Sponsordag 2015

In tegenstelling tot de vorige jaren werd de sponsordag in 2015 niet ingericht in het voorjaar, maar wel aan het einde van het seizoen als een soort van sluitstuk. En omdat het Vlaams kampioenschap dan al enkele weken achter de rug ligt, kon het niet gekoppeld worden aan een thuiswedstrijd van de eerste ploeg. De ontvangst van de sponsor werd dan maar georganiseerd op zaterdagavond 30 mei gekoppeld aan een jeugdinstuif.

In de plaats van een thuiswedstrijd van het Vlaams kampioenschap konden de sponsors nu genieten van een vriendschappelijke wedstrijd tussen de eerste ploeg van ZVV Cercle en een ploeg samengesteld uit oudere glorieën van KSV Cercle Brugge. Hierbij toonden Jimmy De Wulf en ouwe taaie Jerko Tipuric nog niets te hebben ingevoet van hun voetbalkwaliteiten. Dank zij de hulp van jong geweld Jaron Vanderhaegen, kleinzoon van stopper Delphin Vanderhaegen, alias "De Leeuw van Vlaanderen", trokken de senioren met 2 - 4 aan het langste eind. Voor verslag zie http://zvvcercle.brugseverenigingen.be/ZVVenKSVCERCLE

Na het verwerken van een frisse Cava en een hartig hapje werd het aan het spit draaiend varkentje gewassen. De passage langs het steeds maar meer afkalvend zwijn bleef bij de meeste genodigden niet beperkt tot één beurt. Met een voortreffelijke pittige rode wijn of een frisse witte wijn werd het rozige vlees ook gemakkelijk en met genoegen doorgespoeld.

Met voor de ene een koffie en voor de andere iets straffer, werd nog lang nagepraat over het voorbije seizoen en over het komende seizoen. Dat deze gesprekken niet beperkt bleven tot het zaalvoetbal, maar in grote mate ook handelden over de toekomst van KSV Cercle, laat zich raden. Hopelijk wordt het voor beide Cercleverenigingen een positief verhaal. Lang leve Cercle !

De onovertreffelijke sommelier: Rik Goegbuer !