Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Kampioenschapstornooi 2013/2014

Zondag 6 april - Oostende / 6de en laatste tornooidag

Cadetten Groen geconfronteerd met spelerstekort
Geconfronteerd met amper twee (2) beschikbare spelers op een potentieel van dertien (13!) diende de groene ploeg van coach Peter Deseure en begeleider Gino Hubrecht forfait te geven voor hun wedstrijden van de laatste speeldag van de Provinciale Jeugdcup. Toch kon de witte cadettenploeg van Björn Devriese, die - eigenaardig genoeg - over niet minder dan acht spelers kon beschikken, niet hiervan gebruik maken om over de groene ploeg te wippen. Cercle Groen werd toch nog provinciaal vicekampioen en Cercle Wit strandt op één enkel puntje.

Fusion Oostende - Cercle Wit: 0 - 2

Tegen de rode lantaarndrager slaagde de ploeg er tijdens de eerste helft niet in te scoren. De beslissing viel tijdens de tweede helft wanneer kapitein Tim Vancompernolle en Chauncey Martis met hun doelpunt de kustploeg onder de knie kregen.

Cercle Wit - Carier Gistel A: 2 - 3

Jonas Waroux werd in doel vervangen door Hendrik De Winne. Tegen de directe achtervolger lagen twee technische fouten, in elke wedstrijdhelft een, aan de basis van de nederlaag. Nadat Gistel op voorsprong was gekomen na het omzetten van een vrije trap voor een foutieve terugspeelbal en een floddergoal, raakte Cercle nog net voor rust via Chauncey aan de aansluitingstreffer. Na de pauze stelde Tim verdiend gelijk maar een vrije trap voor een te lang talmen van doelman werd door Gistel optimaal omgezet in winst.

Carrier Gistel B - Cercle Wit : 6 - 2

De uiteindelijke provinciale kampioen was duidelijk een maatje te groot. Toch werd de wedstrijd afgesloten met overdreven cijfers. In de beginfase kreeg Cercle de beste kansen om op voorsprong te komen, maar daarna diende het zijn meerdere te erkennen in het technisch vaardige en krachtigere Gistel dat aan de rust reeds een 0-3 voorsprong bijeen trapte. In de tweede helft kon Sandro bij 0-4 milderen en trof Loic nog de paal. Cercle Wit diende daarop nog twee bijkomende treffers te slikken vooraleer Michiel in extremis een tweede goal kon aantekenen.

Cercle Wit - Cercle Groen: 5 - 0 ff

De onderlinge confrontatie en tevens de slotwedstrijd van de Jeugdcup 2013/2014 kon niet door gaan doordat coach Deseure over onvoldoende manschappen beschikte. Jammer.

Uiteindelijk eindigt de groene ploeg toch nog op de tweede plaats met 26 punten uit 20 confrontaties en een doelgemiddelde van 1,5 (65 gescoorde goals tegen 42 geïncasseerde). Zonder de drie gegeven forfaits en de 15 “toegestane” doelpunten zou het eindresultaat heel anders kunnen geweest zijn. De witte ploeg eindigt in het spoor van groen met 25 punten en een doelgemiddelde van 1,46 (55 gescoorde goals tegen 37 geïncasseerde). 

Zondag 16 maart - Gistel / 5de tornooidag

Cadetten Groen aan de leiding
Na zestien van de twintig te spelen wedstrijden blijft de groene cadettenploeg, samen met de B-ploeg van concurrent Carrier Gistel aan de leiding van de rangschikking. Cercle staat echter aan kop omwille van een wedstrijd meer gewonnen. De witte cadettenploeg volgt in het spoor van dit koppel op vijf punten. De slotdag op 6 april te Oostende zal bepalend zijn over de provinciale titel.

Cercle groen - Carrier Gistel A: 6 - 1
De wedstrijd werd noodgedwongen aangevat zonder doelman. Broes Miny offerde zich op en deed zijn werk (met de blote handen!) voor wat hij waard was. Tijdens de eerste helft werd soms met teveel drang naar vooruit gespeeld, waardoor het combinatiespel verwaarloosd werd. Tijdens de tweede helft werd daar wel de nodige aandacht aan geschonken. Onder impuls van Ben Schmidts en kapitein Jordy Vancappel kwam Cercle weinig in de problemen zodat het uiteindelijk een zeer verstandige overwinning werd.

