Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kampioenschap 2014-2015

vrijdag 26 april: zvv DUMPI MART - Paravang BLANKENBERGE: 3 - 9
Waardig verweer

Sterkhouders Brian Brysse en Lorenzo Devriendt werden voor de confrontatie tegen het derde gerangschikte Paravang Blankenbere omringd door niet minder dan vijf scholieren. Ze deden het tijdens de eerste helft meer dan goed maar na de rust brak de veer. In korte tijd kon de finalist voor de komende Beker van West-Vlaanderen uitlopen tot 1-5. De voorsprong werd wel gereduceerd door 3-5 maar tijdens de laatste tien minuten scoorde Blankenberge nog vier maal.

Ploeopstelling: doelman Frodo Poupeye en de spelers Brian Brysse, Lorenzo Devriendt, Chauncey Martis, Broes Miny, Shiva Stellamans en Loic Vanhooreweghe

vrijdag 3 april: Boone DAMME - zvv DUMPI MART: 3 - 1
Kansen niet afgemaakt

Hekkensluiter Boone Damme nam van de komst van Dumpi Mart de gelegenheid te baat om zijn eerste zege van het seizoen binnen te halen. Voortbouwend aan een ploeg voor de toekomstige seizoenen trok Dumpi naar Moerkerke met niet minder dan 5 scholieren in zijn rangen: Chauncey Martis, Broes Miny, Ben Schmidts, Shiva Stellamans en doelman Frodo Poupeye.
Na een pittige eerste helft lieten de poulains van coach Renzo Jacobs zich wel eens betrappen op een jeugdzonde en dat werd cach afgestraft door de meer geroutineerde thuisspelers. De hekkensluiter liep zo uit naar 2-0 maar diende toch op zijn hoede te blijven van het jonge geweld dat voortdurend het volle pond gaf. Een combinatie tussen Broes en Ben werd in een tijd doorgestoken naar de afgezonderde Chancey die net voor de rust voor de aansluiting zorgde.
Een verkeerd anticiperen op een vrije trap leidde tot de 3-1. Doelman Frodo verhinderde nog een vierde treffer en Shiva en Brian kregen elk nog een kans op de aansluiting. Al met al mag de ploeg terugblikken op een goede prestatie tegen een ploeg die absoluut niet op zijn plaats in de rangschikking staat. (IvdH)

vrijdag 21 maart: zvv DUMPI MART - Rapid Deaf 12 BEERNEM: 1 - 6
Waardig verzet niet ten volle beloond

De komst van de sterkst scorende ploeg van 1ste provinciale naar Varsenare  (gemiddeld 8 doelpunten/wedstrijd) beloofde niet veel goeds. En toch wist de Dumpi-garde een afstraffing te voorkomen. Onder leiding van coach Björn Devrieze werd opnieuw gekozen voor een gezonde mix van "routiniers" en "jonge veulens". De ploeg, op het terrein meesterlijk gestuurd door een onverzettelijke kapitein Tom Van Maele, liet zich niet gemakkellijk rollen en het werd dan ook een evenwichtige partij. Het werd bij nefralgieke momenten wel duidelijk dat de dovenploeg beschikte over meer routine en de individuele sterkte het verschil maakte in de eindafrekening. Het scoreverloop verliep zeer evenwichtig met drie bezoekende doelpunten in de eerste en drie in de tweede helft. Dat het aantal tegenstreffers niet hoger opliep, was voor een groot deel te danken aan het attente werk van keeper Jonas Declerck. Scholierenkeeper Frodo Poupeye deed het dan niet onaardig als veldspeler. Kapitein Tom Van Maele zag zijn inzet beloond met het eerreddend doelpunt.
Slotsom van deze aangename wedstrijd: hoopvol voor het volgend seizoen wanneer de scholieren een jaartje ouder en ervaring rijker zullen zijn. (bévé)

Ploegsamenstelling: doelman Jonas Declerck en de spelers Brian Brysse, Brecht Goethals, Chauncey Martis, Frodo Poupeye, Shiva Stellamans, kapitein Tom Van Maele en Loic Vanhooreweghe

vrijdag 6 maart 2015: zvv DUMPI MART - Electro Raes HEIST: 1 - 4
Jeugdig Dumpi betaalt leergeld

