Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

van het seizoen 2016/2017

ZVV EIGENT ZICH DE DERDE PLAATS TOE
Met een overtuigende 6-3 zege tegen rechtstreekse belager AS Sint-Niklaas heedt ZVV Cercle Brugge zich vrijdagavond 14 maart definitief de derde plaats in de rangchikking toegeëigend. Door het 5-6 verlies van  tweede gerangschikte Eendracht Waregem in zijn derby tegen AA Waregem krijgt Groen-Zwart zelfs nog zicht op de tweede plaats. Kampioen ZVC Assebroeke zal hierin de scherprechter zijn

DUMPI MART ONVERDIEND ONDERUIT
Na een evenwichtige partij op vrijdag 14 april tegen middenmotor Circosia Blankenberge waarbij DUMPI er in slaagde een vroege 0-2 achterstand aan de rust om te zetten in een 3-2 voorsprong, kregen de aardig acterende Brugse beloften uiteindelijk in de slotfase nog een onverdiende 4-8 nederlaag te verwerken. De opgeroepen jongeren toonden echter hun talent en bewezen hun selectie waard te zijn

ZVV-CADETTEN SLUITEN JEUGDCUP 16/17 SUCCESVOL AF
Terwijl de Ronde van Vlaanderen zondagnamiddag 2 april alle aandacht voor zicht opeiste, betwistten de cadetten te Langemark de slotdag van de provinciale Jeugdcup. Er werd gestart met een logische 2-0 overwinning tegen Middelkerke. De onmiddellijk daarop volgende partij werd een 6-2 nederlaag tegen de B-ploeg van SF Langemark, eindwinnaar van de Cup. Het kampioenschap werd in schoonheid afgesloten met een verrassende 0-7 zege tegen de vicekampioen, de A-ploeg van SoccerFutsal.
De cadettenploeg van ZVV Cercle eindigt het kampioenschap op een verdienstelijke 4de plaats op 10 deelnemers.

ZVV CERCLE BLIJFT 10 SPEELDAGEN ONGESLAGEN
Na een pittige wedstrijd waarbij de tussenastand kantelde in het voordeel van de ene ploeg en dan van de andere, heeft zvv Cercle op vrijdag 31 maart uiteindelijk aan het langste eind getrokken en met een nipte maar verdiende 4-3 zege niet alleen twee punten toegeëigend, maar zijn reeks zonder nederlaag aangedikt tot 10.

DUMPI MART GECONFRONTEERD met WISSELEND SCOREVERLOOP
Het verloop van de wedstrijd op 31 maart tussen de degradatiekandidaten Dumpi Mart en Rapid DB 04 Beernem kende een mee dan wisselend scoreverloop. Ondanks de inzet draaide de wedstrijd uiteindelijk uit op een pijnlijke 5-7 nederlaag. Voor hetzelfde geld kon het even goed 7-5 geweest zijn. Met deze eindscore is het verdict voor de Dumpi-formatie definitief: degradatie naar 2de provinciale.

EERSTE PLOEG RUKT OP
Dank zij een duidelijke 1-5 overwinning bij directe concurrent en eeuwige zwarte beest Rapid Calimeros Beernem (een uitslag die wellicht nog zal omgezet worden in 0-5 ff omdat de thuisploeg het terrein vrijwillig voortijdig verlieat) komt de ZVV-ploeg na de speeldag van 24 maart aan de kop van het kwartet dat op een 10-tal punten afstand volgt op kampioen zvv Assebroeke. 

ZWARE OPDOFFER voor DUMPI MART
Tegen het dit seizoen verrassend goed voor de dag komende Carrier Gistel (dat maximaal profiteert van zijn jeugdwerking!) ging Dumpi Mart maandag 20 maart zwaar voor de bijl. De ploeg kreeg niet minder dan een dozijn doelpunten te slikken en blijft hiermee eenzaam onderaan de rangschikking.

"GREEN DEVILS" PROVINCIAAL KAMPIOEN bij PREMINIEMEN
De "Green Devils", de preminimenploeg van coach Jürgen Vanderhaegen en niet in het minst van bezieler Mario Baert was op zondag 19 maart de derde jeugdploeg van ZVV Cercle die zich na de duiveltjes en de scholieren kroonde tot provinciaal kampioen. Het is ook een bekroning van de intense jeugdwerking van het duo Noël Lekens - Ivan Vanderhaegen die nu enkel toekomstgericht kijken naar de doorstroming van de kampioenen naar de oudere (jeugd)categorieën).

TWEE BELANGRIJKE PUNTEN BIJ EENDRACHT WAREGEM
De groen-zwarte ZVV-ploeg zweeft stilaan steeds meer en meer op lichte wolkjes naar hogere regionen. Bij het tweede gerangschikte Eendracht Waregem behaalde het vrijdagavond 17 maart een weliswaar nipte, maar toch verdiende 6-7 zege na een overtuigende prestatie. Met drie doelpunten bevestigde Arno Lycke zijn "thorinstinct", maar de zege was toch het resultaat van een ploeg die zijn evenwicht gevonden heeft en op cruciale momenten kon rekenen op knappe reddingen van doelman Jonas Declerck.

