Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kampioenschap '12/'13

Vrijdag 3 mei 2013 /  Rapid Subs BEERNEM - zvv CERCLE: 6 - 6

Thuiscoach Kris Warniers liet zijn ploeg Rapid ‘99 aantreden als beloning voor het behalen van de titel in 2de Provinciale. De kampioenenploeg deed het meer dan voortreffelijk en had zelfs lang uitzicht op de overwinning. Uiteindelijk deelden beide ploeg de buit. Coach Marc Lingier moest voor de tweede opeenvolgende keer verstek geven en liet zijn taak over aan Stefaan Eeckloo. Bart Cleenwerck kon eindelijk nog eens aantreden en verving meteen de geblesseerde Vanwatermeulen.

In de aanvangsfase van de wedstrijd kwam Cercle zwakjes voor de dag. Giovanni Vanneste knalde wel op de lat maar de daaruit voortkomende tegenaanval was succesvol voor Rapid, mede door laks verdedigen bij groenzwart. Michaël Trancez kreeg daarop de gelegenheid op de gelijkmaker maar knalde naast. Even later diende doelman Mathias Lingier gevat tussen te komen om een doorgebroken speler het scoren te beletten. Door het stug verdedigen van de thuisploeg geraakte Cercle maar niet in zijn gewoon spel. Meer zelfs, het moest, andermaal na te laks verdedigend werk, de 2-0 toestaan met een doelpunt van Anthony Messina. Trancez slaagde daar niet in met een bal op de paal en Houssein Camara faalde onbegrijpelijk bij de rebound. Rapidkapitein Jeroen Maenhout nam daarop de Brugse verdediging in snelheid en scoorde de 2-0. Twee minuten later scoorde Michaël dan toch met zijn gevaarlijke linker de aansluitingstreffer. Nick Borgonjon, plots uit zijn sloffen geschoten, nam de ganse thuisverdediging in snelheid en bezorgde Camara de gelijkmaker op een schoteltje. Toen Camara een verdediger de bal afsnoepte, kon hij alleen op doel afstevenen maar de 18-jarige doelman Jonas Dewilde was niet te verschalken, ook niet in de herneming. Hiermee verkeek de Ghanees andermaal een unieke doelkans. Het zou zich wreken. Een grondscherende vrije trap van Guillaume De Jonghe verraste Lingier en het stond 3-2 in plaats van 2-3. Cercle kon voor de rust niet meer reageren.

De tweede helft was amper ingezet of we zagen Camara zijn tweede goal scoren. Op links kreeg hij de bal toegespeeld door Giovanni Vanneste, niet helemaal in zijn dagje, en in een draaibeweging deponeerde hij de gelijkmaker in doel. Maar groenzwart leerde niet uit zijn fouten van de eerste helft, want nog in dezelfde minuut keek het opnieuw tegen een achterstand aan na ongeconcentreerd spel. Camara besloot dan maar zijn huzarenstukje over te doen op assist van Glenn Vanderhaegen en weer ging de bal op quasi dezelfde manier tegen de touwen: 4-4. Het moment van Bart Cleenwerck leek aangebroken toen hij in zijn gekende stijl op rechts zijn belagers kon verschalken en in twee tijden de bal tegen de touwen joeg. Cercle kwam hiermee voor het eerst in deze partij op voorsprong. Wanneer kon vermoed worden dat de groenzwarte ervaring de doorslag zou geven, sloeg Rapid toe met een snelle aanval op links. De vuisten van Lingier remden de bal af maar na wat geklungel verdween deze dan toch in doel. Twee minuten later zou de mooiste aanval van de avond schitterend afgerond worden door Michaël na perfecte dubbelpass met Giovanni. Met nog minder dan 4 minuten stond Cercle 5-6 voor. Coach Warniers vroeg een time-out, wisselde zijn jonge doelman voor Gillan Belaaert en speelde alles of niets met een opkomende keeper. Cercle aarzelde op dat moment over de ploegsamenstelling en dat zou het eindresultaat bepalen. Het vond moeilijk antwoord op de tactiek van de thuisploeg en na een vermeende fout van Camara die zelf ondersteboven werd gelopen en tot ieders verbazing bestraft werd, kon Rapid uit die belachelijk toegekende vrije trap de gelijkmaker uit de brand slepen. Het markante hierbij is dat precies de mee opkomende doelman dit doelpunt scoorde. De laatste minuut was een maat voor niets, Rapid nam geen initiatief meer en Cercle was te overhaast. Al was Nick Borgonjon er nog dicht bij met een wanhoopspoging die strandde op de paal. Een puntendeling die Rapid best kon smaken maar die bij Cercle toch wat verzuurd aankwam waardoor het buiten verwachting toch nog naast een ereplaats in de rangschikking greep en aldus een sterk eindeseizoen eerder op een sisser afsloot!

Zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Bart Cleenwerck, Michael Trancez, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Vrijdag 19 april 2013   Welkom SOMBEKE - zvv CERCLE BRUGGE: 4 - 5

Cercle, zonder coach Marc Lingier en afgevaardigde Micheline Flokman, alsook de spelers Vanwatermeulen, Mascaux, Vanbelle en Vanmaele trok met een delegatie van zes spelers en jeugdvoorzitter Ivan Vanderhaegen als afgevaardigden en gelegenheidscoach naar Waasmunster waar de Welkom Sombeke zijn thuiswedstrijden speelt. De thuisclub telde als vierde in de stand een punt meer dan Cercle, weliswaar met een wedstrijd minder. Mocht groenzwart alsnog de vierde stek ambiëren, dan moest het winnen van Sombeke dat thuis nog maar alleen verloor van de drie kopploegen.

Na amper drie minuten stond groenzwart al 2-0 voor na goals van Vanneste (op zijn Leye’s) en Trancez. Balverlies van Gio Vanneste lag wel aan de basis van de aansluitingstreffer die de, enigszins van slag zijnde, thuisploeg kon aantekenen. Mathias Lingier had even later een fameuze redding in huis om de gelijkmaker af te houden. Een bal die eventjes met de Brugse doellijn flirtte, zorgde vervolgens voor enig gebibber. Het aanvalsduo Vanneste-Trancez had er duidelijk zin en was een ware gesel voor de thuisverdediging. Zelfs in die mate dat een verdediger in eigen doel scoorde. De 1-4 van Michaël Trancez strandde op het kwartier spijtig genoeg op de lat en de ingevallen Houssein Camara kon een unieke gelegenheid oog in oog met de thuisdoelman jammer genoeg niet succesvol afwerken. Nick Borgonjon had pech na een schitterende Brugse aanval in de rebound de paal te treffen. Temeer toen na 21 minuten de 2-3 aansluiting nagenoeg uit de lucht viel na nochtans puik weerwerk van Lingier. En tot overmaat van ramp kon Sombeke op slag van rust de bordjes gelijk zetten, toen er al had kunnen afgefloten worden. Meteen viel alles weer te herdoen.

