Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

van het seizoen 2011/2012

* De Vlaamse Zaalvoetbalbond maakte op 27 juni 2012 bekend welke ploegen tijdens het voorbije seizoen uitblonken in fairplay.  zvv Cercle Brugge werd, samen met Victory Blankenberge, uitgeroepen tot fairste ploeg van de reeks West van het Vlaams kampioenschap 2011/2012.  Provinciegenoot Carrier Gistel eindigde op een eervolle 3de plaats.  Meteen is duidelijk aangetoond dat de West-Vlaamse ploegen toonbeelden zijn van fairplay !  De huldiging gebeurt eind augustus tijdens de Algemene Vergadering.

* Het seizoen werd op vrijdag 18 mei ontspannend afgesloten met een gezellig samenzijn voor de spelers van de eerste ploeg en de beloften in het Boldershof te Zuienkerke bij gewezen zvv-speler James Trant.  Er was niet alleen een heerlijke Breughelmaal, er werk ook nog gepeild naar de bolderscapaciteiten van de verschillende leden.

* Na een spannende wedstrijd tegen MSC Ahlan greep de cadettenploeg van zvv Cercle zondagnamiddag 6 mei net naast de titel van Vlaams kampioen.  De eerste ontmoeting tegen Amigo Schepdaal, kampioen van de regio Centrum, eindigde positief op een 2-3 zege en liet nog alle perspectieven op een titel open.  De tweede partij, die onmiddellijk volgde op deze tegen de Vlaams-Brabanders, tegen MSC Ahlan, kampioen van het Noorden, eindigde op een nipt 3-4 verlies.  Met deze eindronde voor het Vlaams kmapioenschap zet de huidige cadettenploeg een punt achter hun categorie.  Volgend seizoen komt de meeste spelers uit in de scholierencategorie.  Uitkijken wat het worden zal.

* Met de inhaalwedstrijd zvv Cercle - VKR Ingelmunster van vrijdag 4 mei werd het kampioenschap 2011/2012 afgesloten.  Het werd een billijk 5-5 gelijkspel.  Groenzwart eindigde tegen alle verwachtingen in op een meer dan eervolle 3de plaats met 31 punten op 48 te behalen punten (15 overwinningen en 8 verliesbeurten).  Tijdens het ganse kampioenschap werd 114 maal gescoord en dienden 87 tegentreffers toegestaan.

Belofteploeg DUMPI MART eindigde in 1ste provinciale afdeling op een gedeelde 8ste plaats en haalde 9 overwinningen en 3 draws uit de 24 wedstrijden.  Keeper Warnauts diende zich tijdens het ganse kampioenschap slechts 105 keer om te draaien en daarmee behoort de verdediging tot de betere van de reeks.  Maar de ploeg vond slechts 86 keer de weg naar de netten en is daarmee de zwakste aanval van de reeks !

* Voor de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap reisde zvv op vrijdag 20 april naar Kadoken Hamme.  De Oost-Vlamingen maakten nog een grote kans op de titel, maar dienden dan ook groenzwart opzij te zetten.  Het werd een droge 6-1.  Ondanks dit verlies blijft zvv Cercle op een 3de plaats.  Er rest nu nog enkel een wedstrijd tegen VKR Ingelmunster.  Kadoken staat nu, op twee wedstrijd van het einde, samen met Etoile Sport Temse aan de leiding.

* Belofteploeg DUMPI MART behaalde maandag 16 april bij koploper De Smash Blankenberge een voor onmogelijk gewaande 3-4 zege.  Met deze overwinning komt Dumpi in de middenmoot van de rangschiking, wat na het desastreus begin van het kampioenschap toch een verademing is.  Voor de nieuwkomers in de ploeg meteen een opsteker en een hoopvol uitkijken naar een volgend succesvol seizoen.

