Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

2013/2014

Beker van West-Vlaanderen

7 maart 2014 - Kwartfinale Beker West-Vlaanderen

zvv CERCLE - Rapid BEERNEM: 1 - 8
Rapid vernedert abnormaal zwak Cercle !

Rapid Beernem, de tegenstander voor de kwartfinale van de Beker van West-Vlaanderen en hekkensluiter in de reeks van zvv Cercle, beschikt in de provinciale reeksen nog over vijf bijkomende ploegen en had voor de confrontatie met zvv geopteerd om de Calimero-ploeg te laten aantreden. Die staat op de tweede stek in 3de provinciale maar beschikt met 160 doelpunten over de sterkst scorende ploeg. En Cercle heeft het geweten.

Coach Marc Lingier diende node beroep te doen op de jongeren Jasper Quicke en Jaron Vanderhaegen, twee scholieren, maar dat verklaart de nederlaag nog niet. De ploeg draaide gewoon vierkantig. Het was dan ook geen verrassing dat Beernem een 0-4 voorsprong had bereikt aan de rust. Het enige groenzwarte wapenfeit op dat moment was een shot van Michaël Trancez op de paal toen het nog 0-1 was.

Met de moed der wanhoop vatte Cercle de tweede helft aan, maar elke aanval strandde op sluitstuk Maxim Annys die niet te verschalken was. Met lede ogen zagen de toeschouwers bovendien de bezoekende scoremachine telkens raak treffen. Alleen Nick Borgonjon kon een vrijschop op zijn gekende manier tegen de netten knallen, maar daar bleef het bij. Ook wanneer Mathias Lingier gewisseld werd om met vijf veldspelers maximaal te kunnen aanvallen, bleef Brugs succes uit.

Besluitend kan alleen maar vastgesteld worden dat Cercle vanaf de eerste minuut overklast werd en nooit zijn statuut van hoger gewaardeerde ploeg kon waarmaken. Dit is een loutere vaststelling die ook bij de andere reeksgenoten kan worden vastgesteld: Jani Roeselare en DS Stasegem werden al in de 1/16de finale uitgeschakeld door respectievelijk De Smash Zeebrugge en Paravang Blankenberge, beiden eerste provincialers! En naast zvv Cercle tegen derde provincialer Calimero Beernem diende ook Jong Tempo Team Sijsele zijn meerdere te erkennen in tweede provincialer zvc Assebroeke!

Ploegsamenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Michaël Trancez, Jasper Quicke, Glenn en Jaron Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

 

5 februari 2014 - 1/8ste Finale Beker van West-Vlaanderen

zvv CERCLE - HDW Technics Kleit: 11 - 4
Ondanks een moeilijke eerste helft, waarin de bezoekers de evenknie waren van groenzwart, kwalificeerde ZVV zich toch relatief gemakkelijk voor de kwartfinales. Groenzwart had het erg lastig tijdens het eerste kwartier waarin de ligaploeg uit Kleit zich een waardig leider van zijn competitie toonde. De bezoekers kwamen zowaar 0-2 voor na 13 minuten, maar toen Nick Borgonjon een aanval knap neutraliseerde, de diepte inging en de goed gevolgde Remi Van Belle de 1-2 aanbood, kantelde de partij. Het was nu Cercle dat gevaarlijker kwam opzetten. Waneer Remi de bal kon afsnoepen van een tegenspeler, slaagde hij er nog in de gelijkmaker heerlijk tegen de touwen te knallen. Nick trof vervolgens de lat en Giovanni Vanneste besloot nipt naast. Maar ook de bezoekers lieten zich nog opmerken, ondermeer met een bal op de paal. Wanneer doelman Mathias Lingier een prima redding uit zijn mouw schudde, kon hij ook nog  Remi lanceren die op de lat vlamde, Gio trof in de rebound de paal maar had geluk dat die op de rug van de doelman toch in doel verdween: 3-2 na 20 minuten spel. Tijdens de laatste 5 minuten van de eerste helft hield de bezoekende portier zijn ploeg in de wedstrijd met enkele fameuze reddingen.