De tweede helft was nog maar pas afgetrapt of groenzwart had al drie kansen op zijn conto staan met de beste voor Gio die pech had met zijn afwerking. Een prima uitworp van keeper Mathias bereikte Gio. Hij speelde in één tijd door naar de goed gevolgde Camara die een verdediger onder druk in eigen doel deed trappen: 3-4 na 7 minuten. De thuisploeg zette nu toch wel druk op de ketel en Cercle moest achteruit. Sombeke trof de een keer de lat, Lingier verrichtte twee wonderen (met de paal als bijkomende hulp) en kapitein Glenn Vanderhaegen had geluk toen een schot via zijn scheenbeen niet in eigen doel verdween maar net naast de paal buiten. Eens de thuisploeg uitgeraasd, kon Cercle scherp uit de hoek komen met een prachtgoal van Vanneste tot resultaat. Met 4-5 en nog vier minuten te spelen kreeg Gio plots zelfs nog de kans op 4-6 maar zijn plaatsbal belandde pardoes in de handen van de doelman. Toen Nick Borgonjon na een hard, maar fair contact, uitviel (naar achteraf bleek gelukkig zonder erg) werd het ergste gevreesd voor het vervolg van de match omwille van de omschakeling in verdediging. Zeker toen de thuisploeg met nog twee minuten op de klok besloot om met een meespelende doelman aan te treden. Cercle stond met slechts één echte verdediger en drie aanvallers voor een moeilijke taak. Sombeke trok nu alle registers open, maar Cercle verdedigde bewonderenswaardig met de moed van de wanhoop. Kapitein Vanderhaegen moest de volle 50 minuten volmaken en deed dat met brio. Wie durft beweren dat aanvallers niet kunnen verdedigen, moest na het zien van zoveel opoffering zijn mening wel herzien. Camara verdedigde als nooit tevoren en Gio en Michaël hielden de boel verder prima op slot. Mathias (op zijn Brussese’s) had daarenboven nog een mirakelsave in de slotseconde in huis waardoor de volle buit mee naar Brugge kon. Cercle haalde daarmee zijn slag thuis na een fel bevochten zege en absoluut geen einde seizoenwedstrijd waarbij het collectieve en technisch vernuft zeer sterk voor de dag kwam.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

ZVV CERCLE BRUGGE - Wittekes RODE: 4 - 3

Coach Marc Lingier had Camara thuis gelaten en de piepjonge Remi Van Belle (zoon van medeoprichter Nic) opgeroepen als vervanger. Als dank voor zijn selectie gaf hij enkele staaltjes van zijn zaalvoetbalkwaliteiten. Tom Van Maele kwam terug in de ploeg en verving de afwezige topschutter Giovanni Vanneste.

De wedstrijd kende een aarzelend begin met enkel een hard afstandshot van Nick Borgonjon op de lat. De jonge Kjell Vanwatermeulen bezeerde zich even later en kwam niet meer in actie. Borgonjon kreeg na 20 minuten de gelegenheid om de score te openen doch de bezoekende portier lag in de weg. Ook zvv-doelman Mathias Lingier kwam gepast tussen om de bezoekers van een treffer te houden. De ruststand was dan maagdelijk blank.

Na slechts twee minuten in de tweede helft snoepte Remi zijn opponent de bal af en met zijn gave linker zond hij de bal snoeihard tegen de netten voor de openingstreffer. Michaël Trancez en Van Belle kregen daarop de gelegenheid de score op te drijven maar beiden hadden ze pech met de afwerking. Rode liet zich echter niet onbetuigd en met een bal op de paal kwam groenzwart goed weg. Tussendoor stuurde kapitein Glenn Vanderhaegen, belaagd door twee bezoekers, de bal met een mooie achterwaartse beweging in de richting van zijn spitsbroeder Trancez die er geen gras liet over groeien en verschroeiend uithaalde: 2-0. Even later had Glenn na een assist van Michaël de 3-0 aan de voet maar zijn plaatsbal ging net naast. De bezoekers waren even het noorden kwijt doch herpakten zich met twee goals in evenveel minuten. Hierdoor was de stand na elf minuten eensklaps terug in evenwicht. Maar nog geen minuut later zag Trancez de hardwerkende Jo Mascaux zich vrijlopen, bediende hem op zijn wenken, en kreeg prompt de bal terug gespeeld. De ganse bezoekende verdediging was uitgeschakeld en Michaël kon simpel de stand opdrijven tot 3-2. Groenzwart ging op zijn elan door. Mascauxtje liep iedereen eraf en op kracht poeierde hij de bal tegen de touwen voor de 4-2. De talrijk opgekomen supporters dachten de wedstrijd beslist was, maar ze misrekenden zich. Rode vocht voor wat het waard was en knokte zich opnieuw in de partij. Na een bal op de paal en een mirakelsave van Mathias kregen de Vlaams-Brabanders de bal na 17 minuten toch tegen het net toen een ver schot Mathias compleet verraste. Ei zo na werd het nog 4-4 maar het doelhout koos duidelijk de groene kant. Coach Marc Lingier vroeg een time-out om zo het tempo van de bezoekers te breken. Het zou zijn effect halen. Een te geestdriftige Mascaux pakte nog geel na het missen van een kans. Met nog vier minuten te gaan vroegen ook de bezoekers een time-out om duidelijke afspraken te maken hoe ze zouden spelen met een mee opkomende doelman. In een alles of niets offensief, waarin Cercle opmerkelijk het hoofd koel hield, kon groenzwart knap de minieme voorsprong verdedigen en handhaven. In de laatste minuut pakte Van Belle nog overbodig geel toen hij, al dan niet bewust, de bal nog beroerde na een gefloten fout. De nochtans goed leidende referee toonde zich toen misschien ietwat te streng. Gelukkig kon Cercle, dank zij de drie wisselspelers, nog met een volledige ploeg op het veld stand houden. Uiteindelijk mocht het een hard bevochten, maar faire wedstrijd zegevierend afsluiten.

Na afloop opende meester Van Backlé tijdens de verbroedering van vriend en tegenstander in het Oud Gemeentehuis, het roemruchte verzegelde koffertje waarin de na de vierde speeldag opgestelde pronostieken van penningmeester Rik Goegebuer en diens belager jeugdvoorzitter Ivan Vanderhaegen, staken. Met nog twee uitwedstrijden voor de boeg kon misschien al een winnaar uit de bus komen. De twee “gokkers” hadden een plaats in de rangschikking voorspeld op een briefje. Hij die het dichtst de juiste plaats benaderde, mocht zich laten trakteren op een etentje in de Karmeliet of het Hof van Cleven (vrij naar keuze). De spanning was te snijden en de winnaar was … (alweer) Rik die een 7de plaats had voorspeld tegenover Ivan die het bij een sobere 10de plaats hield. Hij werd hiermee voor de zesde keer winnaar op zeven edities. Het etentje zal uiteindelijk gegund worden aan frituur Carlos (sponsor van zvv), te meer de jeugdvoorzitter de jongste weken al te veel onkosten gehad heeft. Na de zege tegen Rode staat zvv Cercle op de vijfde plaats met nog twee uitwedstrijden te gaan. Mathematisch kan groenzwart nog terugvallen tot zevende stek. De jeugdvoorzitter liet het echter niet aan zijn hart komen want tot in de vroege uurtjes werd zijn verlies samen met enkele andere bestuursleden duchtig gevierd tot spijt van wie het benijdt. Te volgen op facebook met enkele zeer interessante foto’s!

