Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

van het seizoen 2014/2015

* Kaap van de 200.000 bezoekers
Samen met het afsluiten van het seizoen 2014/2015 werd de kaap van de tweehonderd bezoekers van de website overschreden. Wellicht een bewijs dat velen belangstelling hebben voor Cercle Brugge en het zaalvoetbal in het bijzonder.

* Nationale Jeugdfinales
Gekoppeld aan de finale van de Beker van België voor Dames en Heren organiseerde de Belg. Zaalvoetbalbond (BZVB) op zaterdag 6 juni de nationale Jeugdfinales. Bij de duiveltjes was ZVV "Green Devils" Cercle Brugge uitverkoren om als vertegenwoordiger van de Vlaamse Zaalvoetbalbond (VZVB) de strijd aan te gaan met de Waalse opponent: EF Sainte-Odile Dour.
Na een spannende wedstrijd diende groenzwart nipt met 1 - 2 zijn meerdere te erkennen in de Henegouwers. De wedstrijd zelf eindigde op 1 - 1 en het was pas in de eindfase van de twee maal 5 minuten verlenging dat het beslissende doelpunt gescoord werd.

* SPONSORAVOND
Aansluitend aan de jeugdinstuif werden de sponsors op zaterdag 30 mei zoals gebruikelijk uitgenodigd op een sponsoravond als dank voor de financiële en logistieke steun die ze tijdens het voorbije seizoen gaven. Dit jaar geen koud buffet, maar wel een zwijntje aan het spit. Het werd opnieuw een gezellige bijeenkomst in een meer dan familiale sfeer, met dank aan het bestuur van FC Varsenare dat bereid was zijn accomodatie ter beschikking te stellen. De beenhouwer van dienst heeft van zijn meegebracht zwijntje niet veel meer dan enkele ribben en poten moeten afvoeren! 't Moet zijn dat het gesmaakt heeft.

ZVV Cercle versus oudspelers KSV Cercle
De sponsors kregen als "aperitief" een vriendschappelijke wedstrijd tussen ZVV Cercle en oudspelers van KSV Cercle Brugge aangeboden. De oudspelers, met in hun rangen ondermeer Jerko Tipuric en spilfiguur Jimmy De Wulf en gecoacht door Wouter Artz, haalden het (andermaal) op basis van talent en ervaring met 2-4. 

* JEUGDINSTUIF
Aan het eind van het seizoen 2014/2015 organiseerde ZVV Cercle Brugge op zaterdag 30 mei in de sporthal van Varsenare een jeugdinstuif ter promotie van het zaalvoetbal voor jongeren. Met uitzondering van de cadetten (volop in de examenperiode) kwamen alle jeugdcategorieën aan bod. Het werd een aangename namiddag waarop de jongeren op een aangename en ontspannen wijze kennis maakten met het zaalvoetbal.

* "Green Devils" brengen propaganda tijdens de Beker van West-Vlaanderen
Op uitnodiging van het Provinciaal Comité West-Vlaanderen speelden de "Green Devils" de duiveltjesploeg van ZVV Cercle op vrijdag 15 mei voorafgaand aan de finale van de Beker van West-Vlaanderen een propagandawedstrijd. Het werd eerdere een ware demonstratie van wat zaalvoetbal kan zijn en waarvan de aanwezigen alleen maar konden genieten.

* MINIEMEN VLAAMS VICEKAMPIOEN
De miniemen van ZVV Cercle betwistten op zondag 26 april als provinciaal kampioen en kampioen van de Reeks West in sporthal "Haneveld" te De Haan de Vlaamse Jeugdfinale tegen de kampioenen van de Reeks Oost en Centraal. De eerste wedstrijd werd uiteindelijk een 4 - 5 zege nadat een 0 -3 achterstand nog werd opgehaald. De tweede wedstrijd zou dus beslissen over de titel van Vlaams kampioen. Tegen Kras Antwerpen werd het uiteindelijk 7 - 2. ZVV kwam weliswaar 2 - 1 voor, maar kon tijdens de tweede helft fysisch niet optornen tegen de een jaartje oudere tegenstander. Vermeldenswaardig is ook dat Kras Antwerpen bulkt van talentvolle jongeren en zowel bij de miniemen, de cadetten als de scholieren de titel van Vlaams kampioen behaalde. De coaches Peter Deseure en Björn Devriese mogen samen met afgevaardigde Noël Lekens en jeugdcoördinator Ivan Vanderhaegen fier terugblikken op het voorbije seizoen en op de titel van Vlaams vicekampioen.

