Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

KAMPIOENSCHAP 2010/2011

Slotbeschouwing Kampioenschap 2010/2011

Tegen de verwachting van velen (alleen penningmeester Rik Goegebuer voorspelde een plaats binnen de eerste vijf) eindigde zvv Cercle het kampioenschap 2010/2011 op een toch wel verrassende 3de plaats samen met Camosa Hamme. Doordat Cercle één overwinning minder behaalde wordt de ploeg op de 4de rang geplaatst. Het is dan ook meer dan jammer dat enkele punten op een dwaze wijze werden prijsgegeven. Het 6-0 verlies bij Amigo Schepdaal en het 1-1 gelijkspel bij Moratex Lebbeke zijn daar frappante voorbeelden van. Zij neutraliseren de onverwachte overwinning tegen kampioen Staden en het gelijkspel tegen vicekampioen Trobel Affligem.

Ongenaakbaar kampioen DCW Pip Staden buiten beschouwing genomen, kroont zvv zich hiermee tot de beste ploeg van de provincie ! Victory Blankenberge eindigt in de slipstream van de groenzwarten, Carrier Gistel en buur Rapid Beernem eindigen in de middenmoot en Berca Middelkerke neemt met een voorlaatste positie afscheid van het Vlaams kampioenschap.

zvv Cercle puurde 33 punten uit 24 gespeelde wedstrijden, zijnde 69% van de te behalen punten. Met 109 gescoorde doelpunten behoort de ploeg weliswaar tot de middenmoot - meerdere lager geklasseerde ploegen scoorden zelfs beter -, de verdediging, met doelman Mathias Lingier als sluitstuk, behoort daarentegen tot de beste van de reeks! Ook de 1,4 verhouding tussen gescoorde en geïncasseerde doelpunten is meer dan positief. Besluit: een dikke proficiat aan coach Marc Lingier en zijn schare spelers. Zij hebben de groenzwarte kleuren met brio op de voorgrond gebracht.

vrijdag 29 april 2011: Kanaries BEERSEL – zvv CERCLE: 2 - 10

Voor de verste verplaatsing van het seizoen ontbrak alleen de jarige Vanneste.  Een overwinning in deze laatste wedstrijd voor het Vlaams kampioenschap bood nog de mogelijkheid op een 3de plaats.

Groenzwart scoorde tijdens de 1ste helft niet minder dan 5 keer.  Bij de 1-1 tussenstand kon Beersel op voorsprong komen mits het omzetten van een strafschop, maar doelman Lingier was bij de pinken en verijdelde deze mogelijkheid. Cercle bereikte dan ook de rust met een afgetekende 1-5.

De 2de helft leverde hetzelfde resultaat op.  Beersel verweerde zich aanvankelijk goed, maar Cercle hield de match verdedigend perfect onder controle zodat de eindstand uiteindelijk op een klare en droge 2-10 uitdraaide. De doelpunten werden gemaakt door kapitein Vanderhaegen, die in totaal 3 keer de weg naar de netten vond, Deprest, Cleenwerck en Camara (elk 2) en Van Maele.

zvv Cercle trad aan met Mathias Lingier, Glenn Vanderhaegen, Nick Borgonjon, Houssein Camara, Bart Cleenwerck, Kevin Deprest en Tom Van Maele.

vrijdag 15 april 2011: Rillp '79 ETTERBEEK - zvv CERCLE: niet betwist

Er heerste enige twijfel over het al of doorgaan van deze wedstrijd bij staartploeg Rillp '79 Etterbeek. De Brabanders hadden immers in de loop van de voorbije weken 3 maal een wedstrijd niet gespeeld, hetzij door ongemotiveerd te laat toekomen of afwezig te zijn. Normaliter betekent dit dat dergelijke ploeg uit competitie wordt genomen en eerste daler wordt.

In afwachting van de officiële uitspraak van het Sportcomité heeft de kalender-verantwoordelijke zvv Cercle een (normaal gezien toch) nutteloze verplaatsing bespaard en een weekje vrijaf gegund.