Opstelling van zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Remi Van Belle, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Kjell Vanwatermeulen.

29 maart: ZVV CERCLE BRUGGE - Victory BLANKENBERGE: 7 - 4

Cercle behaalt winst in slotminuten.

Tegenstander Victory startte de wedstrijd met slechts vijf spelers, maar kwamen niettemin verdiend 0-2 voor, telkens langs Quentin Walckiers. Cercle speelde een lamentabele eerste wedstrijdhelft, maar kwam toch gevleid langszij via Jonathan Mascaux en Michaël Trancez.

Na de pauze kreeg Victory versterking met de komst van een zesde speler. De kustploeg kon hiervan echter niet profiteren en kwam zelfs op achterstand nadat Mascaux op doorzetting en met wat geluk de bal tegen de netten zag verdwijnen. De Brugse voorsprong bleef echter niet lang op het bord staan. Nog geen minuut later hingen de bordjes weer gelijk wanneer Deporrter, de bijgekomen man, een rechtstreekse vrije trap tot groot ongenoegen van doelman Lingier tegen het net trapte. Alles te herdoen en Victory leek zelfs de winst binnen te halen toen het met nog vijf minuten te gaan de Brugse defensie te grazen nam en via kapitein Walckiers, de beste man bij Victory, de 3-4 voorsprong boekte. De doortastendheid van groenzwart en een klasseflits van topschutter Giovanni Vanneste, nochtans niet in zijn dagje, bracht de stand in evenwicht en na aandringen van Borgonjon kon de goed gevolgde Trancez de aangeboden kans op 5-4 niet meer missen. Borgonjon ramde een minuut later na recuperatie de bal nog tegen de netten en nog een minuut later was het de beurt aan Trancez om vertrekkend van op eigen helft razend snel richting vijandig doel aan de haal te gaan en met links overhoeks en onverbiddelijk de 7-4 eindstand tot stand te brengen. In nog geen drie minuten tijd werd de 4-4 omgezet in een zege met een wat overdreven score. Met deze overwinning nadert Cercle tot op een punt van Victory in de strijd (?) om als eerste West-Vlaamse ploeg binnen de reeks West te eindigen.

zvv Cercle Brugge: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen, Giovanni Vanneste en Kjell Vanwatermeulen.

Victory Blankenberge: Diego Bragard, Alex Depoorter Fabrice Marin Marin Preben en Sören Tavernier en Quentin Walckiers.

Maandag 18 maart / FC Kosova Sint-Niklaas - zvv Cercle Brugge: 5 - 3

Spelerstekort nekt zvv Cercle                                                               De vaste waarden Nick Borgonjon, Michaël Trancez, Tom Van Maele en Giovanni Vanneste dienden verstek te geven voor deze wedstrijd die, zoals alle thuiswedstrijden van Kosova St-Niklaas, vooruitgeschoven op maandagavond diende gespeeld te worden. Ook belofteploeg Dumpi Mart moest spelen, maar Kjell Vanwatermeulen werd toch inderhaast opgevorderd en zo kon Cercle dan toch de verplaatsing maken met vijf spelers.

De wedstrijd begon goed voor groenzwart. Na amper twee minuten spel kon Vanwatermeulen de score openen, maar nog geen minuut later was het al te herdoen na stom Brugs balverlies. Cercle had nadien meer balbezit, maar mocht zich gelukkig achten een bal op de deklat eindigde en keeper Lingier meermaals gepast tussenkwam. Kort voor de rust kon kapitein Glenn Vanderhaegen zijn ploeg dan toch op voorsprong brengen. Jammer genoeg miste Houssein Camara even later nog de kans om de voorsprong te verdubbelen.

De vijf Cerclespelers konden de rust goed gebruiken. De broodnodige suikers in de vorm van Cola leken hen ook te helpen, want twee minuten na de herneming scoorde Jo Mascaux na een geniale assist van Vanderhaegen de geruststellende 1-3. Camara knalde even later op de paal en ook Mascaux miste voor open doel de kans om Sint-Niklaas volledig knock-out te slaan. De thuisploeg putte daaruit de nodige moed om terug in de match te komen. Eerst kon Mathias Lingier nog redding brengen, maar na twee keer jammerlijk balverlies van de Cercleverdediging kon telkens terugkeren en werd het plots 3-3 in plaats van 1-4. In de laatste minuten van de partij ging ZVV zelfs helemaal kopje onder. In vol offensief op jacht naar het overwinningsdoelpunt liepen de Kosovaren na 2 counters verder uit tot 5-3. In de slotminuut werd keeper Lingier nog uitgesloten na handsbal net buiten het doelgebied. Mascaux nam zijn plaats in doel in en pakte de daaropvolgende vrije trap.

Met deze nederlaag geniet zvv Cercle de trieste eer als enige ploeg van de reeks verloren te hebben van zowel rode lantaarn Kosova St-Niklaas als van de voorlaatste Jong Tempo Team Sijsele.

Zvv Cercle: Mathias Lingier, Houssein Camara, Jonathan Mascaux, Kjell Vanwatermeulen en Glenn Vanderhaegen.

Vrijdag 1 maart / ZVV CERCLE BRUGGE - DS STASEGEM: 6 - 2

Na de klassieke studieronde opende Nic Borgonjon de score op dubbelpas met Camara. Camara kwam vervolgens oog in oog met doelman Steve Dupont maar besloot onbegrijpelijk naast. Onze Ghanees schiet op dat vlak schromelijk tekort. Op basis van het aantal mogelijkheden scoort hij veel te weinig. Op het kwartier lukte Kjell Vanwatermeulen, opgeroepen om de gekwetste Michaël Trancez te vervangen, de 2-0 na een foutje van een bezoekende verdediger. Topschutter Vanneste toonde een eerste keer zijn technisch vernuft toen hij iets later met een stift de 3-0 op het bord zette. Stasegem gaf nochtans behoorlijke repliek maar de zeer secuur keepende Lingier neutraliseerde alle bezoekende pogingen. Vanneste trof nog de paal en zag de 4-0 door Dupont gered.
Na de pauze werd een poging van kapitein Vanderhaegen gestuit door Dupont die zijn troepen vooruit stuwde. En met resultaat, want na 12 minuten was Lingier compleet verrast op een rechtstreekse vrije trap. Stasegem voelde dat er misschien iets meer inzat, maar deze hoop werd door Kjell Vanwatermeulen de grond ingeboord toen hij de bal in een tijd uit de lucht op de slof nam en in het dak van doel besloot: 4-1 na 18 minuten spel. Een time-out met nog 7 minuten voor de boeg leverde ei zo na iets op voor de bezoekers want toen doelman Lingier de bal een zeldzame keer niet kon klemmen, schoot Niels Demeyere hoog over. Vanneste reageerde daarop met de volledige verdediging van Stasegem op een hoopje te spelen, maar zijn plaatsbal werd op de doellijn weggeveegd. Het was slechts uitstel, want toen de mee oprukkende keeper Dupont niet bijtijds terug was bij balverlies, lepelde Gio de bal hoog door de lucht pardoes in doelvlak voor een verbouwereerde Dupont. Een soloactie van bezoekende uitblinker Desmet werd drie minuten voor afsluiten met nog een tweede goal beloond en Mascaux kreeg bij Cercle het laatste woord met een doelpunt puur op kracht en nog een schot op de paal. Cercle blijft mooi 6
de en speelt pas op maandag 18 maart zijn volgende wedstrijd bij hekkensluiter Kosova St-Niklaas.
zvv
 Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Jonathan Mascaux, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen, Giovanni Vanneste en Kjell Vanwatermeulen.