De Dumpiploeg onderging andermaal een verjongingskuur. Niet minder dan vijf (5) -18jarigen figureerden op het wedstrijdblad. De anciens Brian Brysse, David Tuytschaever en kapitein Brecht Goethals kregen dan ook de opdracht de jonge welpen bij te sturen waar nodig. Na een sublieme eerste helft liet Dumpi tijdens de tweede helft de zege geleidelijk ontglippen.
De eerste helft verliep zeer rooskleurig voor Dumpi Mart. Met fris en complexloos voetbal werd de kustploeg meermaals in verlegenheid gebracht. Dumpi kwam dan ook verdiend op voorsprong via Ben Schmidts. Met een weergaloze Messi-aanse dribbel degradeerde hij drie ervaren bezoekers tot ware figuranten en met een onnavolgbare koelbloedigheid werd de bal naast de verbouwereerde goalie in doel geplaatst. Dank zij een uitstekende parade van stand-in doelman Jonas Declerck kon de gelijkmaker nog verhinderd worden.
Waar de bezoekers tijdens de eerste helft niet het gepaste antwoord vonden op het jeugdig Dumpi-enthousiasme, was die er wel tijdens de tweede helft. Met fysisch maar fair zaalvoetbal kantelde de wedstrijd in vijf minuten tijd. Via twee stilstaande fases kwam Heist op voorsprong. Eerst met een merkwaardige en onuitgegeven lob over de muur en Jonas, vervolgens via een betwistbare strafschop voor vermeend handspel. De electromannen borduurden vervolgens verder op hun voorsprong en verdubbelden de tussenstand naar 1-4.
Dumpi betaalde tijdens de tweede helft tegen een uitgekookt en op ervaring terende E.R. Heist het noodzakelijke leergeld. Het belangrijkste is dat de jonge snaken hun kansen krijgen en deze ook ten volle grijpen! (Séba)

Ploegsamenstelling: doelman Jonas Declerck en spelers Brian Brysse, Brecht Goethals, Broes Miny, Ben Schmidts, Shiva Stellamans, David Tuytschaever, Loic Vanhooreweghe 

vrijdag 27 februari 2015: Rapid '99 BEERNEM - zvv DUMPI MART: 5 - 1
Te zwaar verdict

De confrontatie met de rode lantaarndrager Rapid '99 Beernem werd in het vooruitzicht van volgend seizoen aangegaan met een fel verjongde ploeg. Het werd een evenwaardige wedstrijd. Maar de oranjehemden vertoonden echter een duidelijk gebrek aan preciese afwerking. De eindcijfers geven dan ook een vertekend beeld van de waardeverhouding en de nederlaag is zwaarder dan ze lijkt.

vrijdag 20 februari 2015: ZVV DUMPI MART - Dekeyser GISTEL: 2 - 1
Eindelijk beloond

Voor de confrontatie tegen middenmotor Dekeyser Gistel trad de tweede ploeg aan in een onuitgegeven formatie. Naast organisatieproblemen (eerste ploeg op verplaatsing) en meerdere afwezige acteurs werd gesleuteld aan een noodoplossing. In doel werd scholier Frodo Poupeye geposteerd, Davy Tuytschaever deed zijn heroptreden na drie maanden blessureleed en interim coach Björn Devriese deed verder node een beroep op zijn zestienjarigen Chauntey Martis en Broes Miny. Zij zouden het uitstekend doen aan de zijde van de routiniers Angelo Dejonckheere, Brecht Goethals, Tom Van Maele en Lode Verschelde.
Tijdens de eerste helft waren er kansen langse beide zijden maar de twee doelmannen eisten een hofrol voor zich op. Gistel kon toch met 0-1 voorsprong de rust ingaan nadat Frodo een hard besluit onvoldoende met de vingertoppen kon beroeren.
Tijdens de tweede helft ontpopte de bezoekende doelman zich tot de held van de avond. Meerdere keren hield hij Dumpi van een verdiend doelpunt. Tot Lode Verschelde hemna een kwartier spel toch tegenvoets kon verschalken. In een zinderend slot zette Tom Van Maele met een harde knal knockout en bezorgde Dumpi hiermee een verdiende overwinning. (Ivdh)

Spelerskern: Frodo Poupeye, Angelo Dejonckheere, Brecht Goethals, Chauney Martis, Broes Miny, David Tuytschaever, Tom Van Maele en Lode Verschelde.

maandag 9 februari 2014: Bouwteam OOSTENDE - DUMPI-MART: 5 - 0
Strijdend ten onder