Met dit opgelegd algemeen forfait zullen ook alle uitslagen van Etterbeek worden geannuleerd zodat het klassement nog een herschikking zal ondergaan na de officiële uitspraak

vrijdag 8 april 2011:  zvv CERCLE - Etoile Star TEMSE: 5 - 0 ff

Voor de derde keer dit seizoen kwam de E.S. Temse niet of te laat toe in de sporthal en kon de wedstrijd niet doorgaan.  Het werd dus geen generale repetitie voor de belangrijke bekerwedstrijd van woensdag aanstaande 13 april om 21uh in en tegen Jong Tempo Team Sijsele, een topper uit 1ste provinciale die zeker het niveau van de Vlaamse Competitie aankan. Na de reglementair voorziene 10 minuten wachttijd blies de scheidsrechter de wedstrijd officieel af omdat toen nog geen enkele bezoeker aanwezig was. Pas 20 minuten over tijd arriveerden 3 spelers van Temse maar toen was het te laat. Daarenboven mag een wedstrijd niet aangevat worden met slechts 3 spelers. Naar verluidt waren twee andere spelers verloren gereden. Of zouden ze Knokke niet voorbij geraakt zijn ?

vrijdag 25 maart: zvv CERCLE BRUGGE - BJ ZUID HAMME: 2 - 6

Met slechts 3 fitte kernspelers, aangevuld met 4 leeg gespeelde spelers van de belofteploeg, waaronder de grieperige Deprest, kon Cercle gedurende de 1ste helft nog enigszins gelijke tred houden met een niet eens zo sterke bezoekende ploeg die - in tegenstelling tot groenzwart- niet minder dan 10 spelers ter beschikking had. Dat de heenwedstrijd in Hamme (met slechts 5 Brugse spelers) op 0-7 eindigde, was voor de Oost-Vlamingen geen doembeeld, integendeel.  Tom Van Maele lukt na 7 minuten wel de openingstreffer en doelman Mathias Lingier hield de bezoekers voorlopig van de gelijkmaker.  Maar even nadien lukte Hamme dan toch de gelijkmaker. En op het kwartier zag Vanneste zijn pass als verdediger onderschept, wat de bezoekers gretig in dank aanvaardden en zo werd met 1-2 de rust bereikt.

Deze tussenstand gaf nog enigszins perspectief op een positief eindresultaat, vooral toen in de beginfase van de 2de helft twee enorme mogelijkheden zich aandienden voor de ingevallen Deprest en Camara.  Beide kansen werden echter de nek omgewrongen ingevolge de intussen sterk afgenomen fysische paraatheid van beide invallers. Daarna was het Brugse liedje uitgezongen.  Het licht viel ook definitief uit nadat de bezoekers in amper 4 minuten uitliepen tot 1-6. Cercle speelde de wedstrijd vervolgens uit als een slappe vod en enkel de goal van Lagrou was nog een vermelding waard.

Cercle kon op geen enkel moment zijn status van subtopper waarmaken tegen een mindere god die tijdens de voorbije kampioenschapwedstrijden 10 maal minder kon scoren en 33 tegentreffers meer incasseerde dan groenzwart. Het verlies kan en mag echter niet in de sloffen van de aanwezige spelers worden geschoven, zeker niet deze die er bijna twee volledige wedstrijden op hadden en dan ook logisch met vermoeidheid vertoonden.  Met een week rust voor de boeg kan iedereen binnen de vereniging zich bezinnen over de huidige situatie en ter gelegenheid van de thuiswedstrijd op 8 april tegen ES Temse weerwraak nemen voor de twee voorbije nederlagen. Een overwinning zou dan ook kunnen bevestigd worden in de komende halve finale van de Beker van West-Vlaanderen. Benieuwd wie kan gerecupereerd worden.

Cercle trad aan met doelman Mathias Lingier, Hoessein Camara, Bram Demey, Kevin Deprest, Mathias Lagrou, Tom Van Maele en Giovanni Vanneste.

vrijdag 18 maart  -  Camoso HAMME - zvv CERCLE: 7 - 5

zvv Cercle kan dan toch nog verliezen als werd het helemaal niet op zijn waarde geklopt. Integendeel !  De verplaatsingen buiten de provincie zijn en blijven een probleem. Coach Marc Lingier kon nog steeds geen beroep doen op de gekwetsten Vanderhaegen en Maenhout en miste daarnaast ook nog Cleenwerck, Borgonjon en Van Maele. Zij werden vervangen door Jeroen Demeulenaere en Mathias Lagrou van de belofteploeg.  Bovendien verscheen Camara niet tijdig op de afspraak. Met doelman Mathias Lingier, Giovanni Vanneste en Kevin Deprest werd dan maar zonder wisselspelers richting Hamme vertrokken om er pas om 22.15u de wedstrijd te kunnen spelen.  Camoso, dat in de heenronde kwam winnen bij Cercle, was gebeten op een zege om zo in de rangschikking over Cercle te kunnen springen naar de 3de plaats.

