Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Prov. Jeugdcup 2015/2016

Provinciale Jeugdcup Scholieren seizoen 2015/2016

5de speeldag - 28 februari 2016 te Varsenare
ZVV CERCLE wordt provinciaal kampioen en vice-kampioen!

Het werd zondagnamiddag in de gemeentelijke sporthal van Varsenare een volledig groenzwart getinte dag met "Cercle Groen" als definitieve kampioen van West-Vlaanderen. Hierdoor mag de ploeg van coach Peter Deseure op zondag 24 april in Heist-o/d-Berg de provincie West-Vlaanderen vertegenwoordigen en uitkomen tegen de kampioenen van de andere Vlaamse reeksen met als doel de titel van Vlaams Kampioen! Het wordt wellicht een aartsmoeilijke opgave want tijdens de jongste edities kronen de vertegenwoordigers uit Antwerpen of Brabant zich steevast als Vlaams en Belgisch kampioen. Naast een groenzwarte ploeg als provinciaal kampioen, levert ZVV met zijn tweede scholierenploeg "Jongventus" van coach Bjorn Devrieze de vice-kampioen. Daarmee wordt duidelijk aangetoond dat de Provinciale Jeugdcup voor scholieren editie 2015/2016 volledig Cercle gekleurd was.

ZVV CERCLE GROEN Prov. Kampioen  scholieren 2015/2016

"ZVV CERCLE GROEN" - PROVINCIAAL KAMPIOEN SCHOLIEREN 2015/2016
afgev. Ivan Vanderhaegen, coach Peter Deseure, Emile Pollet, Jordi Hubrecht, Jaron Schoonbaert, Robin Vandekindeeren en verzorger Noël Lekens; onderaan Angelo Calleeuw, Larsen D'hiet, Miny Broes en Jordy Van Cappel. (foto Alain Creytens)

ZVV JONGVENTUS - Prov. Vicekampioen 2015/2016

"ZVV JONGVENTUS" - PROV. VICEKAMPIOEN SCHOLIEREN 2015/2016
Sandro Mehmeti, afgev. Ivan Vanderhaegen, coach Björn Devriese, Sahin Akgundogdu, Loïc Vanhooreweghe, Michiel Dutrieux, Joachim Catry, Frodo Popeye en verzorger Noël Lekens (foto Alain Creytens)

Cercle Groen - ZVV Jongventus: 3 - 0
Coach Bjorn Devrieze zag zijn Jongventus-kern slinken tot 6 spelers. Zijn opponent Peter Deseure  daarentegen kon beschikken over 9 spelers en meteen een pak meer wisselmogelijkheden. De eerste helft verliep evenwichtig met een knap acterende Frodo in het Jongventus-doel die zo zijn netten wist te vrijwaren. Ook zijn overbuur Robin kon met enkele knappe reddingen de nul op het bord houden.
De tweede helft was nog maar pas afgetrapt of Emile Pollet ontbond zijn duivels en scoorde twee maal na elkaar. Dit betekende een opdoffer voor Jongventus die dit niet meer te boven kwam. Voor zover er nog twijfels waren over de zege, nam Angelo deze vlak voor affluiten weg met een derde treffer voor "Cercle Groen" dat meteen de viering kon inzetten.

Rapid Beernem - ZVV Jongentus: 3 - 7
De eerste helft verliep desastreuse voor Jongventus dat eerder tegen zich zelf stond te voetballen. Rapid puurde daaruit een 2-0 voorsprong. De bolwassing van coach Bjorn devrieze bracht beterschap want na de rust stelde de ploeg orde op zaken met in een korte tijdspanne doelpunten van Michiel, Joachim, Loic en Sandro. Meteen stond Jonventus van 2-0 op 2-4. Doelman Frodo lukte daarop de goal van de namiddag (al zou Jaron Schoonbaert van Groen dat in een latere wedstrijd overdoen) met een verre lob. Rapid probeerde nog wel aan te klampen, maar met goals van Sahin en Joachim werd niet alleen een 2-7 behaald maar ook de zekerheid van een verdiende tweede plaats in de eindrangschikking voor concurrent Gistel.

