarbij hij de bal afschermde, door zijn belager tegen de wand van de sporthal gekeild.  Doelman Lingier nam het op voor zijn teamgenoot met als resultaat dat beide kemphanen met geel werden uitgewezen.  Cercle werd hiermee dubbel gestraft: enerzijds miste het zijn sterke sluitstuk en anderzijds moest het spits Giovanni Vanneste opofferen om als keeper aan te treden.  Hij kweet zich uitstekend van zijn nieuwe taak en verijdelde meteen de gelijkmaker.  Cleenwerck werd nog eens getorpedeerd en een 2de bezoeker mocht zich gaan douchen.  Kapitein Vanderhaegen kreeg nog de beste kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar het bleef bibberen tot op het einde.  Puur op karakter hield Cercle stand tegen 5 verbeten bezoekers en sluit zo na een mislukte start de heenronde af op een mooie 5de plaats.  In het verleden was de terugronde altijd zwakker.  Benieuwd hoe het nu zal aflopen als groenzwart na Nieuwjaar op volle sterkte zal aantreden.

Cercle trad aan met Mathias Lingier, Glenn Vanderhaegen, Wim Brabant, Houssein Camara, Bart Cleenwerck, Lorenzo Devriendt, Tom Van Maele en Giovanni Vanneste.

DUMPI MART - zvc Strubbe DAMME

Geen Kevin Deprest (IK vergeten), geen Houssein Camara (geselecteerd voor de 1ste ploeg) en geen kapitein Bart VanpouckeDumpi Mart beschikte hierdoor over slechts één wisselspeler.  In een aantrekkelijke en sportieve 1ste helft gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe.  Jeroen Demeulenaere opende na een mooie aanval met wat geluk de score voor Dumpi Mart.  Brecht Goethals had die voorsprong kunnen verdubbelen maar besloot op de doelman. Ruststand 1-0.

Na de pauze kwamen de smaakmakers van Damme meer tot hun trekken en zagen met 2 goals hun inspanningen beloond.  De sterk keepende Frederic Warnauts, die Brian Franco verving, haalde uiteindelijk nog verwoestend uit en bezorgde zo zijn ploeg alsnog de verdiende gelijkmaker.  Een dikke pluim voor de aanwezige beloftespelers voor het behaalde en een niet te versmaden punt in de aanloop naar de uitgestelde wedstrijd tegen Rapid Boys Beernem op maandag 29 december om 20.30u en waarin de voor de Vlaamse belofteploeg geselecteerde Kevin Deprest zeker zal gemist worden.

Dumpi Mart trad aan met Frederic Warnauts, Wim Brabant, Jeroen Demeulenaere, Lorenzo Devriendt, Brecht Goethals en Mathias Lagrou.

zvv CERCLE stunt tegen Victory Blankenberge

 

In de regionale derby van 10 december tegen koploper Victory Blankenberge kwam zvv Cercle aardig voor de dag en klopte meteen de beste West-Vlaamse ploeg uit de reeks in eigen vesting ! Wellicht kwamen de groenzwarte spelers geprikkeld aan de aftrap ingevolge de uitspraak van een Blankenbergse verantwoordelijke dat er geen geschenken moesten verwacht worden.

In een hoogstaande partij met een scenario dat wijlen Hitchcock niet beter had kunnen schrijven, kwam het technisch sterke Victory eerst op voorsprong na een flits van Helio De Oliveira.  Coach Marc Lingier spoorde zijn mannen echter aan om te blijven spelen in de organisatie en de in vorm van zijn leven verkerende Kevin Deprest maakte gelijk op het kwartier.  Cercle lukte zelfs op voorsprong met een slimme vrije trap van Camara naar de vrijstaande Van Maele.

In de aanvangsfase van de 2de helft kwam er de verwachte aanvalsdrift van Victory en na 4 minuten was de 1-2 ruststand opeens gekanteld naar 3-2 voor de thuisploeg. Cercle reageerde evenwel onmiddellijk en stelde met een vrije trap van Borgonjon de stand terug in evenwicht.  Na 11 minuten kwam specialist Borgonjon zelfs van de bank om een nieuwe vrije trap rechtstreeks binnen te knallen en groenzwart opnieuw op voorsprong te brengen.  Met nog 6 minuten te gaan kon doelman Mathias Lingier een moeilijke bal wel afweren, maar moest zich gewonnen geven op de rebound.  Cercle bleef met deze onverhoopt gelijke stand loeren op de counter en deed het ook gepast.  Kapitein Vanderhaegen onderschepte een Blankenbergse combinatie, bediende de alomtegenwoordige Cleenwerck die de mee opgerukte Vanneste bereikte die keeper Polen geen schijn van kans liet: 4-5.  Victory zette nu alles op alles maar een zeer secure Cercle doelman Lingier hield zijn netten, soms met een beetje “afgedwongen”, schoon.

Cercle trad aan met: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Bart Cleenwerck, Jeroen Demeulenaere, Kevin Deprest, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste;

 

 

BRASSEUR BLANKENBERGE 6 – DUMPI MART 4

Er zat meer in !

Na de stunt vorige week in Ingelmunster tegen leider VKR kwam Dumpi in zijn 2de opeenvolgende verplaatsing uit bij de 2de in de rangschikking.  Amper afgetrapt of Kevin Deprest opende al de score na een mooie solo.  De thuisploeg leek even geschrokken maar herstelde het evenwicht en na 18 minuten stonden de bordjes 2-1.  Op slag van rust toonde kapitein Van Poucke nog niets van zijn klasse te hebben ingeboet en na een slalom stond de 2-2 ruststand op het bord.

Amper afgetrapt moest Dumpi opnieuw achtervolgen maar Mathias Lagrou slaagde erin zijn ploeg opnieuw langszij te hijsen.  Dumpi ging duidelijk voor winst en speelde met Frederic Warnauts als meespelende keeper.  Dat had onmiddellijk succes want Frederic kon met een knap afstandschot zijn collega doelman verschalken: 3-4 na 20 minuten.  Brasseur voelde het gevaar en liet zijn ervaring spreken.  Met een rechtstreekse vrije trap en wat geluk door het alles of niets spel van Dumpi slaagden de Blankenbergenaars erin om in de slotfase definitief afstand te nemen van de groenzwarte beloften.  Mits winst bij de thuiswedstrijd op 17 december tegen Strubbe Damme en bij de uitgestelde wedstrijd op 26 december tegen Rapid Boys Beernem kan opnieuw een fikse sprong gemaakt worden in de rangschikking.

Dumpi Mart trad aan met: Brian Franco, Wim Brabant, Houssein Camara, Kevin Deprest, Brecht Goethals, Mathias Lagrou, Bart Van Poucke en Frederic Warnauts.

