Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

van het seizoen 2013/2014

* ZVV Cercle gelauwerd met bronzen kwaliteitslabel
Op woensdag 11 juni vond in het Eurovolleycenter te Vilvoorde het jaarlijks Jeugdplatform plaats. Tijdens de bijeenkomst kreeg zvv Cercle Brugge het bronzen kwaliteitslabel als appreciatie voor de jeugdwerking. Deze erkenning is niet alleen een waardering voor de inzet van jeugdverantwoordelijke Ivan Vanderhaegen en zijn compagnon de route Noël Lekens, maar ook van alle jeugdploegveratnwoordelijken. Hopelijk is het ook een stimulans om volgend jaar opnieuw het label binnen te halen.

* Na de onderbreking in 2012 (ingevolge een negatief bevel van trainer Bob Peeters) vond de klassieke "fin de saison"-ontmoeting tussen ZVV en een ploeg van KSV Cercle opnieuw plaats in de sporthal van Varsenare. Onder leiding van gewezen kapitein Denis Viane en met doelman Robin Dantschotter in het doel en met de enthousiaste gewezen spelers Wouter Artz, Jimmy Dewulf, Maxim Pieters en Bram Vandenbussche werd het vrijdagavond 2 mei een gezellige zaalvoetbalwedstrijd. Andermaal waren de "profs" meester van het spelletje en zetten ze de zaalvoetballiefhebbers met 2-5 voor schut. Slotsom van de avond: winnaar was groenzwart!

* Het seizoen 2013/2014 eindigde op vrijdag 2 mei voor de tweede ploeg zoals verwacht met een zware nederlaag. In een wedstrijd zonder enig belang -het behoud was al enkele weken een zekerheid- speelde een ongeconcentreerd DUMPI tegen de sedert weken ongekroonde provinciale kampioen "De Plakkers St-Andries". Het werd een kurkdroge 0-15 nederlaag waarbij duidelijk werd aangetoond dat het de ploeg ontbreekt aan scorend vermogen.

* De ZVV-jongeren Jasper QUICKE, Shiva STELLAMANS en Jaron VANDERHAEGEN zijn geselecteerd voor de provinciale beloftenploeg die op donderdag 1 mei in de sporthal van Heist-op-den-Berg aantreedt in de interligabeker voor provinciale beloftenselcties. Wij wensen hen het allerbeste toe.

* ZVV Cercle heeft op vrijdagavond 25 april waardig afscheid genomen van het kampioenschap 2013/2014. Tegen een oppermachtig Welkom Sombeke was evenwel geen kruid gewassen. De thuisploeg had bovendien nog een waterkansje op promotie en heeft deze dan ook nog ten volle willen benutten. De 10-4 eindstand was eervol voor groenzwart.

* Na een meer dan spannende wedstrijd won zvv Cercle op vrijdag 18 april van zwart beest Jong Tempo Team Sijsele. De wedstrijd kon niet beter starten met een vroeg doelpunt van Remi Van Belle maar zvv vergat de kansen af te werken of de bezoekende keeper stak er een hand of voet voor. Tijdens het einde van de tweede helft verloor groenzwart enigszins het noorden. Uiteindelijk kon het nog eens, zij het met een klein hartje, met 2-1 winnen van de Damse boeman.

* De zvv Cercle-jongeren Jasper QUICKE, Shiva STELLAMANS en Jaron VANDERHAEGEN kregen in het vooruitzicht van een wedstrijd van de provinciale beloftenselectie een uitnodiging voor het bijwonen van de training van de provinciale beloften op woensdag 16 april om 20u in de zaal Laguna te Duinbergen.

* De DUMPI-ploeg was op vrijdag 11 april op bezoek bij Rapid 99 Beernem en kon mits puntengewin de onderlinge positie in de rangschikking handhaven of zelfs verbeteren. Het werd uiteindelijk in de slotseconde een billijk 4-4 gelijkspel waardoor de negende plaats in het bezit blijft.

* De cadetten zetten zondagnamiddag 6 april en punt achter hun provinciaal kampioenschap. Voor de groene ploeg werd het zelfs een slot in mineur. Doordat slechts vier van de twaalf potentiële spelers beschikbaar waren, zag coach Peter Deseure zich genoodzaakt forfait te geven. De groene ploeg kon zich toch nog handhaven in de rangschikking en eindigt de provinciale Jeugdcup 13/14 als vicekampioen met in zijn spoor op één puntje de witte ploeg.

* Voor de verplaatsing op vrijdag 4 maart naar Napoli Hamme verkoos zvv Cercle forfait te geven. Liever met 5-0 te verliezen en een boete te betalen dan kans te maken geconfronteerd te worden met een irriterende tegenstander die alle middelen goed vindt om de overwinning binnen te halen. Bovendien had groenzwart als ervaringen met het onveiligheidsgevoel in de Wase sporthal waar de ontvangst door het "plaatselijke" publiek aleerminst hartelijk is.
Tweede ploeg Dumpi Mart moest het meesterschap van Paravang Blankenberge ondergaan en verloor tegen de tweedegerangschikte van de reeks met 6-0.

* Zowel de preminiemen als de scholieren speelden op zondagnamiddag 23 maart de slotdag van hun provinciale Jeugdcup.
De preminiemen wonnen hun vier wedstrijden. Zij stonden maar één enkel doelpuntje toe en scoorden niet minder dan eenendertig maal. Zij sluiten hun eerste seizoen af op een meer dan verdienstelijke tweede plaats.
Bij de scholieren hadden meerdere spelers nog last van de vaudeville van vorige week en opteerden ze de confrontatie met een onsportief Opex Oostende niet aan te gaan. Het werd dan ook een dag in mineur met twee verliesbeurten en een gelijkspel. De ploeg beëindigt de provinciale Cup op de tweede plaats.

