Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bekerseizoen 2014/2105

BEKER van WEST-VLAANDEREN

1/8ste Finale: ZVV CERCLE - zvc ASSEBROEKE: 2 - 8
Gewikt en gewogen

Het beloofde een zware vrijdagavond 6 februari te worden voor de groenzwarte familie. Op het menu stond achtereenvolgens een bekerwedstrijd en een kampioenschapswedstrijd geprogrammeerd: om 19u de wedstrijd voor de Beker van West-Vlaanderen en om 20u de wedstrijd voor het Vlaams kampioenschap. Voor de bekerwedstrijd kreeg groenzwart geen onbekende voorgeschoteld: zvc Assebroeke, leider in 1ste Provinciale die ZVV tijdens het voorbije seizoen twee maal genadeloos klopte met respectievelijk 0-10 en 7-2!
Op papier leek het een mooie wedstrijd te worden: de laatst gerangschikte van de reeks West van het Vlaams kampioenschap tegen de autoritaire leider van 1ste Provinciale. Spijtig genoeg is papier gewillig en was er van enige spanning weinig spraak.
Tijdens de beginminuten leken de groenzwarten nog enigszins gelijke tred te kunnen houden met de leider. Via goed storend werk van Kristof Vandenberghe en met de hulp van een klungelende bezoekende doelman kon Nick Borgonjon de vroege 0-1 achterstand ongedaan maken. De bezoekers schakelden echter onmiddellijk een tandje hoger en eenmaal de Assebroekse motor op volle toeren draaide, diende ZVV de rol te lossen. Het werd 1-2 en vlug daarop 1-3. Groenzwart poogde nog de bakens te verzetten maar de shoten van zowel Jonathan Mascaux (tot tweemaal toe) en Michael Trancez (op vrije trap) vonden de vuisten van de bezoekende goalie op hun weg. Tot overmaat van ramp liepen de bezoekers nog voor de rust uit tot 1-4.
Bij het aanvatten van de 2de helft hoopte de ganse Cerclefamilie op een groot mirakel. maar zelfs een klein mirakel was groenzwart niet gegund. De 1-5 viel al snel en wanneer Kristof Vandenberghe zijn schot net voor de lijn gekeerd zag, leek Cercle te berusten in de onafwendbare nederlaag. Assebroeke liet niet na de voorsprong nog verder aan te dikken tot 1-6. met nog vijf minuten te gaan leek Michael de tweede Cercletreffer te scoren maar zijn kanonbal sprong via de dwarsligger terug het veld in. Gelukkig was jasper Quicke bij de pinken om de bal over de lijn te duwen en zo de discussie over doellijntechnologie in de zaalvoetbalwereld monddood te maken. zvc Assebroeke voetbalde rustig verder en plaatste met nog twee doelpunten in de slotminuten de eindscore op 2-8. Meteen is het bekerliedje voor ZVV Cercle uitgezongen. (Séba)

Ploegsamenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jo Mascaux, Jasper Quicke, Michael Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

1/16de Finale: ZVV CERCLE - De Munckduif DIKSMUIDE: 17 - 1
Doelpuntenfestival

Uitgeloot worden tegen een ligaploeg is niet altijd een cadeau. Er bestaat het gevaar dat de ligaploeg zich overtreft en de "meerdere" de wedstrijd beschouwd als een verplichte klus met alle mogelijke gevolgen van dien. ZVV had het geluk vroeg in de wedstrijd vlot te scoren en zo onbezorgd de verdere klus te kunnen afwerken. Omdat de score zo hoog opliep geven we hierbij een summier overzicht van de doelpunten:
1-0: op een achterwaartse doorsteek van kapitein Glenn Vanderhaegen plaats Michael Trancez de bal gepast in de hoek;
2-0: Nick Borgonjon kan met een licht tikje een floddergoal aantekenen;
3-0: Kristof Vandenberghe scoort na een dubbele balwisseling met Nick;
4-0: Kristof vertrek solo vanop eigen helft en besluit vanop 12 meter in de linker winkelhaak;
5-0: de mee opgerukte Glenn besluit succesvol na een diepe doorsteek van Nick;
6-0: Nick gaat solo, legt af voor een goed gevolgde Kristof die raak besluit;
7-0: Glenn scoort op zijn gekende rustige manier zijn derde van de avond;
7-1: Mathias ziet tot zijn verwondering en ergernis hoe een bal tussen zijn benen gespeeld wordt en tergend traag over de doellijn rolt;
8-1: Jasper Quicke plaats een hobbelballetje tussen paal in keeper;
RUST
9-1: eentijds samenspel tussen Gino Vanneste, Nick en Kristof wordt door onze kalende speler zonder aarzelen succesvol afgewerkt;
10-1: Nick steekt door richting Gio die ... zijn voetje opheft waardoor de keeper verrast is;
11-1: Nick knalt met de tip de bal binnen.
12-1: Michael besluit van de zijlijn;
13-1: Michael trapt de bal tussen de benen van een verdwaasd kijkende doelman binnen;
14-1: Nick rukt vanop eigen kamp op en besluit zonder reactie van de doelman;
15-1: Nick schuift de bal met een zijwaartse beenveeg binnen;
16-1: Kristof schuift de bal diep naar Nick aan de zijlijn die de bal onmiddellijk terugkaatst in de loop van de intussen opgerukte Kristof;
17-1: Tom Van Maele zet met een bal rot van effect de doelman te kijk.
Slaagde Giovanni er niet een doelpunt te scoren, dan had hij de grote verdienste om met meerdere gemeten voorzetten zijn collega's te laten scoren.
De Munckduif was meer dan verdienstelijk maar kon het tempo van Groenzwart niet aan. Het verlies werd echter op een meer dan sportieve wijze ondergaan. De ploeg werd gewikt, gewogen en te licht bevonden. En dat heeft ook tafelcommissaris Micheline Flokman ondervonden want bij momenten was zij de tel kwijt en was het een marteling om de score accuraat bij te houden. (Bévé)