Berca Middelkerke - Cercle groen: 1 - 4
Vaste doelman Robin Vandekinderen was nu wel beschikbaar en met brio want Middelkerke versierde enkele serieuze kansen, maar Robin pareerde alles. Na vijf minuten duwde de groene ploeg door en scoorde tweemaal. Toch kreeg Berca ook enkele kansen als gevolg van het te hoog spelen van de Cercleverdediging, maar Robin bleef attent. Cercle liep uit tot 3-0 maar diende dan toch een tegendoelpunt toe te staan. Uiteindelijk werd het 4-1 en kon Cercle de wedstrijd rustig uitspelen.

Carrier Gistel B - Cercle groen: 0 - 0
De twee titelkandidaten keken elkaar met evenveel punten op de teller, in de ogen. De groene Cercleploeg leidt wel de dans door een wedstrijd meer gewonnen en met dank aan de witte Cercleploeg die de Gistelse B-ploeg tot driemaal toe in bedwang hield. Beide ploegen wilden niet verliezen en speelden zeer geconcentreerd en tactisch. Onderling hadden spelers en coaches afgesproken de kamp af te werken met de sterkst mogelijke opstelling en zo weinig mogelijke wissels door te voeren. Wanneer een ploeg er dan toch eens in slaagde een doelkans af te dwingen, werd deze door de spanning verkwanseld. Hoewel Cercle de meeste doelkansen creëerde, was het gelijkspel al bij al een juiste uitslag.

Cercle groen - Fusion Oostende: 6 - 2
Coach Peter Deseure liet voor de vierde en laatste wedstrijd van de middag de spelers opdraven die tegen Gistel niet in actie kwamen, aangevuld met Ben Schmidts. In de aanvangsminuut opende Cercle al de stand. Er mocht dan ook verwacht worden dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden. Niet dus. Veel nonchalance leidde tot een onverwachte 1-2 achterstand. Een kleine bolwassing aan de rust (afgaan zou niet goed te praten zijn) resulteerde in een sterke tweede helft met mooie combinaties en sterke stilstaande fases. Dank zij een lepe Germaj Rousseau die de gelijkmaker scoorde en verder collectief spel werd het uiteindelijk nog een 6-2 overwinning.

Ploegsamenstelling Cercle Groen: Robin Vandekinderen, Larssen Dhiet, Broes Miny, Emile Pollet, Germai Rousseau, Ben Schmidts, Jordy Vancappel en Florian Vandesaffele

Zondag 23 februari - Varsenare / 4de tornooidag

Cadetten Groen winnaar van de tornooidag !
Tijdens de 4de tornooidag van de provinciale Jeugdcup waren zowel de “Groene” als de “Witte” cadettenploeg de betere van hun zwaarste opponenten Carrier Gistel A en B. De spannendste wedstrijd was die tussen Cercle Groen en Gistel B waarin de jongens van coach Peter Deseure en zijn assistent Gino Hubrecht pas in de slotseconden de overwinning binnenhaalden met een Arsenalscore, gescoord door Emile Pollet. Cercle Groen was ook de enige ploeg die tijdens deze tornooidag een overwinning met dubbele cijfers behaalde.

Cercle Groen - Cercle Wit: 2 - 2
De onderlinge confrontatie waarmee deze tornooidag werd ingezet kende geen eindoverwinnaar. Het werd een billijk gelijkspel tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. De witte ploeg, zonder Hendrick en Ischa maar met acht volwaardige spelers, wilde het positieve van het gehele seizoen voortzetten, ook tegen de groene collega’s. Groen startte met het meest balbezit, maar Wit repliceerde met een goede organisatie. Bovendien prikte het geregeld tegen en toonde veel lef. Maar het is Groen dat eerst voorkomt na een goede combinatie die aan de tweede paal wordt binnengetikt. Als reactie voerde Wit de druk wat op en maakt net voor rust gelijk via Chauncey Martis. Wit voelde dat iets viel meet te pikken, temeer Groen veel te individueel acteerde. Wit maakte daardoor de denkfout iets te aanvallend te spelen en soms eens de verdediging te verwaarlozen. Groen profiteerde dan ook van de situatie en kon de 2-1 scoren. Met de aanvallende instructies van coach Björn Devriese in het achterhoofd creëerde Wit heel wat kansen en kwam via Frodo Poupeye met nog 5 minuten te spelen op gelijke hoogte. Tijdens de resterende minuten toonden beide doelmannen hun kunnen met als resultaat dat de stand niet meer wijzigde. Cercle Wit, die collega Cercle Groen graag de titel gunt, speelde het spel eerlijk en snoepte verdiend een puntje af. Maar de steun kan komen door overtuigende prestaties tegen andere titelkandidaten

