Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Tornooi Miniemen 2011/2012

zondag 12 februari 2012: 5de en slotspeeldag

Strikt genomen was de 5de speeldag van het kampioenschap er enkel voor de statistieken.  Carrier Gistel had zijn vrije speeldag, maar kon niet meer worden bijgehaald door concurrent Cercle B dat zich winnaar van deze speelzondag in Jabbeke mocht noemen.

Cercle B - Kapsalon Maureen Middelkerke: 4 - 2

De eerste wedstrijd blijkt altijd de moeilijkste te zijn en dat was ook nu niet anders.  Cercle, duidelijk de betere ploeg, had enkel moeite met de afwerking: teveel kansen werden de nek omgewrongen.  Maar tijdens deze match werd ook een ontdekking gedaan: doelman Robin Vandekinderen werd met brio vervangen door Jordi Hubrecht die bewees verborgen talenten te hebben!  Emile opende de score, de bezoekers stelden mooi gelijk met een verre lob, maar op slag van rust bracht Emile zijn ploeg terug op voorsprong.  Na de pauze kon Jaron zich manifesteren met twee doelpunten, maar diende Jordi zich ook nog eens om te draaien in de slotseconde.

Kapsalon Maureen Middelkerke - Cercle A: 5 - 0

De A-ploeg kende een valse start en werd met overdreven cijfers geklopt.  Het geleverde spel was bijlange niet slecht maar in de zone van de waarheid kwam de gasten tekort.  Aan de rust wezen de bordjes 3-0 en na de pauze kwamen daar nog 2 doelpunten bij.

Cercle B - Opex Oostende: 10 - 0

Het verhaal van Opex is gekend: de Oostendenaars nemen deel met preminiemen en de spelertjes hebben een prima leerschool.  De score aan de rust was nog verrassend goed voor de bezoekers die slechts twee maal moesten buigen na goals van Emile en debutant Florian die goed meedraaide.  Na de pauze stond er echter geen maat meer op de groenzwarten en werd het een walk-over met doelpunten van Jordy, Larsen (2x), Florian(3x) en Emile (2x).  Vooral de sierlijke solo van Emile was er eentje om in te kaderen.

Cercle B - Cercle A: 8 - 2

De “broederstrijd” verliep spannend tot het begin van de 2de helft.  Daarna moest de A ploeg passen.  Larsen opende de score maar Bruce stelde verdiend gelijk.  Een tiktak-aanval van de B-ploeg werd door Loic vakkundig afgerond en Florian bevestigde zijn prima debuut met de 3de treffer.  Kapitein Bruce dacht er echter anders over en milderde vlak voor rust nog tot 3-2.  Na vijf minuten in de 2de helft brak de veer bij A-ploeg dat na doelpunten van Jaron (2x), Larsen, Jordy en Emile nog een pandoering te verwerken kreeg.  Geen erg echter want de motivatie om Oostende te kloppen zou des te groter zijn.

Cercle A - Opex Oostende: 4 - 2

De jongens van coach Björn aasden op weerwraak en deden het met brio.  Dank zij een fantastisch keepende Jonas Waroux werd de overwinning binnengehaald.  Victor en Louis zorgden voor de rust voor de nodige treffers, Tim scoorde na de rust.  Oostende pruttelde nog eventjes tegen maar Victor zette  met zijn 2de goal de bezoekers KO.  Aaron deed achteraan de deur dicht en Jonas had pech bij het 2de Oostendse tegendoelpunt toen hij bal niet kon klemmen en deze tegen de netten zag belanden.

Cercle A: Jonas Waroux; Louis Dejaegher, Victor Descan, Aron Ennaert, Bruce  Miny en Tim Vancompernolle.

Cercle B: Jordi Hubrecht; Larsen  D’Hiet Emile Pollet Jaron Schoonbaert Jordy Van Cappel, Florian Vandensaffele en Loic Vanhooreweghe.

Coaches Björn Devriese (A-plooeg) en Peter Deseure en Gino Hubrecht (B-ploeg) bijgestaan door verzorger en manusje van alles Noel Lekens stonden borg voor de tactische begeleiding. Ivan Vanderhaegen zat de ganse namiddag aan de bordjes en verzorgde de administratie. 