Het sterke thuisteam beet aanvankelijk zijn tanden stuk op Cercle dat knap zaalvoetbal liet zien met de jonge Kevin Deprest als boeman. Camoso stond erbij en keek ernaar hoe de score, tot grote verbazing van het Brugse team, opliep tot 0-3 en 1-4 aan de rust dank zij twee doelpunten van Deprest en Demeulenaere en Lagrou elk een. Jeroen Demeulenaere en de beide Mathiassen hielden verder de boel goed gesloten en de aanvallers Kevin Deprest en Giovanni Vanneste vormden een ware gesel voor de Oost-Vlamingen.

Bij aanvang van de 2de helft zette Hamme alle registers open, bij momenten zelfs met potig spel. Na 10 minuten gebeurde wat onvermijdelijk was: Lagrou pakte geel, Hamme profiteerde onmiddellijk van het mindertal van zvv en scoorde de 2-4.  Tot overmaat van ramp kwetste Deprest zich. Maar terwijl hij zich liet verzorgen, scoorde Cercle met het overschietend drietal langs een bijzonder sterk spelende Vanneste !  Toen bleek dat de enigszins opgelapte Deprest niet meer in staat was om voluit te gaan rook de thuisploeg  bloed en was niet meer te stuiten. Groenzwart werd letterlijk overrompeld en slikte in een mum van tijd 4 goals zodat Hamme plots van 2-5 voorkwam op 6-5. De "plaatselijke" scheidsrechter vermoedde nog even dat Cercle nog wel eens zou kunnen terugkeren en trakteerde Giovanni Vanneste dan maar op een belachelijke gele kaart. Wie zei alweer dat in Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant geen thuisfluiters aantreden ?  Cercle dacht dat de wedstrijd zou stilgelegd worden wegens gebrek aan spelers (2 en een halve invalide) maar mocht (moest) tot zijn eigen verbazing verder spelen. Wijselijk floot de referee dan toch maar af om verdere administratieve formaliteiten te ontlopen.  Vanuit het thuisfront toch een dikke proficiat aan zij die aanwezig waren op deze memorabele wedstrijd: coach Marc Lingier, afgevaardigde Glenn Vanderhaegen, supporter Micheline Flokman en de spelers doelman Mathias Lingier; Jeroen Demeulenaere, Kevin Deprest, Mathias Lagrou en Giovanni Vanneste.  

4 maart 2011: zvv Cercle Brugge - DCW Piping Staden: 4 - 3

Cercle dient leider Staden z'n eerste nederlaag toe

Cercle legde Staden over de knie en bezorgde de leider zijn eerste nederlaag van het seizoen na een zinderende slotfase met een fenomenale goal van doelman Lingier! In de eerste helft trof Cleenwerck de paal en was doelman Wolters van Staden de boeman voor groenzwart. Staden ontsnapte ook nog aan een strafschop na fout op Vanneste. Staden kwam in de aanvangsfase wel op voorsprong via Jacob, meteen een gevleide ruststand voor de leider.

De 2de helft kon niet slechter beginnen voor Cercle dat koud gepakt werd na een counterdoelpunt van Capelle. Groenzwart gaf echter niet op en Camara viseerde de onderkant van de lat. Doelman Wolters bleek dan toch niet onklopbaar want bij een rebound van Borgonjon was hij kansloos. De jonge Kevin Deprest ontbond dan zijn duivels en Staden moest wijken. Eerst ontsnapten de bezoekers nog aan geel bij het foutief afstoppen maar even later vond Deprest toch het gepaste gaatje: 2-2. Onmiddellijk daarop verkeek hij de 3-2 maar dat was slechts uitstel. Een pegel van Borgonjon kon Wolters niet voldoende klemmen en Camara tikte simpel binnen: Cercle kreeg nog enkele mogelijkheden maar met nog 6 minuten op de klok speelde Staden alles of niets met doelman Wolters als opkomende speler! Cercle verdedigde uitstekend in blok en met nog 2 minuten te gaan, gebeurde het ondenkbare. Doelman Lingier onderschepte een bezoekende poging en trapte de bal reglementair vanuit zijn handen binnen zijn doelvlak naar de overzijde. De bal maakte een enorm boogtraject, raakte het plafond net niet en viel met een bots pardoes in het lege bezoekende doel: 4-2. Nooit eerder gezien. De buit was binnen ondanks Staden in de slotseconde nog kon tegen scoren maar hiermee zijn eerste nederlaag van het seizoen niet meer kon ontlopen.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Bart Cleenwerck, Kevin Deprest, Giovanni Vanneste en Tom Van Maele.