 DUMPI MART HOUDT LEIDER INGELMUNSTER IN BEDWANG

Terwijl de wedstrijden voor het Vlaams Kampioenschap en de Beker van Vlaanderen aan de vooravond van Sinterklaas omwille van de onvoorspelbaar gevaarlijke wegen werden uitgesteld, maakte de belofteploeg de verplaatsing naar Ingelmunster.  De wedstrijd tegen de onbetwistbare koploper VKR (slechts één verliespartij na 10 wedstrijden) eindigde onbeslist op 5 - 5 !  Jeroen Demeulenaere zorgde voor de 0-1 voorsprong na een drietraps uitgevoerde combinatie.  VKR sloeg echter onmiddellijk terug op vrije trap.  Op het kwartier werd het 1-2 via kwelduivel Kevin Deprest die solo drie tegenstanders dol deed draaien. Doelman Brian Franco zorgde er voor dat de stand zo bleef tot aan de rust.            Na de herneming kwam de thuisploeg link langszij nadat een fout op Wim Brabant niet bestraft werd.  Nick Borgonjon lepelde vervolgens de bal naar 2-3, maar de leider herstelde zijn achterstand via een afgeweken bal. Even kon VKR uitlopen tot 4-3, maar Camara draaide zich mooi vrij en zorgde opnieuw voor spanning.  Op een tegenaanval liep Ingelmunster opnieuw uit maar met een atoomschot zorgde Nick Borgonjon met nog 3 minuten speeltijd voor de 5-5 tussenstand die ondanks nog enkele prangende situaties voor beide doelmonden ook de eindstand werd.  Met dit verrassend gelijkspel komt Dumpi Mart op een gedeelde 8ste plaats op amper 2 punten van de 4de gerangschikte, maar ook met slechts 2 punten bonus op de laatste drie ploegen.                                               DUMPI MART trad aan met: Brian Franco, Nick Borgonjon, Wim Brabant, Houssein Camara, Jeroen Demeulenaere, Kevin Deprest en Lorenzo Devriendt.                   Volgende vrijdag 10 december spelen zowel de 1ste ploeg als de beloften in de Blososporthal van Blankenberge tegen respectievelijk Victory (21u) en Brasseur Blankenberge (20u).

Kevin DEPREST matchwinnaar !

De ondanks de dreigende sneeuwbuien gemaakte verplaatsing op 26 november naar Zuid Hamme is uiteindelijk succesvol afgerond.  De reis verliep uiteindelijk voorspoedig en de wedstrijd van 5 moedige spelers tegen een onmiddellijke belager werd met een ruime 0-7 overwinning afgesloten.  De in laatste instantie van de belofteploeg weggeplukte Kevin Deprest (omdat Camara niet tijdig arriveerde ingevolge vertragingen met het openbaar vervoer) werd met 5 doelpunten de matchwinnaar.  De wedstrijd was nog maar goed gestart of de jonge balgoochelaar had er reeds 3 tegen het net geprikt.  De rust werd met een 0-4 tussenstand bereikt dank zij een bijkomende treffer van Bart Cleenwerk.  Na de rust nam Jeroen Demeulenaere (ook al weggeplukt van de belofteploeg voor de door een sneeuwaccident opgehouden Vanneste) het 5de doelpunt voor zijn rekening en Kevin Deprest zorgde met nog 2 goals voor de afgetekende 0-7 zege.  Hierdoor bevestigen de groenzwarten hun positie in de rangschikking.

De belofteploeg trok met een onthoofde ploeg naar Riccordi De Haan, waarvan een rist spelers enkele jaren terug nog de dienst uitmaakten bij zvv Cercle.  Dat de stand aan de rust reeds 5-1 bedroeg (tegendoelpunt van Brecht Goethals), was geen verrassing en de 9-2 eindstand (treffer van Wim Brabant) was al met al niet onverdienstelijk.

PROVINCIALE GESELECTEERDEN

 

De Cerclespelers Kevin DEPREST en Frederik WARNAUTS zijn geselecteerd voor de provinciale belofteploeg die op woensdag 1 december in de sporthal Molenhoek te Westkapelle uitkomt tegen de collega’s uit Oost-Vlaanderen.  Proficiat aan de beide geselecteerden.

Cercle verstevigt 5de plaats dank zij laattijdige bezoekers

 

Rillpus ’79 Etterbeek arriveerde vrijdag 19 november ruim 45 minuten te laat in Duinbergen met de merkwaardige uitleg eerst in Varsenare te zijn geweest.  Een sportief zvv Cercle was, samen met de scheidsrechter en de zaalwachter, akkoord om de wedstrijd alsnog te laten doorgaan doch de controleur van de scheidsrechter besliste er anders over en was even voor aankomst van de Brusselaars vertrokken nadat hij het wedstrijdblad had afgetekend voor forfait.  De groenzwarte spelers kleedden zich dan maar node terug om, maar de niet eens ontgoochelde bezoekers dropen nog niet onmiddellijk af maar dolden eerst nog wat met elkaar in de zaal.  Misschien gingen hun gedachten reeds uit naar de bekerwedstrijd die er over 2 weken op 3 december wordt gespeeld en testten ze zo de zaal uit !

Volgende week vrijdag 26 november wordt gespeeld bij BJ Zuid Hamme dat net achter Cercle gerangschikt staat.

 

Dumpi niet langer het kneusje van de reeks

 

De beloften konden tegen ISC De Zwaan Aartrijke nog geen beroep doen op de gekwetste Frederic Warnauts.  Tegen de potige tegenstanders slaagden de manen van coach Renzo Jacobs er niet in om, ondanks de kansen, enige afstand te nemen.  Tot 3 maal toe stond het doelhout in de weg en tot overmaat van ramp moest doelman Franco een treffer incasseren.  Rust: 0-1.

Na de pauze was er hetzelfde spelbeeld met paal en lat tot 4 maal toe als spelbrekers.  Camara brak uiteindelijk de ban met de gelijkmaker op het kwartier.  Het hek was duidelijk van de dam bij de Cerclemannen die achtereenvolgens via de soms ongrijpbare Kevin Deprest, Wim Brabant en opnieuw 2 maal Kevin Deprest een 5-1 zege binnenhaalden.  Hiermee rukken de poulains van Mark De Jonckheere naar de middenmoot van de rangschikking.

De ploeg: Brian Franco, Bart Vanpoucke, Wim Brabant, Hoessein Camara, Steven en Kevin Deprest, Lorenzo Devriendt, Brecht Goethals en Mathias Lagrou.

Provinciaal kampioenschap knapen

 

Geen provinciaal jeugdvoetbal tijdens het weekend van 14 november ingevolge de enorme neerslag tijdens de voorbije dagen.  Alle aandacht kon zondagnamiddag dan ook gaan naar de 2de speeldag van het provinciaal kampioenschap zaalvoetbal voor kadetten.  Het kampioenschap wordt, gespreid over verschillende zondagen, gespeeld in tornooivorm.  Geen U-14 of U-13, neen gewoon ouderwets allen samen.  De jonge groenzwarten kwamen scherp voor de dag en wilden hun vorig jaar behaalde status van West-Vlaams kampioen bij de miniemen meten in een hogere categorie.