Vrijdag 22 febr. Atlas Lions BELSELE - zvv CERCLE BRUGGE: 7 - 8

DOELPUNTENKERMIS
De wedstrijd bij de Oost-Vlaamse Atlasleeuwen was een belangrijke test na de smadelijke nederlaag tegen rode lantaarn Sijsele en het weekje rust en bezinning tijdens de Krokusvakantie. Tom Van Maele diende voor deze verplaatsing verstek te geven maar Houssein Camara was terug van de partij. Cercle liep met twee doelpunten van Jo Mascaux en een voor Glenn Vanderhaegen en Nick Borgonjon gezwind uit tot 0-4 na ruim een kwartier spelen maar liet dan de thuisploeg terug in de wedstrijd komen zodat de voorsprong aan de rust gereduceerd was tot 2-4. Na de pauze steeg de spanning met de aansluitingstreffer voor Belsele. Mathias Lingier verhinderde met magistraal keeperswerk de gelijkmaker. Groenzwart nam opnieuw het heft in handen en liep opnieuw gemakkelijk uit tot 3-6 met twee goals van topschutter Giovanni Vanneste. Door eerder nonchalant voetballen van Cercle kwam Belsele opnieuw meer aan de bak en kon zelfs terugkeren tot 5-6. De nog steeds geschorste coach Marc Lingier schreeuwde zich schor in de tribune en dat had resultaat. Cercle kon via Mascaux en Vanneste terug uitlopen naar 5-8. Maar nog was de zege binnen want de Lions kwamen onder impuls van hun luidruchtige supporters nog gevaarlijk dichterbij met twee te vermijden doelpunten. Gelukkig hielden Cerclemannen tijdens de laatste 2 minuten het hoofd koel en werd de overwinning geconsolideerd op pure ervaring van de routiniers en de klasse van doelman Lingier. Maar het was zeker geen wedstrijd voor hartpatiënten.

zvv Cercle: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Vrijdag 8 februari: Jong Tempo Team Sijsele - zvv Cercle Brugge: 7 - 3

Hekkensluiter wint verdiend van onkennelijk zwak Cercle.
Door het opnieuw ter beschikking zijn van Giovanni Vanneste werd Camara niet opgeroepen en belofte Kjell Vanwatermeulen was op skivakantie. De wedstrijd duurde welgeteld 3 minuten voor groenzwart dat via kapitein Vanderhaegen op voorsprong kwam. Daarna ging de skipper samen met zijn ganse team kopje onder. De Bruggelingen kwamen steeds een stap te laat en het niveau was bedenkelijk laag: een collectieve offday.
Aan de rust wezen de bordjes 3-1 en onmiddellijk na de aftrap werd de enige echte groenzwarte aanval door Giovanni Vanneste verzilverd in een doelpunt. De hoop op meer werd quasi onmiddellijk de grond ingeboord toen Vanderhaegen zich te gemakkelijk liet ringeloren door Brian Rotsaert. De thuisploeg kon daarna zijn ogen niet geloven toen ze zomaar over de groenzwarten konden heen walsen want na 18 minuten stond een vernederende 7-2 op het scorebord. Man van de wedstrijd bij de thuisploeg was zonder meer targetman Kevin Lamote die Cercle degradeerde tot een staartploeg. Het doelpunt van Nick Borgonjon in de slotminuut was dan ook slechts een pleister op de wonde.
De neutrale toeschouwer mocht zich terecht afvragen wie nu eigenlijk laatste stond. Groenzwart moet in de spiegel kijken en zich dringend herpakken want de sponsoravond komt er met rasse schreden aan en dan kan het zich geen gezichtsverlies permitteren.

ZVV Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Vrijdag 1 februari - zvv CERCLE - Argos ST-GILLIS-WAAS: 4 - 9

Na de trip vorige week naar onbetwist leider, met 10-4 als resultaat, was nu de tweede gerangschikte aan de beurt. Het werd een kennismaking met een ploeg technisch vaardige spelers die elkaar blindelings vinden en hun samenspel daarenboven bliksemsnel uitvoeren. Doelman Mathias Lingier was niet afloop van de twee wedstrijden niet te spreken over het totaal aantal van 19 geïncasseerde doelpunten.
De wedstrijd tegen Argos was met zijn 0-5 na een kwartier feitelijk als beslist. Michaël Trancez had bij een 0-2 stand wel de binnenkant van de paal getroffen waardoor “wishfull thinking” de partij misschien een andere wending had gekregen. Na 18 minuten kon Nick Borgonjon dan toch de eerredder aantekenen op uitgekookt omgezette vrije trap, maar nog voor de rust lag er nog eentje in het mandje bij de Bruggelingen. De 1-6 waren duidelijke cijfers.  In een verdienstelijke tweede helft kon Cercle meer van zich afbijten en scoorde, tot groot ongenoegen van de bezoekende coach, evenveel als de bezoekers. Merkwaardig daarbij is dat naast het eerste doelpunt ook deze drie gescoord werden door Nick Borgonjon.
Als verzachtende omstandigheid kan groenzwart de afwezigheid van prijsschutter Giovanni Vanneste inroepen en begrip opbrengen voor de grieperige toestand van Trancez die eigenlijk nooit in de wedstrijd zat. Maar daarmee blijft St-Gillis-Waas het zwarte beest voor Cercle dat in drie seizoenen alle partijen uit en thuis verloor tegen de Oost-Vlamingen.

Ploegsamenstelling zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Tom Van Maele en Glenn Vanderhaegen.