* Tegen Rapid Beernem hield ZVV vrijdag 31 maart doelpuntenkermis en nam daarmee meteen wraak voor de verliesbeurt in de kwartfinale van de Beker van West-Vlaanderen. Hoewel de openingstreffer al in de openingsminuut viel, diende nog tot vijf minuten voor de rust gewacht te worden op het tweede en derde doelpunt. Dit was hoofdzakelijk toe te schrijven aan de bezoekende doelman die waarlijk alles keerde. Na de rust en onder impuls van een ongrijpbare Camara werd de stand geleidelijk aangedikt. Ook doelman Mathias Lingier mocht er eentje meepikken op strafschop. Uiteindelijk liep de stand op tot een verdiende 11-1 zege.
Ook DUMPI MART hield de twee punten aan huis na een belangrijke 4-2 zege tegen Vosseslag De Haan. Hiermee wordt de kloof met de vossen uitgediept tot drie punten.

* De ontmoeting op vrijdag 14 maart tussen de West-Vlaamse toppers Victory Blankenberge en zvv Cercle Brugge, eindigde in het voordeel van de kustploeg. Het werd een 5-3 thuiszege nadat groenzwart was uitgelopen tot 1-3 via tweemaal Vanneste en Trancez. Dit ongelukkig verlies veroorzaakt in de rangschikking (voorlopig) geen negatieve gevolgen. ZVV behoudt één punt voorsprong op de restaurantgasten.

* De confrontatie van Dumpi Mart op maandag 10 maart bij De Smash Zeebrugge eindigde op 5-3. Hiermee blijft de tweede ploeg in het rechtse gedeelte van de rangschikking maar ziet ook al zijn collega's verliezen.

* Na het algemeen forfait van Jani Roeselare en Wittekes Rode kreeg Anadolu Hamme nu ook een algemeen forfait opgelegd van het Sportcomité. Alle uitslagen van de door deze ploeg gespeelde wedstrijden worden geannuleerd. Dit betekent voor bepaalde ploegen een wijziging in de rangschikking. Voor ZVV heeft dit geen onmiddellijke gevolgen. Groenzwart blijft als eerste West-Vlaamse ploeg op de vijfde stek. 

* Het provinciaal bekeravontuur zit er voor zvv Cercle op. Voor de kwarrfinale was groenzwart uitgeloot tegen Rapid Beernem. De Rapidverantwoordelijken opteerden er voor om hun zes beschikbare ploegen deze uit 3de provinciale af te vaardigen. De Calimero's hebben met 160 doelpunten de sterkst scorende aanval en staan momenteel op de tweede stek. En Cercle heeft het op vrijdag 7 maart mogen ondervinden. De Beernemse scoremachine trof voor de rust vier keer raak en dit na de rust nog eens over. De enige reactie kwam van Nick Borgonjon die een vrijschop kon omzetten.

* Tegen een vlot en aalvlug combinerend Moratex Lebbeke kon een licht gehadicapte ZVV vrijdagavond 28 februari geruime tijd stend houden. Meer zelfs, het dwong meerdere kansen af maar de bezoekende doelman pareerde alle mogelijkheden op sublieme wijze. Michaël Trancez en Giovanni Vanneste waren bij momenten de wanhoop nabij. Op een licht afgeweken vrijschop diende de verraste doelman Warnauts de openingstreffer toe te staan en even later werd de stand opgedreven ot 0-2. Jo Mascaux zorgde voor de aansluiting maar nog voor de rust liepen de Oost-Vlamingen uit tot 1-3. In de aanvangsminuut van de 2de helft werd het zelfs 1-4. De reacties van het kwartet Vanderhaegen, Camara, Quicke en Mascaux leverde geen resultaat op. Integendeel, de Lebbekenaars liepen nog uit tot 1-6. Michaël Trancez scoorde op na een solotoer van op eigen helft de 2-6, maar even later werd de mees opkomende Warnauts gelobd. Tom Van Maele zorgde met een geslaagde vrije trap van op 15 meter voor de 3-7 eindstand.

DUMPI Mart hield tot aan de rsut gelijke tred met Dekeyser Gistel, maar dan viel de ploeg als een pudding in elkaar. Onzorgvuldig samenspel bood de tegenstrever de mogelijkheid om de dubbele cijfers te bereiken. Dumpi raakt niet verder dan nog een derde tegentreffer.

* De "groene" cadettenploeg is op zondag 23 februari de winnaar van de 4de tornooidag van de Jeugdcup geworden. Zowel de “groene” als de “witte” cadettenploeg kwamen als overwinnaar uit de strijd met de A- en de B-ploeg van Carrier Gistel. De spannendste wedstrijd was die tussen Cercle Groen en Gistel B waarin de jongens van coach Peter Deseure en zijn assistent Gino Hubrecht pas in de slotseconden de overwinning wisten binnenhaalden met een Arsenalscore. Cercle Groen was ook de enige ploeg die tijdens de tornooidag een overwinning met dubbele cijfers behaalde. De onderlinge partij tussen Groen en Wit leverde geen winnaar op maar een billijk gelijkspel tussen twee op dat ogenblik aan elkaar gewaagde ploegen!  Door de groene eindwinst op deze speeldag (7 op 8 te behalen punten) verhoogt het team de druk op Gistel B voor de titel!  Dat belooft voor de toekomst!