25 februari   Carrier Gistel - zvv CERCLE: 3 - 4

Zwart beest eindelijk onderuit !

In het seizoen 2006-2007 kreeg zvv Cercle nog een 10-2 pandoering van Carrier Gistel in de beker van West-Vlaanderen en van de 7 voorbije ontmoetingen verloor groenzwart er 5 en behaalde slechts 2 gelijke spelen. Het werd dus tijd om, gebruik makend van de opwaartse spiraal waarin Cercle momenteel verkeert, het zwarte beest in eigen hol te verslaan.

Bart Cleenwerck ondernam na 2 minuten spel de eerste poging en schroeide de handschoenen van de uitstekende thuisportier Gueye die zijn ploeg gedurende de wedstrijd meerdere malen zou behoeden.  De daaropvolgende hoekschop eindigde in een geharrewar voor doel dat de opportunistische Tom Van Maele afsloot met de openingstreffer.  Cleenwerck en Borgonjon namen vervolgens in minuut 5 en 6 de Gistelse portier onder vuur maar die gaf geen krimp.  Wanneer Borgonjon met een leep genomen vrijschop de vrijstaande Van Maele bereikte, verdubbelde die eenvoudig de tussenstand.  Enkele goede kansen op 0-3 werden vervolgens verkwanseld en nog voor het kwartier verdween de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg in het Brugse doel.  Na twee scoringskansen voor Kevin Deprest bracht doelman Lingier drie opeenvolgende fantastische reddingen en hield hiermee de thuisploeg van de gelijkmaker.  Camara, blijkbaar niet in zijn dagje, kreeg nog 2 uitstekende kansen voorgeschoteld maar faalde telkens.

Borgonjon nam onmiddellijk in de 2de helft keeper Gueye op de korrel. De afgeweerde bal kwam terug in Brugs bezit, Kevin Deprest speelde zich knap vrij en besloot in het dak van het doel: 1-3 na amper 30 seconden spel.  Gistel bleek niet aangeslagen en nam op zijn beurt doelman Lingier onder vuur, maar die stond pal.  Carrier pakte dan uit met een meespelende doelman.  Borgonjon poogde het systeem af te straffen door met een gerecupereerde bal de thuisdoelman te lobben.  Deze kon echter de neerkomende bal nog afweren met de borst maar die viel pardoes in de voeten van Van Maele die niet aarzelde en in één tijd de bal tegen de netten schoot: 1-4.  Cercle behield het initiatief en ging op zoek naar een nog grotere voorsprong.  Eerst was Cleenwerck er dicht bij en nadien zag Deprest zijn bal van de lijn gekeerd. Het is een cliché, maar wie nalaat te scoren, krijgt vaak het deksel op de neus.  Een Gistelse tegenaanval werd in eigen doel verwerkt en in plaats van 1-5 werd het na amper 6 minuten plots 2-4.  Carrier kreeg vervolgens de aansluitingstreffer aangeboden toen Lingier, na eerst een mirakelsave te hebben uitgevoerd, een onschuldig lijkend balletje onder de voetzool liet doorlopen.  Cercle was eventjes van slag en nadat Camara tekort kwam om de stand tot 3-5 op te voeren, mocht groenzwart zich gelukkig prijzen dat een prima aanval van Gistel onbegrijpelijk niet tot de gelijkmaker leidde.  Cleenwerck reageerde met een vrije trap op de paal en een mogelijkse strafschopfout op Deprest werd niet gefloten.  Tijdens de slotminuten drong de thuisploeg nog fel aan maar Cercle verdedigde knap zijn voorsprong en ontplofte bijna  van vreugde bij het eindsignaal.