Na de pauze sneed Cercle zijn opponent de adem af met drie doelpunten in vijf minuten tijd. Remi ontsnapte aan zijn tegenstander en lepelde de 4-2 binnen. Na een snoeiharde vrije trap van Nick profiteerde kapitein Glenn Vanderhaegen van de door de doelman losgelaten bal om de 5-2 aan te tekenen. En even later rondde hij een lang uitgesponnen aanval in de benedenhoek mooi af. Nick zag zijn solo ook nog beloond met een doelpunt en Glenn bood Giovanni de 8-2 aan op een schoteltje. De kapitein leek precies te werken op een Duracell batterij want na een voorzet van Nick stond hij op de goede plaats om binnen te tikken en de score op te voeren tot 9-3. Remi wou niet onderdoen voor zijn mentor en scoorde vlotjes de 10-3 na 19 minuten. Mathias schudde nog een save uit zijn mouwen en skipper Glenn kroonde zich tot doelpuntenkoning met de elfde Cercletreffer. Mathias moest uiteindelijk toch nog een vierde tegentreffer toestaan, maar de kwalificatie was toen al lang een feit.

In de kwartfinale mag zvv Cercle opnieuw thuis aantreden tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Rapid Beernem zvc Paravang Blankenberge, topploeg uit 1ste Provinciale.

zvv Cercle trad aan met doelman Mathias Lingier en de spelers Nick Borgonjon, Michael Trancez, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

1/16de Finale - maandag 6 januari 2014
zvc Verhaeven DIKSMUIDE - zvv CERCLE: 2 - 10
Cercle was op zijn hoede voor de bekerwedstrijd tegen een ligaploeg. Het verleden had immers meer dan eens aangetoond dat dergelijke ploegen boven hun niveau groeien wanneer ze mogen aantreden tegen een ploeg uit een hogere categorie. En inderdaad, net als in de vorige ronde tegen eerste provincialer zvc Dekeyser Gistel kwam groenzwart op een 1-0 achterstand door te enthousiast aanvallend spel met verwaarlozing van de verdediging! Jo Mascaux herstelde echter algauw het evenwicht. Toch moest doelman Mathias Lingier daarop twee serieuze mogelijkheden voor de thuisploeg neutraliseren. Zelfs de lat stak hem bijkomend een handje toe of Cercle stond alweer achter. Aan de overzijde was het plaatselijk sluitstuk bezig een reuze partij te keepen want alle groenzwarte aanvalsgolven stopte hij. Michaël Trancez trof vervolgens eveneens de lat maar had na 13 minuten meer geluk toen Remi Van Belle hem de 1-2 aanbood. Op het kwartier kreeg Cercle de kans om op strafschop verder uit te lopen doch Nick Borgonjon zag zijn kogel gestopt door de plaatselijke uitblinker. Dan maar solo dacht Remi en hij liep de ganse Verhaeven-ploeg af. Maar weerom vond hij de doelman op zijn weg. Na 19 minuten was het dan toch raak wanneer Remi, veruit de vlugste man in de zaal, opnieuw Michaël vond die er geen gras liet over groeien en de 1-3 aantekende. Jo Mascaux had pech in de 23ste minuut toen hij de paal trof. Op slag van rust liet hij dan maar Nick de 1-4 scoren.

Na de pauze vertoefde Cercle hoofdzakelijk op de helft van zijn tegenstander en Jo nette al na drie minuten zijn tweede goal van de avond. Pas na acht minuten stak de thuisploeg zijn neus aan het venster en Mathias moest gepast ingrijpen. Michaël tekende wat later de 1-6 aan, trof wat later de paal en in de rebound mikte Tom Van Maele op de lat. Tot zijn grote verwondering zag Nick zijn besluit na een drie tegen één-situatie overgaan. Na 20 minuten kreeg Jo onverwachte hulp bij zijn derde treffer. Een dubbele eentwee tussen Michaël en Jo resulteerde nog in de vierde treffer voor Michaël die de kers op de taart plaatste met een achterwaartse wondermooie lob. Met de 1m93 van de doelman alvast geen sinecure. Jo Mascaux ging topschutter van de avond Michaël achterna en scoorde zijn vierde van de avond maar daar bleef het voor hem dan bij. De thuisploeg had nog het laatste woord met op slag van affluiten hun tweede en meer dan verdiende treffer, maar groenzwart stoot met deze 2-10 uitzege door naar de 1/8ste finale waarin het met HDW Technics, de titelpretendent van de liga Kleit, geen katje voorgeschoteld krijgt om zonder handschoenen aan te pakken. ZVV is meteen gewaarschuwd.

