Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kampioenschap 2014/2015

24 april 2015: ZVV CERCLE - Napoli HAMME: 5 - 5
ZVV vergeet de kansen af te maken

Tegen het slechts 5 man tellende Napoli Hamme kon afscheidnemend coach Marc Lingier beschikken over 9 volwaardige spelers. Hij opteerde dan ook voor wissels per blok van vier spelers. Na amper 15 seconden trof Michael Trancez al de staander en leek het een leuke avond te worden. De vele kansen werden echter verkwanseld en enkel Jasper Quicke en Giovanni Vanneste zorgden er voor dat de rust bereikt werd met 2-2.
Kort na de pauze lukte Michael dan toch zijn doelpuntje, maar de voorsprong werd onmiddellijk daarop teniet gedaan door de mee opkomende bezoekende doelman. Het werd zelfs 3-4 na overbodig gekibbel en discussie na een intrap. Het zoveelste dwaas toegestane doelpunt na concentratieverlies door "gezever". Michael zorgde even later voor de gelijkmaker maar de ref kende het doelpunt niet toe. Geen nood, even later zorgde hij voor gerechtigheid met een keihard shot. Kapitein Glenn Vanderhaegen zorgde vervolgens vanop eigen helft voor de 5-4 voorsprong. Dom balverlies leidde er toe dat de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte kwamen. Wanneer Hamme tijdens de laatste tien minuten gereduceerd werd tot vier spelers ingevolge een terechte uitwijzing, slaagde groenzwart er niet in om de vele afgedwongen kansen af te maken. Een zege en een verdiend puntje werden zo andermaal vergooid.
Na afloop van de wedstrijd werden afscheidnemend coac Marc Lingier en ploegafgevaardigde Micheline Flokman bedankt voor de vele diensten die ze de vereniging gaven.

Ploegopstelling: doelman Mathias Lingier en de spelers Nick Borgonjon, Bart Cleenwerck, Jasper Quicke, Shiva Stellamans, Mchael Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en kapitein Glenn Vanderhaegen.

10 april 2015: Moratex LEBBEKE - ZVV CERCLE: 4 - 3
"Blessuretijd" is er teveel aan

Voor de derde opeenvolgende uitwedstrijd was coach Marc Lingier opnieuw ter beschikking waardoor zijn "stand-in" Glenn Vanderhaegen zich opnieuw ten volle kon uitleven als speler. Ook Mathias Lingier nam na een weekje afwezigheid opnieuw zijn plaats in het doel in. Student Jasper Quicke was echter met school naar het buitenland en zijn plaats werd ingenomen door de 17-jarige Shiva Stellamans. In laatste instantie diende Giovanni Vanneste af te haken ingevolge ziekte.
Spijts een tijdige afreis maar door een sterk hinderende file werd de wedstrijd later dan voorzien aangevangen. Thuisploeg Moratex nam het onmiddellijk het voortouw in handen en scoorde de openingstreffer. Nick Borgonjon neutraliseerde die voorsprong vrij snel en ZVV ging zelfs door op zijn elan. Via Michaël Trancez en Shiva Stellamans kon het zelfs uitlopen tot 1-3 aan de rust!
Na de kampwisseling liet kapitein Glenn Vanderhaegen een reuzekans liggen en tot overmaat van ramp had doelman Mathias Lingier "ruzie" met een terugspeelbal waardoor de thuisploeg terugkwam tot 2-3. Dit werd een keerpunt in de wedstrijd want Moratex trok zich op aan de aansluitingstreffer en drong Cercle in het verweer. Na een kwartier spel hingen de bordjes dan ook gelijk. De resterende 10 minuten bleven beide ploegen elkaar waard en wanneer iedereen zich kon verzoenen met een gelijke stand, vergat de spelleider zowaar naar zijn klok te kijken. Tijdens het overtal van speelminuten viel zowaar nog een ongelukkige tegentreffer uit de lucht. De ref was meteen wakker en Groenzwart diende enkel nog af te trappen. Maar de 4-3 eindstand is geen beloning voor de geleverde arbeid. (IvdH)

Ploegsamenstelling: doelman Mathias Lingier en de spelers Nick Borgonjon, Shiva Stellamans, Mchael Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en kapitein Glenn Vanderhaegen.

3 april 2015: Uniroof HAMME - ZVV CERCLE: 1 - 6
Eerste uitzege van het seizoen.

De thuiswedstrijd werd een smadelijke 3-9 nederlaag. Er werd dan naar het Waasland getrokken met de idee deze nederlaag recht te zetten. Coach Marc Lingier was verhinderd evenals doelman Mathias Lingier. De taak van coach werd overgenomen door Glenn Vanderhaegen, deze van doelman door Jonas Deklerck. Tom Van Maele kwam terug in de ploeg waardoor scholier Shiva Stellamans in Moerkerke kon aantreden met de beloften.
In een spannende eerste helft, vol wisselende kansen, nam Cercle de beste start: na amper twee minuten was het al raak met Nick Borgonjon als schutter van dienst. Maar nog geen minuut later hingen de bordjes weer gelijk. Spijts de vele kansen langs beide zijden bleef de stand ongewijzigd tot aan de rust.
De tweede wedstrijdhelft werd omzeggens gelijkaardig aan de eerste ingezet. Giovanni Vanneste scoort de 2-1 en de thuisploeg jaagt de gelijkmaker na, maar slaagt er niet in. Uniroof stootte telkens op een uitstekende Jonas Deklerck die met enkele fantastische reflexen zijn ploeg recht hield. Cercle putte hierop de nodige moed en slaagde er in op het kwartier de voorsprong via Nick te vergroten tot 1-3. Hierdoor was het hek van de dam en scoorde groenzwart enkele minuten later het ene doelpunt na het andere. In een mum van tijd stond het 1-6 met twee doelpunten van Kristof Vandenberghe en nog een tweede treffer van Gio.
Slotsom: het betere samenspel van de jongste weken vertaalt zich nu ook in positieve resultaten. (IvdH)

Ploegsamenstelling: doelman Jonas Deklerck en de spelers Nick Borgonjon, Jasper Quicke, Michaël Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Gio Vanneste.

27 maart 2015:  CBK PUURS - ZVV CERCLE: 5 - 3
100ste goal geïncasseerd

In vergelijking met vorige week diende de verplaatsing naar het Waasland gemaakt te worden zonder Bart Cleenwerck en Tom Van Maele. In hun plaats kon opnieuw beroep worden gedaan op de jongeren Jasper Quicke en Shiva Stellamans. Wetende dat CBK Puurs thuis omzeggens niet te kloppen is (zelfs kampioen De Plakkers Varsenare en rechtstreekse belager Al Azhar Waregem verloren er), beloofde het een weinig prettige avond te worden.
Na een weinig begeesterende eerste helft kon de schade aan de rust toch nog beperkt gehouden worden tot 2-0. Vroeg in de tweede helft kwam er zelfs enige hoop in de Brugse rangen toen Nick Borgonjon de aansluitingstreffer scoorde. Maar een betwistbare fase leidde kort daarop tot de 3-1. En meteen gingen de poppetjes weer aan het dansen. Gemekker alom bij groenzwart met finaal een gele kaart er bovenop voor Michaël Trancez. De thuisploeg profiteerde hiervan om nog voor de 15 minuten om waren om de tussenstand op te drijven tot 5-1, meteen het 100ste tegendoelpunt voor ZVV. Coach Glenn Vanderhaegen zag de noodzaak in om zijn spelers de levieten te lezen. Hij wou duidelijk zaalvoetbal te zien in plaats van gezever horen. Onder impuls van de jongeren kwam er weer spel in de Brugse rangen en werd de achterstand uiteindelijk nog herleid tot 5-3 (IvdH)

Ploegsamenstelling: Mathias Lingier en de spelers Nick Borgonjon, Jasper Quicke, Shiva Stellamans, Michaël Trancez, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Gio Vanneste.

