Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

van het seizoen 2015/2016


VAARWEL GASTON
Ook ZVV Cercle Brugge wuift de diepbetreurde komiek Gaston Berghmans uit. De vereniging is nog niet vergeten hoe spontaan en kindvriendelijk hij ter gelegenheid van de finale van de Beker van West-Vlaanderen op 15 mei 2009 te Duinbergen tussen de miniemen van Cercle vertoefde.
Rust in vrede Gaston!

* Tweede helft is er te veel aan
Tot aan de eerste helft was ZVV Cercle vrijdag 29 april een evenwaardige tegenstander van ARB Hamme en kon zelfs van kamp wisselen met een 3-2 voorsprong. De tweede helft was er echter teveel aan. Hamme kon niet alleen gelijk maken, maar met nog drie doelpunten Groenzwart een 3-6 nederlaag toedienen in de laatste wedstrijd van het seizoen 2015/2016. 

* Bezoekende efficiëntie doorslaggevend
Dumpi Mart bood in zijn slotwedstrijd van het seizoen 2015/2016 op vrijdag 29 april waardig tegenstand aan een vlot combinerend Bouwmart De Haan. Het bezoekende team was echter efficiënter in de afwerking en kon daarbij nog eens rekenen op knap acterende doelman die zijn ploeg op nefralgieke momenten recht hield.

* ZVV Cercle tweemaal net geen primus in de Vlaamse Ligafinales
ZVV Cercle was in de Vlaamse Ligafinales op zondag 24 april vertegenwoordigd in twee jeugdcategorieën: de preminiemen en de scholieren. De "Green Devils" de preminiemenploeg van Cercle kwam met een veldvoetbalwedstrijd in de benen 's morgens met KSV tegen Tubeke sterk benadeeld op het veld tegen Kras Antwerpen. De finale werd na een desatreuse eerste helft (rust 8-0) uiteindelijk afgesloten op 9-1.
De scholieren behaalde in de openingswedstrijd van het driehoekstornooi een 3-3 gelijkspel in hun eerste wedstrijd tegen Futsal Besiktas Gent. In de strafschoppen werd met 6-5 de maat genomen van Gent. De tweede partij tegen Kras Antwerpen eindigde na een gelijkopgaande eerste helft uiteindelijk op een 6-2 verlies.
ZVV Cercle eindigt zo uiteindelijk met zijn twee ploegen als Vlaams vicekampioen.   

* Geen verweer van ZVV tegen Puurse balvirtuoos
De confrontatie op vrijdag 15 april tegen de invallersploeg van eerste nationaler CBK Puurs werd al beslist tijdens de eerste helft van de eerste helft. De bezoekers pakten Groenzwart koud onder impuls van één balvirtuoos die ook nog vier maal scoorde! In de tweede helft zette groenzwart de 1-5 nog recht en kwam in vijf dolle minuten nog terug tot 5-7. Uiteindelijk werd het nog een 5-9 verliespartij.

* Dumpi Mart afgestopt door keeper
De wedstrijd van vrijdag 15 april tegen Rapid HD Beernem eindigde op een gelijkspel door een meer dan sterke bezoekende doelman die op zijn eentje zijn ploeg rechthield. Bovendien scoorde of liet Lieven Coolman zijn maats scoren met een 5-5 gelijkspel als resultaat. Met het gewonnen puntje is Dumpi niets gewonnen in de strijd tegen de degradatie.

* Tweede helft is er andermaal te veel aan.
Op bezoek bij Al Azhar Waregem heeft de ploeg vrijdagavond 8 april slechts tot aan de rust stand kunnen houden. De 2-2 was een mooie weergave van het geleverde spel. Maar zoals zo vaak, wa se tweede helft er te veel aan. Van 4-2 ging het uiteindelijk naar 6-3, waar een gelijkspel een juister beeld zou zijn geweest.

