Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kampioenschap '11/'12

vrijdag 4 mei / zvv Cercle Brugge - VKR Ingelmunster: 5 - 5

Na 8 minuten stond de tussenstand van deze uitzonderlijk in Jabbeke gespeelde inhaalwedstrijd op 2-1, met de randbemerking dat alle doelpunten op rekening van Cercle mochten worden geschreven.  Eerst was er Borgonjon die de bezoekende doelman fusilleerde, vervolgens een merkwaardig owngoal van kapitein Vanderhaegen, gevolgd door een rake counter van Cleenwerck en door Trancez afgerond.  Maar nog voor de rust zette Ingelmunster die scheve situatie recht.  Eigenlijk had VKR de wedstrijd met het afstraffen van  drie fameuze missers in een definitieve plooi kunnen zetten.

Na de rust lukte bezoeker Van Gheluwe een heerlijke goal, waarna Camara met het doelpunt van het jaar de 3-4 aansluitingstreffer scoorde.  Ingelmunster plooide niet en liep opnieuw twee doelpunten uit nadat Cercle met Vanneste als “vliegende keeper” poogde de zaak te forceren.  Uiteindelijk slaagde de thuisploeg er nog in, weliswaar gevleid, het enige gelijkspel van dit seizoen op het bord te krijgen met late goals van Camara en Van Maele.  Hierdoor eindigt groenzwart knap op een meer dan eervolle derde plaats in de eindrangschikking, het beste resultaat sinds de terugkeer naar de VZVB.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Wesley Baes, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Bart Cleenwerck, Michael Trancez, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

vrijdag 20 april / Kadoken Hamme - zvv Cercle Brugge: 6 - 1

Doelman Lingier diende ingevolge werk verstek te geven voor de laatste verplaatsing van het seizoen.  Ook de zieke Cleenwerck, Van Maele en Deprest waren niet beschikbaar.  Warnauts trad dan maar aan als sluitstuk, Demeulenaere en Devriendt waren de andere vervangers en Borgonjon kwam terug uit blessure.  Kadoken Hamme kon mits winst op gelijk hoogte komen van koploper ES Temse zodat Cercle als 3de gerangschikte een rol als scherprechter toebedeeld kreeg.  Van een topper was er echter nooit sprake.  Daarvoor acteerde groenzwart te slap.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: eenrichtingsverkeer.  Cercle raakte nauwelijks over de middellijn en moest gewoon de wet van de sterkste ondergaan.  Het incasseerde niet minder dan vijf goals en had bovendien nog het geluk dat het doelhout niet minder dan vier maal in de weg stond van een ontketende thuisploeg.  Als toemaatje mocht grenzwart zich nog gelukkig prijzen dat de beste thuisspeler ingevolge te enthousiast spel na 15 minuten mocht inpakken.  Cercle kwam via Camara tot slechts één schuchtere doelpoging.

Na de rust liep Hamme na 5 minuten verder uit tot 6-0.  Een monsterscore lonkte, maar dan stokte ook bij de Oostvlamingen plotseling de scoremachine.  Een tweede thuisspeler kreeg geel en Hamme diende noodgedwongen gas terug te nemen.  Cercle kon nu toch enkele aanvallen opzetten.  Maar loepzuivere kansen werden achtereenvolgens door Vanneste, Camara en Vanderhaegen de nek omgewrongen.  Hierdoor groeide de frustratie bij groenzwart waardoor kapitein Vanderhaegen op het kwartier met geel bedacht werd en zijn twee Hamse collga’s mocht vervoegen.  Uiteindelijk kon een zoveelste Brugse uitbraak door Trancez  verzilverd worden en stond de eerredder op het bord.  Cercle kreeg nog enkele uitstekende mogelijkheden om te milderen maar faalde onbegrijpelijk.  Daarenboven mocht de ploeg doelman Warnauts nog dankbaar zijn nadat hij met enkele fameuze reddingen de dubbele eindcijfers kon vermijden.

Door deze overwinning neemt Hamme de koppositie van Temse over en zullen de twee resterende wedstrijden uitsluitsel geven wie kampioen wordt.  Voor Cercle rest nu nog op vrijdag 4 mei de wedstrijd tegen VKR Ingelmunster.  Deze wordt uitzonderlijk gespeeld in de sporthal van Jabbeke met aftrap om 22u !

zvv Cercle: Frederic Warnauts; Hoessein Camara, Nick Borgonjon, Jeroen Demeulenaere, Lorenzo Devriendt, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

vrijdag 13 april / zvv Cercle Brugge - Rapid Beernem: 8 - 2

De partij tegen Rapid was oorspronkelijk voorzien op 2 februari, maar diende omwille van plotse hevige sneeuwval tijdens de vooravond afgevoerd te worden en werd verschoven naar vrijdag 13 april.  Velen vrezen die dag als onheilbrengend, maar voor zvv was dit niet het geval.  Integendeel, deze datum zal in het groenzwarte huishouden geboekstaafd worden als het moment waarop definitief de 3de plaats in het kampioenschap werd behaald.  Er resten Cercle nog een wedstrijd uit bij Kadoken Hamme en de inhaalwedstrijd tegen VKR Ingelmunster.  Maar met drie gewonnen matchen en vier punten meer dan directe achtervolger Victory Blankenberge vormen de kustjongens geen bedreiging meer.

Tegen Rapid Beernem kon coach Marc Lingier niet beschikken over Vanneste, Deprest en de gekwetste Borgonjon.  Trancez daarentegen was wel beschikbaar, en Verfaillie werd na de gewonnen partij van belofteploeg Dumpi Mart achter de hand gehouden.  Cercle legde een rustig meesterschap aan de dag en reeds na twee minuten schotelde kapitein Vanderhaegen Trancez het eerste doelpunt voor.  Doelman Lingier had daarop een eerste redding in petto waarna Cleenwerck met een afstandschot de stand kon opvoeren naar 2-0.  Camara verschalkte vervolgens met een heerlijk hieltje op assist van Cleenwerck de bezoekende portier zodat de score op het kwartier al was opgelopen tot 3-0.  Rapid had wel pech toen de paal in de weg stond en Verfaille op de tegenaanval de bal in het dak van het doel besloot.  Daarna speelde vrijdag de 13de de Berenhemers wel parten: zij troffen twee maal na een het doelhout.  Even voor de rust, tijdens een dolle vijf minuten, raakte Vanderhaegen niet voorbij doelman Bouchez en wou Cerclekeeper Lingier koppig de nul houden en redde miraculeus.  Verfaillie zette daarop Trancez op weg naar de forfaitcijfers, terwijl als toemaatje Van Maele Beernem op de lijn afhield van een doelpunt.