* In tegenstelling tot de grote broers die, uitzonderlijk op vrijdagavond, tegen Lierse SK niet tot scoren kwamen en hun leiderspositie in PO II konden versterken, mocht zvv Cercle wel juichen. Vrijdag de 13de resulteerde voor de eerste ploeg in een afgetekende 8-2 zege tegen Rapid Beernem waarmee de 3de plaats in de rangschikking met nog twee wedstrijden voor de boeg en een bonus van 4 punten op Victory Blankenberge quasi verzekerd is.  Belofteploeg DUMPI MART heeft met een nipte 3-2 zege tegen zvc De Keyser Veldegem de middenmoot behaald een weet een verlengd verblijf in 1ste provinciale verzekerd.

* zvv-speler Tom VAN MAELE is andermaal geselecteerd voor de West-Vlaamse belofteselectie die op woensdag 18 april om 21u aantreedt tegen de Limburgse selectie.  De wedstrijd wordt betwist in het Eurovolleycenter in Vilvoorde en is de 3de en laatste ontmoeting van de Noordzeeploeg in het kader van het Vlaams kampioenschap voor belofteselecties.

* Met een duidelijke 6-3 overwinning werd op vrijdag 6 april afstand genomen van zwart beest Carrier Gistel en meteen een stevige optie genomen op de 3de plaats in de eindrangschikking.  Temeer achtervolger Victory een 10-1 nederlaag opliep bij Sombeke.  ZVV heeft nu een bonus van 2 punten op de Blankenbergenaars en nog een wedstrijd te goed !  Belofteploeg DUMPI MART daarentegen leed een 3-5 nederlaag tegen Rapid Boys Beernem.  De Dumpigasten staan nu op de 10de plaats op één punt van Dekeyzer Veldegem dat volgende vrijdag 13 april op bezoek komt.

* Terwijl de eerste ploeg mocht bekomen van zijn zware thuisnederlaag van vorige week, kreeg DUMPI MART op vrijdag 30 maart bij FC Oelem een uitgelezen kans om zich veilig te spelen.  De beloften grepen de kans met beide handen en gingen bij hun rechtstreekse concurrent winnen met 3-4.  Hierdoor komen de oranjehemden niet alleen in het vaarsop van de Oedelemenaars, ze laten meteen 5 ploegen achter zich en nemen een voorsprong van 6 punten op de voorlaatste Rapid Boys Beernem, die volgende vrijdag op bezoek komt.

* Cercle schreef op vrijdag 23 maart geschiedenis tijdens zijn kampioenschapswedstrijd tegen Argos St-Gilles-Waas.  Het ging met niet minder dan 0-8 de boot in !  Daartegenover kon beloteploeg DUMPI MART wel de zege in eigen huis houden met een krappe 3-2 overwinning tegen Balboa's Sijsele.  Hierdoor is het degradatiespook enigszins geweken.

* het weekend van de Brugse derby werd op vrijdag 16 maart alvast positief ingezet voor zvv.  De eerste ploeg ging bij Moratex Lebbeke vlot winnen met 2-4 en behoudt met deze uitzege zicht op de derde stek, temeer achtervolger Victory Blankenberge van zijn pluimen liet.  Het komt zelfs een stap dichter bij voorganger Kadoken Hamme dat vrede moest nemen met een gelijkspel.

Blofteploeg DUMPI MART haalde bij Strubbe Damme een 6-6 gelijkspel. Dumpi profiteert daarnaast maximaal van de onderlinge strijd van achtervolgers Balboas Sijsele en Rapid Subs Beernem en haalt ook nog een punt in op Ergo Veldegem.

* Na het provinciaal bekeravontuur is nu ook vrijdag 9 maart een punt gezet achter het Vlaams bekeravontuur.  Tegen de toekomstige kampioen van reeks Oost, Boca Junior Tienen, werd een behoorlijke wedstrijd gespeeld die eindigde op 4-4.  De strafschoppen zouden de beslissing brengen.  De suikermannen slaagden hierin maximaal, groenzwart faalde twee maal vanop de stip.  Al met al toch een eervolle prestatie!

