Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kampioenschap 2013/2014

Vrijdag 25 april 2014

Welkom SOMBEKE - zvv CERCLE: 10 - 4
Door een eerder laattijdig vertrek arriveerde Cercle maar net op tijd in Waasmunster en had geluk dat de werken op de E40 pas later die avond een aanvang namen. Dat ondervond de ploeg dan ook effectief toen bij de terugkeer naar Brugge ruim drie kwartier mocht worden aangeschoven.
Zeven spelers, drie begeleiders en twee supporters ondernamen de trip voor de laatste wedstrijd van het seizoen zonder ooit maar te denken aan enig puntengewin tegen een ploeg die nog een waterkansje maakte op de titel en de daarbij horende promotie naar nationale.
Geen referee aanwezig om 21.30u en de “eer” om de spelleiding in handen te nemen werd overgelaten aan de thuisploeg. Net op het ogenblik van het op gang fluiten van de partij weerklonk een signaal in de zaal. De scheidsrechter was toegekomen en kon als excuus inbrengen om 20u in Merelbeke te hebben moeten fluiten. Iedereen opgelucht en na de wedstrijdformaliteiten kon er om 21.40h eindelijk gestart worden met de afscheidswedstrijd.
De thuisploeg liet er alvast geen gras over groeien en creëerde tijdens de eerste drie minuten evenveel loepzuivere kansen met een goal tot gevolg in de derde minuut. Pas na vijf minuten kon Michaël Trancez een eerste keer dreigen nadat Sombeke net ervoor de 2-0 had laten liggen. Doelman Mathias Lingier weerhield even later Sombeke van een verdubbeling van de stand en een minuut nadien verzuimde Sombeke opnieuw zijn voorsprong te verdubbelen toen twee spelers twijfelden wie effectief zou scoren. Uiteindelijk faalden ze beiden. Nick Borgonjon had na acht minuten spel zowaar de gelijkmaker aan de voet, maar besloot naast. Twee minuten later had ook Mathias pech toen hij de bal tussen de benen door tegen het net zag verdwijnen. Rekening houdend met het aantal doelkansen was deze 2-0 tussenstand eigenlijk nog gevleid. Kapitein Glenn Vanderhaegen viel even later uit met dijkwetsuur en hield het veiligheidshalve voor bekeken. Vooraleer de ploeg zich defensief terug georganiseerd had, viel het derde thuisdoelpunt. De ingevallen scholier Jasper Quicke pikte echter zonder enig probleem het hoge tempo op en Michaël trof op het kwartier zowaar de paal. Sombeke reageerde vervolgens met een blitse aanval maar de kans ging over. Intussen was Houssein Camara binnen de lijnen komen postvatten maar talmde om na 18 minuten raak te treffen. De Waaslanders schudden vervolgens een twee tegen een-situatie uit hun sloffen en de bordjes stonden meteen 4-0 in plaats van 3-1. Cercle vond het nu tijd om te scoren en nadat Camara op zijn beurt de paal trof, zag Nick zijn hard afstandsschot door de handen van de thuisdoelman glippen. De 4-1 was een feit. Net voor rusten kon Mathias nog de 5-1 verijdelen en had Jasper nog een klein kansje op een doelpunt. De tot dan toe prima leidende ref zag plots in een simpele tussenkomst van Nick een fout en de goedkoop toegekende strafschop zorgde dan toch voor een 5-1 ruststand.
Pas afgetrapt voor de tweede helft werd de stand opgedreven tot 6-1. Cercle liet zich niet pramen en trok gezwind ten aanval om toch nog de aansluiting te realiseren. Nick trof andermaal het doelhout maar lukte met zijn gepatenteerd handelsmerk, de harde knal, dan toch de 6-2. Sombeke raakte ook aan een kans maar kon die niet benutten. Integendeel, Met een derde treffer, ditmaal van Michaël Trancez, wekte Cercle eventjes de schijn om met goed en vlot combinerend spel de achterstand te kunnen wegwerken. En effectief, eventjes later leek Michaël zijn tweede te lukken, maar de bal strandde, tot ergernis van groenzwart, op de paal. De thuisploeg vond het nu welletjes en drukte het gaspedaal opnieuw stevig in met twee doelpunten, puur op klasse, als gevolg. Cercle kon de Ferrari niet meer volgen. Met nog vijf minuten te gaan (en net voor het negende thuisdoelpunt viel) toonde Giovanni Vanneste nog maar eens de Brugse liefde voor de paal met een vijfde bal op de staak. Mathias deed nog zijn uiterste best om de Sombeke te weerhouden van de dubbele cijfers maar knullig balverlies besliste daar anders over. De thuisploeg verkwanselde zelfs nog een elfde goal. Giovanni haalde dan toch zijn gram met net voor affluiten een vierde Brugs doelpunt.
Samenstelling van Cercle: Mathias Lingier, Houssein Camara, Nick Borgonjon, Jasper Quicke, Michaël Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste. Coach: Marc Lingier. Afgevaardigde: Micheline Flokman en Stefaan Eeckloo. Supporters: Hilde en Ivan.

Cercle beëindigt het kampioenschap net in de middenmoot met zowel vijf ploegen voor zich en, zonder rekening te houden met de drie ploegen die algemeen forfait opliepen, vijf ploegen achter zich. Het moet echter Victory Blankenberge als eerste West-Vlaamse ploeg net voor zich laten voorgaan.

Vrijdag 18 april 2014

zvv CERCLE BRUGGE - Jong Tempo Team SIJSELE: 2 - 1
Beide ploegen startten dez onvervalste derby met elkaar af te tasten vooraleer het eerste echte gevaar na vier minuten van Brugse kant kwam met een harde bal van Remi Van Belle net naast de paal. De Sijseelse doelman Hillewaert kon de plaatsbal onvoldoende klemmen waardoor deze eventjes de doellijn overschreed. Een minuut later kon Michaël Trancez op ontsnapping de score zelfs verdubbelen maar hij kreeg de door Remi toegespeelde bal onvoldoende onder controle en zijn poging ging hoog over. Kompaan Nick Borgonjon kreeg in een vlotte combinatie met Remi, Michaël en kapitein Glenn Vanderhaegen eveneens de gelegenheid op 2-0 maar doelman Hillewaert kon deze keer simpel opvangen. Geen afstel doch uitstel want Nick was wel bij de pinken met bij het trappen van vrijschop zijn gekende droge knal op doel te veinzen maar de bal gepast door te tikken naar de hoek waar Remi de toegespeelde bal schuin achterwaarts naar de inmiddels toegelopen Nick te spelen die de ganse verdediging te grazen nam. Na dertien minuten zag het er met een onverwachte 2-0 voorsprong riant uit voor groenzwart. Op het kwartier kende Michaël pech om de stand nog op te drijven. Bezoekend begeleider Marcel Lamote achtte het nodig een TO aan te vragen maar in plaats van rust te brengen in de ploeg achtte Kevin Lamote dit het aangewezen moment om zijn gal te spuwen op zijn medespelers. Het minuutje “bezinning” bracht dan ook soelaas in het bezoekende kamp. Integendeel, Michaël kende pech toen hij een voorzet van Remi op de paal zag stranden. Nick probeerde in de 23ste en 24ste minuut op aangeven van Gio Vanneste een derde Cercle-treffer te netten maar vond telkens Hillewaert op zijn weg. De bezoekers dwongen dan toch nog hun kans af maar Jonathan Mascaux kon de bal van de lijn halen. Rekening houdend met de resem kansen was de 2-0 ruststand eerder een povere tussenstand.