* ZVV Cercle sloot op vrijdag 24 april het seizoen 2014/2015 af met een 5 - 5 gelijkspel tegen "zwart beest" Napoli Hamme. Op de gecreëerde kansen bekeken, had het gerust een overwinning mogen (of moeten) zijn. Het gelijkspel toont duidelijk de zwakte aan die gedurende omzeggens het ganse seizoen aanwezig was: gebrek aan scorend vermogen. Met 71 doelpunten uit 22 wedstrijden is ZVV op één na de zwakst scorende ploeg van de reeks! Uiteindelijk beëindigt ZVV het kampioenschap op de 10de plaats.
Dumpi Mart had in zijn slotwedstrijd weinig kans tegen het derde gerangschikte (en finalist voor de Beker van West-Vlaanderen) Paravang Blankenberge. De 3 - 9 eindstand was dan ook geen verrassing. Ook hier was het een seizoen om vlug te vergeten.

* Op vrijdag 10 april verloor ZVV Cercle zijn voorlaatste wedstrijd van het Vlaams Kampioenschap 2014/2015. Op bezoek bij middenmotor Moratex Lebbeke verloor groenzwart nipt met 4-3. Het beslissende doelput werd in de slotfase geïncasseerd, feitelijk na de reglementaire speeltijd. Hiermee is andermaal aangetoond dat de eindfase even belangrijk is als de startminuten.

* Op Goede Vrijdag 3 april behaalde de eerste ploeg een belangrijke zege bij Uniroof Hamme. Het werd uiteindelijk een doelpuntenkermis die eindigde op een onverwachte 1 - 6 uitzege. Hierdoor springt groenzwart (voorlopig ?) over de tegenstander heen naar de 10de plaats.
Dumpi Mart speelde te Moerkerke op bezoek bij hekkensluiter Boone Damme een goede wedstrijd maar diende toch met 3 - 1 de duimen te leggen. Eens te meer kwam duidelijk tot uiting dat het afwerken van de gecreëerde doelkansen het zwakke punt is en blijft.

* De cadettenploeg, die feitelijk de miniemenploeg was, heeft op zondagnamiddag 29 maart zijn twee laatste wedstrijden van de Provinciale Jeugdcup met succes afgesloten. Door de examens kon coach Rik Brusseel slechts beroep doen op één enkele speler. Geen nood, coach Peter Deseure trommelde zijn miniemen bijeen en behaalde zowel tegen Fusion Oostende als Rapid Beernem de zege. Hierdoor sluit ZVV het minikampioenschap af op de vierde plaats als "leider" van de middenmoot.

* Tegen het thuis omzeggens niet te kloppen CBK Puurs diende ZVV vrijdagavond 27 maart ook zijn meerdere te erkennen. Het moet daarvoor wel deels in eigen hart kijken want toen bij een 2-1 stand een betwistbare fase tot de 3-1 leidde, haalde het Brugse gemekker het op het pure zaalvoetbal. Het resultaat was een gele kaart (en een man minder ter beschikking) en een tussenstand die opliep naar 5-1. Met een interventie van coach Glenn Vanderhaegen en de inzet van de jongeren Jasper Quicke en Shiva Stellamans, werd het uiteindelijk toch nog 5-3.  

* Reeksgenoot ABCA Sint-Agatha-Berchem besliste forfait te geven voor de rest van het Vlaams kampioenschap. Door dit algemeen forfait vervallen alle eerdere resultaten en krijgt de rangschikking een enigszins ander beeld. Het kampioenschap sluit meteen ook af op 22 wedstrijden.

* De strijd voor het uit handen geven van de rode lantaarn eindigde vrijdagavond 20 maart in het voordeel van ZVV. Buur Rapid Subs Beernem kreeg uiteindelijk een 6-2 nederlaag toegediend en hiermee is de rode lantaarn doorgegeven aan de Berenploeg. Meteen ook een mooi geschenk van de ploeg aan de jarige coach Marc Lingier.
Dumpi Mart had minder plezier aan de komst van Rapid Deaf '14. De jongeren lagen niet onder tegen de doven, maar vielen uiteindelijk te licht uit. Vooral bij de afwerking kwam dit aan het licht. Hoewel, de 1-6 tegen de sterkst scorende ploeg uit eerste provinciale geen schande is.

* Voor de interprovinciale wedstrijd voor junioren van woensdag 11 maart in sporthal Laguna Beach te Duinbergen tegen Oost-Vlaanderen werden de ZVV-ers Laurenz SIMOENS en Shiva STELLAMANS andermaal opgenomen in de West-Vlaamse selectie.