ZVV-SCHOLIEREN WEST-VLAAMS KAMPIOEN
De scholieren hadden op zondag 12 maart, slotdag van de provinciale jeugdcup, genoeg aan één puntje uit hun twee wedstrijden om provinviaal kampioen te worden. Met een ruime 1-7 zege tegen B. Middelkerke was de klus geklaard. Met de nipte maar verdiende zege achteraf tegen rechtstreekse belager (en kampioen van vorig jaar) Pipa Oedelem bevestigde de ploeg zijn waarde. De ploeg mag zich nu opmaken voor de Vlaamse Ligafinale eind april te Hamme.
De provinciale titel is voor coach en bezieler Peter Deseure een bekroning van zijn jarenlange werking met de groep jongeren en een beloning voor zijn inzet en bezieling voor Cercle en het zaalvoetbal in het bijzonder.

ZVV CERCLE ZET ARB HAMME OPZIJ
Na een 5-2 nederlaag op de openingsspeeldag en de 2-1 revanche thuis in de heenronde, slaagde zvv Cercle er nu in om op 10 maart de derde confrontatie zegevierend af te sluiten. Het werd een 1-4 overwinning waarmee de ploeg zijn goede curve bevestigde.

6de en SLOTDAG van het ZVV-TORNOOI voor MINIEMEN
Op zondag 5 maart organiseerden Ivan Vanderhaegen en Noël de zesde en meteen laatste speeldag van het ZVV-tornooi voor miniemen. Voor de laatste tronooidag werden de deelnemende ploegen verdeeld over twee poules, de ene met ploegen van U12-spelers, de andere met U13-spelers. Het werd een leuke afsluitende zondag.

RUIME ZEGE tegen AA WARGEM na een GAVE PLOEGPRESTATIE
De derde ontmoeting met Al Azhar Waregem werd vrijdag 3 maart bekroond met een ruime 7-2 overwinning. De zege kwam er na het prima opvangen van de technisch vaardige bezoekers tijdens het aanvangskwartier en het achteraf leep afstraffen van het naïeve aanvalspel van de bezoekers.

DUMPI WORDT BIJ RAPID'99 NIET BELOOND
Tegen rechtstreekse dalerskandidaat Rapid '99 werd de DUMPI-ploeg op vrijdagavond 3 maart niet beloond voor het geleverde werk. Na een gelijkopgaande eerste helft en een vroege 0-1 na de rust, kreeg de ploeg het deksel op de neus na een ongelukkige own-goal en vervolgens na het uitvallen van Michiel Schoonbaart. Exit eerste provinciale?

PREMINIEMEN SCOREN 43 KEER!
Gespreid over slechts twee wedstrijden scoorden de "Green Devils" van zvv Cercle zondag 26 februari zo maar drieenveertig (43) doelpunten. Tegen de A-ploeg van Fusion Oostende werd niet minder dan 34 doelpunten gemaakt en tegen de B-ploeg bleef het doelpuntenfestival tot 0-9.

DUMPI GENEKT door REF
De meer dan belangrijke wedstrijd tegen de degradatie op vrijdagavond 24 februari bij Boone-Bulcke Damme werd beslecht door de referee. De zege werd Dumpi niet gegund en eens de ploeg 1-3 voor stond was het hek van de dam. De 7-4 eindstand mag dan ook volledig op rekening van de neutrale man geschreven worden.

5de SPEELDAG voor MINIEMEN
Voor de vijfde keer organiseerde het jeugdbestuur van ZVV Cercle op zondag 19 februari 2017 onder leiding van Noël Lekens en Ivan Vanderhaegen een tornooidag als alternatief concept voor de provinciale Jeugdcup voor miniemen. De U12 poulains van Dieter Callewaert kenden geen productieve namiddag. Toch speelden ze hun beste wedstrijd tegen de beste ploeg van het minitornooi: de U13’s van FC Varsenare o.l.v. Kenny Vandenheede.
De partij tegen Daring Brugge eindigde op 4-6, deze tegen de U13 van Carrier Gistel op 1-9 en de slotwedstrijd tegen de U13 van FC Varsenare werd afgesloten op 0-7.
De drie wedstrijden stonden onder leiding van scheidsrechter Dirk De Groote.

DUMPI MART NIET BELOOND
Voor de tweede opeenvolgende keer werd DUMPI MART niet beloond voor zijn geleverde werk. Tegenstander Tempo Team vrijdag kon vrijdag 7 februari slechts met een toevaltreffer en een magere 1-2 de volle buit meepikken.

CERCLE GEEFT KWALIFICATIE UIT HANDEN
Groen-zwart heeft vrijdagavond 17 februari zijn kans op de kwartfinale op een presenteerblaadje weggeschonken aan ligaploeg De Brigands Diksmuide. Na een 2-0 voorsprong kreeg de boterploeg voluit de kans om terug te keren en de ontmoeting af te sluiten op 4-4. De kwalificatie werd beslecht met penalty's en daarin trok Diksmuide aan het langste eind. 

