Dumpi Mart 16/17

Doordat de ploeg DUMPI MART Cercle Brugge zich vorig seizoen slechts op de valrreep kon redden (evenveel punten als Vosseslag De Haan, maar een wedstrijd meer gewonnen), mag het tijdens het seizoen 2016/2017 opnieuw aantreden in de hoogste provinciale afdeling. Dit dan tegen alle verwachtingen in. Hopelijk wordt het een seizoen waarin een beroep kan worden gedaan op een aantal spelers die als een vaste kern kan aantreden.
Dank zij de intenieve jeugdwerking tijdens de voorbije jaren, kan de vereniging nu ook de vruchten plukken. Een lichting jeugdige senioren.staan klaar om hun eerste stappen bij de "volwassenen" te zetten. Samen met enkele ouderen kunnen zij hun aspiraties naar de eerste ploeg via de Dumpiploeg waar maken.
De hoogste provinciale afdeling omvat 14 ploegen met enkele nieuwelingen: naast promovendus en tevens provinciaal bekerwinnaar Pomptje Leffinge en vaste waarde Carrier Gistel zijn alle andere ploegen afkomstig uit het noorden van de provincie. Samen met Dumpi Mart zijn DP Varsenare (kampioen van 2de A) en zvc Ver-Assebroeke een B-ploeg. Rapid Beernem is dit jaar met drie ploegen ingeschreven: Young Stars, de dovenploeg DB 04 en het degradeerde Rapid '99. Dit betekent één Rapidploeg minder dan vorig seizoen.
De kustzone wordt vertegenwoordigd door Victory Blankenberge, drie jaar geleden vrijwillige zakker uit het Vlaamse kampioenschap en nu als kampioen van 2de afdeling B binnen de kortst mogelijke tijdspanne terug aan de provinciale top, door Circosia Blankenberge (het vroegere Paravang) en Bal Populair De Haan (ex Bouwteam).
De stad Damme is flink vertegenwoordigd met naast Bulcke-Boone Damme en Tempo Team Sijsele nu ook bijkomende stijger Styllux Boys Moerkerke als best gequoteerde vice-kampioen van 2de provinciale.
Spelerskern: Jonas Declerck en Robin Vandekinderen; Brian Brysse, Angelo Calleeuw, Brecht Goethals, Broes Miny, Jasper Quicke, Jaron Schoonbaert, Glenn Vanderhaegen en Loïc Van Hooreweghe.
Coaching: Peter Deseure en Jeroen Demeulenaere