Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

wijlen Bart Lingier

zvv Cercle rouwt bij het plotse afscheid van Bart Lingier

Zondag 25 november overleed op amper 35-jarige leeftijd Bart LINGIER aan de gevolgen van een hartaderbreuk. Bart was sedert 2008 spelend lid van groenzwart tot hij in 2010 geveld werd door een hardnekkige kwetsuur aan de patellapees. Nadien maakte hij zich verdienstelijk als assistent van zijn broer Marc, coach van de eerste ploeg. Bart is tevens de oom van doelman Mathias Lingier en schoonzuster van zvv-afgevaardigde Micheline Flokman. Het bestuur en de spelers van zvv Cercle betuigen hun medeleven aan zijn partner Eva en dochtertje Elise, zijn ouders André en Georgette. We nemen met hartzeer veel te vroeg afscheid van een zeer aimabel man.
De plechtige uitvaart vond plaats op zaterdag 1 december om 10u in de St-Petrus en Pauluskerk te Oostende en werd gevolgd door honderden vrienden en collega's. De minutenlang durende offergang werd waardig afgesloten door zijn collega's zvv-spelers in groenzwarte trainingsuitrusting.

Preminiemen zvv CERCLE winnen recreatief minivoetbaltornooi
Naar gelegenheid van de Beker van België minivoetbal op zondag 26 mei knutselde MVV Montreal Sport een recreatief minivoetbaltornooi voor jongeren in elkaar. zvv Cercle werd gecontacteerd om als enige authentieke zaalvoetbalvereniging hieraan deel te nemen naast een minivoetbalclub en enkele voetbalclubs uit de regio. Onze preminiemen gingen er meteen met de hoofdprijs aan de haal. In hun poule haalden ze het opeenvolgend met 5-1 van SK Steenbrugge en 5-0 van MV Danneels. In de andere poule werd FC Varsenare verrassend winnaar na confrontaties met KSV Wingene en organisator MVV Montreal Sport. In de finale versloeg het groenzwarte zvv Cercle de blauwzwarten van FC Varsenare met 5-1.

* De preminiemen strandden op een zucht van de titel van Vlaams kampioen.
Als kampioen van de regio West kwam groenzwart op zondagnamiddag 5 mei in Heist-op-den Berg in een driehoekstornooi uit tegen Kras Antwerpen (kampioen regio Noord) en Wittekes Rode (kampioen regio Zuid). De openingswedstrijd tegen Kras Antwerpen werd in de slotseconde verloren toen de Antwerpenaars een vijfde en beslissende doelpunt scoorden. De tweede partij tegen Wittekes Rode werd een klinkende 2-11 zege, maar Kras Antwerpen werd uiteindelijk Vlaams kampioen.

* De slotdag van het kampioenschap op vrijdag 3 mei boot zvv Cercle nog alle mogelijheden om op te klimmen van de vijfde naar de derde plaats. Hiervoor moest W. Sombeke de punten laten bij vicekampioen A. St-Gillis-Waas, wat ook gebeurde, en moest Jong Tempo Team Sijsele zijn bijdrage leveren door Victory Blankenberge voetje lichten, wat eveneens gebeurde met een 3-3 gelijkspel. Maar groenzwart diende zelf de volle buit te halen bij Rapid Subs Beernem. En dat gebeurde niet. Een al te nonchalant acterende ploeg kwam niet verder dan een roemloos 6-6 gelijkspel en moet zo in de eindrangschikking tevreden zijn met een gedeelde derde plaats, samen met zijn twee opponenten.

* De beloften van DUMPI MART hebben op vrijdag 26 april tijdens de slotdag van het provinciaal kampioenschap het vijfde  gerangschikte Balboas Sijsele met 6-2 huiswaarts gezonden en zich daarmee kunnen rangschikken op een gedeelde negende plaats. Na vele weken van onzekerheid van bibberen is dan toch een happy end aan het kampioenschap begreid.