* De preminiemen speelden zondagnamiddag 8 maart in Oostende hun laatste tornooidag van de Provinciale Jeugdcup. De twee wedstrijden werden succesvol afgelsoten waardoor de ploeg bewezen heeft dit seizoen geleerd te hebben uit de veelvuldige wedstrijden. Een plaats in de middenmoot is alvast verzekerd.

* ZVV Cercle zorgde vrijdagavond 6 maart voor de verrassing door in de confrontatie met het tweede geklasseerde Al Azhar Waregem voor de tweede speeldag naeen een gelijkspel af te dwingen en niet minder dan 6 keer te scoren.
Belofteploeg Dumpi Mart deed het minder schitterend en moest met 1-4 de duimen leggen tegen Electro Raes Heist.

* De zvv-spelers Laurenz SIMOENS en Shiva STELLAMANS zijn geselecteerd voor de provinciale belofteploeg en spelen op woensdag 4 maart om 21u in Hoeilaart tegen de Vlaams-Brabantse selectie. We wensen hen veel succes.

* Miniemen winnen Provinciale Jeugdcup en zijn Provinciaal Kampioen
De zvv-miniemen betwistten op zondagnamiddag 1 maart hun laatste tornooidag van de Provinciale Jeugdcup. Het was een kwestie van alles of niets. Bij drie winstwedstrijden zouden ze provinciaal kampioen worden en dit werd ook gerealiseerd. Alle partijen werden succesvol afgewerkt zodat de ploeg eind april in De Haan kan kampen voor de titel van Vlaams kampioen bij de miniemen!

* ZVV heeft vrijdagavond 27 februari nagelaten om op bezoek bij St-Agatha-Berchem op gelijke hoogte te komen van de thuisploeg. Kort voor het eindsignaal stond de ploeg 2-3 voor. Maar de slotseconden waren teveel voor de ploeg die met drie gele kaarten zich gehandicapt naar het einde vocht. Uiteindelijk werd een 3-3 gelijkspel waardoor het degradatiedebat ongewijzigd blijft. Positief is dat Gio Vanneste na een lange periode opnieuw tot scoren kwam!
Dumpi Mart speelde in Oedelem met een sterk verjongde ploeg tegen rode lantaarn Rapid '99 Beernem. De 5-1 eindstand geeft echter een vertekend beeld van de wedstrijd. De oranjehemden bleven al te veel in gebreke bij de afwerking waardoor dergelijk doelpuntenverschil tot stand kwam.

* De scholieren mochten na anderhalve maand geduldig wachten, eindelijk nog eens aantreden. Althans de "witte" ploeg. In Lombardsijde mochten ze zich zondagnamiddag 22 februari meten met twee middenmotors (zvc De Haan en Carrier Gistel) en de topper van de reeks (Middelkerke). het werd van alles iets: een nipte 2-3 nederlaag tegen De Haan, een 4-4 gelijkspel tegen Gistel en een logische maar aanvaardbare 5-2 nederlaag tegen Middelkerke. 

* Het weekend van 20 februari bezorgde ZVV een lach en een traan. De eerste ploeg liep bij zwart beest Argos St-Gillis-Waas weliswaar en 8-5 nederlaag op, maar mocht zich verheugen in meer dan goede prestaties van zijn jongeren, in die mate dat het tijdens de tweede helft meer doelpunten scoorde dan de Waaslanders.

* Zondag 15 februari was het in sporthal Hof ter Straeten te Varsenare opnieuw hoogdag voor de duiveltjes. zvv Cercle Brugge orgnaiseerde er zijn 2de Tornooi voor Duiveltjes 2014/2015. Het werd een dubbel succes voor zvv Cercle dat zowel bij de groep U7/U8 als bij de groep U9 de eerste plaats bezette.

De cadetten verging het minder goed te Gistel waar ze aabntraden voor hun 5de speeldag van de Provinciale Jeugdcup. Tegen de A-ploeg van Middelkerke werd het nog een 8-3 zege, maar de overmacht van de ongeslagen leider Pipa Oedelem was met een gereduceerde ploeg niet af te blokken.

* Met de bekerwedstrijd tegen zvc Assebroeke in de benen hield ZVV vrijdag 6 februari lang stand tegen het vierde gerangschikte Belsele. De Lions beten omzeggens hun tanden stuk op de goed georganiseerde ploeg die zelfs enkele kansen creëerde met goed gerichte afstandshoten. Kort na de herneming werd het echter 0-1 en wanneer groenzwart opnieuw gevaarlijk opzetten sloeg Belsele toe met een tweede treffer en helemaal aan het wedstrijdeinde met een derde treffer.