CADETTEN BELEVEN FRUSTRERENDE NAMIDDAG
Op zondag 5 februari traden de zvv-cadetten voor het eerst aan in de play-off competitie na afloop van het reguluer kampioenschap van de provinciale Jeugdcup. Het werd een frustrerende namiddag met weliswaar drie sterke prestaties die echter uiteindelijk eindigden op twee opeen volgende verliesbeurten en een winstmatch. 

WEBSTEK OVERSCHRIJDT DE KAAP VAN 325.000 BEZOEKERS!
Op zaterdagmorgen 4 februari kwam de driehonderdvijfentwintigduizendste (325.000ste) bezoeker even nieuws meepikken op de site van ZVV Cercle. Onze zaalvoetbalvereniging ligt blijkbaar goed in de markt. Kan ook niet anders met meer dan 100 sportieve leden!

DUMPI MART VERLIEST EERVOL
Ondanks de laatste plaats weerde Dumpi Mart zich vrijdagavond 3 februari dapper met een beperkt aantal manschappen tegen een beter gerangschikt Bal Populair. Het werd uiteindelijk wel opnieuw een verlies, zij het met slechts 2-4. Eens komt de kentering.

ZVV BEHAALT VIERDE GELIJKSPEL
Tijdens de midweekwedstrijd op woensdag 1 februari bij AS Sint-Niklaas behaalde ZVV Cercle een meer dan verdienstelijk 4-4 gelijkspel. De wedstrijd had nochtans na afloop al moeten beslechts zijn wanneer uit een dozijn doelansen slechts twee goals gepuurd werden. De drie op vier uit de twee gespeelde wedstrijden tegen een topploeg is al met al niet te versmaden.

SCHOLIEREN OP EEN ZUCHT VAN PROVINCIALE TITEL
Op zondagnamiddag 29 januari namen de scholieren een belangrijke optie op de provinciale titel. Door een 1-3 overwinning tegen Pipa Oedelem staat Cercle virtueel aan de leiding van de provinciale Jeugdcup. Rest nu nog de belager af te houden tijdens de slotdag te Varsenare op 12 maart om provinciaal kampioen te worden.

EERSTE UITZEGE BIJ 2de GERANGSCHIKTE AA WAREGEM
Met een 2-3 uitzege bij het tweede gerangschikte Al Azhar Waregem zorgde Groen-Zwart niet alleen voor een stunt maar behaalde het tevens zijn eerste uitoverwinning van het seizoen. Meteen ook de tweede overwinning op een rij!

DUMPI MART VERLIEST EERVOL BIJ DE LEIDER
Leider Victory Blankenberge stevent af naar de provinciale titel en wellicht de promotie naar het Vlaamse kampioenschap. Toch kon Dumpi Mart als ronde lantaarndrager op vrijdagavond 20 januari flink weerstand bieden maar diende na een spannende wedstrijd toch met 6-3 eervol het strijdperk te verlaten.

"REPLAY tegen SINT-NIKLAAS
De door de federatie opgelegde beslissing om de niet gespeelde wedstrijd van 28 oktober tegen Athletico Sint-Niklaas toch te spelen, draaide uit op een nodeloze ontmoeting. De 5-0 ff omwille van de laattijdige aankomst werd op 20 januari bevestigd, zij het met meer gescoorde doelpunten: Cercle soorde zeven maal effectief en liet de bezoekers tweemaal scoren. Resultaat: een doelpuntensaldo van 5+.

EEN KORF VOL DOELPUNTEN voor DUMPI
Dumpi Mart incasseerde vrijdagaond 20 januari een korf doelpunten t.g.v. zijn wrdstrijd bij Ypung Stars Beernem. Pallieter Vlaemynck mocht zich niet minder dan 12 keer omdraaien. 

VRIJDAG de 13de ONGELUKSDAG
"Vrijdag de 13de" was voor ZVV Cercle een ongeluksdag, een zwarte dag. De ploeg verloor niet alleen de streekderby bij Rapid Calimeros Beernem met 6-4, het verloor hierdoor ook de vijfde plaats in de rangschikking en ziet precies Rapid over zich heen springen.

VIERDE TORNOOIDAG voor MINIEMEN
Op zondag 8 januari organiseerde zvv Cercle te Varsenare zijn vierde tornooidag voor miniemen en gaf zo deze jongeren de mogelijkheid om met veel gretigheid het nieuwe zaalvoetbaljaar in te zetten. Naast de eigen miniemenploeg waren de andere deelnemers de nieuwe U13 ploeg in wording (in het vooruitzicht van volgend seizoen) en de U12 van Daring Brugge.
In afwezigheid van bezieler en coach Dieter Callewaert, geveld door ziekte, moesten de beide U12-ploegen de duimen leggen voor de (nieuwe) u13-ploeg en dit telkens met eenzelfde 3-13 score. In de onderlinge strijd nam zvv een 5-2 voor maar diende een knappe terugkeer van de Daring-boys toe te staan zodat de wedstrijd uiteindelijk eindigde op 5-5.
De volgende tornooidagen zijn op 19 februari en 5 maart met Carrier Gistel als gastploeg en misschien nog een vierde gastploeg.