Bij de eerste kans na de herneming strandde de bal van Cleenwerck op doelman Bouchez.  Tom Van Maele, geselecteerd voor de provinciale belofteploeg, en Bart Cleenwerck hadden een onderonsje dat Bart afrondde op de 6-0.  De volgende kans was voor Rapid, maar de bal stootte op de paal.  Vervolgens voerde groenzwart een kopie uit van een eerdere aanval in de eerste helft: strakke voorzet Cleenwerck door Camara vanachter het steunbeen met een hieltje lichtjes in doel gedevieerd.  Een niet zelfzuchtige Cleenwerck bood op het kwartier de 8-0 aan de goed gevolgde Arvid Verfaillie.  Meteen werden de teugels wat gevierd met als gevolg dat doelman Lingier geregeld onder vuur kwam te liggen.  Met niet toevallig de twee Brugse sterkhouders Cleenwerck en Vanderhaegen op de bank, kwam Beernem nu met de aalvlugge Vanhaeverbeke tweemaal tot scoren, terwijl Rapiddoelman Bouchez verder verhinderde dat Cercle de dubbele scorecijfers zou bereiken.

Vrijdag 20 april kan zvv Cercle ontspannen afreizen naar het tweede gerangschikte Kadoken Hamme, dat slechts twee punten achterstand telt op leider E.S. Temse, maar wel nog een wedstrijd tegoed heeft.  Groenzwart kan dus nog uitgroeien tot scherprechter in het titeldebat.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Hoessein Camara, Bart Cleenwerck, Michael Trancez, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Arvid Verfaillie.

vrijdag 6 april / zvv CERCLE Brugge - Carrier Gistel: 6 - 3

Na de fameuze uitschuiver in eigen huis tegen St-Gillis-Waas, wou Cercle kost wat kost de zege thuis houden om de gedeelde derde plaats in de rangschikking te behouden, maar vooral om zich te rehabiliteren.  Dat dit toevallig tegen het zwarte beest Gistel moest gebeuren, vergemakkelijkte de zaak niet.  Zeker niet na het verlies van de heenwedstrijd.

Borgonjon en Trancez waren out maar Cleenwerck was na een lange afwezigheid terug van de partij.  Gistel was omzeggens de ganse eerste helft voortdurend in balbezit, maar creëerde geen kansen.  Groenzwart daarentegen loerde op de counter en Vanneste opende de score nadat hij even voordien al een serieuze mogelijkheid had gekregen.  Cleenwerck zag de 2-0 al binnen, maar de doelman had het laatste woord.  Een onachtzaam moment bij groenzwart leidde de gelijkmaker in waarbij doelman Lingier kansloos was.  Cercle schakelde vervolgens een versnelling hoger en een prima combinatie Vanneste-Deprest werd door deze laatste afgerond.  Cercle drong nog aan, maar kwam voor de rust niet meer tot scoren: 2-1.

Onmiddellijk na de herneming voerde Camara een heerlijke dribbel uit en ook scoren.  Een jeugdig Gistel reageerde gevat en liet aardige dingen zien: een shot op de paal en een prima save van Lingier verhinderden echter de aansluitingstreffer.  Die kwam er toch na een te enthousiaste Brugse aanval die perfect gecounterd werd.  De drie tegen één situatie werd perfect verzilverd.  Carrier kon echter niet verder borduren aan zijn terugkeer want Deprest snoepte zijn belager de bal af en liet de uitgekomen doelman geen schijn van kans: 4-2 na 18 minuten in de 2de helft.   De ervaren Cleenwerck loerde toen op zijn moment.  Hij brak een Gistelse aanval af, ging in de tegenaanval en punterde de bal in de winkelhaak.  Met een 5-2 voorsprong met nog 5 minuten te gaan, stond groenzwart op rozen.  Bewonderenswaardig genoeg liet de zeer sportieve Gistelse ploeg de schouders niet hangen, maar ging voluit terug op zoek naar een doelpunt.  Na een bal op de paal moest Lingier zich toch een derde keer gewonnen geven.  Maar na een nieuwe assist van Vanneste bezegelde Deprest met zijn derde treffer het lot van de bezoekers.  Hiermee werd, hopelijk definitief, door groenzwart de rekening gemaakt met het “zwarte beest”.  Met deze overwinning en na het verlies van Victory Blankenberge verstevigt Cercle zijn 3de plaats in de rangschikking.  Met nog 3 wedstrijden voor de boeg, waaronder 2 thuiswedstrijden tegen Beernem en Ingelmunster, tegenover slechts twee voor de Piergasten, mag deze onverhoopte plaats niet meer ontsnappen.  Cercle kan zelfs in de uitwedstrijd bij Hamme op 20 april kan nog scherprechter spelen in de titelstrijd.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Hoessein Camara, Bart Cleenwerck Kevin Deprest, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