20 maart 2015:  ZVV CERCLE - Rapid Subs BEERNEM: 6 - 2
Rode lantaarn doorgegeven

De komst van Rapid Subs stond in het teken van de rode lantaarn. De verliezer maakte veel kans om de rode lantaarn te mogen dragen. Cercle was dan ook gebrand op een positieve partij en kon hiervoor nog eens een beroep doen op Bart Cleenwerck. Het zou lonen.
Beernemse actie en Brugse reactie
De wedstrijd startte allesbehalve positief voor groenzwart. Balgoochelaar Michiel Schoonbaert kon aan de rand van het doelgbied enkele Cerclespelers aan de praat houden om dan verrassende uit te halen: 0-1 en een allesbehalve positieve start voor ZVV. Maar dan had niemand rekening gehouden met Bart Cleenwerck die bewees nog niets van het zaalvoetbal verleerd te hebben. Na drie man in de wind te hebben gezet, verraste hij van opzij met een gekruist shot doelman Ruben Gailliaert. Kort na de gelijkmaker kende hij tweemaal op een rij pech bij de afwerking: de bal stuitte eerst op de keeper en vervolgens eindigde zijn lob over de keeper nipt naast de verkeerde kant van de paal. Het was maar uitstelling van executie. Na tegenstander R. Magerman in de wind te hebben gezet eindigde hij zijn solotocht succesvol met zijn tweede van de avond en meteen met een 2-1 voorsprong aan de rust.
In de tweede helft kwam ook Giovanni Vanneste uit zijn schelp en scoorde uit de draai een meer gersutstellende 3-1 voorsprong.
Beernems offensief biedt Mathias Lingier doelkansen
Met die tussenstand zag Beernem zich verplicht te kiezen voor het volle offensief. Met de mee opkomende keeper verhoogde de druk op de verdediging, maar deze hield stand. Maar de Beernemse tactiek kende ook een keerzijde: de tegenaanval. De verre uitworpen van Mathias Lingier naar Giovanni kenden evenwel niet het verhoopte succes. Mathias probeerde het dan maar met de uittrap. Na een eerste mislukte uittrap was het bij de tweede poging wel bingo: de bal raakte net niet de zoldering, botste op de gepaste plaats voor de onmachtige keeper en verdween in het vrije doel. De 1-4 voorsprong betekende voor de ploeg een grote geruststelling. Met een vijfde treffer op vrijschop van de zwaar onderuitgehaalde Kristof Vandenberghe was de zege quasi een zekerheid. Met het einde van de partij in zicht scoorde Rapid Subs wel nog een tweede tegendoelpunt, maar kapitein Glenn Vanderhaegen zette het puntje op de i met een inschuiver op zijdelingse voorzet van Bart Cleenwerck na samenspel met Kristof.
Uniek geschenk voor jarige coach
Met deze 6-2 zege heeft de groenzwarte ploeg een uniek verjaardagscadeau geschonken aan de jarige coach Marc Lingier. Niet alleen de zege was een welgekomen geschenk, ook het doorgeven van de rode lantaarn is een last minder op de schouders van Marc. (bévé)

Ploegsamenstelling: doelman Mathias Lingier en de spelers Nick Borgonjon, Bart Cleenwerck, Michael Trancez, Kristof Van den Berghe, Tom Van Maele, kapitein Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

6 maart 2015: ZVV CERCLE - Al Azhar WAREGEM: 6 - 6
Grote cijfers - Grote stunt

Een wedstrijd tussen de hekkensluiter en de tweede in de stand spreekt normaliter niet tot de verbeelding. Zo niet met Cercle Brugge. De neutrale toeschouwer kreeg in Hof ter Straeten een kijkstuk voorgeschoteld waarvoor Hitchcock het secenario had geschreven. Het werd een wedstrijd die bol stond van suspens en tijdens dewelke niet minder dan twaalf (12) doelpunten gescoord werden, evenredig verdeeld over de twee ploegen.
De wedstrijd startte veel belovend voor groenzwart. Via goed storend werk kon Michael Trancez defensief geblunder bij de bezoekers aftroeven en Nick Borgonjon de 1-0 op een presenteerblaadje aanbieden. Niet veel later pakte een ontketende Nick uit met een perfect uitgevoerde Zidane-beweging en de bezoekende doelman mocht zich gelukkig achten dat zijn snoeihard shot pal in handen terecht kwam. ZVV bleef op het gaspedaal duwen en dit resulteerde opnieuw in een doelrijpe kans. Michael kreeg de voorzet van Nick echter niet binnen het doelkader. Al Azhar liet zich ook niet onbetuigd. In vijf dolle minuten werd de score met een knappe individuele actie en op vrije trap van 1-0 omgezet naar 1-2. Groenzwart leek even van slag maar Michael doorbrak de ban door een afgeweken afstandshot in doel te plaatsen. De 2-2 werd echter geen ruststand. Tijdens de resterende 5 minuten kwamen de bezoekers met een afstandshot op de paal en de terugkerende bal via de rug van doelman Mathias Lingier nog op 2-3. Cercle repliceerde vrijwel onmiddellijk via kapitein Glenn Vanderhaegen die de door Michael toegespeelde vrijschop ongehinderd in doel kon schuiven.
De tweede helft kende een bijna identiek verloop als de eerste. Cercle vertrok het best uit de startblokken en kwam bijna onmiddellijk op voorsprong na een kwap uitgespeelde actie: Glenn rukte ongehinderd op naar doel, legde de bal onbaatzuchtig opzijn naar de goed gevolgde Nick maar diens shot belandde op de paal. De bezoekers daarentegen morsten niet met hun kansen. In drie minuten tijd werd de 3-3 score omgezet naar 3-5. Meteen een mokerslag voor het moedige Cercle en het leek er op dat het kalf opnieuw verdronken was. Er werd echter geen rekening gehouden met de vechtlust en verbetenheid bij groenzwart. In een mum van tijd werd de achterstand geneutraliseerd. Eerst via Michael die een afgemeten assist van Kristof Vandenberghe koelbloedig gekruist in de diepe hoek van het doel plaatste en vervolgens de gelijkmaker via Kristof die een mooie driehoekscombinatie zorgvuldig afrondde. Groenzwart was dicht bij een delirium en in de euforie werd vergeten dat er nog vijf minuten te spelen waren. Waregem profiteerde ervan om onmiddellijk na de herneming gebruik te maken van de wanorde in de groenzwarte rangen en met amper twee balcontacten de stand op 5-6 te brengen. Met nog twee minuten te spelen trok Cercle resoluut ten aanval en wat niemand verwachtte, gebeurde: Nick scoorde met een puntertje de gelijkmaker. Met een weergalmde een zegekreet (of was het een oerkreet?) in de sporthal. (Séba)

