Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Jeugdcup 2014/2015

Zondag 14 maart 2015 - Laatste tornooidag - Varsenare
Terwijl op grondgebied Sint-Andries grote broer KSV zijn ultieme kans verkeek voor zekerheid inzake overleving op het hoogste vlak, streden op het grondgebied Varsenare de "groene" en "witte" scholierenploeg van ZVV op de slotdag voor een zo eervol mogelijke plaats. De tweedejaars van de "Witte" ploeg hadden theoretisch nog een kans op de eerste plaats, maar zalig zijn zij die nog geloven in Sinterklaas. De tweedejaars van de "Groene" ploeg daarentegen waren op zoek naar een eerste overwinning.
Cercle Groen - Cercle Wit: 6 - 5
De slotnamiddag werd ingezet met de onderlinge confrontatie. Achteraf bekeken werd het de spannendste wedstrijd van de namiddag. Het was uiteindelijk de "Groene" ploeg van coach Peter Deseure die het nipt haalde op de "Witte" ploeg van coach Björn Devrieze na een zeer genietbare en sportieve wedstrijd.
zvc De Haan - Cercle Wit: 2 - 7
De partij tegen de Hanenaars was logischer wijs de laatste kans op een eerste zege van het seizoen. De kans werd met beide handen gegrepen en de tegenstander, een goede middenmotor, werd met verrassende 2 - 7 verdiend opzij gezet. De eerste overwinning was meteen ook gerealiseerd.
Cercle Groen - Berca Middelkerke: 4 - 6
De confrontatie met de leider was midden de tornooidag geprogrammeerd. ZVV diende te winnen om een kans te maken op de titel en verder nog hopen dat Middelkerke zijn wedstrijd tegen de eerstejaars ZVV-ers zou verliezen. De wedstrijd werd zonder complexen betwist, maar de supprematie van de kustploeg was te grooot. Er werden wel enkele speldeprikken uitgedeeld maar uiteindelijk bevestigde de leider zijn positie met een 4 - 6 overwinning.
Berca Middelkerke - Cercle Wit: 6 - 4
Na de confrontatie van de waarheid kon de "Witte" ploeg nog even het vuur aan de schenen leggen van de toekomstige eindwinnaar. Gesterkt door de eerste seizoensoverwinning maakten de eerstejaars het de leider nog even lastig. De wedstrijd tussen kop en staart eindigde uiteindelijk op een eervol eindresultaat voor de eerstejaars scholieren die eenzelfde resultaat behaalden als hun oudere collega's: 6 - 4.
Cercle Groen - zvc De Haan: 4 - 4
De verplichte slotwedstrijd tegen De Haan was er na de ontgoocheling tegen Middelkerke even teveel aan. Bovendien wou De Haan zijn onverwacht verlies tegen Cercle Wit nog enigszins uitvegen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een gelijkspel waarmee beide partijen tevreden kunnen zijn en hun positie in de eindrangschikking behouden. (IvdH)

Ploegsamenstellingen:
Cercle "Groen": doelman Robin Vandekinderen en de spelers Broes Miny, Emile Pollet, Laurenz Simoens, Shiva Stellamans, Germaw Rousseau en kapitein Jordy Van Cappel.
Cercle "Wit": doelman Frodo Poupeye en de spelers Arne Defour, Victor Descan, Michiel Dutrieux, Chauncey Martis, Tim Vancompernolle, kapitein Loic Vanhooreweghe en Hendrik De Winne.