* De VZVB-leiding besloot na het weekend van 21 april de club Etoile Sport Temse uit competitie te nemen omdat de club zijn financiële verplichtingen niet nakwam. Alle uitslagen van ES Temse werden geannueleerd. De rangschikking werd hierdoor op enkele plaatsen beïnvloed. Door de verwijzing naar de laatste plaats stijgt zvv Cercle uiteraard met een rang.

* De verplaatsing op vrijdag 19 april naar het een stek hoger geklasseerde Welkom Sombeke is geen obstakel geweest voor zvv Cercle. Met de 4-5 overwinning komt groenzwart nu op één speeldag van het einde zelfs op de vierde plaats. DUMPI MART wou de evenknie zijn van de eerste ploeg tegen de staartploegen en verloor roemloos met 8-4 tegen rode lantaarndrager Strubbe Damme dat nu zelfs nadert tot op één punt. 

zvv Cercle had op vrijdag 5 april met de komst van Wittekes Rode de kans om na afloop van het kampioenschap een plaats in de linkerkolom toe te eigenen. Winst tegen de Vlaams-Brabanders was dan echter de opdracht. En deze werd met een 4-3 zege gerealiseerd. Er resten nu na een weekje algemene rust nog twee verplaatsingen. Belofteploeg DUMPI MART behaalde zonder enige moeite een 5-0 overwinning tegen Ergo Team Veldegem.

* De derby tussen zvv Cercle en Victory Blankenberge op vrijdag 29 maart leek aanvankelijk op winst van de kustploeg uit te draaien, maar op karaker en met de nodige doorzetting werd aan het slot van de wedstrijd in drie minuten tijd de 4-4 tussenstand omgezet in een klinkende, maar toch wat gevleide overwinning. Hiermee komt groenzwart op één puntje van Victory in de strijd om het kampioenschap als eerste West-Vlaamse ploeg af te sluiten.

* Voor de verplaatsing naar St-Niklaas voor de naar op maandagavond 18 maart vooruitgeschoven wedstrijd tegen rode lantaarnhouder Kosova St-Niklaas kon coach Marc Lingier slechts beschikken over drie kernspelers. Inderhaast werd Kjell Vanwatermeulen opgeroepen zodat dan toch met een "volledige" ploeg kon gespeeld worden. Niets liet uitschijnen dat de match falikant zou aflopen nadat een 1-3 voorsprong werd bijeengetrapt. Op de counter sloegen de Kosovaren echter ongenadig toe zodat uiteindelijk de terugreis met een ontgoochelende 5-3 nederlaag diende gemaakt te worden. 

* PREMINIEMEN KAMPIOEN REEKS WEST
Met drie overwinningen op rij (15-0 tegen Fusion Oostende, 14-4 tegen Opex en 7-1 tegen Coens Middelkerke) hebben de preminimen hun laatste tornooidag op zondag 10 maart zegevierend afgesloten. Ze beëindigen hierdoor het kampioenschap met 12 overwinningen, zonder enig puntenverlies en als enige van de reeks met een positief doelpuntensaldo! Hierdoor is onze groenzwarte kampioenenploeg, onder leiding van Lorenzo Moerman en Pascal Hubrecht, geplaatst voor het Vlaamse Ligakampioenschap. Proficiat!

* De witte cadettenploeg deed het diezelfde zondag iets minder succesvol. Ze verloren hun beide wedstrijden in Lombarsijde met nipte cijfers: 2-4 tegen Berca Middelkerke en 5-6 tegen de A-ploeg van Carrier Gistel.

* Op de openingsdag van de maand maart was zvv Cercle niet alleen gastheer voor het Zuid-West-Vlaamse DS Stasegem '12, ook de sponsors waren uitgenodigd voor een dubbele "thuisconfrontatie" met een buffet als toemaatje. De eerste ploeg beëindigde zijn wedstrijd succesvol met 6-2. De DUMPI-beloften lieten zich aan het slot van hun wedstrijd in de zak zetten door FC Oelem en verloren nipt met 4-5.