Dumpi Mart bracht een meer dan degelijke prestatie op de Haanse zaalvoetbalvloer maar kon niet verhinderen dat het tweede gerangschikte Bouwteam Oostende de punten thuis hield.
De wedstrijd startte hoopopgevend. Tot tweemaal toe kon een Dumpi-speler voor de Oostendse keeper afgezonder worden. Het ontbrak hen echter aan geluk om te scoren: de poging van Shiva Stellamans werd gered door de keeper en Brian Brysse kon niet optimaal profiteren van een voorzet van Shiva.
Naargelang de wedstrijd vorderde nam de ervaring en individuele klasse van de thuisploeg de bovenhand op de werklust van de Dumpi-ploeg. Waar Dumpi nog enigszins faalde bij de afwerking, kon Bouwteam in twee minuten tijd met een vrije trap en een mooie tussenversnelling een voorsprong van 2-0 afdwingen. Deze vier minuten vatten omzeggens perfect het wedstrijdverloop van deze wedstrijd samen: Dumpi dat met werkvoetbal poogt de bakens te verzetten, Bouwteam dat via ervaring en individuele klasse de juiste opening vond. Hierin ligt ook het verschil tussen de ploeg die bovenaan de rangschikking prijkt en deze die onderaan bengelt.
Dankzij enkele knappe reddingen van Jonas Deklerck kon de achterstand aan de rust beperkt worden gehouden tot 2-0.
De tweede speelhelft vertoonde hetzelfde spelbeeld als dat van de eerste helft. De 3-0 volgde al snel toen Jonas een afstandshot ongelukkig tussen de eigen benen in doel zag verdwijnen. Daarop kreeg Glenn Vanderhaegen nog een uitgelezen kans om de aansluiting te realiseren, maar de bal belandde pal in de handen van de verbouweeerde thuisdoelman. Bouwteam zoch gestaag naar de 4-0. Die kwam er slechts na knullig balverlies. En met een ongelukkig in eigen doel gedevieerde bal kwam de 5-0 eindstand op het bord. (Séba)

Ploegsamenstelling: JonasDeklerck, Brian Brysse, Brecht Goethals, Jasper Quicke, Shiva Stellamans, Tom Van Maele en Glenn Vanderhaegen.

vrijdag 23 januari 2014: DUMPI MART - Rapid Young Stars BEERNEM: 3 - 9
Van 2-0 voorsprong naar zware achterstand

Met een opnieuw zwaar vertimmerde ploeg  werd alles gedaan om de broodnodige punten aan huis te houden: Nick Borgonjon was bereid om de keeperstrui aan te trekken en oude rot Peter Deseure werd ingeschakeld als extra veldspeler.
Het wedstrijdverloop zag er aanvankelijk vrij riant uit, niet in het minst de score. Met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft stond Dumpi zowaar nog steeds 2-0 voor tegen de vijfde uit de rangschikking! Het eerste doelpunt kwam er van Jonathan Mascaux die een knap diep doorgestoken bal van Peter Deseure perfect aannam en verrassend overhoeks binnen knalde. Ook het tweede doelpunt was van de voet van Jo die een mooie indivicuele actie perfect afrondde. Maar plots leek bij de Dumpi-ploeg het vet van de soep. Niets lukt nog en in de resterende vijf minuten van de eerste helft raakte het bezoekende Rapid dan ook op gelijke hoogte.
Onmiddellijk na het op gang blazen van tweede helft gingen de bezoekers door op hun elan van de laatste vijf minuten van de eerste helft en ... de thuisploeg deed niet beter dan wat het presteerde tijdens het slot van de eerste helft! In de vijfde minuut kwam een verre uitworp van de bezoekende goalie verkeerd terecht op de voet van Lode Verschelde die hierdoor Nick onder meer verschalkte: 2-3. Dumpi was meteen van slag en de bezoekende doelpunten vielen als dode mussen in snel tempo in het Brugse doel. Dumpi kon wel net de dubbele cijfers van het bord houden. De ploeg kreeg toch nog het leedvermaak rond de bezoekende doelman die hopeloos bleef grabbelen naar een eigen doel devierende bal. (Séba)

Ploegsamenstelling: Nick Borgonjon, Brian Brysse, Brecht Goethals, Peter Deseure, Jo Mascaux, Jaron Vanderhaegen en Lode Verschelde

vrijdag 16 januari 2014: Rapid Home Decor BEERNEM - DUMPI MART: 2 - 8
Vierde seizoensoverwinning

Op bezoek bij de Home Decor-ploeg van Rapid Beernem was de verrassing groot dat de thuisploeg met moeite over vijf spelers kon beschikken. Doordat de eerste ploeg zijn geplande wedstrijd al op maandag had moeten spelen, waren 3 kernspelers bereid DUMPI een handje toe te steken en de ploeg te komen versterken. Het gevolg liet zich zien tijdens de tweede helft die er duidelijk teveel aan was voor de thuisploeg. het werd dan ook een eerder gemakkelijke 2-8 overwinning. (Bevé)

vrijdag 9 januari 2014: DUMPI MART - zvc ASSEBROEKE: 0 - 10
Dumpi Mart start 2015 met een kater