Ploegsamenstelling: doelman Mathias Lingier en de spelers Nick Borgonjon, Jasper Quicke, Shiva Stellamans, Michael Trancez, Kristof Van den Berghe, Tom Van Maele en kapitein Glenn Vanderhaegen

27 februari 2015: ABCA St-Agatha-Berchem - ZVV CERCLE: 3 - 3
Wedstrijd duurt 50 minuten

Onder leiding van kapitein Glenn Vanderhaegen, die zijn toekomstige taak als coach waarnam ter vervanging van Marc Lingier, trok de achttellende ploeg naar Brussel voor de confrontatie met St-Agatha-Berchem. Een overwinning was noodzakelijk om op gelijke hoogte te komen met de thuisploeg. En het heeft er lang naar uitgezien dat dit zou gerealiseerd worden.
ZVV werd tijdens de eerste helft niet alleen op een 1-0 achterstand gezet, het verloor ook nog Nick Borgonjon omwille van een gele kaart.
Groenzwart nam tijdens de tweede helft het heft in handen en kwam in de 10de minuut op gelijke hoogte via Kristof Vandeberghe. Maar even later mocht hij omwille van een lichte overtreding ook naar de kleedkamer. Het hieropvolgens gemekker van Michael Trancez werd door de spelleider beloond met een derde gele kaart. Gelegenheidscoach Glenn Vanderhaegen mocht hierop als laatste beschikbare wisselspeler opdraven. Het resterende vijftal gaf zich echter niet gewonnen, integendeel. Giovanni Vanneste vond opnieuw de weg naar de netten en zette de ploeg in een hectisch wedstrijdeinde op 1-2. Maar de thuisploeg kon in dezelfde minuut gelijkstellen. Gio sloeg echter opnieuw toe en zette Cercle opnieuw op voorsprong. De thuisploeg zette groenzwart nog meer onder druk en het moedige zvv moest in de slotseconde nog gewonnen geven: 3-3. Afgevaardigde Micheline Flokman vond dit zo frustrerend en fulmineerde zodanig dat de scheidsrechter een verslag zal opmaken en haar wellicht een blaam te wachten staat.
Met dit 3-3 gelijkspel komt geen wijziging in de stand en blijft Cercle onderaan bengelen. Maar ondanks die opdoffer blijft de sfeer opperbest. (IVdh)

Ploegsamenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Michael Trancez, Jasper Quicke, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaege en Giovanni Vanneste.

20 februari 2015: Argos St-Gillis-Waas - ZVV CERCLE: 8 - 5
Elk een wedstrijdhelft

Met slechts zes spelers en half zoveel begeleiders trok ZVV naar het Waasland voor het treffen tegen het zwart beest Argos St-Gillis-Waas. Ingevolge de onbeschikbaarheid van doelman Mathias Lingier en Frederik Warnauts (gekwetst) diende Nick Borgonjon noodgedwongen de handschoenen aan te trekken. Shiva Stellamans en Jasper Quicke waren gelukkig genoeg als jongere beloften wel van de partij.
Tijdens de eerste helft was groenzwart de speelbal van de Waaslanders en zag de ploeg alle kleuren van de regenboog. De 5-0 achterstand aan de rust was dan ook geen echte verrassing.
Argos wisselde tijdens de rust zijn ploeg volledig en dat bood Cercle de mogelijkheid om spectaculair terug in de wedstrijd te komen. Kapitein Glenn Vanderhaegen, Kristof Vandenberghe (3x) en Jasper Quicke scoorden samen vijf doelpunten en kunnen hiermee met "slechts" drie thuistreffers beschouwd worden als winnaars van de tweede helft.
Na de wedstrijd deelden meerdere zvv-spelers mee benaderd te zijn geweest door "collega's" ploegen uit de reeks. Voor Cercle een bewijs van weinig fairpaly en in zeker zin een vorm van lijkenpikkerij! Ook jongeren werden gepolst voor een eventuele overstap. het bestuur zal er alles aan doen opdat alle sinds jaren in de (jeugd)ploegen geïnvesteerde energie en financiële middelen voor de opleiding en ontplooiïng van de (jeugd)spelers niet verloren gaan. Het wegplukken van spelers is een te goedkope hobby en overstaan van ploegen die te lijden hebben met tegenslagen allerhande. Groenzwart heeft steeds te veel werk gestoken in zijn jeugd om dit zo maar te grabbel te gooien. De jongste zege van de tweede ploeg tegen Dekeyser Gistel dit weekend is het mooiste bewijs van wat die inspanningen kunnen opleveren. (Ivdh)

Spelersgroep: Nick Borgonjon, Shiva Stellamans, Jasper Quicke, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en Glenn Vanderhaegen.

6 februari 2015: ZVV CERCLE - Lions BELSELE: 0 - 3
Lions bijten tanden bijna stuk op ZVV

Amper tien minuten na de wedstrijd voor de Beker van West-Vlaanderen tegen zvc Assebroeke stond groenzwart opnieuw aan de aftrap maar nu voor de kampioenschapswedstrijd tegen het vierde gerangschikte Lions Belsele! Van enige opwarming was geen sprake. Bijna alle spelers hadden meer dan een speelhelft in de benen. Toch werd een opmerkelijke wijziging doorgevoerd. Kapitein Glenn Vanderhaegen wisselde zijn spelersplunje om de honneurs als coach waar te nemen. Een voorbode voor het seizoeneinde of in het vooruitzicht van volgend seizoen?
Een goed gerodeerd ZVV liet zich tijdens de eerste helft niet in de luren leggen. De ploeg bracht stevig werkvoetbal maar kon moeilijk doelkansen creëren. Toch had een vrijschop van Nick Borgonjon beter verdiend. Zij shot zoefde net naast de verkeerde kant van de paal over de doellijn. Aan het slot van de eerste helft kreeg Brian Brysse nog een uitgelezen kans om de openingstreffer op het bord te plaatsen. Hij werd mooi het straatje ingestuurd, maar de bezoekende doelman kon zijn besluit met een ultieme redding keren. De rebound werd door Tom Van Maele over het doel geplaatst.
Met een scoorloze stand werd de twee helft hoopvol aangevat. Deze startte evenwel desastreus. Na amper twee minten werd het 0-1: met een enig mooi steekballetje werd een bezoeker afgezonderd voor mathias Lingier en de kans werd koelbloedig afgemaakt. Cercle was echter niet van slag en met een goede veldbezetting werden enkele mooie doelkansen afgedwongen maar zo vloog ondermeer een afstandshot van Nick net naast de paal buiten. Op het kwartier bereikte Mathias met een verre uitgooi Gionvanni Vanneste maar die kon de bal net onvoldoende met het hoofd deviëren om de keeper in verlegenheid te brengen. De beste kans was nog voor Michael Trancez maar zijn shot van uit de tweede lijn spatte uiteen op de paal en de rebound van Giovanni eindigde op diezelfde verdomde paal. Belsele voelde het gevaar dreigen en plaatste een tussenversnelling. Met een knap uitgevoerde counter werd het 0-2 en in de slotfase werd met een derde treffer de eindscore op 0-3 gebracht. (Séba)

Ploegsamenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Brian Brysse, Shiva Stellamans, Michael Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en Giovanni Vanneste.

