Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Jeugdcup 2013/2014

Varsenare 23 maart 2014

Scholieren beëindigen competitie in mineur!
De zesde en laatste tornooidag was er duidelijk een teveel voor zvv Cercle. Na maandenlang de enige belager te zijn geweest van uittredend kampioen Opex Oostende B en na vorige week even de rol hebben moeten lossen, moest groenzwart zijn opponent nu volledig los laten. De vaudeville vorige week rond de laattijdige voorgelegde identiteitskaarten zorgde al vóór wedstrijd voor de nodige spanning. De bitsig gespeelde onderlinge confrontatie Opex B liet duidelijk sporen na. Coach Perquy liet zijn taak waarnemen door Jurgen Vanderhaegen en niet minder dan vier spelers haakten daags voordien af: kapitein Sebastien Perquy en Lando Bassimon vielen geblesseerd uit, Yani Bousson had examens, Shiva Stellamans was al eerdere gekwetst en doelman Michiel Van Acker bleek niet beschikbaar. Een duidelijk onthoofde ploeg moest in laatste instantie nog op zoek naar een vijfde speler en vond die in cadet Florian Van Den Saffele, een student die duidelijk wel weet hoe te doseren. Opex A moest noodgedwongen forfait geven voor de laatste tornooidag waardoor het speelschema ietwat werd aangepast.

Carrier Gistel - zvv Cercle: 2 - 1
Groenzwart verloor ongelukkig en met veel pech zijn eerste wedstrijd tegen een enorm gemotiveerd Gistel dat er verder in de loop van de dag niets meer van bakte (getuige de latere 5-1 en 11-4 verliesbeurten). Jaron Vanderhaegen tekende voor de eerredder.

zvv Cercle - Opex Oostende B: 2 - 6
Opex Oostende B wist na het Cercleverlies tegen Gistel dat de buit binnen was en Cercle ledigde de kelk tot op de bodem. Het werd nochtans een knappe partij maar met vier weggeefdoelpunten. Jaron en Jasper Quicke waren de auteurs van de Cercledoelpunten.

Coens Middelkerke - zvv Cercle: 2 - 2
De laatste wedstrijd tegen Juwelier Coens Middelkerke was een spannende bedoening waarin beide ploegen voluit voor de overwinning gingen maar uiteindelijk billijk de punten deelden. Voor Cercle scoorden Jonas en Florian.

Aan het slot van de Jeugdcup 2013/2014 dient de ganse ploeg samen met zijn begeleiders bedankt te worden voor de inzet en de strijdlust met een tweede stek als orgelpunt. De titel was wellicht iets te hoog gegrepen.

De ZVV-ploeg voor de laatste speeldag: Jonas De Clerck; Jasper Quicke; Mathieu Perquy; Jaron Vanderhaegen en Florian Van Den Saffele.

Oostende 16 maart 2014

Sportiviteit uit Oostends woordenboek geschrapt
De verantwoordelijken van het organiserende Opex Oostende hebben zich van hun kleinste kant getoond. Toen Cercle zich aanbood voor zijn wedstrijd tegen Carrier Gistel stelden twee Cerclespelers vast dat ze hun IK niet bij hadden. Wel konden ze een studentenkaart (met foto) voorleggen en in afwachting werd het thuisfront opgebeld met de vraag de officiële identiteitskaarten na te brengen. Scheidsrechter en tegenstander Gistel hadden hiermee geen probleem. Het organiserende Opex verzette zich echter tegen deze reglementaire tussenoplossing en het opstellen van de twee bewuste spelers. Met dit verzet zagen zij immers de mogelijkheid om hun enige concurrent voor de titel een hak te zetten. Na veel discussies toonde de Cercleverantwoordelijken hun sportiviteit en goede wil en speelden hun openingswedstrijd zonder de twee spelers.