* Dumpi kopje onder
Tegenstander Paravang Blankenberge wist dat het op vrijdag 1 april kon profiteren van de onderlinge broederstrijd tussen leider Rapid Calimero en directe achtervolger Young Stars Rapid. Het zou geen aprilvis worden want de kustploeg zette alle zeilen bij en komt met de overtuigende 4-15 zege op de beoogde tweede plaats.

* Goede resultaten op "Goede Vrijdag".
De vereniging heeft op Goede Vrijdag 25 maart puike wedstrijden afgeleverd en meteen goede punten verzameld. Tegen alle verwachtingen behaalde de eerste ploeg een nipte, maar oververdiende zege tegen subtopper Eendracht Waregem. Voordien had DUMPI MART, dat in het vooruitzicht van de Ligafinales speelgelegenheid gaf aan de scholieren, een puntje meegegraaid tegen "concurrent" Vosseslag De Haan. Na alle tegenslagen van de voorbije maanden kreeg zvv Cercle een mooi paasei voor de volharding!

* DUMPI verliest nipt tegen toekomstig provinciaal kampioen
Nadat de eerste ploeg eerder in de week tegen de "Calimeros" hadden gespeeld in het kader van de Beker van België, was het vrijdag 14 maart de beurt aan Dumpi om in het kader van het provinciaal kampioenschap tegen Rapid Calimeros Beernem te spelen. Het werd een nipte 3-4 nederlaag waarbij de onbetwiste leider van 1ste provinciale het lastig had.

* Cercle genekt door de counter
ZVV Cercle Brugge stoot niet door naar de halve finale van de Beker van Vlaanderen. Het liep op woensdagavond 16 maart tijdens de tweede helft op een gevat counterend Rapid Beernem die hiermee een einde stelde aan de Brugse bekerdromen.

* "Green Devils" provinciaal kampioen via de strafschoppen
Na een spannende wedstrijd zondagnamiddag 13 maart die na afloop van het kampioenchap uitsluitsel diende te brengen wie provinciaal kampioen zou worden bij de preminiemen, waren strafschoppen nodig om de kampioen aan te duiden. De wedstrijd eindigde op 1-1, vooral door het sterk presteren van beide doelmannen. De de drie aangeduide "groene duivels" slaagden er in hun strafschop succesvol om te zetten. Opex zag zijn eerste poging gestopt door de Cerclekeeper.

* Een KWARTMILJOEN BEZOEKERS !
Niet minder dan 250.000 bezoekers kwamen langs op de website van ZVV Cercle. Een mooi bewijs dat sportliefhebbers belangstelling hebben voor onze groenzwarte vereniging.

* ZVV laat een open kans liggen
Winst op vrijdagavond 4 maart bij rode lantaarndrager ARB Hamme hield automatisch een flinke voorsprong op de twee achterblijvers. De noodploeg (!) kon tot aan de rust stand houden en draaien met een scoorloze tussenstand. Na de rust zakte de ploeg ineen en werd de partij afgesloten op een 6-1 nederlaag.

* Andermaal verlies voor Dumpi Mart
De tweede ploeg diende de midweekwedstrijd op woensdag 2 maart bij 't Pomptje Leffinge andermaal af te haspelen met een bijeen getrommelde noodploeg. De 8-1 nederlaag is dan ook niet verwonderlijk en dank zij het knap weerwerk van gelegenheidsdoelman Michaël Trancez liep de score niet hoger op.

* ZVV-SCHOLIEREN PROVINCIAAL KAMPIOEN en VICEKAMPIOEN
Tijdens de slotdag van de provinciale Jeugdcup op zondag 28 februari viel het (verwachte) verdict: CERCLE GROEN werd onder leiding van coach Peter Deseure terecht en zonder enig puntenverlies provinciaal kampioen. ZVV JONGVENTUS van coach Björn Devrieze eindigde in het spoor en werd terecht vicekampioen. Proficiat aan beide ploegen waarvan verschillende splers volgend seizoen zullen kunnen proeven van zaalvoetbal op een hoger echelon. 