Zondag 22 januari 2012 - 4de speeldag miniemen

Terwijl de A-ploeg mocht genieten van een tornooidag rust mocht de A-ploeg zich meten met Carrier Gistel, Maureen Middelkerke en Opex Oostende.  De eerste wedstrijd mocht de krachten gemeten worden met Carrier Gistel de kampioenenploeg in spe.  Het werd een spannende partij die slechts met 5-3 verloren werd.  Tijdens de 2de partij tegen Middelkerke werden de haarkappers met een ruime 1-9 zege kort geschoren.  De 3de wedstrijd eindigde in een droge 4-0 zege.  Hierdoor prijkt de B-ploeg stevig op de 2de plaats met 6 overwinningen uit 9 wedstrijden.  De A-ploeg volgt in de rangschikking op 7 punten met 2 overwinningen en 1 gelijkspel uit 9 wedstrijden.

Carr. Gistel – zvv Cercle: 5-3

Ondanks het knappe weerwerk slaagden onze groenzwarten er niet in om Gistel een hak te zetten.  Het goede spel was wel een opsteker maar de tegenstander had net iets meer in huis. Het plannetje van de coaches om de draaischijf van Gistel lam te leggen was misschien eenvoudig in theorie maar iets moeilijker om te zetten in de praktijk.  De doelpunten kwamen op rekening van Loic Vanhooreweghe, Jordi Hubrecht en Jordy Van Cappel

Middelkerke – zvv Cercle: 1-9

De thuisploeg werd het kind van de rekening.  De ontgoocheling van de vorige wedstrijd wegwerkend, speelde groenzwart als een wervelwind.  De score werd er dan ook naar.  Goals: D’Hiet Larson (4x), Emile Pollet, Jaron Schoonbaert, Jordy Van Cappel en Jordi Hubrecht

zvv Cercle – Opex Oostende: 4-0

Met deze droge 4-0 overwinning verstevigt Cercle zijn 2de plaats in de rangschikking. Op de volgende en laatste speeldag van het provinciaal kampioenschap kan de ploeg mits drie overwinningen eindigen als runner-up van het seizoen.  Jaron Schoonbaert en Jordy Van Cappel scoorden elk 2 doelpunten.

zvv Cercle trad aan met doelman Robin Vandekinderen, kapitein Ben Schmidts en de spelers Larson D’hiet, Jordi Hubrecht, Emile Pollet, Jaron Schoonbaert, Jordy Van Cappel, Loic Van Hooreweghe en Brecht Vercauteren.  De sportieve leiding lag in handen van de coaches Peter Deseure en Gino Hubrecht. Noël Lekens stond in voor het sportmaterieel en de verzorging van de acteurs.

zondag 4 december 2011 - 3de speelzondag miniemen

De A-ploeg was in de sporthal van Varsenare gastheer/organisator van de 3de speeldag van het provinciaal kampioenschap.  Voorafgaand aan de verschillende wedstrijden werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de broer van coach Björn Devriese die daags voordien begraven werd.  Tof dat Björn aanwezig wou zijn bij zijn A-ploeg en langs deze weg biedt het bestuur nogmaals zijn medeleven bij het afscheid van zijn broer.

zvv Cercle A - Carrier Gistel: 1 - 5

Blijkbaar is Carrier Gistel het zwart beest voor zvv Cercle want na de eerste ploeg ging ook de A-miniemenploeg onderuit tegen de Godelieveploeg.  De eerste kans was nochtans voor Tim Vancompernolle maar spijts het uitstekend weerwerk van doelman Jonas Waroux was de ruststand reeds 0-2.  Amper afgetrapt voor de 2de helft of de eerste kans was alweer voor Cercle via Chauncey Martis die echter net naast trapte.  De 0-3 kwam eerder onverwacht, maar een rechtstreekse door Dylan Van Spitael getrapte vrijschop bezorgde Cercle de verdiende eerredder!  De A-ploeg slikte wel nog 2 late goals zodat de score ietwat overdreven uitviel.

zvv Cercle B - Kapsalon Maureen Middelkerke: 6 - 3

Cercle B kon maar op 6 jongens rekenen en dat was toch enigszins spijtig.  De bezoekers schoten het best uit de startblokken en scoorden eerst.  Jaron Schoonbaert toonde zich daarop uiterst gevaarlijk en kon na een sublieme actie van Larson D’Hiet gelijkstellen.  Hij trof even later nog de paal en Cercle kreeg vervolgens kans na kans.  Uiteindelijk kon Loic Vanhooreweghe zijn ploeg op voorsprong brengen.  Ruststand 2-1.  Na de pauze had Loic de kans op de 3-1 maar het was Jaron die met 2 goals en een schot op de paal de aandacht naar zich toe trok.  Larson raakte nogmaals het doelhout vooraleer de 5-1 te netten.  Jordi Hubrecht kon vervolgens de 6-1 aantekenen na een dubbelpass met Loic.  De voet ging bij de thuisploeg van het gaspedaal en Middelkerke kon in de slotfase nog milderen.