Zondag 22 februari 2015 - Tornooidag 4 - Oostduinkerke
Na anderhalve maand mocht de witte scholierenploeg zich meten met zvc De Haan, met Carrier Gistel en met de abslolute leider Berca Middelkerke.
Cercle Wit - zvc De Haan: 2 - 3
De ploeg presteerde goed tegen het derde geklasseerde De Haan en kwam zelfs na zeven minuten spel op voorsprong via Chauncy Martis. Even later leek het er op dat de voorsprong zou moeten worden prijsgegeven, maar doelman Frodo Poupeye hield de toegekende strafschop zonder verpinken tegen.
Na de rust trad de ploeg iets minder geconcetreerd aan. Toch lieten de spelers regelmatig mooie bewegingen en combinaties zien. Hieruit puurde Sahin Akgundogdu een doelpunt na een solotocht over het ganse terrein waarbij hij elke tegenstander uit de wind zette. Uiteindelijk diende de ploeg nipt de duimen te leggen.
Cercle Wit - Carrier Gistel: 4 - 4
Net zoals tijdens de vorige wedstrijd waren de withemden opnieuw goed op dreef. De gecreëerde kansen werden echter afgestopt of niet afgexwerkt door allerlei pech. Zelfs "zwarte magie" was erbij betrokken. Dat bleef duren tot het Loic Vanhoorewege teveel werd en hij uit zijn krammen schoot. In nog geen vijf minuten tijd scoorde hij drie maal en er aan de rust kon gedraaide worden met 3-2.
Tijdens de tweede helft waren beide ploegen elkaar waard. net zoals in de eerste helft scoorde Gistel opnieuw tweemaal, maar Michiel Dutrieux reageerde hierop gepast met een vierde Cercle-treffer.
Berca Middelkerke - Cercle Wit: 5 - 2
Na een (veel te) lange gedongen wachttijd van anderhalf uur kreeg de ploeg de ongeslagen leider te bekampen. De Cerclejongeren waren absoluut niet aangeslagen door de kunde van de thuisploeg. Ze speelden zelfs goed mee maar moesten nu en dan hun meerdere erkennen in Middelkerke dat doelpunten puurde uit hun snelle en preciese balwisselingen. De twee Cercledoelpunten werden gescoord door Tim Vancoppernolle en Michiel Dutrieux.
Na deze drie wedstrijden kunnen we enkel een positieve evolutie van het spelkwaliteit vaststellen. En dat is hoopopgevend voor de toekomst. (NoL)

Spelerskern: doelman Frodo Poupeye, Sahin Akgundogdu, Arne Dufour, Michiel Dutrieux, Chauney Martis, Sandro Mehmeti, Tim Vancompernolle en Louic Vanhoorewege.

Zondag 11 januari 2015  -  Tornooidag 3  -  Gistel
Tijdens de Nieuwjaarsmaand werd geen van beide scholierenploegen rust gegund. Voor de "witte" ploeg" betekende dit de twee tornooidag, voor de "groene" ploeg" daarentegen de derde tornooidag en tevens het moment om gebruik te maken van het vrij zijn van Berca Middelkerke om de leiding van de rangschikking over te nemen.
Cercle Groen - Cercle Wit: 3 - 1
De eerste wedstrijd voor beide ploegen was meteen een onderlinge confrontatie. Cercle Groen, onder leiding van coach Peter Deseure, was gefocust op het scoren van een zo groot mogelijk aantal doelpunten. Het zou hen minder goed bekomen. Overmand door zenuwen werden heelwat reële kansen de nek omgewrongen zodat de logische zege beperkt bleef tot 3-1 met twee doelpunten van Emile Pollet en een van Laurenz Simoens. Het eerreddend "witte" doelpunt kwam er via Michiel Dutrieux.
Cercle Groen - zvc De Haan: 6 - 2
De groene ploeg mocht onmiddellijk daarop aantreden tegen zvc De Haan. Het werd eerder een eenrichtingswedstrijd die uiteindelijk eindigde op een ruime 6-2 zege. De doelpuntenmakers waren Laurenz Simoens (3x), Gernaw Rousseau (2x) en Emile Pollet.
Carrier Gistel - Cercle Wit: 6 - 2
De plaatselijke ploeg was te sterk en de eindcijfers drukken dan ook duidelijk de overmacht uit. De twee tegentreffers kwamen van Chauncey Martis.
Cercle Wit - zvc De Haan: 3 - 4
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en maakten er een spannende wedstrijd van. Uiteindelijk kon coach Björn Devriese zijn witte ploeg net niet laten genieten van een eerste Cupoverwinning. Doelpunten: Chauncey Martis (2x) en Loic Vanherreweghe.
Carrier Gistel - Cercle Groen: 2 - 5
Onder impuls van draaischijf Shiva Stellamans, nochtans zwaar verkouden, walste de ploeg over de plaatselijke formatie en behaalde een duidelijke zege. Scoorden: Emile Pollet (2x), Shiva Stellamans (2x) en Laurenz Simoens. (NoL)