* Na de smadelijke nederlaag tegen de rode lantaarn JTT Sijsele heeft de week bezinning van het Krokusverlof blijkbaar deugd gedaan. De uitwedstrijd op vrijdag 22 februari bij de Atlasleeuwen van Belsele werd succesvolg afgesloten met 7-8. Een wedstrijd waarin groenzwart tweemaal vlot en ruim voorsprong nam, maar telkens de thuisploeg liet terugkomen. Belofteploeg DUMPI MART kreeg een 8-1 nederlaag te slikken bij Rapid Travellers Beernem maar presteerde beter dan de zware cijfers laten vermoeden. Alleen keeper, lat en paal waren de grote hinderpalen om riantere cijfers te behalen.

* De wedstrijd van vrijdag 8 februari bij hekkensluiter Jong Tempo Team Sijsele was na welgeteld vij minuten afgelopen voor groenzwart. Kapitein Glenn Vanderhaegen had even voordien gescoord, maar onmiddellijk nadien viel de Brugse machine totaal stil met als gevolg dat de rode lantaarndrager met de regelmaat van een klok scoorde en uiteindelijk, meer dan verdiend, de wedstrijdzege met 7-3 thuis hield. Een complete off-dag van zvv die zo vlug mogelijk dient te worden rechtgezet.

* DUMPI MART wordt stilaan de te vrezen ploeg voor de koplopers uit 1ste provinciale. De wedstrijd van maandag 4 februari bij het tweede gerangschikte Electro Raes Heist eindigde op een 7-10 zege. Na het 5-5 gelijkspel tegen virtueel leider Riccordi De Haan en de 5-4 overwinning vorige week vrijdag tegen leider De Smash Zeebrugge, is dit de derde scalp die Dumpi binnen haalt!

* Zowel de eerste ploeg als de beloften kregen op vrijdag 1 februari een koploper voorgeschoteld. De senioren hadden het tweede gerangschikte Argos St-Gillis-Waas op bezoek en mochten kennis maken met de kwaliteit van de tecnhisch zeer bedreven spelers die elkaar blindelings vonden en bovendien constant een hoge snelheid in hun combinaties legden. De 4-9 eindstand geeft duidelijk het verschil in kwaliteit aan. Belofteploeg DUMPI zorgde voor de verrassing van de dag door als matige middenmotor reeksaanvoerder De Smash Zeebrugge nipt te vloeren met 5-4.

* Tegen overmacht is niets in te brengen. zvv Cercle ging vrijdag 25 januari met 10-4 verliezen bij leider Sport Ternat, dat hierbij listig profiteerde van de medewerking van de ref, en de beloften van DUMPI MART gingen na een eerder matige wedstrijd met 9-5 de boot in bij Paravang Blankenberge. Zo staan beide ploegen weer met de twee voetjes op de grond!

* Spijts de barre weersomstandigheden en de gevaarlijk gladde wegen werd de 3de speeldag van het provinciaal kampioenschap voor preminiemen afgewerkt. Onze jongste spelertjes maakten er zondagnamiddag 20 januari in Lombardsijde een walk-over van met drie overwinningen op rij: 0-15 tegen Coens Middelkerke, 1-11 tegen Opex Oostende en 0-19 tegen Fusion Oostende. Driemaal werd een kustploeg opzij gezet! Hiermee mag groenzwart zich stilaan opmaken voor de Vlaamse Jeugdfinales op zondag 5 mei in Antwerpen tegen de kampioenen van Noord en Zuid.

* De voorbije speeldag van vrijdag 18 januari leverde zowel de eerste ploeg als de beloften een puntje op. Bij Moratex Lebbeke werd het 3-3 en virtueel leider Riccordi De Haan had de hulp van scheidsrechter Jonckheere nodig om met twee strafschoppen in geschenkverpakking (en strik) de wedstrijd alsnog op 5-5 te kunnen afsluiten.

