Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Kampioenschap 2012/2013

Zondag 21 april 2013 - Slotspeeldag te Lombardzijde

De slotdag van het provinciaal kampioenschap werd afgelsoten met een lach en een traan. De lach kwam er na de ruime 1-7 overwinning tegen Juwelier Coens Middelkerke. De traan volgde na de nipte 4-3 nederlaag tegen Sp. Blankenberge dat in de eindstand hierdoor tot op één punt van groenzwart nadert.

Juwelier Coens Middelkerke - zvv Cercle: 1 - 7
De jongens hadden er duidelijk zin in. Cercle was gretiger en sneller in de acties dan de tegenstander. Een mooie actie van Nathan werd door Aaron binnengetikt. Na de 0-1 ging alles vlotjes. Er was veel beweging rond de bal die goed werd rondgespeeld. Nathan (3x), Yentl (1x) en Aaron (nog 2x) dikten de score verder aan tot 1-7. Tussendoor had de thuisploeg een eerredend doelpunt kunnen scoren. Emile beleefde een rustige wedstrijd.

zvv Cercle - Blankenberge: 3-4
De tweede wedstrijd begon rampzalig voor Cercle. Er werd geen antwoord gevonden op de goede organisatie en de tegenprikken van de tegenstander. Voor we het goed en wel beseften, stonden we 0-3 achter. Blankenberge wachtte geduldig op een foute pass en scoorde dan in de tegenaanval. Maar Cercle nam hierop het initiatief in handen en dat resulteerde in een reeks (grote) kansen, maar geen doelpunten. Bovendien moesten de gasten op hun hoede zijn voor de tegenaanvallen. Na de rust bleef Cercle de aanval zoeken en Aaron kon de 1-3 scoren na een goed uitgevoerde aanval. Cercle bleef kansen bijeenvoetballen en Nathan scoorde de aansluitingstreffer. Cercle bleef duwen en op het einde kon Nathan de gelijkmaker op vrije trap hoog in doel binnenknallen. Het venijn zat echter in de staart. Blankenberge bleef goed georganiseerd spelen en profiteerde van balverlies om toch nog de overwinning binnen te halen. Het geleverde spel was goed, op de eerste 5 minuten na. Uit het resultaat moet geleerd worden dat het fout is blind vooruit te stormen tegen ploegen die het initiatief aan de tegenstander laten.

Traden aan voor zvv: Emile Degraeve; Nathan Brusseel, Yentl Cappelle, Aaron Delbol, Lucas Gheldof, Sverre Gouw en Ebert Laisnez.

Uiteindelijk sluit de miniemenploeg het kampioenschap af op de 4de plaats in het spoor van Berca Middelkerke en Opex Oostende. Alleen kampioen Pipa Oedelem was voor alleman ongenaakbaar en won dan ook al zijn wedstrijden. Met een mooi gemiddelde van zes overwinningen en zes nederlagen en doelverschil (34 voor en 36 tegen) mag groenzwart fier terugblikken op het voorbije seizoen. 

Zondag 13 januari 2013 - 5de speeldag te Varsenare

Coach Rik Brusseel beschikte over zijn volledige spelerskern en schonk de ploeg namens AXA-voetbalschool een fonkelnieuwe uitrusting. Het werd een aangename zaalvoetbalnamiddag met drie wedstrijdjes van 2x15 minuten elk. Daarenboven kon worden vastgesteld dat onze miniemen progressie maken in hun doelstelling om het zaalvoetbal in al zijn aspecten als veldvoetballertjes volledig onder de knie te krijgen.

ZVV Cercle Brugge - Fusion Oostende: 4 - 1
Het spel ging mooi over en weer en pas nadat Cercle de paal had getroffen, brak de wedstrijd los. Een geduldig opgezette Fusion-aanval leidde tot een prachtig openingsdoelpuntdoelpunt! Een reuzengrote kans werd door Sander verkeken maar zijn maatje Sverre kon even later toch de gelijkmaker tegen de touwen jagen en meteen ook de ruststand. Een duidelijke ingeving van coach Rik werd vanaf de aftrap van de tweede helft stipt opgevolgd met een vlugge goal van de aalvlugge Nathan 2-1 als gevolg. De wedstrijd werd in een definitieve plooi gelegd toen eerst Sander en daarna Lucas de eindcijfers al na 6 minuten bepaalden.