vrijdag 23 maart / zvv Cercle Brugge - Argos St-Gilles-Waas: 0 - 8

Wie had gedacht dat Cercle de 7-2 nederlaag uit de heenronde op een sportieve wijze zou revancheren, kwam bedrogen uit.  Op geen enkel moment kon groenzwart aanspraak maken op enig puntengewin.  Integendeel, het ging volledig met de billen bloot onderuit.  De Wase middenmotor en belofteploeg van 3de nationaler Sint-Gilles trommelde al zijn beschikbare talenten op om de Bruggelingen het leven zuur te maken.  Als verzachtende omstandigheden kan Cercle de afwezigheid door werkomstandigheden van Cleenwerck en door kwetsuur van Borgonjon inroepen.  Op de koop toe presenteerden Vanneste en Van Maele zich met griepverschijnselen.   Een lichtpunt was de debuterende Kjell Vanwatermeulen die behoorlijk zijn streng trok in een hopeloze partij.  Aan de rust stonden de bordjes op 0-3 nadat Cercle geen enkele kans wist te verzilveren.  Na de pauze werd wel gepoogd het tij te doen keren, maar een vierde treffer van de bezoekers sneed de adem af.  Doelman Lingier werd daarop gewisseld voor de meespelende doelman Vanneste maar dat bleek een foute gok.  Niet minder dan vier Wase doelpunten in de laatste tien minuten was het concrete resultaat.  Hoe groenzwart nog probeerde, zelfs een eerreddend doelpunt werd hun door de fanatiek verdedigende en uitbrekende bezoekers niet gegund.  Er kwamen nochtans kansen, maar die werden allemaal de nek omgewrongen.  Van een afgang gesproken.  Vanaf nu is Argos het zwarte beest voor Cercle.  Meteen ook de zwaarste opgelopen thuisnederlaag sedert 28 oktober 2005 (!) toen Cercle een 1-9 rond de oren kreeg van MFC Antwerpen.  Maar toen bengelde groenzwart onderaan de rangschikking, terwijl het nu 3de in de rangschikking staat.  Onze jongens moeten nu hetzelfde gevoel hebben als die van Victory Blankenberge toen enkele weken geleden een 7-0 pandoering kregen toegediend bij zvv Cercle.  Datzelfde Victory dat nu echter wellicht aast op de 3e plaats!  Hopelijk kan zvv Cercle voor de volgende wedstrijd Cleenwerck en Borgonjon recupereren wat alvast een flink stuk op de borrel kan schelen.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Hoessein Camara, Kevin Deprest, Michael Trancez, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen, Giovanni Vanneste en Kjell Vanwatermeulen

 

vrijdag 16 maart / Moratex Lebbeke - zvv Cercle: 2 - 4

Om de beoogde derde plaats in de eindrangschikking te garanderen, mocht zvv Cercle bij het vijfde gerangschikte Lebbeke zeker geen steken laten vallen.  Andermaal moesten Cleenwerck en Deprest verstek geven en tot overmaat van tegenslag kon Borgonjon niet aantreden ingevolge kwetsuur.  Hij maakt de verplaatsing naar het Waasland wel mee om er als afgevaardigde toch deel te kunnen uitmaken van de ploeg.

Thuisploeg Moratex startte furieus doch Cercle herstelde gauw het evenwicht.  Trancez opende zelfs de score en doelman Lingier speelde weer hoogstaand.  Net voor de rust kon de thuisploeg de gelijkmaker tegen de touwen jagen.  In de tweede helft ontbond Vanneste zijn duivels.  Eerst bracht hij groenzwart op voorsprong en nadat Moratex opnieuw had gelijkgesteld counterde hij perfect uit met zijn tweede doelpunt.  DE Oost-Vlamingen verhoogden nu de druk, maar Cercle hield dank zij een attente Lingier goed stand.  Kapitein Vanderhaegen bezegelde uiteindelijk in het slot van de partij het lot van de Lebbekense vesting met een vierde Brugse goal.  Hierdoor handhaaft Cercle zich perfect in zijn betrachting om te eindigen op een verrassende derde plaats.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Houssein Camara, Michael Trancez, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

 

vrijdag 2 maart: Ternat - zvv Cercle: 4 - 6

Voor de verplaatsing naar Ternat, buurgemeente van Brussel, waren Cleenwerck en Deprest niet beschikbaar.  Coach Marc Lingier kon daarentegen opnieuw een beroep doen op Camara en Tom Van Maele, die opnieuw geselecteerd is voor de provinciale belofteploeg.

De wedstrijd tegen de Brabantse middenmoter werd in de heenronde een 6-3 zege en de groenzwarte familie wou tekenen voor een zelfde uitslag.  En counterend Cercle kon via Nick Borgonjon de stand openen.  Vanneste verdubbelde even later. Maar ook Ternat trof raak.  Met een door Borgonjon omgezette strafschop kon zvv even uitlopen tot 1-3.  Ternat lukte daarop de aansluiting, maar Cercle sloeg terug langs Trancez. Vlak voor rust kreeg ook de thuisploeg zijn strafschop zodat van kamp gewisseld werd met een 3-4 tussenstand.

Na de pauze liep Cercle verder uit via Vanneste en Trancez. Doelman Lingier verrichtte tussendoor spectaculaire reddingen en diende enkel in de slotminuut een owngoal toe te staan.  Een van zelfvertrouwen blakende groenzwarte ploeg, zelfs zonder enkele sterkhouders, behoudt met deze overwinning de derde stek in de rangschikking met twee punten voorsprong op Victory Blankenberge.

zvv Cercle: doelman Lingier en de spelers Borgonjon, Camara, Trancez, Vanderhaegen, Vanmaele en Vanneste.

Vrijdag 17 februari / zvv Cercle Brugge - Victory Blankenberge: 7 - 0

zvv Cercle speelde de perfecte wedstrijd en haalde meer dan verdiend de overwinning tegen Victory Blankenberge dat een complete offday kende.  Cleenwerck opende al vlug de score en kapitein Vanderhaegen, momenteel in bloedvorm, verdubbelde die voorsprong na 10 minuten. Doelman Polen behoedde met enkele goede tussenkomsten de kustploeg van een grotere achterstand.  Hij kreeg daarbij nog de hulp van de lat bij een poging van Vanneste.

Na de pauze bracht groenzwart controlerend en scorend spel, gaf omzeggens geen kans weg en kon op die weinige mogelijkheden voor Victory rekenen op een attente doelman Lingier die zo de 0 op het bord zou houden.  Vanneste viseerde na 3 minuten opnieuw het doelhout maar even later was het toch prijs.  Trancez vertrok alleen naar doel af, maar schoof klaar kijkend naar de meegelopen Cleenwerck die de 3-0 maar had binnen te duwen.  Cercle kende nu eens geen mindere periode.  Ook doordat coach Lingier bleef hameren op het verzorgen van de organisatie.  De instructies loonden toen Cleenwerck de 4-0 aantekende met een door de benen van portier Polen gespeelde bal.  Victory zou de mokerslag niet meer verwerken. Deprest, goed bediend door zijn maats, scoorde nog drie maal tijdens de laatste 5 minuten van de partij en bezorgde aldus Victory een oplawaai met niet eens overdreven cijfers. 

