Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bekerseizoen 2015/2016

BEKER van VLAANDEREN

woensdag 16 maart 2016 - 1/4de finale

Rapid Beernem - ZVV CERCLE: 7 - 2
Geen halve finale voor zvv Cercle Brugge.
ZVV Cercle Brugge heeft zich in de strijd voor de "Beker van Vlaanderen" niet kunnen plaatsen bij de laatste vier ploegen. In die kwartfinale waren toevallig de twee enig resterende West-Vlaamse ploegen tegen elkaar uitgeloot. Het was zelfs verrassend dat Rapid Beernem en Cercle doorstootten tot de kwartfinale. Beiden doorsprtelen eerder een belabberd seizoen en staan dan ook niet verrassend onderaan de rangschikking. Het was dan ook geen verrassing dat de thuisclub uitpakte met de Calimeros-ploeg dat momenteel los aan de leiding prijkt van 1ste provinciale met zich op promotie naar de Vlaamse competitie.
De wedstrijd begon veelbelovend voor groenzwart want na amper 6 minuten spelen plaatste Michael Trancez met een gekruist shot de 0-1 al op het bord. Jammer genoeg kon Cercle deze score niet lang volhouden. Integendeel, in dezelfde minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte en tijdens de laatste vijf minuten van de eerste speelhelft kwam het kort naeen op 3-1.
De tweede helft bracht evenmin soelaas. Rapid scoorde al vlug de 4-1. Even was er hoop toen Bart Grootwerk na een solotocht rondom de Beernemse obstakels de stand op 4-2 bracht. De groenzwarte forcing bood Beernem echter kansen op succesvolle counters en zo werd het snel duidelijk dat het bekerverhaal zou stranden met de kwartfinale. Rapid Beernem voetbalde op een wolk en kon op de counter stelselmatig de score uitbouwen tot 7-2. De thuiszege kan enigszins aanvaard worden, maar de 7-2 verliescijfers zijn te zwaar en geven geen correct beeld bvan het wedstrijdverloop. (Séba / bévé)
ZVV Cercle Brugge trad aan met doelman Jonas Deklerck en de spelers 
Bart Grootwerck, Jasper Quicke,  kapitein Michael Trancez, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen, Henri Vandierendonck en Frederic Warnauts. Coach: Nick Borgonjon.

maandag 2 februari 2016 - 1/8ste finale

ZVV CERCLE - ARB Hamme: 6 - 4
Cercle stoot door na zinderende bekerpartij.
Na de 8-1 nederlaag tegen ARB Hamme B  in het Vlaams kampioenschap besefte de groenzwarte familie maar al te goed dat doorstoten naar de kwartfinale geen sinecure zou zijn. Maar een bekerpartij is altijd iets speciaals en deze keer was het niet anders. De wedstrijd startte alvast voorspoedig voor Cercle dat na amper vijf minuten spelen al kon bogen op een 2-0 voorsprong. In de derde minuut kon Kristof Vandenberghe een penalty verzilveren nadat Michaël Trancez foutief werd neergehaald door de bezoekende keeper. De 2-0 kwam op naam van jonkie Emile Pollet die de keeper met een afgeweken afstandshot kon verschalken. Een licht aangeslagen ARB Hamme leek even van slag maar kon, na een snel uitgevoerde counter, toch nog de aansluitingstreffer scoren. Na een kwartier spelen sloeg het noodlot toe voor groenzwart: doelman Frederik Warnauts diende met een vinger uit de kom subito presto naar de spoeddienst gebracht. Gelukkig was er nog Jonas Deklerck op de bank om de taak van doelman over te nemen. Na deze kleine onderbreking nam ARB Hamme de wedstrijd volledig in handen. De 2-1 voorsprong werd prompt omgebogen in een 2-4 ruststand. Na deze mokerslag van jewelste geloofde niemand nog in de bekerkansen van ZVV Cercle. Dit was echter buiten de karaktersterkte van de ploeg gerekend die in de tweede helft een ongelofelijke wedstrijdmentaliteit ten berde bracht. De 2-4 ruststand werd zowaar nog omgetoverd in een 6-4 eindstand. De 3-4 kwam op naam van Emile Pollet die met een heerlijk opwippertje de bezoekende keeper verschalkte. De gelijkmaker werd door Michaël Trancez op assist van Emile Pollet tegen de netten gejast. Andermaal op assist van Emile Pollet (zonder twijfel de man van match) kon Jasper Quicke de 5-4 aantekenen. Het slotakkoord was voor Kristof Vandenberghe die met zijn tweede van de avond de 6-4 eindstand op het bord plaatste. ZVV Cercle Brugge speelt in de kwartfinale tegen reeksgenoot Rapid Beernem. (Séba)

Ploegsamenstelling: doelmannen Frederik Warnauts en Jonas Deklerck, Emile Pollet, Michaël Trancez, Jasper Quicke, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en Glenn Vanderhaegen.