* CADETTEN PROVINCIAAL KAMPIOEN: met een gelijk aantal punten en na een 1-1 gelijkspel tegen rechtstreeks concurrent Opex Oostende, maar dank zij een beter doelpuntensaldo over het ganse tornooi, hebben de cadetten van zvv Cercle op zondag 4 maart in Oostende in het hol van de leeuw, de provinciale titel behaald.  Ze mogen nu op 6 mei aantreden in de Vlaamse ligafinale.

* Met een 4-6 uitoverwinning bij Sp. Ternat heeft zvv Cercle op vrijdag 2 maart een mooie stap gezet richting 3de plaats in de rangschikking.  De zege was het werk van een zelfverzekerde ploeg, waarin doelman Mathias Lingier zijn ploeg op cruciale momenten rechthield.

* DUMPI MART kon maandag 27 februari zijn confrontatie met concurrent Electro Raes Heist niet succesvol afsluiten.  Integendeel, het werd een zware 5-1 nederlaag waarin de uitstekende prestatie van de thuisdoelman een groot aandeel vormde.  Hierdoor zet de Heistse ploeg zijn opgemerkte opmars verder en wipt over de belofteploeg.  Dumpi zal in de degradatiestrijd eens te meer moet uitkijken naar de komende resultaten van de 3 resterende concurrenten.

* De kwalificatie voor de kawartfinale van de Beker van Vlaanderen heeft wellicht vleugels gegeven aan zvv Cercle want amper twee dagen later werd vrijdagavond 17 februari rechtstreekse belager Victory Blankenberge met een kurkdroge 7-0 overwinning terug naar de kust gezonden.  De groenzwarten verstevigen hiermee hun positie op de 3de plaats in de rangschikking.

Ook DUMPI MART kaapte de overwinning weg en na de 6-3 zege tegen Ergo Team staat de belofteploeg aan de leiding van de zeskoppige middenmotors.  De strijd tegen de tweede dalersplaats is aan hen voorbehouden. 

* Na de uitschakeling voor de Beker van West-Vlaanderen kon zvv Cercle zich op donderdagavond 15 februari herpakken in de 1/8ste finale van de Beker van Vlaanderen.  Na een wedstrijd met twee facetten tegen Klein Boom Putte werd groenzwart met 5-3 verdiend winnaar en stoot hiermee door naar de kwartfinale waarin het in Varsenare Boca Juniors Tienen mag ontvangen.

* Op zondag 12 februari zetten de miniemen een punt achter hun provinciaal kampioenschap.  De slotdag werd een volledif succes voor de B-ploeg dat al zijn wedstrijden zegevierend afsloot.  De A-ploeg moest zijn meerdere kennen in de B-ploeg, maar ook in Maureen Middelkerke.  De poulains van coaches Peter Deseure en Gino Hubrecht eindigen uiteindelijk als vicekampioen op 4 punten van kampioen C. Gistel maar met een pak meer gescoorde doelpunten!  De A-ploeg onder leiding van Björn Devriese eindigt 3de op gelijke hoogte van M. Middelkerke.  Proficiat aan de jongeren met hun bekomen uitslagen. 

* De West-Vlaams bekercompetitie is ten einde.  Donderdagavond 9 februari kon General Store Diksmuide op de valreep de zege naar zich toetrekken en met een 6-7 zege doorstoten naar de kawartfinale.  Met de botermannen, een ploeg die het Vlaams kampioenschap meer dan waardig is, zal rekening moeten worden gehouden voor de finale. 

* De preminiemen betwistten zondag 5 februari hun 3de speeldag van het provinciaal kampioenschap.  Het werd een beloftevolle namiddag met twee maal winst en een (te verwachten) nederlaag tegen de kampioen in wording De Pompe Middelkerke dat met zijn tweedejaars preminiemen, waarvan meerdere aantreden bij Club en Cercle, een maatje dat sterk is voor de jongste groenzwarte spelers.  Na 9 wedstrijden staat Cercle met 9 punten samen met Berca Middelkerke op een gedeelde tweede plaats.  De eindbeslissing valt op zondagnamiddag 11 maart in de sporthal Hof ter Straeten in Varsenare.