Ploeg Groen: Robin Verkinderen, Broes Miny, Emile Pollet, Ben Schmidts, Laurenz Simoens, Shiva Stellamans, Germaw Rousseau en kapitein Jordy Van Cappel.
Ploeg Wit: Frodo Poupeye, Icha Cham, Victor Descan, Michiel Dutrieux, Chauncey Martis, Tim Vancoppernolle en kapitein Loic Van Herreweghe.

Zondag 5 oktober  -  Tornooidag 2  -  De Haan
De ploeg "Cercle Wit" was vrij voor de tweede tornooidag. Alle ogen waren dus gericht op de prestaties van de Groene ploeg die op de openingsdag enkel de meerdere diende te erkennen in Berca Middelkerke.
De eerste wedstrijd tegen organisator zvc De Haan leek een gemakkelijke partij te worden. Bij een 0-3 voorsprong waren de gedachten reeds bij de confrontatie met de ongeslgen leider Berca Middelkerke. De plaatselijke ploeg kwam nog gevaarlijk opzetten en met een 3-4 eindstand mag Cercle Wit zich gelukkig achten.
In de confrontatie met de ongeslagen leider Middelkerke kwam ZVV net iets tekort. Na een goede globale prestatie moet erkend worden dat de kustploeg de betere is. De 5-3 eindstand toont echter duidelijk aan dat Cercle niet aan de kant werd gezet.
De ontmoeting met Carrier Gistel ging niet door doordat een speler van Gistel geen identiteitsdocumenten kon voorleggen. Het reglement werd toegepast zoals het hoorde en daarmee kreeg de Godelieveploeg lik op stik voor hun houding vorig seizoen. (NoL)

Zondag 28 september  -  Tornooidag 1  -  Varsenare
De Jeugdcup 2014/2015 voor scholieren werd ingezet te Varsenare, thuishaven van ZVV. Noël Lekens moest voor het eerst sedert jaren verstek geven voor de organisatie en werd fel gemist. Zijn gebruikelijke plaats naast jeugdverantwoordelijke Ivan Vanderhaegen werd ingenomen door Glenn Vanderhaegen, kapitein van de eerste ploeg, die vrijwillig zijn zondagnamiddag opofferde om Noël te vervangen. Van de vijf deelnemende ploegen aan dit minikampioenschap wordt Berca-Coens Middelkerke de te kloppen ploeg. Ze wonnen overtuigend hun drie wedstrijden van de eerste speeldag.  Tijdens deze drie matchen kon enkel Cercle Groen, de ploeg van Peter Deseure, hen het vuur aan de schenen leggen (5-2). De ontgoocheling was dan ook groot in het groene kamp maar Björn Devrieze had met Cercle Wit ook reden tot treurnis! Zijn ploeg kreeg een pandoering van de Groene collega's, maar had in zijn derde wedstrijd tegen Carrier Gistel bij een 3-0 ruststand alle troeven in handen om toch een overwinning in de wacht te slepen. De tweede helft was er echter teveel aan en zijn jongens verloren nog met 6-4 cijfers. Dit was een domper op deze boeiende zaalvoetbalnamiddag tijdens Varsenare kermis! (IVDH)

Cercle Groen: doelman Robin Vandekinderen, kapitein Jordy Van Cappel, Broes Miny, Ben Schmidts, Laurenz Simoens, Shiva Stellamans en Emile Pollet.
Cercle Wit: doelman Jonas Waroux, kapitein Tim Vancompernolle, Sahin Akgundogdun Hendrik De Winne, Victor Decan, Michiel Dutrieuw, Chaucey Martis, Frodo Poupeye en Loic Vanhooreweghe.