De tweede helft was nog maar goed op gang gefloten door ref. Dhooghe of beide ploegen hadden al een doelpoging achter de rug. Cercle kroop wat terug en een betwistbare fase in het Brugse strafschopgebied leverde de bezoekers een licht toegekende penalty op die feilloos werd omgezet door Joris Hernou. Het Tempoteam rook zijn kans en de bezoekende kansen werden talrijker. Nick Borgonjon hield echter spits Lamote goed in zijn greep, wat hem ten zeerste ergerde. Kapitein Glenn Vanderhaegen (met Skretell-kapsel) kon een prima opgezette aanval net niet afwerken en zag zijn plaatsbal langs de verkeerde kant van de paal buiten gaan. Even later kon Remi een verre uitworp van een onberispelijke stand-in doelman Frederic Warnauts niet bijhouden om succesvol te kunnen afwerken. Na een onderscheppen van een bezoekende aanval kon scholier Jasper Quicke ontsnappen aan zijn belagers en dook alleen voor doelman Hillewaert. Zijn plaatsbal stierf op de paal. Tot zijn eigen verbazing kreeg hij een minuut later een herkansing maar zag zijn stiftbal nu net over gaan. Pech voor de jongste van de groep. De zeer bedrijvige en vaak ongrijpbare Remi kreeg tot verwondering van het ganse groenzwarte kamp nog een geel karton voor zijn neus en dit was het signaal voor Cercle om terug te plooien en met man en macht de minieme voorsprong te verdedigen. Doelman Frederic Warnauts behoedde hierbij in de slotfase met twee sublieme reddingen zijn ploeg van de dreigende gelijkmaker. Een gelijkspel zou wel zeer gevleid zijn geweest voor de bezoekers. Onmiddellijk na het eindsignaal ontsnapte een geïrriteerde Kevin Lamote aan een rode kaart toen hij uit het zichtveld van de scheidsrechter Michaël Trancez van zich afduwde in plaats van zoals zijn collega’s hem sportief de hand te drukken. Michaël viel daarbij spectaculair tegen de grond. Alles eindigde met een typisch over en weer gaande West-Vlaamse scheldpartij die al vlug wegebde en naderhand met een verbroedering in het Oud Gemeentehuis werd weggespoeld.

Samenstelling zvv Cercle: Frederic Warnauts, Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Jasper Quicke, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen, Giovanni Vanneste en Remi Van Belle. (IVdH)

Vrijdag 4 april / Napoli Hamme - zvv Cercle

Groenzwart geeft voorkeur aan een forfaitnederlaag.
Onze vereniging heeft dit seizoen al twee maal deze ploeg uit Hamme ontvangen, op 15 november 2013 voor het Vlaams kampioenschap en de week nadien op 22 november 2013 voor de Beker van Vlaanderen. Tijdens beide wedstrijden waren er problemen met de spelers van Hamme. Hun houding op en naast het terrein, de wijze waarop zij elke vorm van zaalvoetbal (eerder voetbal in de zaal) verhinderen en de manier waarop zij bestendig het leven van de scheidsrechter zuur maken met commentaar en kritiek op zijn beslissingen, zijn buiten alle proporties en voor veel van onze spelers onaanvaardbaar. Tijdens de kampioenschapwedstrijd verwees scheidsrechter De Vriendt twee “Oost-Vlamingen” uit de zaal zonder dat de Hamse spelers het imitatievoetbal daarom afzworen.

zvv Cercle Brugge werd bij verschillende eerdere verplaatsingen naar ploegen uit het Waasland vaak geconfronteerd met ongewone situaties waarbij “supporters” vaak op een aparte wijze hun ploeg steunen of problemen opzoeken met de bezoekers, in het bijzonder vrouwen, intimideren. Omdat we nieuwe problemen, met eventuele negatieve gevolgen absoluut willen voorkomen, heeft het bestuur op verzoek van meerdere spelers beslist de verplaatsing naar Hamme niet te maken en forfait te geven voor deze, in onze ogen, risicovolle wedstrijd. We betalen liever de hieraan gekoppelde forfaitboete dan kans te lopen op kwetsuren of schade aan voertuigen.

Het is een beslissing tegen onze principes maar nood breekt wetten en goede intenties. (BVV)

Vrijdag 21 maart / zvv Cercle - Rapid Beernem: 11 - 1

Brugs doelpuntenfestival
De wedstrijd tegen hekkensluiter Rapid Beernem werd uiteindelijk een doelpuntenkermis. Met deze overwinning nam groenzwart meteen duidelijk wraak voor de smadelijke nederlaag in de kwartfinale van de Beker van West-Vlaanderen.

Het doelpuntenfestival werd al in de aanvangsminuut ingezet door Michaël Trancez op voorzet van Giovanni Vanneste. Rapid reageerde wel maar Lasre Hahim was te verrast om de commedy-capers situatie uit te buiten. Groenzwart reageerde gepast op deze verwittiging en trokken langs alle mogelijke kanten ten aanval op zoek naar een tweede doelpunt. Pogingen van Trancez, Vanneste, Tom Van Maele of Remi Van Belle werden telkens gekeerd door een duivelse keeper Rubben Gailliaert. Op vijf minuten van de rust was hij er toch aan. Van Maele rende het lijntje af en schoot onverwachts staalhard de bal tussen doelman en paal binnen. De resterende minuten boden spektakel met kansen na mooi opgezette combinaties. Het was echter Remi Van Belle die de 3-0 ruststand op het bord zette na een persoonlijke poging die via de paal tegen het net ging. Tussendoor mocht ook Mathias Lingier enkele keren bewijzen uit het goede hout te zijn gesneden.

Ook tijdens de tweede speelperiode zocht Cercle verder naar het aandikken van het doelpuntenaantal. Maar het Beernem nam hiervan dankbaar gebruik om via de volledig losgelaten Hahin tussen de benen van Lingier te milderen tot 3-1. Geen nood, Trancez schoot van aan de zijlijn hard onder de verraste doelman de 4-1 op het bord. Op dat moment begon Houssein Camara aan zijn one-man-show. Met allerlei schijnbewegingen en onverwachte combinaties bood hij zijn medespelers doelkansen aan of waagde hij zijn eigen kans. Met een achterwaartse bal bood hij Borgonjon de 5-1 aan. Wanneer even later Van Belle de bal voorbij de grabbelende keeper kon duwen, werd deze nog met de hand tegengehouden door een verdediger. De strafschop werd, op aandringen van de ganse ploeg en de supporters, feilloos omgezet door Mathias Lingier. Van Belle lukte even later toch zijn tweede doelpunt toe hij na samenspel met Borgonjon de bal hoog in het dak van het doel kon jagen. Tot grote ontgoocheling van de thuisaanhang strandde een ver getrapte lob van doelman Lingier over zijn college pardoes op de lat. De 8-1 kwam op het bord na een vlot samenspel tussen Vanneste en Camara die, in plaats van zelf te besluiten, de bal nog doorschoof naar Giovanni die de bal zo maar in het leeg doel kon deponeren. Cama maakte daarop dankbaar gebruik van een zijdelings doorgestoken vrije trap van Van Maele om de bal via de paal binnen te steken. De dubbele cijfers werden van behaald door Vanneste die van aan de zijlijn de keeper versloeg. En de 11-1 eindstand werd op het bord gezet door Tom Van Maele die verrassend van uit de tweede lijn de bal voorbij de keeper schoot. Ref. D’Hooghe had een rustige avond met deze fair betwiste derby waarin kapitein Glenn Vanderhaegen meester was in de verdediging en zijn manschappen gepast kon dirigeren vanuit de middencirkel. (BVV)

Ploegsamenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Houssein Camara, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Vrijdag 14 maart: Victory Blankenberge - zvv Cercle: 5 - 3

Cercle geeft een 1-3 voorsprong uit handen!
Deze derby tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen werd een aangenaam kijkstuk, gekruid met veel kansen en twee uitstekende doelmannen. Cercle nam de beste start met een doelpunt van Giovanni Vanneste die zich vrij kon haken en scoren. Victory kon slechts een kwartier later gelijkstellen na een mooie eentwee combinatie in het Brugse strafschopgebied. Cercle repliceerde onmiddellijk via Nick Borgonjon die zijn speelmaat Vanneste kon bedienen die eenvoudig afwerkte. Het werd voor groenzwart nog rianter toen een ééntwee tussen Glenn Vanderhaeghen en de attente Michaël Trancez met succes door de captain werd afgerond tot 1-3. Wellicht had Trancez de voorsprong nog kunnen vergroten naar 1-4 mocht hij niet dubieus onderuit gehaald zijn door een Victory-verdediger die hierbij ontsnapte aan een gele kaart. Even later bracht een Brugse spelerswissel enige verwarring in het groenzwarte kamp waarvan Blankenberge dankbaar gebruik maakte om de achterstand niet alleen te reduceren en gelijk te stellen, maar ook om op een 4-3 voorsprong te komen. Dat hierbij een discutabele spelfase voorafging toen de ref zich liet leiden door het geroep van het thuispubliek bij een onterecht uitgeven van een bal aan de zijlijn, de Cercle-aanval hiermee onterecht afblokte en Victory uit de toegekende intrap kon scoren. Dat de in de fout gegane scheidsrechter hierna de Brugse coach en afgevaardigde, het groenzwarte koningspaar, wandelen stuurde voor hun sarcastische opmerkingen, toont alleen maar zijn gebrek aan psychologisch inzicht aan. Het najagen van het gelijkstellend doelpunt bracht uiteraard risico’s met zich mee. En Blankenberge profiteerde hier dan ook van om de eindstand uiteindelijk op 5-3 te zetten. (IVdH)

Samenstelling zvv Cercle: Mathias Lingier, Bart Cleenwerck, Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Jasper Quicke, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.     

Vrijdag 28 februari 2014
zvv CERCLE - Moratex LEBBEKE: 3 - 7

De wedstrijd bevatte een tweevoudige opdracht: een nieuwe zege binnenrijven maar met de drie punten ook de rechtstreekse belager voor de derde plaats in de rangschikking een hak zetten. Hiervoor kon coach Marc Lingier evenwel geen beroep doen op verdediger Nick Borgonjon (spierscheurtje), doelman Mathias Lingier (werkverplichtingen) en Remi Van Belle (veldvoetbalverplichtingen). De ploeg startte nochtans furieus maar alle gecreëerde kansen werden gekeerd door de bezoekende doelman. Moratex zocht aanvankelijk zijn heil in afstandschoten. Stilaan verhitten de gemoederen bij de "Oost-Vlamingen" en werden de contacten vinniger en het spel virieler. Scheidsrechter Jean-Marie Deblock hielde nochtans de teugels strak in handen en officiële waarschuwingen aan drie spelers van het zuiderse type waren dan ook niet vreemd. Na deze verwittingen was zelfs een gele kaart met uitwijzing nodig om de gemoederen enigszins te bedaren. Ook de bezoekende aanvoerder werd gewezen op zijn taak en zijn kritische opmerkingen mocht hij thuis laten. Toch was het Moratex dat de openingstreffer lukte met een op het tweemansmuurtje afgeweken bal. Giovanni Vanneste repliceerde hierop met een persoonlijke poging, maar tevergeefs. Integendeel, Moratex liep met een verrassend shot van op de zijlijn uit naar 0-2. Jo Mascaux, amper op het terrein, kon milderen tot 1-2 maar nog voor de rust lukten de bezoekers met een snelle overschakeling voor de 1-3. Intussen diende referee Deblock nog een tweede gele kaart te trekken en liet, tot grote wanhoop van afgevaardigde Micheline Flokman, een vreemde supporter uit de zaal zetten.
Na de rust poogde ZVV er alles aan te doen om de opgelopen achterstand weg te werken. Houssein Camara en Jo Mascaux dreigden maar zonder gunstig gevolg. Integendeel op de tegenaanval liepen de bezoekers uit naar 1-4. Groenzwart zette een recital van aanvallen op met ondermeer kapitein Glenn Vanderhaegen, jongere Jasper Quicke en doorzetter Jo Mascaux. Het was allemaal ijdele hoop want de bezoekers liepen op de counter verder uit tot 1-6. Michaël Trancez probeerde het dan maar op zijn eentje en zijn solotocht van op eigen helft werd met succes afgerond. Maar Moratex sloeg ongenadig toe met een lob over de mee opkomende doelman Frederik Warnauts. In de slotfase slaagde Tom Van Maele er dan toch nog in om een vrijschop vanop ruim 12 meters rechtstreeks binnen te knallen en zo de eindstand op 3-7 te brengen. (BVV)
Ploegsamenstelling; doelman Frederik Warnauts, Houssin Camara, Jasper Quicke, Michaël Trancez, Tom Van Maele, kapitein Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Vrijdag 21 februari 2014 - SPONSORAVOND
zvv CERCLE - DS STASEGEM ’12: 6 - 1

Ter gelegenheid van de jaarlijkse traditionele sponsoravond kreeg zvv net als vorig seizoen zuiderbuur DS Stasegem te bekampen. Coach Marc Lingier kon ditmaal rekenen op een volledige kern met uitzondering van topschutter Vanneste die omwille van een belangrijke privé aangelegenheid moest afzeggen.

De zeer sportieve bezoekers onder leiding van hun kapitein doelman Steve Dupont zagen een wervelend Cercle als een komeet uit de startblokken schieten. Michaël Trancez tekende paraat voor de openingstreffer. Een voor de rest dominerend Cercle had weinig moeite om te gaan rusten met een veilige 3-0 voorsprong na doelpunten van de alomtegenwoordige Remi Van Belle.

De bezoekers besloten de wedstrijd dan toch nog spannend te houden want tijdens de beginfase van de tweede helft kregen ze niet minder dan drie loepzuivere kansen op de aansluitingstreffer. Eentje werd flagrant naast getrapt, de tweede werd pal op de paal besloten en de derde werd onschadelijk gemaakt door doelman Mathias Lingier. Cercle was meteen gewaarschuwd en duwde het gaspedaal terug in. Houssein Camara verraste de nationale portier Dupont met een mooi lobje dat veiligheidshalve door scholier Jasper Quicke tot in doel werd verlengd. Tom Van Maele zonderde even later Trancez af voor doel en Michaël aarzelde niet om de forfaitscore op het bord te zetten. Een driehoeksgeval met kapitein Glenn Vanderhaegen, Michaël en Nick Borgonjon als auteurs werd door onze stoere verdediger mooi afgewerkt. Maar de moedige bezoekers kregen dan toch nog een beloning voor hun moedig aangehouden strijd en scoorden in de slotminuut nog hun eerreddend doelpunt. (IVdH)

zvv Cercle: doelman Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Michael Trancez, Jasper Quicke, Remi Van Belle, Tom Van Maele en kapitein Glenn Vanderhaegen.