Berca Middelkerke - zvv Cercle Brugge: 10 - 2
De groenzwarten werden over de pijnbank gelegd, al zijn de cijfers zwaar overdreven temeer daar verschillende doelpunten tot stand kwamen door technische fouten. Vooral de regel over de terugspeelbal op de eigen doelman moet nog sterk worden ingeoefend! Cercle kon tot 2-1 zijn voet naast Berca zetten met een door Aron gescoord doelpunt na een fameuze dribbel. Daarna was het over en uit voor de Bruggelingen die kopje onder gingen. Aan de rust was de stand opgelopen tot 6-1. De aanvangsfase van de 2de helft verliep gelijklopend en veelbelovend met een zevende goal van Berca en een tweede treffer van Aron. Maar dan ging het licht opnieuw uit.

Opex Oostende - zvv Cercle Brugge: 1 - 3
In een opwindende partij haalde een verrassend tactisch en slim spelend Cercle het uiteindelijk van een (momenteel) feitenlijk sterkere opponent. Na 4 minuten kon Sverre op aangeven van Sander de 0-1 aantekenen. De thuisploeg trof dan wel de deklat maar had meer geluk toen het de gelijkmaker lukte via een carambole. Wanneer de uitstekend keepende Emile in de fout ging door de bal te lang in bezit te houden en de daaropvolgende vrije trap gelukkig naast ging, vatten onze jongens duidelijk moed door deze meevaller. Spijtig dat net voor de rust een 3 tegen 1 situatie niet kon verzilverd worden. Geen afstel maar slechts uitstel want nadat Emile een doorgebroken aanvaller kon stuitten, lukte Nathan op kracht en snelheid dan toch de 1-2. De verwarring bij Opex was totaal toen Nathan, na enig aandringen, de bal kon ontfutselen van de doelman en met prompt de netten deed trillen. Met nog 5 minuten voor de boeg hield Cercle stand ondanks enkele gevaarlijke standjes nog voor doel. Verrassende doch niet onverdiende 1-3 overwinning!

zvv Cercle: doelman en kapitein Emile Degraeve; Aron Delbol, Nathan Brusseel, Yentl Cappelle, Lucas Gheldof, Sverre Gouwy, Ebert Laisnez, Simon Van Houcke en Sander Van Tieghem. De ploeg werd geleid door coach Rik Brusseel, de verzorging was in handen van verzorger Noël Lekens en Ivan Vanderhaegen trad op als afgevaardigde.

Na vijf speeldagen staat Cercle op de vijfde plaats met een puntje achterstand op zvc Opex. Leider Pipa Oedelem telt 4 punten meer en Berca Middelkerke 3 munten dan groenzwart. De drie andere ploegen bengelen samen op 8 punten van Cercle. 

2 december 2012 - 3de tornooidag te Oostende

zvv Cercle - Opex: 1 - 4
Cercle begon iets te slap aan de wedstrijd tegen de Oostendenaars. Opex speelde de bal beter rond en vond al snel een gaatje. Emile was kansloos toen onze jongens te veel ruimte weggaven. De 0-1 was meteen een feit. Groenzwart liep te snel uit positie en kon de bal niet in de ploeg houden omdat er te weinig beweging was rond de bal. Sommige spelers moeten nog wat slimmer worden zonder bal. Enkele minuten later wist Yentl, na een knappe aanval via Ebert en Sverre, dan toch de aansluitingstreffer mooi en stevig binnen te trappen. De tweede helft, aangevat met een 1-2 achterstand, was nog maar goed begonnen of Opex kon tegen een slap Cercle gemakkelijk uitlopen naar 4-1. Daarna was er wat beterschap in het spe,l maar niet goed genoeg om nog een doelpuntje te maken.

zvv Cercle - Pipa Oedelem: 0 - 7
Cercle was duidelijk niet opgewassen tegen het sterke spel van Oedelem. Niettegenstaande de goede inzet en Emile een paar doelpunten voorkwam, kregen we toch een redelijk pak slaag. Oedelem speelde de bal rond en vond gemakkelijk de vrijstaande man. Cercle was te weinig bij machte om de bal bij te houden en kon heel weinig dreigen. Het eindresultaat is meer dan terecht. Ook geen schande tegen spelers die bijna allemaal nog op eliteniveau spelen of hebben gespeeld.