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Bart Cleenwerck, Kevin Deprest, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Woensdag 25 januari / Welkom Sombeke - zvv Cercle Brugge: 3 - 5

Voor deze door zaalproblemen vooruitgeschoven midweekmatch met late aftrap om 22.00u kon coach Lingier geen beroep doen op Camara, Cleenwerck en Deprest.  Daarentegen was Vanneste weer beschikbaar en ter vervanging van de belette spelers werd enkel Tom Van Maele opgeroepen.  In een zoutloze eerste helft scoorde Trancez vanuit een onmogelijke hoek en had de thuisploeg aan wel geteld één kans genoeg voor de gelijkmaker.

Tijdens een potige 2de helft, waarin doelman Lingier zijn ploeg op cruciale fases overeind hield, scoorden Trancez en Vanneste elk twee maal.  Dank zij veel gezwoeg en karakter kon Cercle uiteindelijk de twee punten verdiend mee naar Brugge nemen en verstevigt daarmee zijn derde plaats. 

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Michael Trancez, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste  

Volgende week vrijdag 3 februari ontvangt groenzwart om 20u buur Rapid Beernem en verzorgt nadien zijn sponsors en naaste medewerkers.

Vrijdag 20 januari / zvv Cercle Brugge - ES Temse: 3 - 5

Het tweede gerangschikte ES Temse trok tijdens de aanvangsfase het laken naar zich toe en domineerde de eerste helft.  En toch was het Cercle dat op voorsprong kwam via Cleenwerck.  Spijts het knappe keeperswerk van Lingier kon groenzwart die kleine voorsprong niet vasthouden.  Aan de rust stonden de Oost-Vlamingen dan ook terecht 1-3 voor.

In de beginfase van de tweede helft kregen Trancez en Vanderhaegen de kans op de aansluitingstreffer maar zij faalden bij de afwerking.  Die goal kwam er dan toch via Borgonjon na 3 verwoedde pogingen.  De gelijkmaker hing in de lucht. En zoals reeds zo vaak profiteerden de bezoekers tot tweemaal toe op vlijmscherpe counters wanneer de groezwarte aanval een kans de nek omwrongen.  In plaats van de verhoopte 3-3 werd het daardoor 2-5!  Cercle voerde de druk op en paste andermaal de vervanging van doelman Lingier door Borgonjon als opkomende doelman toe.  Dat resulteerde slechts in de slotminuut in een doelpunt van Deprest.  Rekening houdend met het overwicht aan kansen tijdens de tweede helft mag groenzwart aanspraak maken op een gelijkspel maar daar koop je niets mee!

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Bart Cleenwerck, Kevin Deprest, Michael Trancez en Glenn Vanderhaegen.

vrijdag 13 januari / DP DENDERMONDE - zvv CERCLE: 4 - 8

Vroeger was vrijdag de 13de steeds een struikelblok voor zvv Cercle.  In 2012 kwam daar een einde aan want dank zij een uitstekende 2de helft onder het motto “erop en erover” kregen de groenzwarten thuisploeg DP Dendermonde op de knieën.  Nochtans liet de 4-1 achterstand tijdens de eerste speelhelft niet veel goeds verwachten, temeer Cleenwerck het zwaar te verduren kreeg van zijn tegenspelers.  Coach Lingier hield zijn goudhaantje dan maar noodgedwongen op de bank maar daardoor konden anderen zich in de kijker spelen en knabbelden de Bruggelingen hun achterstand stelselmatig weg.  De 4-3 ruststand baarde Cercle nog enigszins zorgen maar toen afgevaardigde Micheline Flokman haar ploeg opnieuw zag swingen, was zij gerust over de afloop.  Vooral kwelduivel Kevin Deprest, die zijn vroeger speelritme stilaan weer te pakken krijgt, liet de thuisploeg sterretjes zien.  Hij scoorde in totaal niet minder dan 5 keer.  Nick Borgonjon (2x) en Hoessein Camara, die voor een kleurling maar bleek voor de dag kwam in een nochtans zachte winter, waren de andere auteurs.  Trancez pakte in het belang van de ploeg nog geel en Frederic Warnauts bleek weeral een uitstekende stand-in doelman te zijn voor de afwezige Mathias Lingier.  Giovanni Vanneste die eveneens verstek moest geven, werd niet vervangen in de zevenkoppige kern waarin kapitein Vanderhaegen, eens te meer de regelmaat zelf, het klassieke slot op de deur was.

zvv Cercle: Frederic Warnauts;; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Bart Cleenwerck, Kevin Deprest, Michael Trancez en Glenn Vanderhaegen.

 

vrijdag 6 januari 2012 / zvv CERCLE BRUGGE - KANARIES BEERSEL: 5 - 2

Cercle, zonder Borgonjon maar met Cleenwerck, kon na drie opeenvolgende nederlagen het nieuwe jaar dan toch inzetten met een overwinning.  Dit was wel voor een groot deel te danken aan de naïviteit van de bezoekers die de wedstrijd eindigden met slechts drie spelers.

Groenzwart, duidelijk in een mindere periode,  vatte de wedstrijd krampachtig en zonder inspiratie aan.  Na een schuchtere poging van Vanneste kregen de bezoekers drie opeenvolgende kansen maar faalden telkens bij de afwerking.  De eerste echte mogelijkheid voor Cercle kwam er even voorbij het kwartier maar Cleenwerck vond de doelman op zijn weg.  Beersel reageerde gevat en na opnieuw een gemiste kans moest Lingier zich toch gewonnen geven.  Nadien moest hij nog uitpakken met een supersave om Cercle van een 0-2 achterstand te behouden.  Vlak voor de rust kon Bart Cleenwerck de bordjes gevleid in evenwicht brengen dank zij het omzetten van strafschop.