Ploegsamenstelling: doelman Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Remi Van Belle, Tom Van Maele en kapitein Glenn Vanderhaegen.

1/32ste finale - maandag 28 oktober 2013
Dekeyser GISTEL - zvv CERCLE : 2 - 10

CIJFERS ZEGGEN NIET ALLES!
De thuisploeg beschikte slechts over vijf effectieven maar dit was geen obstakel om na amper één minuut doelman Mathias Lingier te verschalken met de openingstreffer na een mooi uitgespeelde aanval. Remi Van Belle, veruit de meest bedrijvige aanvaller, liet niet betijen, maar trof eerst de thuisportier en even later de lat op weg naar de gelijkmaker. Intussen verhinderde Mathias de verdubbeling van de achterstand en besloot even later een thuisspeler onbegrijpelijk naast. Groenzwart had het dan ook lastig en kon gelukkig rekenen op bombardeer Nick Borgonjon om een vrije trap op gelijke hoogte te komen. Mathias kreeg nadien assistentie van de lat, maar zowel Nick als Remi vonden de gelegenheidsdoelman op hun weg bij een doelrijpe kans. En op een Gistelse counter verzuimde de thuisploeg opnieuw de kans af te maken. Het was integendeel Nick die, tegen de gang van het spel, met een krachtig shot de ruststand op 1-2 bracht.

De fysische weerbaarheid zou de doorslag geven en het gebrek aan wisselmogelijkheden bij de thuisploeg liet zich in de loop van de tweede wedstrijdhelft duidelijk gevoelen. Er was nog maar pas afgetrapt of de nochtans zwaar verkouden Glenn Vanderhaegen stuurde Giovanni Vanneste met een perfect hieltje in het straatje en die rondde de aanval mooi af. Onmiddellijk daarop snoepte Jo Mascaux de bal af van een verdediger en voerde de score op naar 1-4. Michaël Trancez was goed voor de vijfde Cercletreffer en na een gevatte tussenkomst van Mathias, gevolgd door een verre lob van Niek stond na amper zeven minuten in de tweede speelhelft de tussenstand al op 1-6. Het logisch gevolg was dat zvv wat gas terugnam, de thuisploeg enigszins vrijgeleide gaf en ze toeliet te scoren. De Brugse motor draaide zelfs helemaal vierkant en coach Marc Lingier was maar enigszins gelukkig toen een thuiskans op de paal strandde en de erop volgende tegenaanval succesvol kon worden omgezet door Giovanni. Dat betekende de doodsteek voor de thuisploeg en achtereenvolgend Remi na een solotoer, Michaël en Niek op vrije trap brachten de eindstand nog op 2-10.

zvv Cercle: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Beker van Vlaanderen