Cercle Groen - Berca/Coens Middelkerke: 5 - 0
Aan de rust stond de tussenstand eerder verrassend op slechts 1-0 met een doelpunt van Jaron Schoonbaert. Na de rust verkwanselde Berca een unieke kans op de gelijkmaker. Daarna legde Groen de dappere bezoekers, zij het met het nodige portie geluk, wel over de knie. Jordi, Angelo, Jordy en Jaron waren de auteurs. Doelman Pallieter stond voor de rest pal en hield de bezoekers meermaals van de eerredder.

Berca/Coens Middelkerk - ZVV Jongventus: 3 - 3
Jongventus had het nog lastig met de kustjongens en liep, net als tegen Beernem, voor de rust tegen de lamp met een omgezette strafschop. Na de pauze was de noodzakelijke beterschap er nog niet want op vrije trap ontbrak de concentratie en wezen de bordjes 2-0. Sahin reageerde met de aansluitingstreffer. maar die werd onmiddellijk gecounterd met een derde Bercatreffer. Jongventus vocht bewonderenswaardig terug en klom na goals van Joachim en Loic nog verdiend op gelijke hoogte.

Cercle Groen - Rapid Beernem: 9 - 1
Cercle Groen maakte er een galawedstrijd van en liet de bezoekers niet in de wedstrijd komen. Emile, Broes en driemaal Jaron rondden de collectieve aanvallen bijzonder mooi af. Het vertoonde voetbal was een toonbeeld van ploegspel met de 5-0 aan de rust als resultaat. Doelman Pallieter bleef zelfs baas bij alle één-tegen-één situaties
Na de pauze moest hij zich toch gewonnen geven en zo de bezoekers de verdiende eerredder gunnen. Zoals afgesproken verving Robin zijn collega tijdens de laatste minuten van de competitie waarin Jordy nog tweemaal en Jordi en Larsen de kers op de taart plaatsen. Dat was ook het signaal voor een overgelukkige coach Deseure om van start te gaan met de nodige selfies.

PLOEGSAMENSTELLINGEN 
CERCLE GROEN: doelmannen Robin Vandekinderen en Pallieter Vlaeminck en de spelers Angelo Calleeuw, Larsen D’Hiet, Jordi Hubrecht, Broes Miny, Emile Pollet, JaronSchoonbaert en kapitein Jordy Van Cappel.
Coach Peter Deseure.
ZVV JONGVENTUS: doelman Frodo Poupeye en de spelers Sahin Akgundogdu, Joachim Catry (kapitein), Michiel Dutrieux, Sandro Mehmeti;  en Loic Vanhooreweghe.
Coach Bjorn Devriese
De organisatie van deze laatste tornooidag van de Provinciale Jeugdcup voor scholieren was in handen van Ivan Vanderhaegen en Noel Lekens die tevens nog fungeerde als verzorger bij beide ploegen.

4de speeldag - 31 januari 2016 te Beernem
Tijdens de 4de speeldag kwam enkel de ploeg van coach Peter Deseure aan bod. De drie geprogrammeerde wedstrijden werden telkens met een zege afgesloten. De openingswedstrijd tegen het organiserende Rapid Beernem eindigde op een bemoedigende 0-4. De tweede wedstrijd van de namiddag werd vlot de maat genomen van Berca Middelkerke dat met 2-6 zijn meerdere diende te erkennen in Groenzwart. De derde en laatste wedstrijd verliep enigszins anders en werd slechts met een nipte 1-2 score afgesloten.
Met deze drie zeges komt de ploeg nu alleen aan de leiding en werd Jongventus Cercle een plaatsje achteruit geduwd. Of anders gezegd: ZVV Cercle beheerst het provinciaal kampioenschap bij de scholieren! (Bévé)

3de speeldag - 17 januari 2016 te Gistel
De kalendermaker had opnieuw een confrontatie tussen Cercle Groen van coach Peter Deseure en Jongventus van coach Björn Devriese, voorzien. Het  vorige onderling treffen verliep in het voordeel van de groene tweedejaars scholieren met 2-9. Uitkijken wat het nu zou worden. Na twee speeldagen stond Jongventus aan de leiding met slechts één verliesmatch na zes wedstrijden. Cercle Groen volgde in het spoor met een zes op zes!