* Ingevolge de aanhoudende sneeuwval vanaf 's namiddags en de groeiende verkeersellende tijdens de vooravond besliste de zaalvoetbalbond over te gaan tot een algehele afgelasting van de speeldag van vrijdag 3 februari.  Hierdoor verviel de regionale derby tegen Rapid Beernem.

* De ingevolge zaalperikelen naar woensdag 25 januari vooruitgeschoven wedstrijd bij Welkom Sombeke werd, spijts het niet beschikbaar zijn van enkele kernspelers, met klank met 3-5 gewonnen.  Daarmee blijft de 3de positie in het klassement verzekerd. 

* De zvv-spelers Remi Van Belle en Kjell Van Watermeulen werden geselecteerd voor de provinciale aspirantenploeg die op woendag 1 februari om 20u speelt in sporthal Molenhoek in Westkapelle in het kader van het Vlaams Kampioenschap.  Tom Van Maele is geselecteerd voor de provinciale belofteploeg die aantreedt om 21u..

* De miniemen B-ploeg heeft zondagnamiddag 22 januari twee van zijn drie wedstrijden zegevierend kunnen afsluiten.  Na 9 wedstrijden staat de ploeg met 6 overwinning stevig op de tweede plaats na het ongenaakbare Carrier Gistel maar wel met 7 punten voorsprong op zijn naaste achtervolgers!

* Het Sportcomité van de VZVB heeft de verloren bekerwedstrijd tegen ES Temse omgezet in een 5-0 ff zege voor Cercle.  Dat betekent dat Cercle verder bekert voor de Beker van Vlaanderen en nu voor de 1/8ste finale thuis uitkomt tegen Klein Boom Putte.

* De terugwedstrijd tegen ES Temse op vrijdag 20 januari werd iets closer en de verliescijfers werden nu beperkt tot 3-5.  Ondanks dit verlies blijft zvv Cercle in de rangschikking op een met Victory Blankenberge gedeelde 3de stek.

Voor belofteploeg Dumpi Mart was leider Riccordi De Haan een maatje te sterk.  Het werd een 3-8 nederlaag maar de jongeren blijven niettegenstaande het verlies in de middenmoot van het klassement. 

* De cadetten hebben op zondag 15 januari al hun wedstrijden van de 5de tornooidag van het provinciaal cadettenkampioenschap zegevierend afgewerkt.  Hierdoor staan ze aan de slotdag op gelijke hoogte met Opex A Oostende.  Wellicht wordt de eindwinnaar slechts gekend na afloop na de laatste wedstrijd van de slotdag, namelijk deze tussen de beide opponenten !

* zvv Cercle heeft het nieuwe jaar in positieve zin verder ingezet.  Vrijdag 13 januari werd een 4-8 zege weggekaapt bij Dendermonde waardoor groenzwart zich handhaaft op de 3de plaats !  Belofteploeg DUMPI was speelvrij maar handhaaft zich na de inhaalspeeldag op de 9de stek met echter nog 4 ploegen in zijn onmiddellijk zog.

* Zondag 7 januari was het in Varsenare hoogdag voor de groenzwarte jeugd.  De cadetten waren er gastheer voor de 4de tornooidag van het provinciaal kampioenschap.  Enige smet bij de organisatie was het nipte 2-3 verlies tegen Opex A Oostende waardoor beide ploegen elkaar van geen vin lossen.

* Na 3 verliespartijen op rij heeft zvv Cercle vrijdag 6 januari het kampioenschap in het nieuwe jaar positief kunnen inzetten met een overtuigende 5-2 overwinning tegen Kanaries Beersel.  Hierdoor handhaaft groenzwart zich op de 3de plaats met 8 gewonnen wedstrijden uit 13 matchen.  De kloof met voorganger ES Temse bedraagt 4 punten.  