Na de kampwisseling was het opnieuw Vanneste die zijn neus aan het venster stak maar net niet kon afwerken.  Nadat de bezoekers een gele kaart opliepen omwille van voortdurend mekkeren had Vanneste, met niemand in zijn buurt, een ongelukkig moment wanneer hij de bal na een voorzet, tot verbazing van doelman Lingier, tegen eigen netten deed afwijken: 1-2.  Met deze tussenstand en rekening houdend met het zwak afgeleverd spel verkeerden de Bruggelingen hierdoor in slechte papieren.  Tot de tegenpartij een handje toestak door domweg een hoekschop toe te staan.  De bezoekers stonden elkaar zodanig de levieten te lezen dat ze vergaten kapitein Vanderhaegen af te dekken die prompt de bal tegen de touwen joeg.  Coach Lingier die net voordien zijn doelman wou wisselen voor een veldspeler, keek nog even de kat uit de boom en had hiermee een goede ingeving want Mathias plukte daarop een bal net op tijd uit zijn doel en probeerde met een verre uitworp de wegspurtende Cleenwerck te bereiken.  Een inderhaast terugkerende verdediger raakte de bal met het achterhoofd en zijn doelman pakte de “toegespeelde” bal onbewust met de handen.  De referee interpreteerde dat als een strafbare terugspeelbal en kende Cercle een vrije trap toe.  Resultaat: tumult en desorganisatie bij de tegenpartij waarvan Cleenwerck profiteerde door de bal ongenadig voorbij een verbouwereerde doelman tegen de netten te jagen.  De frustratie groeide bij de bezoekers naar een kookpunt en na obscene gebaren stuurde de referee een tweede bezoeker met geel naar de kleedkamers.  Cercle profiteerde maximaal van de man-meer-situatie en nadat Vanderhaegen Cleenwerck bereikte bezegelde die met nog drie minuten te spelen het lot van de Brusselaars definitief.  De Brabanders konden het daarenboven niet laten de referee opnieuw te beledigen die zich zo verplicht zag een derde geel karton boven te halen.  Camara bracht uiteindelijk de stand nog op 5-2 na een draak van een wedstrijd waarbij de bezoekers de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten hadden.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Hoessein Camara, Bart Cleenwerck, Kevin Deperest, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

vrijdag 9 december / zvv Cercle Brugge – Kadoken Hamme: 3 - 5

Tegen de reekaanvoerder kon zvv niet beschikken over Baes en Cleenwerck, Arvid Verfaillie mocht debuteren met de eerste ploeg.  Aanvankelijk zat het groenzwarte verdedigend werk niet zo goed ineen waardoor de ploeg vlug 0-2 achter kwam na twee vermijdbare doelkansen.  In de slotfase van de 1ste helft  dwong Cercle meerdere doelrijpe kansen af waarvan er echter slechts een door Camara kon verzilverd worden.  Ondanks de vele mogelijkheden werd de ruststand bereikt met een nipte 1-2 achterstand.

Hoewel de 2de helft hoopvol werd ingezet, verdween die hoop als sneeuw voor de zon na tweemaal flagrant balverlies wat ongenadig werd afgestraft.  Een ongelukkig owndoelpunt bracht de leider daarenboven na amper 7 minuten op 1-5.  Voor de Oost-Vlamingen gaf dit de kans op een verder controleren van de wedstrijd.  Tien minuten voor affluiten wisselde coach Lingier zijn sluitstuk en zoon Mathias voor Nick Borgonjon die nu als opkomende doelman mee druk ging zetten.  De leider moest passen voor die powerplay en kroop achteruit in eigen stelling.  Trancez zette meteen de toon door te scoren na een scrimmage.  Cercle hield de druk op de ketel en zijn tegenstander op eigen helft wat resulteerde in nieuw gevaar.  Zeker wanneer een kanonbal van Borgonjon in de kruising verdween en Hamme nog even deed twijfelen.  Maar de tijd was tekort om nog aansluiting en eventueel een gelijkspel uit de brand te slepen.

Door deze 3de verliespartij op rij zakt Cercle verder weg uit de koppositie naar de 4de plaats.  Aangezien tegenstrever Phoenix Hamme algemeen forfait gaf en daardoor de slotwedstrijd van de heenronde geschrapt werd, kan het kerstrapport nu reeds opgemaakt worden: met 14 op 24 te behalen punten staat groenzwart aan de linker zijde, maar is er toch enige ontgoocheling gezien er tot enige weken terug de leiding werd gedeeld.  Vooral de twee derby’s bij Gistel en Blankenberge breken zuur op.  Anderzijds is er de positieve komst van enkele jongere elementen, wat veel goeds belooft voor de terugronde.   

zvv Cercle: Mathias Lingier;; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Michael Trancez; Remi Van Belle, Giovanni Vanneste; Glenn Vanderhaegen en Arvid Verfaillie. 

2 december 2011 / Victory Blankenberge – zvv Cercle Brugge: 3 – 2

2de OPEENVOLGENDE NEDERLAAG

Vanneste kon niet aantreden, sterkhouder Cleenwerck daarentegen was opnieuw beschikbaar.  Doelman Lingier was op reis en zijn plaats werd ingenomen door beloftedoelman Warnauts.

ZVV begon goed aan de derby en beheerste de aanvangsminuten.  Cleenwerck kon de score al na 2 minuten openen.  Cercle bleef baas meer gaf iin 10 minuten tijd alles weg. Victory sloeg drie maal op exact dezelfde manier toe:  Cercle trekt massaal naar voor, verspeelt de bal en met een gepaste dieptepass wordt telkens een Blankenbergse speler alleen voor een kansloze Warnauts gebracht.  Baes kreeg voor rust nog meerdere kansen, maar geraakte niet voorbij thuisgoalie Polen.

Cleenwerck bracht in het begin van de tweede helft met zijn tweede goal de hoop op een terugkeer.  Het bijna 100%-balbezit leverde echter enkel een knal van Borgonjon op de paal op.  Alle andere pogingen werden door Polen onschadelijk gemaakt.

Met deze tweede opeenvolgende nederlaag zakt Cercle naar de derde plaats in het klassement.  Daarenboven staat vrijdag 9 december de thuiswedstrijd tegen leider Kadoken Hamme geprogrammeerd.  Aftrap in sporthal Hof ter Straeten in Varsenare om 20u.

Cercle: Frederi Warnauts, Wesley Baes, Nick Borgonjon, Houssein Camara, Bart Cleenwerck, Michael Trancez, Remi Van Belle en Glenn Vanderhaegen

25 november 2011 / Carrier Gistel - zvv Cercle Brugge: 4 - 2

ZWARTE BEEST SLAAT WEER TOE !