CERCLE GROEN - ZVV JONGVENTUS: 7 - 1
Jongventus had de intentie om tegen zijn enige resterende concurrent voor de titel zijn laatste kansen vast te grijpen. Ondanks de ploeg quasi volledig was, kreeg de ploeg al in de eerste helft een oplawaai. Aan de rsut stond het al 6-0.  Coach Björn Devriese was dan ook furieus omdat hij er van overtuigd is dat de groep in staat is beter te presteren, al moet worden toegegeven dat de groene vrienden acteerden als een tornado. Het groene collectief mag pronken met zijn hun uitmuntende techniek en uitvoering. Toch lukte het Jongventus om nog iets te tonen met een vroeg doelpunt van Louis na de rust. Maar snel werd het duidelijk dat de jongere ploeg door de sterkte van "Groen" niet in zijn gewone spel kon komen. Maar bepaalde Jongventusspelers waren eerder lui en kan dan ook de vraag gesteld worden of ze nog komen om te presteren.

Carrier Gistel - ZVV JONGVENTUS: 5 - 5
Na de 7-1blamage verwachte coach Björn een serieuste reactie van zijn groep. Met Victor Descan en Joachim Catry achteraan en Issam Temsamani en Arne Defour vooraan starte Jongventus zeer sterk en vooral hongerig. Met mooi combinerend voetbal kwam de ploeg vroeg 0-2 voor. Het vooropgezet systeem draaide, maar Gistel kwam toch domweg terug tot 2-2. na twee keer een te lichte vrije trap. De Godelieveploeg kwam tegen de rust zelfs op voorsprong. Met de intentie niet opnieuw een opdoffer op te lopen werd de tweede helft goed gestart., maar Gistel speelde ook sterk zodat het 4-4 werd. Met nog tien minuten te spelen drukte de ploeg door maar werd vergeten de kansen af te maken. Het doemscenario dreigde toen Gistel een vijfde keer scoorde. Met nog twee minuten te spelen werd Sahin naar de kant gehaald en kreeg Issam de opdracht te doen waar hij zo goed in is: scoren. Hij zette vier man in de wind en met fraai zolenwerk passeerde hij de Gistelse doelman. Jammer dat hij het niet op een constant dergelijk niveau prestaart. Al met een al werd na een goede en evenwichtige wedstrijd nog een punt uit de brand gesleept. Toch zat er meer in.

ZVV JONGVENTUS - Rapid Beernem:  6 - 1
De wedstrijd tegen Rapid diende absoluut gewonnen te worden. Tijdens elke speelhelft mochten telkens vier verschillende spelers aantreden. Er werd verstandig gestart. Issam toverde opnieuw twee pareltjes van doelpunten uit zijn kunnen waaronder een lob vanop ongeveer aan eigen doel. Na een slordigheid scoorde Rapid tegen. Björn, die geen verslapping dulde, greep onmiddellijk in. Het viertal deed het vervolgens goed zodat de wedstrijd uiteindelijk nog eindigde op 6-1 met nog eens twee doelpunten van topschutter Sahin, die na een eerdere matige namiddag toch nog positief eindigde.
Waarschijnlijk wordt het kampioenschap afgesloten met een eervolle tweede plaats want hopen op een mistasten van Cercle Groen zal wel ijdel zijn.
ZVV Jongventus speelde met in doel Frodo Poupeye, kapitein Loic Vanhooreweghe, Sahin Akgundogdu, Joahim Catry, Arne Defour, Victor Descan, Michiel Dutrieux,   Issam Temsamani en Tim Vancompernolle.