Drie van de 4 tornooiwedstrijden werden succesvol afgesloten:

-  de openingswedstrijd tegen Servi Wijtschate eindigde op 4-1 met doelpunten van Jaron Vanderhaegen, Jonas Declerck en 2 maal kapitein Sebastiaan Perquy.  Een knappe redding van doelman Mathieu Perquy voorkwam op het bepalende moment de gelijkmaker;

-  tegen Middelkerke werd ruim de maat genomen en eindigde de walk-over op 0-8;

-  de 3de partij van de namiddag werd de struikelblok.  Een gelijkspel tegen De Putters Oostende zou een juiste weergave zijn geweest maar de kustploeg acteerde uiterst efficiënt en puurde tegen een minder secuur verdedigend Cercle het maximum uit de gecreëerde kansen.  Eindstand: 3-2;

-  de slotpartij tegen een moeilijk te bekampen Carrier Gistel werd slechts diep in de 2de helft in 3 minuten tijd beslecht op 4-0 met doelpunten van Jonas Deklerck en Jaron Vanderhaegen.

 

Volgende ploeg trad aan o.l.v. coach Glenn Vanderhaegen, ondersteund door begeleider Ivan Vanderhaegen en verzorger Noel Lekens: Lando Bassimon, Jonas Deklerck, Mathieu en Sebastien Perquy, Jasper Quicke, Michiel Van Acker en Jaron Vanderhaegen.

 

Cercle, dat de eerste speelzondag vrij was, nestelt zich nu mooi in het midden van de rangschikking van 6 ploegen die strijden om de West-Vlaamse kampioenstitel.

Volgende speeldag: zondagnamiddag 16 januari 2011 in de sporthal te Varsenare.

Kampioenschap weekend 12 november

De vereniging heeft op 12 november een "boerenspeeldag" achter de rug.  Beide teams wonnen (vlot) hun wedstrijd en kunnen ietwat rustiger aan hun volgende opdracht beginnen.  Volgende week treden beiden aan in Duinbergen en kunnen mits winst een plaatsje in de (voorlopig) veilige middenmoot ambiëren.

 

ES Temse - zvv Cercle Brugge: 3 - 9

 

Met de terugkeer van Cleenwerck na zijn neusbreuk kon zvv Cercle rekenen op een sterke ploeg.  Vanneste deed groenzwart al snel uitlopen tot 0-2 na 2 droge knallen in het Temse doel.  Een onbestrafte aanslag op Cleenwerck, normaal altijd geel of zelfs rood, bracht de Bruggelingen niet uit evenwicht.  Integendeel, Van Maele en Cleenwerck verdubbelden nog de voorsprong vooraleer Temse 2 keer kon scoren.  Van Maele kon met een afstandschot een geruststellende 2-5 ruststand op het bord zetten.

 

Temse bleef echter goed meespelen en scoorde zelfs op de counter, maar Camara, op assist van Vanneste en vervolgens Vanneste zelf na een schitterende actie, zorgden voor een comfortabele 3-7 voorsprong.  De thuisploeg zette nog alles op alles door met een opkomende keeper te spelen.  Camara en Van Maele profiteerden evenwel van deze risicovolle tactiek om de eindstand op 3-9 te brengen.

Cercle: Mathias Lingier, Glenn Vanderhaegen, Bart Cleenwerck, Giovanni Vanneste, Tom Van Maele, Bram Demey en Houssein Camara.

 

Eendracht Beverhout - Dumpi Mart: 2 - 4

 

Tegen de 5de in de stand hadden de beloften als voorlaatste niets te verliezen!  De in de 1ste helft opgelopen achterstand was enkel te wijten aan het schitterende keeperswerk van de thuisdoelman die de oranjehemden meerdere keren, ook met behulp van de lat, van een doelpunt hield.  Na de 1-0 ruststand zagen we opnieuw een goed meespelend Dumpi dat na redding op de lijn van Mathias Lagrou op de tegenaanval kon gelijk maken via een uitstekende Kevin Deprest die even later het principe van “erop en erover” toepaste met een 2de treffer.  Een zeer secuur verdedigende Mathias Lagrou zette dat op het kwartier nog wat kracht bij door met 2 pegels de score zowaar op te drijven naar 1-4 ! Niettegenstaande een 2de tegengoal waren de beste kansen nog voor Dumpi maar pech hield hen van een ruimere marge.  Verdiende overwinning van volgend team:

Brian Franco, Jeroen Demeulenaere, Wim Brabant, Brecht Goethals, Mathias Lagrou en de gebroers Steven en Kevin Deprest.   

 

Programma van vrijdag 19 november in de sporthal Laguna te Duinbergen:

19.30u: Dumpi Mart Cercle         -         ICS De Zwaan

20.45u: zvv Cercle Brugge         -         Rillp ’79 Etterbeek

PROVINCIALE BELOFTESELECTIE

 

Op donderdag 11 november wordt in de sporthal Ivo Vandamme te Veltem het Vlaams kampioenschap 2010/2011 voor provinciale belofteploegen betwist.  zvv-speler Kevin DEPREST werd geselecteerd voor de West-Vlaamse selectie en zal er dus ook de Cercle-eer dienen te verdedigen.  Alvast proficiat met deze selectie en veel succes aan onze vertegenwoordiger.

4 november:  1/32ste finale Beker van West-Vlaanderen

VV EERNEGEM - zvv CERCLE BRUGGE: 3 - 7

 

Niet echt prettig om op donderdagavond om 22u te moeten aantreden voor een bekerwedstrijd.  Bart Lingier verving broer Marc als coach en kreeg 7 spelers ter beschikking.  Voor Sören Maenhout was de partij al voorbij na amper 10 minuten.  Bij het ontwijken van een tegenstander verzwikte hij zijn voet en moest afhaken met wellicht een lange afwezigheid als gevolg.  Het stond toen al 0-2 na goals van Steven Deprest.  Smaakmaker Camara bracht nadien met een echte hattrick zvv Cercle op rozen: 0-5 ruststand.

Een serieuze dip van Cercle na de rust bracht de thuisploeg terug in de match want na amper 8 minuten stonden de bordjes plots 3-5.  Coach Lingier brak het tempo bij Eernegem door een time-out waarna Cercle de partij controleerde.  Camara zette de thuisploeg vervolgens schaakmat met nog 2 mooie treffers.  Volgende tegenstander voor Cercle is Elektro Raes dat onlangs nog belofteploeg Dumpi Mart Cercle versloeg in de competitie met 4-7.

zvv Cercle: Mathias Lingier, Glenn Vanderhaegen, Sören Maenhout, Steven Deprest, Bart Vanpoucke, Nick Borgonjon en Hoessein Camara.

 

Vlaams Kampioenschap: Rapid BEERNEM - zvv CERCLE BRUGGE: 3 - 4

 

Voor deze derby diende coach Marc Lingier rekening te houden met de inspanningen tijdens de daags voordien gespeelde (en gewonnen) bekerwedstrijd.  De 4-puntenwedstrijd was amper op gang gefloten of Cercle keek al tegen een 1-0 achterstand aan.  Rapid verzuimde daarop enkele mooie kansen af te werken waardoor de groenzwarten ontsnapten aan een afstraffing.  En stilaan kwamen ze ook opzetten.  Uit het niets knalde Camara, de man in vorm, de gelijkmaker tegen de touwen. Cercle kreeg nu ook kansen maar zowel Borgonjon als Brabant botsten op een secure Rapid doelman.  Met letterlijk vallen en opstaan bracht “Cama”  zijn ploeg net voor de rust op voorsprong.  Demeulenaere kreeg zelfs nog de 1-3 aan de voet maar de stand bleef steken op een billijke 1-2 tussenstand.