* Bij aanvang van de "uit"wedstrijd bij leider De Plakkers Varsenare op vrijdag 30 januari werd nog gevreesd voor een zware nederlaag. Met een beperkte poeg werd deze nog beperkt gehouden tot 3-0, een verdienste voor de groenzwarte afweergordel.

* De ZVV-junioren Jasper Quicke en Shiva Stellamans werd andermaal opgeroepen door de bondsverantwoordelijken om op woensdag 28 januari om 20.30u in Sporthal De Akker te Oedelem deel te nemen aan de provinciale training voor beloften. Uiteindelijk werd Shiva geselecteerd voor de West-Vlaamse beloftenselectie die op woensdag 4 februari om 20u in sporthal "De Ploen" te Mechelen uitkomt tegen de collega's van de provincie Antwerpen.

* DUMPI MART heeft maandagavond 26 januari zijn meerdere moeten erkennen bij FC Vosseslag. Het werd een 6-2 nederlaag waardoor de kustploeg meteen haas-over speelde en een punt voorsprong nam op de DUMPI-ploeg.

* Het weekend van vrijdag 23 januari was andermaal zwart gekleurd. De eerste ploeg bracht het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen buur Jong Tempo Team Sijsele. Het was voor ZVV nochtans de kans om met een overwinning over de Sijseelse ploeg te wippen. Het heeft niet mogen zijn: de kloof van één punt achterstand blijft.
DUMPI MART diende vooraf met alweer een vertimmerde ploeg aan te treden tegen Rapid Young Stars Beernem. Zag het er in de beginfase met een 2-0 veel belovend uit, dan was het na 50 minuten opnieuw huilen met de pet op. Het verdict luidde 3-9. 

* Niettegenstaande DUMPI MART de zwakste aanval heeft van de reeks heeft de ploeg vrijdagavond 16 januari met de verplaatsing naar Rapid Home Decor Beernem  ersnstig werk gemaakt om het aantal gescoorde doelpunten flink op te drijven. Tegen de middenmotor werd niet minder dan acht (8) maal de weg naar de netten gevonden en werden slechts twee (2) tegentreffers toegestaan.

* De schoppartij en het turbulente sloteinde van de heenwedstrijd tegen Eendracht Waregem begin december 2014 indachtig heeft ZVV beslist op maandagavond 12 januari niet af te reizen naar de Gaverbeek en zo de spelers en de vereniging te behoeden van een nieuwe confrontatie bij een arrogante tegenstrever. Liever geen eventueel puntengewin dan een risicovolle wedstrijd tegen dolgedraaide spelers en supporters. 

* ZVV Cercle kreeg het op vrijdagavond 9 januari tegen zwart beest Argos St-Gillis-Waas andermaal hard te verduren. Leek groenzwart aanvankleijk nog gelijke tred te kunnen houden en kon het tot kort na de rust nog enigszins gelijke tred houden met de tweede in de rangschikking (3-4), dan liep het tijdens de tweede helft mis en eindigde de wedstrijd uiteindelijk op een zware 3-12 nederlaag.

Ook tweede ploeg DUMPI MART kreeg het hard te verduren tegen de onbetwistbare leider zvc Assebroeke en leed, spijts een nieuwe prachtprestatie van goalie Frederic Warnauts, een zware en droge 0-10 nederlaag. 

* Zondagnamiddag 3 januari 2015 na zvv "Green Devils" Cercle Brugge deel aan het tweede tornooi voor duiveltjes. Opex Oostende was organisator voor een ééndagstornooi met deelname van zeven ploegen. Die werden in twee poules ingedeeld. In Poule A waren de tegenstrevers van onze groenzwarten KV Oostende, KSV Bredene A en SK Eernegem. In de andere poule zaten KSV Bredene B en U9 en het niet te onderschatten Antwerpse GS Hoboken. Onze Green Devils wonnen hun drie poulewedstrijden en dienden, zoals verwacht, in de finale uit te komen tegen GS Hoboken en die eindigde op een scoorloos gelijkspel. Het pleit werd beslecht door de strafschoppen en daarin bleek ZVV de sterkste te zijn.

* De door een elektriciteitspanne niet gespeelde wedstrijd bij Rapid Beernem werd tussen Kerst en Nieuwjaar afgewerkt. Maandagavond 29 december werd een veelbetekenende dag voor de toekomst van zvv Cercle: winst betekende zich loswerken uit het staartpeleton, verlies het loslaten van de degradatiekandidaten. Het werd uiteindelijk een billijk 4-4 gelijkspel dat in overgrote mate te danken is aan de knalprestatie van stand-in keeper Frederic Warnauts !