* zvv Cercle kon op 4 januari 2012 t.g.v. de 1/16de finale voor de Beker van Vlaanderen tegen E.S. Temse geen sportieve wraak nemen voor de zware verliespartij tegen de kandidaatstijger.  Na een spannende eerste helft namen de Oost-Vlamingen tegen een tijdens de tweede helft zwaar risiconemend Cercle beredeneerd afstand en wonnen de partij verdiend met 5-10. 

* De 1/16de finale voor de Beker van West-Vlaanderen op vrijdag 30 december tegen Bar Rojo Blankenberge werd zonder al te veel problemen succesvol afgerond.  Met een duidelijke 15-5 zege heeft zvv Cercle zich geplaatst voor de volgende ronde waarin hopelijk een volgende stap naar de finale gezet wordt !

* De zvv-jongeren Remi Vanbelle en Dieter Vanhullebus werden door de Provinciale Jeugdcommissie geselecteerd voor het Kersttornooi dat op 26 december gespeeld wordt in Gistel.

* Op woensdag 21 december diende Cercle normaliter om 22u de 1/16de finale van de Beker van Vlaanderen te spelen tegen reeksgenoot Etoile Sport Temse.  Blijkbaar hadden de Oost-Vlamingen problemen om de verplaatsing te maken en stuurden bij de bond aan op een nieuwe datum.  In samenspraak met de sportdienst van Jabbeke heeft Cercle voorgesteld om deze bekerwedstrijd af te werken op woensdag 4 januari 2012, opnieuw om 22u in sporthal Hof ter Straeten in Varsenare.

* Ingevolge het algmeen forfait van Phoenix Hamme diende de eerste ploeg vrijdag 16 december niet aan te treden en zit de heenronde er op.  Deze wordt na de receente reeks van verliespartijen afgsloten op de 5e plaats met een gemiddelde van iets meer dan één punt per wedstrijd.  Het aantal geïncasseerde doelpunten ten overstaan van de concurrenten is wel opvallend hoog.  De beloften van Dumpi traden wel aan tegen FC Oelem.  De inspiratieloze wedstrijd eindigde na een remonte tijdens de jongste weken, in een 3-5 verlies.  Ook voor de beloften zit de heenronde er op.  Er wordt gedraaid op de 8ste plaats.

* De clash op vrijdag 10 december tussen de koplopers zvv Cercle en Kadoken Hamme is geëindigd in het voordeel van de leider.  Door het 3-5 verlies zakt groenzwart nu verder af in de rangschikking naar de 4de plaats waar het wellicht ook zal staan na de afsluiting van de heenronde.  De slotwedstrijd tegen Phoenix Hamme, voorzien op vrijdag 16 december, wordt immers geschrapt gezien het algemeen forfait van de Oost-Vlamingen.

* Belofteploeg DUMPI MART liet zich eerder op de avond gelden tegen De Smash Blenkenberge, behaalde een sprekende 6-2 overwinning en diende hiermee de ongeslagen leider zijn eerste nederlaag toe.  Met deze zege klimt de ploeg op naar de 7de plaats.

* Tijdens de 3de speelzondag van het provinciaal kampioenschap voor miniemen op zondag 4 december maakten beide Cercleploegen kennis met winst en verlies.  Tegen zwart beest C. Gistel telkens verlies, tegen Muareen Middelkerke telkens winst met telkens niet minder dan 6 gescoorde doelpunten.  In de onderlinge confrontatie toonde de B-ploeg zich iets sterker. 

* Tijdens de streekderby tegen Victory Blankenberge kreeg zvv vrijdag 2 december tot driemaal toe het deksel op de neus.  Telkens op de counter na balverlies werd de groenzwarte verdediging koel gepakt.  De twee tegendoelpunten van Bart Cleenwerck brachten dan ook onvoldoende soelaas.  Hierdoor zakt zvv naar de derde stek in de rangschikking.

* De belofteploeg DUMPI MART speelde op maandag 28 november meer dan verrassend 3-3 gelijk bij Vosseslag De Haan, meteen de achtste wedstrijd op rij die niet verloren werd.  Na een 0 op 12 nu meteen een 8 op 10 en een forse sprong voorwaarts in de rangschikking van de rode lantaarnplaats naar de 8ste stek.