zvv Cercle B - Carrier Gistel: 1 - 4

De B-jongens ontgoochelden gedurende de 1ste helft en stonden aan de rust reeds met 0-4 in het krijt.  De 2de helft werd anders aangepakt en Cercle toonde zijn tanden.  Een omstreden Brugse treffer van Larson bracht nog even hoop maar het kalf was in feite al lang verdronken.  Nochtans zat er veel meer in tegen het zwarte beest.  Enkel de cadetten kunnen (momenteel) blijkbaar Gistel de baas!

zvv Cercle A - Kapsalon Maureen Middelkerke: 6 - 1

Uitstekende partij van de A-jongens die in een evenwichtige 1ste helft gelijke tred hielden met de bezoekers met een 1-1 russtand tot gevolg na een vroege voorsprong langs Chauncey.  De 2de helft was er duidelijk teveel aan voor Middelkerke dat nu de wet van de sterkste moest ondergaan.  Simon Deklerck (2x) en Chauncey brachten groenzwart op 4-1, Victor Descan  scoorde nummer 5 en Tim plaatste nog de kers op de taart met een 6de Brugse treffer.

zvv Cercle A - zvv Cercle B: 3 - 6

De onderlinge broederstrijd verliep in opperbeste sfeer en tegen de verwachtingen in opende kapitein Broes de score voor de A-ploeg.  De bezoekende groenzwarten lieten echter niet betijen en kwam via Jordy Van Cappel langszij.  De aalvlugge Chauncey kon aan zijn rechtstreekse belager ontsnappen en bracht A weer op voorsprong.  De partij verliep zeer spannend want Jaron Schoonbaert had een flits in huis om B opnieuw op gelijke hoogte te brengen.  Uiteindelijk nam de B-ploeg het voortouw met een goal van Loic net op valreep van rust:2-3.  Na de pauze ademde de wedstrijd haar spanning verder uit na goals van Jaron voor B en Tim voor A.  Daarna nam de partij een definitieve wending na doelpunten van Loic en Jaron voor de B-ploeg.  Al met leverde de A-ploeg mooi weerwerk dat uiteindelijk toch de duimen moest  leggen voor de B-selectie na een heerlijke pot zaalvoetbal in uitstekende banen geleid door referee Bil.  Een dikke proficiat aan beide teams!

Traden aan voor Cercle A onder leiding van coach Björn Devriese: doelman Jonas Waroux, kapitein Broes Miny en de spelers Simon Deklerck, Victor Descan, Chauncey Martis, Dylan Van Spitael en Tim Vancompernolle.

Speelden voor Cercle B onder leiding van coaches Peter Deseure en Gino Hubrecht: doelman Robin Vandekinderen; kapitein Jordy Van Cappel en de spelers Larson D’Hiet, Jordi Hubrecht, Jaron Schoonbaert en Loic Vanhooreweghe.

Materieelmeester Noël Lekens en terreinafgevaardigde/verslaggever Ivan Vanderhaegen begeleidden de beide Cercleploegen.

zondag 13 november 2011: 2de speeldag miniemen

De twee miniemenploegen waren voor de 2de speeldag van hun provinciaal tornooi te gast in sporthal “de Spuikom” bij thuisploeg Opex Oostende die zich als voetbalploeg voor dit kampioenschap inschreef met zijn nationale préminiemenploeg.  Hierna een kort verslag van de wedstrijdjes.

Opex Oostende - Cercle B: 0 - 5

Jaron Schoonbaert heeft met een zuivere hattrick zijn stempel gedrukt op deze wedstrijd. Jordi Hubrecht vulde de score verder aan tot 0-4 aan de rust.  Emile Pollet lukte de forfaitcijfers tegen een nochtans knap van zich afbijtend Opex dat zijn pogingen op de eerredder gestuit zag door doelman Robin Vandekinderen.  Uiteindelijk werd een vlotte zege en de eerste punten voor de B ploeg die vrij was voor de 1ste speelzondag.

Cercle A - Carrier Gistel: 1 - 4

De jongens van coach Björn Devriese werden meteen geconfronteerd met de titelfavoriet  tegen wie ze kansloos verloren in hun 1ste speeldag.  Na een vroege achterstand kon Broes Miny gelijk stellen, maar nog voor rust stelden de favorieten orde op zaken met 2 goals.  Ruststand 1-3.  Na de pauze was er een beter georganiseerde A ploeg die de tegenstander nu pijn kon doen.  Hoewel een vroege 4de tegentreffer niks goeds beloofde, hield de A ploeg stevig stand en kregen Tim Vancompernolle en Aaron Ennaert nog doelrijpe kansen om de aansluiting te verwerven.