Carrier Gistel A - Cercle Groen: 1 - 3
De A-ploeg van Carrier Gistel was gebrand op een overwinning tegen de ploeg van Peter Deseure om zo hun collega’s van de B-ploeg te helpen bij hun rush naar de provinciale titel. Het koste enige moeite om los te raken van de Gisteljongens maar uiteindelijk werd een verdiende zege geboekt en na het gelijkspel van de openingswedstrijd de rush naar een succesvolle namiddag ingezet.  

Cercle Wit - Carrier Gistel B: 1 - 1
De Gistelse B-ploeg is dé te kloppen ploeg waartegen Wit dit jaar al twee keer kon stunten. Waarom dan geen derde keer? En zo de groene collega’s helpen in hun strijd voor de titel. Een goed georganiseerde ploeg gaf niet de minste ruimte aan de tegenstander en belette hen in hun spel te komen. En als er een opening viel was Jonas Waroux paraat om stand te houden. Naast een sterk verdedigend weerwerk creëerden de voorspelers enkele goede kansen. Onder impuls van “Duracel” Chaucey Martis wordt er gevochten als leeuwen en met de technische bagage van kapitein Tim kwam de ploeg verdiend op voorsprong na een mooie vrije trap van Victor, rots in de branding. Vervolgens werd geprobeerd om de wedstrijd uiterst geconcentreerd uit te spelen, in die mate dat Gistel gefrustreerd raakt, woorden krijgt met de ref met een gele kaart als gevolg. En toch geeft de ploeg de overwinning nog uit handen na een slechte bal van Sandro Mehmeti op vrije trap waaruit Gistel op de counter kan gelijkstellen. Met dit niet verwacht, maar knap gelijkspel tegen de titelpretendent offreerde de witte ploeg een mentaal voordeel aan de groene collega’s. Als enig minpunt kan worden aangewreven dat er soms teveel dribbelwerk gebracht wordt, allicht door de te grote gedrevenheid naar een overwinning.

Cercle Groen - Carrier Gistel B: 1 - 0
De clash tussen de twee titelpretendenten werd slechts op 5 seconden van het einde beslecht. Nadat gelegenheidsdoelman Jordi Hubrecht enkele miraculeuze reddingen had verricht, scoorde Emile Pollet het enige doelpunt van de wedstrijd.

Cercle Wit - Berca Middelkerke: 2 - 2
Berca Middelkerke is zowat het zwart beest van Cercle Wit en opnieuw scheen het die weg op te gaan. Cercle startte wat slordig en liet Berca in het spel komen. Zo kwamen ze ook verdiend 0-1 voor. Wit geraakte ook niet zo gemakkelijk aan doelkansen, maar kwam wel op gelijke hoogte na een door Michiel getrapte bal die de doelman slordig door zijn benen liet glippen. Door een slordigheid kwam Middelkerke nog voor de rust opnieuw op voorsprong. Het bleef een gelijkopgaande wedstrijd en na rust werd Chouncey, na enig gegunde rust, opnieuw voor de leeuwen gegooid. Meteen werd de druk opgevoerd en werden meerdere kansen bijeen gescharreld. En Chouncey scoorde met een geweldige plaatsbal naast de verste hoek!. Wat volgde, leek op “sturm und drang”: een ploeg die volop de overwinning najaagde. Maar meer dan twee keer de paal en een gepast tussenkomende doelman werd het niet. De kustjongens puurden een verdienstelijk gelijkspel uit de confrontatie.

Berca Middelkerke - Cercle Groen: 1 - 10
Tegen een dappere maar uitgeputte Bercaploeg behaalde de groene cadettenploeg als enige van de vijf deelnemende ploeg van de namiddag een eindscore met dubbele cijfers. Met deze derde zege van de dag en het puntje voor het gelijkspel tegen de witte Cerclevrienden komt virtueel aan de leiding van de rangschikking, op gelijke hoogte van Carrier B dat met slechts twee overwinningen en een drawn echter twee punten voorsprong prijs diende te geven.