* Op de sponsoravond van 21 februari bood ZVV zijn talrijk opgekomen sympathisanten een riante overwinnning aan. Gouwgenoot DS Stasegem, met nochtans de nationale doelman Steve Depondt tussen de palen, was een maatje te licht voor de wervelende Cercleploeg en werd met 6-1 geklopt na een faire wedstrijd.
Tweede ploeg DUMPI MART deed eveneens zijn uiterste best en sleepte, na een sensatievolle wedstrijd tegen ER Heist, uiteindelijk met een 6-6 gelijkspel een belangrijk puntje uit de brand. 

* Nadat eerder in het seizoen Jani Roeselare algemeen forfait gaf, was het nu de beurt aan de Vlaams-Brabantse reeksgenoot Wittekes St-Genesius-Rode om dat over te doen. Dit betekent dat alle uitslagen van beide ploegen geannuleerd werden.

* 3 Cerclejongeren geselecteerd voor de West-Vlaamse selectie.
De beloftevolle groenzwarte scholieren Shiva Stellamans, Jasper Quicke en Jaron Vanderhaegen werden geselecteerd voor de West-Vlaamse selectie die op donderdag 1 mei in Vilvoorde zal deelnamen aan de interligabeker. Gefeliciteerd!

* De allerjongsten speelden op zondagnamiddag 16 februari in Lombardsijde hun vierde tornooidag in het kader van de Jeugdcup. Het werd een succesvolle namiddag met drie overwinningen. Alleen de slotwedstrijd van de dag tegen reeksaanvoerder Coens Middelkerke eindigde op een 3-1 verlies. Na 16 wedstrijden staan de preminiemen op de tweede plaats met 10 punten voorsprong op de naaste belager, maar ook met 13 punten achterstand op leider Coens Middelkerke voor wie het kampioenschap er met 20 gespeelde wedstrijden al op zit.
De scholieren waren eveneens actief maar dan te De Haan. Het werden vier overwinningen op een rij waardoor zvv Cercle na 12 speeldagen met 21 punten aan de leiding staat. De A-ploeg van Opex Oostende staat op gelijke hoogte maar heeft al 16 wedstrijden op zijn actief. De Opex B-ploeg volgt op één enkel puntje!

* Na een moeilijke aanvangsfase kon Michaël Trancez halfweg de eerste helft tegen Anadolu Hamme op 14 februari toch scoren, maar de wedstrijd kwam verder moeilijk op gang. Pas in de tweede periode nam groenzwart afstand en liep uit tot 3-0. In de euforie naar nog meer, profiteerden de Turkse vrienden om tegen te scoren. ZVV liet zich niet pramen en liep nog verder en behaalde met 6-1 een verdienstelijke zege.
Ook DUMPI MART behaalde met 8-2 een belangrijke zege tegen zvc Strubbe Damme en plaatste hierdoor de bierstekers op drie punten achterstand.

* De niet te onderschatten verplaatsing op vrijdag 7 februari naar Lions Belsele werd met succes afgerond. Het werd een 4-7 overwinning na een suspensvolle wedstrijd waarin groenzwart zijn voorsprong telkens uit handen gaf, maar nooit op achterstand kwam. Giovanni Vanneste was met vier doelpunten een van de grote bewerkstelligers van deze deugddoende uitzege.

* De klip van de 1/8ste finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen de onbekende ligaploeg HDW Technics Kleit, werd op woensdagavond 5 februari succsvol gerond. Na een moeilijk aanvangskwartier raakte de groenzwarte motor op temperatuur en werd na een 3-2 ruststand tijdens de tweede speelhelft gescoord met de regelmaat van een klok. Uitblinker hierbij was kapitein Glenn Vanderhaegen die precies opgeladen zat met Duracell batterijen. De 11-3 eindstand spreekt voor zich.

* Tegen een verzwakt Abca St-Agatha-Berchem hield zvv Cercle op de laatste dag van januari een kat en muisspel. Het werd een doelpuntenfestival, ingezet door scholier Jasper Quicke, en afgesloten door Mathias Lingier die als doelman ook zijn goaltje wou meepikken. Voor de genomen risico's werd hij wel tweemaal afgestraft, maar bij een 15-2 eindstand werd dit hem ruimschoots vergeven. Grote slokop werd Houssein Camara die tegen zijn gewestgenoten niet minder dan vijf maal scoorde.

* Tijdens de 3de speeldag van de Jeugdcup voor cadetten op zondag 26 januari in Gistel behaalde Cercle Wit twee overwinningen en twee drawns. De 4-4 tegen Carrier Gistel B kan gelden als een overwinning, het 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Fusion Oostende betekent zonder meer een zwaar verlies voor de eindafrekening.

* Met slechts het minimum potentieel van vijf spelers werd op vrijdag 24 januari de ongelijke strijd aangegaan met topper Argos St-Gillis-Waas. Toch kwam Cercle tijdens de eerste helft tweemaal op voorsprong en bereikte de rust met een hoopopgevende 2-2 stand. Na de pauze slinkten de fysieke tegenstand dusdanig af dat er nog vijf goals dienden toegestaan te worden en een 7-2 nederlaag na een moedige wedstrijd.