KAAP van de 320.000 BEZOEKERS OVERSCHREDEN
Op zondag 8 januari 2017 noteerden we de 320.000ste bezoeker van onze webstek! Ze waren allen welkom bij Groenzwart, hopen hen allemaal voldoende informatie te hebben bijgebracht over de vereniging en hopen hen nog vaak te mogen begroeten!

STADSDERBY met een mand vol doelpunten
Op Driekoningendag vrijdag 6 januari kreeg ZVV een mand vol doelpunten ten geschenke van leider zvc Assebroeke. Tot aan de rust kon Groenzwart stand houden maar de tijdens de tweede helft stond geen maat op het meesterschap van de leider. Uiteindelijk werd het 3-12 waarbij het duo Masselus-Braem (jeugdproduct van ZVV!) een meer dan belangrijke rol speelde.
Vooraf kreeg DUMPI MART ook al een pak voor zijn broek niettegenstaande het een meer evenwichtige wedstrijd werd. De meer dan pietluttige en soms arrogante tussenkomsten van de ref zorgden er voor dat de wedstrijd uiteindelijk alle spanning verloor en eindigde op 2-5.

WHITE DEVILS EERVOL TWEEDE OP FT SOCCER TROPHY
Vrijdag 30 december organiseerde Futsal Topsport Antwerpen, al jarenlang een van de topclubs in het zaalvoetbal, op kunstgrasveld zijn “Soccer Trophy” voor U9-ploegen. De White Devils van zvv Cercle waren een van de 24 deelnemende ploegen. Samen met de organiserende vereniging hield de Cercle-ploeg alle andere ploegen achter zich. De finale kondigde zich spannend aan en werd dan ook gespeeld op het scherpst van de snee. Tot aan 2-2 verliep de partij gelijk opgaand. Uiteindelijk won de jeugd van het organiserende FT Antwerpen met 4-2.
Opmerkelijk feit: Lotte Vanderhaegen was niet alleen het enige meisje dat de finale speelde, ze scoorde bovendien een Brugs doelpunt!
De groen-zwarten mochten toch nog juichen: ze wonnen het penaltykampioenschap van de regionale TV-zender AVS.

ZVV NAAR 1/8ste FINALE van de BEKER van WEST-VLAANDEREN
Na een spannende wedstrijd met wisselende kansen voor beide ploegen kwalificeerde ZVV Cercle zich op tweede Kerstdag nipt met 2-3 ten nadele van een jong en dartel spelend zv Vissershuis Moerkerke.

TWEEDE SEIZOENSZEGE voor DUMPI MART
Dumpi Mart behaalde vrijdagavond 16 december tegen rode lantaarndrager Rapid DB 04 Beernem zijn tweede seizoenszege. Hiermee springt de ploeg een plaatsje naa boven in de rangschikking en laat nu de twee Rapid-ploegen achter zich.

TAAK VOLBRACHT
De wedstrijd op vrijdag 9 december tegen ARB Hamme werd op een positieve noot beëindigd: met een zege. Hoewel de score beperkt bleef tot 2-1 werd hiermee volbracht was nodig was: de directe belager op afstand houden. De zege was meteen een overwinning voor een ploeg die zichzelf bewees te kunnen presteren als één geheel.

GEBREK aan CONCENTRATIE OORZAAK van NIEUW VERLIES
Door een gebrek aan concentratie kon zvv Cercl vrijdagavond 2 december geen winst behalen bij Eendracht Waregem. De heroptredende Gio Vanneste zette Groenzwart nochtans goed op weg, maar laksheid in het verdedigend compartiment leidde tot een zware 6-1 achterstand aan de rust. Niettegenstaande nog enkele doelpunten was de kloof niet meer te overbruggen.

DUMPI MART LAAT ZEGE ONTGLIPPEN
Ondanks een sterke ploegopstelling heeft Dumpi Mart tijdens de midweekwedstrijd op woensdag 30 november een unieke kans laten ontglippen om een zege te behalen bij 't Pomptje Leffinge. Het werd een nipte 4-3 nederlaag na een snel betwiste en gelijk opgaande partij werdbij Dumpi de kansen vergat af te maken.

GELIJKSPEL OP DE VALREEP
Geruime tijd zag het er naar uit dat ZVV Cercle vrijdag 25 november de volle winst zou behalen tegen Al Azhar Waregem. met twee doelpunten van Michiel Schoonbaert en de derde van Dirk Vansteenlandt, stond Groenzwart op vijf minuten 3-1 voor. De bezoekers slaagden er op de valreep in toch nog een punt uit de brand te slepen. Daarmee blijven de onderlinge posities in de rangschikking ongewijzigd.

TWEEDE HELFT TEVEEL VOOR DUMPI MART
Dumpi Mart kon de ganse eerste helft stand houden tegen leider Carrier Gistel. De 1-1 ruststand opende onverwachte perspectieven. De tweede helft verliep helemaal anders. Concentratieverlies en enkele foute afspraken leidden in enkele minuten tijd tot 5 tegenstreffers. Uiteindelijk wer de partij nog afgesloten op 2-9.