* Dumpi Mart ondergaat wet van de sterkste
Tegen Ver-Assebroeke diende Dumpi op vrijdagavond 26 februari de wet van de sterkste te ondergaan. In de beginfase verliep de wedstrijd nog enigszins gelijkopgaand, maar eenmaal de ban gebroken was, vielen de doelpunten als dode mussen. Uiteindelijk werd het 2-9 en moet Dumpi zich in de komende wedstrijden reppen om de degradatie te ontlopen.

* Leider Moratex te sterk voor ZVV
ZVV Cercle kon vrijdagavond 19 februari geen weerstand bieden bij Moratex Lebbeke. De leider was te sterk maar Groenzwart slaagde er toch in vier maal te scoren. Het werd uiteindelijk een eervolle 10-4 nederlaag.

* DUMPI MART kan met noodploeg niet optornen tegen E.R. Heist
De verplaatsing naar Zeebrugge eindigde met een zware 7-1 nederlaag. De noodploeg waarmee Dumpi maandag 22 februari diende aan te treden kon enkel via Shiva Stellamans scoren. De andere kansen strandden op paal of doelman.

* Shiva Stellamans geselecteerd voor de provinciale beloften
Op woensdag 17 februari speelt de provinciale beloftenselctie van West-Vlaanderen om 21 in sporthal De Ploane te Mechelen tegen de collega's van Antwerpen. Shiva Stellamans werd geselcteerd voor deze wedstrijd. 

* DUMPI kan geen weerstand bieden aan E.R. Heist
De noodploeg kon maandag 15 februrai niet optornen tegen een sterker Electro Raes Heist. De doelpogingen strandden bovendien vaak op de paal. Uiteindelijk verloor de ploeg met een te zware 7-1 eindscore. Shiva Stellamans zorgde voor de eerredder. 

* Vroegtijdig einde Beker van West-Vlaanderen
In de 1/8ste finale van de Beker van West-Vlaanderen op maandag 8 februari tegen Styllux Boys Moerkerke kende groenzwart een complete off-day. Een meer gemotiveerde tegenstrever had de ganse wedstrijd de bovenhand en won dan ook verdiend deze wedstrijd met 2-6.

* CERCLE boven te Beernem
ZVV Cercle mocht vrijdagavond 5 februari feest vieren in sporthal Drogenbrood te Beernem. Nadat de eerste ploeg zijn confrontatie met Rapid Subs gewonnen had met 1-3 deed ook de DUMPI-ploeg deed over en ztte Rapid 99 met 1-5 opzij.

* ZVV Cercle naar de kwartfinale Beker van Vlaanderen
De eerste ploeg speelde maandagavond 2 februari in een onuitgegeven opstelling complexloos zijn 1/8ste finale voor de Beker van Vlaanderen tegen ARB Hamme. Hoewel de bezoekers beter gerangschikt staan versloeg Cercle hen met 6-4 en kwalificeerde zich hierdoor voor de kwartfinale. De loting bepaalde dat het een streekderby wordt bij Rapid Beernem.

* Jeugd actief op drie fronten
Op de laatste zondag van januari waren niet minder vier zvv-jeugdploegen actief: de scholieren van Peter Deseure in Beernem, de miniemen in Oostende en de premiemenploegen Green Devils en Cercle Groen in eigen vestiging. De scholieren wonnen hun drie wedstrijden en nemen hiermee een ernstige optie op de West-Vlaamse titel. De miniemen boekten tweemaal winst maar beten hun tanden bijna stuk op De Plakkers Vardenare en dienden een 1-1 gelijkspel toe te staan. De groene preminiemenploeg leed driemaal een nederlaag. De Green Devils geraakten niet voorbij Opex Oostende. 

* Koploper zvc Assebroeke te sterk
Tegen de gedoodverfde kampioen was ZVV vrijdagavond 22 januari enkele maatjes te klein om in het Brugse derby aanspraak te kunnen maken op de zege. Uiteindelijk en na flink verweer leed de noodploeg een 3-7 nederlaag tegen de vlotst scorende ploeg van de reeks. Heel wat minder dan de 26 tegendoelpunten die de koploper vorige week scoorde.

