Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kampioenschap 2015/2016

29 april 2016: ZVV CERCLE - ARB Hamme: 3 - 6

Tweede helft is er andermaal teveel aan.
De wedstrijd tegen ARB Hamme was niet alleen afscheid nemen van het kampioenschap 2015/2016, het betekende ook afscheid nemen van enkele spelers. Tom Van Maele stapt over naar De Plakkers Varsenare en Shiva Stellamans opteert voor zvc Assebroeke. Ook Glenn Vanderhaegen zet een punt achter zijn sportieve activiteiten en zal zich voortaan toeleggen op de G-ploeg die eerstdaags opgericht wordt. De ploeg werd aangevuld met vier jongeren die echter net voordien al een wedstrijd met Dumpi Mart hadden afgehaspeld en mochten zich zo nog eens uitleven. Na een prima eerste helft, was de tweede er teveel aan.
Tegenstander ARB Hamme, kersvers kampioen van België met zijn eerste ploeg, verscheen aan de aftrap met zes spelers van zijn beloftenploeg. Met twee doelpunten van de afscheid nemende Shiva Stellamans en een verrassende inschuiver van Jaron Schoonbaert leidde groenzwart tot verrassing van velen verdiend met 3-2 aan de rust. De drie treffers getuigden van prima makelij in de combinatie.
Na de pauze ging de thuisploeg fysisch kopje onder en de bezoekers maakten hiervan gretig gebruik om met vier doelpuntn op rij hun scheve situatie recht te zetten.
Cercle beëindigt hiermee een desastreus seizoen met opnieuw een nederlaag en kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen met mogelijks nieuwe gezichten en daarmee gepaard gaand, nieuwe inspiratie.
Cercle trad aan met doelman Jonas Deklerck en de spelers Emile Pollet, Jaron Schoonbaert, Shiva Stellamans, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Frederic Warnauts. Coach: Nick Borgonjon.

15 april 2016: ZVV CERCLE - CKB Puurs: 5 - 9

Koud gepakt door één man.
Met de mooie prestaties van de voorbije wedstrijden in het achterhoofd, startte de ploeg hoopvol tegen de invallersploeg van eerste nationaler CBK Puurs. Een overwinning zou bovendien Groenzwart op gelijke hoogte van de tegenstander brengen. De hoop hield niet lang stand. Na een gelijk opgaande start werd de eerste echt gevaarlijke aanval van de tegenstander al bekroond met een doelpunt. De daarop volgende Brugse kans na combinatie tussen Shiva Stellamans en Tom Van Maele werd niet benut en de volgende doelpoging strandde op de paal. Puurs daarentegen kwam wel tot scoren. Niet eenmaal, maar meerdere malen. En dat telkens door één speler: ene balvaardige Victor die niet alleen de meeste ballen naar zich toetrok maar ook ging ophalen en naast het spel verdelen ook nog eens instond voor de afwerking! Na ruim een kwartier spelen stond Cercle al met forfaitcijfers achter waarbij Victor vier treffers voor zijn rekening nam. ZVV was niet echt de mindere maar vond, enkele wanhoopspogingen niet te na gesproken, geen gepast verweer tegen het sprankelende balspel van de bezoekers. Uiteindelijk slaagde een met buikkrampen geplaagde Emile Pollet er toch in om net voor de rust op een persoonlijke poging de eerste Brugse treffer te soren. Pal voor rusten had Broes Miny nog pech bij zijn afwerking. Al met al mochten de withemden nog blij zijn te kunnen rusten met een 1-5 achterstand nadat Glenn Vanderhaegen nog ultiem redding kon brengen.
Ook tijdens de tweede helft stond doelman Jonas Deklerck in een ware schiettent. Naast de vele reddingen diende hij toch nog twee goals toe te staan. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden, waarin Cercle telkens tijdens de tweede helft in elkaar zakte, kwam nu plots de heropstanding. Tom scoorde nadat de poging van Emile gered werd, Met een gekruist shot scoorde Emile vervolgens de 3-7. En nadat een verrassend shot van Tom ongewild geweerd werd door de keeper, was het Kristof Vandenberghe die een vrijschop enig mooi overhoeks in de winkelhoek plaatste. De terugkeer naar 4-7 gaf nog enige aspiraties, zeker nadat Broes in combinatie met Kristof na een diepe doorsteekbal van Tom, de 5-7 op het bord bracht. De repliek kwam er echter onmiddellijk door die verdomde gekleurde nr. 30 die met nog eens twee doelpunten, en in totaaal zes treffers, zijn handtekening zette onder de 5-9 uitslag. (bévé)

Ploegsamenstelling: doelman Jonas Deklerck en de spelers Broes Miny, Emile Pollet, Shiva Stellamans, Michaël Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en Glenn Vanderhaegen.
Coach: Nick Borgonjon, Afgevaardigde: Brecht Goethals, Verzorger: Noël Lekens.