Na 2 minuten in de 2de helft werd een voorzet van Demeulenaere door een Rapid-verdediger in eigen doel verwerkt en stond de 1-3 dan toch op het bord.  Onverwacht slikte groenzwart dan in een paar minuten 2 treffers waardoor alles na 5 minuten te herdoen was.  Rapid rook bloed maar een gemeten stiftbal van Vanneste, toch wel zijn handelsmerk, bracht Cercle op het kwartier terug op voorsprong.  Deze werd niet meer  afgeven door knap verdedigend werk van het hele team dat knokte voor de overwinning.  Hiermee is er wat ademruimte voor de trip naar het niet te onderschatten E.S. Temse dat bij zijn vorige thuismatch Gistel nog met 11-5 cijfers wandelen stuurde.  Cercle is gewaarschuwd voor de intussen 4de opeenvolgende verplaatsing.

zvv Cercle: Mathias Lingier, Glenn Vanderhaegen, Jeroen Demeulenaere, Wim Brabant, Nick Borgonjon, Giovanni Vanneste en Hoessein Camara.

29 oktober: Amigo Schepdaal - zvv Cercle Brugge: 6 - 0


In tegenstelling tot de vorige verplaatsingen waren er in Schepdaal wel wisselmogelijkheden, maar de afwezigheid van G. Vanneste en vooral B. Cleenwerck spelen duidelijk parten.  Andermaal hadden de groenzwarten weinig in de pap te brokken.  Aan de rust stond het 4-0 en was de wedstrijd tegen dergelijke tegenstander al gespeeld.  Na de pauze probeerden de Bruggelingen de schade zo veel mogelijk te beperken.                                                          zvv Cercle krijgt klappen, zoveel is zeker.  De drie verplaatsingen in het Vlaams kampioenschap leverden evenveel nederlagen op met een negatief doelpuntensaldo van 20 tegen 2.  Duidelijke cijfers die spreken voor zich en waarbij de steeds secure doelman Mathias Lingier zich duidelijk ongemakkelijk en wellicht vaak in de steek gelaten moet voelen.  De jonge ploeg mist duidelijk ervaring en een echte afwerker, maar moet zijn niveau toch opkrikken.  Inzet en een positieve sfeer zullen de voornaamste elementen zijn om terug aan te knopen met puntengewin.  De 4-puntenwedstrijd in en tegen Rapid Beernem van volgende week vrijdag zal daarin veel betekenend zijn.
Na wedstrijden tegen de twee leiders en enkele van hun directe achtervolgers is de huidige rangschikking nog enigszins aanvaardbaar.  Met een overwinning kan zelfs de linkerkant van de rangschikking bereikt worden !

Cercle trad aan met Mathias Lingier, Glenn Vanderhaegen, Bram Demey, Nick Borgonjon, Tom Van Maele, Sören Maenhout en Jeroen Demeulenaere.

Somber weekend van 22 oktober voor zvv Cercle !

 

DWC Piping STADEN - zvv Cercle BRUGGE: 6 - 1

 

Met slechts één wisselmogelijkheid werd de trip gemaakt naar leider Staden, de eerste van 4 opéénvolgende  verplaatsingen.  Nick Borgonjon en Bart Cleenwerck ontbraken, Giovanni Vanneste was terug van de partij na 2 weken afwezigheid.  In een genietbare 1ste helft voetbalde Cercle aardig mee.  Staden liep 1-0 uit, de groenzwarten bleven 2 maal steken op de doelpaal.  Met een en fel betwiste strafschop voor handspel op een aangeschoten bal kwam de sterke thuisploeg 2-0.  Coach Marc Lingier werd voor protest uitgewezen en is hiermee de eerste die dit seizoen geel pakt bij Cercle.

In de 2de helft werd het risico van een mee opkomende keeper dodelijk afgestraft en Stadendoelman Nico Wolters (ex Cerclist) zorgde voor een povere doelpuntenproductie van de Bruggelingen.  Sören Maenhout kon de eerreddende treffer voor zijn rekening nemen.

Cercle trad aan met: Mathias Lingier, Glenn Vanderhaegen, Soren Maenhout, Bram Demey, Tom Van Maele en Giovanni Vanneste.

 

Dynamo DAMME - Dumpi Mart Cercle : 7 - 4

 

Ook de belofteploeg moest vrijdag op verplaatsing.  Coach Renzo Jacobs kon beroep doen op de bijna volledige kern, met Bart Van Poucke voor de 1e maal dit seizoen aan de aftrap! Ook Steven Deprest kwam niettegenstaande zijn rugblessure opdagen.  Doelman Brian Franco vroeg een bezinningsdag en Frederic Warnauts nam zijn plaats in.

Na een vroege 2-0 achterstand kwam Dumpi op gelijke hoogte met goals van Kevin Deprest en Hoessein Camara.  Damme schakelde daarop een versnelling hoger en de rust werd bereikt met een 4-2 achterstand.  In de 2de helft liep Dynamo verder uit maar Dumpi kwam nog sterk opzetten met 2 goals van Kevin Deprest en Mathias Lagrou.  Tijdens de laatste 7 minuten velde de thuisploeg met nog 2 treffers het verdict voor Dumpi dat nochtans beter moet kunnen. 

Dumpi Mart trad aan met: Frederic Warnauts, Lorenzo Devriendt, Bart Van Poucke, Brecht Goethals, Kevin en Steven Deprest, Mathias Lagrou, Hoessein Camara en Wim Brabant.     

Sponsor Bart Timmermans met zijn miniemen

PROVINCIAAL JEUGDKAMPIOENSCHAP MINIEMEN

De miniemenploeg onder leiding van het duo Peter Deseure en Gino Hubrecht en geassisteerd door medisch begeleider Noël Lekens speelden zondag 17 oktober hun eerste competitiedag in hun nieuwe door Tuinen Bart Timmermans geschonken uitrusting.  De resultaten van de wedstrijden van deze 1ste speeldag vielen enigszins tegen maar deelnemen is onder die omstandigheden toch nog altijd belangrijker dan winnen.  Het verschil zat hem allemaal in de details en de volgende speelzondag zullen alvast de nodige lessen eruit getrokken worden.

UITSLAGEN: zvv Cercle - Putters Oostende: 1 - 2; Dynamo Damme - zvv Cercle: 3 - 1; zvv Cercle - Carrier Gistel: 3 - 1; zvv Cercle - Middelkerke: 1 - 2.

PLOEGOPSTELLING: Jordy Hubrecht; Broes Miny; Emile Pollet; Ben Schmidts; Jaron Schoonbaert; Simon Timmermans; Robin Vandekinderen; Loic Vanhooreweghe en Brecht Vercauteren.

BEPALEND SLOTOFFENSIEF

 

Zowel de eerste ploeg als de belofteploeg gaven aan het slot van hun 5de kampioenschapwedstrijd de match een bepalende wending.