De DUMPI-ploeg had lange tijd uitzicht op een zege tegen het tweede gerangschikte Home Decor Beernem. Naar het einde toe zag de ploeg de 0-2 voorsprong afkalven en de thuisploeg dan toch nog de 3-2 zege binnenrijven.

* Op vrijdagavond 17 januari was de eerste ploeg vrij en was DUMPI gastheer voor Young Stars, één van de vele ploegen van Rapid Beernem. De bezoekers trokken na een spannende wedstrijd met een 1-3 zege terug naar Beernem.

* Ingevolge het geven van 3 forfaits in de loop van het huidige seizoen, heeft het Sportcomité van de VZVB de ploeg Jani Roeselare uit competitie genomen. Alle gespeelde wedstrijden van Roeselare worden geannuleerd waardoor de rangschikking uiteraard herschikt wordt.

* ZVV organiseerde zondagnamiddag 12 januari de vijfde speeldag van de Jeugdcup voor miniemen. De beide miniemenploegen traden uiteraard ook aan. Zowel de "groene" als de "witte" ploeg wonnen tegen Blankenberge Sport. De "groene" ploeg ging zwaar onderuit tegen de onbetwiste heerser Pipa Oedelem. In de onderlinge confrontatie trok "groen" met 0-2 aan het langste eind.

Bij Moratex Lebbeke kwam zvv Cercle op vrijdag 10 januari tijdens de laatste wedstrijd van de heenronde niet verder dan 4-2 en wordt door deze nederlaag in de rangschikking voorbij gegaan door zijn direkte concurrent. Groenzwart zakt nu naar de vijfde plaats.

Ook beloftenploeg Dumpi Mart kwam bij Balboas Sijsele niet verder dan een 4-1 nederlaag.

* De eerste opdracht van 2014 werd tot een goed einde gebracht. zvv Cercle behaalde op Driekoningenavond in Diksmuide een meer dan spetterende 2-10 overwinning bij ligaploeg zvc Verhaeven. Daarmee werd de klip van de 1/16de finale schitterend genomen en wacht nu voor de 1/8ste finale het bezoek van HDW Technics uit de liga Kleit.

* Om het op zondag 27 november 2012 overleden medelid Bart Lingier te herdenken, organiseerde zvv Cercle op zaterdag 4 januari in sporthal De landdijk in Zeebrugge een jeugdtornooi in onder de noemer "In Memoriam Bart Lingier". Het werd een zaalvoetbalfeest voor preminiemen, miniemen, cadetten en scholieren. Het tornooi werd afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd tussen de eerste ploeg van zvv en een gelegenheidsploeg van vrienden van Bart.

* Groenzwart heeft op maandagavond 23 december van de verdaagde wedstrijd bij ABCA Sint-Agatha-Berchem gebruik gemaakt om revanche te nemen op de opeenvolgende zwakke partijen en verliesbeurten. ABCA was het slachtoffer. zvv Cercle keerde met een overtuigende 2-7 overwinning terug uit de hoofdstad!

* Tegen leider De Plakkers St-Andries, waar de gewezen zvv-spelers Kevin Deprest en Jason Vandemoortele het mooie weer helpen meemaken, was DUMPI MART vrijdag 20 december meer dan een maatje te klein. Aan de rust stond het reeds 6-0 en bij het eindsignaal was de stand opgelopen tot 12-0. Gelukkig stond een attente Frederik Warnauts tussen de palen om de belofteploeg te behouden van veel hogere cijfers. Opvallend is dat Dumpi niet tot scoren kwam en na de heenronde ook de zwakste aanval van 1ste Provinciale heeft!

* Net als tegen Welkom Sombeke tijdens de vorige speeldag werd zvv Cercle tijdens de vooruitgeschoven wedstrijd bij Jani Roeselare op maandag 16 december compleet aan de kant gezet. Het mooiste bewijs hiervan is de 8-0 tussenstand na amper een kwartier (15 minuten) speeltijd. Dit betekent dat groenzwart gemiddeld om de twee minuten en doelpunt mocht slikken. Uiteindelijk werd het nog 11-4 met drie doelpunten van Remi Van Belle en een van Jonathan Mascaux.

* Is vrijdag de 13de een ongeluksdag? Blijkbaar dan toch voor Groenzwart. De eerste ploeg heeft leider Welkom Sombeke niet van zich kunnen afhouden. Als een autoritaire ploeg walste de toekomstige winterkampioen over zvv. Mathias Lingier zag de ballen langs zijn oren vliegen maar kon de aanvalsdrift van de Oost-Vlamingen toch beperkt houden tot zes eenheden. Met een tegentreffer van Michaël Trancez in de slotfase kon Cercle uiteindelijk dan toch zijn verdiend eerrreddend doelpunt aantekenen.
Ook de beloften kenden een zwarte dag. Zij slaagden er niet in het bezoekende Rapid 99 Beernem achter zich te houden. Door het 3-6 verlies moet het nu deze ploeg zelfs vóór zich dulden.

* Op Sinterklaasavond was Jong Tempo Team Sijsele andermaal de Zwarte Piet voor zvv Cercle. Groenzwart kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel, maar blijft hiermee toch nog in de top van de rangschikking.
DUMPI MAART behaalde diezelfde avond in Moerkerke een mooie overwinning bij Strubbe Damme. De bierksterkers gingen met 1-3 ten onder tegen de Brugse meubelmannen.

