Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Kampioenschap 2016/2017

Zondag 26 februari 2017 / 5de speeldag Jeugdcup Preminiemen
De activiteiten van de "Green Devils" bleven tijdens deze speeldag beperkt tot twee wedstrijden tegen respectievelijk de A en B-ploeg van Fusion Oostende. Het werd omzeggens telkens een walk-over.

Fusion Oostende A - Green Devils: 0 - 34
De overmacht van de "Green Devils" was te groot om nog van een volwaardige wedstrijd te kunnen spreken. Toch bleef de rode lantaarndrager moedig strijden tot het bittere einde om de pil door te slikken. De "Green Devils" grepen de kans met beide handen om met prachtig samenspel hun meesterschap te concretiseren met niet minder dan 34 doelpunten. De boekhouding sloeg tilt bij het bijhouden van het scoreverloop en doelpuntenmakers.

Fusion Oostende B - Green Devils: 0 - 9
De preminiemen van de B-ploeg van Fusion boden meer tegenstand dan hun collega's van de A-ploeg. Toch moesten ze ook het meesterschap van de "Green Devils" ondergaan. Aan de rust stond al een 0-4 tussenstand op het bord met twee doelpunten van Yelle en een goal van Lander en Nicolas.
Na de rust scoorden Sophiane en Nicolas elk twee doelpunten en Kiano zorgde uiteindelijk met een dribbelende tocht doorheen de verdediging voor de kers op de taart en de 0-9 eindscore.
Het leuke aan beide wedstrijden is dat het merendeel van de doelpunten gescoord werd na uitstekend voorbereidend spel en vlotte combinaties.
Samenstelling: doelman Rune Bertrem en de spelers Kiano Baert, Sophiane Gellincke, Lander Loeys, Nicolas Tocco, Senne Vanderhaegen, Yelle Vanloocke en Arend Vermeersch.
Coaching: Jürgen Vanderhaegen - Afgevaardigden: Mario Tocco en Stefan Roelen - Verzorger: Noël Lekens

Zondag 22 januari 2017 / 4de speeldag Jeugdcup Preminiemen
Voor deze speeldag kon coach Jürgen Vanderhaegen niet beschikken over doelman Rune Bertrem en Senne Vanderhaegen. Voor de aanwezige spelertjes was dit een hele teleurstelling en werden de partijtjes zelfs met enige argwaan bekeken. Dank zij de “petalking” van coach Jürgen Vanderhaegen, afgevaardigde Mario Tocco en verzorger Noël Lekens werd de zenuwachtige sfeer enigszins verbannen.

Green Devils - Carrier Gistel: 10 - 0
Al met al trokken de groene “speelduivels” van meet af aan in de aanval, verschenen meermaals voor doel, maar slaagden er niet in de kansen af te werken: paal en keeper waren hierbij de grootste hindernis. Het kwam er eigenlijk alleen maar op aan dat eerste doelpuntje op het scorebord te krijgen. Na vijf minuten wedstrijd was het dan zo ver en was de trein vertrokken voor meer. Nicolaas bezorgde de bal aan Kiano die mooi afwerkte. Een paar minuten later herhaalde dit zich en stond het 2-0. Op de 13de minuut was het de beurt aan Kenny om Nicolaas te bedienen die de 3-0 scoorde. En in de laatste minuut van de eerste helft speelde Sophiane de bal door naar Nicolaas die er een schitterend doelpunt van maakte: ruststand 4-0.
Startte de tweede helft nog met enige terughoudendheid, dan evolueerde die uiteindelijk in een doelpuntenfestival. Kiano zorgde voor de vijfde treffer en Kenny voor de zesde. Iets later bood Kiano maatje Wyatt de mogelijkheid om er 7-0 van te maken en die liet die kans niet liggen. Kenny voelde zich blijkbaar lekker in zijn vel want hij scoorde niet alleen de 8-0 maar bezorgde eerst Sophiane en daarna Wyatt een soringskans zodat uiteindelijk de wedstrijd afgesloten werd op 10-0.

Middelkerke - Green Devils: 0 - 5
De wedstrijd werd op het elan van de eerste partij aangepakt en in de 7de minuut slaagde het duo Kiano-Nicolaas er in de stand te openen. Twee minuten later was het de beurt aan Nicolaas om Kiano toe te laten de 0-2 tegen het net te prikken.
In de tweede helft nam Wyatt het heft in handen om er (met de voet) de 0- 3 op het bord te zetten. Dit werd iets later overgedaan door Kenny en net voor einde van de wedstrijd gaf Nicolaas de bal aan Kenny die kon afwerken tot de 0-5 eindstand.