Carrier Gistel A - Cercle Wit: 3 - 7
Na de wedstrijd tegen Berca Middelkerke was er wat peptalk nodig. Maar zonder complexen en met veel overgave werd Carrier A snel weggedrukt. Na bij vlagen sterke combinaties en met veel overzicht stond het al snel 0-3 na pareltjes van Sandro, Tim en Frodo. De stand liep via Loic en Tim verder uit tot 0-5 na een amusante eerste helft. Na de rust werden enkele positiewissels uitgevoerd en werd er verder goed gevoetbald. Door wat Brugse slordigheden kon Gistel twee keer tegen prikken tot 2-5. Maar de witte ploeg reageerde gepast en scoorde de 2-6 op een fantastische wijze. Na enige tijd op balbezit gespeeld te hebben, zetten Tim en Victor een één twee op, lobte Tim de bal naar het hoofd van de kleine en herboren Sandro die zijn tweede kon binnenkoppen. Na opnieuw een schoonheidsfoutje wordt het wel nog 3-6 en kan de wedstrijd rustig uitgespeeld worden. Was het niet van een opstootje tussen een gretige Chouncey en een tegenstrever en van Frodo die nog eens zijn talent etaleerde en de 3-7 eindstand heerlijk binnentrapte.

Ploegopstellingen:
Groen trad aan met doelman Robin Vandekinderen (alleen tijdens de eerste wedstrijd) en nadien prima vervangen door Jordi Hubrecht, Larsen D’Hiet, Emile Pollet, kapitein Jordy Van Cappel, Ben Schmidts, Germah Rousseau, Broes Miny, Florian Vanden Saffele en Jaron Schoonbaert.
Wit trad aan met doelman Jonas Waroux, Victor Descan, kapitein Tim Vancompernolle, Frodo Poupeye, Michiel Dutrieux, Chauncey Martis, Sandro Mehmeti en Loic Vanhooreweghe.

Zondag 26 januari 2014 - Gistel: 3de speeldag

Cercle Wit - Carrier Gistel B: 4 - 4
De openingswedstrijd van de 3de speeldag was meteen een confrontatie met de titelfavoriet. Door het ontbreken van kapitein Tim Vancoppernolle en zijn maten Chauncey Martis en Michiel Dutrieux kwam er voor coach Björn Devriese wat puzzelwerk aan te pas om zijn manschappen scherp te zetten. Hij opteerde voor een afwachtend spelsysteem om zo de sterke tegenstander op te vangen. De opdracht werd aanvankelijk goed opgevolgd, er werd in blok gespeeld en weinig ruimte weggegeven. Maar aan de rust was het na enkele schoonheidsfoutjes toch al 0-2. Na de rust werden de bakens enigszins verzet. Cercle zette de titelpretendenten iets meer onder druk, er wel zorg voor dragend niet te veel risico’s te nemen. En het leverde resultaat op: nieuweling Hendrik De Winne scoorde tweemaal. Een stunt leek in de maak, niet in het minst toen de Gistelse doelman de bal buiten zijn doelgebied met de hand speelde. De toegekende vrijschop werd omgezet door De Winne die hiermee een zuivere hattrick lukte. Gistel reageerde echter gevat en kon de “witte” muur doorboren. Maar de Cercleploeg liet zich niet pramen en kwam nog verdiend op 4-3 via Loic Vanhooreweghe. Er restte nog 6 minuten om Gistel zijn eerste nederlaag toe te dienen. De Godelievegasten gingen volop voor de zege maar de witte verdediging liet zich niet verschalken. Tot 20 seconden voor het einde de bal afwijkt en … in de verste hoek van het Cercledoel verdwijnt. Tevredenheid om het gelijkspel, maar tevens ontgoocheling voor het stom vierde tegendoelpunt die een stunt wegblies.

Berca Middelkerke - Cercle Wit: 3 - 8
Na het verrassend gunstig resultaat tegen de koploper waren enkele spelers te enthousiast en zo onvoldoende geconcentreerd voor de partij tegen Berca. Het gevolg was dat Cercle na amper 5 minuten tegen een 3-0 achterstand opkeek. Coach Devriese voerde onmiddellijk twee wissels in. Met succes. De achterstand werd vlotjes weggewerkt en aan de rust stonden de bordjes gelijk met doelpunten van Ischa Cham, Hendrickx en Vanhooreweghe. Na de rust bewees Sandro Mehmeti eindelijk zijn kunnen met twee doelpunten en De Winne ronde het voetbalfeest verder af met een nieuwe hattrick of in totaal 4 doelpunten.