2de speeldag - 15 november 2015 te Varsenare
Tijdens deze speeldag in eigen thuishaven Hof ter Straeten te Varsenare keken onze beide scholierenploegen elkaar in de ogen. ZVV Jongventus van coach Bjorn Devrieze pronkte na de eerste speeldag met twee gespeelde wedstrijden met het maximum van de punten. "Cercle Groen" o.l.v. Peter Deseure kwam tijdens die 1ste speeldag niet in actie. De onderlinge confrontatie zou dus erg belangrijk worden voor beide ploegen. Jongventus had wel af te rekenen met verschillende niet beschikbare spelers. Zo diende ondermeer doelman Frodo Poupeye met handblessure forfait te geven. Chaucey Martis offerde zich op om tussen de palen te staan. 

ZVV JONGVENTUS - Berca Middelkerke: 4 - 2
zvv Jongventus speelde een eerder slappe eerste helft met veel balverlies en onzorgvuldigheden. De ploeg werd dan ook overtroefd door de jonge garde van Middelkerke dat aantrad met drie cadetten. De kustploeg slaagde er dan ook in de stand te openen. Dat het alleen maar bij deze openingstreffer bleef, was de verdienste van stand-in doelman Chauncey Martis. Naarmate de rust naderde, herstelde Jongventus het evenwicht en kon het via een solotocht van Sahin op gelijke hoogte komen. De 1-1 aan de rust kan gevleid worden genoemd. De werklust na de pauze en de betere combinaties werden beloond met doelpunten van Arne Defour, Sahin Akgundogu en Sandro Mehmeti. Tussendoor slaagde Berca er nog in tegen te scoren, maar de eerste hoopgevende zege was binnen.
Jongventus zag Sandro nog gekwetst uitvallen en doordat de zieke Ilssam Temsaman in allerlaatste instantie diende af te zeggen, stonden de jongens van coach Björn voor de loodzare opdracht de resterende wedstrijden af te werken zonder wisselspeler!
Carrier Gistel - CERCLE GROEN: 1 - 7
Coach Peter Deseure mocht debutant Angelo Calleeuw begroeten en die deed het meer dan behoorlijk tijdens zijn debuut. "Cercle Groen" zette meteen zijn titelambities in de verf en leidde aan de rust met 0-3. De ploeg etaleerde zijn techniek en na de eerredder van Carrier bouwde het zijn voorsprong verder uit met knappe doelpunten. Jongventus was meteen gewaarschuwd maar dat wist het eigenlijk al.
ZVV JONGVENTUS - CERCLE GROEN: 2 - 9
De broederstrijd verliep in een opperbeste sfeer met een overdreven score voor de "groene" jongens die hun opponenten hoofdzakelijk tijdens de tweede helft KO zetten. Tot aan de rust (2-3) kon Jongventus nog aanklampen, doch de overmacht die een collectief "Groen" tijdens de tweede helft vertoonde, was niet te stoppen! Dat belooft voor de toekomst.
CERCLE GROEN - B/C Middelkerke: 4 - 1
De piepjonge bezoekers weerden zich als duiveltjes in een wijwatervat en dat was vooral tijdens de tweede helft merkbaar. Tijdens de eerste helft had "Groen" echter al zijn schaapjes op het droge gehaald met een niet zonder slag of stoot 3-0 voorsprong. Met nog een doelpunt voor elk van beide ploegen werd de wedstrijd afgesloten met een billijke 4 - 1.
ZVV JONGVENTUS - Carrier Gistel: 5 - 2
De bezoekers roken hun kans tegen het verzwakte Jongventus maar de gasten van coach Björn Devriese speelden uiteindelijk dank zij inzet en met vlotte balcircullatie hun beste partij van de namiddag. Uiteindelijk won de ploeg probleemloos zijn laatste partij met 5-2 nadat ze aan de rust al 3-0 voorsprong behaalden. De twee tegendoelpunten waren eerder het gevolg van de vermoeidheid die zich aan het eind van de namiddag liet gevoelen.
ZVV Jongventus blijft na twee tornooidagen en zes wedstrijden fier aan de leiding met 10 punten op 12. "Cercle Groen" volgt hen op de voet met een 6 op 6. Beide poegen zijn dus  flink gestart, maar de "groene" ploeg van Peter Deseure neemt allicht al een klein beetje meer een optie op de titel. Een Jongventus op volle kracht zal echter nog een te duchten tegenstander worden. (IVDH / BDV / BVV)
ZVV Jongventus: doelman Chauncey Martis; Sahin Akgundogdu, Arne Defour, Michiel Dutrieuxl, Sandro Mehmeti en kapitein Loic Vanhooreweghe.
Cercle Groen: doelman Robin Vandekinderen; Broes Miny, Angelo Calleeuw, Jordi Hubrecht, Emile Pollet, Jaron Schoonbaert en kapitein Jordy Van Cappel.
Materieelbeheerder / verzorger: Noël Lekens - Afgevaardigde: Ivan Vanderhaegen