Green Devils - Soccer Futsal: 4 - 4
Open vraag was of ook de derde wedstrijd succesvol zou kunnen afgerond worden. De spanning heerste alom bij de groene aanhang en … de spelers. De eerste helft verliep in het voordeel van de Green Devils die baas waren. Dit werd geconcretiseerd in vier doelpunten: Nicolaas gaf de bal aan Sophiane die de score opende, Kiano bediende Nicolaas en de 2-0 was een feit, Sophiane stootte door naar Kiano die de 3-0 nette en tegen het einde gaf Nicolaas de bal aan Lander die een doelpunt scoorde om in te kaderen. De eerste helft kon niet beter verlopen.
Tijdens de tweede helft kwam de tegenstrever onverwacht heel agressief voor de dag. Na een vijftal minuten scoorden ze daarbij de eerste tegentreffer. Meteen was het hek van de dam. Onze jongens moesten alles uit de kast halen om nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Met enige moeite slaagden ze daar uiteindelijk in, met in belangrijke mate het schitterend weerwerk van gelegenheidsdoelman Jelle Van Loocke. Besluitend kan gezegd worden dat dit een correcte uitslag was. (NoL)
Ploegsamenstelling: doelman Jelle Van Loocke en de spelers Kiano Baert, Wyatt De Muinck, Kelly Duyck, Sophiane Gellinck, Lander Loeys, Nicolaas en Tocco Nicolaas.
Coach: Jurgen Vanderhaegen - Afgevaardigde: Mario Tocco - Verzorger: Noël Lekens

Zondag 20 november 2016 - Speeldag te Blankenberge

Circosia Blankenberge - Green Devils: 1 - 9
Zij die nog een parkeerplek zochten, waren eraan voor de moeite. Nicolas, Arend en Lander hadden in de openingsfase al een eerste kloof geslaan met een 0-3 voorsprong als resultaat. De overige kansen belanden op een bedrijvige thuiskeeper of op het doelhout.
Na de rust bedient Kiano Sophiane die het gebaar dankbaar aanneemt en aanlengt tot 0-4. Het daaropvolgende doelpunt is Kiano aan de beurt, dit keer op aangeven van Jelle: 0-5. Gelukkig voor de wedstrijd lukken niet alle pogingen want Lander stuit daarna twee maal op de keeper. Jelle besluit dan maar de trukendoos te openen: Lander speelt de bal over het pak, Jelle neemt fraai aan op de borst, draait links weg en knalt de bal in de vlucht tegen de touwen voorbij de verbouwereerde keeper. Sophiane moet niet onderdoen en zet na een lang uitgesponnen individuele actie de 0-7 op het bord met hulp van de binnenkant van de paal. Puik werk. Senne heeft op zijn beurt het geluk van de winnaar en plant met een fijnbesnaard schot de bal in de rechterbovenhoek: 0-8. Circosia kan dan toch de eerredder maken die zijn verdienen voor hun inspanningen. Met een puntertje wordt de bal rechts voorbij Rune, die niets kan verweten worden, getrapt. Kiano besluit met een lage tap in de linkerhoek de partij op 1-9.

Green Devils - Carrier Gistel B: 21 - 0
De Green Devils besluiten meteen werk te maken van de overwinning. Jelle biedt Nicolas het openingsdoelpunt aan en die scoort vanop links in de rechteronderhoek. Dezelfde minuut nog verdubbelt Nicolas de voorsprong na een scramble voor de doelmond van de bezoekers. Nog geen minuut later geeft Kiano mee met Jelle die de keeper door de benen voor de derde maal verschalkt. Cercle neemt een blitzstart. Sophiane knalt in de 3de minuut vanop zowat 15 meter met links voorbij de keeper de 4-0 op het bord. Kiano blijft kwistig strooien met assists: Nicolas neemt dankbaar aan en scoort de 5-0. Jelle volgt zijn voorbeeld in de 6de minuut en scoort daarmee de 6-0. Het tempo wordt aangehouden: na een intrap vanop links staat Kiano nu zelf aan het kanon en maakt de 7-0 een feit. Lander deelt in de vreugde en maakt er 8-0 van in de rechtsonderhoek, zij het met wat hulp van de binnenkant van de paal. Senne maakt daarna de 9-0 en rondt de eerste helft af met de dubbele forfaitcijfers na samenspel met de opkomende Rune via Sophiane.
De tweede helft is van hetzelfde laken een broek. Gistel geraakt na de afytrap geen 2 meter voorwaarts. Jelle bedient Arend die het elan verder zet: 11-0. Jelle zet dan een een-tweetje op met Kiano en maakt er 12-0 van.Sophiane gaat hem achterna en lukt met de hulp van Jelle de 13-0. Na een harde trap van Kiano en een mistasten van de bezoekende keeper staan de bordjes op 14-0. Kiano zet daarna een solo op maar het is Jelle die de 15-0 scoort. Na een misverstand bij de bezoekers dikt Sophiane aan tot 16-0. Senne maakt daarna zowel de 17 de 18-0 vooraleer Lander er 19-0 van maakt na een voorzet van Nicolas. De Green Devils kunnen de 20-0 al ruiken en lang duurt het niet of Nicolas zet na enig combinatiespel over verschillende stations de 20-0 op het scorebord. Kiano maakt dan meteen de 21-0 waarna NIcolas besluit dat het welletjes is geweest en de eindscore in de herneming laat vastleggen. Het eindresultaat wordt daarmee niet minder dan 22-0.