DUMPI MART ZWAAR ONDERUIT TE BLANKENBERGE
Tegen middenmotor Circosia Blankenberge heeft Dumpi Mart vrijdag 18 oktober een zwaar pak rammel gekregen. Niet minder dan 13 ballen mochten uit de kast gehaald worden. Dat Dumpi daarmee de op een na zwakste verdediging van de reeks heeft, is niet verwonderlijk.

CERCLE SUCCESVOL in 1/16de FINALE BEKER van VLAANDEREN
Met schitterend combinatievoetbal en mede door de opportuniteit van kapitein Michaël Trancez nam zvv Cercle woendag 16 september met een 6-2 zege de maat van CSK Everberg. Michaël was met vijf van de zes doelpunten de figuur van de wedstrijd, maar kon dit alleen realiseren dank zij de inzet en medewerking van de ganse ploeg.

zvc ASSEBROEKE TE STERK VOOR ZVV
De bezoekers die dit seizoen nog geen puntenverlies leden, waren te sterke tegenstanders voor Groenzwart. Na amper vijf minuten stond het al 0-3 in het krijt en verdween de moed bij vele Cercle-spelers. Toen de bezoekers onmiddellijk na de rust opnieuw toesloegen was het hek helemaal van de dam en vielen de doelpunten als rijpe appels in de Brugse fruitkorf. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten op 4-10.

ZVV KRIJGT FORFAITZEGE IN DE SCHOOT GEWORPEN
Om vrijdag 28 oktober had de scheidsrechter om 20u de aftrap van de partij tegen Ath. Stars Sint-Niklaas moeten geven. De bezoekers waren echter niet azanwezig, ook niet na de regelementair voorziene 10 minuten wachttijd, en zo werd het uiteindelijk een 5-0 forfaitzege.

DUMPI MART MIST NAUWKEURIGHEID
De vierpuntenwedstrijd op vrijdagavond 28 oktober tegen Rapid Young Stars Beernem heeft niet het verhoopte resultaat opgeleverd. De uitslag bleef steken op een magere 2-2, hoofdzakelijk het gevolg van onnauwkeurig samenspel en falende afwerking. Er viel duidelijk meer te halen tegen de vijf tegenstanders!

300.000 BEZOEKERS

Op donderdagavond 27 oktober 2016 werd de driehonderduizendste (300.000ste) bezoeker van de webstek genoteerd. Blijkbaar wekt ZVV CERCLE de belangstelling op van de sportieve (en wellicht ook niet-sportieve) surfers op het internet.

KIANO BAERT WINT TALENTENJACHT van REAL MADRID

Jaarlijks organiseert Real Madrid over heel de wereld een talentenjacht, op zoek naar opvolgers van o.a. Ronaldo en Benzema. Dit jaar schreven in West-Europa meer dan 1.500 spelers zich in voor deelname aan één van de befaamde Real Madrid Foundation Clinics. Zo ook KSV Cercle en ZVV Cercle-speler (Green Devils) Kiano Baert. Van de 102 spelertjes die deelnamen aan een vijfdaagse stage te Oostkamp, behoorde hij bij de beste vijf en mocht zo op zondag 23 oktober te Winterswijk (Nederland) deelnemen aan de Benelux Finale waar uiteindelijk de 60 beste spelertjes uit de 12 Nederlandse stageplaatsen, de 20 beste spelertjes uit de 4 Belgische clinic-locaties en de 5 beste uit het ene Luxemburgse centrum, het tegen elkaar opnamen.
Kiano legde er een aardig parcours af: samen met zijn occasionele ploeg won hij zijn vijf wedstrijden waarin hij telkens opviel met zijn aardig combinerend voetbalspel, doortastend spelinzicht en positiespel. Hij kreeg dan ook punten van alle trainers-juryleden. Uiteindelijk werd hij in één van de vier winnaars. De drie andere winnaars zijn aangesloten bij Vitesse, respectievelijk Roda JC en KVV Thes Sport uit Tessenderlo.
Eind mei 2017 mag Kiano als beloning een stage volgen bij Real Madrid bestaande uit een training met de Jeugd Academy van Real, gevolgd door het bijwonen van een wedstrijd van de wereldploeg en een meet & greet met de spelers.
ZVV Cercle feliciteert Kiano voor zijn prestatie en hoopt nog vele jaren op zijn diensten te mogen rekenen!

IS DUMPI MART GELANCEERD ?
Op bezoek bij collega Bal Populair De Haan heeft Dumpi Mart vrijdagavond 21 oktober het volle pond gegeven om toch maar die eerste verdiende punten binnen te halen. De inspanningen werden beloond met een ruime 1-5 zege. Hierdoor wordt de rode lantaarn ook achtergelaten bij de thuisploeg.

CERCLEJEUGD MANIFESTEERT ZICH
Zowel de duiveltjes als de cadetten van zvv Cercle stonden op zondag 16 oktober geprogrammeerd. De duiveltjes betwistten in "eigen" huis hun eerste speeldag en deden het meer dan voortreffelijk. De "White Devils" wonnen hun drie wedstrijden, de "Black Panthers" dienden alleen het hoofd te buigen voor hun "witte" collega's. Ook de cadetten startten hun Jeugdcup en behaalden twee overwinningen en een gelijkspel.