Vorig weekend liep bij omzeggens iedereen de champagne vlot naar binnen, werd er niet op een hapje meer of minder gekeken en werd er door de poelier reeds een doelgericht stappenplan opgemaakt om de kalkoenpopulatie terug op peil te krijgen.
Terwijl de veldvoetballers mochten genieten van de Turkse Riviera of Spaanse zon was het voor de zaalvoetballers opnieuw bittere ernst. Dumpi Mart kreeg meteen een klepper voorgeschoteld: onbetwist reeksaanvoerder zvc Assebroeke. Na de 7-2 nederlaag van de heenronde wist Dumpi dat het voor een quasi onmogelijke opdracht stond. De enige vraag die zich stelde was op welk getal de teller met het aantal doelpunten zou stoppen.
De wedstrijd kon slechts van start gaan nadat een aftands beschermingsnet verwijderd was. Coach Renzo Jacobs kon zonder enige vorm van hoogtevrees en met behulp van een volleybalscheidsrechtersstoel (oef) het vissersnet met een flukse backhandbeweging neutraliseren.
Na amper vijf minuten keek Dumpi al tegen een 0-2 achterstand aan. De oranjehemden hadden alle moeite van de wereld om uit de Assebroekse omknelling te geraken. De doelpalen en Frederic Warnauts brachten gelukkig wel meermaals redding. Zo was het wachten tot de 17de minuut vooraleer de stand aangedikt werd tot 0-3. In het slot van de eerste spelperiode kreeg Dumpi Mart een uitgelezen kans om te milderen maar na een mooie uitgesponnen aanval ging de bal van Shiva Stellamans nipt naast.
Ging zvc Assebroeke tijdens de eerste helft nog onzorgvuldig om met de gecreëerde kansen, na de rust had de leider meer geluk. Dumpi Mart verweerde zich wel kranig maar kon niet verhinderen dat het nog zeven doelpunten te incasseren kreeg. Twee van die doelpunten werden gescoord op strafschop, de eerste na een professionele fout en de tweede na een handsgeval van Lorenzo Devriendt  die zich even doelman waande. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een dubbele forfaiscore, die echter veel hoger had kunnen oplopen ware het niet dat de ploeg kon rekenen op een sterk keepende Frederic Warnauts. Ook het doelhout stond Dumpi Mart  bij tijd en wijle een handje toe. (Séba)

Ploegsamenstelling: Frederic Warnauts, Brian Brysse, Jonas Declerck, kapitein Jeroen Demeulenaere, Lorenzo Devriendt, Brecht Goethals en Shiva Stellamans, 

vrijdag 13 december 2014:   Paravang BLANKENBERGE - DUMPI MART: 2 - 10
DUMPI ondergaat wet van de sterkste.

Met een overdreven score beëindigde Paravang Blankenberge deze wedstrijd waarin Dumpi tot aan de rust (4-1 met een doelpunt van Brian Brysse) aardig meespeelde en goed weerstand bood. In de DUMPI-ploeg leverde scholier Shiva Stellamans andermaal bewijs van zijn kunnen.
De tweede helft was er echter teveel aan. Nadat Tom Van Maele een tweede doelpunt scoorde voor Dumpi zette de thuisploeg niet alleen de sleutel op de deur, maar trok onverwoed in de aanval. Het gevolg was een resem aan doelpunten totdat de dubbele cijfers bereikt werden. (IVdH)

Ploeg: Frederic Warnauts, Brian Brysse, Angelo Dejonckheere, Jeroen Demeulenaere, Shiva Stellamans, David Tuytschaever, Tom Van Maele en Lode Verschelde. 

vrijdag 28 november 2014:   DUMPI MART - zvc Bouwteam OOSTENDE: 4 - 9
Bouwteam Oostende bouwt match gezapig op (4-9)