Na een riante 1-4 voorsprong werd het wel eventjes bibberen wanneer de thuisploeg nog terugkwam tot 3-4 maar Cercle haalde het eindsignaal, zij het met goed verdedigend spel. Met deze zege sluit groenzwart voor de 12de opeenvolgende keer ongeslagen de wedstrijd af. Het is geleden nu al van de 6-0 pandoering in Schepdaal op 29 oktober gelden dat Cercle de nederlaag nog kende in een wedstrijd voor het kampioenschap. De enige verliespartij binnen die reeks was de wedstrijd voor de Beker van Vlaanderen in januari tegen DCW Staden, autoritair competitieleider, dat volgende week op bezoek komt in Duinbergen.  Indien Staden de groenzwarte klip kan nemen, dan speelt het wellicht kampioen.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Bart Cleenwerck; Nick Borgonjon; Houssein Camara, Kevin Deprest, Tom Van Maele en Giovanni Vanneste.

18 febr.:  zvv Cercle Brugge - Victory Blankenberge: 6 - 3

De derby tegen de kustploeg werd een ware propagandawedstrijd, gekruid met veel doelpunten en suspens niettegenstaande de eindscore misschien iets anders laat uitschijnen.  Het technisch sterke Victory verzorgde mee het spektakel en alle toeschouwers waren het er achteraf over eens dat ze een zaalvoetbalwedstrijd op hoog niveau hadden meegemaakt!  Groenzwart zag in laatste instantie Giovanni Vanneste afhaken waardoor het aantal kernspelers na de blessures van Glenn Vanderhaegen en Sören Maenhout slonk tot 4.  Gelukkig kan andermaal worden geput uit de belofteploeg waaruit sedert geruime tijd Keven Deprest en Camara probleemloos meedraaien.  Dumpi-kapitein Jeroen Demeulenaere werd bereid gevonden om als 2de wisselspeler te fungeren.

Kevin Deprest opende de festiviteiten maar in dezelfde minnut stelde Victory via Di Oliviera gelijk.  Bart Cleenwerck, zonder meer de beste man tussen de lijnen, zorgde voor de groenzwarte voorsprong, maar opnieuw counterde Victory perfect via Fabrica Marin Marin.  Opnieuw Cleenwerck en Camara zorgden nog voor rust voor een 4-2 voorsprong.

Pech voor Victory dat in het begin van de 2de helft het doelhout trof en Cercle op de reactie verder zag uitlopen via "Mister 50%" Cleenwerck.  Paal en lat betekenden nog twee maal een hindernis voor Blankenbergse goals ,zo niet was de spanning uiteraard ten top gedreven.  "Geluk wordt afgedwongen" wordt wel eens beweerd.  Toen Nick Borgonjon er met een pegel 6-2 van maakte dacht iedereen dat het liedje van de bezoekers uitgezongen was.  Niets was minder waar, want met nog 12 minuten op de klok werd gelegenheidskapitein en doelman Mathias Lingier verrast door een rechtstreekse vrije trap.  Zou Victory nog terugkeren?  Die vraag brandde op ieders lippen.  De kustploeg deed alvast verwoede pogingen, maar het was uiteindelijk nog doelman Polen die met een achterwaartse wonderreflex groenzwart van een 7de doelpunt hield.  Al met al een ietwat overdreven score na een zeer sportieve wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar wel degelijk respecteren ondanks de burenstrijd.  Referee Detailleur leidde sereen en kordaat alles in goede banen tot en met de afloop.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Houssein Camara, Bart Cleenwerck, Jeroen Demeulenaere, Kevin Deprest en Tom Van Maele.

11 februari:  zvv Cercle Brugge - Amigo Schepdaal: 9 - 0

 Het wordt stilaan traditie dat de wedstrijd in Duinbergen met vertraging of soms zelfs helemaal niet van start gaat.  Alle ploegen buiten West-Vlaanderen hebben blijkbaar grote moeite met het vinden van de sporthal en staan meestal in een vorige thuissporthal van Cercle, nl. Zeebrugge ! Wedstrijd nu ook met ruim een kwartier vertraging op gang gefloten net binnen de grens van het toelaatbare.  De partij betekent absoluut geen maatstaf in aanloop naar de sponsoravond van volgende week.