Cercle trad aan zonder Cleenwerck maar mocht de 16-jarige Remi Van Belle, zoon van medestichter Nic, verwelkomen.  De vroege voorsprong langs kapitein Vanderhaegen na een dubbelpass met Vanneste, werd amper 30 seconden later al teniet gedaan mede door een ondoortastende Brugse defensie!  Er volgden wisselende doelkansen voor beide ploegen maar beide keepers hielden hun netten schoon.  Tot vlak voor rusten een diepe bal opnieuw de vertimmerde groenzwarte verdediging verraste, incluis doelman Lingier en de voorzet mooi werd afgewerkt.  Hiermee werd ook de 2-1 ruststand bereikt.

Gistel kon de 2de speelperiode niet beter openen dan door met een verre uitworp van doelman Gueye net boven het hoofd van de gelegenheidsverdediger Trancez een maat te bereiken, die verrassend een verbouwereerde Lingier kon verslaan in de korte hoek.  Een enig mooie treffer, maar wel een waarmee enorm veel geluk gemoeid was.  Cercle probeerde nu met de moed der wanhoop een zeer goed georganiseerd Gistel te ontmantelen doch botste steeds op een uitstekende coachende en keepende thuisportier.  Trancez, Camara en Vanneste botsten telkens op hem of kwamen luttele centimeters tekort om de uitblinker te verslaan. Het slotoffensief van groenzwart mocht er wezen maar kwam net te laat.  Met de aansluitingstreffer van Vanneste 5 minuten voor affluiten sloeg het vuur weer in de pan maar het spreekwoordelijke deksel was ook van de partij en Cercle slikte op een counter de beslissende treffer.  Borgonjon kreeg in zijn enthousiasme nog geel aangesmeerd en Remi Van Belle kwam in de slotseconden nog oog in oog met Gueye maar ook hij slaagde er niet in zijn 12 jaar oudere opponent te verslaan.  De prestatie van de jongste zvv-aanwinst biedt echter garanties voor een mooie toekomst.

Toemaatje: de tekstverwerker van uw verslaggever weigert pertinent alle input van kritiek op de wedstrijdleiding.  Onze verslaggeving, tot spijt voor wie het benijdt, wordt blijkbaar op de voet gevolgd en veel gelezen …… vandaar dus.

Volgende week wacht Victory in Blankenberge met wellicht geslepen messen, in de positieve sportieve zin dan!  Aan zvv Cercle om te bewijzen dat het voorin kan blijven meedraaien!

zvv Cercle Brugge: Mathias Lingier; Wesley Baes, Nick Borgonjon; Houssein Camara, Michael Trancez; Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste. 

vrijdag 18 november / zvv Cercle Brugge - Moratex Lebbeke: 6 - 2

Ingevolge medische redenen kan coach Marc Lingier voor de rest van het seizoen geen beroep doen op de pas aangetrokken Giovanni Dekeyzer maar Houssein Camara vulde het groenzwarte potentieel opnieuw aan.  Een vroege voorsprong via Vanneste werd gevat ongedaan gemaakt maar Cercle reageerde onmiddellijk en het was opnieuw Vanneste die vanuit een schier onmogelijke hoek groenzwart opnieuw op voorsprong bracht.  Nadien volgden nog verschillende kansen maar het was Borgonjon die met zijn gevreesd shot op vrije trap de voorsprong opdreef naar 3-1 aan de rust.

De tweede helft was nog maar pas van start of doelman Lingier mocht zich omkeren na een afgeweken vrije trap.  Cercle keerde het dreigend gevaar en stak een tandje bij.  Met een ongewone dribbel bereikte Camara Borgonjon die heel simpel zijn tweede goal van de avond binnentikte.  En een prachtcombinatie tussen Cleenwerck en Vanneste kon door Giovanni mooi afgerond worden tot het vijfde Cercledoelpunt.  Met een voetreflex kon Lingier nog een mogelijke Lebbeekse terugkeer verijdelen en na het derde doelpunt van Borgonjon gaven de Oost-Vlamingen zich definitief gewonnen.

Ingevolge het voortijdig stopzetten van de derby tussen Dendermonde en leider Kadoken Hamme komt zvv Cercle na 9 wedstrijden mee aan de leiding in het Vlaams kampioenschap !

zvv Cercle: Mathias Lingier; Wesley Baes, Nick Borgonjon, Houssein Camara, Bart Cleenwerck, Michaël Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

vrijdag 4 nov. / Rapid Beernem - zvv Cercle: 2 - 12

Cercle blijft zwart beest van Rapid !

Na het debacle van vorige week bij ES Temse hadden de spelers iets recht te zetten.  Coach Marc Lingier kon nu wel beroep doen op Cleenwerck en Vanneste doch Camara en Baes haalden de selectie niet.  Een vernieuwd Rapid Beernem had de jongste weken enkele mooie resultaten behaald en verloor thuis nipt tegen Temse dat Cercle daarop vernederde.  Coach Warniers beschikte over een 9 man sterke selectie met doelman Bouche, kapitein Saey en Scheyving als ervaren rotten omringd door jong doch onervaren talent.

Cercle mocht aftrappen en kapitein Vanderhaegen loste al meteen een poeier af op de thuisportier die niet kon klemmen.  in de rebound kreeg Trancez de bal tegen de netten:  0-1 na amper 10 seconden!  Het spel ging vervolgens op en neer.  Borgonjon trof de paal op vrije trap, Trancez besloot over en doelman Lingier moest gepast tussenkomen op een trap van Scheyving.  Na een prima thuisaanval nam Saey de bal ineens op de slof en Lingier was verslagen: 1-1 na 10 minuten.  Even later moest Mathias Lingier met een sublieme voetreflex een Rapidvoorsprong verijdelen.  Aan de overzijde knalde Cleenwerck daarop  een mogelijke Brugse voorsprong over.  Die kwam er dan toch nadat Bart een uitworp van Lingier vanuit een onmogelijke hoek nog voorbij een verbouwereerde doelman Bouche kreeg.  Na 18 minuten wedstrijd herstelde Rapid het evenwicht nadat Saey de bedrijvige Kitchge in stelling bracht en deze niet aarzelde om de gelijkmaker op het bord te zetten.  Zowel Rapid als Cercle kwamen nog aardig in de buurt van een doelpunt doch de stand wijzigde niet meer: 2-2 aan de rust.