* De Cerclecadetten werden zondag 27 november dagwinnaar van de 3de tornooidag van het provinciaal kampioenschap.  Met een 2-0 zege tegen rechtstreeks concurrent Opex Oostende A en verder 9-1 tegen Dynamo Damme, 5-1 tegen Middelkerke en 4-3 tegen Opex B, staat groenzwart nu virtueel aan de leiding met 15 op 16 na 8 wedstrijden, terwijl opponent Opex A 21 punten op 24 puurde na 12 wedstrijden.

* Ontnuchtering bij de fanionspelers na de speeldag van vrijdag 25 november die in Gistel met 4-2 tegen de lamp liepen tegen Carrier Gistel.  Meteen moet de rol met leider Hamme gelost worden en valt de ploeg terug naar een nog altijd eervolle en voor de start van het kampioenschap nooit verwachtte 2de plaats.

* Na de succesvolle wedstrijd tegen zvc Strubbe Damme behaalde DUMPI MART maandagavond 21 november opnieuw de 2 winstpunten na de 2-7 overwinning in Gistel tegen zvc Dekeyzer. Bram Demey en kapitein Jeroen Demeulenaere tekenden elk voor een doelpunt, Brecht Goethals was goed voor twee treffers en Mathias Lagrou was auteur van de resterende drie goals.  Hierdoor wippen de beloften over hun tegenstander naar een samen met FC Oelem gedeelde 8ste plaats. 

* De preminiemen werkten op zondagnamiddag 20 november hun 2de speeldag af.  Met een 2-2 gelijkspel tegen Berca Middelkerke, een voorspelbaar en logisch verlies tegen de tweedejaars van  Pompe Middelkerke en een duidelijke 0-5 zege tegen gastploeg Fusion Oostende werd een evenwichtige namiddag.

* Vrijdag 18 november werd een complete feestdag voor zvv Cercle.  De eerste ploeg won overtuigend met 6-2 van Moratex Lebbeke.  Mede doordat de Oost-Vlaamse derby Dendermonde tegen leider Kadoken Hamme werd stopgezet komt groenzwart na 9 speeldagen mee aan de leiding.

Belofteploeg DUMPI MART behaalde een hoopopgevende 9-5 overwinning tegen middenmotor Strubbe Damme.  Hierdoor klimmen de oranjeboys op naar de 11de plaats. 

* Zowel de miniemen als de cadetten traden zondagnamiddag 13 november aan voor het provinciaal jeugdkampioenschap.  De cadetten speelden in Gistel hun eerste tornooidag.  Drie van de vier wedstrijden werden afgesloten met een zege, alleen tegen de A ploeg van Opex Oostende dienden de punten gedeeld te worden na een spannende wedstrijd.  In de rangschikking staan de groenzwarte knapen op een 3de plaats met 7 punten uit 4 wedstrijden.  Opex A staat aan de leiding met 15 punten, evenwel uit 8 wedstrijden.  Beide ploegen hebben één verliespunt.  De miniemen waren te gast in sporthal "de Spuikom".  Naast verlies tegen Carrier Gistel diende de spelers van de A ploeg ook het hoofd te buigen voor de collega's van de B ploeg.  Tegen gastploeg Opex werden echter de eerste winstpunten binnengehaald.  De B ploeg won eveneens van Opex maar verloor nipt van Gistel.  Een verslag van alle wedstrijdjes kan gelezen worden op de pagina's van de respectievelijke leeftijdscategorie.

* Aan de vooravond van Wapenstilstand speelde zvv Cercle zijn bekerwedstrijd voor de 1/32ste finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen zvc De Cité Zwankendamme.  Het werd een overtuigde 9-4 bekerzege met aan de rust een reeds geruststellende 6-1 tussenstand.  Bart Cleenwerck en Michaël Trancez waren met elk 3 doelpunten de beste afwerkers van de avond.