Met ruim een kwartier vertraging verscheen Schepdaal met amper 5 man aan de aftrap tegen een Cercle dat ook niet op zijn sterkst kon aantreden.  Eerder tijdens de week verloor het in de met strafschoppen gewonnen 1/8ste finale voor de Beker van West-Vlaanderen zijn kapitein Vanderhaegen die wellicht uit is voor de rest van het seizoen.  Daarbij kwam nog dat spitsbroeder Cleenwerck niet kon aantreden waardoor met een onuitgegeven verdediging moest worden uitgepakt.  Na 45 seconden dribbelde Kevin Deprest zich vrij en bediende Vanneste die er prompt 1-0 van maakte.  Cercle liet komen en na 2 pogingen van Deprest, allebei op de doelman besloten, zag Vanneste op het kwartier de Amigoportier eventjes uit zijn doel staan en met een schitterende lob van op eigen speelhelft verschalkte hij de verbouwereerde keeper.  De bezoekers kregen ook wel kansen maar een alweer op hoog niveau keepende Lingier hield zijn netten schoon.  Een versnelling van Cercle leidde dan nog naar de 4-0 ruststand na goals van Deprest en Borgonjon, telkens via mooi uitgespeelde aanvallen.

In de 2de helft was er vrij vlug een goed besluiten van Van Maele dat echter van paal naar paal geen doelpunt op leverde.  Schepdaal nam vervolgens het heft in handen en Cercle moest aan verdedigen denken.  Een serieuze Brabantse mogelijkheid werd echter de nek omgewrongen en wanneer het er dan toch naar uitzag alsof de bal binnen zou gaan, was daar gelegenheidskapitein Lingier die met fantastische reflexen niet te vermurwen was.  De brandstof bij de bezoekers geraakte op en bij de eerste de beste counter scoorde Van Maele in de 40e minuut de 5-0.  Groenzwart kreeg nog uitstekende mogelijkheden via Borgonjon en Deprest om de score op te drijven maar moest nog wachten tot de slotminuten om het leeg gespeelde Amigo volledig uit te tellen met goals van Deprest, Borgonjon, Van Maele en Camara die, vreemd genoeg, erg bleekjes voor de dag kwam en nauwelijks opviel.

Volgende vrijdag, 18 februari, ontvangt Cercle ter gelegenheid van zijn sponsoravond een wellicht zeer gemotiveerd en geprikkeld Victory Blankenberge dat door tegenvallende resultaten onder zijn waarde gerangschikt staat en na de verliespartij in de heenwedstrijd zeker uit is op sportieve revanche.  Hopelijk wordt het een West-Vlaams spektakelstuk, gekruid met vele doelpunten !

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Houssein Camara, Kevin Deprest, Tom Van Maele en Giovanni Vanneste.

Spanning voor de wedstrijd
Doelman Mathias Lingier
Bart Cleenwerck
Kapitein Glenn Vanderhaegen

4 februari 2011   zvv CERCLE - Trobel AFFLIGEM: 3 - 3

 2de  Gelijkspel op rij

Ingevolge het niet beschikbaar zijn van Nick Borgonjon, Kevin Deprest en Tom Van Maele diende coach Marc Lingier andermaal te sleutelen aan de opstelling met behulp van spelers van de belofteploeg die voordien in actie traden.  De tegenstrevers arriveerden laattijdig waardoor Cercle gemakkelijk een forfait had kunnen claimen maar toch opteerde voor een sportieve oplossing die met 25 minuten vertraging van start kon gaan met toestemming van referee en zaalwachter!

Groenzwart schoot het best uit de startblokken en de 2-0 tussenstand na 10 minuten met doelpunten van Vanneste, die mooi wegdraaide van zijn tegenstander en overhoeks binnentrapte, en Cleenwerck in zijn gekende stijl na solotocht, was niet eens overdreven.  Daarvoor liet Camara nog een unieke kans onbenut om de score nog een hoger aanzien te geven.  Na een domme (en eigenlijke onnodige) gele kaart voor een bezoeker voor het verlaten van het speelveld zonder de referee op de hoogte te brengen, reageerde het Brabantse team geprikkeld en lukte de aansluitingstreffer waarbij doelman Lingier geen zicht had op de bal en zich gedwongen gewonnen moest geven. Wim Brabant kreeg nog een goede mogelijkheid op de 3-1 maar zag zijn poging gestuit door het bezoekende sluitstuk dat ouderwets zonder handschoenen zijn kooi verdedigde.  Op slag van rusten volgde de gelijkmaker na een foutje van Cleenwerck die zich als laatste man de bal liet ontfutselen met het gekende gevolg.