* Tijdens de thuiswedstrijd van vrijdag 29 november tegen Wittekes Rode kwamen de groenzwarte spelers, net zoals tijdens de twee vorige partijen, precies dat tikje tekort om opnieuw aan te knopen met de overwinning. Rode startte verschroeiend en profiteerde onmiddellijk na de aftrap van balverlies om op voorsprong te komen. Michaël Trancez kon weliswaar gelijkstellen maar even voor de rust klommen de Vlaams-Brabanders opnieuw op voorsprong. Trancez kon met zijn tweede van de avond opnieuw gelijkstellen en bij een van zijn vele pogingen wist Remi Van Belle dan toch Cercle voor te komen. Rode sloeg evenwel nog terug zodat de partij werd afgesloten met 3-3. 

* De preminiemen werkten zondagnamiddag 24 november hun 2de speeldag van de provinciale Jeugdcup af. In Lombardsijde werden het vier overwinningen op rij: 2-1 tegen Opex Oostende, 4-1 tegen Berca Middelkerke, 18-1 tegen Fusion Oostende en 3-2 tegen leider Coens Middelkerke. Met deze slotoverwinning werd de achterstand op de reeksaanvoerder goedgemaakt en staan beide ploegen nu gelijk aan kop van de rangschikking.
De scholieren waren reeds aan hun 3de speeldag toe. Er werd gestart met een bemoedigend 1-1 gelijkspel tegen leider Opex Oostende A, maar tegen de B-ploeg werd het dan een nipt 1-0 verlies. Nadien volgden nog twee overwinningen: 4-1 tegen Coens Middelkerke en een overtuigende 10-0 tegen De Haan. Dit alles resulteert nu in een eervolle derde plaats met 13 op 16 te behalen punten.

* Een week na de kampioenschapwedstrijd speelde zvv Cercle op 22 november opnieuw tegen Napoli Hamme, maar nu voor de 1/16de finale van de Beker van Vlaanderen. Meteen een kans om weerwraak te nemen van de eerder opgelopen nipte maar onverdiende nederlaag. Het werd echter opnieuw een nederlaag, deels toe te schrijven aan de gladheid van de zaalvloer (de nieuwe sporthal van het Vrijetijdscentrum van Jabbeke), deels aan het vroeg uitvallen van kapitein Glenn Vanderhaegen (uitglijden en polskwetsuur). De tegenstander, niet minder dan 10 spelers sterk, hield bovendien scoremachine Giovanni Vanneste stevig in de tang zodat zvv niet veel doelkansen kon creëren. Jo Mascaux scoorde het enige groenzwarte doelpunt nadat de keeper een kanonbal van Nick Borgonjon onvoldoende kon klemmen. Collega Mathias Lingier mocht zich anderzijds drie maal omdraaien.

Eerder op de avond diende DUMPI MART zijn meerdere te erkennen in koploper Paravang Blankenberge dat met 3-6 terug naar de kust afzakte.

* Groenzwart heeft zich vrijdagavond 15 november tijdens de inhaalwedstrijd tegen Napoli Hamme in de zak laten zetten door de uit de vreemde afkomstige spelers. De "Oost-Vlamingen" kwamen na een enig mooi uitgespeelde doelkans op achterstand met een doelpunt van Michaël trancez. Onmiddellijk schakelden ze over op hun noodplan: kort op de man spelend en geen voetbalspel toelatend. Het resultaat dat de Cerclescoremachine stom bleef en Hamme net voor de pauze kon gelijkstellen. Het negatieve spel van de bezoekers werd uiteindelijk toch eens bestraft met een strafschop die feilloos werd omgezet door Niek Borgonjon. In de slotfase kon Hamme niet alleen gelijkstellen, het kwam nog 2-3 voor met een bal die ongehinderd tussen een bos van benen tegen het net ging.  

* ZVV liet zich vrijdag 8 november op bezoek bij rode lantaarndrager Rapid Subs Beernem niet verschalken door gemakzucht en zocht van bij de aanvang de overwinning op. Remi Van Belle opende de stand, Giovanni Vanneste zorgde met twee goals voor de 0-3 ruststand en onmiddellijk na de herneming voor de 0-4. Dan kwam Michaël Trancez tweemaal aan de beurt en vervolgens lukte Gio zijn vierde treffer. Tussendoor verrichtte doelman Mathias Lingier enkele sublieme parades teneinde zijn netten ongeschonden te houden. Toch moest hij zich gewonnen geven op een penalty. Geen nood, even voordien had Benny Fisher ook zijn goaltje meegepikt en rondde Michaël met zijn derde van de avond de wedstrijd af op een ruime 1-9 zege.

* Op maandagavond 4 november nam zvc Dekeyser Gistel weerwraak op Cercle door de kampioenschapswedstrijd tegen DUMPI te winnen met 6-4. Dumpi had problemen met een resem niet beschikbare spelers en verliest hierdoor voeling met de middenmoot.

* De klip van de 1/32ste finale van de Beker van West-Vlaanderen werd maandagavond 28 oktober met een ruime 2-10 uitzege succesvol genomen. Thuisploeg Dekeyser Gistel was tijdens de eerste speelperiode niet de mindere, integendeel. Het was pas na de rust, wanneer de gasten fysisch ten ondergingen door een gebrek aan wisselspelers, dat zvv de doelpunten aan elkaar kon rijgen.