Net zoals vorige week tegen co-leider zvc Assebroeke stond Dumpi Mart andermaal voor een loodzware opdracht en moest er opnieuw gekampt worden tegen een leider: Bouwteam Oostende. Bij Dumpi Mart werden er intern enkele noodgedwongen vervangingen doorgevoerd. Coach Renzo Jacobs nam plaats op de bank als veldspeler (in uiterste nood), de geblesseerde kapitein Jeroen Demeulenaere werd gepromoveerd tot hoofdcoach ad-interim en Frederic Warnauts kreeg de kapiteinsband opgespeld. Een hele waslijst aan veranderingen dus en notabene een nieuw “Guiness book” record: 3 trainers in evenveel speeldagen op het wedstrijdblad (toeval). Dumpi Mart schoot alvast zeer slecht uit de startblokken. Na nog geen 5 minuten spelen stond het reeds 0-2. Tot tweemaal toe werd de thuisploeg koelbloedig gepakt op de counter. Dumpi Mart had vooral grote moeilijkheden met de goed hoogspelende bezoekende goalie. Dit hoogspelen had natuurlijk ook een keerzijde, het luchtruim lag zo open om het bezoekende doel met lange afstandsraketten te bestoken. Angelo Dejonckheere had dit goed begrepen en via een afgemeten lob kon hij de aansluitingstreffer op het bord plaatsen. De bezoekers leken niet van slag integendeel, via tussenversnellingen en bij wijlen mooi “Tika Taka” voetbal werd de score verder uitgeBOUWd tot 1-5. Dumpi Mart kon enkel verBOUWereerd toekijken en hopen op een snel rustsignaal. In het begin van de tweede helft kregen een compleet ander wedstrijdbeeld te zien. Dumpi Mart kon zowaar in 5 minuten tijd de 1-5 omtoveren in een 3-5. De 2-5 kwam van de voet van Lode Verschelde. Via een afgemeten lob kon hij de hoogspelende goalie verschalken. De 3-5 kwam er na een enig mooi afstandshot van Tom Van Maele in de verste winkelhaak. Het was zonder twijfel het mooiste doelpunt van de avond. De bezoekende trainer leek danig van slag en via een korte woordenwisseling met de ref kreeg hij prompt een geel karton onder de neus geduwd. De bezoekers kozen er dan voor om met een Time-Out de rust in de rangen te bewaren en een vreemde wissel door te voeren: er werd geopteerd om een veldspeler tot keeper te bombarderen. Vreemde keuze, zeker gezien de stand, soit … het legde het Bouwteam alvast geen windeieren. Het bouwteam deed in het verdere verloop van de tweede helft zijn naam alle eer aan door de score gestaag verder uit te BOUWen naar 3-9. In het slot van de partij kan Dumpi Mart de 4-9 eindscore op het bord plaatsen. Robbie Creytens kon met een ultieme beenveeg de afgemeten voorzet van Brian Brysse in doel deponeren. Net zoals vorige week was dit een ingecalculeerde verliespartij. (Séba)

Dumpi Mart trad aan met doelman Frederic Warnauts (kapitein), Brian Brysse, Robbie Creytens, Angelo Dejonckheere, Brecht Goethals, Renzo Jacobs, Tom Van Maele en Lode Verschelde.

vrijdag 21 november 2014:   zvc ASSEBROEKE - zvv DUMPI MART: 7 - 2
Ingecalculeerde verliespartij

Iedereen was er zich van bewust dat punten rapen tegen de competitieleider geen sinecure zou zijn. Naast de ijzige zaaltemperatuur, amper een 6-koppige Dumpi Mart equipe en afgebladderde zijlijnen moest er notabene ook nog afgerekend worden met een sportzaal onwaardige zaalvoetbalvloer. Door de afwezigheid van coach Renzo Jacobs kreeg jongerentrainer Bjorn Devriese volop zijn kans om als hoofdcoach de lijnen bij Dumpi Mart uit te zetten. En laten we eerlijk zijn Dumpi Mart sloeg geen mal figuur tegen de leider. Het eerste echte doelgevaar van zvc Assebroeke was wel meteen raak. Via een mooie combinatie kon de thuisploeg in de vierde minuut het eerste doelpunt op het bord plaatsen. Dumpi Mart was echter niet van slag en bleef gezapige zoeken naar die ene opening. Dit geduld werd bijna beloond in de 9de minuut maar de vrije trap van Brian Brysse belandde door een bos van benen nipt naast in hoekschop. Assebroeke kende luttele minuten later meer geluk. Via een mooie individuele actie werd de 2-0 op het bord geplaatst. Tussen deze twee acties door werd de zaal opgeschrikt door een geblesseerde/gefrustreerde thuisspeler die het (on)nodig vond om een vuilbak vakkundig te molesteren. De speler kon gelukkig terug aantreden. De vuilbak had minder geluk en bleef levenloos/KO op de grond liggen. Soit, Dumpi Mart leek zich niets aan te trekken van dit fait divers en plaatste zowaar de 2-1 op het bord. Jeroen Demeulenaere kon via een afgemeten bal Lode Verschelde diep sturen en de thuiskeepende goalie zag zich genoodzaakt Lode foutief te stoppen. De daarop volgende penalty werd vakkundig door Brian Brysse benut. Lang kon Dumpi Mart niet genieten van deze aansluitingstreffer. In de 22ste minuut strafte de thuisploeg dom balverlies genadeloos af. De 3-1 was ook de ruststand.
Na de rust probeerde Dumpi Mart tevergeefs een stevige organisatie neer te poten. Met een sneller en veel vinniger spel liep de Assebroekse score nog op naar 7-1. In het slot van de partij kon Lode Verschelde via goed storend werk de 7-2 eindscore op het bord plaatsen. (Séba)

Dumpi Mart trad aan met doelman Frederic Warnauts en de spelers Brian Brysse, Jeroen Demeulenaere, Brecht Goethals, David Tuytschaever en Lode Verschelde.