30 januari 2015: De Plakkers VARSENARE - ZVV CERCLE: 3 - 0
Gevreesde afgang afgeweerd!

ZVV maakte zich weinig illusies op enig puntengewin bij de autoritaire leider die halfweg het kampioenschap niet minder dan zeven (7) punten voorsprong telde op zijn direkte "belager". Integendeel, open vraag was met hoeveel doelpunten verschil de wedstrijd zou eindigen. Hoewel groenzwart op slechts zes (6) spelers beroep kon doen, werd de verwachte afstraffing toch vermeden!
Dank zij een stevig georganiseerde groenzwarte afweergordel was het wachten tot de 12de minuut vooraleer Mathias Lingier een eerste maal de bal voorbij zag passeren. Spijtig genoeg zag Nick Borgonjon zijn kanonbal aan het einde van de eerste helft door Dwight Devadder afgeweerd worden in hoekschop en devieerde de daaropvolgende bal van Brian Brysse net buiten het kader buiten. Meteen was een dubbele kans op de gelijkmaker verkeken en, tot overmaat van ramp, puurde de leider bij de daarop volgende aanval met een puntertje de 2-0 ruststand.
Thuisploeg De Plakkers borduurde tijdens de tweede helft verder op hetzelfde stramien verder. ZVV wachtte zorgvuldig op om het gepaste moment te counteren. In de 6de minuut slaagde een "plakker" er in om een vrije trap keurig tegen de touwen te plaatsen en met de 3-0 tussenstand Cercle alle verdere hoop op een gunstige afloop te ontnemen. De Plakkers waren tevreden met de te verwachten overwinning, Cercle berustte in zijn lot. En zo verliep de wedstrijd gezapig naar zijn einde en naar een onverhoopte 3-0 eindstand. (Séba)

Ploegsamenstelling: doelman Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Brian Brysse, Jasper Quicke, Tom Van Maele en kapitein Glenn Vanderhaegen.

23 januari 2015: ZVV CERCLE - Jong Tempo Team SIJSELE: 2 - 2
Billijk gelijkspel

De confrontatie tussen twee burenploegen die al jaren meedraaien en nu opeens een minder goed seizoen meemaken, was weinig begeesterend. Het bezoekende Sijsele wist tijdens de eerste helft toch twee doelkansen te creëren waarvan Tom Lobbestael nuttig gebruik maakte. ZVV zag zijn enige doelkans tijdens de eerste helft (!) geparreerd door de bezoekende doelman Hillewaert.
Tijdens de 2de helft maakte Nick Borgonjon plots het verschil en scoorde met zijn gevreesde shoten ook twee doelpunten. Groenzwart kon de 2-1 voorsprong echter niet vasthouden en liet het Tempoteam via een vrije trap van Tom Rotsaert terug in de wedstrijd komen. Tijdens de resterende periode lieten noch thuisdoelman Mathias Lingier als bezoekend sluitstuk Hillewaert nog een steek vallen. De wedstrijd eindigde dan ook op een voor beide ploegen billijk gelijkspel. Beide ploegen blijven daarmee ook broederlijk onderaan de rangschikking bengelen op amper één punt verschil van elkaar. (VdhI)

Ploegsamenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jasper Quicke, Shiva Stellamans, Michaël Trancez, Kristof Vandenberghe en kapitein Glenn Vanderhaegen.

9 januari 2015: ZVV CERCLE - Argos ST-GILLIS-WAAS: 3 - 12
Mokerslag tijdens tweede helft

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en tevens de afsluitingswedstrijd van de heenronde tegen zwart beest Argos Sint-Gillis-Waas is andermaal negatief uitgedraaid. Temeer coach Marc Lingier geen beroep kon doen op vaste waarden Michaël Trancez, Tom Van Maele en draaischijf Giovanni Vanneste. Met hun vervangers Jo Mascaux, scholier (!) Shiva Stellamans en Frederic Warnauts werd dan maar gepoogd er het beste van te maken.
De Waaslanders, onmiddellijke belager van leider De Plakkers Varsenare, liepen hard van stapel met de bedoeling ZVV de keel dicht te nijpen. De vroege 0-2 achterstand gaf dan ook weinig hoop op puntengewin. Maar Frederic Warnauts en Nick Borginjon brachten de ploeg op gelijke hoogte en meteen werd daaruit enige moed geput. Met een perfecte counter na een gemiste Brugse kans werd het echter 2-3 in plaats van 3-2. Meteen een bittere pil om slikken. Op slag van rusten kwamen de Waaslanders dan nog eens 2-4 voor.
ZVV liet niet begaan en enkele minuten na de kampwisseling wist Shiva Stellamans in combinatie met kapitein Glenn Vanderhaegen de aansluiting te realiseren. Opnieuw rees een sprankeltje hoop in het groenzwarte kamp. Maar Argos profiteerde maximaal van de nonchalence in de Cerclerangen en troefde ZVV compleet met niet minder dan acht doelpunten op een rij, waarbij enkele juweeltjes, ongenadig af.

Ploegsamenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jo Mascaux, Jasper Quicke, Shiva Stellamans, Kristof Vandenberghe, kapitein Glenn Vanderhaegen en Frederik Waerniers. 

29 december 2014:  Rapid Subs BEERNEM - ZVV CERCLE: 4 - 4
Op een diefje.