Vrijdag 25 januari: Sporthal TERNAT - zvv CERCLE: 10 - 4

Met zes tegen vijf !
De verplaatsing naar Ternat voor de ontmoeting met de reeksaanvoerder was geen lichte klus. De thuisploeg stevent in volle vaart naar de titel. Slechts vorige speeldag werd het eerste puntenverlies geleden met een 7-4 nederlaag bij de balgoochelaars van ES Temse. Hoewel ! Ook zvv overwon dit seizoen de Vlaams-Brabanders, maar dan wel voor de Beker van Vlaanderen. Normaliter spelen zaalvoetbalploegen hun wedstrijd met vijf tegen vijf. In Ternat was dit echter met zes tegen vijf. De wedstrijdleider, die geacht wordt onpartijdig te zijn, had een gekleurde bril op! De technisch vaardige thuisspelers mochten naar believen de groenzwarte spelers hard afblokken of zwaar hinderen, zij kregen enkel verwittigingen aangesmeerd. Aan de rust had de ref er al zes in zijn boekje genoteerd, zo verklaarde hij toch aan keeper Mathias Lingier. Er stond ook geen enkele Cerclenaam in vermeld. Maar wel een gele kaart: de eerste fout die Jo Mascaux beging, werd onmiddellijk bestraft met geel en zo had groenzwart meteen een speler minder ter beschikking. Ternat liep aanvankelijk uit tot 2-0 maar Nick Borgonjon zorgde voor de aansluitingstreffer. Daarnaast kon Michaël Trancez nog enkele doelkansen afdwingen, die echter niet werden omgezet in goals. Michaël was bovendien de gebeten hond voor de thuisspelers en kreeg het bij momenten hard te verduren. Bij een op hem begane fout floot de scheidsrechter en ging de groenzwarte ploeg massaal vooruit om de vrije trap te laten nemen door doelman Lingier. Groot was echter de verwondering toen de spelleider plots de andere kant opwees. De thuisploeg nam het geschenk met beide handen aan en kon de bal in twee beurten in het lege doel tikken: 3-1. Meteen begon het gezaag en het memmen. En het zaalvoetbal kwam maar op de tweede plaats. Het resultaat was dat de leider verder kon bouwen aan zijn voorsprong. Zo gemakkelijk ging dat nu ook niet want Nick zorgde nog voor drie tegentreffers. Maar of het nu 7-2 of 10-4 werd, uiteindelijk werd de wedstrijd sportief (vanwege de groenzwarten) tot aan het bittere einde ondergaan. Beter dat dan een 5-0 forfait aangesmeerd en een onsportief etiket opgekleefd krijgen. Cercle dwong zelfs nog enkele kansen af tijdens het verder verloop van de “gekleurde” wedstrijd, maar liet ongeconcentreerd de open kansen liggen of faalde in de afwerking. Zo kon leider Ternat nog uitlopen tot 10-4. Uit gesprekken achteraf met de tegenstrevers vernamen we dat voor aanvang van hun thuiswedstrijden nooit voorspelbaar is welke ploeg de gunst van de deze scheidsrechter zou genieten. De ene keer de thuisploeg, de andere keer de bezoekers!

Vrijdag 18 januari - Moratex LEBBEKE - zvv CERCLE: 5 - 5

UIT HANDEN GEGEVEN ZEGE
zvv Cercle begon sterk aan de wedstrijd wat in de achtste minuut resulteerde in de openingstreffer van Giovanni Vanneste die mooi vrij opdaagde aan de tweede paal en de gemeten voorzet maar binnen te tikken had. Op het kwartier ronde Nick Borginjon een mooie individuele actie af met een hard gekruist schot. Halverwege de eerste helft stond het Cercle zo 0 - 2 voor en gaf daarbij omzeggens geen enkele doelkans aan de tegenstrever. Groenzwart nam hierop wat gas terug en liet zo toe dat Lebbeke kon terugkomen. Aan het einde van de eerste helft stonden de bordjes dan ook 2-2 gelijk.
De tweede helft begon gelijkopgaand. Giovanni scoorde zijn tweede doelpunt verrassend in één tijd en mooi geplaatst in de linker bovenhoek. De thuiskeeper was volkomen kansloos. Maar Lebbeke scoorde meteen terug via een afgeweken bal. Cercle nam na dit tegendoelpunt de match resoluut in handen en liep met doelpunten van Nick en Michael Trancez verder uit naar een comfortabele 3-5 voorsprong. Toch slaagden de Bruggelingen er in om de match volledig uit handen te geven met het vijfde tegendoelpunt in de allerlaatste minuut bij een vrije trap die door de benen van de muur ging. Een meer dan zuur einde voor Cercle dat in principe de match moest winnen.

Voor zvv cercle speelden: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jonathan Masceaux, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen, Tom Vanmaele en Giovanni Vanneste.

Woensdag 16 januari 2013 - Onbesliste inhaalwedstrijd
Victory BLANKENBERGE - zvv CERCLE: 3 - 3

Deze inhaalwedstrijd stond enigszins in de schaduw van de bekerpartij die in Oostende betwist werd tussen grote broer KSV Cercle en KV Oostende, leider in 2de klasse. Zvv Cercle kon deze laatavondwedstrijd aanvatten met de zekerheid dat “Cerceltje” zich even voordien geplaatst had voor de halve finale. De gemoedstoestand was dus ideaal, voor sommigen althans, om Victory, nummer 4 in de klassering, het vuur aan de schenen te leggen. De kustploeg, die bij het seizoensbegin stilletjes promotiekansen koesterde, moest de laatste weken gas terugnemen, onder meer vorige vrijdag met een 5-3 nederlaag in Stasegem waar het slechts beschikking had over 4 spelers.

Op Blankenbergse grond heeft Cercle het altijd lastig en dat zou ook deze keer niet anders worden. Doelman Lingier werd het eerst aan het werk gezet maar het was toch zvv-aanvaller Jonathan Mascaux die doelman Polen aan de overkant een eerste keer te grazen nam. Het antwoord van Victory kwam snel want de Brugse verdediging werd even later vakkundig uitgespeeld en de gelijkmaker stond na vijf minuten al op het bord met een goal van Sören Tavernier. Kansen wisselden elkaar af met ondermeer een goede poging van Kjell Van Watermeulen die nipt voorlangs vloog en een heet standje voor het Victorydoel dat Giovanni Vanneste net niet kon afwerken. Kapitein Quentin Walckiers trof voor Victory na 16 minuten de buitenkant van de paal. Bijna ging Gio aan de haal maar hij kreeg de bal niet goed mee, en werd hem hierdoor ontfutseld en uit de daaruit razendsnel opgezette counter razendsnel puurde Diego Bragaro de 2-1 voor Victory. Twee minuten voor de rust stond Gio dan plots alleen voor Gregory Polen maar devieerde de bal spijtig genoeg net naast. Het was slechts uitstel want net voor het rusten, na eerst nog een redding van Lingier, verschalkte Kjell met een punter de kustploeg met de gelijkmaker.
Het begin van de 2de helft verliep precies zoals de eerste met een nieuwe redding van Lingier voor Cercle dat op eigen helft bleef steken en een gevaarlijke bal voorlangs zag gaan. Kapitein Vanderhaegen voelde het gevaar en stuwde zijn mannen naar voren. Hij zette een dubbelpass op met Trancez en kwam oog in oog met Polen die hem echter de baas bleef. Jonathan Mascaux had vervolgens een unieke mogelijkheid op de voorsprong maar zag zijn poging rakelings naast gaan. Nana Osei Berkoe, zeker de talentrijkste speler in de zaal, toonde even later een flits van zijn klasse met een plaatsbal waarbij de paal echter redding bracht voor doelman Lingier. In de 10e min. Was er een “déja-vu” met reddingen van Polen op knappe pogingen van Glenn en daarna Jo. Terug de beurt aan Victory dat ook een bal niet kon netten en een dreigende twee tegen één-situatie werd door een attente Lingier verijdeld. Er hing een doelpunt in de lucht en dat viel pardoes voor de voeten van Joao Marin Marin die eerst zijn schot zag afgeblokt worden door Glenn maar, gelukkig voor hem, kon hernemen in het dak van het doel: 3-2. De van uit de tribune toekijkende Marc Lingier beval onmiddellijk meer aanvallend potentieel in te brengen. Polen redde eerst fabuleus met de hak en vervolgens was het de beurt aan Mathias om oog in oog met Joao Marin Marin redding te brengen. Even spectaculair was de kustportier op een kopbal van Gio, maar de verwachtte doel viel kwam er niet. Tot een diepe bal van Borgonjon de op rechts wegsprintende Gio bereikte en die vanuit de draai doelman Polen volledig verraste: 3-3 en alles te herdoen. Een zenuwslopend einde kondigde zich aan met nog nieuwe reddingen van beide doelmannen waarbij Trancez nog het dichtst bijeen goal kwam met een verre bal die de mee aanvallende Polen in het teruglopen nog net op tijd uit zijn doelvlak kon houden. Bij het eindsignaal van deze spannende en uitermate sportieve derby, uitstekend geleid door scheidsrechter Detailleur, konden beide ploegen vrede nemen met de uitslag en, gezien het late speeluren, de bedstee opzoeken.