* Preminiemen behalen drie op vier
Tijdens de vierde speeldag van de Provinciale Jeugdcup voor preminiemen op zondag 10 januari wonnen de zvv-jongeren drie van hun vier geprogrammeerde wedstrijden. Daarmee volgen ze in de rangschikking na zes wedstrijden op één punt van hun collega's Green Devils.

* ZVV Cercle evenwaardig aan leider Napoli Stekene
Na de kwalificatie eerder in de week voor de Beker van West-Vlaanderen heeft ZVV Cercle het op vrijdag 8 januari leider Napoli Stekene knap lastig gemaakt. De kans stak er zelfs in om de leider te dwingen een gelijkspel toe te staan. Uiteindelijk werd de, soms bitsig betwiste wedstrijd afgesloten met een nipt 4-5. Een gelijkspel was voor iedereen aanvaardbaar.

* Verjongd DUMPI begeeft tijdens 2de helft
In de eerste wedstrijd na de winterstop op vrijdag 8 januari werd de scholieren van Peter Deseure de kans geboden te proeven van het niveau van 1ste provinciale. Tegen middenmotor Carrier Gistel wist de ploeg goed stand te houden maar eenmaal de Godelievejongens net voor de rust toesloegen, was de veer gebroken. Tijdens de 2de helft was het opendeur bij Dumpi Mart met een te overdreven 3-13 nederlaag als gevolg.

* ZVV Cercle rondt de klip van de 1/16de finale Beker van West-Vlaanderen
Na de gebruikelijke winterstop hernam de eerste ploeg zijn activiteiten op maandag 4 januari met de wedstrijd voor de 1/16de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Tegenstander United Sport Diksmuide bood was een niet te onderschatten tegenstander, maar een gemotiveerde ploeg puurde uit sprankelend samenspel en twee doelpunten van Nick Borgonjon en Michaël Trancez en een goal voor respectievelijk Kristof Vandenberghe en Tom Van Maele een hoopvolle 6-3 overwinning.

* DUMPI MART hield doelpuntenkermis
Mits winst tegen Home Decor Beernem kon Dumpi Mart vrijdagavond 18 december in het spoor komen van deze Rapid-ploeg. Het werd niet alleen een ruime overwinning, Dumpi scoorde liefst niet minder dan 8 keer en hield de schade beperkt tot 2 tegendoelpunten. met deze zege nadert Dumpi tot op twee punten van HD Beernem en slaat een kleine kloof met de staartploegen.

* ZVV zwaar onderuit tegen Gal. Gent
De eerste ploeg speelde op maandag 14 december een vooruitgeschoven wedstrijd tegen nieuwkomer Gal. Gent. Het werd een onverwachte 8-4 nederlaag tegen de stroppendragers die tijdens de aanvangsfase groenzwart met vier doelpunten op een rij de doodsteek toedienden.

* Preminiemen ballenjongens op KSV
Voor de belangrijke wedstrijd KSV Cercle - Lierse SK van zondag 13 december 2015 werd een beroep gedaan op de preminiemen van ZVV om dienst te doen als ballenjongens. Het werd voor de jonge snaken een aangename kennismaking met het voetbal in Proximus League.

* Twee verliespartijen voor de cadetten
De cadettenploeg verloor op zondag 29 november zijn twee wedstrijden te Gistel in het kader van de provinciale Jeugdcup. De eerste partij tegen Berca Middelkerke werd verloren met 1-6 en tegen thuisploeg Carrier Gistel werd het droge 0-8.

* Een kwartmiljoen bezoekers
Nog vooraleer de maand november om is, hebben meer dan een kwartmiljoen belangstellenden in ZVV Cercle Brugge de website bezocht. Op maandag 9 november werd de kaap van 222.222 bezoekers overschreden. Vijftien dagen later werd opnieuw een magisch getal bereikt.

