Sponsordag 2016

Sponsoring verdient respect en ZVV Cercle Brugge kan dit ook opbrengen ten overstaan van zijn vele sponsors. Zowel de "grote" als "kleine" sponsors kregen daarom een uitnodiging voor het klassieke dankmoment op zaterdag 4 juni 2016. De sponsordag was tweeledig. Als introductie kregen ze een jeugdinstuif aangeboden waarbij alle jeugdploegen ofwel speelden tegen een selectie van de plaatselijke voetbalclub FC Varsenare, ofwel een onderlinge wedstrijd afhaspelden. Tussendoor speelden ter afwisseling gewezen zvv Cercle Brugge-spelers tegen de huidige ZVV-trainers en coaches. Als afsluiter was er de jaarlijkse confrontatie tussen de zaalvoetballers en de veldvoetballers van Cercle. Voor het eerst eindigde de wedstrijd, na een doelpuntenrijke partij, onbeslist op 5-5. Het gelijkspel kwam er eigenlijk maar doordat KSV-doelman Peter Deseure nog maar eens bewijs leverde van zijn tactisch doorzicht door bij twee doelpunten achterstand zijn keeperstrui door te geven aan zijn gewezen poulain Laurenz Simoens die als mee opkomende doelman nog zorgde voor de match-nul.

zvv Cercle 1ste ploeg ZVV Cercle beloften ZVV Cercle (trainers & coaches) selectie KSV Cercle met Laurenz Simoens en Peter Deseure SV El Pozo met Hans Depoorter ex-spelers van ZVV Cercle

Na de voetbalinstuif volgde het eetfestijn. Bij aankomst kregen de gasten een parelende Cava als heildronk aangeboden. Nadien mocht iedereen van de ruim 120 aanwezigen aanschuiven voor enkele schellen van 't zwijn, gepast gegaard door beenhouwerij Watteyne. Het vlees, de groenten en de pasta of gepofte patat verkeerden in goed gezelschap van de door Wijnhandel El Pozo van Hans Depoortere geleverde volle rode wijn. Het was dan ook niet vreemd dat meerdere genodigden meer dan eens het spit passeerden voor een bijkomende portie. Aan het eind van de avond werden zelfs de ribben van het ruim 150kg wegende dier aangesneden.
De (vele) snoepers werden bij hun daarop volgende koffie nog bediend met een pateetje of (voor wie niet veel plaats meer over had) een paar pralines.
Tijdens het dessert werden de afscheidnemende bestuursleden Rik Goegebuer en Marc Lingier bedankt voor hun jarenlange inzet voor de vereniging. Zij ontvingen elk een persoonlijke attentie, net als Micheline Flokman die stopte als afgevaardigde van de eerste ploeg.
De avond werd afgesloten met een of meer glazen fris bier en voor de wijnliefhebber een vervolg op de reeds eerder geschonken rode wijn. Kortom een avond die bij de aanwezige genodigden nog lang in het geheugen zal blijven.