Valentijnsavond 14 februari 2014
zvv CERCLE - Anadolu HAMME: 6 - 2

zvv Cercle had het tijdens het aanvangsfase moeilijk om een opening te vinden tegen een eerder afwachtend spelend Hamme dat de minste kans poogde uit te buiten. Michaël kwam nochtans meerdere keren gevaarlijk opzetten maar zijn pogingen werden telkens gekeerd. Tot op het einde van het eerste kwartier Nick Borgonjon een onrechtstreekse vrije trap mocht nemen ter hoogte van het penaltypunt. Hij speelde bal naar de zijlijn waar Michaël vanuit een scherpe hoek raak trof. Aandolu regaeerde furieus op deze achterstand met verwoede pogingen vanop afstand. Ook de doelman kwam geregeld diep infilteren. Het zou hem slecht bekomen want bij een interceptie was nog hij nog niet helemaal terug in zijn doelgebied wanneer hij de gelobde bal onderschepte met een gele kaart en uitwijzing als gevolg. De vrije trap leverde geen probleem op voor de stand-in doelman.

Coach Marc Lingier bracht bij aanvang van de tweede speelhelft Houssein Camara in en die bewijs nog maar eens zijn nut. Onmiddellijk na dz aftrap onderschepte hij de bal, ging solo op het doel af en werkte perfect af. Wanneer zvv andermaal een indirecte vrij trap kreeg voor een verkeerde terugspeelbal was het de beurt aan kapitein Glenn Vanderhaegen om Michaël te bedienen die andermaal scoorde. De Brugse kansen volgden elkaar nu op. In het enthousiasme naar de 4-0 was er even concentratieverlies in de groenzwarte rangen waarvan de Turken wisten te profiteren om hun eerste van de avond aan te tekenen. Er werd echter geen rekening gehouden met Michaël die de bal in de middencirkel onderschepte, de bal voor zijn andere voet bracht, enkele stappen vooruit rende en in volle ren de bal verrassend tegen de linker staak keilde, achter de rug van de keeper naar de andere staak kaatste en via de staander binnen viel. Na dit caramboledoelpunt was het festival Trancez nog niet ten einde. In de draai verraste hij de Hamse doelman compleet en de 5-1 stond op het bord. Ook Remi Van Belle en Jasper Quicke waagden nog hun kans maar het was Nick Borgignon die de 6-1 eindstand op het bord zou zetten met een strafschop in het plafond van het doel. Deze kwam er ingevolge een sliding van de keeper op Michaël trancez die klaar stond om zijn vijfde van de avond te scoren. (BVV)

Samenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Houssein Camara, Michaël Trancez, Jasper Quicke, Remi Van Belle en kapitein Glenn Vanderhaegen.

Vrijdag 7 februari 2014
LIONS BELSELE - zvv CERCLE: 4 - 7

Coach Lingier haalde na een ware thriller met zes dappere Brugse krijgers uiteindelijk toch de eindzege binnen tegen de gasten uit het Atlasgebergte. Het werd een waar suspens verhaal waarin sluipschutter Giovanni Vanneste zich met vier doelpunten kroonde tot man van de wedstrijd. Het scoreverloop verliep bovendien zoals Hitchcock het moeilijk spannender zou kunnen verzinnen.

Een 0-2 voorsprong, na doelpunten van Vanneste en Nick Borgonjon, werd gewoon uit handen gegeven. Gelukkig kon groenzwart met een doelpunt van Vanneste opnieuw voorsprong nemen, maar de Atlasleeuwen stelden nog voor de rust andermaal gelijk.

Na de pauze bracht Michaël Trancez groenzwart terug op voorsprong. De thuisploeg gaf zich niet zo maar gewonnen en kwam opnieuw op gelijke hoogte. Vanneste besliste er echter anders over en gaf de thuisploeg de doodsteek met twee knappe doelpunten. Meteen was de veer bij de Oost-Vlamingen gebroken en bovendien gaf doelman Mathias Lingier geen krimp meer. Michaël Trancez bezegelde met zijn tweede doelpunt van de avond defintief het lot van de thuisploeg. Zonder meer een knappe uitzege waardoor zvv Cercle zich bovenin de rangschikking blijft handhaven. (MiF)

Zvv Cercle trad aan met doelman Mathias Lingier en de spelers Nick Borgonjon, Jonathan Mascaux, Michaël Trancez, kapitein Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Vrijdag 31 januari 2014
zvv CERCLE - ABCA St-AGATHA-BERCHEM: 15 - 2

De bezoekers arriveerden ruim 20 minuten te laat en dan nog met slechts vier spelers in Varsenare. Geen nood, bestuur, spelers van groenzwart stelden zich sportief op en ook referee Detailleur had begrip voor de vraag van de Brusselaars om toch maar te spelen. Temeer er na de wedstrijd geen sportactiviteiten meer geprogrammeerd stonden. Coach Marc Lingier kampte andermaal met personeelsproblemen en kreeg slechts met veel moeite vijf spelers die beschikbaar waren! In laatste instantie kon hij nog een beroep doen op Bram Demey en Jasper Quicke waarmee hij metten bijkomend beroep kon doen op twee enthousiaste wisselspelers. Zoals enigszins verwacht werd het een eenrichtingswedstrijd waarin Jasper Quicke met de openingstreffer het doelpuntenfestival kon doen losbarsten. Dat eerste doelpunt wel enigszins op zich wachten, maar toen was de trein vertrokken. Houssein Camara en Nick Borgonjon en Bram Demey telkens twee maal, zorgden voor de 6-0 ruststand. Na de pauze vervolgde zich het spelstramien met in de hoofdrol Houssein Camara die nog eens vier doelpunten voor zijn rekening nam. Ook Giovanni Vannete liet zich niet onbetuigd met twee doelpunten en twee zuivere assists. Nick Borgonjon haalde nog eens zijn kanon boven en kapitein Glenn Vanderhaegen scoorde de mooiste van de avond. Het slotakkoord werd geplaatst door doelman Mathias Lingier die mordicus ook een goaltje wilde scoren. Als een sluipschutter kon hij in de slotminuut de bal tegen de Brusselse netten tikken. Om dit te bekomen had hij wel enkele keren risico’s genomen waarvan de bezoekers tweemaal konden gebruik maken om de uiterst sportieve wedstrijd af te sluiten op 15 - 2. De volledige ploeg had hierdoor ook zijn inbreng in deze wedstrijduitslag. (Bévé)

Zvv Cercle: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Bram Demey, Jasper Quicke, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste

Vrijdag 24 januari 2014
Argos ST-GILLIS-WAAS - zvv CERCLE: 7 - 2

Zonder wisselspeler ter beschikking te hebben stond coach Marc Lingier met zijn vijftal voor een aartsmoeilijke verplaatsing naar topploeg Argos St-Gillis-Waas. Het Brugs kwintet kon verrassend toch stand houden tot aan de rust. Tijdens die eerste 25 minuten leek het er zelfs even op dat groenzwart voor de verrassing van de avond zou zorgen. Met een doelpunt van Remi Van Belle kwam Cercle het eerst tot scoren en na de gelijkmaker van de thuisploeg zorgde Houssein Camara opnieuw voor een Brugse voorsprong. De Waaslanders kwamen echter nog voor de rust opnieuw op gelijk hoogte.