14 november 2014:   DUMPI MART - zvc Boone DAMME: 4 - 3
DUMPI MART regisseert eigen thriller

Dank zij de afgelasting van de wedstrijd van de fanionploeg kon Dumpi een beroep doen op een resem spelers van de eerste ploeg. Het bijeen gekutselde "tweede" team trok alvast furieus van leer. Na amper 55 seconden belandde de eerste tegen de touwen. Brian Brysse kon met de hulp van de beide doelpalen de bal naast de bezoekende doelman plaatsen. De Dammenaars leken niet bij machte de Dumpi-supprematie te doorbreken. Integendeel, via een mooi uitgesponnen aanval kon Dumpi de score zowaar verder uitbouwen. De 2-0 kwam tot stand via Tom Van Maele die een mmoie aanval op poten zette en Glenn Vanderhaegen de scorekans op een schoteltje aanbood. Hierna liet Dumpi de teugels enigszins vieren waardoor Damme plots weer in kansen begon te geloven. Dit resulteerde snel in twee vlijmscherpe counters die gelukkig nipt naast de kooi van Frederic Warnauts eindigden. Brian leek net voor de pauze de wedstrijd in een definieve plooi te leggen door een afvallende bal staalhard in het bezoekende doel te torpederen. Maar nog voor de kampwisseling kon Damme nog reageren met een doelpunt.
Met een 3-1 voorsprong werd de tweede helft gezapig aangevat. Het eerste noemenswaardige gevaar liet zich pas op de 7de minuut noteren. Glenn en Nick Borgonjon schudden een mooi een-tweetje uit hun zaalvoetbalsloffen, maar Glenn kende geen geluk bij de afwerking. Met het uitblijven van de bevrijdende 4-1 sloeg de twijfel toe in de Dumpirangen. De bezoekers maakten hiervan grondig gebruik om terug te keren tot 3-2. Plots leek niets meer te lukken bij de Dumpispelers tot Nick met een knappe individuele acte en een buffelschot zijn ploeg opnieuw wat ademruimte gaf. Na die 4-2 voorsprong verzaakte Dumpi Mart om de score verder uit te bouwen. Zowel paal als doelman verhinderden een hoger score. Een ongeschreven voetbalwet zegt "wie zijn kansen niet afwerkt, krijgt vroeg of kaat het deksel op de neus". En ... in de 22ste minuut was het zover. Met een derde Dams doelpunt werd het zo nog onnodig spannend. Met knikkende knieën werden de laatste drie minuten ondergaan. Gelukkig was de Damse ploeg niet meer bij machte nog een doelpunt te scoren. Het laatste fluitsignaal klonk dan ook als muziek in de Brugse oren. (Séba)

Ploegsamenstelling: Frederic Warnauts, Nick Borgonjon, Brian Brysse, Jeroen Demeulenaere, Jasper Quicke, David Tuytschaever, Tom Van Maele en Glenn Vanderhaegen.

Vrijdag 28 oktober 2014: Rapid Young Stars BEERNEM - DUMPI MART: 2 - 1
Net niet ....

Het leek er lang op dat de wedstrijd zou eindigen op een scoorloos gelijkspel. Tijdens de eerste helft kregen beide ploegen wel enkele kansen waarbij thuisploeg Young Stars de betere om op voorsprong te komen. Tijdens de tweede helft was dit beeld gekeerd en kreeg Dumpi Mart de betere kansen maar de thuisdoelman hield stand. na een kwartier spel brak de Rapidploeg dan toch de ban met de openingstreffer. Drie minuten later was de tussenstand al verdubbeld! Dit bleef zo tot drie minuten voor affluiten wanneer Tom Van Maele (zijn tweede wedstrijd die avond voor Cercle!) een strafschop feilloos omzette. De spanning was te snijden tijdens de twee resterende minuten maar het verdiende gelijkspel bleef uit. (Bévé)

Maandag 20 oktober 2014: Electro Raes HEIST - DUMPI MART: 2 - 4
Tweede zege is een feit