Na de pauze verwachtte iedereen een verder spannend verloop en dat werd het ook in de beginfase toen Borgonjon een doelrijpe kans verkeek en Rapid eventjes het tempo kon hooghouden.  Maar plotseling, na een afstandschot van Cleenwerck dat midden in het doel verdween en na mistasten van Scheyving waardoor Cleenwerck opnieuw doelman Bouche het nakijken gaf, sputterde de thuismotor.  Rapid viel zelfs als een pudding ineen wanneer Cleenwerck de 2-5 uit zijn sloffen haalde en kapitein Vanderhaegen met een zuivere hattrick, na telkens knap collectief samenspel,  Rapid volledig KO mepte.  En nog was de Brugse storm niet uitgeraasd want Cleenwerck deed er nog een schepje bovenop met zijn vijfde goal van de avond.  Na 13 minuten in de 2de helft stond het reeds 2-9.  Groenzwart vierde nu ietwat de teugels maar deed er alles aan om Vanneste een goaltje aan te bieden maar Giovanni wou het te fijn doen en de bal ging telkens nipt over of naast.  Cercle behield wel de nodige concentratie en Lingier hield Rapid van enig mogelijke terugkeer.  het was integendeel Cercle dat na een mooi uitgevoerde vrije trap van Borgonjon de dubbele cijfers behaalde.  Cleenwerck trof nog de paal en in de slotminuten pikte ouderdomsdeken en aanwinst Giovanni Dekeyser, die zich prima thuis voelt bij zvv Cercle,  nog zijn goaltje mee.  Mister 50 procent Bart Cleenwerck had het laatste woord en met een kopie van zijn eerste goal van de avond werd hij met zijn 6de treffer schutterskoning van de avond.

Met deze ruime zege blijft groenzwart na 8 speeldagen op de 2de plaats in de rangschikking op 2 punten van leider Kadoken Hamme en met 2 punten voorsprong op het Oost-Vlaamse trio Dendermonde, ES Temse en St-Gillis-Waas.  De ploeg bewees tevens gewapend te zijn om de topploegen het vuur aan de schenen te leggen en nog enige tijd bovenin de rangschikking mee te draaien al kan het rap verkeren wanneer blessures en andere afwezigheden de kop opsteken.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Bart Cleenwerck, Giovanni Dekeyser, Michaël Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

vrijdag 28 okt. / ES Temse - zvv Cercle Brugge: 7 - 1

Door werkomstandigheden en halloweenverlof diende zvv Cercle de verplaatsing naar ES Temse te maken zonder Cleenwerck en Vanneste.  Wellicht kan de zware en tweede uitnederlaag hierdoor enigszins verklaard worden maar de Bruggelingen faalden opvallend bij de afwerking.  De thuisspelers daarentegen kregen 4 doelkansen op een presenteerblaadje en zetten die om aan 100%.

Kort na draaien ging groenzwart voluit zijn kans met een opkomende doelman maar het leek er precies op dat Temse telkens met een man meer op het veld stond.  De Oost-Vlamingen concretiseerden dit in nog 3 goals.  Enkel de slotminuut was voor de Bruggelingen en gewezen KSV Cerclespeler Gino Dekeyser scoorde als beste zvv-er de eerredder. Hiermee leverde hij meteen het bewijs nog over voldoende voetbalkwaliteiten te beschikken.

zvv Cercle blijft na dit verlies wel op de tweede stek in de rangschikking op vier punten van K. Hamme maar dient het gezelschap te dulden van ES Temse dat net als groenzwart een wedstrijd minder telt dan de leider.

zvv Cercle trad aan met: Mathias Lingier; Wesley Baes, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Giovanni De Keyser, Michael Trancez en Glenn Vanderhaegen.

vrijdag 21 oktober / zvv Cercle Brugge - Sporthal Ternat: 6 - 3

De wedstrijdaanvang was een lange studieronde met een Ternat dat duidelijk onder zijn waarde gerangschikt staat.  Pas na 10 minuten was er eerste echt gevaar langs Cerclezijde met een schot van Borgonjon op de paal en even later een kans voor Camara.  Tot zolang kon doelman Lingier toekijken want in de zone van de waarheid kwam Ternat niet.  Camara kon even later de score openen maar faalde en Borgonjon trof de lat.  Ternat liet niet betijen en Lingier had geluk de bal te kunnen klemmen met behulp van de paal.  Even voor rusten kon Trancez zijn rechtstreekse belager de bal afsnoepen en aan de haal gaan.  Met een mooie kapbeweging zette hij een nieuwe opponent in de wind en besloot hard tegen de netten.  Gelukkig voor groenzwart kon Lingier nog voor rusten tot twee maal toe de gelijkmaker verhinderen zodat van kamp gewisseld met een magere 1-0 ruststand.

Het bezoekende Ternat hernam zeer furieus de partij en Lingier kwam al onmiddellijk beroep doen op zijn klasse met een fameuze save en kreeg nog redding van Cleenwerck die een bal van de lijn kon halen.  Cercle herstelde evenwel het evenwicht en na een mooie driehoek met assist van Vanderhaegen kon Trancez zijn tweede van de avond tegen de touwen rammen.  Groenzwart lanceerde zichzelf even later met een derde treffer van Baes op assist van Cleenwerck, gevolgd met een opnieuw een aangeven van Bart, deze keer voor Giovanni Vanneste die beheerst afrondde en zo de score opdreef tot 4-0.  Wedstrijd gespeeld ?  Vergeet het maar, in zaalvoetbal heeft men nooit gewonnen spel.  Temeer Camara de ganse Ternat ploeg op een hoopje speelde maar vergat kapitein Vanderhaegen aan te spelen die maar voor het inleggen had.  Het was daarentegen aan de overzijde dat Ternat met een rake counter de eerredder lukte.  Cleenwerck kwam daarop nog oog in oog met de bezoekende portier maar zijn plaatsbal ging ongelukkig naast.  En plots begon de Brugse motor te sputteren en profiteerden de Brabanders ervan om hun tweede goal te scoren.  Groenzwart zag even aan het ongelukkig verloop van enige weken terug met de spectaculaire terugkeer van Sombeke van 6-1 naar 6-5 opdoemen en herpakte zich onder de instructies van coach Lingier.  Camara kon na een betwistbare fase de meer geruststellende 5-2 tegen de netten duwen en Baes even later de 6-2 na een nieuwe fantastische dribbel van Camara die zijn maat nu wel zag staan.  Ternat sputterde nog even tegen met een derde treffer nadat doelman Lingier terecht een niet correct hernemen van het spel door de bezoekers claimde maar Cercle speelde de partij verstandig uit en behoudt aldus zijn 2de plaats.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Wesley Baes, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Bart Cleenwerck, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

vrijdag 14 oktober / VKR Ingelmunster - zvv Cercle Brugge: 1 - 5

Beide ploegen voelden elkaar perfect aan in hun onderlinge strijd en kregen daarbij nog medewerking van een perfect leidende referee Detailleur.  Zonder sterkhouder Bart Cleenwerck haalde zvv Cercle toch de volle buit binnen dank zij een sterke collectieve wedstrijd.  Met deze zege handhaven de groenzwarten zich bovenin de rangschikking en staat met een wedstrijd minder op het actief virtueel op gelijke hoogte met leider Kadoken Hamme.

