Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Tornooi 2015/2016

3de Speeldag - 31 januari 2015 te Oostende (Spuikom)

Sp. Blankenberge - ZVV Cercle Brugge: 1 - 6
Hoewel de uitslag laat vermoeden dat het een vlotte zege werd, hadden de zvv-spelers het niet zo gemakkelijk. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de tegenstrever kon zijn kansen niet afwerken. Vrij vlug kon Di Matteo een open kans benutten en gewoon afwerken. Iets later was Di Matteo opnieuw aan de beurt op aangeven van Sebbe Blaton. Net vóór de rust kon Blankenberge de bal tegenprikken. Na de rust plaatste Renzo Gevaert op aangeven van Sebbe de 1-3 op het scorebord. Niet veel later was Mateao Pollet aan de beurt op een voorzet van Di Matteo, die zelf nog zorgde voor het vijfde en zesde doelpunt als mooie afsluiter van de wedstrijd.

De Plakkers Varsenare - ZVV Cercle: 1 - 1
De wedstrijd werd gekruid doordat bij De Plakkers drie spelertjes aantraden die vorig jaar nog het groenzwarte shirt droegen. Wellicht hierdoor werd het een 
wedstrijd op de snee van het mes. Geen van beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, op het gevaar elkaar te kwetsen. Het enige Cercledoelpunt werd gescoord door Jonas Steen en was wellicht het mooiste van de ganse namiddag. Met de bal aan de voet vertrok hij aan eigen doel, passeerde iedere tegenstrever richting het DP-doel waar hij eenvoudig afwerkt. Het leek er zo waar alsof hij over het terrein zweefde.

Fusion Oostende - ZVV Cercle: 0 - 7
De kwaliteit van de 
tegenstrever was van die aard dat groenzwart een zacht gekookt eitje te pellen had. Toch ondervonden de Cerclisten tijdens de eerste helft meer tegenstand dan verwacht. Di Matteo nam het eerste doelpunt voor zijn rekening en iets later maakte Matteo op aangeven van Sebbe er 0-2 van. Na de rust maakte Di Matteo in een mum van tijd drie doelpunten en daarna slaagde de doelman er in zijn opponent te verschalken tot jolijt van de ploeg. Renzo was uiteindelijk de auteur van het zevende en laatste doelpnt van de namiddag. (GoB)

Ploegsamenstelling: Di Matteo Dobbelaere, Ronn Hajdari, Renzo Gevaert, Mateao Pollet, Quintin Basque, Sebbe Blaten en Jonas Steen. 

2de Speeldag - 10 oktober 2015 te Gistel

zvc Frietshop Oostende - ZVV CERCLE: 0 - 4
Voorafgaand aan de wedstrijd, waarvoor slechts 5 spelers ter beschikking waren, hadden de coaches Peter Deseure en Björn Devriese de spelertjes gevraagd om er van meetaf aan fel tegen aan te gaan tegen de op papier haalbare tegenstander. De bedoeling was om zo vlug mogelijk te scoren. Op voorzet van di Matteo slaagde Rune er zowaar in om vlug te scoren. Cercle had bovendien de wedstrijd in handen maar zocht al te gretig naar een tweede doelpunt waardoor meerdere kansen verknoeid werden. De tegenstander kon zelfs regelmatig tegenprikken, maar Ronn stond telkens paraat in zijn doel. Spijts het slordige spel kwam groezwart nog voor de rust via Rine en di Matteo 0-3 voor. Tijdens de tweede helft acteerden de ploeg veel rustiger en verstandiger wat via Rune nog bekroond werd met een vierde treffer.