* De fanionploeg herpakte zich op vrijdag 4 november in zijn inhaalwedstrijd bij Rapid Beernem met een overtuigende 2-12 overwinning.  Hiermee wordt de zwakke partij van vorige week tegen ES Temse enigszins weggeveegd.  Met deze belangrijke overwinning handhaaft groenzwart zich na 8 speeldagen op de 2de plaats in de rangschikking op 2 punten van leider Kadoken Hamme en met 2 punten voorsprong op Oost-Vlaamse ploegen Dendermonde, ES Temse en Argos St-Gillis.

* De zvv-spelers Tom VAN MAELE en Angelo DE JONCKHEERE werden opgeroepen om op 11 november in Temse aan te treden met de provinciale belofteselectie.  Proficiat aan beide groenzwarte  beloften!

* Ingevolge de halloweengekte kon Cercle op 28 oktober slechts met een beperkt spelerspotentieel afreizen naar Etoile Sport Temse.  Het gevolg was een zware 7-1 afstraffing waardoor ES Temse groenzwart in de rangschikking vervoegt op een gedeelde 2de plaats op 4 punten van leider Kadoken Hamme dat echter een wedstrijd meer op zijn actief heeft.  zvv Cercle kan op vrijdag 4 november een stap dichter zetten mits winst in zijn inhaalwedstrijd bij gebuur Rapid Beernem.

De 2de ploeg heeft eindelijk zijn draai gevonden en behaalde na het gelijkspel van vorige week zijn lang verwachte eerste zege met 2-3 bij Picardie Blankenberge.  Hierdoor laat het Electro Raes Heist achter zich in de rangschikking en wipt zelfs over Balboas Sijsele naar een 11de stek.

*  Met een overtuigende 6-3 overwinning tegen Sp. Ternat, waarin Michael Trancez en Wesley Baes met elk twee doelpunten een flink aandeel hadden, blijft zvv na de 6de speeldag van vrijdag 21 oktober mee aan de leiding, spijts leider Kadoken Hamme de punten in geschenkverpakking kreeg ingevolge het forfait van VKR Ingelmunster.

Belofteploeg DUMPI MART behaalde eerder op de avond zijn eerste kampioenschapspunt na een duurbevochten 3-3 gelijkspel tegen rechtstreekse concurrent Electro Raes Heist.  Beide ploegen veegden hiermee de nul van hun lei.

*  De fanionploeg rondde vrijdag 14 oktober meer dan succesvol de gevaarlijke klip naar VKR Ingelmunster.  De zege werd er met riante 1-5 binnengehaald.  Door deze overwinning staat groenzwart tweede in de rangschikking op 2 punten van leider Kadoken Hamme maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.  Meer dan goed nieuws dus na 1/5de van het kampioenschap.

Minder goed nieuws bij Dumpi Mart.  Na het 4-1 verlies tegen Ergo Team Aartrijke bengelen de beloften samen met Electro Raes Heist en Dynamo Damme puntenloos onderaan het klassement.

*  Op woensdag 12 oktober speelde de West-Vlaamse belofteploeg in sporthal De Wuiten in Hamme tegen de Oost-Vlaamse beloften.  zvv-er Tom VAN MAELE werd geselecteerd voor de West-Vlaamse selectie.

*  De A-miniemen openden op zondagnamiddag 9 oktober in Gistel het provinciaal kampioenschap voor jongeren.  Het werd meteen een eerste puntengewin.  De openingswedstrijd tegen Opex Oostende was veelbelovend maar werd nipt met 2-1 verloren.  De daaropvolgende partij tegen gastploeg Carrier Gistel kwam de ontnuchtering met drogen 4-0 verliescijfers.  De derde wedstrijd tegen Maureen Middelkerke eindigde op een 3-3 bemoedigend gelijkspel.