8 april 2016: Al Azhar Waregem - ZVV CERCLE: 6 - 3

Geen billijk gelijkspel, wel een verliespartij.
Na het laatste fluitsignaal kon de groenzwarte delegatie niet echt tevreden zijn met het eindresultaat. De afgeleverde prestatie was wel dik inorde, het eindresultaat niet. Andermaal was de tweede helft er teveel aan en ging de ploeg kopje onder tegen een technisch individueel sterker AA Waregem.
Een gelijkopgaande eerste helft werd afgesloten met een billijke 2-2 ruststand. Voor een fris in blok voetballend ZVV Cercle Brugge stonden Shiva Stellamans (0-1) en Michael Trancez (1-2) aan het kanon. De tweede helft was andere koek. Na amper 5 minuten spel stond het al 4-2 en Cercle deze mokerslag nooit meer te boven komen. De 4-3 van Michael Trancez op vrije trap was slechts een pleister op de wonde. In het slot liep Waregem nog uit tot 6-3. Uiteindelijk is dit een overdreven eindscore en had een strijdend ZVV duidelijk meer verdiend. (Séba)

ZVV Cercle Brugge trad aan met doelman Jonas Deklerck en de spelers Emile PolletShiva Stellamans, kapitein Michael Trancez, Tom Van Maele en Glenn Vanderhaegen.

25 maart 2016: ZVV CERCLE - Eendracht Waregem: 6 - 5

Moed en volharding eindelijk beloond.
De bal was nog niet helemaal in het spel gebracht op Cercle stond al op achterstand. In de daarop volgende minuut volgde al een tweede bezoekende verwitting zonder dat Groenzwart een tegenzet vond tegen het voorzichtig en afwachtend opbouwen van de Gaverbeekmannen. Cercle kon op geen enkele wijze een deftige combinatie opzetten tegen de subtopper en doelman Jonas Declerck stond bij momenten in een schiettent. Hij weerstond schitterend de belegering. Pas in de 10de minuut kon Shiva Stellamans met een gericht afstandshot de eerste Brugse kans afdwingen. De poging werd echter knap uit de linkerbenedenhoek gehaald. Twee minuten later was het dan toch bingo: Emile Pollet kon op een sublieme manier met de buitenkant van de voet de voorzet van Jaron Schoonbaert in doel schuiven. Kort daarop stonden de bezoekers weer op voorsprong. Een verliesbal in het centrum werd in twee etappes naast een machteloze Jonas in doel verwerkt. De repliek bleef niet lang uit. Jaron bespeelde de bal van de linker naar de rechtervoet en scoorde knap uit een nochtans scherpe hoek de 2-2. Maar net voor de kampwisseling kwam Waregem toch nog op 2-3 nadat een foutje bij het uitverdedigen werd afgestraft.
Cercle vatte vol lef de tweede helft aan. Emile kon met een diepe bal langs de zijlijn de doorgelopen Glenn Vanderhaegen in schietpositie brengen maar zijn shot belandde langs de verkeerde kant van de paal. Het was echter de aanzet tot vijf dolle Brugs gekleurde minuten, maar zonder concreet resultaat. Het was zelfs Waregem dat op 2-4 kwam. Het doelpunt kwam er wel nadat Cercle na een door de ref verkeerd beoordeelde uitbal op enige sportifiteit van de tegenpartij hoopte. Het werd echter een tegendoelpunt als vroeg paasei! Kapitein Michaël Trancez kende daarop dubbele pech waneer de doelman zijn vrije trap kon keren en ook de rebound pakte. Wanneer menig toeschouwer dacht dat het noodlot andermaal zou toeslaan, zorgde Shiva voor gerechtigheid door niet alleen de aansluitingstreffer te scoren, maar twee minuten later ook de 4-4. De ploeg trok de lijn door en haspelde voor de tweede keer vijf dolle minuten af. Op voorzet van Jaron scoorde Michaël zijn doelpuntje en wanneer Shiva even later de grond ingeboord werd door de bezoekende keeper, nam Michaël de kans te baat om de strafschof feilloos om te zetten. Eigenaardig genoeg "vergat" ref Cottry de schoffelaar een gekleurde kaart te geven: geen rood, zelfs geen geel. De 6-4 gaf nog geen zekerheid over de zege, want de bezoekers scoorden in de slotfase nog een te vermijden vijfde goal. Alhoewel de geprikkelde bezoekers nog driftig op zoek gingen naar de gelijkmaker, kon Groenzwart een verdiende zege aan huis houden. Een opstooje door een gefrustreerde doelman kruidde bij het affluiten nog het slot van de wedstrijd. Deze zege is een opsteker en kan een aanzet zijn voor nog enkele bemoedigende resultaten. (bévé)
ZVV Cercle trad aan met doelman Jonas Declerck en de spelers Jeroen Demeulenaere, Emile Pollet, Jaron Schoonbaert, Shiva Stellamans, Michaël Trancez, Glenn Vanderhaegen en Frederik Warnauts. Coach: Nick Borgonjon.