1ste speeldag - 11 oktober 2015 te Lombardsijde
Woordje vooraf: dit is het laatste seizoen voor de groep die ze binnen de jeugdcompetitie kunnen spelen. Voor coach Björn Devriese is dit al zijn 6de seizoen dat hij met de groep mag werken: gestart bij de miniemen als beginnende coach en met nog niet zo bedreven spelers maar wel met de bedoeling toekomstgericht te bouwen. Van de gestarte groep blijven enkel Tim en Chauncey over. Zij waren destijds ook de talentrijkste miniemen. Ondanks meerdere ontgoochelingen bleven zij de groep en hun coach trouw en bouwden mee aan een hecht geheel dat er vandaag staat. Dit seizoen werden bij de al ruime kern twee doelgerichte transfers verricht: Joachim Catry en Issam Temsamani vervoegden de rangen. Een beetje scouting kan nooit geen kwaad. Maar dat betekent ook dat de ploeg vol van ambitie het nieuwe kampioenschap aanvat en een gooi doet naar het opperste succes.
ZVV JONGVENTUS - Rapid Beernem: 10 - 2
Vóór aanvang van de wedstrijd was er even paniek bij het onwel worden van verzorger Noël Lekens die uit voorzorg naar het ziekenhuis werd gebracht en de wedstrijden dus diende te missen. De groep kon echter gerustgesteld worden en vatte de wedstrijd gefocust aan. Rapid trad aan met slechts vijf jongere spelers. Noël had vooraf gevraagd hun opdracht uit te voeren, maar wel op een faire wijze en met het nodige respect voor de kleinere tegenstrevers. De wedstrijd was veelomvattend bij onze grote pubers: veel honger naar voetbal, elkaar instructies geven en vooral veel mooie combinaties die resulteerden in sublieme doelpunten die vanuit alle kanten kwamen en waarin je kon merken dat iedereen talent heeft. Nieuwkomer Joachim acteerde met vista, veel lef, instructies gevend en zelf de acties van vanachteruit opzettend. Zelf scoorde hij één doempunt. Issam, de tweede nieuwkomer, heeft body, kracht en kan scoren uit alle hoeken. Getuige hiervan zijn drie doelpunten. Daarnaast zijn er nog twee andere aanvallend ingestelde spelers: Sahin, die drie keer scoorde, en Chauncey, die twee doempunten op zijn conto heeft. Daarnaast zorgde Tim ook nog voor een fraai doelpunt. Rapid kon af en toe eens tegenprikken en scoorde zo twee keer. Wellicht zouden die twee tegenstreffers kunnen vermeden zijn, mocht Jongventus iets minder aanvallend spelen.
ZVV JONGVENTUS - Carrier Gistel: 3 - 2
Carrier, dat vooraf zijn eerste wedstrijd won, werd als taaie klant beschouwd. Coach Björn vroeg zijn spelers dan ook niet te aanvallend te starten, de tegenstander even te laten komen en vervolgens op kracht puur op de counter te spelen. Het systeem lukte aardig. Toch poogde Gistel met goede combinaties groenzwart uit verband te willen spelen. En ze puurden hieruit ook de openingstreffer. Vanaf dat moment schakelde Jungventus over naar iets meer aanvallend spel slaagde er ook in doelkansen te creëren, echter zonder resultaat. Pas net voor de rust raakte Sahin solo door het centum en met een snoeihard shot gelijk te stellen. De tweede helft werd met