* De inhaalwedstrijd op woensdag 16 januari bij buurploeg Victory Blankenberge werd een dubbeltje op zijn kant en eindigde uiteindelijk op een 3-3 gelijkspel. Hiermee handhaaft zvv zich halfweg het kampioenschap op een eervolle 5de plaats op amper 2 punten van V. Blankenberge. Mascaux, Van Watermeulen en de heroptredende Giovanni Vanneste waren de schutters van dienst. 

* De wedstrijd van vrijdag 11 januari tussen zvv Cercle en Etoile Sport Temse ging niet door omdat de bezoekers onderweg hinder ondervonden van een verkeersongeval en niet tijdig aankwamen in Varsenare. De beslissing ligt nu in handen van het Sportcomité dat zal moeten onderzoeken of de bezoekers tijdig vertrokken zijn uit Temse. De belofteploeg speelde wel tegen FC Vosseslag. Na gedraaid te hebben met 2-1 ontplofte DUMPI in de aanvangsfase van de tweede helft en liep in enkele minuten uit naar 6-1. Uiteindelijk werd het nog 7-2. Een mooie overwinning van een jonge ploeg dat perspectieven biedt voor de toekomst !

* Na afloop van het 2de Indoor Boarding Tournement (5 en 6 januari te Oostende) kende de tornooileiding per categorie de "Prijs van de Fairplay" toe. De groenzwarte cadettenploeg kreeg deze fairplayprijs toegekend voor de categorie U15. Proficiat !

* Op zaterdag 5 en zondag 6 januari 2013 organiseerde de V.Z.V.B., in samenwerking met Opex Oostende, in sporthal Spuikom van Oostende het 2de Indoor Boarding Tournement. Zvv Cercle Brugge nam er bij de U15 (cadetten) aan deel met “Cercle Wit”. De ploeg van coach Björn Devrieze was er ingedeeld in een poule met KV Kortrijk, Bouwsteen Oostende, KV Oostende B en Besiktas Gent. In de plaatsingswedstrijden werd tweemaal gewonnen (3-0 tegen Bouwteam Oostende en 8-1 tegen KV Oostende) en tweemaal nipt verloren (1-2 tegen KV Kortrijk en 0-1 tegen de uiteindelijke winnaar Besiktas Gent). Uiteindelijk speelde zvv Cercle voor de 5de en 6de plaats met de A-ploeg van KV Oostende als tegenstander. Het werd een nipt 1-0 verlies waardoor groenzwart uiteindelijk zesde werd op tien deelnemers. Uitblinker in deze klassementswedstrijd was doelman Jonas Waroux die zich enkel gewonnen moest geven door … de boarding! Volgens coach Devrieze en begeleider Noël Lekens werd het een aangename kennismaking met boardingzaalvoetbal. zvv-Jeugdvoorzitter Ivan Vanderhaegen daarentegen heeft zijn bedenkingen over de formule. Vermeldenswaardig is dat groenzwart de prijs van de fair-play werd toegekend!
Zvv Cercle Wit was samengesteld uit doelman Jonas Waroux en de spelers Stan Braem, Louis Dejaegher, Victor Descan (kapitein), Sandro en Sunai Mehmeti en Florian Van Den Saffele.

* zvv Cercle zette op vrijdag 4 januari het nieuwe jaar meer dan succesvol in. De laatste wedstrijd van de heenronde tegen Rapid Subs Beernem werd overtuigend gewonnen met 7-2. Daarmee staat groenzwart op de vijfde plaats. Rest nu nog enkel de inhaalwedstrijd tegen Victory Blankenberge. Ook het belofteteam DUMPI MART sloot de heenronde succesvol af. Rapid Young Stars, de tweede ploeg van RS Beernem, werd na een ware thriller verrassend opzij gezet met 6-5.

* Na een meer dan spannende wedstrijdeinde sleepte zvv Cercle op vrijdag 7 deccember met een 4-4 eindstand tegen Welkom Sombeke dan toch nog een puntje uit de brand. De 5de stek blijft hiermee in het bezit, met Lebbeke en Sombeke op de hielen. De beloften van DUMPI MART behaalden tegen rode lantaarndrager Strubbe Damme met 9-4 hun tweede overwinning en wippen hierdoor naar de 9de plaats in de rangschikking.