* Een lach en een traan
De cadettenploeg trad zondagnamiddag 22 november een derde maal in de arena voor twee wedstrijden. Het werd een lach en een traan met een 1-4 overwinning tegen Rapid Oedelem en een zware 11-2 nederlaag tegen Carrier Gistel.

* Kopstaart-verhouding gerespecteerd
DUMPI MART speelde op vrijdagavond 20 november bij koploper Rapid Calimero Beernem. Het duidelijk in de rangschikking zichtbare waardeverschil was ook terug te vinden in de einduitslag. Met 5-1 diende Dumpi zijn meerdere te erkennen en positioneert zich hiermee in een drieledig peleton net voor de twee hekkensluiters.

* Scholieren succesvol te Lombardsijde
Onze twee scholierenploegen, Jongventus en Cercle Groen, werkten op zondag 15 november twee wedstrijden van de provinciale Jeugdcup zegevierend af. De derde partij, de onderlinge confrontatie, werd gewonnen door Cercle Groen van een gehandicapt Jongventus. Beide ploegen staan voorlopig aan de kop van de rangschikking.

* 222.222 !
Op maandagnamiddag 9 november werd het magisch getal van 222.222 bezoeken op de website bereikt en ook onmiddellijk overschreden.
Tweehonderdtweeëntwintigduizendentweehonderdtweeëntwintig keer bezocht!
Dat getuigt enkel dat ZVV Cercle vele aanhangers en supporters heeft die het voldoende interessant vinden om de groezwarte minisite te bezoeken.

* Herfstvakantie afgesloten met dubbel verlies
Aan het eind van de herfstvakantie (vrijdag 6 november) verloren de eerste en tweede ploeg hun wedstrijd. De fanion verloren tegen het technisch sterke Al Azhar Waregem met 3-7, terwijl DUMPI MART met 0-11 de boot inging tegen koploper Young Stars Beernem.

* Eendracht Waregem te sterk voor Cercle 
Bij Eendracht Waregem verloor ZVV Cercle vrijdag 30 oktober met redelijk zware cijfers. Toch wist Groenzwart in een pittige wedstrijd niet minder dan zes keer te scoren maar de elf tegenstreffers waren er teveel aan.

* KAAP van de 220.000 BEZOEKERS overschreden
Op woensdagavond 28 oktober 2015 werd de kaap van de 220.000 bezoekers overschreden. Dit cijfer toont enkel aan dat ZVV Cercle Brugge de zaalvoetbalploeg van 't stad is, net zoals KSV Cercle Brugge de voetbalploeg van 't stad is. Lang leve Cercle!

* Shiva Stellamans geselecteerd
ZVV-jeugdspeler Shiva Stellamans werd geselecteerd voor de West-Vlaamse belofteploeg die op woensdag 28 oktober om 21u in de gemeentelijke sporthal Den Akker van Oedelem speelt tegen de beloftenselectie van Vlaams Brabant.

* Preminiemen met maximum der punten
Na de tweede tornooidag op zondag 25 oktober in de Spuikom te Oostende staan beide preminiemenploegen van zvv Cercle ongeslagen. Nadat de ene preminiemenploeg op 11 oktober te Blankenberge zijn beide wedstrijden won, bleven nu ook de "Green Devils" meester over hun twee tegenstrevers: 7-0 tegen Fusion Oostende en 1-5 tegen de A-ploeg van Berca Middelkerke.

* ZVV Cercle krijgt de wedstrijdpunten cadeau
Door een teveel aan gekwetste spelers verkoos staartploeg Uniroof Hamme forfait te geven voor de wedstrijd van vrijdag 23 oktober, liever dan een zware nederlaag te lijden. Meteen is zvv een overwinning en twee punten rijker en zit nu in het midden van een drievoudig peleton op een gedeelde vijfde plaats.

* Leider 't Pomptje te sterk voor Dumpi
Tegen leider 't Pomptje Leffinge is momenteel geen kruid gewassen. De ploeg dentert als een sneltrein ongeslagen door het kampioenschap. Dumpi Mart raakte op 23 oktober ook niet verder dan een 1 - 6 nederlaag.

* JONGVENTUS start uitstekend
zvv Jongventus Cercle, de tweedejaars scholierenploeg, startte zondagnamiddag 25 oktober in Lombarsijde op een uitmuntende wijze de provinciale Jeugdcup. De drie wedstrijden werden allen zegevierend afgewerkt. De opdracht is nu de leidersplaats verder te blijven verdedigen.

* Leider Assebroeke te sterk
Tegen zvc Assebroeke kwam zvv Cercle vrijdag 16 oktober vaak een stap te kort om de ongeslagen leider te kunnen bedreigen. Er werden wel enkele kansen afgedwongen, meestal op de counter, maar een sterke doelman diende slechts twee goals toe te staan. Ondanks meerdere puike reddingen van Frederik Warnauts werden er toch nog vijf goels toegestaan te worden.

* Dumpi Mart te licht bevonden
Zonder de talentvolle jongeren en met coach Renzo Jacobs noodgedwongen in doel leek de wedstrijd vrijdag 16 oktober tegen Ver Assebroeke een ongelijke strijd te worden. De wedstrijd bleef toch evenwichtig maar uiteindelijk diende Dumpi met 6-2 de duimen te leggen.

* Jeugdig enthousiasme haalt het niet op ervaring
Een jeugdig samengesteld DUMPI MART kon het vrijdag 9 oktober uiteindelijk niet klaren van een meer ervaren samengesteld Bal Populair De Haan. De 3-2 voorsprong aan de rust werd in enkele dolle minuten omgebogen tot een 3-5 achterstand. Ondanks dit verlies tegen een van de koplopers, leverde Dumpi een goede prestatie af.

* DUMPI blijft speelt 3 - 3 bij Vosseslag
Dumpi Mart graaide vrijdag 2 oktober een puntje mee bij Vosseslag De Haan na een billijk 3 - 3 gelijkspel. Hoewel met deze drawn een puntje behaald wordt, zakt de belofteploeg een trede op de waardeladder maar blijft toch nog mooi in het midden van de rangschikking.

* Jeugdcup van start
De provinciale Jeugdcup startte op zondagnamiddag 27 september met de eerste speeldag voor de miniemen en de cadetten. De miniemen traden aan in Lombarsijde met buurploeg zvc Assebroeke en de A en B-ploeg van Middelkerke als tegenstanders. De cadetten speelden in Oedelem met het plaatselijke Pipa en Rapid Beernem als tegenstanders.
De miniemen gingen vlot van start met twee overwinningen en één nederlaag. De cadetten hadden niet zoveel succes en liepen twee nederlagen op.

* Twee punten in geschenkverpakking
DUMPI kreeg vrijdagavond 25 september een tweede overwinning in geschenkverpakking. Electro Raes Heist gaf zonder verwitting verstek, zodat het een 5-0 forfaitzege werd. Een welgekomen geschenk.

* Onvoldoende verweer
ZVV vond op de laatste vrijdag van september geen verweer tegen het eenvoudig maar efficiënt spel van Moratex Lebbeke. De doelpunten vielen dan ook met een regelmaat van een klok tegen de netten. Naast de kansen die door onkans niet verzilverd werden of door de bezoekende doelman gered werden, scoorde Cercle dan toch nog zes keer. Onvoldoende om de tien tegentreffers weg te cijferen.

* DUMPI MART heeft eerste zege binnen
Terwijl de eerste ploeg een weekje rust kreeg voorgeschreven, trok de tweede ploeg op vrijdag 18 september naar sporthal Drogenbrood voor de wedstrijd tegen DB '04 Beernem, één van de vele ploegen van Rapid Beernem. Na een gelijkopgaande eerste helft trok Dumpi tijdens de tweede helft het laken naar zich toe en werd de partij uiteindelijk afgesloten op 5-8. Meteen de eerste zege na drie partijen. 