* De preminiemenploeg van zvv speelde zondagnamiddag 27 oktober zijn eerste tornooidag van de Jeugdcup voor preminiemen. In Oostende werden drie van de vier wedstrijden zegevierend en met ruime winstcijfers afgewerkt. Alleen tegen Juwelen Coens Middelkerke werd nipt met 2-1 verloren. De ploeg staat na 4 wedstrijden op de tweede stek.

* zvv kon voor de verplaatsing op vrijdag 25 oktober naar DS Stasegem opnieuw beroep doen op Benny Fisher en gunde Camara dan maar een weekje rust. Groenzwart controleerde zowat de ganse partij en kwam eigenlijk nooit in de problemen. Aan de rust leidde het reeds met 0-3 na doelpunten van Borgonjon, Vanneste en Van Belle. Na de pauze dikten Vanderhaegen en Mascaux verder aan tot 0-5. Nadien werden de teugels wat gevierd waardoor doelman Lingier nog diende uit te pakken met enkele spectaculaire tussenkomsten om zo al voor de tweede maal de nul op het bord te houden. Niet zo evident in het zaalvoetbal!

* Belofteploeg DUMPI MART slaagde er maandagavond 21 okotber in een gelijkspel te behalen bij Electro Raes Heist. Het werd een spannende wedstrijd met voor elke ploeg één goal. Daarmee houdt de tweede ploeg deze rechtstreekse belager op één punt achterstand in de rangschiking.

* De beide cadettenploegen waren zondagnamiddag 20 oktober aan hun tweede tornooidag toe. In sporthal Hof van Straeten was zvv gastheer voor Berca Middelkerke, Fusion Oostende en de A-ploeg van Carrier Gistel. Cercle wit was iedereen te sterk af maar diende in de maatjes van de B-ploeg zijn meerdere te erkennen. De groene ploeg walste over alle tegenstanders uitgezonderd in de openingswedstrijd tegen de A-ploeg van Gistel. Na acht wedstrijden staat Cercle Groen met 12 op 16 aan de leiding, gevolgd door Cercle Wit met 10 op 16.

* De derby op vrijdag 18 oktober tegen Victory Blankenberge werd met een ruime overwinning afgesloten. Het werd bovendien een doelpuntenrijke partij na een wedstrijd die vanaf de aanvang aan een schroeiend tempo afgewerkt werd en de doelpunten als rijpe kastanjes uit de boom vielen. Aan de rust was de stand reeds opgelopen tot 5-3. Na de pauze werd de score nog opgedreven tot niet minder dan 11-6. Met deze zege komt groenzwart op een gedeelde derde plaats in de rangschikking.
DUMPI MART diende zijn meerdere te erkennen in De Smash Zeebrugge. Mits wat meer en betere automatismen was er meer uit te halen dan het 2-5 verlies. De oranjeboys blijven toch meedrijven in de middenmoot en kunnen maandag 21 oktober hun waarde bewijzen tijdens de wedstrijd bij Electro Raes Heist.

* Zondagnamiddag 13 oktober werd een zwarte dag voor de twee miniemenploegen. De witte ploeg verloor nipt van Opex Oostende en van Berca Middelkerke en kon een nederlaag tegen onbetwistbaar leider Pipa Oedelem niet voorkomen. De groene ploeg ging zwaar onderuit tegen Berca Middelkerke en Opex Oostende. Na zeven wedstrijden bekleden ze nu respectievelijk de 3de en 4de plaats in de rangschikking.
De twee cadettenploegen deden het daarentegen wat beter. Hun kennismaking tijdens de eerste tornooidag met de tegenstrevers verliep met wisselend succes. De onderlinge confrontatie eindigde in het voordeel van de groene ploeg, die nadien zwaar onderuit ging tegen Gistel B, maar zich nadien herpakte met overwinningen tegen Berca Middelkerke en Fusion Oostende. De witte ploeg had zich ondertussen herpakt tegen Fusion Oostende maar diende zowel tegen Gistel B en Berca Middelkerke een gelijkspel toe te staan.

* Belofteploeg DUMPI haalde maandagavond 7 oktober het maximum uit zijn wedstrijd bij rode lantaardrager Vosseslag De Haan. De nog puntenloze hekkensluiters werden met 1-3 opzij gezet waardoor de DUMPI-ploeg opklimt naar een gedeelde 5de plaats in de rangschikking.

* Drie jeugdploegen hebben op zondagnamiddag 6 oktober succesvol gepresteerd. De scholieren speelden in Gistel hun drie tegenstanders naar huis en voeren na de eerste tornooidag van de provinciale Jeugdcup dan ook de rangschikking aan. De witte miniemenploeg won zijn twee wedstrijden in Lombarsijde en de groene miniemenploeg verloor enkel tegen Fusion Oostende een puntje.

* De wedstrijd voor de Beker van Vlaanderen van vrijdag 4 oktober tegen GS Hoboken werd succesvol afgerond. Het werd wel geen gemakkelijke partij tegen de agressief opzittende Antwerpenaars. Aan de rust was de score slechts 1-0 na enkele vlotte balbewegingen tussen Remi Van Belle en Giovanni Vanneste, afgerond door Remi. Tijdens de twee helft kregen de vinnige bezoekers met hun hard spel het deksel op de neus. Niek Borgonjon nam eerst een toegekende penalty te baat om uit te lopen tot 2-0, nadien een vrijschop van aan de zijlijn om de score op te drijven tot 3-0 en uiteindelijk nog eens een vrijschop om de geruststellende 4-0 te bereiken: een onvervalste hattrick. In de slotminuut lukte Giovanni Vanneste de vijfde goal van de avond met een lepe doorsteekbal naar het lege doel. Even voordien had Hoboken zijn eerreddend doelpunt gelukt op een van hun vele, wanhopige, massale aanvallen.
Belofteploeg DUMPI MART dwong bij FC Oelem een 3-3 gelijkspel af en behoudt hiermee zijn positie in de rangschikking met één zege en twee gelijke spelen uit vier wedstrijden.