Ploegsamenstelling: doelman Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jasper Quicke, Michaël Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandeberghe, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste. 

BEKER van VLAANDEREN

ZVV CERCLE - Prishtina HOBOKEN: 4 - 6
Prishtina Hoboken maakt einde aan bekeravontuur van ZVV Cercle

Bestaan er nog ploegen die mogen aantreden in de goddelijke groen-zwarte kleuren? Het antwoord is kort en bondig: ja. Phristina Hoboken is blijkbaar zo’n ploeg. Dit zorgde voor een klein euvel die dank zij een inventieve interventie van kapitein Gleen Vanderhaeghen snel opgelost werd. In navolging van RSC Anderlecht (roze uitshirts) en Club Brugge (oranje uitshirts) werd prompt geopteerd om de oude knalrode retro-shirts van gewezen sponsor (en bank) Naeghelmaeckers van onder het (zolder)stof te halen. Het interlandweekend-sfeertje (België - Andorra/Bosnië - België) was compleet toen we het wedstrijdblad onder onze neus geduwd kregen, op het wedstrijdblad verscheen er een allegaartje aan nationaliteiten waarvan de Servische de meerderheid uitmaakte.

ZVV Cercle startte de wedstrijd alvast furieus. Na vijf minuten spelen was het al raak. Na eerdere pogingen kon Michaël Trancez via een mooi uitgespeelde counter de bal naast de grabbelende keeper in doel plaatsen (1-0). De bezoekers waren niet van slag, integendeel. In tien dolle minuten werd de krappe 1-0 voorsprong zowaar omgedraaid in een 1-3 achterstand. Vooral het derdedoelpunt was van mooie makelij, met een magistrale lob werd zvv-doelman Mathias Lingier leep verschalkt. De groenzwarte ploeg zocht steeds nadrukkelijker naar de aansluitingstreffer maar Prishtina Hoboken deed er in deze fase van de wedstrijd alles aan om de voorsprong te verdedigen. Jonathan Mascaux was alvast zeer dicht bij deze aansluitingstreffer maar zijn bananenbal deed enkel de paal te trillen. In het slot van de eerste helft werd de Brugse werklust uiteindelijk nog beloond. Een snelle counter, met Michaël Trancez en Jonathan Mascaux in een hoofdrol, luidde de 2-3 in. In eerste instantie kon de bezoekende goalie nog redding brengen op de poging van Michaël, maar de goedgevolgde Jo werkte beheerst af: 2-3 ook de ruststand.
Na de rust ging ZVV Cercle verder door op zijn elan. En al snel werd de 2-3 achterstand omgebogen in een 4-3 voorsprong! De 3-3 kwam er via een afgemeten lange bal van Mathias Lingier die Michaël Trancez alleen voor doel afzonderde. Het eerder onoordeelkundig uitkomen van de bezoekende goalie zorgde ervoor dat Michaël in twee tijden kon afwerken. De 4-3 kwam er op vrije trap. Het was opnieuw Michaël Trancez die de netten deed trillen. We speelden tien minuten wanneer een Hobokenaar prompt een geel karton onder de neus geduwd kreeg. Je zou verwachten dat de veer bij de bezoekers nu volledig gebroken zou zijn, maar niets was minder waar. Luttele minuten na de gele kaart en nadat kapitein Glenn Vanderhaeghen uitgeschakeld was met een losse tand, werd de gelijkmaker op het bord geplaatst (4-4). De wedstrijd kon nu alle kanten op. Met nog vijf minuten op de klok maakte Prishtina Hoboken van hun time-out gebruik om zich tactisch plan bij te schaven. Het zou de Serviërs lonen. Door een bos van benen werd de 4-5 in de voorlaatste minuut tegen de touwen getorpedeerd. Cercle was niet meer bij machte om te reageren en in de slotminuut werd de score nog verder uitgediept naar 4 - 6. (Seba)

Ploeg: doelman Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Jasper Quicke, Michaël Trancez, Tom Van Maele en kapitein Glenn Vanderhaegen.