De omwille van een algemene elektriciteitspanne in de regio Beernem uitgestelde wedstrijd werd tussen Kerst en Nieuwjaarsdag op maandagavond ingelast in sporthal "De Akker" te Oedelem. De derby had een bijzondere betekenis: de winnaar zou de rodelantaarn in handen duwen van de verliezer waardoor jeugdvoorzitter Ivan Vanderhaegen gewaagde van een historische wedstrijd voor groenzwart.
De wedstrijd begon allesbehalve gunstig voor ZVV. Er was met moeite afgetrapt of Cercle keek al op achterstand. Een onschuldig balverlies net over de middenlijn gaf de pijlsnelle Rapidkapitein om aan de haal te gaan en doelman Frederik Waernauts voor schut te zetten. Deze vroege voorsprong gaf de thuisspelers precies vleugels en de groenzwarten sloffen met loden zolen. Er lukte geen enkele combinatie, elke doelpoging werd makkelijk afgeblokt of eindigde ver naast of boven het thuiddoel. Pas na zeven (7) minuten spel slaagde ZVV er in voor het eerste de thuiskeeper ernstig onder vuur te nemen. De verdediging daarentegen werd constant belaagd en het was enkel te danken aan de gepaste tussenkomsten en reflexen van stand-in Waernauts dat de tussenstand beperkt bleef tot de vroege 1-0. Tot verwondering van het publiek bleef die stand ruim twintig minuten op het bord. Pas tijdens de resterende vijf minuten van de eerste helft ontplofte de wedstrijd in volle hevigheid. Met een gekruiste voorzet bereikte de voorzichtig mee opgerukte Waernauts maatje Michael Trancez die gepast de keeper verschalkte en zo de 1-1 op het bord zette. De reactie kwam er onmiddellijk en Beernem pakte via Inghelbrecht opnieuw voorsprong. Maar Jasper Quicke was kwik genoeg om vanop ruim tien meter de bal gemeten naast de paal binnen te keilen. De dolle vijf minuten was daarmee nog niet voorbij want met enkele misleidende beweging slaagde Jooris er in Beernem terug op voorsprong te zetten. De daarop volgende pogingen van Schoonbaert en Cerclekapitien Glenn Vanderhaegen kenden geen gelijkaardig succes. De 3-2 voorsprong aan de rust was meer dan verdiend voor de thusploeg een meer dan gevleid voor groenzwart.
Cercle nam bij de aanvang van de tweede spelperiode het heft in handen en zo zag Nick Borginjon een poging na voorzet van Glenn via de paal buiten gaan. De gelijkmaker kwam er toch na een enig mooie combinatie met Glenn die de bal zijdelings in de loop van Nick gaf, gepast doorliep om vervolgens de precies teruggespeelde achterwaartse pass onhoudbaar voorbij de thuisdoelman te plaatsen. Maar Rapid liet zich niet ontmoedigen. De nochtans zwaarlijvige M. Schoonbaert toonde zich meermaals aartsgevaarlijk en het was alleen dank zij de knappe tussenkomsten van Frederik dat de stand niet wijzigde. Net zoals tijdens de eerste helft bleef een standwijziging uit tot aan de laatste vijf speelminuten. Schoonbaert rukte van uit de middencirkel op, zette met zijn gekende sleepbewegingen naar links achtereenvolgend drie Cerclespelers in de wind en finaal ook Frederik. Maar net zoals op het einde van de eerste helft en tot opluchtingen van velen, reapgeerde Michale nog in dezelfde minuut gepast met de gelijkmaker.
Het 4-4 gelijkspel werd waarlijk uit de brand gesleept en is in overgrote mate te danken aan de vele reddingen van doelman Frederik Waerniers. Werden eerder al wedstrijden tijdens de laatste vijf minuten verkwanseld, dan werd nu gevleid een puntje zoniet gestolen dan toch tijdens de laatste vijf minuten uit de brand gesleept. (Bévé)

Samenstelling: Frederik Waerniers, Nick Borgonjon, Michael Trancez, Jasper Quicke, Kristof Vandenberghe, kapitein Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

12 december 2014:  ZVV CERCLE - Eendracht WAREGEM: 5 - 7
Waregem pleegt een hold-up!

De uitgestelde wedstrijd van 14 november diende op een voor Cercle abnormaal uur gespeeld te worden. Niet zo voor Eendracht Waregem dat zijn thuiswedstrijden bovendien op maandagavond mag spelen. Het werd een rare wedstrijd met een ontgoochelende ontknoping. Cercle kon de stand openen via Michael Trancez maar werd al vlug gecounterd door de bezoekers. Tom Van Maele zorgde voor een Brugse 2-1 voorsprong aan de rust. Na de kampwisseling zorgde Nick Borgonjon voor een mooie 3-1 voorsprong. Maar groenzwart liet de bezoekers terug in de partij komen met twee tegentreffers.
Gemeen bezoekend spel!
Intussen was het ook reeds duidelijk geworden dat Waregem veelvuldig gebruik maakte van harde en lepe tussenkomsten. Het meest verrassende was de attitude van scheidsrechter Jean-Marie De Block die het gemene spel tolereerde. Of zou hij schrik hebben van de "Zuid-West-Vlamingen"? Feit is dat in plaats uitsluitingen voor een paar bezoekende spelers, twee Brugse groenzwarten werden uitgewezen toen ze lieten vangen aan het aggresieve spel van de bezoekers.
Ontknoping in mineur.
Toch kon ZVV via Jo Mascaux opnieuw op voorsprong komen en deze zelfs op twee goals verschil brengen via Nick. Maar de bezoekende agressiviteit loonde andermaal en de achterstand werd opnieuw geneutraliseerd. In de slotminuut scoorde Waregem niet alleen de 5-6, het voegde er onmiddellijk een zevende goal aan toe. Met 5-7 verdient het meer dan het verdient en sluit Cercle opnieuw een wedstrijd onverdiend puntenloos af. (IVdH)

Ploegsamenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jo Mascaux, Michael Trancez, Jasper Quicke, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en kapitein Glenn Vanderhaegen.

28 november 2014:  ZVV CERCLE - Moratex LEBBEKE: 6 - 4
Op karakter

Soms kan het een voordeel zijn om als staartploeg te moeten uitkomen tegen een beter geklaaasserde ploeg, voornamelijk wanneer deze zijn tegenstander onderschat. Zo dacht het bezoekende Moratex Lebbeke na een vroege 0-2 voorsprong zijn schaapjes al op het droge te hebben. Dat was dan zonder rekening te houden met de vechtlust van de groenzwarten. Kapitein Glenn Vanderhaegen mocht vanuit eigen kamp diep oprukken en bezorgde met een verrasende punten zijn ploeg de aansluiting. Giovanni Vanneste rondde een collectieve aanval heerlijk af met een stiftballetje en meteen hingen de bordjes in evenwicht. Na de reglementaire speeltijd en na een fout op Tom Van Maele liet de scheidsrechter nog even doorspelen en Moratex maakte hiervan gebruik om opnieuw op voorsprong te komen. Geen nood, nog binnen de door de ref gegunde bijkomende speeltijd scoorde Kristof Vandenberghe de 3-3 ruststand.
De tweede helft was nog maar pas gestart of Gio nam zijn tegenstander in de maling en meteen ook de doelman. ZVV stond zowaar voor tegen een sterker geachte tegenstander. Een verre uitworp van doelman Mathias Lingier richting Gio werd sluw aangewend om met het hoofd te scoren. Met de 5-3 voorsprong rook Cercle winst en na een sluwe deviatie van Nick Borgonjon werd het zowaar 6-3 en leek de buit binnen. De hevige tegenreactie van Moratex met een mee opkomende keeper leverde dank zij een sterk georgnaiseerde verdediging slechts één tegentreffer op. Groenzwart verkeek zelfs nog enkele open kansen om verder afstand te nemen.
Uiteindelijk behaalde ZVV Cercle zijn tweede zege van het seizoen en kon het niet alleen hartsgrondig feesten maar ook alle frustraties van de voorbije speeldagen van zich afwerpen. Voor eventjes toch .... (IvdH)

Ploegsamenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Michael Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.