* ZVV speelde maandagavond 15 december zijn kwalifactiewedstrijd voor de 1/16de finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen ligaploeg De Munckduif Diksmuide. Het werd een doelpuntenfestival dat uiteindelijk eindigde op 17-1.

* De uitgestelde wedstrijd op vrijdag 12 december tegen Eendracht Waregem liep negatief af. Na een vroege 1-0 voorsprong de rust ingaan met 2-1 en in de tweede helft tweemaal naeen een voorsprong van twee doelpunten prijs geven bij een 3-1 en 5-3 tussenstand, om dan vervolgens in de slotminuut twee (2) doelpunten te moeten toestaan en zo de partij met 5-7 te verliezen, is om je duim in je ... te breken. Het door de scheidsrechter getolereerde negatieve en harde agressieve spel kan enigszins als verontschuldiging worden ingeroepen. Een of meerdere (terechte) rode kaarten had ongetwijfeld een andere wedstrijdverloop gebracht.

* In het Brugsch Handelsblad van vrijdag 5 december werd in de sportkatern een kwartbladzijde gewijd aan het eerste "Green Devils Cup" voor duiveltjes dat zvv Cercle organiseerde ter promotie van het zaalvoetbal voor de allerkleinsten.

* De cadetten werkten zondag 30 november in eigen huis hun derde tornooidag voor de provinciale Jeugdcup af. De dag begon met een riante 2-5 zege tegen Opex Oostende, gevolgd door een nipt 2-3 verlies tegen het tweede gerangschikte Berca Middelkerke. De derde wedstrijd was er teveel aan. Het werd een zware verliespartij tegen Carrier Gistel dat hiermee de tweede plaats inneemt. Na 7 wedstrijden staan de groenzwarte cadetten op de vierde stek met drie zeges.

* Na eerst op 0-2 achter te zijn gekomen heeft zvv Cercle op vrijdag 28 november op karakter en tegen alle verwachtingen in tegenstander Moratex Lebbeke verslagen. Kapitein Glenn Vanderhaegen zorgde met een punter voor de aansluiting, Giovanni Vanneste voor de gelijkmaker. De rust werd bereikt met een een 3-3 stand dank zij en gepaste reactie van Kristof Vandenberghe. Gio Vanneste zorgde met een stifter en een kopbal voor de voorsprong en Nick Borgonjon zette met een deviatie de 6-3 op het bord. Een sterk georganiseerde verdediging diende in de slotfase slechts een tegenstreffer toe te staan. met 6-4 behaalde ZVV een moedgevende tweede zege.
DUMPI MART maakte zich geen begoochelingen met de komst van leider zvc Bouwteam. De Oostendenaars behaalde wel de zege maar met 4-9 bood Dumpi moedig weerstand.

* Op zondag 23 november werd op initiatief van zvv-jeugdcoördinator Ivan Vanderhaegen van start gegaan met een kleinschalig tornooi voor duiveltjes. De eerste dag werd in Varsenare georganiseerd onder de tot de verbeelding sprekende naam "Green Devils Cup". Het werd een groots succes voor zvv Cerle dat over de ganse lijn scoorde.

Vrijdag 21 november werd een zwarte vrijdag. Zowel de eerste ploeg als de beloften liepen hun zesde verlieswedstrijd van het seizoen op. De eerste ploeg verloor met 7-3 bij Atlas Lions Belsele en DUMPI MART ging met 7-2 onderuit bij co-leider zvc Assebroeke. Beiden hebben dringend nood aan een deugddoende overwinning.

* Terwijl de thuiswedstrijd van de eerste ploeg tegen Eendracht Waregem uitgesteld werd (tegenstrever diende te spelen voor de Beker van België) kreeg DUMPI MART op vrijdag 14 november de belangtijke wedstrijd tegen zv Boone Damme voorgeschoreld. De winstpunten waren onzeker tot de laatste minuut maar Dumpi kon de wedstrijd toch met 4-3 zegevierend afsluiten. Hiermee handhaaft Dumpi zich in de middenmoot en krijgt Damme de rode lantaarn in de handen gestopt!

* ZVV-er Jasper Quicke werd geselcteerd voor de provinciale beloftenploeg die op woensdag 19 november in Duinbergen te 21u in sporthal Laguna aantreedt tegen de collega's uit de provincie Antwerpen.

* Door een stroompanne vrijdagavond 7 november in de elektriciteitscabine van de Wellingstraat te Beernem waren niet alleen de straat- en parkinglichten uitgevallen, ook de sporthal Drogenbrood was een donkere zwarte doos. De meer dan belangrijke wedstrijd tegen Rapid Beernem werd dus noodgedwongen afgeblazen.