Na de pauze was het Brugs verhaal echter ten einde en ging de ploeg fysisch onderuit. De steeds bitter wordende kelk diende tot de bodem geledigd te worden en er werden nog vijf doelpunten doorgeslikt. De kracht om tegen te scoren ontbrak. Rekening houdend met de spelverhouding tijdens de eerste helft is de 7-2 einduitslag misschien wat overtrokken, maar een duidelijk bewijs van het gebrek aan spelerspotentieel. (GVDH)

Ploegopstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Houssein Camara, Remi Van Belle en kapitein Glenn Vanderhaegen.

Vrijdag 10 januari 2014
Moratex LEBBEKE - zvv CERCLE: 4 - 2

Een trip naar Moratex Lebbeke is nog nooit een geschenk geweest en zou dit zeker dit seizoen niet worden. Voortgaand op de rangschikking (met nog twee wedstrijd tegoed slechts één punt achterstand op groenzwart) mocht coach Marc Lingier een moeilijke wedstrijd verwachten. Hij had dan nog de pech net voor de afreis te moeten vernemen dat zijn zieke zoon Mathias diende af te haken. Bovendien was ook Gio Vanneste, Jo Mascaux en Tom Van Maele niet beschikbaar en kon als gevolg van de uitwedstrijd van het tweede team ook geen beroep worden gedaan op bijkomende invallers. Gelukkig kon de coach na lange afwezigheid opnieuw beroep doen op Kjell Van Watermeulen en werd ook Houssein Camara opgevist.

Groenzwart schoot het best uit de startblokken en verraste Moratex met de openingstreffer via Glenn Vanderhaegen. De thuisploeg werd pas op het kwartier wakker en gelegenheidsdoelman Nick Borgonjon kreeg het dan ook zwaar te verduren. Hij kon niet verhinderen dat Lebbeke nog voor de rust gelijkstelde en voorsprong nam. Na de pauze zette Moratex zijn overwicht om in een derde treffer, maar Michaël Trancez lag op de loer en scoorde de aansluitingstreffer. Groenzwart werd geleidelijk aan sterker maar referee Deblock had (opnieuw) zijn dagje niet en keurde de gelijkmaker op vrije trap van Van Belle onbegrijpelijk af. Dit betekende voor de groenzwarte manschappen een duidelijke opdoffer. Het zvv-wanhoopsoffensief werd bovendien nog met een vierde tegengoal afgestraft.

Cercle sluit de heenronde af op de vijfde stek met 14 punten uit 13 wedstrijden (één punt minder dan Moratex Lebbeke en Vict. Blankenberge). Al met al een aanvaardbaar gemiddelde van één punt per partij wat duidt op een stevige middenmoter. Hopelijk blijft dat zo in de terugronde!

Ploegsamenstelling: doelman Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Michael Trancez, Remi Van Belle, Kjell Van Watermeulen en kapitein Glenn Vanderhaegen.

Maandag 23 dec. '13
Abca ST-AGATHA-BERCHEM - zvv CERCLE: 2 - 7

Een inhaalwedstrijd op maandagavond om 22u aan de rand van Brussel is zeker geen kerstgeschenk. Maar in tegenstelling tot de voorbije twee wedstrijden scoorde zvv Cercle tijdens de eerste helft doelpunten op een rij in plaats van ze te moeten slikken. Een dat maakt veel goed. Aan de rust was de voorsprong reeds opgelopen tot 1-6 dank zij doelpunten van Remi Van Belle, kapitein Glenn Vanderhaegen, Michaël Trancez (2x), Jo Mascaux en Houssein Camara die sinds lang nog eens de weg naar doel vond.

Na de pauze scoorde Trancez zijn derde goal van de avond. Opvallend daarbij was dat topschutter Giovanni Vanneste niet tot scoren kwam. Hij maakte zich echter verdienstelijk als targetman. En doelman Lingier, die beleefde eerder een rustige avond met niet te veel opwinding tijdens deze ontmoeting. Het moet dan ook niet elke keer een debacle zijn. Met deze uitoverwinning keert de nodige rust wat terug bij de vereniging. En dat was meer dan welkom na de voorbije desastreuze maand met weinig, zo niet geen puntengewin.

Samenstelling zvv Cercle: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Maandag 16 dec. ‘13
Jani ROESELARE - zvv CERCLE: 11 - 4

Na Sombeke thuis was Cercle nu ook geen partij voor Jani Roeselare, het vroegere Staden dat toen ook al veelal te sterk was. Groenzwart werd uiteindelijk gedegradeerd tot een meeloper. Coach Marc Lingier heeft geen enkele verklaring voor het collectief falen van zijn team dat op het kwartier al tegen een 8-0 (jawel!) achterstand opkeek. Telkens doken spelers alleen op voor doelman Lingier, erg sneu voor de enige man op niveau. Er werd uiteindelijk gewisselsdmet een beschamende 10-1 ruststand. Het enige Cercledoelpunt kwam van Remi Van Belle.

Net zoals vorige speeldag tegen Sombeke kon Cercle zich tijdens de tweede helft herpakken. Voor een deel was dit te danken aan de thuisploeg die het stilaan welletjes vond. Remi Van Belle kon nog tweemaal scoren en Jonathan Mascaux vulde nog aan tot een vierde tegentreffer. Doelman Lingier moest zich nog eenmaal omdraaien maar het kwaad was toen al lang geschied. Met deze twee opeenvolgende nederlagen en twee opeenvolgende gelijke spelen glijdt Cercle stilaan af naar de grijze middenmoot.

Zvv Cercle: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Remi Van Belle, Tom Van Maele en kapitein Glenn Vanderhaegen.

Vrijdag 13 december ’13
zvv CERCLE - Welkom SOMBEKE: 1 - 6

De vraag die op ieders lippen brandde: “Is ZVV Cercle Brugge bij machte de fiere leider Welkom Sombeke punten af te snoepen?” Het antwoord is kort en bondig: “Nee”. De achtkoppige fanionploeg was duidelijk een maatje te klein voor de zes veelvraten van Welkom Sombeke.

De match begon alvast desastreus voor groenzwart. De eerste echt goede kans voor Welkom Sombeke was meteen raak. Een snelle counter van de blauwhemden leidde al snel de 0-1 in. Welkom Sombeke liet daarop de bal mooi van voet tot voet rondgaan. Dit getiktak resulteerde bijna tot de 0-2. Gelukkig stond de paal pal, meer zelfs die bal op paal bleek de ideale aanzet te zijn voor een snedige Cercle-counter. Remi Van Belle kwam net een teenlengte tekort om de bal in doel te deviëren. Opnieuw was het Welkom Sombeke die prompt alle registers open trok en via hun voetbalvirtuoos (n°8) vervaarlijk dicht bij het doel van Mathias Lingier kwam. De Sombekenaar speelde de verdediging mooi uit en plaatste de bal naast Mathias Lingier in doel: 0-2. Maar nog was het niet gedaan. De bezoekers voerden gestaag de druk op en groenzwart vond duidelijk de juiste oplossing niet. Al snel volgde de 0-3. Het was andermaal die dekselse 8 die al het voorbereidende werk op zijn conto nam. Nu vond hij wel de paal op zijn weg, de rebound belande in de voeten van een medespeler waardoor de 0-3 een feit was. Via een ingestudeerde vrije trap kan Sombeke de score verder uitdiepen tot 0-4. Uiteindelijk werd in het slot van de eerste helft nog de forfaitscore op het scorebord geplaatst.

