Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Kampioenschapstornooi 2016/2017

Zondag 2 april 2017 - slotdag Jeugdcup en play-off (Langemark)
De slotdag werd niet alleen voor een deel getekend door de eerste warmte maar niet in het minst door het onsportieve wedervaren van de maand voordien. De speeldag werd echter zonder probleem op een uiterst sportieve manier afgewerkt met twee overwinningen en één nederlaag.

ZVV Cercle - B. Middelkerke: 2 - 0
Winst na een speelse vertoning
Het was aan de gasten best de zien dat de Paasvakantie begonnen was. Ze waren al duidelijk in een vakantiestemming en dat voorspelde weinig "goeds" voor het geconcentreerd betwisten van de slotdag van de provinciale Jeugdcup. Het was dan ook meevaller dat de eerste wedstrijd gespeeld werd tegen de minst goede ploeg van de reeks. Pas na een achttal minuten kon Di Matteo de bal doorspelen naar Quentin die secuur afwerkte. Blijkbaar was Rron van oordeel dat het spel niet naar wens verliep. Hij "eiste" dan ook de bal op na een solotocht van aan zijn doel naar de overkant en zette met een zweefvlucht de 2-0 op het scorebord.
Tijdens de rust bracht mentor Noël Lekens de spelers wat rust bij waardoor ze tijdens de tweede helft wat meer hun gewone spel brachten en er voor iedereen een mooie wedstrijd van maakten. De stand bleef wel steken op de aan de rust bereikte 2-0.
Ploegsamenstelling: Rron Hadjari, Quinten Bacque, Zoran De Coussemaker, Di Mateo Dobbelaere, Renzo Gevaert, Essam Harzallah en Thibault Lantsoght.
Coach-afgevaardigde: Noël Lekens.

SoccerFoot Langemark A - ZVV Cercle: 6 - 2
Tegenstander te sterk
Amper vijf minuten na afloop van de wedstrijd tegen Middelkerke kreeg de ploeg al de tweede partij van de namiddag af te werken. Tegenstander: de A-ploeg van SoccerFutsal Langemark.
Samen met de eerste warmte en met de inspanningen van de voorbije wedstrijd in de benen, diende de ploeg zijn meerdere te erkennen in de thuisploeg. SF Langemark beheerste de ganse partij maar Cercle bood flink wat weerwerk en mocht met opgeheven hoofd het terrein verlaten.

SoccerFoot Langemark B - ZVV Cercle: 0 - 7
"Vredevolle" slotwedstrijd
In de wetenschap dat tegenstander SF Langemark even voordien Berca Middelkerke met niet minder dan 16-0 opzij had gezet, zakte de moed enigszins in de schoenen. Ook het onsportieve voorval van de voorbije speeldag zorgde voor enige terughoudendheid en vrees voor een goede afloop. De thuisploeg toonde zich echter respectvol tegenover de groen-zwarte ploeg. De thuisspelers zagen bovendien al hun doelpogingen (bewust of niet, wie zal het zeggen) op paal of lat stranden, of net naast of over het doel eindigen.
Het seizoen 2016/2017 werd zo, totaal onverwacht, met een verrassende 0-7 zege afgesloten.

Zondag 5 maart 2017 - 4de speeldag play-off (Langemark)
Deze speeldag werd volledig ontsierd door de onsportieve daad van een plaatselijke speler die plots zonder eigenlijk aanleiding Di-Mateo aanviel en vervolgens zonder ontzien trapte terwijl hij hulpeloos op de grond lag.

Zondag 12 februari 2017 - 3de speeldag play-off (Lombardsijde)
Na de winst op zondag 5 februari was de cadettenploeg amper zeven dagen nadien opnieuw aan zet. Het zou een minder aangename namiddag worden. Waar mag verwacht worden dat jeugdwedstrijden bij 12-jarigen verlopen in een sportieve sfeer met respect voor de tegenstrever, was dit bij de gastploeg allerminst het geval. Tot overmaat van ramp had ook de spelleider een eigenaardige kijk op het spel en de sportiviteit. Jammer!