Cercle Wit - Carrier Gistel A: 4 - 2
De boodschap voor de wedstrijd luidde: op het elan verder gaan. Cercle domineerde de partij, speelde bij momenten voetbal in één tijd en dat resulteerde tot een 2-0 voorsprong aan de rust. Gistel kon wel sporadisch tegen prikken maar zonder gevaar voor doelman Jonas Waroux. Na de rust werd de tegendruk heviger en werd de aansluitingstreffer gescoord. Groenzwart reageerde volwassen, speelde zijn eigen spel en liep opnieuw uit. Verdediger Victor Descan werd bijna zot van geluk met zijn doelpuntje. Net voor tijd mocht Gistel nog tegen scoren maar de tweede zege van de dag was binnen.

Fusion Oostende - Cercle Wit: 1 - 1
In acht genomen de uitslagen van de vorige twee speeldagen werd de kustploeg aangezien als het zwakke broertje van de reeks, maar de Oostendenaars speelden de ganse namiddag op een stugge wijze. Zelfs Carrier B kon slechts moeilijk zijn wil er tegen opleggen en met moeite een 3-1 zege behalen. Een attent Cercle startte dan ook met goed combinerend spel, maar ofwel pareerde de doelman de kansen, ofwel ontbrak het tikje geluk bij de afwerking. Stilaan zette Fusion ook meer druk en maakte het de Brugse combinaties quasi onmogelijk. Het duurde zelfs tot halfweg de 2de helft vooraleer Frod Poupeye de openingstreffer lukte. Het bleef zoeken naar het geruststellende tweede doelpunt, maar het viel op drie minuten van het einde langs de verkeerde zijde. Dit gelijkspel betekent een ferme deuk in de gestelde aspiraties.

Ploegsamenstelling: doelman Jonas Waroux en de spelers Isha Cham, Hendrik De Winne, Victor Descan (kapitein), Sandro Mehmeti, Frodo Poupeye en Loic Vanhooreweghe. 

Zondag 20 oktober - Varsenare: tweede speeldag

De tweede speelzondag voor onze twee cadettenploegen, deze keer in de thuishaven te Varsenare, verliep vlekkeloos onder een behoorlijke belangstelling. Beide ploegen behaalden 3 overwinningen op 4 en Cercle Groen versloeg Cercle Wit in de onderlinge strijd.

Cercle Groen - Carrier Gistel A: 3 - 4
De jongens van Peter Deseure en Gino Hubrecht, die waarschijnlijk de enigen zullen zijn die titelfavoriet Carrier Gistel B kunnen bedreigen in de race naar de titel, lieten zich verrassen door hun A-ploeg. Groen acteerde tijdens zijn openingswedstrijd eerder teleurstellend en verzuimde een 3-1 voorsprong te consolideren. Gistel kwam in de slotfase zowaar driemaal tot scoren en haalde zo, tot eigen verwondering, de volle buit binnen.

Cercle Wit - Fusion Oostende: 4 - 0
De poulains van Björn Devriese controleerden de partij en leidden aan de rust met 2-0. De score werd in de 2de helft zonder verpinken nog verdubbeld. Kortom, een zeer “volwassen” partij van de witte ploeg.

Cercle Groen - Fusion Oostende: 10 - 1
Groen, duidelijk op zijn tenen getrapt, speelde een zeer geconcentreerde en verbeten partij waarin Fusion het kind van de rekening werd. Aan de rust was het al 6-1 met ondermeer vier opeenvolgende treffers van Jaron Schoonbaert. Gedurende de 2de helft werd de score nog opgedreven tot dubbele cijfers, wat meteen leidde tot de meest uit het oog springende uitslag van deze zondag.

Cercle Wit - Berca Middelkerke: 3 - 2
Spannende partij waarin de witte ploeg gevleid en tegen de gang van het spel in op een 1-0 voorsprong kwam, dan toch de gelijkmaker moest toestaan, maar aan de rust comfortabel leidde met 3-1. Met een vroeg tegendoelpunt bracht Berca opnieuw spanning in de partij en deze bleef aanhouden tot het laatste fluitsignaal dat uiteindelijk voor grote opluchting zorgde bij Cercle Wit.

