Sponsordag 2013

Traditiegetrouw riep zaalvoetbalvereniging Cercle Brugge vrijdag 1 maart zijn sponsors en naaste sympathisanten bijeen voor de traditionele sponsoravond. Nadat de vorige editie op 1 februari 2012 maar voor de helft doorging (de wedstrijden dienden afgelast te worden als gevolg van de plotse hevige sneeuwval), verliep de editie 2013 nu door een samenloop van omstandigheden in twee delen op twee verschillende locaties. De wedstrijden vonden plaats in het gloednieuwe Vrijetijdscentrum van en in Jabbeke, een combinatie van cultuur en sport binnen een gebouw met ondermeer de gemeentelijke bib, een toneelzaal, muziekklassen, twee overdekte sportzalen en nog een fitnessruimte als toemaatje. Kortom, een gemeentelijke realisatie waar de Stad Brugge gerust mag naar komen kijken en wellicht iets van kan opsteken.

De eerste ploeg en belofteploeg DUMPI samen op de foto.

DUMPI MART, de belofteploeg, opende de sportieve esbattementen met zijn wedstrijd tegen FC Oelem. Na een vroege opdoffer, een tegendoelpunt na nog geen minuut spel, kwam Dumpi stilaan in de wedstrijd en werd er met een 2-2 ruststand gewisseld van kamp. Na de verfrissing was het nu de beurt aan de oranjehemden om uit te lopen tot 4-3, maar werd dan in enkele minuten tijd koud gepakt en uiteindelijk nog op een 4-5 verliesbeurt gezet.
De wedstrijd van de eerste ploeg, een provinciale derby tegen
DS Stasegem '12, verliep meer dan gunstig voor groenzwart. Met het openingsdoelpunt van Nic Borgonjon, twee goals van zowel Kjell Vanwatermeulen als Giovanni Vanneste en de afsluiter van Jo Mascaux was zvv goed bij schot. Doelman Mathias Lingier diende zich slechts twee maal gewonnen te geven zodat kapitein Glenn Vanderhaegen meer dan fier was met deze 6-2 zege.

Het klassieke koud buffet vond daarop dan toch zoals naar gewoonte en dank zij de bereidwillige medewerking van het bestuur van FC Varsenare, plaats in de voetbalkantine tegenaan de tribune. Hopelijk kan de sponsoravond 2014 op een normale en traditionele wijze georganiseerd worden op één locatie en, wie weet, op een vernieuwde formule.
Na een aperitief kon genoten worden van een variatie van vis (heilbot, zalm, ...) en vlees, in combinatie met koude patatjes of verschillende soorten broodjes, en aangevuld met verschillende groeten en koude sausen, kon alles naar keuze "doorgespoeld" worden met rode of witte wijn. Deze keer kreeg het buffet nog een verlengstuk met een dessertbuffet. De zoete mondjes kregen de mogelijheid te kunnen proeven van pralines en minigebakjes, de echte Bourgondiërs van een variatie van kazen. Zij die er bij waren, hebben opnieuw kunnen genieten van de geneugtes des levens.

Vermeldenswaardig was de aanwezigheid van hoofdsponsor Marc De Jonckheere, uitbater van Dumpi Mart, die samen met zijn echtgenote Lut vanuit zijn vakantieoord, onmiddellijk na de landing in Oostende, rechtstreeks doorstak naar Jabbeke om er zijn poulains van belofteploeg DUMPI te zien spelen tegen FC Oelem en nadien door te steken naar Varsenare om zich te goed te doen aan het koud buffet. Lut en Marc zijn daarmee wellicht de enige sponsors die aan alle edities (15?) hebben deelgenomen.