* Verdeeld succes op 2de speeldag
De tweede speeldag, en meteen de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kampioenschap was een verdeeld succes voor onze twee ploegen. De eerste ploeg behaalde een vlotte en ruime 11-1 overwinning tegen Rapid Subs Beernem. Na een spannende wedstrijd verloor Dumpi Mart uiteindelijk in de slotfase met 4-6 tegen Rapid 99 Beernem.

*ONGELUKKIGE START
ZVV Cercle startte op vrijdag 4 september op een eerder ongelukkige wijze het nieuwe kampioenschap. De eerste ploeg verloor met 7-3 bij CKB Puurs en de tweede ploeg ging na een verdienstelijke wedstrijd met 12-2 zwaar onderuit bij vicekampioen Paravang Blankenberge.

*FUTSAL COURCELLES OP BEZOEK
In het kader van de laatste voorbereidingen op het komende kampioenschap komt Futsal Courcelles op vrijdag 28 augustus naar Jabbeke. De Henegouwse ploeg (gelegen tussen Charleroi en La Louvière) is actief bij de KBVB Futsal en speelt in 2de nationale. Aftrap in het OC Jabbeke om 20u.

* VOORBEREIDINGSTOERNOOI
Als voorbereiding op het seizoen 2015/2016 neemt ZVV deel aan het toernooi van Bobo's Moerkerke. Groenzwart is ingedeeld in Poule A samen met zvc Santa Cruz St-Kruis, zvc Boone Damme en Tempo Team Sijsele.
De openingswedstrijd op vrijdag 7 augustus tegen Santa Cruz werd na een spannende partij gewonnen met 4-2. Shiva Stellamans was goed voor drie doelpunten en Wim Brabant scoorde de vierde goal. Het doel werd verdedigd door Frederic Warnauts en verder traden ook nog Brian Brysse, Jeroen Demeulenaere, Lorenzo Devriendt, Glenn Vanderhaegen en tester Klaus Van Mierlo aan.
Op vrijdag 14 augustus werd andermaal met 4-2 de maat genomen van reeksgenoot Boone Damme, waardoor een ernstig werd genomen te eindigen als poulewinnaar.
Op 21 augustus werd de derde wedstrijd van de poule gespeeld tegen Tempo Team Sijsele. De spannende partij eindigde op een billijk gelijkspel waarin Michael Trancez het enige Brugse doelpunt scoorde. Op 28 augustus speelt ZVV als reekswinnaar voor de titel "Ploeg van 't Stad" tegen Jong Tempo Team Sijsele, winnaar van Poule B.

* SPELERSRÉUNIE
De spelers van de eerste en de tweede ploeg kwamen op 21 juli bijeen voor de gebruikelijke jaarlijkse réunie voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

* BEKER van VLAANDEREN
Ook de verschillende ronden van de Beker van Vlaanderen werden getrokken. ZVV Cercle is vrijgesteld voor de 1/16de finale. ZVV speelt in de 1/8ste finale thuis tegen de winnaar van de wedstrijd ARB Hamme en KO Overijse. In geval van winst speelt ZVV de kwartfinale op verplaatsing bij de winnaar van de wedstrijd tussen Rapid Beernem en de winnaar van de kwalificatiewedstrijd tussen KI Steenokkerzeel en zvc Assebroeke.

* BEKER van WEST-VLAANDEREN
De verschillende rondes van de Beker van West-Vlaanderen werden getrokken. De bekercompetitie start in de week van 26 oktober met de voorronde. ZVV Cercle is vrijgesteld van deze eerste kwalificatieronde.
ZVV Cercle start eind december in de West-Vlaamse bekerdans met de 1/16de finale. Het wordt een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd tussen United Sport Diksmuide en Rossoneri Staden. Beide ploegen zijn actief in een ligacompetitie.

