Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Kampioenschapstornooi 2015/2016

5de en laatste speeldag - 7 februari 2016 te Oostende

Opex Oostende - ZVV CERCLE: 4 - 2
In de eerste 15 minuten waren beide partijen elkaar waard en werd er aantrekkelijk voetbal gebracht. Meermaals kwam Groenzwart dreigend voor het Oostendse maar zonder tot scoren te komen. Opex daarentegen kon zijn kansen wel afwerken en stond aan de rust dan ook 2-0 voor.
Na de rust had Opex aanvankelijk de bovenhand en verdubbelde al gauw de ruststand naar 4-0. De was precies het moment dat Cercle wakker werd en uit zijn krammen schoot. Di-Matteo scoorde de eerste tegentreffer voor Cercle en even later was het de beurt aan Ian om de achterstand te reduceren tot 4-2, maar verder kwamen de gasten niet alhoewel een gelijkspel een juistere weergave zou zijn geweest van de wedstrijd.

ZVV CERCLE - Pipa Oedelem: 3 - 6
Het ongeslagen Pipa Oedelem beschikte over slechts een doelman en drie veldspelers. Cercle pikte hierop in door een voorspeler vast te posteren op een 10-tal meters van het doel. De drie andere  speler hadden de opdracht het de tegenstrevers zo lastig mogelijk te maken. Tijdens de aanvangsfase lukte het systeem en kin Di Matteo scoren op een aangeven van Nathan. Maar Pipa wist ook het doel staan. Iets later kon Di- Matteo de tweede tegen de netten jagen. Maar Pipa hield gelijke tred.
Na de rust was Pipa de meerdere en scoorde vlot twee doelpunten. Di-Mateo reageerde gepast met zijn derde treffer. Ondanks ze slechts met vier waren kon Pipa Oedelem nog twee maal scoren.

Fusion Oostende - ZVV CERCLE: 3 - 5
Rode lantaarndrager Fusion Oostende wou van meetaf aan afstand nemen en speelden het spel vrij hard. Maar het was wel Di-Matteo die al snel de 0-1 op het bord zetten. De reactie van Fusion liet zich voelen. Niet alleen de gelijkmaker kwam er maar Ian werd door een harde ingreep van de Oostendse keeper gekwetst. Zalf op de wonde was dat Di-Mateo de toegekende penalty kon omztten. De thuisploeg zocht daarop zijn heil in trek- en duwwerk, hopende zo te kunnen scoren. Hun tactiek lukte slechts gedeeltelijk. Nadat Di-Matteo nog een derde keer raak trof was er nog Sebbe en Nathan om de eindstand op 3-5 te brengen.
Het kampioenschap zit er voor ZVV Cercle op. De eerstejaars behaalden uiteindelijk drie overwinningen maar mogen terug blikken op een verdienstelijke Jeugdcup. (NoL)

Ploegsamenstelling: Rron Hajdari, Sebbe Blaton, Nathan Brusseel, Di-Matteo Dobbelaere, Ian Van Der Perre en Sander Vantieghem. 

4de Speeldag - 29 november 2015 te Gistel
De vierde speeldag beperkte zich voor de Cercleploeg andermaal tot twee wedstrijden. Tegen leider Berca Middelkerke werd het een 1-6 nederlaag en een sterk spelend Carrier Gistel pakte de cadettenploeg zwaar in met 0-8.

3de Speeldag - 22 november 2015 te Oedelem
De derde keer dat de cadetten dienden te spelen (er zijn ook speeldagen waarin ZVV ingevolge de kalenderopmaak niet aan bod komt) bleef beperkt tot twee wedstrijden. Het werd een verdeelde dag die begon met een zege maar eindigde met een nederlaag. De speeldag werd jammer genoeg overschaduwd met de afwezigheid van Opex Oostende.

Rapid Oedelem - ZVV Cercle: 1 - 4
Onmiddellijk na de aftrap gaat Hannes met de bal aan voet naar doel en zet Cercle meteen op een onverwachte 0 - 1 op het scorebord. Nadat Rapid had gelijksteld, krijgt Ebert de bal in de voeten gespeeld en kan hij zijn ploeg opnieuw op voorsprong zetten. Niet veel later biedt Ian de bal op een presenteerblaadje aan Nathan die secuur de stand opdrijft naar 1-3.
Tijdens d
e tweede helft creëren de gasten heel wat doelkansen, maar bij de afwerking wordt er gefaald. Pas in de 25ste minuut is het Nathan de bal aan Ian presenteert die er meteen de 1-4 eindcijfers op het scorebord zet.  