* zvv Cercle kon vrijdag 23 november bij Etoile Sport Temse niet op tegen de twee Temse spelers die normaal uitkomen in de Nederlandse eredivisie, maar voor de gelegenheid aantraden bij de Scheldeploeg en onder hun tweetjes groenzwart een 9-5 nederlaag aansmeerden. De beloften van DUMPI behaalden de maandag voordien bij het 5de gerangschikte Vosseslag hun tweede gelijkspel.

* Na de uitschakeling voor de Beker van West-Vlaanderen is vrijdag 16 november ook het avontuur van de Beker van Vlaanderen beëindigd. Tegen het sterke Young Guns Tervuren (tweede in hun reeks) kwam groenzwart nipt met 6-5 iets tekort nadat het was uitgelopen tot 1-3 maar in de tweede helft im amper drie minuten tijd drie doempunten diende toe te staan. DUMPI verloor eerder in de week met 6-2 van De Smash Zeebrugge en zakt hierdoor terug naar de voorlaatste plaats. 

* Het weekend van vrijdag 9 november leverde dubbele winst op voor Cercle.  Belofteploeg DUMPI versloeg na een pittige en spannende wedstrijd Dekeyser Veldegem met 4-2 en boekte hiermee, eindelijk, zijn eerste overwinning van het seizoen.  De eerste ploeg stond nadien klaar om Kosova St-Niklaas partij te geven maar de Klaasjesmannen kwamen pas 15 minuten na aanvangsuur toe.  De scheidsrechter was onverbiddellijk: 5-0 ff.

* Het provinciaal bekeravontuur 2012/2013 zit er voor zvv Cercle Brugge op.  De wedstrijd voor de 1/32ste finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen De Smash Zeebrugge, koploper in 1ste Provinciale, beloofde zware kost worden.  Dit is het ook geworden.  Het werd een 1-4 nederlaag.  Alle hoop blijft nu nog op de Beker van Vlaanderen.

* Tijdens de koudere herfstdagen breit zvv Cercle verder aan zijn overwinningensjerp.  Op 2 november, feest van Allerzielen, werd in Drogenbos een, weliswaar nipte, 2-3 overwinning behaald bij Wittekens Rode.  Met deze vierde opeenvolgende zege hijst groenzwart zich in de linkerzijde van de rangschikking op de 5de plaats in het spoor van Victory Blankenberge.

* Ook tegen Atlas Lions Belsele, een ploeg met enkel spelers van vreemde origine, stond het Cerclekanon voor de derde opeenvolgende week goed gericht.  De Waaslanders werden op 26 oktober met 10-4 huiswaarts gezonden. ZVV scoorde niet alleen 10 maal, alle doelpunten waren enig van makelij: puntertjes, stekertjes, lobjes, dribbelnummers, ... DUMPI MART kon zijn 2-0 voorsprong tegen Rapid Travellers Oedelem niet vasthouden, liet zich pakken door de mee opkomende keeper en kwam uiteindelijk één doelpuntje tekort om een tweede wedstrijdpunt te behalen.

* op vrijdag 19 oktober werden de DUMPI-beloften eindelijk beloond voor hun inspanningen. Bij FC Oelem werd eindelijk na een 4-4 gelijkspel het eerste wedstrijdpuntje binnengehaald. De eerste ploeg hield in Harelbeke doelpuntenkermis (1-9) bij DS Stasegem '12 en schuift nu in de rangschikking op naar de middenmoot.

* de zvv-spelers Kjell Vanwatermeulen en Tom Van Maele werden opnieuw opgeroepen voor de training van de provinciale belofteselectie op woensdagavond 17 oktober in sporthal Molenhoek in Westkapelle.

* De miniemen startten op kieszondag 14/10 in Blankenberge hun provinciaal kampioenschap.  Het werd tegen favoriet Berca Middelkerke een nipt verlies, maar Sporting Blankenberge diende achteraf het gelag te betalen.  Met 2 op 4 zijn de miniemen van coach Rik Brusseel goed van start gegaan.