 

Tegen Carrier Gistel kwam na een studieronde beide ploegen om beurt hun neus aan het venster steken, maar het was zvv Cercle die op voorsprong kwam.  Lang duurde het feest niet want de Godelievejongens konden vlug nadien gelijkstellen en zelfs voorsprong nemen.  Wat de groenzwarten ook ondernamen de bezoekers waren dusdanig sterk georganiseerd dat de gecreëerde kansen niet konden worden uitgebuit.  In de 2de helft werd die bezoekende voorsprong met uitgekiende acties uitvergroot tot 1-4.  De Cerclemogelijkheden strandden telkens op keeper, een ultiem terugkerende verdediger of … de paal.  In een alles of niets gevend offensief met een mee opkomende keeper Lingier kwam op enkele minuten van het einde de aansluitingstreffer op het bord.  Net voor affluiten behaalde zvv Cercle dan toch nog een verdiend 4-4 gelijkspel.  Met 2 overwinningen, 2 verliesbeurten en 1 gelijkspel staan de groenzwarten op een mooi gemiddelde.


De beloften deden dan het omgekeerde.  Aan de rust konden de Dumpi-jongens een hoge borst opzetten met een ruime 8-2 tussenstand tegen juwelengasten uit Middelkerke.  Maar deze voorsprong smolt tijdens de 2de helft als boter voor de zon en het was slechts met veel moed en op karakter dat met een 11-9 eindstand de eerste zege van het seizoen werd behaald.  Hiermee geven de jongeren de rode lantaarn door en klimmen meteen naar de middenmoot van de rangschikking.

Vlaamse Belofteselectie

De VZVB-selectieverantwoordelijke heeft 22 kernspelers aangewezen die behoren tot de belofteselectie voor het huidig seizoen.  zvv Cerclespeler KEVIN DEPREST behoort tot deze selectie !  De groep kan nog aangevuld worden met spelers die uitblinken tijdens één van de volgende selectiedagen.  We wensen Kevin alvast veel succes toe.

8 oktober: dubbel groenzwart verlies

 

Zowel de voltallige eerste ploeg als belofteploeg konden het niet waarmaken tegen sterke tegenstanders die elk in hun reeks bovenaan zullen meedraaien.  In beide wedstrijden werd een gelijkaardig scenario geschreven hoewel Dumpi Mart zich pas in de slotfase moest gewonnen geven en Camoso Hamme, met het maximum aan punten virtueel leider, de wedstrijd met een veilige voorsprong rustig kon uitspelen.

 

zvv Cercle Brugge - Camosa Hamme : 3 - 5

 

Groenzwart kwam na 6 minuten op voorsprong langs Cleenwerck maar de bezoekers stelden onmiddellijk gelijk.  Hamme nam meteen het heft in handen en schakelde een versnelling hoger wat resulteerde in een 1-2 ruststand.  Onmiddellijk na rusten keek Cercle al tegen een 1-3 achterstand op.  En na 9 minuten verdween een schot, al of niet gewild, van op de middellijn in de winkelhaak: 1-4.  Cercle kon wel nog milderen via Cleenwerck maar Hamme stelde orde op zaken en nam alle Brugse hoop weg met een 5de treffer.  Groenzwart kon in de slotfase nog via Borgonjon op strafschop de eindstand op 3-5 brengen.  Een verdiende overwinning voor de bezoekers tegen een verdienstelijk Cercle dat op een gedeelde 7de plaats in de rangschikking blijft.

Cercle: Frederic Warnauts, Glenn Vanderhaegen, Nick Borgonjon, Sören Maenhout, Bram Demey, Tom Van Maele, Bart Cleenwerck en Kevin Deprest.

 

Dumpi Mart Cercle - Electro Raes Heist: 4 - 7

 

Ook Dumpi kwam eerst op voorsprong langs Kevin Deprest maar moest de voorsprong vlug afstaan aan de zeer secure bezoekers.  Het keerpunt in de wedstrijd kwam er toen Devriendt alléén op de bezoekende doelman afstevende met Camara naast zich.  De twee mogelijkheden, zelf besluiten of Camara bedienen bleken beide te moeilijk en een teruggekeerde verdediger kon in hoekschop verwerken.  De daarop volgende tegenaanval leverde de bezoekers wel een doelpunt op 1-2.  Vlak voor rust werd het nog 1-3.  Na de pauze volgde onmiddellijk de 1-4.  Camara kon met een hieltje de 2-4 aantekenen maar Electro Raes reageerde met een 5de treffer.  Een afschamper van Wim Brabant verdween tegen de touwen en Camara bracht met de aansluitingstreffer en nog 3 minuten weer hoop.  De bezoekers straften echter de alles of niets tactiek van Dumpi af met 2 late treffers.  Dumpi blijft hierdoor zegeloos onderaan de rangschikking.

Dumpi Mart: Brian Franco, Frederic Warnauts, Lorenzo Devriendt, Kevin Deprest, Hoessein Camara, Wim Brabant en Brecht Goethals. 


BEKER van BELGIË

 

Olympia Leuven -  zvv Cercle Brugge : 4 - 0

 

Coach Marc Lingier mag fier zijn op zijn vijftal dat vrijdag 1 oktober de verplaatsing maakte naar Heverlee.  Het werd, zoals verwacht, een goede training tegen de 2 reeksen hoger spelende tegenstrever.  zvv Cercle voetbalde vlot mee maar kwam eerder ongelukkig op achterstand.  De thuisploeg vond immers zijn draai niet en Cercle kon toch enkele keren serieus dreigen maar kwam jammer genoeg niet tot scoren.  Het klassenverschil uitte zich eerder in details waardoor Leuven erin slaagde om met een 3-0 stand te gaan rusten.  Na de pauze gaf Cercle nog weinig weg maar door gebrek aan wisselspelers had het te weinig kracht om iets terug te doen.  Olympia maakte de klus van deze uiterst faire wedstrijd (slechts 4 fouten geblazen) rustig af met een 4e treffer.

Het beker van België avontuur is hiermee voor de groenzwarten al ten einde, gelukkig zonder kwetsuren.  De Vlaamse competitie primeert bij groenzwart dat volgende week - hopelijk deze keer met een voltallige ploeg - de punten wil thuishouden tegen Camoso Hamme.

zvv Cercle trad aan met Mathias Lingier, Glenn Vanderhaegen, Sören Maenhout, Tom Van Maele en Giovanni Vanneste.

DUMPI MART CERCLE - zvc DE SMASH: 6 - 6

 

De ontmoeting van vrijdag 1 oktober tegen De Smash Blankenberge was spektakel op alle gebied: uitlopen tot 3-0 om deze vervolgens uit handen geven, gedurende 6 minuten met een man minder moeten spelen en op achterstand komen, terugkomen en gelijkstellen, opnieuw 2 goals achterkomen om uiteindelijk met nog 2 minuten voor de boeg nog gelijk te stellen.

 

Dumpi kon Wim Brabant opnieuw verwelkomen en kon beroep doen op de nieuw aangesloten Muslia Kresnik. Pech echter voor de jonge Kevin Deprest die niet mocht aantreden omdat zijn studentenpas niet aanvaard werd als geldig identiteitsbewijs.  Opnieuw met amper 5 spelers kwam Dumpi nu wel beter voor de dag dan tijdens de vorige thuismatch.