4 maart 2016: Uniroof Hamme - ZVV Cercle: 6 - 1

Tweede helft is er teveel aan.
Er komt maar geen einde aan het pechseizoen voor ZVV. Het was opnieuw doffe ellende voor de verplaatsing naar hekkensluiter Unifroof Hamme. Van de kernspelers waren enkel speler-coach Glenn Vanderhaegen en Michael Trancez beschikbaar. Het is bovendien enorm frustrerend wanneer opgeroepen spelers op het allerlaatste moment afzeggen, zeker met de huidige blessurelast. Temeer omdat de verplaatsing naar Hamme uitzicht gaf op nog eens puntengewin. Dat de coach zich in de steek gelaten voelt, is dan ook aannemelijk. De verplaatsingen voor het Vlaams Kampioenschap vallen vaak door het soms late aanvangsuur en de midweekwedstrijden zwaar door. Bovendien botsen jongere spelers steevast op een “njet” van hun ouders. En toch is het precies die jeugdwerking die ZVV momenteel op de been houdt en vergt tijd en geduld.
Cercle bereikte de ruststand met een brilscore, maar zoals de voorbije weken ging het fysisch kopje onder na de rust. Trancez redde de eer. Met nog vier thuismatchen en twee verplaatsingen moet Groenzwart in staat zijn het einde van het kamioenschap te halen. Wat daarna staat te gebeuren is voorlopig onvoorspelbaar. (IvdH)
ZVV-ploeg: doelman Jonas Deklerck (19) en de spelers Brecht Goethals (28), Emile Pollet (17), Michael Trancez (26), Glenn Vanderhaegen (30) en Henri Vandierendonck (18).

19 februari 2016: Moratex Lebbeke - ZVV Cercle: 10 - 4

Cercle kopje onder na prachtige eerste helft
ZVV Cercle Brugge zorgde bij leider Moratex Labbeke bijna voor de verrassing van de speeldag. Na een magistrale eerste helft moesten de groenzwarten zich pas in de tweede helft gewonnen geven.

De wedstrijd startte alvast desastreus voor Cercle. Na amper twee minuten stond het al 2-0 achter. Moratex Lebbeke leek omzeggens freewheelend op een overwinning af te stevenen. Maar dat was zonder rekening te houden met de Bruggelingen. Cercle kon zowaar via een mooie remonte terugkeren naar een onverwachte 2-3 aan de rust ! Het eerste doelpunt kwam op naam van Shiva Stellemans die in twee tijden de aansluitingstreffer in doel deponeerde. De gelijkmaker kwam op naam van Jasper Quicke. Hij rondde het mooie voorbereidende werk van Jonas De Klerck en dito voorzet van Shiva Stellemans beheerst af. Bij de verrassende 2-3 lag de hoofdrol opnieuw bij Shiva Stellemans. Met een mooie individuele actie kon hij de bal gepast tussen de benen van de thuisgoalie in doel plaatsen. Moratex Lebbeke trachtte hierop de bakens nog te verzetten maar stuitte telkens op een stevig verdedigend Brugs blok en indien nodig op een goed keepende Jonas Deklerck. Zo werd de rut bereikt met een verrassende 2-3 tussenstand.
In de tweede helft schakelde de thuisploeg enkele tandjes hoger. Dit brak Cercle zuur op. De riante 2-3 score veranderde na 15 minuten spelen al snel in een ontnuchterende 9-3 stand. ZVV werd volledig tegen het canvas geslagen. Michael Trancez kon wel nog milderen tot 4-9, maar het slotakkoord was voor Moratex Lebbeke zodat de partij eindigde op 4-10.  (Séba)

ZVV Cercle Brugge trad aan met doelman Jonas De Klerck en de spelers Jasper Quicke, Shiva Stellamans, kapitein Michael Trancez, Kristof Vandenberghe, Glenn Vanderhaegen en Frederik Warnauts.

5 februari 2016: Rapid Subs Beernem - ZVV CERCLE: 1 - 3

Cercle kon in sporthal Dageraad te Beernem niet rekenen op de sterkhouders Nick Borgonjon en Frederik Warnauts, beiden gekwetst, en deed opnieu beroep op enkele jongeren zoals Emile Pollet, Jasper Quicke en Shiva Stellamans. ZVV Cercle nam tegen directe achtervolgr Rapid Subs het heft onmiddellijk in handen en er was nog maar pas afgetrapt of het stond al 0-1. Michaël Trancez werd foutief afgestopt en Kristof Vandenberghe zette de toegekende strafschop feilloos om. Cercle vergat daarop de voorsprong te vergroten door de vele wenkende doelkansen niet af te werken. Intussen stond de voor de geblesseerde doelman Warnauts ingesprongen Jonas Declerck omzeggens werkloos toe te kijken. Slechts éénmaal diende hij tussen te komen en deed dit met een unieke voetreflex ook uitstekend. Kort samengevat: een eerste helft doe groenzwart gekleurd was maar thuisdoelman Jonas Demilde keerde alles tussen zijn palen.
De tweede periode was iets evenwichtiger waarbij Cercle opnieuw in de beginfase toesloeg. Tom Van Maele zette de 0-2 op het bord op de gepaste doorsteekpas van Emile Pollet. Even was er concentratieverlies bij groenzwart met de aansluiting op een counter tot gevolg. Cercle reageerde echter gepast met een tweede treffer van Kristof Vandenberghe die een afstandshot op assist van Emile keihard binnenknalde. Daarna controleerde Cercle de wedstrijd maar verzuimde af te werken. De ploeg en niet in het minst een bijzonder bedrijvige Shiva, botste steeds op een uitstekende Rapiddoelman. Vandaar dat er toch nog wat spanning in de match bleef steken. Met deze tweede zege tegen Rapid komt Cercle uiteindelijk toch aan drie overwinningen in het Vlaams kampioenschap waarvan één met een forfaitzege (afwezigheid van Uniroof Hamme). (IvdH)

Ploegsamenstelling Cercle: doelman Jonas De Klerck; Emile Pollet, Jasper Quicke, Shiva Stellamans,  Michael Trancez,  Tom Van Maele en Kristof Vandenberghe. Coach: Glenn Vanderhaegen.