Conclusie: Dit Green Devils heeft alles in huis om het te maken: techniek, fysiek, een winnaarsmentaliteit maar bovenal continuïteit in de organisatie. Jammer voor de tegenstander die zo'n monsterscore niet verdient maar de Devils kunnen hun honger moeilijk stillen. (GoB)

Zondag 9 oktober 2016 - Speeldag 2 te Gistel

Na een succesvolle eerste speeldag met een ruime 21-0 overwinning tegen de A-ploeg van Fusion Oostende en een 5-1 zege tegen de B-ploeg, was het hoopvol uitkijken naar het verloop van de tweede speeldag.

Spelerskern: Rune Bertrem, Kiano Baert, Sophiane Gellinck, Lander Loeys, Nicolas Tocco, Jelle Van Loocke, Senne Vanderhaegen en Arend Vemeersch.

Carrier Gistel A - Green Devils: 2 - 9
De wedstrijd, die eigenlijk niet had mogen gespeeld worden omdat Gistel aantrad met een uitrusting zonder rugnummers, verliep vrij sloom en de Green Devils lieten zich precies in slaap wiegen. Toch scoorde nieuweling Jelle vroeg in de partij de 0-1 en bood even later de 0-2 aan Sophiane die nog in de eerste helft 1-3 kon scoren op voorzet van Kiano.
In de tweede helft maakte Gistel al snel hun tweede (en ook laatste) doelpunt. Onze jongens lieten zich niet langer indommelen, vonden elkaar beter en sneller en scoorden meteen het ene doelpunt na het ander: Arend naar Shophiane met de 2-4 en 2-5 als resultaat, Arend naar Nicolas en het was 2-6. Nicolas kreeg de smaak te pakken en zette iets later de 2-7 op het bord. En tot slot scoorden Arend en Nicolas de 2-8 en de 2-9 na een onderlinge combinatie.

Green Devils - Berca Middelkerke: 9 - 1
Hoewel Middelkerke de score opende waren het toch de Green Devils die de wedstrijd beheersten. Kiano met 3 treffers, Jelle, Sophiane en Arende zorgden er voor dat de rust bereikt werd met een 6-1 tussenstand.
Na de rust zette Nicolas succesvol een strafschop om en nadien bedienden Senne en Nicolas elkaar zodat ze beiden er voor zorgden dat de eindstand 9-1 werd.

Soccer Boost Futsal Langemark - Green Devils: 1 - 3
De tegenstander is nieuw bij de federatie en daardoor een grote onbekende. Naar verluidt zou de tegenstander actief zijn in Frankrijk. Het betekende dus uitkijken naar de spelwaarde.
Beide ploegen waren elkaar waard. Hun spel was wel hard: voetjes vooruit en duwen werd niet geschuwd. Na wat aftasten welk vlees in de kuip stak, maakte Jelle op voorzet van Nicolas de openingstreffer. Sophiane profiteerde daarop van een vrijschop om de 0-2 te scoren. Maar Langemark klampte aan met ee treffer.
Tijdens de tweede helft stak de vermoeidheid de kop op bij beide ploegen maar de groenzwarten vochten moedig verder en op aangeven van Jelle naar Kiano kwam de 1-3 op het bord. Tijdens de slotminuten was spanning troef, zowel bij de spelers, de staf als de supporters, maar de stand wijzigde niet meer.
Al met al werd het een prachtige en sportieve namiddag waarbij we fier mogen zijn op onze jongens, niet alleen voor hun inzet, maar ook voor hun positief gedrag op en naast het plein. (NoL)