De tweede helft was een maat voor niets. De bezoekers schakelden een versnelling lager, maar bleef toch nog de beste kansen ontwikkelen. Met enkele gevatte intercepties kon Mathias Lingier verhinderen dat de score verder uitliep. Het zou maar uitstel van executie zijn. De 0-6 volgde al snel. Uiteindelijk plaatste Michaël Trancez in de slotminuten nog de verdiende eerredder op het bord. Die 1-6 nederlaag is zeker geen schande aangezien Welkom Sombeke autoritair door de competitie raast met vanaf dag één elf overwinningen op een rij.

ZVV Cercle Brugge trad aan met Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen, Tom Van Maele en Giovanni Vanneste.

Sinterklaasdag 2013
Jong Tempo Team SIJSELE - zvv CERCLE: 3 - 3

Sluitstuk Mathias Lingier was niet ter beschikking maar werd waardig vervangen door Frederic Warnauts. Coach Marc Lingier kon ook niet rekenen op topschutter Giovanni Vanneste. Zijn plaats werd ingenomen door Jonathan Mascaux. Klap op de vuurpijl was de beslissing van Benny Fischer om zich nog meer toe te leggen op het lopen en daarom te stoppen met zaalvoetbal. Gelukkig kon coach Marc Lingier opnieuw beroep doen op Tom Van Maele, terug na langdurige kwetsuur. Ook Sijsele kampte met gekwetste spelers, maar blijft thuis altijd een lastig te nemen kaap voor groenzwart en dat zou deze maal niet anders zijn!

zvv Cercle nam een prima start toen Nick Borgonjon zich kon uitleven met een rechtstreekse vrije trap die hij rechtstreeks binnen knalde. Tempodoelman Hillewaert had geen schijn van kans. Jonathan Mascaux deed zijn uiterste best om opnieuw een vaste stek in de ploeg af te dwingen. Even later bewees hij zijn kunde door op eigen houtje twee Sijseelse verdedigers van zich af te houden en zijn raid succesvol af te ronden. Op het kwartier lag een slippertje van Borgonjon aan de basis van de aansluitingstreffer van Kevin Lamote. Intussen had thuisspeler Glenn Cauwels zich geblesseerd en beschikte de Tempoploeg nog over slechts één wisselspeler. Na 19 minuten volgde een discutabele fase aan de rand van het Brugse strafschopgebied. Thuisaanvaller Kevin Lamote kreeg de bal toegespeeld en draait zich naar het doel. In de draai raakt hij met zijn arm zvv-kapitein Glenn Vanderhaegen die van de slag het spel staakt. Lamote maakt echter gebruik van de geboden vrijheid om de gelijkmaker te scoren. Van aan de zijlijn reageert coach Lingier en scheidsrechter J.M. Deblock reageert onnodig en meer dan overdreven met een gele kaart. Toen Cercle-afgevaardigde Micheline Flokman aan enkele thuisspelers vraagt waarom ze niet sportief het spel hadden gestaakt, reageert thuiskapitein Brian Rotsaert met de opmerking dat groenzwart ook maar sportief is als het voorstaat. Voor de zwak leidende scheidsrechter De Block was het voldoende om ook Rotsaert te verwijzen naar de kleedkamer. Voor de thuisploeg was dit een mokerslag want ze diende nu verder te spelen zonder enige wisselmogelijkheid. Nadat de rust was teruggekeerd kon de ingevallen Remi Van Belle een van zijn befaamde raids opzetten en met enkele fantastische dribbels schotelde hij op slag van rusten de goed gevolgde Houssein Camara de 2-3.

Na de pauze zagen we in de beginfase een aandringend Sijsele dat verrassend veel ruimte cadeau kreeg van Cercle. Joris Hernou maakte nuttig gebruik van zo een aanbod om de gelijkmaker te scoren. Groenzwart mocht opnieuw op zoek naar een doelpunt en thuisdoelman Hillewaert ontpopte zich hierbij tot puntenpakker. Maar ook overbuur Warnauts leverde een knappe prestatie door de counterende thuisploeg meermaals van een goal te houden. Tom Van Maele kwam nog het dichtst bij een doelpunt maar zag zijn bal op de lat uiteen spatten. Sijsele verdedigde de puntendeling en Cercle was niet meer bij machte om de thuisploeg in verlegenheid te brengen, laat staan de overwinning binnen te rijven. Het 3-3 gelijkspel is al met al een correcte weergave van een sportieve wedstrijd waarbij we verder konden vastellen hoe een scheidsrechter (uit onkunde ?) een mug kan opblazen tot een olifant.

zvv Cercle: Frederic Warnauts, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Jonathan Mascaux, Michael Trancez, Glenn Vanderhaegen, Remi Van Belle en Tom Van Maele.

Vrijdag 29 november 2013
ZVV CERCLE - Wittekes RODE: 3 - 3

Het ziet er naar uit dat groenzwart de dubbele nederlaag tegen Napoli Hamme (voor het kampioenschap en voor de Beker van Vlaanderen) nog niet verteerd heeft. De motor sputtert, de automatismen lijken te zijn verdwenen en teveel spelers halen duidelijk hun eerder niveau niet meer. Hun eerdere dromen moeten plaats maken voor puur realisme: met beide voetjes terugkeren op de grond. Bovendien was het sympathieke Wittekes Rode niet naar Varsenare afgezakt om zich te laten slachtofferen.

Coach Marc Lingier kon dan toch rekenen op kapitein Glenn Vanderhaegen na zijn ernstige val van vorige week, maar moest Benny Fischer voor de tweede opeenvolgende week missen. Ook Houssein Camara was opnieuw ter beschikking. Jo Mascaux verdween uit de ploeg en scholier Jasper Quicke nam zijn plaats in. Rode schoot het best uit de startblokken. Cercle verloor de bal bij het opzetten waardoor het balbezit bij de bezoekers leidde tot de eerste kans die, gelukkig, strandde op de paal. Groenzwart was onmiddellijk wakker geschud door die aanpak en kwam opzetten via Remi Van Belle die echter voorlangs besloot. De eerste echt open kans was voor Nick Borgonjon, maar hij besloot pal op de doelman. Een getelefoneerd eentwee manoeuvre leidde plots een gevaarlijke tegenaanval in die echter werd verkwanseld door de Brabanders. Toen topschutter Giovanni Vanneste, die in vormcrisis verkeert en duidelijk met zichzelf worstelt, iets te laat reageerde leidde dit tot een overtal dat onmiddellijk door de bezoekers werd afgestraft. Maar op het kwartier snoepte een gretige Michaël Trancez de bal af van een verdediger, trok richting doel en werkte nog beheerst af: 1-1. Nadat doelman Mathias Lingier de 1-2 verijdeld had, moest hij zich even later toch gewonnen geven. Een dribbelvaardige Camara werkte zich daarna voorbij drie man, had enkel nog de keeper voor zich maar verprutste dan op zijn gekende manier de gelijkmaker. Misschien lukt het volgende week op 6 december met de hulp van Sinterklaas wel in Sijsele.

