Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Kampioenschapstornooi 2014/2015

Het provinciaal kampioenschap voor cadetten startte op zondag 12 oktober 2014, maar ZVV Cercle was hiervoor speelvrij.

De eerste effectieve speeldag voor de groenzwarte cadetten was op op zondag 26 oktober in Oostende. De gasten deden het vootreffelijk.
De openingswedstrijd was tegen Fusion Oostende. Het werd een klinkende 5-0 overwinning. De eerste twee doelpunten werden gescoord door Kiron Beernaert. Op de 18de volgde Sander Vantieghem zijn voorbeeld, op de 20ste minuut gevolgd door Nathan Brusseel. Even voor het affluiten vervolmaakte Ebert Laisnez de 5-0 eindscore. Afgezien van de ruime overwinning was het tekenend dat het om de eerste wedstrijd van het seizoen ging. Het leek eerder op veldovetbal in de zaal dan specifiek zaalvoetbal. Maar op basis van inzet werd de partij toch succesvol afgesloten.
In de begingfase van de tweede wedstrijd vond zvv Cercle niet de gepaste zet tegen het spelsysteem van Rapid Beernem. Groenzwart kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Nathan Brusseel, maar moest nadien met lede ogen toezien hoe Rapid niet alleen gelijkstelde maar ook 1-3 voor kwam. Groenzwart reageerde echter tijdens de tweede helft gevat en kwam via Sverre Gouwy en Kiron Beernaert op gelijke hoogte. In de slotfase van de wedstrijd zorgde Kiron voor de 4-3 voorsprong en Nathan Brusseel zorgde twee minuten voor affluiten voor de 5-3. (NoL)

Ploegsamenstelling: Kiron Beernaert, Nathan Brusseel, Yentl Cappelle, Emile Degraeve, Sverre Gouwy, Ebert Laisnez en Sander Vantieghem.
________________________________________________________

De tweede speeldag was voorzien om gespeeld te worden op zondag 19 oktober maar werd om orgniasatorische redenen verplaatst naar zondag 23 november. In tegenstelling tot de eerste speeldag die afgesloten werd met twee overwinningen werd het nu een donkere dag: twee nederlagen.
Misschien waren de groenzwarten tijdens de aanvangsminuten van de wedstrijd tegen de A-ploeg van Berca Middelkerke met hun gedachten al bij Sinterklaas, maar zeker niet bij de wedstrijd. Het resultaat was dat ze in korte tijd drie doelpunten dienden te incaseren. Pas op de 10de minuut kon Kiro Beernaert milderen tot 1-3 en negen minuten later zorgde Yentl Cappelle voor de aansluitingstreffer. Berca liep dan opnieuw verder uit tot 5-2. Nathan Brusseel zorgde met twee doelpunten voor de ommekeer en de 5-4 aansluiting. Maar Berca was niet te stuiten en liep nog uit tot 7- 4.
Na een serieuze bolwassing verschenen de spelertjes veel geconcentreerder op het veld voor hun wedstrijd tegen Pipa Oedelem. Ze creëerden meerdere kansen maar konden ze jammer genoeg niet afwerken. Leider Pipa kon ook maar pas aan de 9de minuut zijn eerste goal scoren. Verliep het eerste kwartier evenwichtig, dan was de rest van de wedstrijd er teveel aan voor Cercle en viel Groenzwart fysisch ineen. Met de regelmaat van een klok voerde Pipa de score op. Pas op de 25ste minuut kon Nathan een tweede Brugs doelpunt aantekenen. Uiteindelijk scoorde Pipa negen doelpunten en eindigde de partij tegen de onbetwistbaar sterkste ploeg op 2 - 9. (NoL)

Samenstelling: doelman Emiel Degraeve en de spelers Kiron Beernaert, Nathan Brusseel, Sverre Gouwy, Ebert Laisnez en Sander Vantieghem.
__________________________________________________________________
Zou Valentijn enige invloed hebben gehad op de 4de speeldag die diende afgehaspeld te worden daags nadien op zondag 15 februari? Feit is dat zvv Cercle met een eerder smalle kern in Gistel aanwezig was en voor de eerste wedstrijd over slechts zes spelers beschikte.