Na een weekend bedenktijd tussen het onverdiend puntenverlies tegen Rapid '99 Beernem en de confrontatie met de kustploeg heeft Dumpi Mart gepast gereageerd met als resultaat een tweede seizoenszege. De verhinderde coach Renzo Jacobs selecteerde voor deze vierpuntenwedstrijd negen spelers op en gaf de scepter voor die maandagavond door in handen van Glenn Vanderhaegen, kapitein van de eerste ploeg. Jeugdverantwoordelijke Ivan Vanderhaegen functioneerde als afgevaardigde.
Na een gelijkopgaande eerste helft scoorden beide ploeg een doelpuntje. Brian Brysse, duidelijk de man in vorm, was de auteur voor het Brugse doelpunt.
Tijdens de aanvangsfase van de tweede helft kreeg Dumpi de beste doelkansen maar Brian faalde alleen voor doel en Nick Borgonjon miste zijn strafschop. De thuisploeg nam dit falen te baat om, tegen de gang van het spel in, op voorsprong te komen. Op het kwartier zette Nick zijn foutje recht met een subliem lobje. Even later zette Tom Van Maele in de rebound Dumpi op voorsprong. En Brian veegde even later na een soloactie zijn eerder falen weg. Met deze 2-4 zege krijgt Dumpi opnieuw aansluiting met de middenmoot. (IVDH)
Ploegsamenstelling: doelman Frederic Warnauts, Davey Allemeersch, Nick Borgonjon, Brian Brysse, Brecht Goethals, Jasper Quicke, David Tuyschaever, Tom Van Maele en Lode Verschelde

Vrijdag 17 oktober 2014: DUMPI MART – zvc RAPID 99 BEERNEM: 3 - 4
Gebrek aan efficiëntie!

Tegen hekkensluiter Rapid 99 Beernem heeft DUMPI er alles aan gedaan om deze vierpuntenwedstrijd winnend af te sluiten. Het brak de ploeg echter aan efficiëntie in de afwerking. Shiva Stellamans, zoon van ..., was als 15-jarige scholier opnieuw van de partij en speelde een prima partij! De stand bleef 22 minuten blank dank zij knap verweer van Rapidspeler Wim Geerolf. Tot overmaat van ramp bepaalden vlak voor rusten een floddergoal en een afgestrafte verdedigingsfout de 0-2 ruststand.
In een dominant begin van de 2de helft slaagde Dumpi er in via Brian Brysse en een magistrale lob van Tom Van Maele op gelijke hoogte te komen. De ploeg liet zich echter onmiddellijk erna verrassen. In een alles of niets eindoffensief werd balverlies genadeloos door de bezoekers afgestraft tot 2-4. Luttele minuten voor het affluiten viel nog de aansluitingstreffer maar het was te laat om nog een verdiend puntje uit de brand te slepen. Het wordt allicht opnieuw degradatieknokken ! (IVDH)
Dumpi Mart: Frederic Warnauts; Brian Brysse, Brecht Goethals, Shiva Stellamans, David Tuytschaever, Tom Van Maele, Glenn Vanderhaegen en Lode Verschelde.

Vrijdag 19 september 2014: DUMPI MART - Rapid Home Decor BEERNEM: 2 - 10
Dumpi Mart kon nooit een vuist maken

Wat begon als een mooie eindezomerdag (25° en volop zon) eindigde voor Dumpi Mart letterlijk en figuurlijk in het water. Dumpi Mart kon nooit een vuist maken tegen de vijf (!) bezoekende Beernemnaars. De match was nog maar pas op gang gefloten of de 0-1 ging al tegen de touwen. Ook een meevoetballende doelman Frederic Warnauts kon het tij niet keren. Integendeel, het hoog spelen van de Dumpi Mart gaf Home Decor Beernem volop de kans om het lege Brugse doel te bestoken met lange afstandshotten. Dit risico betaalde Dumpi Mart in de 12de minuut cash: een van de vele lange afstandraketten werd simpel in het lege doel gedeponeerd (0-2). Tot overmaat van ramp kreeg David Tuytschaever in de 17de minuut, na een professionele fout, een geel karton onder de neus geduwd. Dumpi Mart zocht zijn heil dan maar in afstandshotten (doelschopgebied, eerste lijn, tweede lijn, …). Jammer genoeg bracht dit geen soelaas. In het slot diepten de bezoekers de score verder uit tot 0-3. Opnieuw was het een goed gekadreerde lange afstandraket die de netten deed trillen. 
De tweede helft bracht niet veel beterschap. Dumpi Mart zat duidelijk in de hoek waar de klappen vielen. De  bezoekers bouwden de score gezapig verder op tot 0-9 en Dumpi Mart kon enkel lijdzaam toekijken. In de 20ste minuut kon Brian Brysse nog tegenprikken en een eerredende 1-9 op het scorebord plaatsen. Als reactie plaatste HD Beernem in het slot nog de dubbele cijfers op het bord. Het slotwoord was voor Dumpi Mart dat met een tweede treffer de eindtand op 2 - 10 vastlegde. Duidelijk een wedstrijd om snel te vergeten. (Séba)

Dumpi Mart trad aan met doelman Frederic Warnauts, Davey Allemeersch, Brian Brysse, Angelo Dejonckheere, Lorenzo Devriendt, David Tuytschaever, Tom Van Maele en Lode Verschelde 