* Na een wedstrijd waarbij zowel de zvv-spelers als deze van de tegenpartij het individuele spel verkozen boven het ploegspel, kwam Cercle op vrijdag 27 september tegen Lions Belsele naar het einde van de wedstrijd dan toch op voorsprong nadat Camara met drie opeenvolgende slepende balbewegingen drie tegenstanders voor schut zette. In de slotfase werd het via een lob van Giovanni Vanneste nog 2-0.
De DUMPI-ploeg sleepte tegen Balboas Sijsele uiteindelijk nog een 5-4 zege uit de brand na eerst nog 0-2 te hebben achter gestaan.

* De groenzwarte miniemen startten op zondagnamiddag 22 september hun provinciaal kampioenschap. De start verliep voor zowel de witte als de groene ploeg voorspoedig: Groen won nipt met 1-2 van Blankenberge en Wit deed dit over met een ruimere 5-3 zege. Het Groene team diende zijn meerdere te erkennen in Pipa Oedelem. In de onderlinge confrontatie trok het Witte team met 3-7 aan het langste eind.

* Met de komst van Argos Sint-Gillis-Waas, het zwart beest van zvv, werd vrijdag de 13de een zwarte vrijdag voor groenzwart. Nadat de beloften van DUMPI MART met 4-7 in de vernieling werden gespeeld door Rapid Stars Beernem, die hiermee met het maximum van de punten aan de leiding komt, kreeg ook de eerste ploeg een pak rammel voor de broek en verloor met 2-7 zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

* Met slechts zes spelers (doelman Mathias Lingier was op huweljksreis, zijn vervanger Frederic Warnauts diende af te zeggen met een kwetsuur aan de hand en nieuwkomer Timothy Dekeyse haakte in laatste instantie af) was het op vrijdag 6 september 2013 bang afwachten wat de verplaating naar nieuwkomer Andolu Hamme zou worden. Uiteindelijk werd het een 6-6 gelijkspel na een wedstrijd vol standswisselingen, nu eens in het voordeel van de thuisplog, dan voor Cercle. Ei zo na werd het nog een 5-6 overwinning, maar stand-in doelman Nick Borgonjon diende zich in de slotseconde nog gewonnen te geven.

De beloften van DUMPI MART hadden eveneens te kampen met een spelerstekort en kregen bij Rapid Young Stars Beernem, een van de vier ploegen van Rapid in 1ste provinciale, zwaar op hun broek. Uiteindelijk werd een 10-3 pandoering.


MATHIAS en MELANIE
VORMEN NU OFFICIEEL EEN PAAR

Op zaterdag 31 augustus, de laatste dag van de zomermaand, beloofden Mathias Lingier en Melanie De Cloedt elkaar trouw. Daarmee bezegelden ze vóór Schepen Martine Matthys een jarenlange vrijage waar vele zvv-spelers getuige van mochten zijn. zvv-Kapitein Glenn Vanderhaegen, neef van de bruidegom, was de officiële getuige van het gegeven ja-woord.
Het bestuur en de medespelers van zvv Cercle wensen hun doelman en zijn kersverse echtgenote een lang en gelukkig leven toe en feliciteert meteen ook Marc Lingier, coach van de ploeg, en echtgenote Micheline Flokman, ploegafgevaardigde, die als ouder van Mathias mee mochten delen in het geluk van het nieuwe koppel.


"SCOREN MET HET HOOFD"
Bedrijfspsycholoog en mental coach Kris Perquy, tevens coach van de scholierenploeg van zvv, stelde samen met collega Eva Maenhout het boek “Scoren met het hoofd” samen. Het is een nuttig en toegankelijk oefenboek voor leergierige jonge voetballers die in hun ontwikkeling een stap voor wil zijn op hun leeftijdsgenoten. Via concrete oefeningen en praktische tips leren ze hoe hun aandacht beter bij de wedstrijd te houden, hun emoties op een positieve manier te gebruiken, hun zelfvertrouwen te vergroten, … kortom: hoe slimmere speler te worden. Het boek, ingedeeld in 10 thematische hoofdstukken, is mooi geïllustreerd, interactief en vlot lezend. “Scoren met het hoofd” biedt antwoord op de vragen die 14 tot 18-jarigen zich stellen en is bijgevolg een onmisbare gids voor hun verdere ontwikkeling als mens en als voetballer.
Het boek kan besteld worden via www.partnersinsports.be en kost € 22,50. Trainers en sportverenigingen die het boek aanschaffen voor een ploeg (minstens 15 spelers) betalen € 20/boek.

* In het Nieuwsblad van dinsdag 27 augustus werd PR-man Ivan Vanderhaegen gevraagd zijn visie te geven over het nakend kampioenschap. Zijn bezorgdheid gaat naar de beschikbaarheid van de spelers die in grote mate het seizoensresultaat zal bepalen. Hierna zijn visie:
zvv Cercle Brugge mikt dit seizoen op de linkerkolom. De start wordt lastig met een trip naar nieuwkomer Anadolu Hamme, de thuismatch tegen zwartbeest en vicekampioen Argos Sint-Gillis en een verplaatsing naar nieuwkomer en oude bekende Abca St-Agatha-Berchem. De beschikbaarheid blijft de grote onbekende factor en zal het eindresultaat bepalen. Met ons tweede team willen we ons handhaven in eerste provinciale. Doorstroming vanuit de scholierenploeg naar de tweede of eerste ploeg wordt een prioriteit.”
De verslaggever meldt tot slot nog dat ZVV nog twee cadettenploegen, twee miniemenploegen en een preminiemenploeg in stelling brengt.