* Groenzwart heeft op vrijdag 12 oktober tijdens zijn wedstrijd van de voorronde van de Beker van Vlaanderen tegen Sporthal Ternat duidelijk weerwraak genomen voor de nipte 3-4 nederlaag in de kampioenschapswedstrijd van 14 september laatsleden.  Het werd nu een duidelijke 14-4 overwinning waardoor groenzwart geplaatst is de 1/16de finale met een verplaatsing naar YG Tervuren.

* Op woensdag 10 oktober speelde de West-Vlaamse belofteselectie in Zellik zijn eerste wedstrijd voor het Vlaams kampioenschap voor belofteselecties.  Bij de zeven geselcteerde spelers bevond zich zvv-er Kjell Vanwatermeulen en mocht fier terugblikken op het 4-4 gelijkspel tegen de Vlaams-Brabantse selectie.

* Spijts een onuigegeven DUMPI MART ingevolge een resem afwezigen slaagde er vrijdag 5 oktober bijna in een gelijkspel uit de brand te slepen bij Ergo Team Veldegem dat de ganse wedstrijd op achtervolging was aangewezen.  Een vernieuwd element in het spelreglement omtrent de wisseling van de doelman gaf de thuisploeg de kans om voorsprong uit te bouwen en zo de beloften in de slotfase te ringeloren.  Met deze nipte 5-4 nedelaag blijft Dumpi samen met Damme op de laatste plaats.

* De nul is van de tabellen geveegd.  zvv Cercle behaalde vrijdag 28 september, na 3 opeenvolgende nederlagen, zijn eerste overwinnning met 5-4 tegen buur Jong Tempo Team Sijsele.  Het werd geen gemakkelijke zege, verre van, maar de punten zijn verdiend.  Meteen nestelt groenzwart zich in de middenmoot.  Een jonge belofteploeg, met twee scholieren, werd het slachtoffer van het ervaringsvolle Electro Raes Heist.  De 2-4 nederlaag is voor DUMPI MART andermaal geen weerspiegeling van de waardeverhouding en de geleverde tegenstand tegen de verschillende opponenten.

* De Cerclebeloften Samuel HANSSON, Tom VANMAELE en KJELL VANWATERMEULEN werden door de VZVB-verantwoordelijken uitgenodigd voor de provinciale selectie die op woensdag 3 oktober om 20.30u samenkomt in dporthal Molenhoek in Westkapelle.

*  zvv Cercle blijft na de 3de speeldag van 21 september nog steeds puntenloos.  Tegen Sint-Gillis-Waas werd een zware 8-3 nederlaag.  De noodploag kon tot aan de rust enigszins weerstand bieden en de cijfers beperken tot 3-2.  De tweede helft was er evenwel teveel aan.

* Ook na de 2de speeldag op 14 september blijven beide Cercleploegen puntenloos.  De fanions verloren met 3-4 tegen Sp. Ternat door een onoplettendheid in de slotseconde.  Dumpi kreeg tijdens de eerste helft 6 doelpunten te verwerken, zette de zaak tijdens de tweede helft bijna terug recht, doch strandde tegen Paravang Blankenberge nipt op 5-6.

* Cercle zette het nieuwe zaalvoetbalseizoen op vrijdag 7 september in met een nipt verlies tegen Moratex Lebbeke.  Na een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 4-5 tegen de ploeg die vorig jaar ook lange tijd in de running was voor de ereplaatsen.  DUMPI, de belofteploeg die aantreedt in 1ste provinciale, kreeg Riccordie De Haan, vorig seizoen vice-kampioen.  De jonge ploeg diende zijn meerdere te erkennen en beet met 2-4 in het zand.