Cercle Groen - Cercle Wit: 3 - 1
Een fel betwistte maar zeer sportieve derby werd uiteindelijk in het voordeel van Groen beslecht. Met een flitsende start probeerde Groen zijn belager te overweldigen. Het resultaat was dat de openingstreffer na amper 5 seconden op het scorebord stond. Wit kon naderhand het evenwicht herstellen en aan de rust konden de bordjes gerust in evenwicht hebben gestaan. De geluksfee koos echter de kant van Groen (2-1). In de 2de helft kon Groen toch dat ietsje meer brengen dan Wit en haalde ten slotte toch verdiend zijn tweede dagoverwinning binnen.

Cerle Wit - Carrier Gistel A: 2 - 0
Wat de groene ploeg niet kon, lukte Wit dan wel: winst tegen Gistel. Carrier A beet zijn tanden stuk op een goed georganiseerde Cercleploeg dat verdiend aan de rust leidde met 1-0 en uiteindelijk een 2-0 zege behaalde. In de slotfase zorgde doelman Jonas Waroux enigszins voor een valse noot toen hij ongelukkig een doorgebroken aanvaller tegen de grond werkte met geel als gevolg.

Cercle Groen - Berca Middelkerke: 5 - 0
Groen kon niet achterblijven bij Wit en haalde met sprekende cijfers zijn derde overwinning binnen tegen een moegestreden Berca dat zelfs geen eerreddend doelpunt werd gegund door een prima groene ploeg.

Zondag 13 oktober - Oostende: eerste speeldag

Cercle Groen - Cercle Wit: 3 - 0
De derby tussen de groene ploeg, zonder vaste doelman en witte merel Emile, maar met voldoende voetballend talent, en de witte ploeg was de opener van het nieuwe seizoen. Met de bedoeling een goed seizoen te draaien is Cercle Wit ten opzichte van vorig seizoen wat versterkt in de breedte. Beide ploegen startten met veel inzet en het eerste doelpunt kwam na tien minuten tot stand. Na een aangenaam kijkstuk ging de witte ploeg in de tweede helft resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Spijts de goede combinatie ontbrak de efficiëntie voor doel en bleef het zo lang 1-0. Kort voor tijd maakte Cercle Groen er met twee klassenflitsen uiteindelijk 3-0 van.

Cercle Wit - Fusion Oostende: 0 - 0
De hoofdjes werden na de derbynederlaag bij elkaar gestoken en dit resulteerde in goed voetbal. De doelman van Oostende kreeg heel wat werk op te knappen, maar diende zich toch halverwege de eerste helft gewonnen geven op een poging van Chouncey. Tijdens de tweede helft werd nog meer druk gezet met opnieuw een doelpunt van Chouncey en een van kapitein Tim. Oostende vond niet onmiddellijk een gevat antwoord en het bleef dan ook bij 3-0.

Carrier Gistel B - Cercle Wit: 0 - 0
Op papier een zeer zware tegenstander, maar na de stunt van vorig jaar werd een stevig blok neergezet om Gistel opnieuw punten te ontfutselen. Beide ploegen gingen voluit hun kans. Gistel aanvallend en met voetbal in één tijd, Cercle als een hecht blok loerend op de counter, maar ook goed combinerend. Voor het publiek was het zeker genieten ondanks er geen doelpunten vielen. Dat was eveneens het aandeel van de twee doelmannen die ijzersterk keepten. Met een schitterende mentaliteit werd zo een meer dan verdiend puntje behaald.

Cercle Wit - Berca Middelkerke: 2 - 2
De vierde partij van de namiddag werd gestart met de spelers die tijdens de drie vorige wedstrijden wat minder aan bod kwamen. Zij begonnen het spel eerder slap en ongeconcentreerd waardoor de ploeg na nog geen vier minuten speeltijd al op 0-2 achter stond. Coach Björn Devriese probeerde dit recht te zetten en de groep reageerde gevat. Opeens lukten de combinaties en lukte Chouncey de aansluiting. Tim Van Compernolle lukte de meer dan verdiende gelijkmaker. Ondanks verder aandringen voor de overwinningsgoal hield Middelkerke stand waardoor de zindstand op 2-2 bleef steken.

 

Speelden voor Cercle Wit: Jonas Waroux, Ischa Cham, Victor Descan, Michiel Dutrieux, Chouncey Martis, Sandro Mehmeti, Dylan Van Spitael en Tim Van Compernolle tim.