*  Een voltallig zvv Cercle plaatste zich vrijdag 7 oktober met glans voor de 1/16de finale van de Beker van Vlaanderen.  Tegen Utax Wezembeek, eveneens aantredend in het Vlaams kampioenschap maar dan in de reeks Centraal, werd het een klinkende 14-3 zege.  In de volgende ronde is reeksgenoot E.S. Temse uitgeloot als tegenstander.

  DUMPI MART had minder geluk en moest met een noodploeg naar Rapid Beernem.  Het werd al met een al een waardig verzet dat uiteindelijk op een 7-4 nederlaag leidde.  De prestatie laat echter een kentering verwachtten t.g.v. een van de volgende wedstrijden.

* Tom VAN MAELE is andermaal opgeroepen voor een testtraining van de provinciale belofteploeg.  Deze training is voorzien voor woensdag 5 oktober om 20.30u in sporthal Molenhoek te Westkaplelle.

* De strijd op vrijdag 30 september om de koppositie in de rangschikking tussen zvv Cercle en Argos St-Gillis-Waas is in het voordeel van de Waaslanders geëindigd.  Groenzwart liep er een zware 7-2 nederlaag op maar blijft toch op de 3de plaats in de rangschikking aan de kop van een West-Vlaams peleton waarin enkel Carrier Gistel ontbreekt.

De beloften van DUMPI MART bleven bij Balboas Sijsele op 4-1 steken en bengelen hierdoor, samen met Electro Raes Heist en Dynamo Damme, puntenloos achteraan de rangschikking.

* De zvv-spelers Bram DEMEY en Tom VAN MAELE werden uitgenodigd voor een testtraining van de provinciale belofteselectie.  Deze training vindt plaats op woensdag 28 september om 20.30u in de sporthal Molenhoek in Westkapelle.  We wensen beide geslecteerde groenzwarten alvast veel succes.

* De 3de kampioenschapswedstrijd van zvv Cercle op vrijdag 16 september tegen Welkom Sombeke werd, weliswaar nipt, met een 7-6 zege afgesloten.  Met de 2 gewonnen wedstrijdpunten komen de groenzwarten nu alleen aan de leiding met één punt voorsprong op de achtervolgers Argos St-Gilles en Kadoken Hamme.

De beloften van DUMPI MART leden andermaal een nederlaag.  Tegen Jong Tempo Team Sijsele werd het uiteindelijk 0-4.  Na 3 wedstrijden bengelt de tweede ploeg, samen met 3 collega's en uiteraard het algemeen forfait gevende Dynamo Damme, puntenloos aan de staart van de rangschikking.

*  De verplaatsing op vrijdag 9 september naar het Brabantse Kanaries Beersel eindigde voor zvv Cercle op een ruime en overtuigende 2-6 overwinning.  Hierdoor staat groenzwart na 2 speeldag ongeslagen aan de leiding. 

DUMPI MART leed opnieuw een nederlaag op.  Met een volledig vertimmerde en herschikte ploeg werd het tegen Riccordi De Haan een zware 12-5 pandoering waardoor de oranjehemden, in tegenstelling tot de 1ste ploeg, aan de staatt bengelen.

* zvv Cercle heeft op vrijdag 3 september 2011 tijdens de openingsspeeldag van het seizoen 2011/2012 de beide kanten van de medaille mogen ervaren.  De fanionploeg behaalde vlot een 4-1 overwinning tegen nieuwkomer DP Dendermonde waarvan de meeste spelers duidelijk blijk gaven vorig jaar aktief te zijn geweest in het futsal.  Mits enige concentratie bij de afwerking had het groenzwarte doelpuntenaantal gemakkelijk dubbel zoveel kunnen geweest zijn.

De belofteploeg DUMPI MART had het lastig tegen Picardie Blankenberge (vorig jaar aktief als Brasseur Blankenberge).  Aan de rust bedroeg de achterstand reeds 1-4.  Er kwam wel een lichte opflakkering tijdens de 2de helft, maar uiteindelijk verloren de oranjehemden hun wedstrijd met 2-6.  "Een slechte start is daarom nog geen slecht seizoen".