Cercle A - Cercle B: 0 - 5

De broederstrijd verliep opnieuw op het scherp van de snee maar uiterst sportief!  Jonas Waroux (A) keepte een uitstekende partij maar kon de forfaitcijfers niet vermijden.  Jordy Van Cappel (B) opende de score.  Dylan Van Spitael (A) verplichtte doelman Robin Vandekinderen tot puike reddingen maar het waren Jordy Hubrecht en Jaron Schoonbaert (beiden B) die de ruststand op 0-3 brachten.  De mooiste collectieve aanval van de A ploeg werd net niet afgewerkt door Tim Vancompernolle en verdiende eigenlijk beter.  Jordy lukte vervolgens de 0-4 en een poging van Tim op de eerredder ging net naast.  Larsen D’hiet legde uiteindelijk de eindcijfers vast.

Cercle B - Carrier Gistel: 5 - 6

Het treffen tussen de twee titelfavorieten bracht een spannende wedstrijd.  Emile Pollet mag met zijn 5 gescoorde doelpunten beschouwd worden als de grote smaakmaker van de partij.  Jammer genoeg werd het geen overwinning voor zvv Cercle dat echt wel een gelijkspel verdiende.  Daarenboven bracht de ontmoeting nog een valse noot voor groenzwart met de onterechte uitwijzing door de scheidsrechter van coach Peter Deseure voor door de tegenpartij uitgebracht protest dat door de ref beoordeeld als afkomstig van Peter !

Cercle A - Opex Oostende: 4 - 1

Coach Bjorn Devriese was bijzonder trots na de wedstrijd en getuigde van een uitstekende prestatie van zijn gasten tegen de ploeg waarvan ze in hun eerste speelzondag nipt met 1-2 verloren hadden.  Voor deze overtuigde zege verdienen alle spelers van de A ploeg zonder meer een dikke proficiat  !

De opstellingen:

Cercle A: doelman Jonas Waroux; kapitein Broes Miny; de spelers Victor Descan, Aaron Ennaert, Dylan Van Spitael en Tim Vancompernolle; coaching: Björn Devriese.

Cercle B: doelman Robin Vandekinderen; kapitein Ben Schmidts; de spelers Larsen D’hiet, Jordi Hubrecht, Emile Pollet, Jaron Schoonbaert en Jordy Van Cappel; coaching: Peter Deseure en zijn assistent Gino Hubrecht.

zondag 9 oktober: 1ste speeldag

Op zondagnamiddag 9 oktober werd in Gistel het provinciaal jeugdkampioenschap 2011-2012 afgetrapt.  Die eer was voorbehouden aan de miniemen die met 5 ploegen het kampioenschap betwisten: Carrier Gistel,Maureen MiddelkerkeOpex Oostende een zvv Cercle Brugge met een A en B-ploeg.  Voor de eerste tornooidag was de B-ploeg vrijgesteld van dienst.  In tegenstelling tot vorig seizoen wanneer het groenzwarte A-team tot op de laatste speelzondag moest wachten om de twee enige puntjes van het kampioenschap te behalen (wat dan nog gebeurde tegen de B-ploeg), werd nu al het eerste puntje op het conto ingeschreven.  De 1ste wedstrijd van de namiddag werd nipt met 2-1 verloren tegen Opex Oostende.  De 4-0 eindstand van de 2de wedstrijd tegen gastploeg Gistel was enigszins overdreven met en was hoofdzakelijk te wijten aan het enigszins falen bij de afwerking.  De 3de partij werd, weliswaar met een omstreden doelpunt, afgesloten met een knap gelijkspel tegen Middelkerke dar na de 1ste tornooidag aan de leiding staat.  Het gepresenteerde spel is in elk geval veel beter dan vorig seizoen en dat opent alvast perspectieven.  Deze A-ploeg zal wellicht scherprechter spelen in het titeldebat van het provinciaal kampioenschap voor miniemen.

Speelden voor zvv Cercle onder de begeesterende leiding van coach Björn Devrieze en de hulp van afgevaardigde/verzorger Noël Lekens: Simon Deklerck, Victor Descan, Chauncey Martis, Broes Miny, Dylan Van Spitael, Tim Vancompernolle en Jonas Waroux.  De geblesseerde Louis De Jaegher kwam zijn ploegmaten aanmoedigen.