RAPID BEERNEM BLIJFT ZWART BEEST
Het was zo in het verleden en de wedstrijd van vrijdag 14 oktober heeft het nog maar eens bevestid: Rapid Beernem is en blijft het zwarte beest voor Cercle Brugge. Na het onderlinge doelpuntenrijke treffen, gekruid met 10 doelpunten, diende Groenzwart een punt af te geven aan de toen nog puntenloze Rapid-ploeg.

DOELPUNTENKERMIS
Tegen een oppermachtige tweede ploeg van de De Plakkers Varsenare kreeg DUMPI MART vrijdag 14 oktober een resem doelpunten te verwerken. In totaal werden er niet minder dan 16 (!) goals geïncasseerd. Daardoor blijft de ploeg nog steeds zijn eerste puntje najagen.

DRIE OP EEN RIJ voor de GREEN DEVILS
Net zoals de scholieren vorige week hebben de Green Devils, de préminiemen van zvv Cercle, op zondag 9 oktober hun drie wedstrijden met een overwinning afgesloten. Samen met de twee overwinningen tijdens de eerste speeldag betekent dit nu 5 op 5 met de koppositie in de rangschikking als resultaat.

DRIE OP EEN RIJ voor de SCHOLIEREN
De scholieren werkten op zondag 2 oktober hun tweede speeldag van de Jeugdcup af. Het werden drie overwinningen waarvan deze tegen Pipa Oedelem het meest deugd deed. Ook de eerste zege tegen Carrier Gistel was hoopopgevend na het eerdere gelijkspel op de eerste speeldag. Met deze drie zeges nadert groenzwart tot op één punt van Oedelem, algemeen favoriet voor de titel.

CERCLE ontfutselt de leider zijn eerste verliespunt.
Tegen alle verwachtingen in kon groenzwart vrijdag 30 september gelijke tred houden met Eendracht Waregem, de fiere leider met het maximum van de punten. De Gaverbeekmannen werden goed opgevangen en de 1-1 aan de rust was dan ook bemoedigend. Tijdens de tweede helft slaagde Cercle er zelfs in de 1-2 achterstand om te buigen in een onverwachte 4-2 voorsprong. Slechts in de slotfase slaagden de bezoekers met een meespelende keeper er nog in een gelijkspel af te dwingen. ZVV zorgde met deze prestatie ongetwijfeld voor de verrassing van de dag.

DUMPI MART verliest met te zware cijfers
De Dumpi-formatie kon een speelheft stand houden tegen BB Damme in een snel betwiste wedstrijd met wisselende kansen voor beide ploegen. De 4-4 ruststand was dan ook een mooie weergave van de wedstrijd. Na de rust haalde de routine van de bezoekers het op het speels gedrag van de meerdere jongeren. De 5-10 eindstand is dan ook te overdeven voor de geleverde overgave en inzet;

GREEN DEVILS vliegt uit de startblokken!
Zonder pardon hebben de Green Devils op zondag 25 september een niet te miskennen schitterende start genomen in de provinciale Jeugdcup. In Lombardsijde werd de eerste wedstrijd met niet minder dan 21-0 de maat genomen van de A-ploeg van Fusion Oostende. De tweede partij werd eveneens succesvol afgerond met 5-1 ten nadele van de B-ploeg van Fusion. Onnodig te zeggen dat de Green Devils de rangschikking aanvoeren.

ASSEBROEK andermaal een struikelsteen
Op vrijdag 23 september speelden zowel de eerste ploeg als de Dumpi-ploeg tegen zvc Assebroeke. Beide ploegen moesten hun meerdere erkennen in de thuisploeg. ZVV zag zijn doorstoot naar de volgende ronde van de Beker van België gestremd door twee gewezen Cerclespelers: Stan Braem met twee doelpunten en Shiva Stellamans met een hadden geen respijt voor hun ploeg van opleiding. De partij eindigde uiteindelijk op 5-2 met twee tegenstreffers van Michael Trancez.
Dumpi kon met slechts vijf beschikbare nog één speelhelft stand houden. De tweede was er teveel aan en het werd uiteindelijk een zwaar 8-2 verdict.

SCHOLIEREN van start in provinciale JEUGDCUP
De scholierenploeg van coach Peter Deseure startte op zondagnamiddag 18 september zijn provinciaal kampioenschap. De twee af te werken wedstrijden (de partij tegen de A-ploeg van B. Middelkerke verviel omwille van te weinig aanwezige spelers) verliepen telkens evenwichtig. De openingswedstrijd tegen Carrier Gistel eindigde op een logische 2-2, de titanenwedstrijd tegen thuisploeg Pipa Oedelem werd pas laat in de wedstrijd verloren met 2-1. Klik hier voor een uitgebreider verslag. 