Samenstellingen:
Victory Blankenberge: Gregory Polen; Niels en Nick Ballegeer, Nana Osei Berkoe, Diego Bragaro, Joao Marin Marin, Sören Tavernier en Quentin Walckiers;
zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Tom Van Maele, Kjell Van Watermeulen, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste;

Vrijdag 4 januari 2013 - zvv CERCLE - Rapid Subs BEERNEM: 7 - 2

Coach Marc Lingier was "gedegradeerd" tot toeschouwer want hij onderging de eerste van de liefst acht weken durende schorsing voor zijn verbale “agressie” tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen Sombeke waarin nochtans geen enkele rode kaart werd getrokken. De Vlaamse Sportcommissie oordeelde streng op basis van het verslag van de (ontslagnemende?) scheidsrechter, maar behield wel de 4-4 tussenstand van de voortijdig afgefloten wedstrijd. Stefaan Eeckloo sprong in als zijn vervanger!

De bezoekers waren het gevaarlijkst in de beginfase en troffen na 10 minuten de paal. Doelman Mathias Lingier had al twee reddingen op zijn conto vooraleer groenzwart zijn wil begon op te dringen. Het was pas toen Camara van de bank kwam dat Cercle kon dreigen. Een sleepbeweging van de zwarte parel bracht kapitein Glenn Vanderhaegen in stelling en zijn besluit eindigde heerlijk in het dak van het doel. Van uit het niets pegelde Tom Van Maele even later de 2-0 tegen de netten. Toen de bezoekende portier Bouché een harde knal van Nick Borgonjon moest lossen, was opportunist Michaël Trancez er als de kippen bij om binnen te tikken. Gelukkig kon Mathias kort voor de rust nog een tegentreffer verijdelen toen hij een doorgebroken aanvaller feilloos kon afstoppen.

Zes minuten na de herneming was de wedstrijd zo goed als beslist, want achtereenvolgens Glenn, op voorzet van Jonathan, Jonathan op voorzet van Nick, en vervolgens Nick zelf met een beetje hulp van doelman Bouché hadden toen al de stand op 6-0 gebracht. Rapids beste man, de doofstomme Danny Bekaert, slaagde er toen uiteindelijk toch in om doelman Lingier te grazen te nemen met de eerredder. Het werd zelfs nog meer voor Rapid omdat Cercle ietwat op de rem ging staan. Eerst hield Lingier met een fabelachtige redding de bezoekers nog van een tweede goal, maar in de 17e min kon hij zijn uitgespeelde verdediging niet meer bijspringen. Cercle speelde de resterende minuten op balbezit, maar scoorde in de slotseconden toch nog via Trancez op voorzet van Mascaux.
Door deze overwinning nestelt Cercle zich weer op de 5e plaats. De komende weken worden echter zeer zwaar met op vrijdag 11 januari een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat ES Temse en vervolgens drie verplaatsingen: eerst de inhaalwedstrijd op woensdag 16 januari bij het ambitieuze Victory Blankenberge, vervolgens op vrijdag 18 januari naar Moratex Lebbeke en daarna op 25 januari de trip naar de ongeslagen leider Ternat. Mocht groenzwart hierna er in slagen zijn huidige vijfde stek te behouden, dan mogen we gerust van een heus mirakel spreken en gaat PR-verantwoordelijke Ivan Vanderhaegen met plezier op bedevaart.

Zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Jonathan Mascaux, Michaël Trancez, Tom Van Maele, Kjell Van Watermeulen en Glenn Vanderhaegen.

Vrijdag 7 december  zvv CERCLE - Welkom SOMBEKE: 4 - 4

Wedstrijd 5 minuten voor tijd afgefloten.
De ganse wedstrijd door stond zvv Cercle op achterstand en had het lastig met de Oost-Vlamingen die in de rangschikking een puntje achterstand telden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd werd met wisselende kansen afgewerkt. Hoewel, afgewerkt is net iets te veel. Na 20 minuten in de tweede helft, op het moment dat een woordenwisseling plaats vond, en met nog vijf minuten te gaan, floot de ref de wedstrijd onverwachts af. Hij weerde zelfs de afgevaardigde van beide ploegen en ook de controleur uit zijn kleedkamer en weigerde achteraf het wedstrijdblad te ondertekenen. Na te zijn omgekleed en na een rustig en sereen onderhoud met een afgevaardigde van beide ploegen, verliet hij blijkbaar opgelucht de sporthal maar wel met de aankondiging van zijn ontslag als scheidsrechter. Het feit dat eerder in de week fysisch geweld werd gepleegd op een collega scheidsrechter, zal wellicht hieraan niet vreemd zijn. Waarmee zijn we eigenlijk bezig ?

