Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Tornooi 2014/2015

Het provinciaal kampioenschap voor miniemen startte op zondag 28 september 2014 met een speelvrije dag voor ZVV Cercle. Groenzwart heeft tijdens de daarop volgende speeldagen zijn sterkte bewezen. Het werd uiteindelijk een nek-aan-nek race met de B-ploeg van Middelkerke die slechts tijdens de laatste tornooidag beslecht werd. Cercle diende uiteindelijk zijn drie partijen van de laatste tornooidag te winnen en er voor te zorgen een beter doelsaldo te behalen dan Middelkerke B. Met een saldo van +81 tegenover +58 voor Middelkerke werd de provinciale titel toegeëigend en kwalificeerde de ploeg zich voor de Vlaamse Finale eind april te De Haan!

Oostende: SPEELDAG 5 - zondag 1 maart 2015
Vol verwachting werd uitgekeken naar de laatste drie wedstrijden. Ze werden allen hoofdzakelijk afgewerkt op de speelhelft van de tegenpartij en de nodige doelpunten werden gescoord om ze met succes af te werken. De
 coaches Peter Deseure en Björn Devriese beschikten hiervoor over de volgende spelers: doelman Rron Hajdari en de spelers Luca Detavernier, Di-Matteo Dobbelaere, Renzo Gevaert, Miel Houdebine, Jari Montaigne, Mattio Pollet, Jordy Quintens en Junior Van Belle.

Opex Oostende - zvv CERCLE: 1 - 7
De wedstrijd was amper gestart of Junior Van Belle zorgde al voor de eerste treffer. Zijn voorbeeld werd achtereenvolgens gevolgd door Di Matteo, Mattio en Jari zodat de rust bereikt werd met een gerustellende 0-4 voorsprong.
Na de rust zette Opex gedurende de eerste tien minuten wat meer druk, maar Cercle begaf niet. Stilaan werd de wedstrijd meer in handen genomen wat resulteerde in drie doelpunten van Jordy.

Fusion Oostende - zvv CERCLE: 0 - 5
Na de succesvolle openingswedstrijd werd de twee partij aangevat. Aanvankelijk werden meerdere doelkansen afgedwongen, maar niet afgewerkt. Toch stond het aan de helft al 0-4 met doelpunten van Jordy (twee maal), Di Matteo en Luca.
Fusion speelde tijdens de tweede wedstrijdhelft meer behoudend waardoor Cercle moeilijker tot scoren kwam. Uiteindelijk zorgde Jordy met zijn derde goal voor de 0-5 eindstand.

ZVV CERCLE - Berca Middelkerke A: 13 - 1
Met anper tien minuten rust had groenzwart tijdens zijn derde wedstrijd van de namiddag duidelijk de bovenhand. Het werd dan ook een doelpuntenkermis met achtereenvolgens Luca, Miel, Di Matteo, Mattio, Renzo en nogmaals Di Matteo als auteurs tijdens de eerste helft.
Tijdens de tweede helft werd doelman Rron de kans gegeven om ook zijn voetbaltalent als veldspeler te etaleren. Hij bewees dit dan ook met twee doelpunten. Luca deed nog beter met drie goals en tussendoor zorgden Di Mattio en Renzo dat de dubbele cijfers op het scorebord kwamen..

De namiddag en de provinciale titel werd gevierd met bubbels en deze waren ook ten volle verdiend na een schitterend parcours, gespreid over vier tornooidagen. (NoL)

Varsenare: SPEELDAG 4  -  zondag 18 januari 2015
Het was geleden van november vorig jaar (!) dat de miniemen uiteindelijk nog eens aan bod kwamen. Het was dan nog in eigen huis waar ZVV-jeugdvoorzitter Ivan Vanderhaegen verantwoordelijk was voor de goede organisatie zoals we dat van hem gewoon zijn. Zou de ploeg het even goed doen? Het zou nodig zijn want bij de start van de zaalvoetbalnamiddag hadden nog slechts twee ploegen kans op kwalificatie voor de Vlaamse Jeugdfinale: de B-ploeg van Berca Middelkerke en ZVV Cercle Brugge. Groenzwart diende al zijn wedstrijden te winnen om zijn kansen gaaf te houden.
Met dit gegeven in het achterhoofd konden coaches Peter Deseure en Björn Devriese beschikken over de volgende spelers: doelman Rron Hajdari en de spelers Luca Detavernier, Di-Matteo Dobbelaere, Renzo Gevaert, Jari Montaigne en Junior Van Belle.