22 november - 1/16de FINALE / Napoli HAMME - zvv CERCLE: 3 - 1

Omdat thuisploeg Napoli Hamme binnen de toegestane tijdspanne geen beschikking kon krijgen over een zaal, werd de lotinguitslag omgedraaid en kon groenzwart de wedstrijd “thuis” afwerken. Cercle spaarde hierdoor wel een verplaatsing uit, maar de wedstrijd in de nieuwe sporthal van Jabbeke werd geen voordeel. De vloer bleek voor het merendeel van de “thuisspelers” veel te glad in die mate dat kapitein Glenn Vanderhaegen na amper tien minuten definitief uitgeschakeld was na een uitglijden met ernstige polskwetsuur als gevolg. Bovendien kon coach Marc Lingier geen beroep doen op Benny Fischer en werd Houssein Camara “uitgeleend” aan de tweede ploeg. Jo Mascaux vervolledigde de ploeg die vorige week al tegen Napoli speelde voor het Vlaams kampioenschap. Na die potige wedstrijd zat de schrik er wel enigszins in bij groenzwart. Referee Detailleur hield de teugels echter vanaf het begin goed kort en zo waren er over de ganse partij geen echte incidenten. Met nog slechts één wisselmogelijkheid na het uitvallen van Glenn slaagde Cercle er toch nog in goed stand te houden en zelfs af en toe gevaarlijk tegen te prikken. Het was toch de “thuisploeg“ (au grand complet met maar liefst 10 spelers!) die na 20 minuten de score opende. Onmiddellijk daarna kon de doelman van Napoli een harde knal van Nick niet klemmen en Jo Mascaux profiteerde van de mogelijkheid om hem knap te omspelen en de 1-1 te scoren. De gelijkmaker bleef echter niet lang op het bord staan. De Cercle-defensie werd al te gemakkelijk opgerold en doelman Mathias Lingier stond machteloos tegenover de volledig vrijstaande Napoli-aanvaller die met de ogen dicht de 2-1 kon scoren.
Na de pauze zorgde Remi Van Belle voor het meeste gevaar maar hij was ongelukkig in de afwerking. Aan de overkant ging de bal er dan wel in en liep Napoli na amper 4 minuten verder uit naar 3-1. Topschutter Giovanni Vanneste had overduidelijk last van de gladde vloer en zat bovendien goed in de tang. Napoli hield het achteraan niet alleen goed gesloten, het creëerde ook nog kansen. Cercle ontsnapte zo meerdere keren aan een nog hogere achterstand. Hierdoor is zvv na de 1/16de finale uitgeschakeld voor deze bekercampagne.

Samenstelling Cercle: Mathias Lingier, Glenn Vanderhaegen, Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Remi Van Belle en Giovanni Vanneste.

4 oktober 2013: zvv Cercle - GS Hoboken: 5 - 1

Het bezoekende GS Hoboken startte aan een hoog tempo deze bekerpartij en zvv leek even van slag. Maar de agressiviteit van de Antwerpse spelers leidde ook tot enkele vrijschoppen. Niek Borginjon stond zoals gebruikelijk aan het kanon maar kende geen succes. Ook Houssein Camara kende geen succes wanneer hij met zijn lange benen in duel met de keeper deze probeerde te lobben. Ook de hoekschop na een combinatie Glenn Vanderhaegen-Camara, werd nipt over getrapt door Borginjon. In die periode kende Cercle overwicht maar diende het verdedigend compartiment Vanderhaegen-Borginjon en sluitstuk Mathias Lingier attent te zijn bij enkele serieuze bezoekende tegenstoten. Een doelpunt kon niet uitblijven. Toen Remi Van Belle samen met Giovanni Vanneste enkele tegenstanders in de wind zetten met snelle en gevatte balwisselingen, was de 1-0 voorsprong via Remi een feit.
De bezoekers pakten tijdens de tweede helft uit met agressief voetbal. Het zou hen zuur opbreken. Na vijf minuten werd strafschop gefloten voor fout op doorgebroken Camara. Niek Borgonjon zette de penalty feilloos om. Goed vijf minuten later mocht Niek een vrijschop nemen aan de zijlijn. Hij plaatste de bal hoog en droog in het dak van het doel. Door frustratie gegrepen kreeg nog een tweede Hobokense speler geel aangesmeerd en de nijdigheid groeide bij zijn medematen. Met nog vijf minuten te spelen knalde Borgonjon opnieuw een vrijschop tegen de netten en lukt hiermee een onvervalste hattrick: 3 opeenvolgende doelpunten in dezelfde speelhelft. Hoboken ondernam nog enkele wanhoopspogingen met een mee opkomende doelman, puurde hier ook nog een doelpunt uit, maar in de slotseconde profiteerde Vanneste hier ook van om met een lepe gemeten steekbal naar het lege doel te sturen en hiermee de eindstand op 5-1 te zetten.
Ploegsamenstelling: Mathias Lingier; Houssein Camara, Niek Borgonjon, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.