Kapitein Vanderhaegen kon met een punter een vroeg opgelopen achterstand wegwerken, maar Sombeke liep onmiddellijk weer uit. Toch kon Trancez op vrije trap nog voor de rust gelijkstellen. Amper vijf minuten na de herneming stond groenzwart opnieuw op achterstand maar Camara kon na een dribbelnummer van Vanneste weer voor evenwicht zorgen. Een minuut later was de 3-3 opnieuw verspeeld en duurde het nog tot de 17de minuut, na een solotocht van Vanderhaegen, vooraleer Cercle opnieuw zicht kreeg op puntengewin. Op dat moment maakte de scheidsrechter er bruusk en onverwacht een einde aan.

zvv Cercle: Frederic Warnauts; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Jonathan Mascaux, Michaël Trancez, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Vrijdag 23 november - Etoile Sportif TEMSE - zvv CERCLE: 9 - 5

Precies tegen groenzwart, wat een eer, kon thuisploeg Etoile Sport een beroep doen op zijn twee in de KNVB-competitie aantredende vedetten Akaazoun Nabil en Bali Karim.  De twee bleven de ganse wedstrijd binnen de lijnen en bepaalden wanneer er gescoord en tegengescoord werd. Naar het schijnt, speelde zelfs hun beste speler niet mee. De wedstrijd werd ook volledig opgenomen door de regionale televisie. Coach Marc Lingier, op weekend met “zijn afgevaardigde” Micheline Flokman, werd vervangen door Stefaan Eeckloo en Ivan Vanderhaegen offerde zich op als ploegafgevaardigde. Camara werd niet opgeroepen en belofte Kjell Vanwatermeulen werd opnieuw een selectie gegund.

Cercle startte sterk met de openingstreffer van Michael Trancez. Alle eventuele illusies werden echter prompt ontnomen door niet minder dan drie treffers van Bali binnen een tijdspanne van vijf minuten. Gelukkig kwam doelman Matthias Lingier met een half dozijn reddingen gepast tussen. Cercle kreeg nochtans ook doelrijpe kansen maar zowel Borgonjon, Vanneste, Vanderhaegen en Mascaux kregen de bal niet tegen de Temse netten. Na de 4-1 vierde Temse ietwat de teugels en kon Cercle zo vlak voor de rust tegen scoren via Vanwatermeulen na een actie van een immer zwoegende kapitein Vanderhaegen.

Temse startte de tweede helft en vooraleer Cercle besefte dat de bal in het spel was, hing deze al via Bali tegen het net. De thuisploeg dreef het tempo omhoog en groenzwart moest passen.  Na 10 minuten wezen de bordjes al 7-2. Toen vond Bali het welletjes en liet hij na mee te verdedigen waardoor Cercle meer in de wedstrijd kon komen. Jo Mascaux raakte echter niet voorbij de imposante Temse doelman en Nick trof de paal. Kjell kon dan toch het slotstuk van Temse verschalken: 7-3. Na een kwartier liet kapitein Akaazoun een medemaat de score opdrijven tot 8 -3. Dubbele cijfers leken in de maak, maar plots kon groenzwart zijn kansen wel benutten, ook mede door de vermoeidheid bij de twee Temse sterkhouders. Borgonjon en Vanneste, met een heerlijke treffer in de stijl van de thuisploeg en zowaar op applaus van de hevige thuisaanhang onthaald, waren de auteurs. Cercle kreeg ietwat hoop om de kloof verder te verkleinen maar Vanneste noch Mascaux konden de kansen verzilveren. De thuiscoach vroeg met nog zes minuten te spelen zowaar een time-out aan, een duidelijk teken van ongerustheid! De Brugse elan was hierdoor wel gebroken en Temse had het laatste woord. Dank zij puik keeperswerk van Mathias, en gelukkig voor Cercle, scoorden ze slechts in de laatste seconden nog een negende keer via kapitein Akaazoun. Onvoorstelbaar dat een dergelijke ploeg nog drie ploegen in de rangschikking moet laten voorgaan.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Jonathan Mascuax, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen, Giovanni Vanneste en Kjell Vanwatermeulen

Vrijdag 9 november: zvv CERCLE - Kosova St-NIKLAAS: NG

Een belangrijk element dat in het competitiereglement opgenomen staat, is het tijdig vertrekken zodat de ploeg tijdig kan aankomen. Een geval van overmacht kan altijd ingeroepen worden, maar moet zich dan ook voordoen. Een eerste delegatie van het bezoekende Kosova St-Niklaas, bestaande uit 3 man, kwam omstreeks 20.12u aan in de sporthal. Nog niet genoeg mensen om reglementair van start te kunnen gaan. Een tweede groep arriveerde enkele minuten later. Speelklaar maken en alle administratieve formaliteiten dienden dan nog vervuld te worden. De wachttijd van 10 minuten was dus ruim overschreden en de scheidsrechter had intussen reeds beslist om het reglement toe te passen en het werdstrijdblad af te sluiten. Hij diende ook rekening te houden met de bezetting van de sporthal later op de avond. Discussies alom bij de bezoekers maar de scheidsrechter was niet te vermurwen. Het is nu aan het Sportcomité om een beslissing te nemen. Wellicht wordt dit 5-0 ff voor Cercle.

Allerzielen 2 november / Wittekes Rode - zvv CERCLE: 2 - 3

GROENZWART ZET ZEGEREEKS VERDER NA KLEINE STUNT
De provinciale kampioen van Vlaams Brabant 2011/2012 heeft een uitmuntende thuisreputatie: het won zijn 3 thuiswedstrijden in het nieuw kampioenschap met een indrukwekkend doelsaldo van 24/5. Enkel op verplaatsing tegen leider Temse moest de ploeg uit St-Genesius-Rode het onderspit delven. Cercle was dus gewaarschuwd en op zijn hoede. Tom Vanmaele keerde terug uit blessure maar nu kon coach Lingier niet rekenen op topschutter Vanneste (met verlengd weekend) en Nick Borgonjon (aan rust toe). Het bood de unieke gelegenheid om de beloften Bram Demey en Kjell Vanwatermeulen voor de leeuwen te gooien. Ze deden het beiden voortreffelijk.