22 januari 2016: ZVV CERCLE - zvc Assebroeke: 3 - 7 

ZVV Cercle moet roeien met de riemen waarover het beschikt maar kan gelukkig een beroep doen op zijn twee scholierenploegen om in geval van nood niet beschikbare spelers te vervangen. Voor de Brugse derby tegen zvc Assebroeke kon coach Glenn Vanderhaegen naast Kristof Vandenberghe en Gino Vanneste (pril vaderschap) nu ook geen beroep doen op de (waarschijnlijk) langdurig gekwetste Nick Borgonjon. Doordat de tweede ploeg omzeggens gelijktijdig aantrad in De Haan, werden de selectieproblemen nog groter. Een grillig kalenderopmaak  zorgde er dan nog voor dat Cercle om 22u diende aan te treden (in plaats van om de gebruikelijke 20u) waardoor opnieuw enkele spelers moesten afhaken. Toch kon de vereniging voor beide ploegen samen nog 15 spelers bijeentrommelen om Cercle te vertegenwoordigen!
Tegen zvc Assebroeke diende Groenzwart de wet van de sterkste te ondergaan. De gedoodverfde titelfavoriet etaleerde de ganse wedstrijd zijn technisch vermogen en dicteerde dan ook de wet.. Opmerkelijk was dat beide ploegen aantraden met zeer jong talent waarvan de gemiddelde leeftijd om en bij de 18 jaar bedroeg. Zowel Cercle als  Assebroeke hadden zelfs een 16-jarige in zijn rangen: Emile Pollet bij Cercle en Quin Staute bij Assebroeke. Reeds vroeg in de wedstrijd stond de paal doelman Frederic Warnauts bij. Cercle geraakte niet uit de omknelling en vooral de jonge Stan Braem (speler met ZVV Cercle verleden) was bij omzeggens elke bezoekende actie betrokken. Op het kwartier leidden die al tot een 0-3 voorsprong. De eerste en enige kans voor Cercle was dan wel meteen raak. Net voor het einde van de eerste helft presenteerde Emile de bal op een presenteerblaadje aan Michaël Trancez die schoteltje waardoor kon gedraaid worden met 1-3.
Speler-coach Glenn Vanderhaegen vroeg zijnn ploeg om de 2de helft op een zelfde manier aan te pakken als de eerste beëindgd werd. Tegenstander Assebroeke liet dat echter niet toe. Het zette stevige druk op de groenzwarte verdediging wat algauw resulteerde in twee blunders bij de Cercledefensie. Deze werden ongenadigd afgestraft en met de 1-5 tussenstand was de wedstrijd beslecht.. Toch zocht de Cercleploeg naar meer dan dat ene eervolle doelpuntje. Die kwamen er ook toen Emile Pollet een vrije trap rechtstreeks in doel wist te trappen. Bij een nieuwe onoplettendheid van de moegestreden Cercleverdedigers liep Assebroeke opnieuw verder uit naar 2-6. Glenn kreeg nog een ideale gelegenheid om te milderen maar botste op doelman Kenneth Dhondt. Het was maar uitgesteld want even later was het toch prijs toen Glenn op aangeven van Emile de bezoekende portier het nakijken gaf. zvc Assebroeke wou het laatste woord en kreeg dat ook toen teveel vrijheid werd gegund aan hun aanvallers. Met deze 3-7 eindstand heeft Cercle gestreden voor wat het waard was maar ging de verdiende zege naar de vlotst scorende ploeg van de reeks met bovendien een rist klasbakken in zijn rangen. (IvdH)

ZVV Cercle: doelman Frederic Warnauts; Emile Pollet, Jasper Quicke, Shiva Stellamans, Michael Trancez, Tom Van Maele en Glenn Vanderhaegen.
zvc Assebroeke: Kenneth Dhondt; Stan Braem, Darco Masselus, Cedric Simoens, Quin Staute., Remi Van Belle en Denis Van Raefelghem

8 januari 2016: ZVV CERCLE - Napoli Stekene: 4 - 5

Ei zo na stunt ZVV Cercle tegen de leider
Hoewel Groenzwart de heenronde slecht met een povere 4 op 20 afsluit, speelde het tegen leider Napoli Stekene (18 op 20) wel zijn beste partij van de eerste ronde. Napoli liet zich bovendien regelmatig opmerken met ruw spel (2 gele kaarten die eigenlijk rood hadden mogen zijn), en vooral geniepig en onsportief gedrag.
De bezoekers gingen het best van start en zetten meteen Cercle onder druk. De groenzwarten bevestigden echter hun sterke partij van maandag in de 1/16 finale van de Beker van W.-Vl. en lieten zich niet onbetuigd. Vooral youngster Shiva Stellamans was een kwelduivel voor de allochtone bezoekers. De "Waaslanders" zetten toch hun overwicht van het eerste kwartier om in twee goals, waaronder een ongelukkig owndoelpunt van Shiva. Cercle vocht echter knap terug en Shiva zette zijn owndoelpunt recht met het scoren van de aansluitingstreffer na voorbereidend werk van Kristof Vandenberghe. Een slimme steekpas van speler-coach Glenn Vanderhaegen naar Nick Borgonjon bracht jammer genoeg niet de gelijkmaker op het bord. Even voor de rust liep het nog fout toen een scherpe counter werd omgezet. De rust bereiken met een 2-3 achterstand was absoluut onverwacht.
Na de pauze dachten de bezoekers het klusje wel te zullen klaren maar dat was zonder de kleine Shiva gerekend die opnieuw zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Een sterk keepende Frederic Warnauts verkeek zich jammer genoeg op een ver afstandsschot waardoor Cercle opnieuw moest achtervolgen. Tot ergenis van Kristof VDB eindigde even daarna zijn kopbal op de lat. Napoli voelde de dreiging en bezondigde zich aan ruw spel met als gevolg dat kapitein Nick achteraf naar de spoedgevallen diende. De bezoekers puurden hun werkwijze nog een vijfde doempunt en meteen twee goals voorsprong. Met deze opdoffer kwam er enige twijfel in de Brugse rangen, maar de laatste vijf minuten was het al groenzwart wat de klok sloeg. Glenn zette de zaal in vuur en vlam met zijn punter als aansluitingstreffer en kreeg de leider bijna op de knieën. De bezoekers waren niet in het minst tevreden dat de wedstrijd enkele minuten later afgeblazen werd. Cercle verdiende op zijn minst een punt maar spijtig genoeg was Dame Fortuna ergens anders! (IvdH)
Ploegsamenstelling: Frederic Warnauts; kapitein Nick Borgonjon, Shiva Stellamans, Michael Trancez, Kristof Vandenberghe en speler-coach Glenn Vanderhaegen.

 

14 december: Gal. Gent - ZVV Cercle: 8 - 4

ZVV Cercle Brugge verliest partij in eerste wedstrijdhelft.
Na 25 minuten spelen keek groen-zwart reeds tegen een droge 4-0 achterstand aan. Echt onverdiend kon je deze ruststand niet noemen. Gent maakte de kansen af terwijl ZVV enkele opgelegde kansen onbegrijpelijk verkwanselde. In de tweede helft etaleerde ZVV Cercle Brugge een andere wedstrijdmentaliteit op de zaalvoetbalvloer. Zo viel de aansluitingstreffer van Nick Borgonjon (vrije trap) al snel en kon Michaël Trancez op assist van Jonas Deklerck de 4-2 op het bord plaatsen. Ondertussen had Brecht Goethals met een puntertje de kwaliteit van de Gentse doelpalen getest. Gent leek danig van slag en leek te gaan wankelen. Jammer genoeg werd het aanvallend Brugs enthousiasme door Gent al snel getemperd: een vrije trap en een snelle counter zorgden voor een 6-2 stand. In het slot kon Brian Brysse in zijn eentje nog milderen tot 6-4 (rebound en binnen tikken). Maar ook Gent deed nog zijn duit in het zakje met 2 doelpunten zodat deze avondlijke partij op maandagavond werd afgesloten met een eerder pijnlijke 8 - 4 nederlaag. (Séba)

ZVV Cercle Brugge trad aan met doelman Frederik Warnauts , kapitein Nick Borgonjon, Brian Brysse, Jonas Deklerck, Brecht Goethal, Michaël Trancez en Glenn Vanderhaegen.

4 december: ARB Hamme - ZVV CERCLE: 8 - 1

ZVV Cercle verdedigt zich kranig maar tevergeefs.
Het moet gezegd, aan de ontvangst zal het alvast niet gelegen hebben. De ganse ZVV-equipe werd met open armen ontvangen in Hamme. Voor de wedstrijd kregen we zonder verpinken een fles water in onze handen geduwd (niet meer verplicht), tijdens de wedstrijd kreeg onze grootste fan (Brian) een VIP behandeling en na de wedstrijd werd de ganse ZVV-entourage gratis broodjes aangeboden. Bij deze nogmaals een dikke pluim voor ARB Hamme. 

De match startte met 15 minuten vertraging omwille van een medisch probleem bij de scheidsrechter. De eerste 15 minuten van de partij verliepen alvast gelijkopgaand. In het openingskwartier kregen Shiva Stellamans en Kristof Vandenberghe tot tweemaal toe de kans om ZVV op voorsprong te schieten, tevergeefs. Ondertussen had Frederick Warnauts met enkele fabelachtige reddingen (5 quasi gemaakte doelpunten) ZVV Cercle Brugge rechtgehouden. In de 15 minuut moest Frederick zich toch gewonnen geven op een snel uitgevoerde counter. 1-0. ZVV Cercle Brugge, die tegen alle verwachtingen in voelde dat er misschien wel een stunt in zat, nam meer risico's door keeper mee te betrekken in de aanval. Veel bracht het niet op, integendeel. Bij klungelig balverlies (slecht uitgevoerde vrije trap) kon Hamme de 2-0 in een leeg doel deponeren. Twee minuten later flakkerde de hoop bij ZVV weer op wanneer Nick Borgonjon, na een mooie collectieve actie, de perfecte assist afleverde voor Kristof Vandenberghe wat resulteerde in de 2-1. De vreugde was echter van korte duur. Amper een minuut later plaatste Hamme de 3-1 op het scorebord, meteen ook de ruststand.
De tweede helft was een maat voor niets. De Cercle-ploeg voelde dat er niets te rapen viel tegen Hamme en liet de match geleidelijk aan uit handen glippen. Het kwalitatief en fysiek sterkere Hamme ging door op zijn elan en deed de score nog oplopen tot 8-1. We noteerden ook 2 gele kaarten: Michaël Trancez voor protest en een thuisspeler voor een spelfout. Na een zwakkere groenzwarte tweede helft werd de wedstrijd afgesloten op 8 - 1.

ZVV Cercle trad aan met doelman Frederik Warnauts, kapitein Nick Borgonjon en de spelers Brecht Goethals, Shiva Stellamans, Michaël Trancez en Kristof Vandenberghe.

6 november: ZVV CERCLE - Al Azhar Waregem: 3 - 7
zvv Cercle verliest opnieuw van een Waregemse ploeg.
 
Op vrijdagavond 6 november stond opnieuw een Brugs-Waregems treffen op het programma. Deze keer was Al Azhar Waregem de tegenstrever van dienst, vorige week was Eendracht Waregem de tegenstander. Na afloop van de wedstrijd zat de ganse ZVV-familie met een déjà vu-gevoel opgezadeld. Cercle voetbalde opnieuw 35 minuten goed mee, maar werd net zoals vorige week in het slotkwartier van de zaalvoetbalvloer gespeeld door een vinniger Waregem. Opvallend feit: alle Brugse doelpunten vloeiden voort uit een stilstaande fase.
In een tien minuten durende studieronde was het vooral Azhar Waregem die de bal opeiste, maar ZVV die de beste kans creëerde: Giovanni Vanneste zette een mooie counter op, maar het schot van Kristof Vandenberghe spatte uiteen op de vuisten van de bezoekende goalie. Twee minuten later was het wel prijs. Na een vrije trap/assist van Kristof Vandenberghe kon Nick Borgonjon uit een vrijwel onmogelijke hoek de bal heerlijk voorbij de verbaasde bezoekende doelman binnen knallen. Lang zou ZVV niet genieten van deze voorsprong. Amper een minuut later stond het 1-1 op de bordjes. De gelijkmaker kwam er na een Waregemse tiktak-combinatie waarbij de bal als het ware in het Brugse doel werd “gelopen”. Na een periode van relatieve rust zat het venijn opnieuw verborgen in het slot van de eerste helft. In de 22ste minuut kreeg de Waregemse “Rijkaard” (look a like) een vrijgeleide van de Brugse verdediging. Drie "verdedigers" werden eenvoudig in de wind gezet en met een pegel plaatste hij de bal staalhard voorbij Frederik Warnauts. Groenzwart gereageerde echter gevat want luttele seconden later kon Michaël Trancez een vrije trap van Kristof Vandenberghe in doel te deviëren. Het slotakkoord was weggelegd voor Waregem. Met een puntertje werd de 2-3 ruststand vastgelegd.
Na het rustsignaal was het Cercle die het best uit de startblokken schoot. Amper een minuut later werd de 3-3 al opgetekend. Een vrije trap van (opnieuw) Kristof Vandenberghe werd door Michaël Trancez enig mooi tegen de touwen gejast. Azhar Waregem gaf ZVV echter geen ruimte om te ademen. Twee minuten later keek groenzwart opnieuw tegen een achterstand aan. Een mooie individuele klassenflits werd onhoudbaar in de kruising getorpedeerd. Cercle kwam deze mokerslag nooit meer te boven en zag de Waregemse bezoekers geleidelijk aan uitlopen tot 3-7. ZVV probeerde sporadisch nog tegen te prikken, echter zonder succes. (Séba)
Ploegsamenstelling: doelman Frederik Warnauts en de spelers Nick Borgonjon, Shiva Stellamans, kapitein Michaël Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en Giovanni Vanneste.

30 oktober 2015: Eendracht Waregem - ZVV CERCLE: 11 - 6

ZVV Cercle Brugge moet de duimen leggen tegen vinniger Waregem.
ZVV Cercle Brugge was gedurende 30 minuten de evenknie van Waregem, nadien ging het licht bij groenzwart onverbiddelijk uit en liep de score op naar een onvermijdelijke 11-6. De wedstrijd begon nochtans niet slecht voor ZVV. Na acht minuten spelen, stond er een billijke 2-2 op het scorebord. Jonas Declerck (op assist van Kristof Vandenberghe) kon een vroege voorsprong van Waregem al snel ongedaan maken. Een minuut later schoot Michaël Trancez, na een afgemeten voorzet van Jonas Deklerck, ZVV zowaar op voorsprong. De vreugde was echter van (zeer) korte duur: met een puntertje plaatste de thuisploeg de stand opnieuw in evenwicht. Na deze furieuze openingsminuten kregen we een periode van relatieve rust voorgeschoteld. Dit duurde tot vijf minuten voor het einde van de eerste helft want toen was "Allez, nous sommes partis". Net zoals in de beginminuten werd dit gekruid met vier doelpunten, ditmaal wel niet evenredig verdeeld. Eendracht Waregem schoot als eerste wakker. De Brugse doelpaal en Frederik Warnauts konden niet verhinderen dat Waregem de 3-2 liet optekenen. De reactie van Cercle mocht er wel zijn: met een gemillimeterd afstandsschot plaatste Wim Brabant de 3-3 op het bord. In het slotfase liet Cercle zich echter nog tweemaal ringeloren door snel uitgevoerde counters. Zo werd er gerust met een 5-3 achterstand.
Terwijl de groenzwarte ploeg nog aan het nagenieten was van de rustperiode, ging Waregem er met een Lamborghini-start vandoor. Het fluitsignaal galmde nog maar net door de aftandse sportzaal of de 6-3 was al een feit. Gelukkig sloeg de dieselmotor (Mercedes Vito) van ZVV tijdig aan. Michaël Trancez kon op vrije trap de 6-4 op het bord plaatsen. Een minuut later kreeg Michaël zowaar de kans om ZVV terug in de partij te knokken maar zijn kopbal strandde jammerlijk op de lat. Dit was duidelijk het kantelmoment in de partij, ZVV kwam deze tegenslag niet meer te boven en moest lijdzaam toezien hoe de score verder opliep naar 10-5, want bij 7-4 had Kristof Vandenberghe een vrije trap tegen de touwen gejast. In het slot van de partij kon Glenn Vanderhaegen op voorzet van Wim Brabant nog milderen tot 10-6. Het slotakkoord was nog weggelegd voor Waregem zodat een vinniger thuisploeg het uiteindelijk haalde met 11-6. (Séba) 
Ploegsamenstelling: doelman Frederik Warnauts en spelers Wim Brabant, Jonas Declerck, Michaël Trancez, Tom Van Maele, Kristof Vandenberghe en kapitein/coach Glenn Vanderhaegen 

23 oktober 2015: ZVV CERCLE - Uniroof Hamme: 5 - 0 ff
Met de komst van staartploeg Uniroof Hamme, dat nog maar één schamel puntje bijeensprokkelde, hoopte de ganse Cerclefamilie op een tweede seizoenszege en de daaraan gekoppelde twee punten. Het werd uiteindelijk een overwinning in geschenkverpakking want in de loop van donderdagavond besloot de tegenspartij forfait te geven omwille van een teveel aan gekwetste spelers. Met de toegekende punten stijgt ZVV in de rangschikking naar een gedeelde zesde stek. (bévé)

16 oktober 2015: zvc Assebroeke - ZVV CERCLE: 5 - 2

ZVV Cercle Brugge koelbloedig afgemaakt door leider zvc Assebroeke
Het is een open vraag wie dit seizoen punten zal afpakken van zvc Assebroeke. Alvast niet ZVV Cercle Brugge. In de eerste 15 minuten van de eerste helft hield groenzwart de autoritaire leider nog enigszins onder de knoet. Maar na het openingskwartier was het voor ZVV eerder achter de feiten aanlopen. Na het fluitsignaal prijkte in de vooroorlogse sportzaal een 5-2 eindstand op de bordjes.
Het eerste vernoemenswaardige doelgevaar werd wel opgetekend door groenzwart, maar Giovanni Vanneste zag zijn pegel geklemd worden door de thuisgoalie. Na deze lichte waarschuwing nam Assebroeke resoluut het heft in handen. Dit resulteerde snel in de 1-0 na een fijne combinatie en de 2-0 via een frommelgoal. Met een afgemeten diepe bal probeerde Kristof Vandenberghe Gio voor doel af te zonderen maar de lobbal eindigde net over. ZVV Cercle puurde moed uit deze actie en dit resulteerde zowaar in de aansluitingstreffer. Bartje Decleene jaste vanuit een schuine hoek de bal naast de verbouwereerde kenny Creyf tegen de netten. De ervaren thuisploeg geraakte niet in paniek en plaatste prompt een tussenversnelling. Nog voor de rust kreeg een stabiel en controlerend Assebroeke meer grip op de partij. Zo werd de 3-1, weliswaar door een bos van benen, in het doel gedeponeerd. Met deze tussenstand werd ook gerust.
In de 5de minuut van de tweede helft werd de wedstrijd in een definitieve plooi gelegd. De thuisploeg kon via een solotocht de score uitdiepen tot 4 - 1. Maar Cercle was niet zinnens zich zo maar naar de slachtbank te laten leiden. Met de inbreng van Shiva Stellamans kwam er meer vaart in de Cercle-acties. Dit leidde tot drie doelrijpe doelkansen en poogde groenzwart de thuisploeg nog aan het wankelen te brengen. Tevergeefs echter. Zo kende een 1 tegen 3 situatie geen positief gevolg, plaatste Bartje een voorzet van Shiva net naast de paal en strandde een lob van Giovanni in de handen van de keeper. In de 20ste minuut diepte Assebroeke op counter (!) de score nog verder uit naar 5 - 1. Het slotakkoord was weggelegd voor Giovanni. Hij kon de bal afhandig maken van de klungelende goalie en simpel in doel deponeren. Met een 5 - 2 eindstand is het niveauverschil duidelijk aangetoond. (Séba)
Ploegsamenstelling: doelman Frederik Warnauts, Bartje Decleene,
Shiva Stellamans, kapitein Michaël Trancez, Tom Van Maele,  Kristof Vandenberghe en Gio Vanneste Coach: Glenn Vanderhaegen