ZVV CERCLE - Carrier Gistel: 11 - 1
Na afloop van de wedstrijd tegen Oostende vroegen de coaches om het samenspel beter te verzorgen en elkaar te coachen. Toch waren de aanvangsminuten niet om aan te zien en als gevolg van de nonchalance kwam het jeugdige Carrier via een Brugs owngoal op voorsprong. De volgende vijf minuten was er enige onrust en zagen we hangende kopjes. Zowel de coaches als de meergereisde ouders pepten de spelers op en beetje bij beetje kwam de kentering. De gelijkmaker kwam er en meteen ook het geloof in eigen kunnen. Er werd gestreden voor elke bal en de doelpunten vielen als rijpe appels. Uiteindelijk werd er nog tienmaal gescoord zodat de wedstrijd eindigde op een onverwachtte 1-11 zege. De doelpunten kwamen er via 4x di Matteo, 3x Rune en 2x via Renzo en Mateo.
Ploegsamenstelling: Ronn Hajdari, Di Mateo Dobbelaere, Renzo Gevaert, Mateo Pollet en Rune Vandenheede.
Coaching: Peter Deseure en Björn Devriese          Afgevaardigde: Noël Lekens

Tussendoor zagen we ook De Plakkers Varsenare twee glansprestaties afleveren met in hun rangen vier spelers die vorig seizoen nog de kleuren van Cercle droegen! (DEB)

1ste Speeldag - 27 september 2015 te Lombardsijde

zvc Assebroeke - ZVV CERCLE: 0 - 10
Met de zes spelers die de vereniging trouw gebleven zijn werd de openingswedstrijd gespeeld tegen zvc Assebroeke, nieuwkomer in de provinciale Jeugdcup. Met technisch vaardig spel slaagde de ploeg er in niet linder dan tien maal te scoren. Bij deze tien doelpunten zaten enkele juweeltjes. Belangrijk bij al dat scoren was dat de ploeg omzeggens geen kansen weggag wat uiteindelijke leidde naar een eindscore met dubbele cijfers en blanco tegentraffers. De doelpuntenmakers waren: Di Mateo en Mateo (elk 3x), Quinten (2x) en Renzo en Rune (elk 1x).

Berca Middelkerke B - ZVV CERCLE: 0 - 5
De tweede wedstrijd van de namiddag werd opnieuw verstandig aangepakt. De B-ploeg van Middelkerke probeerde wel steig te verdedigen, maar Cercle had meer overwicht en zin in vlotte combinaties. Tijdens de tweede helft vertoonde de ploeg bij momenten enig nonchalance en net iets teveel drang naar doelpunten in plaats van het opzetten van mooie combinatie. Uiteindelijk werd het toch een collectief sterke prestatie met doelpunten van Di Mateo (2x), Mateeo, Renzo en Rune (elk 1x).

ZVV CERCLE - Berca Middelkerke: A: 0 - 4
In de confrontatie tussen twee sterkste ploegen van de twee voorbije seizoenen, startte Cercle het best met enkele vlot opgezette aanvallen. Een attente Berca-doelman pareerde echter de doelpogingen. Geleidelijk aan werd de wedstrijd evenwichtiger. Door een slap uitverdedigen kon Middelkerke net vóór de rust de 1-0 scoren. Met de nodige raadgeving van het trainersduo werd de tweede helft aangevat met als doel op zijn minst gelijk te stellen. Op de counter kon de kustploeg evenwel de stand verdubbelen. De kopjes gingen even naar omlaag, maar ZVV kreeg toch opnieuw de bovenhand. Tijdens de opeenvolgende aanvalsgolven slaagde Cercle er zowaar in tot zes keer op de paal te besluiten en de andere kansen werden met enkele knappe reddingen van de doelman verijdeld. Met zoveel pech knakte de veer dan toch. Hiervan maakte Middelkerke nuttig gebruik om de tussenstand nog te verdubbelen tot 4-0. Deze einduitslag is niet de juiste weergave van het wedstrijdverloop en de afgedwongen kansen. Wellicht had met een collectievere aanpak het wedstrijdverloop anders bepaald geweest. Sommige spelertjes vergeten van tijd de ploeggeest en spelen bij momenten al te veel voor zichzelf !
Ploegsamenstelling: Ronn Hajdari, Quinten Bacque, Di Mateo Dobbelaere, Renzo Gevaert, Mateo Pollet en Rune Vandenheede.
Coaching: Peter Deseure en Björn Devriese