Fusion Oostende - zvv Cercle: 1 - 7
Onze eerste overwinning van de dag kwam moeizamer tot stand dan de cijfers aangeven. De eerste helft kon Cercle dreigen via Lucas en Yentl. De 1-0 kwam er na een knappe aanval, Lucas vond Yentl na een actie op links en de voorsprong was een feit. Fusion kwam af en toe dreigen maar Cercle leverde het betere spel. Af en toe dreigde de gelijkmaker die er uiteindelijk toch kwam na een aarzeling tussen Ebert en Emile, meteen de ruststand. Tijdens de tweede helft acteerde Cercle een beetje scherper. Yentl scoorde nog tweemaal en gaf Nathan een assist voor de 4-1. Cercle gaf nu niks meer weg en Nathan scoorde nog drie keer. Eindstand 7-1.

21 oktober 2012 - 2de tornooidag te Oedelem

Pipa Oedelem - zvv Cercle Brugge: 5 - 1
De thuisploeg, vorig seizoen actief als tweedejaars preminiemen onder de benaming “De Pompe Middelkerke” en als dusdanig ook winnaar van de Beker van België (!), had nu, met hun eerstejaars miniemen (maar allen actief in het veldvoetbal op nationaal niveau, toch een taaie brok aan de groenzwarte miniemen die in het veldvoetbal voornamelijk op provinciaal niveau spelen en volledig nieuw zijn in het zaalvoetbal.  Het was dan ook niet verwonderlijk dat onze jonge gasten hun meerdere dienden te erkennen in de tegenstrever, maar dat was absoluut geen schande.

zvv Cercle Brugge - Juwelier Coens Middelkerke: 2 - 0
Net zoals vorige week tijdens de eerste tornooidag werd de tweede wedstrijd afgesloten met een overwinning na een aardige partij voetbal waarin Cercle het initiatief in handen nam en de zege kon binnen rijven na een spannende partij.

De ploeg van Rik Brusseel en Geert Vantieghem halen zo na 2 tornooidagen 4 punten uit 4 wedstrijden. Voorwaar, een mooi gemiddelde voor nieuwkomers.

Selectie zvv Cercle: doelman Emile Degraeve; Nathan Brusseel, Yentl Cappelle, Aron Delbol, Lucas Gheldof, Sverre Gouwy, Ebert Laisnez, Simon Van Houcke en Sander Vantieghem

14 oktober 2012 - Provinciale jeugdcompetitie zaalvoetbal miniemen

Op verkiezingszondag speelde de nieuwe miniemenploeg van zvv Cercle onder leiding van Rik Brusseel zijn eerste tornooidag in Blankenberge.  De vuurdoop verliep prima en het geleverde spel was alvast hoopgevend.  Tegen favoriet Berca Middelkerke trok Cercle goed zijn streng en verloor slechts nipt.  Tegen Sporting Club Blankenberge werd de eerste en verdiende overwinning geboekt.

zvv CERCLE BRUGGE - BERCA MIDDELKERKE: 1 - 2
Tegen het technisch zeer sterke Middelkerke werd vroeg in de partij een doelpunt  prijsgegeven.  En na een technische fout (terugspeelbal naar de doelman) werd de vrije trap door de kustjongens feilloos omgezet.  Zocht Cercle aanvankelijk nog naar het goede ritme, dan kon vlak voor de rust Aron de aansluitingstreffer tegen het net prikken nadat hij even voordien nog de paal had getroffen.  De tweede helft verliep voor Cercle al een stuk beter, mede omdat kapitein doelman Emile met enkele puike reddingen zijn ploeg in de race hield.  Het was dan ook bijzonder jammer toen Sander alleen voor de bezoekende doelman er niet in slaagde om de verdiende gelijkmaker tegen de touwen te jagen.

zvv CERCLE BRUGGE - SPORTING CLUB BLANKENBERGE: 3 - 1
Dank zij een prima eerste helft kon Cercle tegen Sp. Blankenberge zijn eerste punten binnenrijven.  De kustploeg had het lastig met een bijzonder bedrijvige Nathan die al na amper een minuut groenzwart op voorsprong bracht.  Nathan verdubbelde zelfs na 10 minuten de voorsprong nadat Blankenberge op een zucht van de gelijkmaker stond en Sander zelfs de 3-0 aan de voet had maar jammer genoeg niet kon besluiten.  Een tiktakcombinatie tussen Nathan en Lucas werd door deze laatste verzilverd met een derde Brugs doelpunt.  Na de pauze was Blankenberge de betere ploeg maar verder dan een eerredder kwamen ze niet dank zij het goede keeperswerk van Emile.

Ploegopstelling: doelman/kapitein Emile Degraeve; Nathan Brusseel, Aron Delbol, Lucas Gheldof, Ebert Laisnez, Simon Van Houcke en Sander Van Tieghem