Zvv Cercle - Carrier Gistel: ng
Zelfs zonder twee Brugse kernspelers die lijdzaam dienden toe te kijken, werd het bijna een groenzwarte walk-over. Maar door de voorafgaande discussies ontbrak de nodige tijd om nog de tweede helft af te werken. Beide partijen gingen akkoord om de “ruststand” aan te nemen als “eindstand”. De Opex-verantwoordelijken oordeelden er echter anders over. Als tornooiorganisator beslisten ze dat de wedstrijd niet volledig gespeeld was en lieten de scheidsrechter een 5-0 forfait noteren. Achteraf wijzigde de scheidsrechterscontroleur dit forfait in “niet gespeelde wedstrijd”.

Coens Middelkerke - zvv Cercle: 3 - 9
Op het moment van de tweede wedstrijd waren de ontbrekende paspoorten binnen en kon de wedstrijd afgewerkt worden met een volledige ploeg. Het werd een match zonder problemen en een vlotte overwinning.

Opex Oostende B - zvv Cercle: 3 - 2
De wedstrijd van de waarheid werd door het IK-voorval aan het begin van de namiddag en door de starre houding van de Opexverantwoordelijken een zenuwachtige bedoening. De Opexspelers, allen actief bij KV Oostende brachten daarbij meer voetbal in de zaal dan zaalvoetbal. Voeg daarbij nog de negatieve commentaren van bepaalde ouders aan toe en het spel zat al vlug op de wagen. Perquy werd aan de zijlijn bruusk tegen de muur gekwakt in die mate dat hij out was voor de rest van de namiddag. En de andere groenzwarte spelers speelden eerder met knikkende knieën dan met sierlijke lijven. Het nipt verlies is dan ook nog meer dan eervol.

zvv Cercle - De Haan: 3 - 1
De slotpartij van de namiddag was nog enkel een verplicht nummertje. Zonder veel overtuiging werd zvc De Haan opzij gezet.

Intussen was de moraal naar een dieptepunt gezakt en zagen weinig spelers (en ouders) nog brood in het afwerken van de laatste tornooidag. Bij velen leefde de idee van deze dag in eigen huis wel te spelen maar om de rug te keren naar de Opex B en hun de overwinning, en meteen ook de titel, cadeau te geven.

Gistel 16 februari 2014

Zvv Cercle - zvc De Haan: 4 - 0
Met vier wedstrijden voor de boeg was de inzet op zijn allerbest. In de aanvangswedstrijd tegen De Haan werd de motor meteen op volle kracht gezet. Dit resulteerde al vlug in een doelpunt van Mathieu op aangeven van Lando. In de 8ste minuut maakte Jasper er op aangeven van Jaron 2-0 van. En in de tweede helft zette Sebastian met twee doelpunten de 4-0 eindscore op het bord.

Zvv Cercle - Opex B: 3 - 2
Met de nodige instructie van de coach werden de gasten met het nodige bewustzijn van eigen kunnen het terrein opgestuurd. Beide ploegen namen een afwachtende houding aan. In de tiende minuut kon Sebastien, op aangeven van Jaron, de 1-0 op het bord zetten. Vier minuut later maakte Schiva er 2-0. Opex reageerde wel maar in de 22ste minuut gaf Sebastien de genadeklop. Niettegenstaande de tegenstanders eerder slordig en ongeconcentreerd speelden, slaagden ze toch nog in om de aansluiting te realiseren.

Carrier Gistel - zvv Cercle: 0 - 9
De jongens van Gistel poogden verwoed om toch maar een doelpuntje te maken. Het is hen niet gelukt. In deze faire wedstrijd kwamen de groenzwarte doelpunten van Jaron, Jasper, Sebastien en Shiva, elk twee, en Mathieu.

Opex A - zvv Cercle: 2 - 5
Door het uitlopen van het tijdsschema beschikte de A-ploeg van Opex voor deze slotwedstrijd over nog slechts vijf spelers. Toch boden ze een stevig weerstand en maakten ze het onze jongens moeilijk. Jaron scoorde driemaal, Sebastien en Shiva zorgden voor de overige twee doelpunten.

Het werd voor de ganse Cerclefamilie een zeer geslaagde namiddag met in totaal 21 doelpunten en … de leiderspositie na 12 wedstrijden