Bekerseizoen 2012/2013

BEKER van WEST-VLAANDEREN

Ma 5 nov.: 1/32ste finale zvv CERCLE - De SMASH Zeebrugge: 1 - 4

DE SMASH STOPT ZEGEREEKS VAN CERCLE !

Na vijf opeenvolgende overwinningen (vier in het kampioenschap en een in de Beker van Vlaanderen) volgt een zuur verlies in de West-Vlaamse bekercompetitie waarin groenzwart gehoopt had andermaal ver te kunnen doorstoten. Uitgerekend 9 spelers tekenden present en juist die weelde betekende uiteindelijk een nadeel voor de ploeg. Coach Marc Lingier werd eigenlijk het slachtoffer van zijn gedrevenheid. In niets viel Cercle nog te vergelijken met de ploeg die de vrijdag voordien stuntte in Rode. Groenzwart botste dan nog op een eerste provincialer die steeds meedraait in de top drie, maar aan het slot van het kampioenschap op de rem staat om niet te moeten promoveren. Een tactiek die meerdere ploegen toepassen en die te betreuren valt aangezien het verschil tussen het Vlaams kampioenschap en 1ste Provinciale feitelijk miniem is. Dank zij doelman Lingier, die de bezoekers van meerdere goals hield, kon Cercle tot aan de rust blijven hopen.  Halfweg was de stand 1-1 na een rush van Vanderhaegen die de goed gevolgde Mascaux kon bereiken. In een eerder zwakke tweede helft, toch vanuit Brugs standpunt, verzilverde De Smash zijn kansen en haalde verdiend de kwalificatie binnen.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Erwin Neels, Michael Trancez, Tom Van Maele, Kjell Van Watermeulen, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

BEKER van VLAANDEREN

Vrijdag 16 november: 1/16de finale

Young Guns TERVUREN - zvv CERCLE: 6 - 5

Na de uitschakeling voor de Beker van West-Vlaanderen volgde nu ook deze voor de Beker van Vlaanderen, zij het met een nipte nederlaag tegen het sterke Young Guns Tervuren uit de reeks Centraal van de Vlaamse Competitie. De thuisploeg bezet momenteel de tweede plaats in zijn reeks en kon maximaal van zijn thuisvoordeel gebruik maken. Cercle kon wel met zijn typeploeg aantreden, echter zonder Camara die rust werd gegund.

Na een door kapitein Glenn Vanderhaegen geforceerde owngoal kwam de thuisploeg terug langszij, maar Jonathan Mascaux bracht Cercle opnieuw op voorsprong.  Het werd zelfs 1-3 met een doelpunt van Trancez. Vlak voor de rust kon de thuisploeg toch de aansluitingstreffer netten.

Na de pauze had Cercle het moeilijk en moest niet minder dan drie goals toestaan in evenveel minuten. Toch kon groenzwart via Vanneste milderen tot 5-4 en zich terug in de wedstrijd knokken. Door een gele kaart voor Nick Borgonjon moest er geschoven worden en slikte Cercle de 6-4. In de slotfase van de match zette Cercle nog eens alles op alles maar meer dan de aansluitingstreffer via Vanneste leverde dit niet op. Toch een verdienstelijke partij tegen een sterke tegenstander.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

12 oktober 2012: voorronde

zvv Cercle - Sport Ternat: 14 - 4

Om er de verkiezingen te kunnen organiseren was de sporthal van Varsenare niet bruikbaar als sportzaal en diende zvv Cercle uit te wijken naar De Landdijk in Zeebrugge.  Ook coach Marc Lingier diende verstek te geven als gevolg van verkiezingsactiviteiten. De ploeg mocht wel beroep doen op kapitein Glenn Vanderhaegen die na een herstelperiode als gevolg van blessure eindelijk effectief kon aantreden.

zvv Cercle nam de beste start maar het duurde toch tot de 10de minuut vooraleer Nick Borgonjon de score kon openen. Drie minuten later maakte Giovanni Vanneste er 2-0 van. Ternat reageerde echter binnen de vijf minuten gevat met twee tegendoelpunten. Het werd meteen een spannende wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Even voor de rust liep een Ternatspeler geel op voor een wilde tackle in zijn doelgebied. De daaropvolgende strafschop werd ijskoud binnen gewerkt door Borgonjon. Aangezien de Brabanders maar met vijf spelers aanwezig waren, dienden ze dan ook de rest van de wedstrijd af te werken met een man minder.

In de beginfase van de tweede helft viel er niet veel te merken van deze numerieke minderheid. Ternat kwam zelfs nog langszij met een penalty na een handsbal. Maar met de treffer van Michael Trancez in de 7de minuut zakte de moed van de bezoekers in hun schoenen en werd het uiteindelijk nog een afstraffing. Voor groenzwart scoorden vervolgens Jonathan Mascaux (4x), Glenn Vanderhaegen (1x), Giovanni Vanneste (1x), Camara Houssein (2x), Nick Borgonjon (1x) en Michael Trancez (1x). Ternat slaagde er wel in nog één maal terug te prikken.  De (overdreven) eindstand werd zo vastgelegd op 14-4.

Opstelling van zvv Cercle: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Houssein Camara, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.