Soccerfutsal B - zvv Cercle: 5 - 2
De wedstrijd werd zeer snel gespeeld en verliep eerder hard. Nadat de soccerploeg 2-0 voorkwam, kon Quentin de bal doorschuiven naar Hanza Essan die zorgde voor de 2-1. Nadat de futsallers na de rust waren uitgelopen tot 5-1, slaagde Di Matteo er toch nog in de bal via de doelpaal in het doel te krijgen.

B. Middelkerke A - zvv Cercle: 1 - 1
De wedstrijd tegen de kustploeg werd een bitsige strijd waarbij de scheidsrechter meer dan tolerant was voor de thuisploeg en niets toeliet vanwege de groenzwarte spelers. De Cerclisten vermochten bitter weinig tegen de overmacht van tegenstrevers en “regisseur”.  Toch slaagden de gasten er nog in een gelijkspel uit de brand te slepen. Het was andermaal Di Matteo die Zoran de mogelijkheid bood de bal tegen de netten te trappen. Tekenend voor de spelregie was de gele kaart die Rron een tiental minuten voor het einde aangesmeerd kreeg omdat hij zich voor de bal wierp. 

zvv Cercle - B. Middelkerke B: 0 - 4 
Waar de scheidsrechter tijdens de vorige partij de Brugse spelers nog enigszins toeliet te voetballen tegen de A-ploeg van Middelkerke, liet hij tijdens de ontmoeting met de B-ploeg helemaal niets meer toe. Het was dan ook al snel duidelijk dat Cercle er niet zou in slagen een doelpunt te scoren. En zo geschiede. Tijdens deze wedstrijd was het nu de beurt aan Quentin om geel te pakken toen hij truitje-trek deed nadat de speler hem nogal brut trapte, om niet te zeggen stampte.

Spelers: Quentin Bacque, Sebbe Blaton, Zoran De Coussemaker, Di-Matteo Dobbelaere, Renzo Gevaert, Rron Hajdari, Hama Essam Herzallah.

Zondag 5 februari 2017 - 2e speeldag play-off cadetten
Na afloop van de reguliere Jeugdcup voor cadetten wordt verder gespeeld met play-offs. Zo mogen de kadetten van coach Peter Deseure en afgevaardigde Dieter Dobbelaere als vierde op tien deelnemende ploegen samen met twee Middelkerkse en de twee Soccer Boost teams uitvechten wie uiteindelijk West-Vlaams kampioen zal worden. De vier concurrenten hadden eerder onder elkaar een speeldag afgewerkt en nu mocht zvv Cercle in zijn eigen thuishaven starten in de play-off. Coach Peter deed een beroep op zeven spelers waarvan een pas voor de tweede wedstrijd aanwezig kon zijn. Het werd een frustrerende namiddag.

ZVV Cercle -Middelkerke A: 4 - 5
In een fysisch bevochten partij tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen trokken de bezoekers eerder gevleid aan het langste eind. Cercle liet namelijk in de slotfase een riante 4-2 voorsprong uit handen wanneer het eigenlijk de afloop van de wedstrijd controleerde. In amper één minuut tijd slikte de ploeg drie te vermijden doelpunten. Onbegrijpelijk! Bovendien verloor Groenzwart nog twee spelers met blessure. Een domper na een knappe partij zaalvoetbal.

ZVV Cercle - Soccer Boost Futsal B: 2 - 5
Tegen eenn van de titelkandidaten (de andere is de A-ploeg van Soccer Boost) vertoonde Cercle opnieuw veerkracht. Het overgebleven viertal kreeg gelukkig versterking van de toegekomen Thibault Lantsoght, terug van weggeweest. Cercle hield lang stand en moest uiteindelijk toch de duimen leggen, zij het met overdreven cijfers. De efficiëntie van SB-Futsal speelde een belangrijke rol en de details maakten het verschil.