vertrouwen aangevat werd Gistel gewoon weggedrukt. Issam kon al snel de 2-1 scoren. Cercle bleef maar doelkansen creëren maar Chauncey en Tim misten voor een leeg doel. Gistel kwam bovendien geregeld even voor doel, maar Frodo keepte ijzersterk. Wanneer hij met beide voetjes op de grond, wacht hem ongetwijfeld een grote toekomst. Wanneer Sahin als een tornado langs de zijlijn oprukte kon hij overhoekd de 3-1 binnentrappen. Voor de coach was dit het moment om wat wissels door te voeren. Met Joachim uit de basis kwam er ook wat slordigheid op verdedigend vlak: Sandro wil net iets teveel hoog spelen en is Gistel profiteerde hiervan om de aansluiting te realiseren. Met nog drie minuten te spelen en Jjoachim terug tussen de lijnen speelt Jongventus goed op balbezit en prikt nog enkele keren. Maar ook Gistel probeerde nog gelijk te stellen. Het bleef evhter bij 3 - 2 en een tweede verdiende overwinning dank zij een sterke collectieve prestatie!
Berca Middelkerke - zvv JONGVENTUS: 3 - 8
De uittredende kampioen, met nog een van hun kampioenspelers in hun rangen, trad aan met een paar zeer technisch vaardige jonkies. Toch leefde bij Cercle de overtuiging om opnieuw collectief te schitteren. Sandro mocht nu starten in de verdediging met enkele andere accenten in het spel. Issam en Sahin gaven zelf wat aan moegestreden te zijn. Als je dat kan zeggen in functie van de ploeg getuigt van ploeggeest. En kort na het startsignaal stond die ploeg al 0-3 voor. Middelkerke kwam met goede tegenprikken wel even terug in hun spel maar Frodo blijft attent keepen. Maar op een vrije trap diende hij zich toch gewonnen te geven. Mar Jungventus versaagt niet en dikt met toverwerk van Chauncey, Tim en Joachim de score aan tot 1-5 aan de rust. De 2de helft werd wat harder betwist. Ondanks de achterstand bleef Berca enthousiast en trachtte iets terug te doen. Maar Cercle loopt voorlopig geen averij op en kapitein Loic scoort op assist van Frodo zijn eerste van de middag. Net daarvoor had Sandro ook zijn eerste beet. De kleine balvaardige speler bekroonde daarmee zijn goede wedstrijd. Maar op een slecht ontzetten scoorde Middelkerke toch de 2-7 en even later zelfs de 3-7. Dit was het sein om opnieuw wat meer initiatief te nemen. De drang naar doelpunten was echter zodanig groot dat bij kleine fouten er onnodig gemekkerd werd op de spelleiding. Dit is enigszins begrijpende voor een hongerige groep, maar de scheidsrechter is en blijft de baas. Met een gele kaart diende Tim hierdoor het terrein te verlaten. Jongventus controleerde verder de wedstrijd en dikt nog aan tot 3-8. Met dit resultaat behaalt de ploeg 6 op 6 en kan geen betere start bedacht worden. (BDV / BVV)
Samenstelling Jungventus Cercle: Frodo Poupeye, Sahin Akgundogdu, Joachim Catry, Chauncey Martis, Sandro Mehmeti, Issam Temsamani, Tim Vancompernolle, Loic Vanhooreweghe,.
Niet beschikbare spelers:  Hendrik De Winne, Victor Descan, Michiel Dutrieux en Arne Defour.
Coaching: Bjorn Devriese - Verzorging: Noël Lekens.