* SAMENSTELLING AFDELINGEN en REEKSEN 
Met de samenstelling van de verschillende narionale en provinciale afdelingen is het seizoen 2015/2016 ingezet.
ZVV Cercle is met zijn eerste ploeg actief in het Vlaams kampioenschap, reeks West. De West-Vlaamse collega's in deze reeks zijn nieuwkomer zvc ASSEBROEKE als provinciaal kampioen van vorig seizoen en de vroegere collega's Rapid Subs BEERNEM, Al Azhar WAREGEM en Azzurri WAREGEM. Jong Tempo Team Sijsele haakt af omwille van een teveel aan onbeschikbare spelers voor de verplaatsingen op vrijdagavond naar de tegenstrevers in de andere provincies.
Naast deze vier West-Vlaamse collega's zijn er nog de Antwerpse ploegen JFS HOBOKEN en CKB PUURS, en de Oost-Vlaamse ploegen Gal Pir GENT, ARB HAMME, Uniroof HAMME, Moratex LEBBEKE en Napoli STEKENE.

De tweede ploeg treedt aan in 1ste Provinciale onder de benaming zvv DUMPI MART en heeft als collega's "tegenstrevers": VER ASSEBROEKE,Rapid BEERNEM, R. Calimeros BEERNEM, R. DB 04 BEERNEM, R. Home Decor BEERNEM, R. Young Stars BEERNEM,Paravang BLANKENBERGE, Bal Populair DE HAAN, Vosseslag DE HAAN, Carrier GISTEL, Pomptje LEFFINGE, Electro Raes HEIST en Bouwteam OOSTENDE.

Ook bij de verschillende jeugdcategorieën zijn de deelnemers aan de Provinciale Jeugdcup voor het seizoen 2018/2016 gekend.
Bij de duiveltjes zijn dat naast onze eigenste "White Devils" nog Rapid Subs BEERNEM, zvc MIDDELKERKE en de A en B-ploeg van Fuison OOSTENDE.
De reeks van de preminiemen telt niet minder dan 10 ploegen: Sporting BLANKENBERGE, de A en B-Ploeg van MIDDELKERKE, Elektrama OOSTENDE, Fusion OOSTENDE, Opex OOSTENDE A en B, Rapid ST-JORIS, en onze eigen "GREEN DEVILS" en "GROEN/ZWART" CERCLE.
Bij de miniemen bestaat de reeks uit zvc ASSEBROEKE, Sporting BLANKENBERGE, Carrier GISTEL, zvc MIDDELKERKE A & B, Frietstop OOSTENDE, Fusion OOSTENDE, De Plakkers VARSENARE en uiteraard ZVV CERCLE.
De ploegen die aantreden bij de cadetten zijn Carrier GISTEL, zvc MIDDELKERKE, Pipa OEDELEM, Rapid OEDELEM, Fusion OOSTENDE, Opex OOSTENDE en ZVV CERCLE.
De scholieren JONG VENTUS CERCLE en ZVV CERCLE GROEN hebben slechts een beperkt programma met Rapid BEERNEM, Carrier GISTEL en zvc MIDDELKERKE als tegenstrevers.

SEIZOEN 2015 / 2016
Vol goede moed kijkt ZVV Cercle Brugge uit naar het nieuwe seizoen dat begin september van start gaat. De vereniging is niet alleen actief met senioren, maar ook de jeugd komt aan bod.

Naast de eerste ploeg die opnieuw de groenzwarte kleuren verdedigt in het Vlaams kampioenschap, reeks West, verlengt de tweede ploeg zijn verblijf in Eerste Provinciale. In deze provinciale ploeg zullen een niet onaanzienlijk aantal jongere spelers mogen proeven van zaalvoetbal op het hoogste provinciale niveau. Deze spelers zijn nog of waren vorig jaar nog scholier en kregen in de provinciale Jeugdcup de kans zich te ontwikkelen.
Naast beide ploegen schreef het bestuur nog op elk jeugdniveau één of meerdere ploegen in: een ploeg duiveltjes, twee ploegen préminiemen, een ploeg miniemen en cadetten en tot slot nog twee ploegen scholieren of in totaal zeven jeugdploegen!