21 november 2014: Atlas Lions BELSELE - ZVV CERCLE: 7 - 3
Kopje onder in de tweede helft

De wedstrijd startte uitstekend voor zvv Cercle. Na een doelpunt van Jo Mascaux en van Kristof Vandenberghe (zijn eerste van het seizoen) met tussenin een tegendoelpunt van de thuisploeg zorgde kapitein Glenn Vanderhaegen dat groenzwart de rust kon ingaan met een gerustellende 1-3 voorsprong. Ook doelman Mathias Lingier had hierin zijn verdientse met enkele knappe tussenkomsten waardoor hij de Atlasploeg afhield van enkele doelpunten.
Na de pauze deed Mathias opnieuw zijn uiterste best maar tegen de overmacht van de Oost-Vlamingen had geen verhaal. ZVV vond ook geen gepast antwoord op de aanhoudende aanvalsgolven van de thuisploeg. Alhoewel, bij een 2-3 tussenstand strandde een poging van Jasper Quicke op de paal en had het wedstrijdverloop met een beetje meer geluk wellicht een andere wending kunnen nemen. Uiteindelijk kwamen de Lions op gelijke hoogte en liepen geleidelijk aan verder uit tot 7-3. (IVDH)

Samenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jo Mascaux, Jasper Quicke, Michael Trancez, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Gio Vanneste.

7 november 2014:   Rapid BEERNEM - ZVV CERCLE: niet gespeeld
Voorbode van elektriciteitsafschakeling ?

Vrijdag in de vooravond: het is regenachtig en straks staat een meer dan belangrijke wedstrijd op het programma. De vierpuntenwedstrijd bij Rapid Beernem kan de rest vanhet kampioenschap voor Groenzwart bepalen. Beiden staan op gelijke hoogte na een gelijk aantal wedstrijden. Wie wint kan de andere een nekslag toedfienen. Beernem duikt op, de baan naar de sporthal ligt in het duister. Ook de toegangsweg is een donker gat en de parking lijkt eerder op een spookterrein. In de weide prijkt een donkere doos: de sporthal. Rechts van de parking een vrachtwagen die met grote koplampen gericht een man in het licht zet. Het kan toch niet dat die probeert de haag over te kruipen om in te breken in de aanpalende villa. Niet aantrekken, wel afvragen waarom de sporthal in het duister ligt. Er is toch een wedstrijd gepland. Is die uitgesteld ? Waarom dan al die wagens op de inktzwarte parking ? We stappen benieuwd uit en begeven ons naar de ingang. Ik hoor zoiets al een bal kaatsen en veel geroezemoes. Overmand door oorlogsherdenkingen allerlei zou men stilaan denken dat hier iets speciaal voorzien is. Toch niet. In de inkomhal ontwaar ik allerlei figuren: spelers en afgevaardigden van beide ploegen die gelaten wachten totdat het licht zal schijnen in de duisternis. Maar we krijgen een voorbode van de electriciteitsafschakelingen die - naar verluidt - ons de komende winteravonden te wachten staan. Het wordt uiteindelijk geen wedstrijd, wel een thriller op Canvas. We hebben die avond dan toch iets spannends gezien. (Bévé)

31 oktober 2014:    ZVV CERCLE - CBK PUURS: 4 - 6
Moedig verweer tegen de leider

Groenzwart trof het niet om koploper CBK Puurs te ontvangen. Spelverdeler Nick Borgonjon en voorspeler Michael Trancez hadden verplichtingen ten overstaan van hun veldvoetbalclub SV Loppem en dienden verstek te geven. Hun vervangers Jo Mascaux en Tom Van Maele waren hun waardige vervangers.
Dit bleek al in de aanvangsminuten waarin ZVV zich niet opzij liet zetten. Integendeel, nadat doelman Mathias Lingier een hard shot geweerd had, kwam de bal terecht in de voeten van kapitein Glenn Vanderhaegen. Hij schoof de bal gepast langs de zijlijn door naar Giovanni Vanneste die vanuit een scherpe hoek de bezoekende doelman te grazen nam: 1-0 tegen alle verwachtingen in ! Nadat Gio nog een scorekans kreeg en een combinatie Tom - Gio - Tom niet opleverde wat het verdiende, kwam de verwachte reactie met een bezoekende tegentreffer op de counter. De twee daarop volgende bezoekende scoringskansen werden evenmin omgezet zodat rust werd genomen met een 1-1 stand.
Onmiddellijk na de sart van de tweede helft was het opnieuw feest in het Brugse kamp. Op voorzet van Kristof Vandenberghe kon Jo Mascaux scoren. En even later zag Kristof zijn schot op de paal eindigen en Jo de rebound naast gaan. Dat was blijkbaar teveel voor de Klein-Brabanders die uit hun sloffen schoten. In twee minuten tijd stond de stand iet alleen gelijk maar in het hun voordeel. Kwam de gelijkmaker er uit een scimmage voor het Brugse doel, dan kwam het doelpunt van de voorsprong kwam er na amper drie baltoetsen naar drie spelers. De groenzwarten lieten de moed niet zakken en zetten enkele mooie bewegingen op. Zowel Tom als Gio creëerden een doelkans maar zonder gunstig gevolg en de gemeten doorsteek van Glenn door het midden naar Jo die op zijn beurt Gio bediende, verdiende meer. De balvaardige Puurse spelers gingen daarop vrijmoedig hun kans en dreven de score op naar 2-5. Tom reageerde gevat met een diepe gekruiste doorsteek van op de middenlijn naar de opkomende Jasper Quicke die de kans volop benutte. In dezelfde minuut was er al de bezoekende reactie en stond het 3-6. Een rechtstreeks omgezette vrijschop van Jo op drie minuten voor het affluiten,  kwam echter te laat om nog kans te maken op enig puntengewin.
Al met al mag coach Marc Lingier tevreden zijn van de weerstand van de Cercleploeg tegen de jonge en balvaardige Puurse spelers die met deze overwinning ook de leiderspositie innemen. (Bévé)

Samenstelling: doelman Mathias Lingier, Jo Mascaux, Jasper Quicke, Tom Van Maele, Christophe Vandenberghe, kapitein Glenn Vanderhaegen en Giovanni Vanneste.  

24 oktober 2014:    Al Azhar WAREGEM - ZVV CERCLE: 5 - 1
"Al Azhar" brengt geen geluk

De aanloop naar deze uitwedstrijd begon ongelukkig: Mathias Lingier kreeg in de vooravond last van koorts en diende af te haken. Zijn plaatsvervanger Frederic Warnauts had op dat moment reeds al andere plannen en kon zich niet meer ter beschikking stellen. Pech voor coach Marc Lingier die anderzijds wel de terugkeer van Giovanni Vanneste mocht noteren en het maidenaantreden van Kristof Vandenberghe.
Nick Borgonjon nam dan maar de taak van doelman op zich en hij deed dit met verve. Met alle mogelijke lichaamsdelen, zowel handen en armen als voeten en benen, verdedigde hij zijn doel. En met succes, zij het niet altijd orthodox. Lange tijd bleef de stand blank en het was pas luttele minuten voor rusten dat hij zijn tweede tegentreffer diende toe te staan.
Na de rust liet zijn afwezigheid als rots in de verdediging en eerste man in de aanval zich sterk gevoelen. Bovendien durfde Gio Vanneste na zijn herstel nog niet helemaal "à fond" te gaan en zocht Kristof Vandenberghe nog zijn preciese plaats in het geheel. Bovendien hadden Michael Trancez en Tom Van Maele vaak pech bij de afwerking. Al Azhar Waregem daarentegen haalde het maximum uit zijn kansen. Het gevolg was dat, niettegenstaande een goede wedstrijd, de partij voor Cercle eindigde op een 5-1 nederlaag. Michael Trancez was de auteur van het einige en eerreddende Brugse doelpunt. Het bezoek bij Al Azhar, wat zou staan voor "veel geluk", heeft niet gegeven wat er van verwacht werd en wat er feitelijk had kunnen behaald worden. (Bévé) 