zvv Cercle - Fusion Oostende: 9 - 0
De openingswedstrijd van de namiddag was gereserveerd voor ZVV met als tegenstander het nog steeds puntenloze Fusion Oostende. Veel tegenstand ondervond de ploeg niet. Het werd dan eerder een gezonde inloopwedstrijd als voorbereiding op de twee volgende partijen. Voor de rust scoorden Luca Detavernier en kapitein Di-Mateo Dobbelaere. Na de rust werd de stand opgedreven tot 9-0 met nog drie treffers van de kapitein, twee van Renzo Gevaert en nog eentje van Luca Detavernier.

zvv Cercle - Berca Middelkerke A: 10 - 1
De A-ploeg van Berca Middelkerke, leider in de rangschikking, leefde met de hoop dat hun clubmaten ZVV voetje zouden lichten en daarmee al hun kansen op kansen op een wenkende kwalificatie gaaf houden. Cercle liet zich echter niet ringeloren en trok gretig ten aanval en ging voluit zijn kans. Het resultaat is er ook naar: 10-1. Halfweg was de wedstijd eigenlijk al beslist met een 7-0 ruststand.

zvv Cercle - Berca Middelkerke B: 4 - 2
De derde en meteen ook de slotwedstrijd van de namiddag zou voor een groot stuk bepalend worden voor de toekenning van de kwalificatie voor de Vlaamse Jeugdfinale. ZVV moest de partij winnen om in de running te blijven en vervolgens op de slotspeeldag de zaak af te werken. Cercle trok voluit de kaart van de aanval, vertrok meteen in de hoogste versnelling en in nog geen mum van tijd stond het 2-0 voor met een doelpunt van kapitein Di-Mateo en van Mateo Pollet. Onze kapitein had zelfs de 3-0 aan de voet maar zijn besluit ging nipt naast. Tot overmaat van ramp kon Middelkerke daarom een vrije trap omzetten zodat het 2-1 werd in plaats van een gerustellende 3-0. Groenzwart voelde het gevaar dreigen en Luca Detavernier nam een vrijschop te baat om Cercle opnieuw een boni van twee doelpunten te geven.
Na de pauze rondde Luca nog een collectieve aanval succesvol af. Middelkerke kwam nog dreigen met een tweede doelpunt, maar dank zij het knap verweer van de ganse ploeg en het puik verdedigend werk van de verdedigende sector bleef de kustdruk beperkt tot die twee tegentreffers.
Alle aandacht gaat nu uit naar de resultaten van de slotdag op 1 maart te Oostende. Cercle moet zijn drie resterende wedstrijden winnend afsluiten, wat zeker tot de mogelijkheden behoort. Er is wel een zekerheid: huidig leider Middelkerke B kan het ons niet meer lastig maken. De ploeg is die dag speelvrij en kan enkel toekijken hoe Groenzwart een gelijk aantal punten behaalt en een beter doelpuntenverschil bijeen voetbalt. Duimen maar ! (IvdH) 

Lombardsijde: SPEELDAG 3  -  zondag 16 november 2014
Na een onderbreking van een maand mochten de miniemen opnieuw de draad opnemen. Na de doelpuntenkermis (7 en 8 doelpunten tegen respctievelijk Fusion Oostende en Opex Oostende), waren ze er op gebrand om opnieuw de scoremachine te laten draaien. Om te beginnen tegen de B-ploeg van Middelkerke die vorige maand een scoorloos gelijkspel afdwong.

Berca Middelkerke B - zvv Cercle: 2 -1
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het leek er op dat het opnieuw zou uitdraaien op een gelijkspel. Groenzwart dwong wel meer doelkansen af dan de kustploeg maar de kansen werden niet afgewerkt. De kustploeg deed dit wel en kon zo de wedstrijd met 2-1 in zijn voordeel afsluiten. Het enige Brugs doelpuntje werd gescoord door Miel Houdebine.
Besluit: enthousiasme is vaak niet voldoende om een wedstrijd te winnen.