ZVV CERCLE bevestigt
De eerste ploeg heeft zijn bemoedigende wedstrijd van de openingsdag, met enkel het eindresultaat als negatief punt, bevestigd tijdens zijn eerste thuiswedstrijd. Moratex Lebbeke, groot favoriet voor een topplaats, werd op 16 september met een riante 5-1 overwinning opzij gezet. Hierdoor komt groenzwart op de vierde plaats. Hoopvol is dat de ploeg drievierden van de wedstrijd in handen had en de jongeren Emile Pollet en Jaron Schoonbaert een flink aandeel hadden in de zege.

DUMPI MART mist zijn start
De openingswedstrijd van Dumpi Mart op vrijdag 16 september kende een ongelukkig verloop en de ploeg kreeg dan ook een pandoering van formaat. Het werd uiteindelijk een zware 1-12 nederlaag tegen Victory Blankenberge, de ploeg die na een vrijwillige degradatie uit het Vlaamse kampioenschap naar de laagste provinciale reeks in één ruk opklom naar het hoogste provinciale niveau.

GREEN DEVILS PARAAT!
Op zondag 11 september organiseerde ZVV Cercle een minitornooi voor miniemen. Naast de eigen U12-miniemen namen ook de leeftijdsgenoten van FC Varsenare en de Green Devils, de oudste preminiemen van ZVV, er aan deel. Nadat de groenzwarte miniemen de overwinning behaalden tegen hun blauwzarte leeftijdsgenoten, overklasten de groenzwarte youbgsters beide opposanten. FC Varsenare werd met 17-1 opzij gezet en de groene duivels behaalden met 11-2 de zege tegen hun één jaar oudere collega's. De Green Devils zijn duidelijk klaar voor de start van de provinciale Jeugdcup.

Het paard en de haver
Voor zijn openingsspeeldag op 2 september kreeg ZVV Cercle een verplaatsing naar de belofteploeg van ARB Hamme, koploper in 1ste Nationale, voorgeschoteld. Het werd een wedstrijd waar beide ploegen aanspraak konden maken op de zege en een gelijkspel dan ook correct zou zijn geweest. Tot 4 minuten van het einde was het nog altijd 3-3, een stand die aan de rust al op het bord stond met doelpunten van Michaël Trancez, doelman Frédéric Warnauts (!) en Emile Pollet. In de slotfase speelde het tekort aan fysiek de groenzwarten parten en slikte de ploeg onverdiend nog twee doelpunten. Het spreekwoord van het paard en de niet gekregen haver paste dan ook volledig bij een totaal aangeslagen ploeg. Een volledig wedstrijdverslag vind je hier.

Algemeen forfait van Atletico Sint-Niklaas
Het Vlaamse kampioenschap is nog niet gestart en er is al een algemeen forfait: nieuwkomer Atletico Sint-Niklaas geeft er de brui aan. Voor de acht resterende deelnemende ploegen is dit een alles behalve prettige mededelingen. Er waren al met al maar 9 deelnemers ingeschreven en er valt er al meteen een weg. BETREURENSWAARDIG!!!

DAG van de BRUGSE SPORTCLUBS - ERFGOED
Ter gelegenheid van de "Dag van de Brugse sportclubs" op zondag 18 september organiseert Erfgoedcel Brugge een tentoonstelling over het archief van enkele Brugse sportverenigingen. Tijdschriften, diploma’s, brieven, verslagen, affiches en uitnodigingen, krantenknipsels en foto’s, … ze illustreren allemaal het verleden van een sportvereniging. Op deze pop-up expo kan je enkele blikvangers bewonderen en word je tevens door ambassadeurs van sporterfgoed ingeleid in het verhaal van (hun) archiefwerk.
EXTRA: in de fotohoek kan je je laten fotograferen "als toen" en neem je deel aan de fotowedstrijd #vliegendestartsporterfgoed. Word jij de winnaar van een exclusief ontbijt op een bijzondere Brugse plek?

De tentoonstelling vindt plaats in het oud politiekantoor in de Hauwerstraat en is te bezoeken op zondag 11 september, donderdag 15 september, vrijdag 16 september en zaterdag 17 september, telkens van 14u tot 17u en op zondag 18 september van 11u tot 18u.

De tentoonstelling is een project van Erfgoedcel Brugge, Stadsarchief Brugge en Sportdienst Brugge in samenwerking met de Kon. Hockeyclub Brugge, de Kon. Brugse Zwemkring, de Brugse Ijsberenkring, de Kon. Brugse Velosport, de Kon. Sporting Kring Doven Brugge, de Kon. Kruisbooggilde St.Joris en St. Denijs, de Kon. Atletiekvereniging Olympic Brugge, KSV Cercle Brugge, zaalvoetbalvereniging ZVV Cercle Brugge, de Dudzeelse Trappers, de St.Michielsgilde De Hallebardiers en Judoschool Sen No Sen.
Archiefbank Vlaanderen zorgt mee voor ontsluiting van deze verenigingsarchieven.