De 1-2 achterstand dwong Cercle het initiatief te nemen in de 2e helft. Trancez bleef hierbij bestendig zorgen voor gevaar. Een slimme vrije trap van Borgonjon bereikte Michaël die onverbiddelijk zijn ploeg langszij schoot. Een overijverige Remi raakte daarop eerst de paal, stond vervolgens oog in oog met de doelman maar was te verrast om succesvol te besluiten. Dertig seconden later kreeg hij een herkansing maar besloot te haastig over. “Wat van dichtbij niet lukt dan maar proberen van ver” dacht Remi en met een magistrale trap zette hij de netten bol en meteen de 3-2 voorsprong. Spijtig genoeg leed de iets te enthousiaste Remi dan gevaarlijk balverlies wat leidde tot de gelijkmaker. De bezoekers gingen tijdens de slotfase met een “vliegende keeper” nog voluit voor de zege. Ei zo na brak hen dat nog zuur op, maar Camara trof met een flits op een verre uitworp van Lingier enkel de lat.

zvv Cercle: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Michaël Trancez, Jasper Quicke, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Vrijdag 15 november 2013
zvv CERCLE - Napoli HAMME: 2 - 3

Voor deze inhaalwedstrijd had zvv-coach Marc Lingier weinig zicht op de sterkte van Napoli Hamme. De bezoekers hadden twee wedstrijden minder op hun actief en scoorden in die vier wedstrijden slechts 10 doelpunten terwijl ze er 16 incasseerden. De wedstrijd werd dan ook vol vertrouwen aangepakt en het aanvallend combinatievoetbal loonde. Het spel was nog geen vijf minuten oud toen Giovanni Vanneste op een verre uitgooi van Mathias Lingier naar de hoekvlag uitweek, twee verdedigers met zich meetrok en met een ideale achterwaartse voorzet vrij spel gaf aan Michaël Trancez die maar voor het intikken had. Napoli, duidelijk niet onder de indruk van deze actie, trok meteen alle registers open en geen enkele zvv-speler kreeg nog enig vrij spel. Groenzwart was enigszins verrast van dit kort op de man spelen en zo kon de Napoli-kapitein langs de zijlijn twee thuisspelers in de wind zetten en verrassend gelijkstellen. Tijdens de tweede helft hielden de uit de vreemde afkomstige spelers niet alleen hun vinnig spel aan, ze schakelden ook nog over op het geniepig verhinderen vloeiend voetbal te brengen. Aanvankelijk liet de referee na deze foutieve spelwijze met een uitwijzing te bestraffen tot een “Hammenaar” er te heftig de beuk inzette en toch bedacht werd met een geel karton. De “Oost-Vlamingen” zetten echter onverstoord hun negatief spel verder. Tot het scheidsrechter De Vriendt niet anders kon dan strafschop toe te kennen voor een foutief onderuit halen van Vanneste. De in de fout gegane speler werd echter niet gesanctioneerd! Nick Borgonjon zette de penalty succesvol om. Het irriterend voetbal, met commentaar op elke groenzwarte speltussenkomst of beslissing van de scheidsrechter, bracht de Cercleploeg uit zijn noodzakelijke concentratie. Toch kon portier Mathias Lingier met twee knappe reddingen groenzwart nog op koers houden. De nochtans altijd rustig acterende kapitein Glenn Vanderhaegen kreeg vervolgens geel voor de neus gehouden voor een te laat uitgevoerde tussenkomst. Napoli profiteerde onmiddellijk van de desorganisatie in de verdediging en de groenzwarte aanhang zag met lede ogen hoe een bezoeker een verloren gewaande bal toch nog kon binnentikken en gelijkstellen. Ondanks een tweede uitwijzing voor een “Hamse” speler en dank zij een “Aziatische” tackle resulteerden de veelvuldige thuispogingen niet in een overwinningsdoelpunt. Integendeel, luttele minuten voor affluiten werden de bezoekers met een bal tussen een bos van benen nog beloond voor hun imitatievoetbal en constant gemekker tegen scheidsrechter en tegenstrever. Ondanks deze onverdiende 2-3 nederlaag blijft zvv Cercle op de tweede plaats in de rangschikking.

zvv Cercle: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Benny Fischer, Michaël Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste

Vrijdag 8 november 2013
Rapid Subs BEERNEM - zvv CERCLE: 1 - 9

Cercle liet zich niet verschalken door de rode lantaarndrager en Remi Van Belle opende na zes minuten de score met een punter. Daarna trof groenzwart tweemaal het doelhout, kreeg meerdere kansen om de score op te drijven maar botste telkens op een uitstekende Rapid doelman. De thuisploeg liet zich niet onbetuigd en counterde gevaarlijk maar vergat telkens de kansen uit te buiten. Zelfs een één tegen drie overwicht kon niet worden afgewerkt! De 0-2 en 0-3 vielen pas in de slotminuten van de eerste helft na knappe technische hoogstandjes van topschutter Giovanni Vanneste.

De tweede helft was amper op gang geblazen of Vanneste trof alweer raak, gevolgd door een treffer van Michaël Trancez. De tot dan toe (bijna) werkloze Mathias Lingier schudde vervolgens drie parades op rij uit zijn mouw en scoorde Trancez tussendoor zijn tweede van de avond. Lingier verhinderde nogmaals de verdiende eerredder en Vanneste legde halverwege de tweede helft zijn vierde goal tegen het net. Hij was daarenboven niet zelfzuchtig en schotelde Benny Fisher een minuut later de 0-8 voor. Sluitstuk Lingier lukte zijn eerder huzarenstukje van drie reddingen op rij opnieuw maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven op strafschop. Rapid kreeg zo zijn verdiende eerredder na 20 minuten. Houssein Camara miste dan op zijn typische nonchalante manier een reuzengrote kans, Lingier duldde geen tweede tegentreffer en Trancez haalde nog in de slotminuut verwoestend uit met zijn linker vanuit een wel erg scherpe hoek. Resultaat een ouderwetse 1-9 uitzege tegen het nog steeds puntenloze Rapid Beernem.

Interne linkzvv Cercle: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Hoessein Camara, Benny Fisher, Michaël Trancez, Remi Van Belle, kapitein Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Vrijdag 18 oktober 2013
zvv
CERCLE - Victory BLANKENBERGE: 11 - 6