Na de pauze werd na een grove fout op Cleenwerck een tweede bezoeker met geel uitgewezen.  Kapitein Glenn Vanderhaegen ging na 9 minuten ook in de fout en mocht zich eveneens met geel gaan douchen.  Cercle herschikte zich noodgedwongen achterin en gokte nu op de counter.  Affligem, een stevig geheel en niet voor niets 2de in de rangschikking, verhoogde de druk.  Cercle moest achteruit maar kon alweer rekenen op een uitstekende doelman Lingier die de Brabanders van een treffer hield.  Daarentegen kreeg groenzwart nog prima kansen langs Cleenwerck en Camara maar die vonden telkens de Affligemse portier op hun weg.  Na een verschroeiend bezoekend schot kon Cleenwerck aalvlug reageren, liet op de counter de goalie geen schijn van kans en bracht Cercle op 3-2.   Met nog 2 minuten zagen we een sleepbeweging van Camara die zich hiermee alleen voor doel worstelde maar een attente doelman verhinderde de 4-2.  Het was daarentegen Affligem dat scoorde na een falen in de Brugse verdediging.  Met dit gelijkspel behaalde groenzwart een onverhoopt gelijkspel tegen de kopploeg die zijn titelkansen hierdoor sterk ziet slinken.

zvv Cercle

zvv Cercle: Mathias Lingier; Glenn Vanderhaegen; Wim Brabant, Hoessein Camara, Bart Cleenwerck, Jeroen Demeulenaere, Mathias Lagrou en Giovanni Vanneste.                                                                       Foto's: Geert Pollier

28 januari 2011:  Moratex Lebbeke - zvv Cercle Brugge: 1 - 1

 Collectieve offday

 Na 8 opeenvolgende competitieoverwinningen moest zvv Cercle dan toch een puntje prijsgeven. Dezelfde ploeg die eervol uitgeschakeld werd door leider Staden voor de Beker van Vlaanderen trad in het Oost-Vlaamse Lebbeke aan tegen Moratex.

Lebbeke liet in de aanvangsfase het initiatief volledig over aan Cercle en beperkt zich tot het neutraliseren van de groenzwarte aanvallen.  Over de ganse 1ste helft bleef het aantal doelpogingen daardoor voor de thuisploeg beperkt tot één enkele kans.  ZVV daarentegen creëerde verschillende mooie kansen, maar kwam niet tot het scoren van het verlossende openingsdoelpunt.

Na rust was er ander spelbeeld.   Cercle, op zoek naar de noodzakelijke openingstreffer, begon meer en meer risico’s te nemen en Lebbeke kreeg via de tegenaanval nu ook kansen.  En na 10 minuten hadden lukte het de thuisspelers ook.  Cercle bestookte verder onverstoord het Lebbeekse doel, maar een sterke thuiskeeper en het doelhout bleken constant de spelbrekers.  Kort voor tijd offerde doelman Lingier zijn plaats op voor Borgonjon.  De ingreep met deze extra veldspeler leverde in de slotminuut uiteindelijk de gelijkmaker op.  Een stevig schot van Borgonjon werd door Vanderhaegen in de rebound tussen de benen van de thuisportier in doel verwerkt.

Na een zwak afwerkende prestatie mocht Cercle uiteindelijk nog blij zijn met het ene punt. Nu volgt een moeilijk thuisdrieluik tegen achtereenvolgens koploper Affligem, onmiddellijke achtervolger Amigo Schepdaal en buur Victory Blankenberge.

zvv Cercle trad aan met: doelman Mathias Lingier, kapitein Glenn Vanderhaegen, Nick Borgonjon, Houssein Camara, Bart Cleenwerck, Kevin Deprest, Tom Van Maele en Giovanni Vanneste.

21 januari:  zvv CERCLE - Rapid Boys Beernem: 7 - 3

 De 8ste opeenvolgende overwinning was het resultaat van een uitstekende 1ste helft.  Nadat doelman Lingier Beernem afhield van de openingstreffer lobde Cleenwerck schuin voor doel de bal op de lat.  Deprest werd bij de rebound onderuit gehaald en de logische strafschop werd feillos omgezet door Cleenwerck.  Keeper Davy Allemeersch manifesteerde zich vervolgens als de redder van Rapid Boys door de veelvuldige kansen van Cercle te neutraliseren.  Toch moest hij zich, weliswaar in twee tijden, gewonnen geven op het besluit van Kevin Deprest die gepast in de diepte werd bediend door kapitein Vanderhaegen.  Na ruim een kwartier spel fusilleerde Borgonjon de bezoekende kooi met een kanonbal in het dak: 3-0.  Bezoeker Sam Verstraete scoorde wel tegen na een mooi uitgespeelde combinatie, maar Cercle reageerde onmiddellijk via een 2de treffer van Nick Borgonjon.  En op slag van rust zette Camara met een magistraal hieltje de Beernemse doelman voor schut: 5-1.