zvv Cercle eiste in de aanvangsminuten de bal voor zich op. De thuisploeg liet eerst wat betijen, maar verhoogde plots de druk op de bal en nam razendsnel over. Portier Lingier werd overhoeks geklopt en Cercle diende alle zeilen bij te zetten. Na 7 minuten probeerde Mascaux het met een lobballetje maar het Vlaams-Brabantse sluitstuk reageerde alert. Groenzwart bleef aandringen en zag tot zijn eigen verbazing een harde lage knal van Trancez tegen de netten verdwijnen. Eigenlijk een meevaller na een foutje van de doelman. Een unieke mogelijkheid voor Rode werd vervolgens door Lingier geneutraliseerd. Het antwoord van Cercle mocht er ook zijn: Vanwatermeulen kaatste prima met Trancez die echter onbesuisd over mikte. Witteke vond daarna opnieuw Lingier op zijn weg waardoor gedraaid werd met een sobere 1-1 ruststand. Een onzichtbare Camara, blijkbaar niet in zijn dag, kreeg geen voet aan de grond, werd gewisseld en bleef verder op de bank. Wittekes nam nu het heft volledig in handen en Cercle moest zich terugtrekken. Lingier kon twee maal kort na elkaar een Brabantse voorsprong verhinderen, maar toen Mascaux in een sprintduel de bal niet kon afblokken en deze over zijn been naast Lingier tegen de netten zag verdwijnen, vreesden de groenzwarte familie het ergste.  Maar een bedrijvige en hardwerkende Kjell Vanwatermeulen dacht anders over en na prima samenspel met Trancez kon Michael de thuisverdediging verschalken en de verrassende gelijkmaker realiseren. Cercle ging op zijn elan door en verzilverde die goede periode met een derde treffer na wederom voorbereidend werk van Kjell die Vanmaele de kans op voorsprong aanbood. Kjell zelf had nog de 2-4 aan de voet, verdiende eigenlijk  zijn doelpunt, maar zag zijn bal rakelings naast gaan. Met nog 10 minuten te spelen kwam Cercle onder zware druk te staan. Doelman Lingier was echter de absolute uitblinker en leek niet te verslaan. De thuisploeg nam een time-out om met een opkomende keeper nog meer druk te zetten. Cercle kroop in zijn egelstelling en probeerde de grote risico’s van de tegenstander af te straffen.  Trancez was er het dichtst bij toen zijn verre bal nog juist kon overgetikt worden door de inderhaast teruggelopen gelegenheidskeeper. De powerplay van Wittekes bleef maar duren en de aanvalsgolven bleven maar komen maar Cercle begaf niet dankzij zijn uitstekende organisatie. De “kleine” noodrem die kapitein Vanderhaegen in de slotminuut moest gebruiken om een wervelende aanval, met een dreigende gelijkmaker, af te wenden, werd terecht met geel bestraft. Uiteindelijk bleek dit nog een echte meevaller te zijn want Lingier de vrije trap met brio uit zijn doelvlak. Meteen het laatste wapenfeit van de thuisploeg die ontgoocheld met lege handen thuis achterbleef. Groenzwart kent dat gevoel na zijn eerste twee thuisnederlagen op rij in het begin vanhet kampioenschap. Maar kijk, de bal is rond en eens komt het geluk toch aangerold. En DON Vito …? Die zag vanuit Varsenare dat het goed was.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Hoessein Camara, Bram Demey, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen, Tom Vanmaele en Kjell Vanwatermeulen.

vrijdag 26 oktober: zvv CERCLE BRUGGE - Atlas Lions BELSELE: 10 - 4

Na drie nederlagen en twee overwinning werd daar nu een derde winstpartij aan toegevoegd.  Cercle behaalt hiermee de helft van de punten, een mooi gemiddelde na zes wedstrijden waarvan vier thuis.  De wedstrijd tegen een volledig uit allochtone spelers bestaande bezoekende ploeg uit het Oost-Vlaamse Belsele, weliswaar zonder wisselmogelijkheden, zal vooral bijblijven door de vele pareltjes van doelpunten. De eerste 10 minuten waren gelijk opgaand met een technisch zeer sterk Belsele en een goed georganiseerd Cercle. Kapitein Vanderhaegen, stilaan terug op zijn gekend niveau, opende de score met een subtiel “stekertje” naast de doelman. De Oost-Vlamingen repliceerden onmiddellijk en doelman Lingier moest gepast tussenkomen om de gelijkmaker te verijdelen. Mascaux kon de score evenwel verdubbelen met een wel heel speciale punter in de winkelhaak.  Een doelpunt dat bleef nazinderen. Diezelfde Mascaux kon drie minuten voor de rust een verre uitworp van doelman Lingier met een precieze draaibeweging enig mooi verlengen in doel. “Jo” lijkt zijn draai gevonden te hebben.

Na de pauze zorgden de bezoekers voor de nodige opwinding. Eerst diende Lingier miraculeus redding te brengen, vervolgens wrongen de Atlasmannen een unieke kans de nek om, maar uiteindelijk konden ze toch de eer redden. Belsele wou meer maar vergat de organisatie. In al hun enthousiasme liepen de Lions tegen een counter aan. Borgonjon kon een aanval met 3 spelers onderscheppen, Vanneste aanspelen die met een subtiel balletje de hulpeloze keeper inpakte. Gio kon een volgende wenkende kans niet afronden, maar Trancez dit dan maar. Met een grond scherend schot tekende hij de 5-1 tussenstand aan. Vanneste trok opnieuw op avontuur, omspeelde vriend en vijand met de 6-1 tot gevolg. En Camara … hij werkte hard maar kwam niet tot scoren. Zelfs alleen voor doel verkwanselde hij, zoals alleen hij dat kan, een unieke mogelijkheid. Tussendoor belandde een bal al dan niet over de Brugse doellijn en wezen de bordjes 6-2. Geen nood, Vanderhaegen onderschepte op eigen helft een bal, zette langs de flank zijn splijtende rush in en plaatste de bal met een verre lob op een wel heel bijzondere wijze over en achter de keeper in de gapende doelmond: 7-2. Verwondering en felicitaties alom voor de aimabele kapitein, groenzwart in hart en nieren. Veel respect ook voor de zeer sportieve bezoekers die zoals het hoort op zoek gingen naar goals en niet bij de pakken bleven zitten. Een klein slippertje van doelman Lingier, wel zeer gelukkig in de liefde, liet Belsele toe een derde keer te scoren, even later zelfs een vierde keer na een warrige fase. Topschutter Vanneste had echter het laatste woord met zijn gekende recept: dribbelen zoals geen ander en afwerken met een fantasietje omdat het kon en … voor de groenzwarte cheergirls (namen te verkrijgen bij het bestuur).

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste

vrijdag 19 oktober: DS Stasegem ‘12 - zvv Cercle: 1 - 9

Coach Marc Lingier kon rekenen op 7 fitte spelers, maar Tom Van Maele is nog steeds geblesseerd.  Al met al beleefde zvv Cercle een gemakkelijke avond in Harelbeke en was duidelijk de betere ploeg.  Na 3 minuten opende Michaël Trancez de score met een hard schot over de grond. Amper een minuut later stond het al 0-2 nadat Giovanni Vanneste de mooi opgewipte corner van Camara binnentikte.  Stasegem kon even later minderen tot 1-2 maar dit bracht geen verandering in het spelbeeld. Cercle bleef gevaarlijker dan de thuisploeg, maar het duurde wel tot de 18de minuut vooraleer er opnieuw werd gescoord: Gio tikte zijn tweede doelpunt binnen. Kapitein Glenn Vanderhaegen rondde een minuut later een prachtige actie van Cercle af. Aan de rust stond het 1-4 voor zvv Cercle.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Het werd snel 1-5 met een tweede doelpunt voor Michael, waarna het tempo wat uit de wedstrijd viel. Op het kwartier kon Giovanni dan zijn derde goal binnentikken op aangeven van Nick Borgonjon. En op de 21ste minuut werkte Camara met een prachtig hakje de vrije trap van Nick binnen. Camara was duidelijk blij en opgelucht om na zijn vele assists ook een doelpuntje mee te kunnen pikken. Stasegem werd daarop stilaan radeloos en probeerde met een meevoetballende keeper meer kracht in de aanval te leggen. Daarvan profiteerde Giovanni om een afgesnoepte bal van op eigen helft in het lege doel te deponeren. Meteen zijn vierde pot van de avond. Jonathan Mascaux maakte het doelpuntenfeest compleet door een minuut voor het einde de eindstand op 1-9 te brengen.