* Wedstrijdrelaas van de oefenpartijen aan de vooravond van de start van het kampioenschap:

Dumpi Mart - De Brugse Zot: 8 - 2

Coach Renzo Jacobs kon, naast zijn drie routiniers Frederic Warnauts, Kjell Vanwatermeulen en Arvid Verfaillie, nog rekenen op Jason Vandemoortel, aanwinst van eind vorig seizoen en op twee testers.  Daarbovenop kon hij nog beschikken op de scholieren Jaron Vanderhaegen en Jasper Quicke.  En dat kwam ook tot uiting tijdens de wedstrijd.  Kapitein Jeroen Demeulenaere en coach Lorenzo Devriendt (doelman) traden aan bij de tegenstander die aantreedt in de eerste reeks minivoetbal Koude Keuken.  Glenn Vanderhaegen, nog minstens 2 maanden out met een spierscheur, nam de taak waar als coach bij de Brugse Zot.  In een aardige eerste helft golfde het spel vlot op en neer en werd de rust bereikt met een 3-2 voorsprong voor Dumpi.  In de aanvang van de tweede helft hing de gelijkmaker meermaals in de lucht.  Maar met nog een kwartier te spelen nam Dumpi definitief afstand.  De Brugse Zot, een fijne en zeer sportieve sparringpartner die het Dumpi vooral in de eerste helft lastig maakte, had nog meerdere keren kunnen scoren maar botste telkens op een uitstekende Warnauts.  Vermeldenswaardig is dat de twee scholieren elk 2 goals voor hun rekening namen! 

Opstelling Dumpi Mart: Frederic Warnauts, Jelle Ghyoot, Jasper Quicke, Fredrik Van Haute, Jason Vandemoortel, Jaron Vanderhaegen Kjell Vanwatermeulen en Arvid Verfaillie.

zvv Cercle Brugge - DS Stasegem: 4 - 3

Coach Lingier kon niet rekenen op de blijkbaar van de aardbol verdwenen Camara en de gekwetste Vanderhaegen.  De bezoekers, (ex Ingelmunster) en reeksgenoot van Cercle, namen de eerste helft voor hun rekening.  Foutjes achterin bij de groenzwarten waren de oorzaak dat Stasegem aan de rust kon leiden met 1-3.  Het Cercle-doelpunt was van de voet van Wesley Baes.  Na de pauze kregen de Bruggelingen een resem kansen maar konden pas op het einde van de partij het laken definitief naar zich toetrekken na goals van Demey,Trancez en Borgonjon, die in de slotseconde met een lob de wedstrijd besliste!

Opstelling zvv Cercle: Mathias Lingier, Wesley Baes, Nick Borgonjon, Bram Demey, Michael Trancez, Tom Van Maele en Giovanni Vanneste. 

* zvv Cercle treedt met zijn eerste ploeg tijdens het seizoen 2012/2013 opnieuw aan in het Vlaams kampioenschap, reeks West.  Uit West-Vlaanderen treden verder aan: Rapid Subs BEERNEM, Victory BLANKENBERGE, DS STASEGEM (vorig jaar aantredend als VKR Ingelmunster) en promovendus Jong Tempo Team SIJSELE.  Uit Vlaams-Brabant komt Wittekes DROGENBOS en de volgende Oost-Vlaamse zaalvoetbalverenigingen vervolledigen de reeks: Atlas Lions BELSELE, Moratex LEBBEKE, Etoile Sport TEMSE, Sporthal TEMSE, Kosova SINT-NIKLAAS, SINT-GILLIS-WAAS en Welkom SOMBEKE.  Momenteel zijn slechts 13 ploegen ingeschreven voor dit Vlaams kampioenschap.

* De belofteploeg treedt aan in 1ste proviciale West-Vlaanderen. De afdeling, eveneens beperkt tot 13 ploegen, bestaat uit: Paravang BLANKENBERGE (voorheen Picardie), Strubbe DAMME, Riccordi DE HAAN, Vosseslag DE HAAN, Dekeyser GISTEL, Elektro Raes HEIST, Rapid Travellers OEDELEM, Rapid Young Stars OEDELEM, FC OELEM, Ergo Team VELDEGEM en De Smash ZEEBRUGGE.