Amper afgetrapt voor de 2de helft of het was de beurt aan Lingier om zich om te draaien.  Even laaide de hoop op bij de bezoekers maar het was Kevin Deprest die twee maal voor keeper Allemeersch kwam en Borgonjon die z'n 3de treffer van de avond scoorde.  Camara besloot nog eens op de paal en Deprest was er opnieuw als de kippen bij om de tussenstand op 7-1 te brengen.  Dank zij balverlies kon Beernem nog een 3de doelpunt scoren.  Nadien bloedde de wedstrijd stilaan dood.  De Rapid Boys dwongen wel nog een tweetal kansen af maar faalden in de afwerking.  Met deze zeg komt zvv Cercle op een gedeelde 3de plaats welke volgende week na de wedstrijd tegen Moratex Lebbeke moet kunnen behouden worden met een 9de opeenvolgende zege.

zvv Cercle trad aan met: doelman Mathias Lingier, kapitein Glenn Vanderhaegen, Nick Borgonjon, Houssein Camara, Bart Cleenwerck, Jeroen Demeulenaere, Kevin Deprest en Giovanni Vanneste.

14 jan. '11: Berca Middelkerke - zvv Cercle Brugge: 2 - 6

 Ingevolge het niet kunnen beschikken over Borgonjon, Tas en Vanneste en de nog steeds revaliderende Sören Maenhoudt, dienden de coachgebroeders Lingier andermaal beroep te doen op de beloftevolle jongeren Kevin Deprest en Houssein Camara.  Amper afgetrapt of Deprest zorgde voor de openingstreffer.  Berca Middelkerke kwam nauwelijks in het stuk voor en groenzwart versierde kans na kans maar verzaakte ze af te werken.  Alleen Cleenwerck zag zijn vrije trap tegen het net vliegen.  En op het kwartier kon Camara via een rebound de stand toch nog opvoeren tot 0-3.  Vervolgens zag een grieperige kapitein Vanderhaegen zijn punter rakelings overgaan, Cleenwerck zijn shot rakelings voorlangs vliegen en faalde de voor de keeper afgezonderde Camara.  Ook Van Maele zag nog een poging gestuit op de kustdoelman.  En keeper Lingier,  … die zag dat het goed ging.  De 0-3 voorsprong aan de rust was geenszins overdreven.

De 2de helft verliep wel helemaal anders.  Eerst was er nog een flits van Cleenwerck die zijn lob zag stranden op de paal, maar Camara kon de rebound prima afwerken.  Doelman Lingier werd nu echter wel op de proef gesteld en redde bijzonder knap op serieuze dreigingen van de thuisspelers.  Kevin Deprest brak even het thuisrecital af met een succesvolle vrije trap, maar toen vond de thuisploeg het welletjes en toonde zich opnieuw die te duchten tegenstander in eigen huis!  Het kleine zaaltje is hen en hun tactiek op het lijf geschreven.  De gevaarlijke uitworpen van de doelman naar de diepe spits zijn steeds aartsgevaarlijk.  Cercle was zich van die tactiek wel bewust en toch leverde het systeem vaak gevaarlijke standjes op voor het doel van Lingier.  Ondanks de lichte druk kon Cercle bijwijlen nog gevaarlijk uitbreken, maar het waren de kustmannen die zowaar 2 fraaie doelpunten scoorden!  Met een own-goal van de thuisploeg stond de 2-6 eindstand op het bord en werd een gevaarlijke klip succesvol genomen.  Met 7 opeenvolgende overwinningen staat zvv Cercle stevig op die 5de plaats in de rangschikking.  Volgende week staat thuis in Laguna Duinbergen de moeilijke opdracht tegen Rapid Beernem, de ploeg waartegen de succesvolle zegereeks in de heenronde werd ingezet.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Glenn Vanderhaegen, Bart Cleenwerck, Houssein Camara, Kevin Deprest en Tom Van Maele.