 

De eerste 10 minuten waren vooral bezoekers de meerdere, maar kwamen niet tot scoren.  Tegen de gang van het spel in kon Camara, die de hoofdrol zou opeisen,  met een knap schot de score openen.  Doelman Warnauts hield met enkele prima reddingen zijn netten schoon en op de counter kon Camara na een enig mooi kunstje de 2-0 op het bord brengen, meteen de ruststand.

 

Hoelang zou Dumpi het nog kunnen uithouden in die 2e helft was de prangende vraag.  Amper afgetrapt of alweer Camara joeg, tot ergernis van de bezoekers, met een punter de 3-0 tegen de touwen.  Het falen van De Smash kon niet blijven duren en de vermoeidheid sloop stilaan in de Brugse rangen.  In nauwelijks 3 minuten stonden de bordjes gelijk.  Tot overmaat van ramp viel Camara tijdelijk geblesseerd uit.  De bezoekers profiteerden echter niet optimaal van hun numerieke meerderheid, verkwanselden kans na kans en liepen slechts 1 doelpunt uit.  Het prima oplapwerk van verzorger Noel Lekens zorgde ervoor dat Camara terug tussen de lijnen kwam en de Smash heeft het mogen ondervinden.  Eerst kon nieuwkomer Kresnik met een grondscherend schot gelijkstellen. Met 2 late doelpunten dachten de bezoekers vervolgens de schaapjes op het droge te hebben op 2 minuten voor het einde.  Dat was echter zonder die duivelse Camara gerekend die op halve kracht met de aansluitingstreffer nieuwe hoop bracht in de groenzwarte rangen.  De immer werklustige en zeer nuttige Brecht Goethals volbracht het mirakel door in de slotseconden een afgeweerd schot in de rebound binnen te jagen.  Zowaar een onverhoopt punt voor de letterlijk moegestreden Dumpi-jongens.

 

Dumpi Mart trad aan met: Frederic Warnauts, Muslia Kresnik, Wim Brabant, Brecht Goethals en Hoessein Camara.  Coach Renzo Jacobs, die woensdag 29 september vader is geworden van een 2de dochter, leidde voortreffelijk zijn pionnen terwijl Jeroen Demeulenaere terreinafgevaardigde was.

Trobel Affligem - zvv CERCLE Brugge: 8 - 1
Gewogen en te licht bevonden !
De eerste (verre) verplaatsing ging meteen gepaard met een forse nederlaag.  Tegen het ongeslagen Affligem leverde groenzwart een povere prestatie af.  Het onderging de wet van de sterkste en speelde daarnaast ook ver onder zijn niveau.  Verzachtende omstandigheden waren de afwezigheden van Cleenwerck en Demey waardoor er maar 1 wissel beschikbaar was !  Na de vroege 1-0 kon Cercle nog een vuist maken met de gelijkmaker van Vanmaele maar het liedje was snel uitgezongen.  De thuisploeg drukte het gaspedaal in en Cercle kon niet meer volgen.  De rust werd bereikt met een 4-1 tussenstand.  Na de pauze lag het tempo te hoog om nog iets terug te kunnen doen hoewel de goals allemaal in de laatste 10 minuten vielen omdat groenzwart leeggespeeld was.  Volgende week tgv de verplaatsing naar 2de klasser Olympia Leuven tgv de Beker van België hoeft Cercle zich alvast geen illusies te maken, integendeel het kan er een goede training van maken. 
Cercle trad aan met: Mathias Lingier, Glenn Vanderhaegen, Giovanni Vanneste, Sören Maenhout, Tom Vanmaele en Hoessein Camara.

zvv Cercle met het maximum

Na 2 wedstrijden heeft zvv Cercle nog steeds het maximum van de punten.  De jongste puntenoogst kwam er wel gemakkelijk.  De tegenstrever, het puntenloze Moratex Lebbeke, kon in laatste instantie niet beschikken over enkele basisspelers en zag vervolgens af van de verplaatsing zodat het een 5-0 ff overwinning werd.  Volgende vrijdag, 24 september, spelen de groenzwarten bij leider Trobel Affligem dat 5 punten puurde uit 3 wedstrijden.

VOSSESLAG DE HAAN - DUMPI MART CERCLE: 2 - 2

De belofteploeg was vrijdag vrij maar speelde maandagavond 20 september zijn 2de wedstrijd als neofiet in 1ste provinciale en rijfde zijn eerste puntje binnen na een aantrekkelijke en vooral spannende wedstrijd.

Thuisploeg Vosseslag De Haan pronkte met een knappe 4 op 4 waaronder zelfs een uitoverwinning bij Ingelmunster, titelkandidaat bij uitstek!  Het puntenloze Dumpi Mart startte meteen als underdog aan deze partij.  Coach Renzo Jacobs kon rekenen op een volledig team dat gebrand was op een goede prestatie en een eerste puntengewin.  De eerste helft was zowaar groenzwart getint en dat mondde uit in een verdiende 0-1 voorsprong aan de rust na een knappe goal van Kevin Deprest.

De 2de helft was voor de thuisploeg die eerst gelijkstelde en daarna op voorsprong klom met nog 3 minuten te gaan.  De gevaarlijke Camara ramde echter met de rug naar het doel in een draaibeweging de gelijkmaker alsnog tegen de touwen.  Kevin Deprest kwam zelfs in de slotseconde nog het dichtst bij de overwinning al is het gelijkspel een billijk resultaat waarmee beide ploegen zich kunnen verzoenen.  Als de groenzwarte belofteploeg telkens zo voltallig voor de dag kan komen, zit een langer verblijf in de hoogste provinciale reeks er zeker in !

Dumpi Mart Cercle trad aan met: Brian Franco, Frederic Warnauts, Steven en Kevin Deprest, Hoessein Camara, Matthias Lagrou, Lorenzo Devriendt en Brecht Goethals.

START KAMPIOENSCHAP NIET GEMIST !

Vrijdagavond 3 september ging het zaalvoetbalkampioenschap 2010/2011 opnieuw van start voor zvv Cercle.  De fanionploeg treedt aan in het Vlaams kampioenschap, reeks West, en de belofteploeg Dumpi Mart Cercle is, na een onverwachte promotie, actief in 1ste Provinciale.

zvv CERCLE BRUGGE - BERCA MIDDELKERKE: 6 - 5

Coach Marc Lingier kreeg voor zijn maidenwedstrijd te kampen met spelersnood, maar kon rekenen op enkele enthousiaste beloften.  Berca Middelkerke bleek zoals verwacht een geslepen geheel met veel ervaring.  Daartegenover wist het jong geweld via Giovanni Vanneste op voorsprong te komen.  De bezoekers knokten zich terug in de partij, namen zelfs de leiding, maar Bart Cleenwerk kon na prima samenspel met Giovanni Vanneste gelijkmaken.  Op slag van rust een prachtdoelpunt van Vanneste na achtereenvolgens een bruggetje en een stiftbal waarmee hij de ganse Middelkerkse verdediging te grazen nam: 3-2.