* De "Provinciale Jeugdcommissie" van de VZVB West-Vlaanderen organiseerde op woensdag 5 november een training voor beloften in sporthal Haneveld te De Haan. ZVV-er Jasper Quicke werd andermaal hiervoor opgeroepen.

* ZVV Cercle diende vrijdag 31 oktober gehandicapt aan te treden tegen koploper CKB Puurs: Nick Borgonjon en Michael Trancez dienden verstek te geven ingevolge verplichtingen ten overstaan van hun veldvoetbalclub. De groenzwarten hebben echter verdienstelijk weerwerk geleverd. De ploeg uit Klein-Brabant, met een resem jonge en zeer balvaardige spelertjes, moest zelfs lijdzaam toezien hoe ZVV vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Kort nadien kwam echter al de reactie. Toch werd stand gehouden tot aan de rust. Onmiddellijk na de welgekomen rust kwam ZVV andermaal op voorsprong. Maar in een dol kwartier zette Puurs de puntjes op de i. Met enkele knappe balwisselingen en vlugge counters werd het 2-5. ZVV kon nog terugkomen tot 4-6 maar diende uiteindelijk zijn meerdere te kennen in de leider.

* Ingevolge een koortsaanval diende doelman Mathias Lingier in laatste instantie forfait te geven voor de verplaatsing naar Al Azhar Waregem op vrijdag 24 oktober. Zijn stand-in Frederic Warnauts was op dat moment niet meer vrij. Coach Marc Lingier kon wel opnieuw beroep doen op de herstelde Gio Vanneste en de nieuw aangesloten Kristof Vandenberghe.
Nick Borgonjon kon als invallende doelman lang stand houden en de schade aan het einde van de eerste helft beperkt houden tot 2-0. De tweede helft was er echter teveel aan. De thuisploeg puurde het maximum uit zijn aanvallen en Groenzwart miste dat tikje vertrouwen bij de afwerking om op gelijke hoogte te blijven. Het werd uiteindelijk een 5-1 nederlaag. Michael Trancez tekende her eerreddende doelpunt aan.

* De 17-jarige Shiva STELLAMANS en Jasper QUICKE werden geselecteerd voor de provinciale beloftenploeg (U21) die op woensdag 22 oktober in de stedelijke sporthal van Lokeren tegen de selectie van Oost-Vlaanderen zijn eerste wedstrijd speelt in het kader van het Vlaams kampioenschap voor provinciale selecties. Ze dienden echter allebei forfait te geven.

* ZVV Cercle heeft Kristof Vandenberghe aangesloten. Het bestuur en de sportieve staf hoopt met de aansluiting de kern van de eerste ploeg dusdanig uit te breiden zodat gekwetste of niet beschikbare spelers gemakkelijker kunnen opgevangen worden.

* DUMPI MART toonde zich maandag 20 oktober van zijn beste zijde op bezoek bij Electro Raes Heist. De kustploeg werd met 2-4 opzij gezet waardoor de belofteploeg een gouden zaak doet in de rangschikking.

* Met de komst van ABCA St-Agatha-Berchem kreeg ZVV Cercle op vrijdag 17 oktober een unieke gelegenheid om zijn positie in de rangschikking te verbeteren. Winst betekende meteen haasje-over met de Brusselaars. Het werd een klinkende 8-2 overwinning waarin de 17-jarige Jasper Quicke met enkele assists tijdens de eerste helft doelkansen aanbood, maar na de rust niet minder dan vier doelpunten op een rij lukte. Samen met stand-in doelman Frederik Warnauts hebben beiden een groot aandeel in de eerste zege waarmee Cercle een flinke stap voorwaarts zet in de rangschikking.
DUMPI MART had niet zoveel vreugde na de wedstrijd tegen Rapid Home Decor Beernem. Na een goede prestatie, waarbij jammer genoeg meerdere doelrijpe kansen verkwanseld werden, werd de wedstrijd tegen de koploper nipt met 3-4 verloren.  