De thuisploeg drong van meet af fel aan maar het was wel Cercle dat na 8 minuten de score kon openen via een prima doorsteekpass van Borgonjon naar Trancez die met de rug naar doel zich knap vrij maakte en binnen knalde.  Het prima acterend duo Trancez-Baes werd afgelost en Vanneste verdubbelde de score na een verkeerde pass naar Camara waarop de doelman zich totaal verkeek en de bal tegen de netten zag belanden.  Vanneste kreeg er duidelijk zin in en na een nummertje in de hoek van de zaal bereikte hij de vrijstaande Camara die de 0-3 ruststand vastlegde.

Na de pauze was Cercle enkele keren dicht bij een 4de treffer maar de afwerking was niet zoals het hoorde.  Na een slippertje van Vanneste kreeg VKR plots hoop, maar deze was slechts van korte duur wanneer Giovanni zijn foutje  goed maakte met een knappe sleepbeweging en precieze afwerking tussen de benen van de thuisportier.  Op het kwartier maakte kapitein Vanderhaegen bewonderenswaardig slalom waarbij hij 3 man uitschakelde en vervolgens onbaatzuchtig Trancez de goal op een bordje aanbood.  De adem was nu wel volledig afgesneden bij de thuisploeg die met nog 9 minuten voor de boeg met een mee oprukkende keeper uitpakte.  Cercle hield het hoofd koel en kon andermaal rekenen op zijn uitstekend sluitstuk Lingier.  Groenzwart verzuimde zelfs om de score nog hoger te doen oplopen na afstandspogingen van Vanneste en Borgonjon die het lege doel viseerden maar blijkbaar het kanon niet hadden scherpgesteld. 

zvv Cercle: Mathias Lingier; Wesley Baes, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

vrijdag 30 september / Argos Sint-Gillis-Waas - zvv Cercle: 7 – 2

 zvv Cercle trok zonder enig puntenverlies naar onmiddellijke achtervolger Sint-Gillis-Waas maar wel zonder Cleenwerck en Baes.  Bij de thuisploeg prijkten met 3 spelers van de 1ste ploeg (aantredend in 2de nationale) niet minder dan 10 spelers op het wedstrijdblad.

Cercle kwam vlug onder grote druk maar tot echt grote kansen leidde dit niet.  Sint-Gillis kwam slechts eenmaal en dan nog met enig geluk tot scoren.  Op het kwartier egaliseerde Borgonjon met een fraai genomen vrije trap waarop hij een patent heeft.  Kort voor rust slikte zvv wel een nieuw tegendoelpunt toen de verdediging na een save van Lingier niet alert genoeg reageerde. Nog te vermelden dat de eerste helft bol stond van de zware fouten van de thuisploeg met Vanneste en Trancez als voornaamste slachtoffers.

De 2de helft begon aan een nog razender tempo dan de eerste.  Na 2 minuten werd Cercle op een hoopje gespeeld.  Kapitein Vanderhaegen bracht wel nog even hoop in de Brugse rangen met een mooie knal in het dak van het doel.  Slechts na de 4de Wase treffer stuurde de ref eindelijk een thuisspeler naar de kleedkamer en tussendoor testte Borgonjon de Wase keeper nog enkele keren tevergeefs met loeiharde vrije trappen na harde tussenkomsten van de Oost-Vlamingen.  Het was daarentegen Lingier die zich nog drie keer mocht omdraaien na aanvallen van de trefzekere Argos-mannen.  Niettegenstaande deze zware nederlaag handhaaft zvv Cercle zich niettegenstaande een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie in de top van de rangschikking: 3de op 3 punten van leider Kadoken Hamme en 1 punt van Argos.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Houssein Camara, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

vrijdag 17 sept. 2011 / zvv Cercle Brugge - Welkom Sombeke: 7 - 6

 Het lijkt niet mogelijk en het was onvoorstelbaar hoe een ploeg, en in dit geval zvv Cercle, in de 2de speelhelft zo diep kan wegzakken na een supermachtige 1ste helft.  Met de rust zat groenzwart op rozen met een ruime 6-1 voorsprong en toch werd deze nog bijna helemaal te grabbel gegooid.  Slechts op het nippertje werd een walk-over van de bezoekers vermeden en afgewend.

Eigenlijk begon de wedstrijd al slecht want groenzwart geraakte moeilijk op tempo met als gevolg dat het na amper twee minuten verrassend tegen een 0-1 achterstand aankeek.  Maar plots sloeg de Cerclemachine toch aan wanneer Cleenwerck met een soloactie de uitstekende bezoekende portier te grazen nam.  Even later loste Cleenwerck een kanonbal richting vijandelijk doel en de bal verdween net onder de lat: 2-1.  En wanneer de wedstrijd 15 minuten oud was dienden de bezoekers nog tot twee maal toe een bal van de lijn keren.  Een derde treffer hing in de lucht en nadat een bezoeker geel pakte voor een fout op de doorgebroken Camara, kon Borgonjon, opnieuw met zijn gepatenteerde vrije trap, de stand opdrijven tot 3-1.  Vervolgens was iedereen getuige van het festival Camara, de zwarte parel die tijdens vijf dolle minuten met sublieme goals zijn ploeg op een 6-1 ruststand bracht.

Niets liet een inzinking vermoeden maar amper afgetrapt of de bezoekers kwamen op  6-2.  Eigenlijk was er niets aan de hand, ook niet toen Trancez  twee kansen op rij kreeg om de Brugse score verder op te voeren maar telkens de doelman op zijn weg vond.  Een vrije trap br