Ploegsamenstelling: Nick Borgonjon, Jasper Quicke, David Tuytschaever, Michael Trancez, Tom Van Maele, Christophe Vandenberghe, kapitein Glenn Vanderhaegen en Gio Vanneste

17 OKTOBER 2014   ZVV CERCLE - ABCA St-AGATHA-BERCHEM: 8 - 2
Eerste overwinning een feit

De komst van ABCA Sint-Agatha-Berchem was belangrijk voor ZVV. Met een overwinning zou niet alleen de eerste zege behaald worden, meteen zou Groenzwart haasje-over realiseren met de hoofdstedelingen. De wedstrijd werd dan ook vol verwachtingen aangevat.
Vanaf de aftrap werd resoluut gekozen voor de aanval. Nadat een shot van Jasper Quicke door de keeper over de lat werd getipt, wist Ward Teetaert op de 5de minuut in combinatie met Jasper de bezoekende keeper een eerste maal te verschalken. Met de regelmaat van een klok werd de tussenstand opgevoerd. Op de 10de, de 15de en de 20ste minuut scoorde ZVV een doelpunt via opeenvolgend Nick Borgonjon (op voorzet van Jasper), andermaal Ward op een persoonlijke poging die onhoudbaar eindigde in de winkelhaak en vervolgens kapitein Glenn Vanderhaegen (op aangeven van Nick). Even voordien had ABCA zijn eerste goal gerealiseerd.
De tweede helft werd in grote mate gekenmerkt door Jasper Quicke en stand-in Frederic Warnauts die de verhinderde doelman Mathias Lingier verving. Jasper lukte niet minder dan drie doelpunten op een rij (tweemaal na een dubbele combinatie met Michael Trancez en eenmaal op voorzet van Nick) en Frederic smoorde elke bezoekende poging in de kiem. Tot slot kon de bezoekende formatie toch een goaltje puren uit een van hun vele aanvallen.
De eerste seizoenszege is het resultaat van een collectieve prestatie waarin tegen een hoog tempo prachtige balcirculaties werden uitgevoerd en uiteindelijk de tegenstander meerdere keren totaal uit verband werd gespeeld. (Bévé)

Ploegsamenstelling: doelman Frederic Warnauts; Nick Borgonjon, Jasper Quicke, Ward Teetaert, Michael Trancez, Tom Van Maele en kapitein Glenn Vanderhaegen.

3 OKTOBER 2014     Napoli HAMME - ZVV CERCLE: 6 - 3
ZVV zakt naar de laatste stek

Hoewel Napoli na twee wedstrijden nog puntenloos was, trok de ZVV-ploeg zonder al teveel begoochelingen naar Hamme. De ploeg, die de week voordien haar eerste puntje binnenhaalde, speelde een omzeggens perfecte eerste wedstrijdhelft. Dat vertaalde zich in een hoopvolle 2 - 3 voorsprong aan de rust met een doelpunt van Jasper Quicke (zijn eerste dit jaar) en twee van Nick Borgonjon.
Tijdens de tweede speelhelft trok Napoli alle registers open en speelde vaak op het randje van het toelaatbare. De groenzwarte voorsprong smolt in de warme herfstavond geleidelijk weg en na een kwartier spel stond de thuisploeg al 4 - 3 voor. Topschutter Nick Borgonjon had nog kans op de gelijkmaker, maar kende pech bij de afwerking. In de reactie verbreedde Hamme de krappe voorsprong en in de slotfase kwam de 6 - 3 eindstandnog op het bord.
Met dit verlies zakt ZVV Cercle naar de staart van de rangschikking waar het de plaats inneemt van zijn tegenstander. (GVDH)

Ploegopstelling: doelman Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jasper Quicke, Michaël Trancez, David Tuytschaever, kapitein Glenn Vanderhaegen en Frederic Warnauts.

26 SEPTEMBER 2014  -   JTT SIJSELE - ZVV CERCLE: 3 - 3
Eerste winstpunt is binnen !

De vraag die bij de ganse zvv-delegatie leefde was of de "0" van de tabel zou kunnen geveegd worden. De derby bij de steeds moeilijk te nemen klip die Jong Tempo Team Sijsele altijd is geweest, bood daartoe de mogelijkheid. Coach Marc Lingier kon nog steeds niet beschikken over Gio Vanneste (geplaagd door een kuitblessure), maar zag ook nog Ward Teetaert, Jo Mascaux en Tom Van Maele afhaken door verplichtingen bij het veldvoetbal. 
De wedstrijd startte zeer evenwichtig met twee ploegen die elkaar voorzichtig aftastten op hun sterke en zwakke punten. De doelkansen waren dan ook legio. Dit duurde ruim vijf minuten tot Tom Rotsaert een vrijschop op de paal besloot. Deze ervaren rot veinsde even later een denkbeeldige fout van Nick Borgonjon en slaagde er zo in de neofiet scheidsrechter Vermeersch in het ootje te nemen. Joris Hernou maakte dankbaar gebruik van de toegekende penalty om de thuisploeg op 1-0 voorsprong te zetten. Vier minuten later leek het er op dat groenzwart andermaal op wedstrijdverlies afstevende. Nadat ZVV thuisdoelman Hans Hillewaert enkele keren had getest, kon de beweeglijke Tom Rotsaert gemakkelijk scoren op een zijdelingse voorzet. JTT Sijsele ging door op zijn elan en het was dank zij enkele knappe tussenkomsten van Mathias Lingier dat de thuisvoorsprong niet groter werd. ZVV liet zich echter niet pramen en op de negentiende minuut was het dan eindelijk zo ver. De ingekomen David Tuytschaever kon in samenspel met de kersverse vader Michael Trancez de aansluiting realiseren. En twee minuten later had Nick pech toen zijn atoombal vanuit het midden van het speelveld gestuit werd op de vuisten van de thuisdoelman. Even later was het David die geen meeval had want op de counter eindigde zijn besluit op de paal. En Frederik Warnauts had net voor rusten nog te weinig krachten in de kuiten om zijn shot succesvol af te ronden.
De tweede helft was in de beginne in grote mate groengetint met meerdere Brugse doelkansen. Sijsele zag het gevaar in en wisselde prompt van spelpatroon. Met verre uitworpen werd gegokt op het onmiddellijk onder druk zetten van de Cercle-verdediging. Maar de groene verdedigers toonden zich onverzettelijk en werden kundig ondersteund door Glenn Vanderhaegen die de opgevangen of onderschepte ballen als een vaardige spelverdeler doorstak naar de gepaste medemaat. De beloning kwam er op het kwartier toen na een foutieve tussenkomst op Michael zijn maat Nick de toegekende vrijschop onder een wanhopige doelman staalhard tegen het net kon trappen. De reactie van JTT werd, gelukkig, gestuit door Mathias. Jasper Quicke, twee dagen voordien nog getest voor de provinciale beloftenploeg, toonde vervolgens wat hij in zijn mars heeft met als gevolg dat de thuisploeg zich in zijn schelp ging verschuilen. Het ging zelfs zo ver dat Tom Rotsaert de duivelse Michael onderuit haalde en het verdere verloop de wedstrijd vanuit de kleedkamer mocht aanhoren. Met nog twee minuten te spelen trok Nick vanuit eigen kamp op solotocht. Niemand kon hem op zijn tocht stuiten en zijn besluit op het gepaste moment was niet te houden. Cercle had met deze onverwachte 2-3 zicht op een eerste zege. Een uit het oog verloren Dries Demeester zou er ander over beslissen en in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren. Na nog enkele hete standjes werd de wedstrijd afgesloten met een billijk 3 - 3 gelijkspel waar beide partijen zich mee konden verzoenen. (Bévé)

Ploegopstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, David Tuytschaever, Jasper Quicke, Michaël Trancez, David Tuytschaever, kapitein Glenn Vanderhaegen en Frederic Warnauts.

19 SEPTEMBER 2014     ZVV CERCLE - Uniroof HAMME: 2 - 9
ZVV in de tweede helft volledig weggespeeld

Na de verliespartij op de openingsspeeldag was het tijd om punten te sprokkelen en die afschuwelijke 0 van het bord te vegen. ZVV Cercle Brugge kon geen beroep doen op hoofdcoach Marc Lingier (vakantie). In zijn afwezigheid nam Stefaan Eeckloo de honneurs als interim-coach waar. Ook Giovanni Vanneste diende forfait te geven als gevolg van een kuitkwetsuur. Al snel werd duidelijk dat de Oost-Vlamingen niet naar Varsenare afgezakt waren voor een gezondheidswandeling. Na amper twee minuten spelen werd de ZVV-defensie al danig op proef gesteld. Gelukkig bracht de paal redding. Groenzwart liet niet begaan en antwoordde gevat. Op zijn eentje zette Michaël Trancez met een onnavolgbare mooie dribbel twee man in de wind, de bezoekende goalie kon het daaropvolgende shot onvoldoende wegwerken waardoor de goedgevolgde Glenn Vanderhaegen de bal maar voor het binnentikken had (1-0). Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van deze voorsprong. Via een perfect uitgevoerde counter kon Uniroof Hamme de stand terug in evenwicht brengen (1-1). De bezoekers gingen door op hun elan en op het kwartier resulteerde dit in de 1-2 voorsprong. In een dolle laatste vijf minuten vielen er nog drie doelpunten te noteren. Vooreerst bracht een onvatbare Michaël Trancez Cercle met een kanonbal opnieuw langszij. Hamme was niet van slag, integendeel. Via twee gevatte counters konden de bezoekers zelfs gaan rusten met een 2-4 voorsprong.
Daar waar ZVV Cercle in de eerste helft nog enigszins de evenknie was van Hamme, werd het in de tweede helft volledig van het kastje naar de muur getikt. De twee doelpunten die net voor de rust geïncasseerd werden, kunnen gerust bestempeld worden als het cruciale kantelmoment in de match. De thuisploeg kwam deze mentale opdoffer nooit meer te boven en met lede ogen zag interim-coach Eeckloo  hoe het bezoekende team vrank en vrij op zijn elan doorging. De Oost-Vlamingen maakten er zelfs nog een waar doelpuntenfestival van. De teller stokte uiteindelijk bij 2-9. (Séba)

ZVV Cercle Brugge trad aan met doelman Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Jasper Quicke, Michaël Trancez, David Tuytschaever, Tom Van Maele, kapitein Glenn Vanderhaegen en Frederic Warnauts.

5 SEPTEMBER 2014 / Openingswedstrijd
ZVV CERCLE - DE PLAKKERS VARSENARE: 1 - 3

ZVV Cercle keek vol verwachtingen uit naar het nieuw kampioenschap 14/15 dat met een klapper van formaat opende: een confrontatie met nieuwkomer De Plakkers Varsenare. De promovendus geldt in de regio als de ploeg die klaar staat om opnieuw te promoveren. De verwachtingen van beide ploegen waren dan ook zeer groot.
ZVV-coach Marc Lingier had al meteen af te rekenen met problemen: verschillende spelers waren onbeschikbaar door lichte kwetsuur, werkomstandigheden en "concurrentie" van voetbal (wedstrijden beloften). Geen nood, Brian Brysse en David Tuytschaever stonden als beschikbare betere krachten van de beloftenploeg paraat om te tonen wat ze in hun mars hebben.
Het werd een wedstrijd waarin de "bezoekers" van meetaf aan het heft in handen namen, maar er niet in slaagden doelman Mathias Lingier te verslaan. De Brugse vesting onder leiding van kapitein Glenn Vanderhaegen weerstond aan de belegering en onder impuls van Nick Borgonjon werd geregeld de sterkte gemeten van de bezoekende doelman. Het was pas na een kwartier spel dat De Plakkers hun overwicht wisten te concretiseren in een doelpunt. Gianni Longeville wist ter hoogte van de middenlijn in het bezit te komen van de bal, stormde de zijlijn af, bediende opzij van zijn hoek verkleinende Mathias zijn broer Giovanni die de bal echter prompt tussen de benen van de teruggekomen Glenn tegen het net schoof. Deze arsenalscore kon behouden blijven tot aan de rust.
De tweede helft begon rampzalig voor groenzwart met een twee tegentreffer in de aanvangsminuut. Andermaal op de counter vanuit de middencirkel, en niettegenstaande nog een verwoede reedingspoging van Brian Brysse, slaagde Birger Longeville er in Mathias een tweede maal te verslaan. Kort daarop werd het zelfs 0-3 met een verrassende en onhoudbare kanonbal van Gianni Longeville na interceptie van een riskante dieptepas. Even leek het erop dat ZVV naar de slachtbank zou gedreven worden. De ploeg kreeg bij momenten geen vat op de vele snel uitgevoerde balwisselingen, maar hield toch stand. Meer zelfs, na nog geen kwartier spel slaagde Nick er in om met een gemeten gekruiste dieptepas Jasper Quicke langs de zijlijn te lanceren. Onze boomlange youngster ving de bal gepast op en bediende op zijn beurt zijn aangever met een bal op een schoteltje. Tegen de raket van Nick had Dwight Devadder geen verhaal en was er enigszins hoop op een kentering. Maar als gevolg van de vele snelle balwisselingen geraakten beide ploegen stilaan aan het einde van hun Latijn. De 1-3 stand wijzigde niet meer, maar de nederlaag moet zeker niet aangezien worden als een afstraffing. (Bévé)

Ploegsamenstelling: Mathias Lingier, Nick Borgonjon, Brian Brysse, Jasper Quicke, Michaël Trancez, David Tuytschaever, kapitein Glenn Vanderhaegen en Frederic Warnauts.