* ZVV Cercle haspelde vrijdag 10 oktober een verdienstelijke wedstrijd in het kader van de Beker van Vlaanderen af, maar in de slotminuut wipte Prishnina Hoboken de groenzwarten wel uit de beker. ZVV kwam met een gemeten shot van Michael Trancez voor maar met een afgeweken bal kwam Hobken op gelijke hoogte. Even later, na twee knappe reddingen van Mathias Lingier, was de derde poging wel raak en leidde de Antwerpse ploeg. De bezoekers liepen nog uit tot 1-3 maar nog voor de rust bracht Jo Mascaux Cercle terug in de wedstrijd. Onmiddellijk na de herneming kwam ZVV via Trancez op gelijke hoogte en enkele minuten later op 4-3. Maar na het uitvallen van kapitein Glenn Vanderhaeghen kon Hoboken op gelijke hoogte komen en in de slotminuut met twee snelle uitbraken een verlengstuk aan het bekeravontuur breien. Cercle speelde een degelijke wedstrijd maar ligt wel uit de beker. 

* De beloftevolle zvv-jongeren Jasper Quicke en Shiva Stellamans werden andermaal opgeroepen door de Provinciale Jeugdcommissie voor de training van de provinciale beloftenselectie op woensdag 8 oktober te Westkapelle.

* Op vrijdag 3 oktober kon ZVV Cercle andermaal geen overwinning boeken. Op verplaatsing bij Napoli Hamme zat de kans er nochtans in toen Nick Borgonjon bij een 4-3 achterstand de gelijkmaker aan de voet had. Tijdens een sterke wedstrijd scoorde belofte Jasper Quicke zijn eerste doelpunt. Met twee goals van Nick werd het uiteindelijk een 6-3 nederlaag. Feitelijk een gevolg van een falen bij de groenzwarte afwerking.

* De twee scholierenploegen startten op zondag 28 september hun Jeugdcup. De Witte ploeg kon geen enkele overwinning boeken. Cercle Groen won eerst tegen Carrier Gistel en was nadien de meerdere van zijn witte collega's. De derde partij (tegen C. Gistel) was er teveel aan. Na de eerste dag prijkt Groen op de 2de plaats.

* Na een spannende wedstrijd behaalde ZVV Cercle vrijdag 26 september zijn eerste winstpuntje bij Jong Tempo Team Sijsele. De thuisploeg kwam nochtans 2-0 voor maar Michaël Trancez zorgde op de 19de minuut voor de aansluiting. Na de rust stelde Nick Borgonjon op vrijschop gelijk en met nog twee minuten te spelen was het opnieuw Nick die ZVV na een solotocht op voorsprong bracht. Jammer genoeg diende groenzwart een minuut voor affluiten nog de 3-3 toe te staan. Een billijk gelijkspel na een spannende wedstrijd.  

* De zvv-jongeren Shiva Stellamans en Jasper Quicke werden door de Provinciale Jeugdcommissie opgeroepen om deel te nemen aan de training van de provinciale beloften op woensdag 24 september te Westkapelle. Veel succes.

* Op maandag 22 september werden Michael en Steffi Trancez - Lepoutre om 13.26u de fiere vader en moeder van een flinke zoon: DEVON. Het lief klein schoppertje speelde negen maanden verstoppertje en kwam als een stevig kereltje ter wereld. Hij was 50 cm "groot" en woog 3,5 kg. De ganse ZVV-familie wenst de kersverse ouders proficiat en wenst de nieuwgeborene het allerbeste toe!

* De speeldag van vrijdag 19 september werd een zwart weekend voor zvv Cercle. De eerste ploeg ging zwaar onderuit tegen het gepromoveerde Uniroof Hamme. De aanval had weliswaar te kampen met pech - niet minder dan 5 pogingen strandden op de paal -, ze had ook af te rekenen met een alerte doelman. Anderzijds werd geen gepast antwoord geboden op de snelle uitvallen van de bezoekers. Het resultaat is meer dan verenedered: 2-9!
Ook de DUMPI-ploeg ging zwaar onderuit tegen Rapid Home Decor Beernem. De keuze voor een aabvallend patroon waarbij de keeper een bijkomende troef zou moeten zijn, viel verkeerd uit met alle gevolgen van dien: dubbele cijfers, zijnde 2-10.

* Terwijl de eerste ploeg (na amper één speeldag) al mocht genieten van een vrije dag diende DUMPI MART aan te treden tegen Dekeyser Gistel. De verplaatsing op maandagavond 8 september leverde geen punten op. Het werd een droge 0-4 nederlaag.

* ZVV heeft zijn openingswedstrijd van het seizoen 2014/2015 op vrijdag 5 september niet met succes kunnen afsluiten. Nieuwkomer De Plakkers Varsenare was, zoals verwacht, een maatje te sterk, temeer groenzwart af te rekenen had met meerdere afwezigen. Ze werden echter waardig vervangen door jongeren en nieuwkomers. De schade tegen de sterk op elkaar ingespeelde Plakkersploeg, waarin de Blankenbergse familie Longeville meer dan bepalend is, bleef wel beperkt tot 1-3. Nick Borgonjon was de auteur van het eerreddend doelpunt.
Belofteploeg Dumpi Mart daarentegen kende meer succes en behaalde na een hard bevochten en meer dan spannende wedstrijd een verdiende 4-2 overwinning. Het kampioenschap is positief ingezet.