BEKER van WEST-VLAANDEREN

maandag 8 februari 2016 - 1/8ste finale

ZVV CERCLE - Styllux Moerkerke: 2 - 6
Complete off-day

Cercle moest beroep doen op scholierendoelman Robin Vandekinderen die het meer dan behoorlijk deed. De ploeg stootte echter op een supergemotiveerde tegenstrever die niet voor niks meestrijdt voor de titel in 2de Provinciale. Cercle dreigde op de 5de minuut met een vrije trap van Kristof Vandenberghe, spectaculair gepakt door hun kapitein-doelman. Daarna doofde het vuur bij Groenzwart dat het initiatief aan de bezoekers moest laten. Dat resulteerde na 7 minuten spelen na grote dekkingsfouten in een 0-2 achterstand. De reddingen van Robin zorgden ervoor dat Cercle nog in de match bleef. Met de aansluitingstreffer van Kristof op een intellegent aangeven van Emile Pollet was er nog enige hoop. Maar dat was ook de aanzet voor de bezoekers om hun geheim wapen “Vandenheede” boven te halen. Ludovic, “Ludo” voor de vrienden, sloeg meteen twee maal toe zodat het 1-4 stond aan de rust.
Wie dacht aan een comeback van de groenzwarten tijdens de tweede jhelft kwam bedrogen uit. Na amper 4 minuten 
besloot een bezoekende aanvaller een niet te missen kans voor een leeg doel nog op de paal. Het was slechts uitstel van executie. Na weliswaar betwistbaar handspel beslechtte de Stijllux Boys met een vijfde treffer dat de wedstrijd definitief beslecht was. De frustraties namen bij Cercle toe. Vandenberghe mocht na protest met geel de douches gaan opzoeken. Een vrije trap van Emile werd door de scheidsrechter achter de doellijn beoordeeld wat fel betwist werd door de tegenpartij. Cercle bakte er daarna niets meer van. De bezoekers domineerden de rest van de wedstrijd volledig en scoorden nog twee doelpunten.
Samengevat : een oververdiende kwalificatie voor de bezoekers tegen een mak Cercle waar teveel spelers hun niveau niet haalden. (IvdH)

Ploegsamenstelling: doelman Robin Vandekinderen en de spelers Emile Pollet, Jasper Quicke, Shiva Stellamans, kapitein Michaël Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en Glenn Vanderhaegen.
Coaching: Nick Borgonjon en Kristof Warnauts

maandag 4 januari 2016 - 1/16de finale

ZVV Cercle - United Sport Diksmuide: 6 - 3
ZVV Cercle Brugge bekert niet zonder moeite verder.

Uitgeloot tegen een onbekende ploeg uit de liga Diksmuide liet ZVV Cercle niets aan het loeval over. De vinnig spelende groenzwarten lieten er geen gras over groeien en na twaalf minuten spelen prijkte al 2-0 voorsprong op het scorebord. De doelpuntenmakers van dienst waren Kristof Vanderberghe en Michael Trancez. De bezoekers voerden gestaag de druk op en dit resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. Toch konden de botermannen niet verhinderen dat er met een 4-1 tussenstand gerust werd. De twee aanvullende groenzwarte doelpunten werden gescoord door Michaël en Nick Borgonjon.
In de tweede helft namen de bezoekers het heft in handen. De Brugse 4-1 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en al snel stond er een verontrustende 4-3 stand op het scorebord. In de 16de minuut nam Michael echter alle twijfel weg. Op assist van Nick plaatste hij de 5-3 op het bord. In het slot van de partij kon Tom Van Maele de 6-3 eindscore op het bord plaatsen. Zo kon ZVV deze eerste bekerklip tegen een geduchte en niet te onderschatten tegenstander met vlot combinerend voetbal succesvol ronden. (Séba)

ZVV Cercle Brugge trad aan met doelman Frederik Warnauts en de spelers Nick Borgonjon (kapitein), Jasper Quicke, Michaël Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en Glenn Vanderhaegen.