Berca Middelkerke A - zvv Cercle: 0 - 13
Tegen de A-ploeg van Berca Middelkerke verliep de wedstrijd veel vlotter en werden de kans wel effectief omgezet in doelpunten. Miel gaf met drie doelpunten op een rij het goede voorbeeld aan achtereenvolgens Jordy Quintens, Luca Detavernier, Di Matteo Dobbelare, Junior Van Belle en Jari Montaine om de rust te bereiken met 0-8. Na de pauze dikte Jordy met twee goals verder aan tot dubbele cijfers. Jari, Luca en Junior zorgden voor de uiteindelijke 13 doelpunten.

Opex Oostende - zvv Cercle: 0 - 14
Tegen Opex werd de doelpuntenkermis nog eens overgedaan. Tijdens de eerste helft kwamen de doelpunten van Di Mateao, Luca, Junior en vervolgens vier van Jari. Het achtste doelpunten was voor Matteo. De 0-8 ruststand werd nadien opgedreven door tweemaal Di Mateo en Reno. Luca zorgde voor nummer 13 en Jari was de auteur van de veertiende. Tijdens deze twee wedstrijden werd zo maar eventjes 27 doelpunten gescoord en werd geen enkele tegentreffer toegestaan. (NoL)

Onder leiding van coach Björn Devriese (Peter Deseure was verhinderd door ziekte van zijn zoontje) en met Noël Lekens als begeleider speelden doelman Hajdari Rron en de spelers Luca Detavernier, Di Matteo Dobbelaere, Renzo Gevaert, Miel Houdebine, Jari Montaine, Matteo Pollet, Jordy Quintens en Junior Van Belle   

Oostende: SPEELDAG 2 - zondag 12 oktober 2014

ZVV Cercle - Fusion Oostende: 7 - 1 
Reeds na 3 minuten kwam Di Matteo voor doel maar had pech bij de afwerking. Meteen was de tegenpartij verwittigd dat groenzwart de drie puntjes beoogde. Even later kon Renzo op aangeven van Junior de bal voor doel aannemen en afwerken. De toon was gezet. Op de 7de minuut dreef Jari de score op tot 2-0. Net voorbij het kwartier maakte Di Matteo er 3-0 van en een minuut later dreef Junior de stand op tot 4-0. Het festival ging verder met Di Matteo voor de 5-0 en twee minuten later Miel voor de 6-1. Inderdaad, tussendoor had Fusion de eerredder kunnen score. Di Matteo zette met zijn derde goal de eindstand op 7-1. 

ZVV Cercle - Berca-Coens Middelkerke B: 0 - 0
Het was (tijdelijk leider ?) Coens duidelijk om te doen de drie puntjes mee naar huis te nemen. Ze waren met niet minder dan tien (!) spelers aanwezig. De Cerclegasten lieten zich niet intimideren door het aantal en toonden zich van hun beste kant. Dank zij het goede werk van doelman Rron en zijn veldspelers werd elke aanval geneutraliseerd. De Cercle-aanvallers kregen evenmin vat op het puike Middelkerkse verdedigingswerk waardoor 0 - 0 beginscore ook de eindscore werd.

Opex Oostende - ZVV Cercle: 2 - 8
Na een uurtje rust kwamen onze jongens vol zelf vertrouwen op het terrein met als enig verlangen de drie punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd was pas vier minuten oud of Jari zette het eerste doelpunt op het scorebord. Maar Opex liet niet begaan en reageerde gevat met de gelijkmaker. Cercle sloeg opnieuw toe en op de 10de minuut was het raak voor Di  Matteo en een minuut later, op aangeven van Di Matteo lukte Renzo de 1-3. Tijidens de laatste tien minuten van de tweede helft waren achteenvolgens Di Matteo en driemaal Jaride auteurs voor de 2-7. Renzo zorgde als afsluiter voor de 2-8 eindstand. (NoL)

Ploeg: doelman Hajdari Rron, Di Matteo Dobbelaere, Renzo Gevaert, Miel Houdebine, Jari Montaigne, Matteo Pollet en Junior Van Belle

Het was voor coaches Peter en Björn en begeleider Noël een aangename namiddag. Tijdens elke wedstrijd waren er verschillende mooie spelfases  te zien. Als je dit kan en mag meemaken, kan je enkel voldaan naar huis gaan en nagenieten met een grote dank van Noël aan alle spelertjes en hun trainers.