Sponsoring

Voor het organiseren van zijn activiteiten is zvv Cercle genoodzaakt een beroep te doen op verschillende financiële bronnen. Voor een vereniging die geen inkomsten vraagt aan zijn supporters t.g.v. zijn thuiswedstrijden, is sponsoring van essentieel belang.

Een voorname en niet te onderschatten ondersteuning wordt geleverd door het Stadsbestuur van Brugge. Naast de subsidiëring zou zvv Cercle Brugge ook gebruik kunnen maken van een Brugse sporthal maar doordat de cafetaria van sporthal De Landdijk te Zeebrugge, waar zvv Cercle tot voor enkele jaren zijn thuiswedstrijden speelde, al geruime tijd niet meer uitgebaat wordt, komt deze (voorlopig) niet meer in aanmerking. Je kan er immers als gastheer de scheidsrechter en de bezoekende ploegen uit Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant of Antwerpen 's avonds na de wedstrijd op vrijdagavond niet op een aanvaardbare wijze ontvangen. Daarom werd vanaf het seizoen 2010/2011 uitgeweken, eerst naar sporthal Laguna in Duinbergen en sedert 2011/2012 naar de gemeentelijke sporthal Hof van Straeten in Varsenare.

Hoofdsponsors

zvv Cercle kan voor zijn eerste ploeg en beloftenploeg rekenen op de bijzondere ondersteuning van enkele bedrijven met als voornaamste partners Brasserie OUD GEMEENTEHUIS te Varsenare, homediscount DUMPI MART te Sint-Kruis en garage & carrosserie Mario BAERT te Sijsele. Naast deze bedrijven zijn er nog verschillende andere bedrijven of particulieren die de vereniging genegen zijn en ofwel logistiek of financieel de vereniging helpen overleven.

De belofteploeg wordt al jaren gesponsord door DUMPI MART. Deze meubelzaak langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis steunt de vereniging reeds vanaf de beginjaren! Ook voor het seizoen 2016/2017 werd zaakvoerder Marc De Jonckheere bereid gevonden om de belofteploeg onder zijn vleugels de nemen en zo hun deelname aan het West-Vlaams provinciaal kampioenschap op het hoogste niveau te garanderen.

Partners

Naast het Stadsbestuur en de drie grote sponsors zijn er nog een rist van sponsors zonder dewelke de vereniging zijn kop niet boven water zou kunnen houden.   Deelnemen aan het Vlaams en provinciaal kampioeneschap houdt in dat om de 14 dagen een verplaatsing dient gemaakt te worden, soms naar het verre binnenland.  De voornaamste sponsors die hiervoor een bijdrage leveren zijn: traiteur CARDINAL, restaurant THE PUB GRILL/CARILLON en Gasthof De KROON en 't KROONTJE aan de Scheepsdalebrug te Brugge.

Alle ploegen van de vereniging spelen in een uitrusting van MASITA en ERIMA, geleverd door MONTREAL SPORT.

Er kan ook een wedstrijdbal geschonken worden ter gelegenheid van een bepaalde wedstrijd (voor info: zvv@cerclebrugge.be).

Kampioenschapskalender

Sinds ettelijke jaren geeft ZVV Cercle Brugge bij aanvang van het seizoen een dubbelzijdige kalender uit. Op de ene zijde staat het speelprogramma en een ploegfoto van de eerste en belofteploeg van ZVV Cercle. Op de keerzijde is er aandacht voor de kalender van KSV Cercle Brugge samen met de ploegfoto van onze grote broer. Deze kalender wordt op ruim 5.000 exemplaren verspreid, ondermeer aan de toegangspoorten van Jan Breydelstadion.tijdens de eerste thuiswedstrijden van Cercle. De druk van deze kampioenschapskalender wordt in grote mate mogelijk gemaakt door de financiële tussenkomst van een sponsor. De voorbije jaren wasren dat het autocenter MY CAR van de gebroeders Denoyel uit Sint-Michiels en de meubelhandel DUMPI MART langs de Malesteenweg te Sint-Kruis.

Affiche

Elk seizoen maakt de vereniging een affiche met de jaarkalender van de eerste ploeg (Vlaams kampioenschap West) en van de tweede ploeg (1ste provinciale). De kalender wordt omkaderd door een resem van sponsors die door en voor hun financiële of logistieke ondersteuning gedurende een ganse seizoen publiciteit verkrijgen op verschillende plaatsen zoals sporthallen, herbergen, ... Hiernaast ter illustratie een afbeelding van de affiche van dit en vorig seizoen.

Shirtsponsoring

De verschillende zvv-ploegen spelen in truien die geschonken werden door firma's of instanties.
De eerste ploeg beschikt over truien van KSV Cercle Brugge en de beloften treden sedert jaren aan in een uitrusting van DUMPI MART. Voor de verschillende jeugdploegen is dit als volgt: de duiveltjes of "Green Devils" kunnen rekenen op uitrusting van
 spuitvrij carrossier Mario BaertDe preminiemen kregen de medewerking van Ricardo, de sympathieke uitbater van Kring 99 en de Cercle Pub. De miniemen en de scholieren zijn de beschermelingen van Schilderwerken Mombert. De cadetten worden gekleed door AXA-Voetbalschool.

Ook u kan met uw firma onze vereniging sponsoren. Neem hiervoor contact op met onze penningmeester !

Ontmoeting met de sponsors

Jaarlijks worden de sponsors ter gelegenheid van een thuiswedstrijd uitgenodigd op een receptie en banket waarmee bestuur, spelers en begeleiders hun dank willen betuigen voor de financiële en/of logistieke steun. In 2009 werd de sponsoravond op vrijdag 6 maart gekoppeld aan de feestelijke heropening van de sporthal De Landdijk in Zeebrugge. In 2010 ging de ontvangst van de sponsors door op vrijdag 5 maart. Voor 2011 was dit op vrijdag 18 februari t.g.v. de wedstrijd tegen Victory Blankenberge. En in 2012 was de sponsoravond voorzien op vrijdag 3 februari. Jammer genoeg werd de wedstrijd tegen Rapid Subs Beernem afgelast ingevolge de plots gevaarlijk geworden wegentoestand. Geen nood, de sponsors hadden des te meer tijd om elkaar nader te leren kennen. De sponsorontmoeting voor het seizoen 2012/2013 vond plaats op vrijdag 1 maart t.g.v. de wedstrijd tegen DS Stasegem '12. Het werd opnieuw een aangenaam treffen voor iedere aanwezig.

Klik het jaar aan voor verslag en beeldmaterieel van het bewuste jaar: