Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Provinciaal Kampioenschap 2010/2011

vrijdag 29 april 2011: zvc Strubbe DAMME - DUMPI MART: 4 - 4

Voor zijn laatste wedstrijd van het kampioenschap moest DUMPI MART naar Moerkerke voor de confrontatie met Strubbe Damme. Een gelijkspel was voldoende om de 9de plaats te behalen.  Coach Renzo Jacobs werd geconfronteerd met enige selectieproblemen, maar kon wel opnieuw beroep doen op keeper Frederic Warnauts en kon daardoor zijn gebruikelijke doelman Brian Franco gebruiken als veldspeler.

Dumpi Mart kwam 1-0 achter maar Steven Deprest maakte vlot gelijk. De thuisploeg lukte net voor rusten een 2-1 voorsprong. Na de pauze gaf Steven Deprest er plots de brui aan en liet zijn maten zo maar in de steek.  Dumpi Mart beschikte niet langer over wisselmogelijkheden, was even aangeslagen maar kapitein Jeroen Demeulenaere trok zijn ploeg opnieuw op gang en … bracht de bordjes in evenwicht. Brian Franco etaleerde zijn balgevoel door zowaar met een hieltje een knappe goal te lukken.  Mathias Lagrou liet met het scoren van een 4de doelpunt Dumpi zelfs even dromen van een overwinning. Maar de bierstekers zetten alles op alles en slaagden er net voor tijd in om nog een puntje thuis te houden. Daardoor beëindigen beide opponenten het kampioenschap met evenveel punten maar prijkt Dumpi Mart een rij hoger omdat een overwinning meer werd behaald. Toch een puike prestatie voor een ploeg die, na twee promoties op rij, zijn eerste seizoen op het hoogste provinciaal niveau zich zonder meer weet te handhaven in een toch niet te onderschatten zware reeks met enkel kampioen VKR Ingelmunster als ploeg "buiten categorie. De volgende 10 ploegen volgen binnen een spanwijdte van slechts 10 punten!

Dumpi Mart: Frederic Warnauts; Jeroen Demeulenaere; Wim Brabant, Steven Deprest, Brian Franco en Mathias Lagrou.

vrijdag 15 april 2011: ISC De Zwaan AARTRIJKE - DUMPI MART: 7 - 6

DUMPI MART SLACHTOFFER VAN EIGEN SPORTIVITEIT

De thuisploeg dient in te staan voor een terreinafgevaardigde, desnoods dient een speler deze taak op te nemen tot een niet-speler de functie overneemt. De Zwaan Aartrijke beschikte slechts over 5 spelers en wou geen speler opofferen. Scheidsrechter Pirard kon de wedstrijd dus van start laten gaan. Na een kwartuur gezaag en gezever en na lang aandringen van Dumpi Mart - met het aanbod van de Dumpispelers om eveneens met slechts 4 spelers te spelen -, stelde ISC dan toch een speler aan als délégué en ontsnapte zo als lantaarndrager aan een forfait ! Een wel vreemde houding van de thuisploeg die met dit forfait bijna zeker de degradatie niet meer zou kunnen ontlopen.

Aangezien de fanions niet dienden aan te treden tegen Rillp '79 Etterbeek (wordt normaliter uit competitie genomen met een algemeen forfait ingevolge 3 forfaits in de loop van het seizoen) kon coach Renzo Jacobs beroep doen op Glenn Vanderhaegen en Nick Borgonjon die zo na hun revalidatie wedstrijdritme konden opdoen in het vooruitzicht van de bekerfinale van 20 mei aanstaande.

De Zwaan gokte in de 4 tegen 4 opstelling op het systeem van een mee opkomende doelman en daar vond Dumpi tijdens de aanvangsfase geen tegenzet voor. Het resultaat na 8 minuten was een droge 3-0 voorsprong voor de thuisploeg met telkens een scorende keeper ! Gelukkig kon Bram Demey even later toch milderen. Dit was ook het signaal voor coach Jacobs om toch een beroep te doen op zijn 5de speler en zo druk te zetten op de opkomende keeper. Maar het duurde nog tot de 20ste minuut vooraleer Nick Borgonjon de aansluitingstreffer kon scoren. Kapitein Demeulenaere was vervolgens nog dicht bij de gelijkmaker, maar het was uiteindelijk Bram Demey die met nog 2 minuten te spelen de bordjes in evenwicht bracht. Op dat moment kwam een inderhaast opgetrommelde terreinafgevaardigde opdagen zodat ook De Zwaan de rest van de wedstrijd kon verder spelen met 5 man.

De thuisploeg handhaafde tijdens de 2de helft de tactiek met de opkomende doelman.  De wedstrijd was nog niet helemaal op gang of ISC liep verder uit dank zij … zijn doelman!  Zowaar 4 maal naeen de doelman die scoort, waarschijnlijk ongezien in de analen van het zaalvoetbal. En als toemaatje gaf hij even later nog de assist voor een 5de goal. Met nog 10 minuten te spelen zag Mathias Lagrou zijn mooie dribbel beloond met een goal: 5-4. Een minuut later viel Demey echter gekwetst uit, beschikte Dumpi niet langer meer over een wisselspeler en streden beide ploegen wederom met gelijke wapens. Een perfecte uitworp van de thuisdoelman bereikte zijn aanvallende medemaat die ongenadig Dumpi's sluitstuk Brian Franco fusilleerde: 6-4.  Nick Borgonjon bezorgde Dumpi echter even later met een kanonbal op vrije trap de aansluiting. De Zwaan voelde het gevaar dreigen en reageerde onmiddellijk met een nieuwe treffer. Daarop drukte Dumpi zijn tegenstander tijdens de laatste 5 minuten tegen het doel en slaagde erin om via Lagrou een goaltje dichterbij te komen. Het was echter de doelman van Aartrijke die het laatste woord had door op de slotseconde de meubelen te redden op een poging van zijn overbuur Franco. Hiermee mag hij, na het scoren van 4 doelmunten en het afleveren van een assist, gerust zichzelf tot absolute matchwinnaar kronen.  ISC De Zwaan mag zich heel gelukkig prijzen met het wedstrijdverloop en heeft nu, eigenaardig genoeg, na de perikelen voor aanvang van de wedstrijd, het eigenaardig wedstrijdverloop in de aanvangsfase en deze winst in geschenkverpakking, zijn degradatielot in eigen handen.

Dumpi Mart: Brian Franco; Jeroen Demeulenaere; Nick Borgonjon, Bram Demey, Mathias Lagrou en Glenn Vanderhaegen.           

8 april 2011: DUMPI MART - Eendracht BEVERHOUT: 12 - 5

Het beoogde punt om het behoud definitief te verzekeren werd binnengehaald. Meer zelfs, het werd een klinkende overwinning waarmee Dumpi Mart zich een verlengstuk mag breien aan zijn 1ste seizoen op het hoogste provinciaal niveau.

Coach Renzo Jacobs kon over een voltallige kern beschikken en Bram Demey bracht met een fabuleus afstandschot zijn ploeg op voorsprong. Jeroen Demeulenaere trof kort daarna de paal. De bezoekers staken daarop hun neus aan het venster met een voorlangs paserende bal en na 9 minuten kwamen ze met een feilloos omgezette strafschop op gelijke hoogte.  Even later kwamen een Beerlanders, verrassend genoeg, zelfs op voorsprong na nonchalant spel van de Brugse verdediging. Op het kwartier mocht Camara, na een actie van Kevin Deprest, de gelijkmaker binnenduwen. Een serieuze versnelling zorgde in 4 minuten tijd voor een ommekeer van 2-2 naar een comfortabele 6-2 voorsprong met goals van Deprest (2x), Lagrou en Camara.  Even voor rusten milderde Beverhout nog tot 6-3, trof  Demeulenaere nog maar eens de lat en deed Lagrou dit exploot na.

De 2de helft was nog maar pas gestart of Bram Demey herhaalde het scenario van de eerste helft met het ongemeen hard binnentrappen van een rechtstreekse vrije trap.  De bezoekers, in degradatienood als voorlaatste in de rangschikking, vochten zich terug naar 7-4, maar even later gaf Brecht Goethals, op aangeven van Demeulenaere, de wedstrijd een definitieve wending.  Wim Brabant en Camara brachten de teller vervolgens op 10 en Beverhout kon nog even tegenspartelen met een 5de tegentreffer. Demeulenaere slaagde er vervolgens nogmaals in om de paal te viseren en Bram Demey dribbelde even later alle tegenstand op een hoopje en werkte nog succesvol. In de slotseconde kon kapitein Demeulenaere dan toch eindelijk zijn goaltje meepikken na vanuit een scherpe hoek de bal van paal tot paal toch nog over de doellijn te krijgen. 

Proficiat aan allen met dit resultaat en in het bijzonder alle spelers en begeleiders die het behoud na het eerste jaar activiteit in 1ste provinciale realiseerden. Meteen kunnen de laatste twee wedstrijden ongedwongen worden afgewerkt en misschien eindigen de beloften alsnog bovenin de middenmoot van dit toch eigenaardig verlopen kampioenschap.

Dumpi Mart: Brian Franco; Jeroen Demeulenaere; Wim Brabant, Housseine Camara, Bram Demey, Kevin Deprest, Brecht Goethals, Mathias Lagrou en Glenn Vanderhaegen.

1 april 2011: DUMPI MART - Brasseur BLANKENBERGE: 5 - 5

DUMPI MART buigt een 0-4 achterstand om naar een gelijkspel!

Aangezien de eerste ploeg vrij was, konden enkele uit revalidatie terugkerende spelers uitgetest worden bij de B-ploeg. Zo ondermeer Nick Borgonjon en verrassend ook Glenn Vanderhaegen die na een afwezigheid van bijna 2 maanden plots groen licht kreeg. Beiden konden trouwens probleemloos de wedstrijd uitspelen. DUMPI kon niet beschikken over de zieke doelman Brian Franco, de licht gekwetsten Mathias Lagrou en Frederic Warnauts en Kevin Deprest die rust werd gegund. Steven Deprest, die in het verleden al eens onder de lat stond, startte als doelman.

Het 2de geklasseerde Brasseur Blankenberge, bezig aan een sterk seizoen, gaf te kennen het spelletje sportief te willen spelen en geen geschenkjes uit te zullen delen. Dat vertaalde zich in efficiënt spel waarin bijna iedere kans werd benut en omgezet in een doelpunt. Dumpi Mart kreeg in de 1ste helft ook een vijftal doelrijpe kansen, maar kon geen enkele keer scoren al was er ook een dosis pech mee gemoeid toen een dropbal van Goethals de lat raakte. De rust werd bereikt met een droge 0-3 achterstand.

Coach Renzo Jacobs ruilde Steven Deprest in doel voor Nick Borgonjon met de bedoeling de druk van achteruit te verhogen en Steven als spelverdeler te gebruiken. Aanvankelijk leek dat niet te zullen lukken. Eerst kon Nick nog redding brengen na balverlies van een niet in zijn dagje zijnde Wim Brabant, maar tenslotte diende hij zich toch gewonnen geven. Maar het was bewonderenswaardig hoe de ploeg zich bij de 0-4 achterstand toch een weg probeerde te knokken naar die zo belangrijke openingstreffer dat het ook verdiende. Daarnaast moest een 5de tegentreffer ten alle prijs vermeden worden om de wedstrijd toch nog te kunnen doen kantelen. De mee opkomende Borgonjon werd verschillende keren goed in stelling gebracht door Vanderhaegen en Deprest en plots was die belangrijke goal er na 13 minuten. De kustploeg had geen antwoord in petto want amper 2 minuten later lagen, opnieuw met twee kanonballen, weer 2 ballen in het mandje zodat de aansluiting in enkele minuten tijd gerealiseerd werd. Het was dan ook een domper toen 2 minuten later een uitval van Brasseur leidde tot 3-5 nadat Nick eerst nog redding kon brengen maar in de rebound de bal tegen de touwen zag vliegen. Met iets meer attentheid van de verdedigers kon die goal zeker vermeden worden! Maar de kopjes gingen niet naar beneden, integendeel. DUMPI bleef druk voeren met het gevaar op een counter te lopen. Camara kreeg plots een geniale inval toen hij in de box werd aangespeeld door Demeulenaere. Met de rug naar doel draaide hij van zijn tegenstander weg, kapte nog een verdediger uit en liet de vrijstaande Wim Brabant toe in het dak van het doel te besluiten: 4-5. Door de tactiek van de opkomende doelman werd de hardwerkende kapitein Demeulenaere vervolgens leep als vrije man uitgespeeld en verschalkte hij de bezoekende portier: 5-5 met nog 3 minuten te spelen. DUMPI MART ging nu volluit voor de overwinning maar strandde uiteindelijk op een meer dan verdienstelijk gelijkspel na een spectaculaire 2de helft. Alweer een puntje dichter bij het behoud. Volgende week kan de klus geklaard worden mits winst in eigen tempel tegen rechtstreeks concurrent Eendracht Beverhout, al zal dat nu niet van een leien dakje lopen tegen een onder zijn waarde gerangschikte ploeg!

De helden van Dumpi Mart: doelmannen Steven Deprest en Nick Borgonjon; Jeroen Demeulenaere; Wim Brabant; Housseine Camara, Brecht Goethals en Glenn Vanderhaegen.

25 maart 2011:  DUMPI MART - zvc RICCORDIE DE HAAN: 2 - 5

Kapitein Demeulenaere ontbrak en Vanpoucke stuurde zijn zoveelste kat.  Een grieperige Deprest nam plaats op de bank samen met de licht geblesseerde gelegenheidskapitein Wim Brabant. Housseine Camara speelde bijna de ganse 1ste helft en was veruit de gevaarlijkste man bij Dumpi.  Dank zij een uitstekend presterende doelman Brian Franco stond het aan de rust gevleid 1-0 dank zij een goal van Wim Brabant.  Eerlijkheid gebiedt om te melden dat de bezoekers wel twee maal het doelhout troffen.

Aanvankelijk zag de 2de helft er nog goed uit voor de groenzwarte beloften tot doelman Brian Franco zich na een tiental minuten toch moest gewonnen geven.  Daarna zag je de Brugse krachten zo wegvloeien.  "Er op en er over" dachten de kustjongens en dat deden ze ook.  Na een 3de keer de paal op hun weg te hebben getroffen, lukte het hen dan in 2 minuten tijd om toe te slaan en uit te lopen tot 1-3.  Wanneer doelman Franco na 18 minuten dan ook nog eens geblesseerd uitviel, was de wedstrijd meteen beslist.  Toch laaide de hoop nog even op toen bij een 1-4 stand Brecht Goethals scoorde maar tevergeefs want in de slotseconden werd het nog 2-5.  Volgende week 1 april is er de thuiswedstrijd tegen Brasseur Blankenberge.  Mogelijke winst brengt het behoud weer wat dichter bij.

Dumpi Mart: doelman Brian Franco; Wim Brabant, Hoessein Camara, Bram Demey, Kevin Deprest, Brecht Goethals en Mathias Lagrou.

14 maart 2011: Electro Raes Heist - Dumpi Mart: 4 - 8

Het belofteteam zette met een verdiende overwinning tegen Electro Raes, een ploeg die behoorlijk bovenaan 1ste provinciale meedraait, alweer een behoorlijke stap richting behoud.

Na 2 minuten nam Mathias Lingier een vrije trap die, al dan niet bewust, bij Camara terecht kwam, die binnen tikte. Amper een minuut later trof Kevin Deprest de paal en miste Camara de rebound. Onmiddellijk daarna werd Deprest potig werd aangepakt in het strafschopgebied en de terecht toegekende penalty werd feilloos omgezet door Mathias Lagrou: 0-2 na 4 minuten.  Naar het einde van de 1ste helft, bij een vrije trap voor de thuisploeg, was de referee nog de plaats van het "muurtje" aan het afmeten toen thuisspeler Dieter Devinck de bal gewoon rechtdoor in het lege doel trapte.  De voltallige Dumpiploeg stond perplex en vocht het doelpunt aan dat toch werd gevalideerd. Even later moest de aangeslagen ploeg de gelijkmaker toestaan na een vermijdbare goal. Gerechtigheid geschiedde toen Camara 3 minuten voor rusten de bal overhoeks binnen trapte. Deprest en kapitein Demeulenaere kregen elk nog een kans die ze niet konden verzilveren en Wim Brabant kreeg terecht geel toen hij zich revancheerde na een niet gefloten handspel van zijn opponent. Ruststand: 2-3.

Na de rust was er een heerlijk kopbaldoelpunt van Deprest die na een heerlijke opening van Demeulenaere voor zijn man opdook en staalhard de netten deed trillen voor de ogen van een verbouwereerde thuisportier. Waarschijnlijk nog niet van dat doelpunt bekomen torpedeerde deze de doorgebroken Lagrou die gelukkig ongedeerd kon verder spelen. Een geel karton was de terechte straf voor de onsportieve boosdoener.  Kevin Deprest kon nadien de voorsprong uitdiepen tot 2-5 en Lagrou, opnieuw op strafschop, amper 2 minuten later tot 2-6.  Dumpi zette zijn tegenstander volledig voor schut toen na een prima assist van Deprest Brecht Goethals het 7de goal in het dak van het doel plaatste. Bij de thuisploeg kreeg Devinck nog een geel karton onder zijn neus geduwd na kunst- en vliegwerk met Camara, ook op zijn minst voor discussie vatbaar.  Even later stonden beide ploegen qua spelers weer gelijk toen een compenserende gele kaart werd getrokken voor een lichte overtreding van Mathias Lagrou, daarenboven zijn eerste fout van de wedstrijd. In de 19de minuut maakte de referee er een totale klucht van toen doelman Franco bestrafte nadat hij een bal opraapte voor de neus van de thuisaanvaller die gewoon rechtdoor verder liep. De ref zag er een strafschop in en die werd zonder enig fluitsignaal onmiddellijk omgezet terwijl Brian zich nog klaarmaakte. Camara zorgde even later met een heerlijke vrije trap voor 3-8 en kapitein Demeulenaere slaagde er zo waar in om een driehoeksaanval van op de doellijn te besluiten met de bal tegen de paal te trappen en die vervolgens via de andere paal buiten te zien gaan.  In de slotminuut was de 4de tegentreffer enkel nog voer voor de statistieken. Gelegenheidscoach Glenn Vanderhaegen en verzorger Noel Lekens mogen hun ploeg feliciteren met de kalmte die kon bewaard worden bij de op zijn minst zeer “warrige” leiding.

Dumpi Mart: Brian Franco; Jeroen Demeunelaere; Wim Brabant, Hoessein Camara, Kevin Deprest, Brecht Goethals en Mathias Lagrou.  

4 maart 2012: Dumpi Mart - Dynamo Damme: 8 - 5

 Onverwachte overwinning

De Dumpi-jongens zetten een uitzichtloze 1-4 situatie na een kwartier in de 1ste helft om in een broodnodige zege.

Kapitein Jeroen Demeulenaere werkte een vroege achterstand vlot weg, maar moest met zijn team een koude douche ondergaan met 3 bezoekende goals in 10 minuten tijd.  Wim Brabant milderde tot 2-4 en bracht zo weer hoop in het Brugse kamp.  Het kantelmoment was de uitwijzing van Gianni bij de bezoekers die Kevin Deprest onderuit had gehaald.  Demeulenaere trof nog eens de paal en Lorenzo Devriendt pikte na zijn non-activiteit enkele speelminuutjes mee.

Na de pauze stond geen maat meer op Dumpi Mart dat onder impuls van een zeer gemotiveerde Deprest die ook de aansluitingstreffer lukte.  Wim Brabant deponeerde na een resem kansen de gelijkmaker in het dak van het doel.  Deprest kreeg er maar niet genoeg van en dolde met zijn tegenstanders.  Hij scoorde dan ook de verwachte 5-4.  Eventjes nog spartelde Dynamo tegen met de gelijkmaker tot gevolg.  Daarna schotelde Deprest na een dubbelpass met Wim Brabant deze de 6-5 voor.  Amper 1 minuut later of Deprest prikte er weer een tegen het net.  Mathias Lagrou vuurde nog een streep af op de paal en Deprest lukte net niet de wedstrijd definitief te beslissen.  Slechts uitstel, want Borgonjon legde na 18 minuten de eindstand vast met een heerlijke stiftbal.  Doelman Brian Franco hield verder zijn netten schoon al kreeg hij wel wat bijstand toen de bezoekers twee maal het doelhout troffen.  Met deze onwaarschijnlijke terugkeer en een verdiende zege kon Dumpi Mart tevens het degradatiespook wat verder van zich afwentelen!

Dumpi Mart: Brian Franco; Nick Borgonjon, Wim Brabant, Hoessein Camara, Jeroen Demeulenaere, Kevin Deprest, Lorenzo Devriendt en Mathias Lagrou.

18 februari:   DUMPI MART - VKR Ingelmunster: 4 - 7

In de strijd voor het behoud in 1ste provinciale leek deze wedstrijd tegen leider VKR Ingelmunster (met nog 7 wedstrijden voor de boeg reeds 12 punten boni) een bijna ongelijke strijd.  Nochtans begonnen de oranjehemden, met Steven Deprest verrassend terug na een lange afwezigheid, vrij goed aan de partij: na 8 minuten scoorde kapitein Jeroen Demeulenaere de openingstreffer.  De bezoekers konden op de 14de minuut op vrije trap gelijkstellen, maar even later kon Kevin Deprest de bezoekende portier voor de 2de keer te grazen.  Later vergat hij wel om 2 uitstekende mogelijkheden te verzilveren.  De bereikte 2-1 voorsprong aan de rust was wel een verrassende maar aangename tussenstand.

Na de pauze werd het een fysische slag en wijzigde de score om de haverklap.  Eerst kwam Ingelmunster op gelijke hoogte, klom vervolgens op voorsprong, maar Kevin Deprest maakte die ongedaan: 3-3 na 8 minuten.  Het werd een poosje windstil maar plots was er opnieuw die verschroeiende versnelling van de leider die in één minuut de 3-5 op het bord bracht.  De thuisaanhang was overtuigd dat het kalf verdronken was.  Maar dat was zonder “vliegende keeperFrederic Warnauts gerekend die met een pegel nog wat hoop in Brugse harten bracht op 4 minuten van het einde.  Helaas, het mocht niet baten.  In de slotminuten legde de autoritaire leider met nog 2 goals de eindstand vast.  Het verweer van de Dumpi-jongeren was opmerkelijk en moet een opsteker zijn voor de wedstrijd van maandag aanstaande in Middelkerkse.  Winst in de vierpuntenwedstrijd tegen rechtstreekse achtervolger Juwelier Coens kan het degradatiespook definitief wegwerken.

Dumpi Mart: Brian Franco; Jeroen Demeulenaere; Wim Brabant, Houssein Camara, Kevin en Steven Deprest en Brecht Goethals.     

KAMPIOENSCHAP 2010/2011

4 februari: DUMPI MART - VOSSESLAG: 3 - 3

In de hevige strijd tegen de degradatie is elk punt meegenomen maar wanneer men met nog één minuut voor de boeg de overwinning alsnog uit handen moet geven, is de pil van een gelijkmaker moeilijk te slikken !  Camara kon de score openen maar mistte onbegrijpelijk en aan de overkant verkwanselden de bezoekers kans na kans tot grote ergernis van hun coach.  Uiteindelijk lukten ze dan toch hun treffer na 20 minuten: 0-1 en meteen ook de ruststand.

6 Minuten na de herneming volgde dan een discutabele fase waarin coach Renzo Jacobs en Mathias Lagrou werden uitgewezen met geel na hevig protest omdat Vosseslag de 0-2 scoorde nadat de bal uit het speelveld zou zijn geweest.  Dumpi gaf echter niet op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer.  Wim Brabant zag een gaatje in de draai en schoof de bal mooi binnen.  Dumpi voerde de druk nog hoger en even later stond de gelijkmaker reeds op het bord na een fantastische treffer van Camara in de kruising.  Het was nu Dumpi die kans na kans verkwanselde met vooral Camara in een hoofdrol.  Wanneer hij aan 100 procent zou afwerken, eigenlijk utopisch, zouden alle degradatiezorgen verdwenen zijn.  Een sterk bezige Wim Brabant kroonde zich nog tot held en antiheld.  In de 22ste minuut bezorgde hij Dumpi een optie op de overwinning na een mooi doelpunt.  Maar in de laatste minuut verliet hij plots het verdedigend muurtje waardoor de sterk keepende doelman Franco geen schijn van kans had op de rechtstreekse vrije trap die het triest eindverdict voor Dumpi luidde.  Een serieuze domper na een wedstrijd waar meer uit te halen was

Dumpi Mart: Brian Franco; Bart Van Poucke; Wim Brabant, Hoessein Camara, Jeroen Demeulenaere, Brecht Goethals en Mathias Lagrou.

24 januari 2011:  De Smash Blankenberge - Dumpi Mart Cercle: 7 - 5

Niettegenstaande zijn blessuregevoelige knie werd doelman Frederic Warnauts toch bereid gevonden om het DUMPI-doel te verdedigen.  Gelegenheidscoach Glenn Vanderhaegen kon slechts beschikken over 6 spelers, wat eerder een nadeel dan een voordeel bleek te zijn. Onbegrijpelijk daarnaast hoeveel kansen Dumpi Mart tijdens de wedstrijd verkwanselde, wat zich uiteindelijk vertaalde in het eindresultaat.

De thuisploeg zette in drie minuten tijd een 0-1 achterstand om in een 4-1 voorsprong.  Deze ommekeer en een onterechte uitwijzing voor Lode Vanoverschelde waardoor geen wisselspeler meer beschikbaar was, bleken bepalende factoren te zijn voor de 4-3 ruststand (Dumpi-goals van Camara, Vanoverschelde en Demeulenaere).  Daarnaast was het doelhout niet minder dan drie maal spelbreker voor meer Dumpi-doelpunten.

Na de pauze brak de veer bij Dumpi wanneer de thuisploeg opnieuw twee maal kon scoren.  Kevin Deprest zorgde even voor een opflakkering, maar een ongelukkig own-doelpunt van kapitein Demeulenaere bezorgde zijn ploeg de nekslag: 7-4.  Tot overmaat van ramp stonden paal en lat opnieuw tot twee maal in de weg.  Een zoveelste kans dan voor het duo Deprest - Camara werd uiteindelijk nog afgerond door Kevin die duidelijk niet zijn dagje had.

Het werd uiteindelijk een wedstrijd die op basis van het aantal kansen altijd moet gewonnen worden.  Een slechte beurt dus voor Dumpi dat door deze nieuwe nederlaag blijft steken op de voorlaatste stek.  Knokken tot het einde zouden we zeggen en niet opgeven want bloemen worden slechts uitgereikt aan de meet.

Dumpi trad aan met volgende eerder beperkte kern: Frederic Warnauts, Jeroen Demeulenaere, Wim Brabant, Houssein Camara, Kevin Deprest en Lode Vanoverschelde.  

21 januari 2011:  DUMPI MART Cercle - Rapid Boys BEERNEM: 3 - 2

 De belofteploeg moet het nog steeds stellen zonder zijn twee keepers en zowel Lorenzo Devriendt als Brecht Goethals en gelegenheidsdoelman Bart Van Poucke dienden af te haken.  Gelukkig kon weer beroep worden gedaan op Lode Vanoverschelde en Mathias Lagrou die nu de taak van doelman op zich nam en een bepalende rol zou spelen in de zege.

Dumpi Mart kwam na 6 minuten op voorsprong via Vanoverschelde en twee minuten later verdubbelde Wim Brabant de tussenstand.  Kapitein Jeroen Demeulenaere kwam wel nog twee maal dicht bij een 3de treffen maar het bleef bij een 2-0 ruststand na een genietbare 1ste helft.

Na 5 minuten in de 2de helft scoorde Beernem de aansluitingstreffer en even later verkwanselde Camara een heldere kans.  Met een bal tegen de onderkant van de lat kwamen bezoekers dicht bij de gelijkmaker die er op de 19de minuut ook effectief kwam met een harde vrijschop waartegen Lagrou geen verhaal had.  Dumpi diende de krappe voorsprong vast te houden om zo de 3 puntenkloof met zijn rechtstreekse opponent te verkleinen tot 1 punt.  Kevin Deprest zorgde met een dribbel waar enkel hij een patent op heeft, voor een verlossende 3-2 voorsprong.   Met man en macht werd deze tussenstand gedurende de 5 laatste minuten verdedigd en behouden dank zij een wonderredding van stand-in keeper Mathias Lagrou op een "gemaakt" doelpunt.

Spijtig genoeg behaalden 4 van de 5 staartploegen de volle pot zodat de zege geen onmiddellijk soelaas biedt.  De kloof echter tussen de 4de gerangschikte en Dumpi Mart bedraagt slechts 4 punten, en tussen de 6de en Dumpi amper 3 punten.  Met 10 ploegen op twee overwinningen van elkaar verwijderd is alles nog mogelijk in 1ste provinciale.

Dumpi Mart: doelman Mathias Lagrou; kapitein Jeroen Demeulenaere, Wim Brabant, Houssein Camara, Kevin Deprest en Lode Vanoverschelde.

14 januari 2011:  Jong Tempo Team Sijsele - Dumpi Mart Cercle: 4 - 1

Net zoals de fanions kreeg ook de belofteploeg te kampen met selectieproblemen en kon niet beschikken over Lorenzo Devriendt (werkomstandigheden), doelmannen Brian Franco en Frederic Warnauts (kwetsuur en ziekte), Brecht Goethals (studies) en Mathias Lagrou (nieuwjaarsreceptie).  Toch leverde deze partij een openbaring op:  Bart Van Poucke daagde terug op, nam plaats in doel en bewees door zijn coaching en plaatsing keeperstalent in huis te hebben.  Gelukkig kwam Jonas Defruyt, jeugdproduct van ZVV, de ploeg omwille van de uitzonderlijke omstandigheden uit de nood helpen en was Lode Vanoverschelde verlost van een langdurige hardnekkige blessure. Aangevuld met kapitein Jeroen Demeulenaere en vaste man Wim Brabant leverde dat dan toch nog 5 valiede en dappere groenzwarten op.  Na hun wedstrijd met de eerste ploeg in Middelkerke kwamen Deprest en Camara de ploeg nog versterken als wisselspelers.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten bezig of Jonas Defruyt kon de 0-1 tegen de netten prikken nadat de bal van paal naar paal kaatste.  In een genietbaar op en neer gaande wedstrijd, zonder echt veel doelgevaar, was het wachten tot voorbij het kwartier toen de ingevallen Deprest zijn eerste bal binnenkant paal zag uitgaan.  Gelegenheidsdoelman Bart Van Poucke zag plots 2 man voor hem opduiken maar pareerde met een ultieme reflex.  Deprest kreeg nog een uitstekende mogelijkheid en de thuisploeg trof de paal na een foutje in de Dumpi defensie.  Camara stond op slag van rust plots oog in oog met de thuisportier, talmde te lang en weg was de kans op 0-2.

Tijdens de rust laaiden in het thuiskamp de emoties hoog op en waren er heftige woordenwisselingen.  Coach Renzo Jacobs spoorde zijn mannen daarom aan daarvan te profiteren, maar dat pakte anders uit.  Na amper 3 minuten stond Dumpi met zijn neus op de harde feiten gedrukt.  Eerst zaaide een doorsteekbal voor verwarring en was de gelijkmaker een feit: 1-1.  In diezelfde minuut werd er te slap verdedigd en zag Bart de bal opnieuw achter zich landen.  En tot overmaat van ramp ging de bal bij een nieuwe thuisaanval door een bos van benen alsnog tegen de touwen.  Een ware ommekeer.  Dumpi Mart viel volledig in de put na de discutabele uitwijzing van Bart Van Poucke die de bal al dan niet buiten zijn doelgebied met de hand zou beroerd hebben.  Kevin Deprest nam nu als 2de (of 4de?) gelegenheidsdoelman plaats in de kooi en moest zich onmiddellijk gewonnen geven op de vrije trap: 4-1.  Dumpi vervolgde echter met de moed der wanhoop: Defruyt zag een vrije trap overgaan, Camara trof de buitenkant van de paal en tot ergernis van de Dumpispelers blies de ref tot 2x toe af en ontnam daardoor het voordeel op 2 uitstekende mogelijkheden!  Al met al een overdreven eindscore.  Dumpi moet nu dringend "operatie redding" inzetten dat feitelijk onder zijn reële waarde gerangschikt staat.  Dit kan reeds volgende week thuis tegen de Rapid Boys Beernem tegen wie in de heenwedstrijd nog een 5-0 bijna werd omgebogen tot een gelijkspel.

27 dec. 2010:  DUMPI MART onderuit in inhaalwedstrijd

Dumpi diende zijn inhaalwedstrijd tegen Rapid Boys Beernem, en tevens de laatste wedstrijd van de heenronde, tijdens de kerstvakantie af te werken met een sterk onthoofde ploeg.  Door allerlei redenen waren K. Deprest (IK verloren), L. Devriendt (ziek), M. Lagrou (reis), W. Brabant (werk) en B. Van Poucke en St. Deprest afwezig en diende Nick Borgonjon opgeroepen op toch maar te kunnen beschikken over een wisselspeler.

De Dumpiverdediging kreeg tijdens de 1ste helft geen vat op tegenstrever Keereman die een belangrijk aandeel had in de 4-0 ruststand.  Nochtans waren er enkele kansjes voor de groenzwarten, maar ze konden niet geconcretiseerd worden.  Jammer zo zou achteraf blijken.

De 2de helft was nog pas gestart of de Rapid Boys liepen verder uit tot 5-0 en leek de toestand hopeloos.  Maar een gele kaart voor Keereman bracht de kentering.  De thuisploeg begon slordig te voetballen, doelman Franco kwam een paar keer gepast tussen en Camara kon, na de ganse Rapidverdediging in de wind gezet te hebben, gepast Borgonjon bedienen die de eerredder kon scoren.  Gelegenheidscoach Glenn Vanderhaegen porde zijn poulains verder aan en het onverwachte deed zich voor: Camara lukt uiteindelijk toch zijn goal, Borgonjon zette een penalty ingevolge fout op kapitein J. Demeulenaere om en Camara bracht in de slotminuut er in om met een mooie krulbal de stand alsnog op 5-4 te brengen.  Te laat evenwel om nog een gelijkspel uit de brand te slepen.  Ietwat meer concentratie tijdens de 1ste helft en met enkele van de afwezige spelers erbij zou een overwinning omzeggens een zekerheid zijn geweest !

Na de heenronde is er nog niets beslist inzake de degradatie.  Minstens 8 ploegen komen hiervoor nog in aanmerking.  Het behoud zal afhangen van de wijze waarop de ploeg kan aantreden tijdens de komende wedstrijden.

Samenstelling: Brian Franco, Jeroen Demeulenaere, Nick Borgonjon, Houssein Camara, Brecht Goethals en Frederic Warnauts.