Bijna onmiddellijk na de aftrap van de 2de helft misten de bezoekers een reuzenkans.  De reactie van de jonge groenzwarten mocht er zijn ! Tweemaal Houssein Camara en Bart Cleenwerck met zijn 2de goal zorgden voor een veilige 6-3 voorsprong.  Dat was echter zonder rekening te houden met de ervaren rotten van Middelkerke die tijdens het matcheinde nog sterk kwamen opzetten met een treffer en een strafschop in de slotminuut.  Het eindsignaal klonk de Cercle entourage dan ook als muziek in de oren en opgelucht werd de eerste (onverwacht gezien de omstandigheden) overwinning luidruchtig gevierd.

Cercle trad aan met doelman Mathias Lingier en spelers Bart Cleenwerck, Nick Borgonjon, Giovanni Vanneste, Tom Van Maele, Bram Demey en Hoessein Camara.

DUMPI MART - JONG TEMPO TEAM: 4 - 8

Dumpi Mart ging tijdens zijn debuutwedstrijd in 1ste Provinciale ging volledig de mist in ingevolge de vele afzeggingen.  Coach Renzo Jacobs moest zelfs als 5de man de sloffen aanbinden.  Dumpi deed het nochtans niet onaardig en kwam zelfs eerst op voorsprong via nieuweling Bart Demey maar keek aan de rust toch tegen een 2-4 achterstand aan.  De 2de helft begon met een 5de tegentreffer maar plotseling stonden de bordjes 4-5 na 2 verrassende goals van Houssein Camara.  Coach Renzo vergiste zich even later van kleur en de bezoekers straften genadeloos af: 4-6.  De veer was definitief gebroken en de moedige Dumpi-jongens slikten nog 2 goals in de slotfase.

De ploeg van Dumpi Mart: keeper Brian Franco, Renzo Jacobs, Nick Borgonjon, Bram Demey en Hoessein Camara.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP 2010/2011

In het bondsgebouw werden de verschillende reeksen van het Vlaams Kampioenschap 2010/2011 samengesteld en bekendgemaakt.  zvv Cercle Brugge is zoals vorig jaar ingedeeld in de reeks West.

Tegenstrevers uit West-Vlaanderen zijn Rapid Beernem, Victory Blankenberge (als provinciaal kampioen), Carrier Gistel, zvc Middelkerke en DWC Piping Staden (vorig jaar actief als Verboma Staden).

De Oost-Vlaamse tegenstanders zijn Boca Juniors Hamme, Camoso Hamme, Moratex Lebbeke en Etoile Sport Temse.

Uit Brussel en Vlaams Brabant komen Trobel Affligem, Kanarie Beersel, Rilpus '79 Etterbeek en Amigo Schepdaal.

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP 2010 / 2011

Ook het Provinciaal Comité deed zijn huiswerk voor het komende seizoen 2010/2011.  De verassing is wel dat DUMPI MART Cercle Brugge na een verblijf van één seizoen onmiddellijk doorstoot naar de hoogste provinciale reeks !  Ingevolge het beste coëfficient van de vice-kmapioenen van 2de provinciale mag de belofteploeg van zvv Cercle nu spelen tegen de elite van de provincie.  En dat zijn: Brasseur Blankenberge, FC Vosseslag, Jong Tempo Team Sijsele, Juwelen Coens Middelkerke (kampioen 2de provinciale B), zvc Strubbe Damme, Dynamo Damme, zvc Riccordi (ex Lispanne) De Haan, Rapid Boys Oedelem (kampioen 2de provinciale A), Elektro Raes Zeebrugge, Eendracht Beverhout, VKR Ingelmunster, ISC De Zwaan Veldegem en zvc De Smash Zeebrugge.  De thuiswedstrijden worden om practische redenen gespeeld in de sporthal van Duinbergen.

BEKER van VLAANDEREN

In het bondsgebouw werd de loting gehouden voor de Beker van Vlaanderen.  zvv Cercle Brugge is vrijgesteld voor de 1/32ste finale.  De groenzwarte zaalvoetballers komen in de 1/16de finale thuis uit tegen Rillpus '79 Etterbeek.  Het bestuur besliste om de wedstrijd te programmeren op vrijdag 3 december.  Bij winst moet zvv Cercle op verplaatsing naar de winnaar van de wedstrijd tussen Piping Staden en Kliekske Steenokkerzeel.

BEKER van WEST-VLAANDEREN

In de Beker van West-Vlaanderen is zvv Cercle vrijgesteld van deelname aan de voorronde.  In de 1/32ste finale is groenzwart gastheer voor de winnaar van de wedstrijd VV Eernegem - De Cité.  Bij winst komt Cercle in de 1/16de finale thuis uit tegen de winnaar van de wedstrijd Electro Raes tegen de winnaar van de wedstrijd tussen 2 ligaploegen.

SUBSIDIE voor JEUGDWERKING TOEGEKEND door VZVB

In het kader van het Jeugdsportfonds diende zvv Cercle samen met 15 andere zaalvoetbalverenigingen met succes een dossier in tot het bekomen van een subsidie ter ondersteuning van de jeugdwerking.  Hiermee bewees zvv Cercle dat het begrip “jeugd” geen loos begrip is binnen de werking van de groenzwarten.  Naast de subsidie die reeds eerder door het Stadsbestuur van Brugge werd toegekend in het kader van de jeugdwerking is deze nieuwe erkenning een stevige duw in de rug om de werking van Jong Cercle niet alleen verder te zetten, maar ook uit te breiden.

Opmerkelijk is dat 7 aanvragen van West-Vlaamse verenigingen zijn.  Er waren nog 2 aanvragen uit Antwerpen, 2 uit Antwerpen en 4 uit Vlaams-Brabant. 

Ougrée - zvv Cercle Brugge: 4 - 1

zvv CERCLE VICE-KAMPIOEN van BELGIË

De préminiemen van zvv Cercle Brugge speelden zaterdagnamiddag 5 juni in het Eurovolleycenter te Vilvoorde als Vlaams kampioen tegen de Waalse kampioen Ougrée voor de titel van Belgisch kampioen.  De Luikenaars schoten het best uit de startblokken maar doelman Robin Vandekinderen pareerde met klasse twee rijpe doelkansen.  De groenzwarte jongeren kwamen langzaam in de wedstrijd en kapitein Ben Schmidts lepelde na 6 minuten de bal op de lat.  Maar na 13 minuten verzilverden de Luikenaars dan toch een snelle aanval met een doelpunt.  Maar Ben Schmidts zorgde met een loepzuivere vrijschop voor de gelijkmaker.  Net voor rusten profiteerden de Walen van een misverstand bij de Cerclespelers (die dachten een vrijtrap in hun voordeel te hebben) om nog uit te lopen tot 2-1.

De 2de helft leek langzamerhand een kopie van de 1ste helft te worden met een vlot combinerend en snel aanvallend Ougrée maar met een Brugse keeper in bloedvorm.  Dit resulteerde in de 9de minuut in een 3de doelpunt voor de Walen en 5 minuten later lukten ze uit een tegenaanval het 4de doelpunt.