25 september 2015: ZVV CERCLE - Moratex Lebbeke: 6 - 10
ZVV had andermaal een lastige klant aan het knap voetballende Moratex Lebbeke. Met drie floddergoals in de eerste minuten zag het er belabberd uit voor de ploeg die aantrad met een zeer jonge bank. Toch reageerde groenzwart gezwind via Michaël Trancez die een  gekruiste voozet van Gio Vanneste in een tijd in doel afrondde. De remonte werd echter niet verder geconcretiseerd toen Nick Borgonjon een diepe voorzet nipt overhoeks naast doel keilde. Ook niet toen even later de bezoekende doelman een rebound van Kristof Vandenberghe onverhoeds repareerde. Lebbeke voelde het tij keren en sloeg met een knappe een-twee bewging toe. Michaël had daarop pech toen z'n geplaatste vijrschop pal op de paal eindigde. Ook Kristof zag zijn poging geweerd. Moratex voelde het gevaar dreigen en via hun prijsschutter werd de 1-4 in enkele minuten tijd omgezet naar 1-6. Pal vóór de rust werd het nog 2-6 via Gio met een plaatsbal tussen keeper en paal.
Nadat Shiva Stellamans een doelrijpe poging gestopt zag worden, liep Lebbeke verder uit tot 2-8. Cercle zag tussendoor tot drie maal toe een kans geweerd door de bezoekende keeper. Het waren daarentegen de bezoekers die op een eenvoudige manier met een sleepbal de 2-8 scoorden. Met een plaatsbal van Michaël werd het nog 3-9, maar was het kalf toch al helemaal verdronken. Keeper Frederik Warnauts waagde sole zijn kans en slaagde er waarempel in vanop 10 meter zijn opponent te vloeren. Met een geplaatste lob van Gio over een wanhopig graaiende keeper werd de kloof nog gedicht tot 5-9 maar Moratex zocht de dubbele cijfers. Uiteindelijk kreeg een verdienstelijk Cercle nog een zesde doelpunt met een owngoal nadat drie opeenvolgende poging strandden op de keeper. (bévé)
Ploegsamenstelling: Frederik Warnauts, Nick Borgonjon, Jonas Declerck, Shiva Stellamans, Michaël Trancez, Kristof Vandenberghe, Jaron Vanderhaegen en Gio Vanneste

11 september 2015: ZVV CERCLE - Rapid Subs Beernem: 11 - 1
Wat aanvankelijk een moeilijke wedstrijd leek te worden, is uiteindelijk een overwinning geworden met een voor ZVV uitzonderlijke monstenscore. Tijdens de eerste helft stootte groenzwart op een stevige tegenstander en niets liet vermoeden dat er veel doelpunten zouden vallen. Rapid joeg nochtans uitdrukkelijk naar de openingstreffer en schakelde daarvoor zijn meespelende doelman in. Dat zou uiteindelijk de doodsteek worden van de Berenploeg. Een uitgekookte Nick Borgonjon profiteerde maximaal van foute passings tussen een "veldspeler" en de keeper, en kon daardoor verschillende keren de afgesnoepte bal in het lege doel deponeren. Of zoals Cruyf het ooit zei: "elk voordeel heeft zijn nadeel". Toch bleef de beslissende afloop van de wedstrijd lange tijd uit. Aan de rust kon het met 3-0 nog alle kanten uit. De bezoekers bleven echter in hun drang naar scoren vervallen in het nemen van risico's met alle gevolgen van dien. Nick scoorde niet minder dan zes maal en nam hiermee het leeuwenaandel van de doelpunten voor zijn rekening. Giovanni Vanneste en Shiva Stellamans namen er elk twee voor rekening en Kristof Vandenberge nam de elfde voor zijn rekening. (bévé)
Ploegsamenstelling: Frederic Warnauts, Nick Borgonjon, Shiva Stellamans, Kristof Vandenberge, Glenn Vanderhaegen, Tom Vanmaele en Giovanni Vanneste.

4 september 2015: CKB Puurs - ZVV CERCLE: 7 - 3
De ploeg diende voor de verplaatsing naar titelpretendent CKB Puurs een vervanger te zoeken voor doelman Frederic Warnauts die voor geruime tijd in het gips zit. Hij functioneerde dan maar als interim-coach en gaf zijn plaats node aan Jonas Deklerck die meteen mocht debuteren in het nieuw aangevat kampioenschap. Aanvankelijk verliep de partij vrij evenwichtig en nadat de thuisploeg kon uitlopen tot 2-0 zorgden kapitein Glenn Vanderhaegen en Nick Borgonjon voor een 2-2 gelijkspel aan de rust.
De tweede helft was er echter teveel aan en de thuisploeg, waarin gewezen PS Oostkampspeler Dimitri Lempereur verrassend aantrad, liep met de regelmaat van een klok uit tot 5-2. Nick kon wel nog milderen maar uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten op 7-3. Thuisploeg CKB Puurs was te sterk voor ZVV. (bévé)

Ploegopstelling: Jonas Deklerck, Nick Borgonjon, Jasper Quicke, Steve Stellamans, Michaël Trancez en kapitein Glenn Vanderhaegen.