De wedstrijd was nog maar pas op gang geblazen door ref Jonckheere of zvv Cercle dreigde voor het doel van Breben Tavernier die voor zijn reddende sliding bestraft werd. Remi Van Belle en Niek Borgonjon zetten de verdediging voor schut en het openingsdoelpunt stond op het bord. De vreugde was echter van korte duur. Nog binnen de minuut kon Caro Vlerick uit een rebound de gelijkmaker scoren. Kort nadien had kapitein Glenn Vanderhaegen pech wanneer hij een doorsteek van Van Belle benutte en overhoeks de bal via de hoek van de paal terug in het veld zag kaatsen. Het was slechts uitstelling van executie want Giovanni Vanneste en Van Belle zetten even later met enkele vlotte combinaties de ganse kustverdediging in de wind en Remi kon Cercle opnieuw op voorsprong zetten. Daarop creëerde groenzwart kansen bij de vleet. Ook Michaël Trancez acteerde vinnig na terugkeer uit kwetsuur, maar kende pech bij zijn besluiten. Na een kwartier spel leek de bal verdoemd wanneer een carambolerende bal noch door Trancez en Van Belle in doel kon geduwd worden. Het was uiteindelijk Houssein Camara die met zijn lange benen optrad als reddende engel. Maar even later zag Mathias Lingier bij een uitbraak verrast toe hoe een verre bal in het dak van zijn doel verdween en Victory zo opnieuw aansluiting kreeg tot 3-2. Bij een aandringen van Trancez beveiligde de kustportier zijn doel met een sliding. Niek Borgonjon zette de toegekende penalty feillos om. In de slotminuut was het de beurt aan Jo Mascaux om de stand op te drijven tot 5-2 maar net voor het rustsignaal sloeg Blankenberge opnieuw toe: 5-3.
Victory kwam in beginfase van de tweede helft opvallend aan de bak met kapitein Quentin Walckiers in een centrale rol. Maar ook Mascaux en Trancez dwongen kansen af. Toen de ref een banale fout in de middencirkel bestrafte, kon Sören Tavernier niet nalaten enige commentaar te leveren op de beslissing. Van een waarschuwing kwam een gele kaart en uiteindelijk een rode kaart. Gino Vanneste buitte de daarop toegekende vrijschop aan de rand van het doelgebied uit om de stand op 6-3 te brengen. Even nadien waren twee reddingen van Lingier nodig om de restaurantgasten niet toe te laten terug te komen. Integendeel, Vanderhaegen nam zijn verantwoordelijkheid als kapitein en dreef met een hard afstandschop de stand op naar 7-3. De gasten veranderden hierop van tactiek en probeerden met een meespelende keeper de achterstand in te halen. In eerste instantie resulteerde dit systeem in 7-4, maar Vanneste buitte twee maal na elkaar de kans uit om de bal gemeten in het verlaten doel te deponeren. En als toemaatje duwde Camara met een meer dan eigenaardige voetenbeweging de tiende treffer tegen de netten. Björn Verburgh slaagde er nog in om de zesde kustreffer te lukken maar Mascaux sloot het doelpuntenfestival af op 11-6.

Samenstelling: Mathias Lingier; Niek Borginjon, Houssein Camara, Jo Mascaux, Michaël Trancez, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

Vrijdag 27 september 2013
zvv CERCLE - Atlas Lions BELSELE: 2-0

In een gelijkopgaande eerste helft, die veel weg had van een zeer lang uitgerekte studieronde werd er niet gescoord. Camara had in het slot van de eerste helft wel nog de openingstreffer aan zijn voet. In pure Camara-stijl schudde hij een mooie solo uit zijn benen, maar jammer genoeg vergat hij dat de bal ook in het doel moet worden geplaatst. De brilscore bij de rust was dan ook volledig logisch.
De wedstrijd werd volledig gekruid na de pauze. Al snel noteerden we een geel karton voor een Belseelse speler. Een niet onbelangrijk feit aangezien de bezoekers nu over geen wisselmogelijkheden meer beschikten.  Plots werd kwam het spel in een hogere versnelling en in amper 5 minuten tijd werd Belsele met 2 doelpunten KO geslagen. De 1-0 was volledig van "Camariaanse" makelij. Wat Houssein in de eerste helft niet lukte, leek hem nu wel te lukken: beheerst werkte hij zijn mooie solo af. Drie minuten later dikte Giovanni Vanneste de score verder aan door een mooie voorbereidende actie van Remi Van Belle magistraal over de bezoekende keeper te lobben. Over het vervolg van de match kunnen we kort zijn. Cercle verzaakte om de score hoger te laten oplopen en in slot van de wedstrijd toonde de strikt leidende scheidsrechter Vanderstuyft nog een gele kaart aan R. Van Belle.
Ploegopstelling: Mathias Lingier; Nick Borgonjon, Houssein Camara, Benny Fischer, Jonathan Mascaux, Remi Van Belle, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

13 september 2013
zvv Cercle - Argos ST-GILLIS-WAAS: 2 - 7

Vrijdag de 13de kreeg zvv Cercle voor zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen het bezoek van Argos St-Gillis-Waas, niet alleen het zwarte beest van groenzwart, maar ook titelpretendent. De wedstrijd verliep zoals gevreesd werd. Op enkele zeldzame fases na was zvv geen volwaardige partij voor de bezoekende Oost-Vlamingen die bij hun wedstrijden in Brugge telkens aantreden in hun sterkste opstelling. Na drie minuten moest gelegenheidskeeper Mascaux zich al gewonnen geven. Na de 0-2 slaagde Michaël Trancez er in de aansluitingstreffer en rees er nog enige hoop. Benny Fischer kwam zelfs nog dicht bij de gelijkmaker, maar aan de rust stond het al 1-4. Tijdens de tweede helft was het onmacht troef en dreven de bezoekers hun doelpuntenaantal op tot zeven stuks. Giovanni Vanneste scoorde wel nog de 2-7.

6 september 2013
Anadolu HAMME - zvv CERCE : 6 - 6

Het eerste punt van het seizoen is binnen voor zvv Cercle.
Terwijl zowat iedereen aan de beeldbuis gekluisterd zat, was het niet voor de kwalificatiewedstrijd voetbal tussen Schotland en België, dan was het voor de Memorial Ivo Vandamme, begonnen zvv Cercle bij Anadolu Hamme, nieuw in het Vlaams kampioenschap als kampioen van 1e provinciale Oost-Vlaanderen, aan zijn eerste kampioenswedstrijd van het nieuwe seizoen. De supporters die voor deze match kozen, hebben een juiste keuze gemaakt: het werd een meer dan aangenaam kijkstuk met hoogstaand zaalvoetbal en spannend wedstrijdverloop en een verrassende ontknoping.

Nieuwkomer Timothy Dekeyser en reservedoelman Frederic Warnauts, die Mathias Lingier (op huwelijksreis) zou vervangen, haakten op het laatste moment geblesseerd af. Nick Borgonjon nam dan maar plaats in doel. Na amper 44 seconden moest hij zich al gewonnen geven, omdat zijn ploegmaats nog niet alert genoeg waren. Cercle schoot hierop onmiddellijk wakker. Het resultaat liet zich al zien in de 4de en 6de minuut met doelpunten van respectievelijk nieuwkomer Benny Fischer en Giovanni Vanneste. Ingevolge het minder goed afwerken van de daaropvolgende kansen bleef de Brugse voorasprong aan de rust beperkt tot 1-2.

Cercle ging na de pauze verder door op zijn elan en amper 2 minuten na de herneming was het al raak via Vanneste. De Bruggelingen dachten met die 1-3 de bezoekers volledig in hun greep te hebben en trokken verder voluit de aanvallende kaart. Hierbij werd toch wel de sterkte van de thuisploeg onderschat. In tien minuten tijd scoorde Hamme maar liefst vier keer, bijna telkens na ongelukkig balverlies van een Cerclespeler. Tijdens een time-out kon coach Marc Lingier de Brugse wijzen op de ernst van de situatie en beseften groenzwarte spelers dat ze terug een tandje dienden bij te steken. En het resulteerde in de enkentering. Eerst Trancez en daarna kapitein Vanderhaegen, die naar het einde van de partij toe alsmaar sterker werd, zorgden er voor dat Cercle op gelijke hoogte kwam. Met nog een paar minuten te spelen bracht Michaël Trancez met zijn tweede goal van de avond dat Cercle op 5-6 voorsprong kwam. Groenzwart kon echter tijdens de blessuretijd de bal onvoldoende in eigen rangen houden en diende hierdoor in de slotseconde nog de gelijkmaker toe te staan.

Na de eerste ontgoocheling kon het gelijkspel beide ploegen tevreden stellen. Toch mag zvv Cercle niet blind blijven voor de foutjes die telkens genadeloos werden afgestraft.

Ploegsamenstelling: Nick Borgonjon; Houssein Camara, Benny Fischer, Michaël Trancez, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.