De Cecle-jongeren Robin Vandekinderen, Jordi Hubrecht, Broes Miny, Emile Pollet, Ben Schmidts, Jaron Schoonbaert, Simon Timmermans, Brecht Vercauteren, Tim Vancompernolle, Loic Vanhooreweghe, coach Peter Deseure en assistent Gino Hubrecht mogen fier terugblikken op hun prestatie en op het behalen van de titel van Belgisch vice-kampioen.  Een dergelijke prestatie tegen een Waalse ploeg die wekelijks aantreedt in een volwaardig jeugdkampioenschap en daarenboven nog wekelijks intense trainingen heeft, is meer dan verdienstelijk!

Miniemen bevestigen hun provinciale titel in de Beker van West-Vlaanderen

Naast de finale Beker van West-Vlaanderen voor Dames en Heren werd ook de finale betwist voor de miniemen.  Opponenten waren zvv Cercle en runner-up Dynamo Damme.  De poulains van coach Glenn Vanderhaegen en trouwe assistent Noël Lekens wilden hun provinciale titel en de titel van Vlaams vice-kampioen in deze wedstrijd absoluut bevestigen.

ZVV bepaalde van meet af aan het tempo en haalde tijdens de eerste 10 minuten verschroeiend uit.  Damme kon nauwelijks volgen, laat staan reageren. Met 3 doelpunten van de kwikzilveren Jaron Vanderhaegen, telkens op aangeven van regulator kapitein Sebastien Perquy, en een doelpunt van rots in de branding Jasper Quicke was de wedstrijd al vlug beslist.  Damme kwam de opdoffer nooit meer te boven maar begon nu toch beter te spelen.   Lando Bassimon bracht met zijn gouden linker de forfaitcijfers op het bord en de nooit afgevende Jani Bousson lukte op aangeven van Lando een heerlijk kopbaldoelpunt wat meteen de tussenstand op 0-6 bracht.  Pas dan kon Dynamo eindelijk tegen scoren, ook omdat gelegenheidsdoelman Jonas Deklerck enkele keren prima tussenkwam.  Mathieu Perquy slaagde net voor rusten nog in de 7de Brugse treffer.

Na de pauze zagen we een meer evenwichtigere partij met kansen aan beide zijden maar met een nadrukkelijk controlerend Cercle.  Beide ploegen slaagden elke nog in het scoren van een doelpunt wat de eindstand op een overtuigende 3-8 zege voor de groenzwarte jeugd bracht.

zvv Cercle trad aan met: Jonas Deklerck, Jasper Quicke, Sebastien en Mathieu Perquy, Jani Bousson, Lando Bassimon en Jaron Vanderhaegen.

Glenn Vanderhaegen en Noël Lekens waren de onvolprezen begeleiders.

Préminiemen zvv Cercle kronen zich tot Vlaams Kampioen !

De préminiemen en miniemen speelden hun jeugdfinales voor de titel van Vlaams Kampioen.  De préminiemen versloegen in hun 1ste wedstrijd United '76 Schoten met 7-1 en wonnen vervolgens ook van zvc Affligem met 2-1 na een zeer spannende partij.  Hierdoor zijn onze jongste groenzwarte spelertjes terecht Vlaams Kampioen.  Meteen spelen ze op zaterdag 5 juni om 16.30u in Vilvoorde voor de Belgische titel tegen de Waalse vertegenwoordiger.  Het verging de miniemen iets minder goed.  Mister 50% Jeremy Tungila Nzolo had daags voordien met zijn veldvoetbalclub de Belgische titel bij de U13 binnengehaald en de vieringen waren wat laat uitgevallen waardoor Jeremy te moe bleek te zijn en vanwege zijn moeder verbod kreeg om nog aan te treden met zijn groenzwarte vrienden.  De miniemen verloren hun 1ste partij tegen een sterk CKB Puurs met 0-3 maar werden uiteindelijk verdienstelijk 2de door CSK Everberg te verslaan met 5-4.  Aan allen, spelers en begeleiders een hartelijk proficiat !

zvv CERCLE mag terugblikken op een schitterend seizoen !

Met dubbele winst in de slotwedstrijd van zowel de 1ste ploeg (Dendermonde - zvv Cercle: 4-6) als de beloften (De Bot-Kill - Dumpi Mart Cercle: 1-8) sluit zaalvoetbalvereniging Cercle Brugge het seizoen 2009/2010 schitterend af.

De 1ste ploeg kende na een onverwacht sterke heenronde (3de op 14 ploegen) een lichte terugval tijdens de terugronde met enkele zwakkere prestaties of nipte verliesbeurten.  Uiteindelijk werd het Vlaams kampioenschap afgesloten op de 7de plaats op amper 2 punten van de 4de geklasseerde !

De beloften verrasten vriend en vijand tijdens hun eerste seizoen in 2de provinciale.  Nadat de heenronde werd afgesloten op een aanvaardbare 8ste plaats vond de groenzwarte jeugd zijn juiste draai met meerdere knappe prestaties tegen de koplopers.  Het bewijs hiervan is de 1-8 zege in de slotwedstrijd tegen  de toen 2de gerangschikte.  Uiteindelijk werd het provinciaal kampioenschap afgesloten als vice-kampioen.  Voorwaar, beter kon amper voor de neofieten in hun afdeling !

In de provinciale beker werd doorgestoten tot de halve finale en strandde zvv Cercle uiteindelijk op PS Oostkamp dat hiervoor de gebroeders Rotsaert speciaal transfereerde uit het nationaal kampioenschap futsal !

Het verblijf in de Vlaamse beker was enigszins een domper.  Het liedje was vlug uitgezongen na een verplaatsing naar Herent dat nu nog steeds in de running is voor de finale.

Het klapstuk van de prestaties van zvv Cercle is het parcours dat de jongste groenzwarten aflegden.  De miniemen werkten hun provinciaal kampioenschap vlekkeloos af, wonnen de Beker van West-Vlaanderen en behaalden de titel van vice-kampioen op de Vlaamse Ligafinales.  De preminiemen deden nog beter.  Na het onbetwist beheersen van het provinciaal kampioenschap behaalden zij de titel van Vlaams kampioen in hun leeftijdsreeks.  In de strijd voor de titel van Belgisch kampioen was de Waalse kampioen Ougrée een maatje te groot en bleef het beperkt tot Belgisch vice-kampioen.

Aan allen die deze resultaten verwezenlijkten, (occasionele) spelers, technische staf, begeleiders en trouwe supporters: PROFICIAT.  Hopelijk wordt dit de start voor een minstens zo schitterend seizoen 2010/2011.

zvv Cercle steunde KSV Cercle op de Heizel

zvv Cercle steunde KSV Cercle tijdens zijn bekerfinale en maakte de verplaatsing op zaterdag 15 mei naar de Heizel met samen met 13.000 andere enthousiaste groenzwarte supporters. de verplaatsing naar Brussel met een volle bus.  Het heeft niet mogen baten.  Cercle diende de efficiëntie van AA Gent te ondergaan.  Meteen zit het seizoen er voor beide groenzwarte verenigingen op.  Afspraak op 15 en 22 juli voor een internationaal parcours met KSV.