* In het vooruitzicht van het kampioenschap heeft de technische staf al twee oefenwedstrijden vastgelegd voor de senioren. Op vrijdag 22 augustus is er een onderlinge oefenpartij en de week er op, op vrijdag 29 augustus is er om 20u een oefensessie voor de fanions en om 21u is het de beurt aan de belofteploeg.

* BEKERCOMPETITIES
Zowel de VZVB als het Provinciaal Comité verrichtte de bekertrekking en dat gaf volgend resultaat voor zvv Cercle:
Beker van West-Vlaanderen: zvv Cercle is vrijgesteld voor de eerste ronde en start onmiddellijk in de 1/16de finale. ZVV werd uitgeloot als thuisploeg en krijgt als tegenstander de winnaar van de wedstrijd De Munckduif Diksmuide versus Eendracht Waregem (het vroegere DS Stasegem). De wedstrijd is gepland in december terwijl het Vlaams kampioenschap zijn winterstop ondergaat.
Beker van Vlaanderen: in tegenstelling tot de provinciale beker start ZVV wel in de voorronde. Groenzwart is er gastheer voor Prishtina Hoboken dat vorig seizoen nog aantrad in 3de nationale. Bij winst speelt Cercle opnieuw thuis voor de 1/16de finale.

* KAMPIOENSCHAPPEN  2014/2015
Voor de 9de opeenvolgende keer neemt zvv Cercle met zijn eerste ploeg deel aan het Vlaams kampioenschap, het hoogste niveau waarvoor de federatie in Vlaanderen een kampioenschap organiseert. Groen-zwart is ingedeeld in de reeks West.
De West-Vlaamse collega's in die reeks zijn Rapid BEERNEM, Jong Tempo Team SIJSELE en de nieuwkomers De Plakkers VARSENARE (als provinciaal kampioen seizoen '13/'14), Al Azhar WAREGEM (overnemer van het stamnummer van Balboas Sijsele) en Eendracht WAREGEM, vorig seizoen actief als DS Stasegem.
De provincie Antwerpen heeft met CKB PUURS (uit Klein-Brabant) slechts één vertegenwoordiger, net als Vlaams-Brabant dat Abca SINT-AGATHA-BERCHEM afvaardigt.
Uit Oost-Vlaanderen komen Atlas Lions BELSELE, Napoli HAMME, Uniroof HAMME, Moratex LEBBEKE en Argos SINT-GILLIS-WAAS.

* Ook de tegenstanders voor het Provinciaal Kampioenschap zijn gekend. Het wordt een reeks die beperkt blijft tot 11 tegenstanders. Deze zijn: Paravang BLANKENBERGE, FC Vosseslag DE HAAN, zvc Boone DAMME (het vroegere Strubbe Damme), zvc Bouwteam OOSTENDE, Rapid Home Decor BEERNEM, Rapid '99 BEERNEM, Rapid Young Star BEERNEM, Rapid Deaf BEERNEM, Electro Raes HEIST, Dekeyser ICHTEGEM en zvc ASSEBROEKE.

* Het bondssecretariaat heeft begin juli de samenstelling van de verschillende reeksen van de provinciale Jeugdcup bekend gemaakt. Daarmee weten onze jongere zaalvoetballers wie hun komende tegenstanders zullen zijn tijdens het seizoen 2014/2015. Het zijn hoofdzakelijk dezelfde als vorig seizoen. Alleen RS Beernem is nieuw bij de miniemen en de cadetten.
Samenstelling bij de preminiemen (7): zvc Blankenberge, zvv Cercle Brugge, Carrier Gistel, zvc Middelkerke, Fusion Oostende en Opex Oostende A en B.
Samenstelling bij de miniemen (7): Rapid Subs Beernem, zvv Cercle Brugge A & B, zvc Middelkerke A & B, Fusion Oostende en Opex Oostende.
Samenstelling bij de cadetten (8): Rapid Subs Beernem, zvv Cercle Brugge, Carrier Gistel, zvc Middelkerke A & B, Pipa Oedelem, Fusion Oostende en Opex Oostende.
Samenstelling bij de scholieren (6): zvv Cercle Brugge A & B, Carrier Gistel, zvc Middelkerke, Opex Oostende en zvc Wenduine.