ZVV Cercle - Middelkerke B: 3 - 1
In tegenstelling tot de A-Ploeg van Middelkerke, die met elite-spelers kan opstellen, trad de B-ploeg aan met spelers die actief zijn in de gewestelijke reeks. De twee meisjes die bij Middelkerke aantraden, waaronder de doelvrouw, waren niet te onderschatten want ze hadden even voordien met 4-4 de A-ploeg in bedwang gehouden. Cercle was dus gewaarschuwd en sloeg die raad niet in de wind. Het begon zeer geconcentreerd en via opnieuw knap zaalvoetbal liep het 2-0 uit. De aansluitingstreffer sloeg hen niet uit hun lood. Integendeel, met een bevrijdende derde treffer werden de eerste twee puntjes binnengehaald. Een opsteker!
Ploegsamenstelling: doelman Rron Hajdari en de spelers Quentin Bacque, Sebbe Blaton, Di-Matteo Dobbelaere (kapitein), Renzo Gevaert, Thibault Lantsoght en Jonas Steen.
Coach: Peter Deseure - Afgevaardigde: Dieter Dobbelaere - Verzorger: Noël Lekens - Coördinator en tafelcommissaris: Ivan Vanderhaegen.

Zondag 23 oktober 2016 te Varsenare

De tweede speeldag van de Jeugdcup voor cadetten werd afgewerkt in een organisatie van zvv Cercle in eigen huis. Na een verliespartij tegen de sterke nieuwkomer Soccer Futsal Langemarkt werden twee overwinnningen geboekt.

ZVV Cercle - Soccer Futsal Langemark: 0 - 5
De bezoekers uit Zuid West-Vlaanderen vormen een sterke selectie elite spelers. Cercle onderging in de 1ste helft de wet van de sterkste en mocht zich gelukkig prijzen dat de ruststand niet hoger opliep dan 0-4. Na de pauze zagen we een heel ander Cercle dat nu wel kansen kon creëren en zelfs de evenknie werd van zijn tegenstander. Jammerlijk faalde de afwerking. Op de counter kon Soccer Futsal nog de forfaitscore op het bord plaatsen.

ZVV Cercle - Rapid Oedelem: 7 - 2
Na de ontnuchterende nederlaag tegen Langemark begon Cercle met volle moed aan zijn opdracht tegen Rapid Oedelem dat de tol zou moeten betalen. Jonas Steen zette de dans in met een zuivere hattrick en Matteo Pollet legde de 4-0 ruststand vast. Na de rust begon Cercle te laks met als gevolg dat Rapid kon terugkeren tot 4-2. Coach Peter Deseure zag het gevaar opdagen en stuwde zijn jongens terug in de goede richting. De kleine maar dappere Quentin Bacque nette de 5-2, nadien was Renzo Gevaert aan de beurt voor de 6-2 en Quentin zorgde met een weergaloze goal voor de 7-2 eindstand.

ZVV Cercle - Fusion Oostende: 11 - 0
De partij tegen de kustploeg kende tijdens de eerste helft eenrichtingsvoetbal met maar niet minder dan 9 doelpunten. Na een own-goal scoorde Sebbe Blaton twee doelpunten, lukte doelman Rron Hajdari de 4-0, dikte Renzo Gevaert tweemaal aan en deed kapitein Di-Matteo Dobbelaere dit eveneens. Tussendoor lukte Matteo Pollet ook zijn goal. De tweede helft was van mindere makelij mede ook door het betere verdedigingswerk van Fusion dat het welletjes vond. De auteur van de twee afsluitende Brugse goals was Renzo Gevaert.

Ploegsamenstelling: Doelman Rron Hajdari, Quentin Bacque, Sebbe Blaton, kapitein Di-Matteo Dobbelaere, Renzo Gevaert, Matteo Pollet en Jonas Steen.
Coach: Peter Deseure - Afgevaardigde: Brecht Goethals - Verzorger: Noël Lekens - Tafelcommissaris: Ivan Vanderhaegen.