zvv CERCLE - Berca MIDDELKERKE A: 8 - 3
Blijkbaar leefde de overtuiging dat alles los zou lopen tegen de voorlaatste van de reeks. Het was pas toen ze een doelpunt te slikken kregen dat de zvv-ers beseften dat er diende gevoetbald te worden om een zege te kunnen behalen. Sverre Gouwy stelde gelijk en Nathan Brusseel kon van aan de zijlijn de nieuw opgelopen achterstand wegwerken. De 3-2 voorsprong kwam er na de tweede treffer van Nathan en Lucas Gheldof zorgde voor de 4-2. Op voorzet van Sander Vantieghem kon Yentl Cappelle de 5-3 scoren. Sverre bewees zijn schotvaardigheid nog met het scoren van het 6de en 8ste doelpunt, terwijl Nathan tussenin het 7de Cercledoelpunt tegen de netten prikte.

Pipa OEDELEM - zvv CERCLE: 11 - 0
Cercle kwam gehandicapt aan de aftrap: doelman Emile Degraeve had zich in de loop van de vorige wedstrijd de enkel verzwikt en spelen zou te risicovolg zijn geweest. Sverre wou bovendien absoluut zien hoe de blauwzwarte buren voor de bijl zouden gaan tegen SC Lokeren. Daardoor stond groenzwart plots met maar viel valide spelers aan de aftrap. Hulp kwam uit eerder onverwachtte plaatselijke hoek waardoor de wedstrijd toch nog kan doorgaan.
Pipa is dit seizoen outstanding en dat ondervond ook groenzwart. De waarheid gebiedt om te erkennen dat de "Oedelemse" spelers behoren tot de elite van het (zaal)voetbal. Cercle bood zo goed als kon weerstand en dank zij enkele knappe tussenkomsten van de stand-in keeper bleef de score beperkt tot 11-0. Het siert de zvv-ers dat ze blijven zoeken zijn naar een eerreddend doelpuntje en weerstand hebben geboden tot de laatste snik. Ze mochten dan ook met opgeheven hoofd het terrein verlaten. (NoL).

Samenstelling: keeper Emile Dagraeve, Nathan Brusseel, Yentl Cappelle, Luca Gheldof en Sander Vantieghem.
______________________________________________________________________
De slotdag van de Provinciale Jeugdcup voor cadetten was voorzien op zondag 29 maart. Bij de opmaak van de kalender werd echter geen rekening gehouden met de examenperiode met als gevolg dat verschillende ploegen "gehandicapt" in Beernem toekwamen. ZVV-coach Rik Brusseel kon zelfs maar beschikken over één enkele speler. Om toch maar geen forfait op te lopen en het verloop van de tornooidag niet over hoop te gooien, was coach Peter Deseure bereid om met zijn miniemenploeg stand-in te spelen. Het werd een onverhoopt succes.

Fusion OOSTENDE - ZVV CERCLE: 1 - 2
De eerste helft dienden de Brugse "indringers" ietwat hun weg te zoeken tussen hun grotere collega's. Ze hielden niet alleen stand, nu en dan piepten ze zelfs aan de Oostendse kooi. De blanke stand aan de rust was dan ook hoopopgevend.
Tijdens de tweede speelhelft werd nuttig gebruik gemaakt van het ganse speelveld en Di Mattio Dobbelare opende de stand. Jordy Quintens volgde even later zijn voorbeeld.

Rapid BEERNEM - ZVV CERCLE: 1 - 5
Tegen een quasi nieuwe cadettenploeg opende Jordy na amper drie minuten de stand. En op hoekschop scoorde Emiel Houdebine de twee voor Cercle. En op aangeven van Jordy scoorde Miel zijn tweede van de middag. Mattio Pollet zorgde voor het vierde doelpunt en na een solotocht vanaan de middenlijn doorheen de thuisverdediging scoorde Di Mattio het vijfde Cercledoelpunt.

Met deze twee overwinningen tegen cadettenploegen hielden onze miniemen een goede en hoopopgevende generale repetitie in het vooruitzicht van de strijd eind april te De Haan voor de titel van Vlaams kampioen. (NoL)

Ploegsamenstelling: Hajdari Rron, Di Mattio Dobbelare, Miel Houdebine, Mattio Pollet, Jordy Quintens en Junior Van Belle.