Oefenstond 13/14
Op vrijdag 23 augustus stond een eerste oefenstonde geprogrammeerd. Coach Lingier koos voor een gezamenlijke training en liet al zijn kernspelers opdraven in een onderlinge wedstrijd. Dat was toch de bedoeling, want de gekwetsten Vanwatermeulen en Mascaux behoorden samen met H. Camara, G. Vanneste en nieuweling B. Fisher tot de afwezigen. De scholieren Jasper Quicke en Jaron Vanderhaegen waren hun vervangers evenals Jeroen Demeulenaere, kapitein van de tweede ploeg Dumpi Mart. Het onderlinge partijtje eindigde in een 6-3 overwinning voor het groene team. Jaron, licht gekwetst bij het verliezende team, werd veiligheidshalve de laatste 10 minuten gespaard.
Ploegsamenstellingen:
Groen: Mathias Lingier; Jeroen Demeulenaere, Michael Trancez, Jasper Quicke en Glenn Vanderhaegen.
Oranje: Frederic Warnauts; Nick Borgonjon, Timothy Dekeyser, Tom Van Maele en Jaron Vanderhaegen.

Achteraf hadden Dumpi Mart en minivoetbalploeg De Malheur, waarvan Jeroen en Glenn eveneens lid zijn, hun jaarlijkse afspraak. Naast zijn nieuwe doelman Robby Creytens deed coach Renzo Jacobs nog een beroep op Jeroen Demeulenaere, Brecht Goethals, Anthony Jonckheere, Tom Van Maele en Dieter Vanhullebusch. Bij de tegenstander stond Frederic Warnauts in doel en startte kapitein Glenn Vanderhaegen samen met Sebastiaan Hoeman op de bank. De wedstrijd eindigde in een 5-4 overwinning voor Dumpi Mart. Jeroen Demeulenaere wist in de slotminuten zijn Malehurvrienden te nekken met twee goals! Glenn had de Malheur eerder op voorsprong gebracht en zag de winst al binnen bereik, maar uiteindelijk was zijn boezemvriend hem te vlug af.

In de rand: afgevaardigde Micheline Flokman bediende de bordjes en Ivan Vanderhaegen zorgde voor een gevarieerde wedstrijdleiding. Achteraf werd “verbroederd” in lokaal “Het Oud Gemeentehuis”.

* Tijdens het tussenseizoen heeft zvv Cercle twee spelers aangetrokken voor de eerste ploeg: Timothy Dekeyser en Benny Fisher.
Timothy is de jongere broer van Giovanni Dekeyser, jarenlang voorspeler en doelpuntenmaker bij KSV Cercle. Hopelijk maakt Timothy even vlot als zijn broer doelpunten voor zvv Cercle.
Benny komt met een jaar uitstel dan toch naar zvv Cercle. De sportieve staf rekent op zijn doelpunteninstinct om het scorend vermogen aan te scherpen.

* De federatie heeft de reeksindelingen voor het seizoen 2013/2014 samengesteld. Voor zvv Cercle betekent dit dat we in het Vlaams kampioenschap de volgende collega's uit West-Vlaanderen mogen bekampen: Rapid BEERNEM, Victory BLANKENBERGE, Jong Tempo Team SIJSELE, Dageraad STASEGEM '12 en nieuwkomer Jani ROESELARE. Uit Oost-Vlaanderen komen Atlas Lions BELSELE, Anadolu HAMME en Napoli SSC HAMME, Argos SINT-GILLIS-WAAS en Welkom SOMBEKE. De Vlaams-Brabantse tegenstanders zijn Abca Un. SINT-AGATHA-BERCHEM en Wittekes RODE.

* De beloften wisten zich te verzekeren van hun behoud in 1ste provinciale. Zij krijgen tijdens het nieuwe seizoen 13/14 als tegernstanders: Paravang BLANKENBERGE, FC VOSSESLAG, zvc Strubbe DAMME, Rapid Home Decor BEERNEM, zvc Rapid BEERNEM '99, Rapid Young Stars BEERNEM, Electro Raes HEIST, FC OELEM, De Smash ZEEBRUGGE, Balboas SIJSELE, Dekeyser GISTEL en De Plakkers SINT-ANDRIES. Zoals zovele jaren is de meubelzaak DUMPI MART de sponsor voor de beloftenploeg van zvv.

* Zoals gebruikelijk startte zvv Cercle Brugge het nieuwe zaalvoetbalseizoen met een voorstelling van de ploegen aan de pers en het nemen van de ploegfoto's. Omdat dit jaar KSV Cercle zijn fandag organiseerde op zondag 21 juli, vond onze ploegvoorstelling plaats op zaterdagavond 20 juli om 18u in bistro 't Oud Gemeentehuis in Varsenare bij Erwin en Benedicte Brackman. Na het nemen van de groepsfoto en de individuele foto's, werd zoals gebruikelijk aangeschoven voor een gezellige en smaakvolle barbecue.