BEKERPROGRAMMA 2016/2017
ZVV Cercle heeft zich voor het seizoen 2016/2017 ingeschreven voor deelname aan de Beker van West-Vlaanderen en de Beker van België.
Voor de Beker van West-Vlaanderen is Groenzwart vrijgesteld van deelname aan de voorronde. In de 1/16de finale start Cercle in de eindejaarsperiode zijn provinciaal bekeravontuur bij de winnaar van de wedstrijd tussen zvc Vissershuis Moerkerke en zvc Aquality. Bij winst speelt Cercle thuis tegen een ploeg van de Liga Diksmuide.
Voor de Beker van België is ZVV Cercle uitgeloot voor de confrontatie op vrijdag 23 september bij gebuur zvc Assebroeke. Winst betekent alvast een verplaatsing naar het Walenland tegen de winnaar tussen MFC Ciney en New T. Herstal! 

SAMENSTELLING 1ste PROVINCIALE AFDELING
Na de samenstelling van de reeks West van het Vlaams Kamioenschap is nu ook de samenstelling van de verschillende provinciale reeksen gekend. DUMPI MART CERCLE BRUGGE is opgenomen in 1ste Provinciale samen met 13 andere ploegen. Dit zijn Circosia Blankenberge (het vroegere Paravang Blankenberge), Tempo Team Sijsele, Bulcke Boone Damme, Bal Populair De Haan (het vroegere Bouwteam), Rapid 99 Beernem, Rapid Young Stars Beernem, Rapid DB 04 Beernem, Carrier Gistel, Pomptje Leffinge, Ver-Assebroeke en de nieuwkomers DP Varsenare en Victory Blankenberge (als kampioen van respectievelijkk 2A en 2B) en Styllux Boys Moerkerke (als bijkomende stijger met het beste coëfficiënt).

VOORBEREIDING ALLERHANDE
Met de invoering van een nieuwe globale sportieve staf wordt de groep spelers van de eerste en de tweede ploeg volop klaar gestoomd voor het nieuwe seizoen. Na enkele kennismakingsrondes en gerichte oefenstonden op vrijdagavond in sporthal Hof ter Straeten werd op zondag 10 juli deelgenomen aan het Garrincha Summer Cup te Assebroek. Het werd een zondag vol wisselend succes. Het tornooi, met 32 deelnemende ploegen, werd afgesloten op een eervolle 17de plaats na slechts één verliespartij en één gelijkspel. Niet de eindplaats was de hoofdzaak, wel het verkrijgen van automatismen en van een goede groepssfeer.

ZVV CERCLE KENT ZIJN NIEUWE TEGENSTANDERS
De VZVB maakte de nieuwe reeksen van het Vlaamse kampioenschap bekend. ZVV Cercle komt uiteraard uit in de reeks West. De tegenstanders zijn van West-Vlaamse en Oost-Vlaamse origine. De West-Vlaamse tegenstanders zijn zvc ASSEBROEKE, Rapid Calimero BEERNEM (als vervanger van Rapid Subs Beernem), Al Azhar WAREGEM en Eendracht WAREGEM. De Oost-Vlaamse tegenstanders zijn ARB HAMME, Moratex LEBBEKE en de nieuwkomers All Stars SIN-NIKLAAS en Atletico SINT-NIKLAAS.
Opmerkelijk is dat de reeks beperkt blijft tot 9 ploegen. Daardoor wordt er naast de klassieke heen- en terugronde ook een derde ronde gespeeld, in principe gespreid over vier thuis- en vier uitweddtrijden.

275.000 BEZOEKERS
Met de overgang van juni naar juli boekte de vereniging zvv Cercle Brugge zijn 275.000ste bezoeker op de website!
Moet zijn dat er interessante nieuwtjes te lezen zijn.

12 juni 2016: "White Devils" 7de in "Brussels Soccer Trophy 2016"
De "White Devils", de duiveltjesploeg van ZVV Cercle, nam zondag in het Kon. Boudewijnstadion op de Heizel, samen met 47 andere ploegen, waaronder ondermeer RSC Anderlecht, WS Brussels, Sport. Charleroi, KAS Eupen, Mouscron en FC Paris, deel aan de "Brussels Soccer Trophy 2016". De ploeg beëindigde het tornooi op een meer dan eervolle 7de plaats en liet zo nog 41 (!) ploegen achter zich.

10 juni 2016: Voorbereiding op het nieuwe seizoen ingezet

Niettegenstaande de openingswedstrijd van het EK 2016 waren op vrijdagavond 10 juni niet minder dan vijftien valiede en enthousiaste kernspelers aanwezig om onder leiding van de kersverse trainer Nic Van Belle een eerste oefenstond mee te maken als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarnaast legde ook nog een testspeler zijn eerste proeven af.


TEST JE VOETBALKENNIS !
VOORSPEL de EK-WEDSTRIJDRESULTATEN van onze "RED DEVILS"
en WIN WAARDEVOLLE WAARDEBONNEN bij MONTREAL SPORT

Ter gelegenheid van het EK-voetbal in Frankrijk organiseerde ZVV Cercle een duivelse pronostiek. Mits het voorspellen van correcte uitslagen van de wedstrijden van de Rode Duivels en het aantal gescoorde doelpunten als schifting, waren drie waardebonnen bij Montreal Sport te winnen!