Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

ZVV-tornooi 2016/2017

6de een laatste speeldag van het zvv-tornooi voor miniemen
Op zondag 5 maart 2017 werkten de groen-zwarte miniemen hun zesde en tevens laatste speeldag af van het minitornooi dat ze als alternatief voor de provinciale Jeugdcup mochten spelen. Dit gold meteen ook als voorbereiding op het nieuwe seizoen 2017-2018 dat van start zal gaan in september 2017!
Voor deze afsluitende speeldag werden de zes (!) deelnemende ploegen op basis van de spelersleeftijd opgedeeld in twee poules: in de ene poule de 12-jarigen en in de andere poule de 13-jarigen.
De A- en B-ploeg van ZVV Cercle speelden samen met Daring Brugge in de categorie van de jongsten. De andere poule bevatte de ploegen met de een jaar oudere spelers van SVV Damme, Carrier Gistel en FC Varsenare, de ploeg van Kenny Vandeheede die volgend seizoen als cadettenploeg zal aantreden voor ZVV Cercle Brugge. De wedstrijden werden betwist over 2 x 20 minuten en stonden telkens onder leiding van Dirk Degroote die trouwens alle speeldagen present tekende en telkens de wedstrijden in goede banen leidde.
In de U12-poule toonde de A-ploeg van zvv Cercle zich de betere na winst tegen respectievelijk Daring Brugge (8-3) en Cercle B. De onderlinge “broederstrijd” werd een spetterende derby die door het team van coach Dieter Callewaert met een overtuigende 5-1 overwinning werd afgesloten. Eerder versloeg de B-ploeg na een spannende en zinderende wedstrijd opponent Daring Brugge met 8-6.
In de U13-poule toonde FC Varsenare, die volgend seizoen zal aantreden als cadettenploeg van ZVV Cercle, zich de sterkste van de drie en versloeg zijn opponenten SVV Damme met maar liefst 12-0 en Gistel met 5-0. Opmerkelijk feit: doelman Guillaume Brakman (jawel, de zoon van Erwin en Benedict van OGH) slaagde er in zijn netten de ganse zondag (= 80 minuten zaalvoetbal) schoon te houden. 
De organisatoren Ivan en Noël danken namens zvv Cercle coach Dieter Callewaert en de ouders van onze U12-spelers voor het begrip en de medewerking aan de zes voorbije zondagnamiddagen. Zij hopen hen alvast tijdens het komende seizoen terug te mogen ontmoeten (met de stellige belofte van een correcte inschrijving voor het kampioenschap 2017/2018).

Miniemen zvv Cercle A & B (5 mrt 2017)
Miniemen SVV Damme (5 mrt 2017) Miniemen Carrier Gistel (5 mrt 2017)

De deelnemende ploegen: FC Varsenare, SVV Damme en Carrier Gistel

5de SPEELDAG voor MINIEMEN
Voor de vijfde keer organiseerde het jeugdbestuur van ZVV Cercle op zondag 19 februari 2017 onder leiding van Noël Lekens en Ivan Vanderhaegen een tornooidag als alternatief concept voor de provinciale Jeugdcup voor miniemen. De U12 poulains van Dieter Callewaert kenden geen productieve namiddag. Toch speelden ze hun beste wedstrijd tegen de beste ploeg van het minitornooi: de U13’s van FC Varsenare o.l.v. Kenny Vandenheede.
Samenstelling van de ZVV-kern: doelman Giebo Van Hauter en de spelers Ziggy Algoet, Tristan Baillieul, Quinten Brakel, Louic Callewaert, Tibo Lowagie en Daan Vande Ghinste.

ZVV CERCLE BRUGGE (U12) - Daring BRUGGE (U12): 4 - 6
In een spannende wedstrijd, waarin kon worden vastgesteld dat Daring veel progressie had gemaakt t.o.v. hun vorige deelnames, werd ZVV geklopt op efficiëntie. Aan de rust wezen de bordjes al 1-3 in het voordeel van een kwieke Daring-ploeg die tijdens de tweede halft de verhouding bevestigde.

Carrier GISTEL (U13) - ZVV CERCLE BRUGGE (U12): 9 - 1
Voor Carrier Gistel zat de provinciale Jeugdcup voor miniemen erop en de ploegleiding opteerde er voor om bijkomend deel te nemen aan het ZVV-tornooi en zich zo bijkomend te meten met Cercle en de twee veldvoetbalploegen. De Cercle-miniemen hielden tot aan de rust goed stand (2-0), maar gingen finaal kopje onder in de 2e helft.

ZVV CERCLE BRUGGE (U12) - FC VARSENARE (U13): 0 - 7
Ondanks een behoorlijke repliek stond Cercle al 0-3 achter aan de rust. Uiteindelijk moesten de jongens van Dieter zich uiteindelijk met 3-7 gewonnen geven tegen hun een jaartje oudere opponenten en nieuwe ZVV-ploeg voor volgend seizoen. De enige smet dat achter blijft, is dat er niet kon worden gescoord ondanks enkele mooie opportuniteiten.
FC Varsenare trad aan met Guillaume Brakman, Andreas Calleeuw, Edouard Hendrickx, Pascal Ohiaeri, Quinten Serkeyn, Meindert Van Eenoo en Rune Vandenheede.
De drie wedstrijden stonden onder leiding van scheidsrechter Dirk De Groote.

Tijdens de laatste tornooi dag op zondag 5 maart te Varsenare zal er gespeeld worden in twee poules van elk drie ploegen: een poule met U12 spelers en een met U13 spelers. ZVV Cercle zal met twee ploegen en met Daring Brugge spelen in de U12-reeks. In de U13-poule speelt zaalvoetbalploeg Carrier Gistel samen met de veldvoetbalploegen van VVV Damme en FC Varsenare.

VIERDE TORNOOIDAG voor MINIEMEN
Op zondag 8 januari organiseerde zvv Cercle te Varsenare zijn vierde tornooidag voor miniemen en gaf deze jongeren zo de mogelijkheid om met veel gretigheid het nieuwe zaalvoetbaljaar in te zetten. Naast de eigen U12-miniemenploeg waren de andere deelnemers de nieuwe ZVV U13-ploeg in wording (in het vooruitzicht van volgend seizoen) en de U12's van Daring Brugge.
In afwezigheid van bezieler en coach Dieter Callewaert, geveld door ziekte, moesten de beide U12-ploegen de duimen leggen voor de (nieuwe) U13-ploeg en dit telkens met eenzelfde 3-13 score. In de onderlinge strijd kwam ZVV 5-2 voor maar diende een knappe terugkeer van de Daring-boys toe te staan zodat de wedstrijd uiteindelijk eindigde op 5-5.
De volgende tornooidagen zijn op 19 februari en 5 maart met Carrier Gistel als gastploeg en misschien nog een vierde gastploeg.

MINIEMEN met EIGEN TORNOOI
Op zondag 11 september organiseerde ZVV Cercle een minitornooi voor miniemen. Naast de eigen U12-miniemen namen ook de leeftijdsgenoten van FC Varsenare en de Green Devils, de oudste preminiemen van ZVV, er aan deel. Nadat de groenzwarte miniemen de overwinning behaalden tegen hun blauwzarte leeftijdsgenoten, overklasten de groenzwarte youbgsters beide opposanten. FC Varsenare werd met 17-1 opzij gezet en de groene duivels behaalden met 11-2 de zege tegen hun één jaar oudere collega's. De Green Devils zijn duidelijk klaar voor de start van de provinciale Jeugdcup.