Carrier Gistel - ZVV Cercle: 11 - 2
De wedstrijd tegen Carrier Gistel werd aangevat met in achterhoofd de ruime 2-8 overwinning die Carrier net voordien behaald had tegen Rapid Oedelem, de eerdere tegenstander van groenzwart. Van in het begin van de wedstrijd nam Carrier het heft in handen en toonde onze jongens duidelijk wat de bedoeling was: scoren. Pas toen de tussenscore al opgelopen was tot 3-0 kon Yentl de 3-1 tegen het net prikken. De eerste wedstrijdhelft werd voor 75 % op de Cercle-helft gespeeld.
De tweede helft verliep zoals de eerste. Pas halfweg kon Ebert de bal aan Hannes doorspelen die succesvol kon afwerken. Uiteindelijk werd het 11-2 nederlaag. Aan het zwaar verlies is echter ook een pluspunt: ondanks hun verlies bleef de ganse ploeg vechten tot het bittere einde. 

Ploegsamenstelling: Nathan Brusseel, Yentl Cappelle, Ebert Laisnez; Ian Van der Perre, Sander Vantieghem en Hannes Volcke. 

2de Speeldag - 4 oktober 2015 te Varsenare
De organisatie van de tweede speeldag van de provinciale Jeugdcup voor cadetten lag in handen van zvv Cercle. Vanaf 13.30u startte het sportieve hoogfeest, maar vooraf waren de jeugdadepten Noël Lekens en Ivan Vanderhaegen druk in de weer om alles tiptop in orde te zetten.

ZVV Cercle - Fusion Oostende: 6 - 0
Tijdens de eerste helft kon niet naast Torben Dezutter gekeken worden. Hij scoorde niet alleen twee doelpunten, hij bood Yentl Cappelle de mogelijkheid om de score aan de rust op 4-0 te zetten. Na de rust beheerste ZVV de wedstrijd, creëerde nog een karrevracht aan doelkansen, maar het merendeel van de kansen werden de nek omgewrongen. Gelukkig was er nog Kiron Beernaert om met twee goals de eindstand op 6 - 0 te zetten.

Berca Middelkerke - ZVV CERCLE: 7 - 0
Groenzwarte diende in deze wedstrijd de wet (en de wil) van de sterkste te ondergaan. ZVV liet zich wel enigszins gemakkelijk aftroeven waardoor de stand hoog opliep. Aan de rust stond ZVV al 4-0 achter, en onmiddellijk na de kampwisseling werd het 5-0. Er kon zelfs geen eerreddend doelpunt afgedwongen worden.

Opex Oostende - ZVV CERCLE: 5 - 2
Na 2-0 achter te zijn gekomen, luidde een knappe reactie van Yentl een mogelijke terugkeer in. Maar twee open kansen, telkens los vóór de doelman, werden verkwanseld. En tot overmaat van ramp werd het 3-1 in plaats van 2-2. Vóór de rust slikte groenzwart nog een vierde tegentreffer. Het zag er opnieuw gunstig uit toen Kiron een rechtstreekse vrije trap binnen trapte en kort daarop alleen voor de keeper verscheen. Op het ogenblik dat hij zou scoren, liep de doelman hem echter aan. De scheidsrechter floot voor strafschop, gaf de goalie een gele kaart, maar ... de penalty vloog tegen de paal en de stand bleef steken op 4-3. Dit was het kantelmoment van de wedstrijd want kort daarop scoorde Opex zijn vijfde doelpunt.

Samenstelling: Emile Degraeve (doelman en kapitein), Kiron Beernaert, Yentl Cappelle, Jorben Dezutter, Ebert Laisnez en Ian Van Der Perre.
Coaching: Jan Volcke

1ste Speeldag - 27 september 2015 te Lombardsijde

Pipa Oedelem - ZVV CERCLE: 17 - 1
Zonder enige tijfel heeft zvv Cercle zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld tegen de toekomstige kampioen 2015/2016. Pipa Oedelem was te sterk voor een moedig ZVV (en dat ondervond achteraf ook Rapid Oedelem dat met 1-12 onderuit ging en Fusion Oostende dat met 6-1 verloor). Ebert Laisnez was de auteur van het eerreddend doelpunt.

ZVV CERCLE - Rapid Oedelem: 4 - 5
Rapid Oedelem nam aanvankelijke houding aan en dat gaf Sander de mogelijkheid om in de eerste minuten twee maal te scoren en Cercle op een riante 2-0 voorsprong te zetten. De voorsprong was echter van korte duur want Rapid stelde vlug gelijk. Hannes slaagde er nadien in om Cercle opnieuw op voorsprong te zetten. Maar de groenzwarten moesten node toekijken hoe Oedelem uitliep naar 3-5. Twee minuten voor het einde slaagde Ebert er nog de aansluiting te realiseren meer dichter dan de 4-5 geraakte de ploeg niet meer.

Samenstelling: Nathan Brusseel, Ebert Lainez, Ian Van Der Perre, Simon Van Houcke, Sander Vantieghem en Hannes Volcke.
Coaching: Jan Volcke