Maandag 8 september 2014: DEKEYSER GISTEL - DUMPI MART: 4 - 0
Eerste helft nekt Dumpi

Deze wedstrijd op maandagavond bij zvc Dekeyser bracht niet het verhoopte resultaat: een tweede opeenvolgende overwinning. Integendeel. Tijdens de eerste helft wist Tom Van Maele wel enkele kansen af te dwingen, maar het ontbrak de ploeg aan het omzetten van de kansen in doelpunten. De thuisploeg liet niet na kansen af te dwingen en ze ook om te zetten in doelpunten. Zo werd de rust ingegaan met een 3-0 achterstand. Coach Renzo Jacobs meende de bakens te kunnen verzetten door de thuisploeg meer onder druk te zetten door doelman Frederic Warnauts als vijfde speler mee te betrekken in de aanval. Het leverde Dumpi Mart geen soelaas op. Integendeel, met een diepe verre bal dreef de thuisploeg de stand nog op tot 4-0. Beide ploegen kwamen tijdens de tweede helft ook niet tot reële doelkansen. (bévé)

Samenstelling Dumpi: Frederic Warnauts, Brian Brysse, Jeroen Demeulenaere, Brecht Goethals, Lode Verschelde, David Tuytschaever en Tom Van Maele.

Vrijdag 5 september 2014: DUMPI MART - FC VOSSESLAG: 4 - 2
Dumpi Mart sluit pittige seizoensopener winnend af

Op vrijdag 5 september stopte de wereld even met draaien en stond alles in het teken van de seizoensopener. Dumpi Mart kreeg alvast een klepper/oudgediende voor de kiezen geschoteld: FC Vosseslag. In het verleden stonden de onderlinge duels telkens garant voor spektakel. Dit was ook nu opnieuw het geval. Iedereen stond te popelen om het seizoen in schoonheid te openen en dit was ook duidelijk te zien in de aanvangsminuten. Na amper 5 minuten was het reeds prijs voor Dumpi Mart. Na een mooie individuele actie en dito voorzet van Brian Brysse kon Jeroen Demeulenaere net niet scoren. Gelukkig was Robbie Creytens goed gevolgd om de afvallende bal net naast de keeper in de doel te plaatsen (1-0). FC Vosseslag liet niet begaan en knokte zich, luttele minuten later, terug in de match door een vrije trap staalhard voorbij Frederic Warnauts in doel te deponeren (1-1). Door deze gelijkmaker kwam het evenwicht terug in de match. Dumpi Mart nam in deze fase wel het merendeel van het balbezit voor zijn rekening. Meermaals werd het doel van FC Vosseslag volledig omsingeld door de Dumpi-equipe. Deze omsingeling zorgde er ook voor dat de Dumpikeeper Frederic Warnauts meer en meer in het veldspel betrokken werd. Met resultaat. In de 17de minuut kon de meevoetballende Dumpikeeper met een strak afstandshot de 2-1 op het scorebord plaatsen. Deze tussenstand werd ook de ruststand.
De tweede voetbalhelft startte alvast desastreus voor Dumpi Mart. Na amper vier minuten spelen prijkte er 2-2 op het scorebord. FC Vosseslag kon via “Lucky shot/afzwaaier” de gelijkmaker scoren. Dumpi Mart reageerde gevat met een mooie collectieve aanval. Brecht Goethals zette zich goed door op rechts, Jeroen Demeulenaere leverde een perfecte voorzet af voor Brian Brysse, die beheerst afwerkte: 3-2. Dit was het sein voor Dumpi Mart om het gaspedaal nog iets verder in te drukken. Na goed Dumpibreiwerk kon Brecht Goethals de bezoekende doelman voor een vierde maal te grazen nemen met een knap afstandshot. FC Vosseslag kwam deze achterstand nooit meer te boven. Ook een time-out bracht geen zoden meer aan de dijk voor de bezoekers. Dumpi Mart speelde de match sluw als een vos uit. In het slot kreeg Brian Brysse nog een geel karton onder de neus geduwd. (Séba)

Wat hebben we geleerd:
Man van de match: Frederic Warnauts (reddingen/goede spelhervattingen + doelpunt)
Positieve punten: Eerste moeilijke klif omzeild, goede match van de debutanten (Lode en David) en euuh …. een ongeslagen reeks zeker?
Negatief punt: Het te warme/tropische microklimaat van de zaal

Dumpi Mart trad aan met doelman Frederic Warnauts, Brian Brysse, Jeroen Demeulenaere, Robbie Creytens, Brecht Goethals, Lode Verschelde, David Tuytschaever en Angelo Dejonckheere.